Спешно за София: Лекар в тежка ситуация се нуждае от 10 банки кръв

Цели се компенсиране на тежък, за момента неовладян кръвоизлив - няма значение каква кръвна група

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много интересно...хем искат за конкретен уж човек, хем нямало значение каква кръвна група...на тези кръвопийци не бих им дала..аман от далавери...виж на някой конкретно да...още по-добре познат...иначе никакво доверие...сигурно приливат прясна кръв на Бойко и другите чучела

Ти наистина си фйфй . Нищо повече

500 кинта! Според каквото почукало.

ами да бе дал ,бе и децата ти т.н.,дано на теб се наложи,

Е на мен като ми се наложи, ми казаха "500 лева", глупако. Тамън завчера се оказа, че не съм бил единствен, ама ти продължавай, ръкопляскай им на тези дерибеи.

За всички който не ми повярваха и твърдяха, че https://freebitco.in/?r=34541387 е измама. И аз така мислех но пробвах и видях. Без да е опитал човек не може да каже кое работи и кое не. https://youtu.be/6KKJUb68uJw

Срамота е да пишете такива глупости! Дано някой ден да не сте на мястото на доктора.

Гошке, тези търговци на човешко здраве са безсрамни .....нали и без това ги храните циганите, нищо че имат хепатит, СТБ и какво ли не...това ви е електрората, искайте от тях...

Няма значение каква кръвна група Да бе я прелейте А+ на човек с 0- и да видим как няма значение

няма значение каква кръв ще дариш, а не каква ще прелеят. Явно не си запознат със системата. Те преливат, но след това искат да се възстановят запасите от кръв за следващи преливания. А тогава няма значение каква кръв се дарява, защото са необходими от всички групи.

да няма значение, защото тази кръв е за другарЕТЕ от Герб а не за пациенти...голям бизнес е това, а пък вие баламите давайте

Това не е пациент а басейн.

Тъпанар!

я влез в 2Х1 Х2 вече.

Дей държавата и що при кумунизма никуй, ни просеши за кръф, мръф и т.н. Яжти БАНАНИ. ИФАН КОСТУФ, БОКУ, СИМИОН ДВЕ. Що БГ Е с най гуляма смъртност ф света!!! Успех на лекаря. И туй стаа ф Суфету дет сичкити мангизи там одят. Стабиунуе!!

Luna0102

Друго си е Митьо Очите, от болниците на половин България събраха кръв за него щото е много ценен.

Тоя май е ПОмагач на турците- Трафиканти на Наркотици и Предател ??

само ние, БЪЛГАРИТЕ го умеем перфектно - още на втория пост по темата да обърнем нещата поне на последните 5-10 политически теми. И това е, щото вътрешно на никой от нас на му пука за ближния. Сами прочетете коментарите по-долу, ако не ви мързи и сте нормални, морално ангажирани хора. Ако ли не - цъкайте минуси, аз, като един нормален българин - "от вашите", както се казва - ще опитам да го преместя от едното до другото място. Изродска държава, прокълнат народ!

точно в болнците най-малко им пука за ближния. ако тази кръв беше за конкретни пациенти, щяха да съобщят кръвна група...но не би.....въртят голям бизнес с плазма, а със сигурност на ББ и Герберите преливат да са млади и здрави и да пият кръвчицата ни още много години....

Когато почнат да дават по един жетон за всеки две дарявания ще почна и да давам редовно. Сега се пазя за роднини, приятели и колеги. Вече един път го играх да не мога да дам, защото съм дарил наскоро, ей така заради идеята...

За този доктор може да се направи изключение, разбира се.

И ти си един от тиквочите и акълът ти е... 1. Това не ти е при Соц-а ,болниците да са пълни с кръв ,тогава мн. се събираше. 2. 1985.хеликоптер от Пловдив до Кж струваше 800 BG,сега,не знам. 3. Авно си "без акъл " ти, циганите ще дадат веднага , ако им се дадат по 100 BGN . 4. Вм. да дрънкате ,съберете по 10 BGN и готово. 5.Вж.т.1,2,3,4 .

Ми прелей си ти кръв от циганите. дали съм без акъл не знам- може би, защото точно работя в здравната сиситема, но не в България. Та такива случаи така ги решавахме когато ставаше въпрос за по- голямо количество. Явно държавата в която работех са имали министири идиоти щом такова е било решението....Българите явно са най- умните.

1. То и там дето си , не преливате кръв от този ,който е дал за теб. Няма как. Какво ли разбираш ,като работиш в здравната система някъде, като мияч на тоалетни. 2. ................... 3.Дано забравиш България и никога не се върнеш . 4. И Български да забравиш. 5.Но и близките си прибери ,там на хубавото място. Би хепи.

мияч на тоалетни може ти да си- мойто образование е доста дълга за да съм мияч на тоалетни. Да, България съм забравил и никога няма дори да стъпя там. А мойте близки са си с мене. Ето точно заради такива простички и злобни същества като теб нито ще стъпя в България, нито ме интересува. Да, щастлив съм че не съм в този кенеф от територия.

виждам,че има мечтатели...какви хеликоптери, бе? Баце пари за хеликоптери нема, за вас, де...а пък щете умирайте.

Още преди години в чужбина при такива случаи се летеше с хеликоптер до болниците които имат тази група. Вземайки от няколко болници е по - лесно да се попълне взетото, но Ганчо иска тук и сега ....А и хеликоптер има само за кърджалийската шунда.

А пък сега е пандемия и нито има места по болниците, нито има кръв. Какви времена бяха по комунизма като нямаше пандемия

Не могат да даряват кръв. Те искат, ни не могат. Затова тези които могат, но се колебаят: действайте. Ще се приберете вкъщи с чувството, че не живеете напразно.

Аз не мога. Всъщност дори ми е забранено. И то заради някакъв специален хепатит А дето съм го изкарал като дете и може да предизвика алергична реакция. Само че съседчето веднъж щеше да умре и въпроса беше за минути. Та дадох, като го записаха в листа и му дадоха антиалерген за всеки случай. Живо и здраво си е съседчето. Вече 30 години... Все пак за доктора -- ами тука имаше един негов колега дето само пари искаше защото бил учил 10 години. Няма ли да даде?

Ами човешко е няма какво друго да кажа....

и подобни. ДА ! Кръв има, но трябва да се попълни резервът на кръв, тъпи глави ... Също така от много години не се влива веднага дадената кръв , Една от причините е,че се изследва за СПИН и др,тъпи глави. И едва тогава. Човекът умира ,тъпи глави,

Тогава къде е спешното? Умна главо. Защо да не може да ви се попълни резерва в продължение на следващата седмица? И срещу част от заплащането, което искате ще е най-справедливо. И защо новината трябва да заблуждава?

Спешното е ,че чонекът умира ,ако не му се прелива.А може и към момента да има нужда. Спешното е,ако ти си следващият и спешно ти трябва ,тогава ще разбереш, къде ти е спешното. А,бееееееееееееееее

Но ако чакат кръвта от дарителите да се обработи и върне към нуждаещия се, няма да я дочакат. Или имат кръв или нямат. Щом спешно се нуждаят - значи имат и изнудват близките.

ти си за АДА

Не изнудват, а искат кръв, за да попълват резерва - такъв е редът. Иначе скоро няма да има.

всички ПРОТЕСТИРАЩИ ! Нали искате нова България ! Аз съм лекар ,не живея в СФ, бих дал ,но съм на 70, гълтам Синтром и не искат от мен от години. "Когато бях млад и хубав лекар" съм дал десетки литри.

Добре си го казал.

Казвам го поне месец вече , на всички протестиращи. Благодаря ти , за подкрепата. Лесно е да грачат ,да чупят, яйца да хвърлят ,но за добро ги няма. Благодаря на всички, които ще дадете , от мен не искат , ...........

"Няма значение каква кръвна група" - т.е. кръв за лекаря има, но го използват, за да наберат кръводарители. Но докато няма регистър на кръводарителите и в случай, че ти се наложи и трябва сам да си набавяш кръв, при условие, че за последните над 10 години си дарявал по 2 пъти годишно, ще е така.

самият факт, че ти пишат минуси, показва че си прав!

.

Специалистче. Ходи си дай кръвчицата поне да имаш смисъл в живота си.

Не за всички кръвни продукти се изисква съвместимост по АВО

Или трябва да обработят кръвта или да прелеят директно. Ако е толкоз спешно е жизнеспасяващо и е директно. Та ако няма съвместимост при директно преливане ще си отиде.

Просто лекарят вероятно е кръвна група AB+, което означава че може да приема всякаква кръв в организма си

едва ли е тази логиката. Дираджиите пак са предъвкали информацията! Първия коментар тук е близо до истината

бе преди , когато с теб бяхме белтъчета в панталона на тати си.

за теб се отнася " 2020-10-25 19:27:36 Това (нерегистриран) бе преди , когато с теб бяхме белтъчета в панталона на тати си. "

Дори и така да е, не може да получи прясна кръв ако не е от една и съща група. Ако му прелеят А и тогава В ще коагулира между донорите. Кръвната група винаги е от значение.

Специалистче. Ходи си дай кръвчицата поне да имаш смисъл в живота си.