Предвижда се спешна помощ за всеки в рамките на 30 минути

Предвижда се всеки гражданин да може да получи спешна помощ в рамките на 30 минути, каза министърът на здравеопазването Петър Москов.

Обратно в новината

Коментари - Предвижда се спешна помощ за всеки в рамките на 30 минути | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Готин абе внасях докато работех,17 години,остарявам и се поболях ,безработен,неосигурен...и не мога да отида на доктор,та да предупредя хората,ще ви прекарат,ще сте солидарни докато сте здрави и работещи,а когато имате нужда ще ви забравят и изоставят собствените ви деца...такава България постройхме...бъдете здрави

bravo. nai-nakraq adekvatna speshna pomosht. za 30 min mojesh 5 puti da puknesh. a da ne govorim che te idvat sled dva chasa ........ministurcheto neshto vze da se naakva...

БРАВО НА ГЕРБ УВЕЛИЧИХА ДЪЛГА С 30 МИЛИАРДА САМО ЗА ЕДНА ГОДИНА .......................... ИМАМЕ ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ НА СВЕТОВНО НИВО ................

ОТКАК Е ДОШЛА ,,ДЕМОКРАЦИЯТА"ОТТОГАВА ВСЕ КУПУВАТ ТИЯ 400 ЛИНЕЙКИ СЪЩО КАКТО ФАНДЪКА КУПУВА 160 РЕЙСА В СОФИЯ А ОЩЕ СЕ ВОЗИМЕ НА 50 ГОДИШНИ ИКАРУСИ .............. - КРАЙ С ИКАРУСИТЕ КАЗА ФАНДЪКА ПРЕДИ 3- 4 ГОДИНИ

Помощ за всеки до 30 мин. ? Надали е възможно, но да се помечтае може!

Психопата пак дрънка.Борисов махай го тоя,щото и ти ща си идиш зарад него.

ТОЗИ ОСВЕН ДА ДЪРДОРИ ОТКРОВЕННИ ЛЪЖИ,НА ПРАКТИКА С НИЩО НЕ ПОДОБРЯВА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА!!!

30 минути?!? В Букурещ е 4 минути! През комунизма беше 15 минути и се стремежът бе да е по-малко за да е близо до тази в САЩ, която е на 5-8 минути! Сега какво стана?

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Я не обиждай народа бе! Да, в псевдо-държава сме, която унищожава народа, ама народа не е виновен. На народа му е натресено фалшиво-избрано правителство.

Има едно реалити за Спешната медицинска помощ във Великобритания. Какво да ви кажа... Не знам дали имате идея колко е изостанала България. Там са едни хеликоптери, които кацат в централните паркове на Лондон. Едни линейки, едно оборудване, едни болници, едни грижи, едни добре образовани, можещи и знаещи професионалист.

И не малко родни български лекари, работещи в Обединеното Кралство...

Та тези професионалисти говорят на български нали :) Там и старческите домове са приказка, ама слугите говорят на български, що ли? защото за нашите 27 години, правитествата са чиста агентура на чужди държави. И най-добре знаят думата " Yes, sir!"

Абе тия луди ли са, какви 30 минути в 21ви век. Това автоматично убива или прави инвалиди жертвите на инсулт и инфаркт където първите 8 минути са най-важни. Затова 8 минути е стандарта по света.

- да кажете - един човек тук е е припаднал - име, ЕГН, адрес, здравна осигуровка, пръсто отпечатък - ало ало взе да диша затруднено - вашето име, адрес, професия, ЕГН - абе гора зле е, пратете линейка - къде се намирате - на ъгъла на... - има ли някой друг, който освен вас да потвърди това което казвате - хора, човека се гърчи - имате ли родствена връзка с лицето - човека посиня бе хора - чакайте ще ви прехвърля на дежурния фелдшер да прецени спешността на случая

Действието се развива на Раковска - на 20 метра от Патриарх Евтимий в София ( в самия център ). Виждам паднал човек и се обаждам на линейка, пробвам 112 и 150, дава заето първи път, после дава заето 2ри път , после дава заето трети път. В близкото кафене стоят двама гърци, които питат какво става?!? Успял ли съм да се обадя. Успявам от 4тия опит, след 100 въпроса казват че ще изпратят линейка. Стоиме половин час, накрая дойде някакъв познат на човека и се оказва, че просто е алкохолик, който като се напива получава гърчове. И така минават 45 минути, "болният" вече сме го завели у тях, пича си има апартамент в центъра и ми звъни някаква да ПИТА КЪДЕ Е ПАЦИЕНТА?!?!? 45 минути ?!? В центъра на София?!? Аз обясних какво се е случило и тази женица, започва да ми разправя, че могли да ми сложат глоба и че било подсъдно че не сме ги изчакали и ми затвори телефона... Човека щеше да умре от слънцето и от чакането на линейката...

да си от другата страна на БАРИКАДАТА!

от лекар!!! Пожелавам ти да оздравееш, господин министър!

Москов, за нищо не ставаш, ей! Пред очите ми в Турция при ПТП линейката дойде на ЧЕТВЪРТАТА минута! И то в комплект с малка пожарна (тип пикапче) и аварийно-спасителна кола за разрязване на автомобили! В КОМПЛЕКТ ДОЙДОХА ! А после викаме - турците били изостанали!

30 минути помощ, после да се оправят. Браво, браво, много хуманно!

Тоя от време навреме се покаже от черупката си--избълва някоя глупост --и се скрива и чака Боко дали ще го помилва--като пудел последната глупост помните ли я--че взимането на отпечатъци в болниците се отлага за 01 11-тая година---тоест --вторник--нещо дасте чули -----това еконсуматор навластта за пари всичко от властта--некомпетентен-нагъл

За него е много по-спешно! 30мин са твърде много.

Тук вярното е само, че на всеки от нас скоро ще му трябва спешна помощ.

това с критериите за спешна помощ и 30 минути нещо не ми се връзва....

Този стой-стой,па току измъкне някоя глупост от задния си джоб.Това шега за Халоуин ли е ,или този е сериозен?

Някой министри се нуждаят от спешна психиатрична помощ в рамките на 10 минути от прочитане на заглавието.

Въпреки че съм християнин ще си позоля да цитирам актйорите от филма "Dream cacther" SSDD - "Same shit - diferent day" или големи приказки, а здравеопазването си е същия боклук.

По-рано имаше лекари - нямаше линейки и апаратура. Сега има оборудвани линейки - няма лекари. Има фелдшери и тежко деквалифицирани доктори. Тези, които са с акъла си се махат бързо от тази каторга. Само като си спомня безпаричието, отношението на озлобените пациенти, липсата на перспектива за развитие и си плюя в пазвата - НИКОГА ВЕЧЕ в тази месомелачка за грешни дяволи!

Ха дано и на него да му се наложи да чака линейка и тя да дойде в 29тата минута,и да му помогне,ако вече не е станал жител на Бакърен бийч!Тъпо гелосано копеленце!

кЪт те тресне инфаркта се гътваш 2-3 мин, и идват да те оТпишат след 30 - "Гарантирано от ГРОП"

Новите бели получават веднага всичко безплатно.

Гробарска реклама преди изборите.

Разногледо дъвкано мече.

Докато не разкара пръстовите отпечатъци тоя тип е просто терорист и трябва да бъде третиран като такъв.

Линейки има, а доктори няма вече!!! Пожелавам ти от сърце да оздравееш, да си жив и здрав!

В някаква виртуална реалност може би ... В която междуселските пътища не са българските, зимно време машините снежинка не оставят, върху тях, високоплатените лекари предано градят дом и семейство по селата при пациентите и мисъл не им минава за Щатите, западна Европа, София и т. н., лечебните заведения блестят с финансиране, оборудване и снабдяване, поддържане и ред, имат даже памук и марля, приветливи медицински сестри и санитари, автопаркът наличен, медицински оборудван, поддържан, гориво- и шофьороснабден, медицинските хеликоптери ... - Чакай, чакай ... Да поседна, че то не се издържа ... Измисли нещо и за 112, моля ти се, че ...

Общинските болници са на доизживяване. А и защо са на едни модерни и десни демократи-капиталисти общински болници? Единствено частните болници са хубави, където веднъж се плаща под масата, а после и от НЗОК.

Ей наркоман шибан, кое е спешното на 30 мин. бе лайно кокаиново недъгаво гербаджийско крадливо.

Тоя,колко реформи ще направи бе а?? Последно, линейка до 30 минути ли ще реагира,или това е само за "гражданите",па "селяните" са втора категория?? Ако важат тези първоначални смешки за "бърза помощ" в рамките на час и половина,що не приеме и закон,за тези хора да не се прекъсват осигурителните права,ако внасят осигуровките с закъснение от година и половина бе?? Пък гледам завчера едно предаване с въпросите които ще задават по телефона, ако някой се обади.... Било,за да "преценят" дали случаят е спешен и понеже трябва да се отговори,при катастрофи няма да изпращат помощ ако се обадиш от минаваща кола и не спреш,щото на въпросите да отговориш.... Абе,тоя да не включи лотария към изпотрошените на края - демек, ако те смачка некой и си траеш да не ги притесниш, участваш за Убав парцел у Централните.... "Въпросник"....:):))))) Докато отговориш,другият се е срещнал със Свети Петър.... Леко объркан изглежда баткото...което не е далеч от сбъркан,нали.....

Не се вълнувайте, господа, персонал ще има. Като закрием всички общински болници, ще има достатъчно персонал за линейките. С други думи като бутнем къщата, ще имаме материал за колиба.

Да питам и нещо друго: "Проектът е финансиран по ОП "Региони в растеж" 2014 - 2020 г. и се предвижда над 83 милиона евро да бъдат..." Абе, другарю Москов, сега сме 2016-та година - ОП нали е започнала - КАКВИ РЕЗУЛТАТИ ИМА ДО МОМЕНТА (ИЛИ САМО УСВОЕНИ СРЕДСТВА БЕЗ НИКАКЪВ ЕФЕКТ) ПО ТАЯ ПРОГРАМА ИЛИ ДА ТЕ ИЗЧАКАМЕ ТЕБЕ И БХ ДО 2020-ТА ГОДИНА, ЧЕ ДА РАЗБЕРЕМ???

ПОСЛЕДНО: 30 МИНУТИ ЗА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ, А КОЛКО ВРЕМЕ ЗА ВСЕКИ СЕЛЯНИН В БЪЛГАРИЯ? Че ти, другарю Москов, и малоумниците като тебе оставиха не само Смолян без ГРАМ БЪРЗА ПОМОЩ, а 90% от държавата!!!

В Букурещ идват до 7ма минута. Сети се каква клоака сме ние.

Мерзавец! Да принудиш народа да се чувства като в контр. лагер!Да ти се отрежат палците! х.Крум

Г-н Москов ,как Ви ги ражда главата все трудно осъществими идеи. Добре звучи , но е само пожелателно. Вие не живеете в реалността , а на друго властолюбиво местенце. Стига популизъм.

БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДОБРИТЕ ГРИЖИ НА ЖИВКОВИСТИТЕ ОТ ГЕРБ , БЪЛГАРИЯ НАМАЛЯВА СЪС СКОРОСТ 273 БЪЛГАРИ/ДЕН :)) ... БЛАГОДАРИМ ТИ ПАРТИЙО !

Това сега, как да го възприемаме?! Като предизборен лозунг - не върви. Министър е, все пак, не е точно подходящо, във всяко отношение. Да го възприемаме, от друга страна, като изказване на министъра на здравеопазването - ми, пак не става. Е, вчера писаха в днеса за това, дето от Спешна помощ изхвърлили една докторка, заради инвалидност, нямат хора оттам... Как да го възприемаме това, Вашето изказване, г-н Москов?!

ПО СТАР БУЛГАРСКИ ОБИЧАЙ МУТРЬО БАЛКАНСКИ ГОТВИ ШКЕМБЕ ЧОРБА И СВИНСКИ БЪБРЕЧЕТА САМО ПРЕДИ ИЗБОРИ В КРЪЧМАТА ЗА ХАМАЛИТЕ :)) .... А ИНАЧЕ СТЕ ЛОШ МАТРИАЛ :))

А доктори от къде. Щото май на полувин час един си тръгва. Кой пенсия, кой си хванал пътя на запад...

Е, като си поръчаш такси, проститутка, наркодилър - пристигат винаги преди 30-тата минута. Очакваме програми за преквалифициране на прежде изброените в служители на спешна помощ. Защото дори 40 линейки, а не 400 да бъдат закупени - откъде ще се намери персонал за тях? Герберастията и Ана-Мария Московщината ликвидираха всичко - е, сега ще го правели наново! Абре, кияк безподобен: КАК НИКОЙ НЕ ЖУРНАЛИСТ, АМИ И ТВОЙ КОЛЕГА, ДОРИ И НАЧАЛНИКЪТ ТИ БХ НЕ СЕ СЕТИ ДА ТЕ ПОПИТА - ЗА 400 ЛИНЕЙКИ КОЛКО ПЕРСОНАЛ ТРЯБВА ДА ИМА??? Оставям да помислите всички... На смяна колко хора на линейка, колко за 24 часа... и т.н. Наброих САМО КЪМ 1,200 ШОФЬОРА ЗА 24 ЧАСА СМЯНА!!! а МЕДИЦИ???

Аз щото за такси се оправям пък дрогата не ме интересува та така де за третото не разбрах та да попитам :)

Според същите политици, които предвиждаш спешна помощ до 30 миниту за всеки, в България се живее идеално. Но не е така и според милиони българи. А дали ще има някой останал в страната, че емиграцията постоянно бележи ръстове... Колко ли получава един общ работник в развитите страни? Ами човек с каквато и да е професия?

При славните времена на социализма заплатите на лекарите не бяха големи но всички ги уважаваха, всички врати бяха отворени за тях и всички им сваляха шапки. Сега всеки ги бие де както свари. Хубаво ще купят 400 линейки, но от де ще вземат лекари за 800 екипа за тях?

Екипите всъщност трябва да са поне 1600, защото ще има отпуски, смени, болни, приходящи.

Предвижда се всеки да получава по 5000 хиляди лева заплата.

А колко лошо бе Във всяко предприятие,училище ,село, лекар Добре ,че дойде демокрацията за 30м може би ще дойде помощ

Е,то пак може,бе! Ако им плащате по европейски! Времето,когато докторите ви подгъзуваха безплатно безвъзвратно отмина!

Ако се плаща по европейски, трябва на всички да се плаща така, а не само на определени групи.

по? Та те и сега вземат повече от европейските под формата на ........

от Председателското място в надзорния съвет на Здравната каса поради несъгласие с проекто бюджета на Здравната каса за 2017г .Ананиев е от финасовото министерство. И кой мислите става Председател на касата? Ваньо Шарков! Той ще е съгласен за бюджета на касата разбира се.... Честито за Москов!