Перничанин проведе ”тренировка” на Бърза помощ

Перничанин е заплашен с глоба от 10 000 лв. до 20 000 лв. заради лъжливо повикване, съобщи директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Юлия Такова.

Обратно в новината

Коментари - Перничанин проведе ”тренировка” на Бърза помощ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

добър отговор. Да знаеш само заради тези тестовите обаждания не дойдоха 3.5 часа. Съчувствам им. Да го глобят, пък аз съм сигурен, че следващия път (да не дава господ) те ще дойдат за 15-20 мин,... щото хората ще се уплашат и няма да ги викат тестово....

да не си си търсил здравно-осигурителните права след среща с някой перничанин ? Или си просто обикновен злобен комплексар, използващ като бонус споменаването на града ? Човекът, освен изкараните два инсулта е и психичноболен. Но това за инфантилно мислещ, зомбиран с евтина халтура на псевдоинтелигенти с плешива глава от Северозападна България далеч не е важно. Важното е, че е от Перник. По-зле сте от кучето на Павлов. Информацията от една новина изчезва пред вас само с едно споменаване на Перник. Като програмирани сте.

Човекът наистина не е добре - психически - има си документ за това. Не го коментирайте вличен план. Има двойно гражданство - БГ и Австрия. Нищо не могат да му направят, защото има документ - наистина не е добре.

Естествено че не е добре! То си пише - "перничанин".

Щом "експеримент" не е в кавички и това не се осъжда от ДИР БГ, да разбираме ли, че и други се поощряват да си правят "експерименти" с Бърза помощ и да отклоняват силите й от действително нуждаещите се от тях адреси и хора ?!

to Germany

Не приемам подобен подход и харчене на парите на данъкоплатците, но къде можем да се оплаче обикновения гражданин когато пернишката бърза помощ не се свърши работата. Хубава статия, но какво да кажем когато като отидеш в бърза помощ в Перник никой не те приема. Миналата седмица върхана детето ми на 23 години - осигурено. Какви са санкициите за бърза помощ тогава. В каква държава живеем. Подобни статии трябва да отразяват и двете страни

В допълнение в Перник в Бърза Помощ, не само, че те връщат, но и те насочват за платен преглед в старата стоматологична клиника в съседство с бърза помощ. Това, че си осигурен за бърза помощ в Перник не е от значение. Може би друга е връзката между бърза помощ и медицинската служба в съседство

Люсна:)

А пък аз предлагам ако има норматив за отзоваване на подаден сигнал и линейката не го спази да има реципрочни наказания за екипа и водещите клиниката,глоби,затвор...

При недостиг на екипи и натоварен трафик(задръствания), колко е вината за закъснение на екипа?

Така е справедливо. Парите от глобите за подаден фалшив сигнал могат да отиват за действителни тренировки . Норматив трябва да има и да се покрива. Може би поради липсата на такъв , лекарката повикана по спешност за болна жена в прединфарктно състояние е имала време да пие кафе, а след това да спре линейката с болната пред мола, да си плати телефона и да огледа всички щандове през работно време с линейка за бърза помощ. :)

Докато Господин "Важен" е искал да се сдобие със "сигурни знания" относно бързината на Бърза помощ, някой може да е имал нужда от помощ, но лекарите са го пренебрегнали. Господин "Важен" не е само един по тези земи,вижте колко като него ни управляват!

И за колко време е пристигнала линейката накрая? Защото у наше село идентичен случай - София, баща ми кара пореден инсулт с кръвно 250 на 200 и линейката дойде след 3 часа и половина. Точно! След което го разкарваха от болница на болница още 2 часа (нямало места, тук, там, все едно няма телефони и диспечери да проверят дали има места).... та така....

Този трябва да бъде одрусан здрава! Аман от инспектиращи!

така и не разбрах за колко време е дошла линейката :)

може да пробваш да ги извикаш . пиши после

Спешната помощ е в окаяно състояние, преди време отказаха да вземат брат ми с над 40 градуса с прасешки грип и бронхопневмония се оказа, за малко да умре човек на 20 няколко години...защо няма прокуратура, която да съди политиците за състоянието на спешната помощ, то си прилича на предумишлен геноцид насочен срещу нацията ни. Боко тикво заспала ????

тоя е завършил ВИШО в перниския П У Т К А

Да го глобят, че да запомни за колко идва бързата помощ.

тоя е завършил ВИСШО в пернишкия ПУТКА

Отново се изказваш неподготвен, или за това ти плащат?

Кво си праи експеримент да беше питал. Преди година за малко да си отрежа крака при един домашен инцидент, кръвта ми шуртеше като водопад, сигурно изгубих към 1 литър преди да успеем да спрем кървенето. След дълго чакане на "спешна помощ" ме закараха с личен авомобил до Пирогов, дойде хирург, закърпиха ме, превързаха ме, обясниха ми, пратиха си ме да си се прибирам, прибрах се и тогава дойде линекйка след 15 минути. Около 2 часа и нещо по-късно. Чист късмет , че имахме в нас достатъчно марли и бинт та успяхме да спрем кръвта, ако се бяхме паникьосали щех да си умра като заклано прасе

Тоя телефон 112 е пълна идиотщина, като всичко в тая държава, направено е само да се размива отговорността. Какво имам в предвид : обаждаш се за да съобщиш нещо което е опасно и трябва да се вземат мерки, те приемат сигнала и предават. От там нататък никаква обратна връзка ( и в 95% от слуаите и реакция) а ако попиташ пак какво се случва отговора е "Ние сме предали нашата работа е свършена...." Олигофрени.

Май си "селски глупак". Това е единен телефон във всички страни на ЕС. Стига си живял в кочинката си и ходенето ти до града да е... обиколка на планетата.

прав е човека, а ти си градски глупак .

Системата 112 е международна, но изпълнението тук си е изцяло по български. 3 пъти съм звъняла на 112 (1. припаднал възрастен на улицата, 2. пожар в съседен апартамент, 3. пиян шофьор, който се беше ударил в дърво). И трите пъти ми се накараха и се наложи да се извинявам за причиненото безпокойство. В случая с катастрофата никой не дойде.

Предлагам в Закона за националната система за спешни повиквания освен солена глоба за фалшив сигнал за здравен проблем, да се предвиди и подвеждане под отговорност за опит за убийство, ако линейката е била отклонена с този сигнал от действителен спешен случай.

ТЕ ТАМ В ПЕРНИК СА" МНОГО УЧЕНИ" ДАЖЕ ИМАТ И ВИСШЕ УЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ"ПАТКА".ПРОСТАЦИТЕ В БГ НЯМА ДА СВЪРШАТ.САМИ СЕ ЗАТРИВАМЕ.

Кажи Перник и повече не коментирай, защото всичко е ясно. Това наистина не е град, а диагноза. А на София не й стигат катуните, които прииждат от цялата страна, ами и Перник в Близост...

Точно заради лъжливи повиквания, закъсняват линейките за истинските случаи! Дано да е по-солена глобата!

Извинявам се за грешките-комбинация от дебели пръсти и телефон

В наш град, за инфаркт на майка ми дойдоха на мотопед. В София пък, един реаномобил стоя 21 дни пред блокя ми. Дами ди вадете изводите.

Сега да го пратят само за една седмица в панделата. Ще си прави тренировки за колко време трябва да се е намазал обилно с възелин, че иначе много стърже...

Човекът живее във Виена и не е добре психически. Наистина е прекарал 2 инсулта, но не е добре - най-вероятно има документи за психическите си разстройства. Семейството му е много готино и живеят във Виена. Той понеже е пенсионер по болест често си идва тук и се забавлява с всичко.

Щом е така значи няма да са проблем 10000 евра.

ЗА ТОВА ЛУДИТЕ ГИ ВРЪЗВАТ. ИЛИ ИМ НАМИРАТ РАБОТА ДА НЕ СКУЧАЯТ И ДА МИСЛЯТ ЗА ГЛУПОСТИ

Сега му изчисляват "тренировката" дали да е 10'000 лв или 20'000 лв. Зависи за колко са отишли. :-)))

И за колко време е отишла линейката?

А колко е глобата, когато от 112 не направят нищо по подаден сигнал???

Ами зависи - ходиш си по инстанциите и си търсиш правата....

тоя серги да нее някои от мургавите суотечественици? да си продава хапартамента и да плаща глобата.

еми като е било земетресението се е объркал