Коментари - Спасителният екип остава близо до Лагер 2, утре търсенето на Боян продължава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само на мен ли ми писна от новини за този Боян? Само на мен ли не ми пука дали е жив? То стана като онази там, която се гмурна на дълбоко, не помня даже на колко метра, и взе, че пукна. Просто такива индивиди, които си '' харчат'' парите за такива ''екстремни хобита'' изобщо не ме вълнуват, нито може някой да ме убеди, че трябва да ми пука и да съжалявам жена му и прочие..

Не го виня за нищо.Забележете как са го детронирали за Еверест 2004.Разпределили са тогава държавните пари помежду си или свои хора са наредили за експедицията.Докторката, която е нощувала под Шиша и е била на Еверест е разследвана за измами в службата.Боян е чист човек, който се доказа и е много по- добър от тези в комисиите.Може би е трябвало да се подсигури с компания на този рядко качван връх.А четох, че Анапурна и К2 са най- трудни.И двата ги е изкачил. За Еверест 84- определено мисля, че партията е искала успех- затова са били толкова много хора.И тези долу са оплескали командите.

съдейки по едно негово видео, което случайно погледнах- тръгнал е към шиша с нагласата да качи небрежарката едно "джудже"- природата не прощава такива неща.

Много стана голям черния списък на загинали бг.алпинисти-прекалено много за малка държава като нас.А сме сложили и рекорд и то в Рила -11 накуп.Гледали сте "Лавина"-един много силен филм за тях-сърцето ми се къса за Боян сега.

От 14 осемхилядника сме дали жертви на 6 от тях,без да броим този. На някои върхове са загинали и двама наведнъж.

Като говорим за Христо Проданов и българската експедиция,постижението им е ненадминато и досега. Така е защото маршрута на българската експедиция през 1984 година ,е единствената до момента успяла да покори върха по убийственият Западен Маршрут,по Западното ребро на Еверест където процента смъртност при изкачване е 110%! Този маршрут не се използва за комерсиални изкачвания защото няма как да останат живи нито алпинисти,най-малкото пък шерпите,които трябва освен това да носят и багаж нагоре. Да се запомни ,че експедицията на българите от 1984 година е първата по западния убиец и първата при която човек стига до Еверест без кислород. И затова тялото на Христо не е намерено до сега ,защото от там не преминават тълпи от алпинисти.Никой не минава от там.

глупости. 110 % смъртност какво значи според теб? Че ако се изкачат 10 човека и 11 от тях умират. Да не би да се размножават по пътя. Това, което направи Христо Проданов беше пълна глупост. Определено беше нарушена вътрешната дисциплина в експедицията, защото някой много искаше на всяка цена да качи върха. Донякъде го разбирам - в ония времена държавата вече нямаше пари и 2-ра такава експедиция едва ли щеше да се организира в скоро време. Отделно може да е имало и партиен натиск да се качи върха на всяка цена, за да се прочуе Б-я като страна, която има вече представител изкачил Еверест. Така или иначе замазаха цялата работа после и изкараха Христо Проданов герой. Типична история от социалистическите времена. А всъщност какво точно и как е станало така и не се изясни. И дали изобщо върхът е бил изкачен е също неясно. Но официалната версия е, че е изкачен.

Няма глупости-чети по надолу и се ограмотявай...тъй или иначе и аз не знаех тези факти. Никога не е късно да ги научия и ти!

Странно, според мен, е че тези статистики са успели/фатални, а не всички опити/фатални. За това се получават проценти по-големи от 100. 10 изкачили, 11 загинали = 110%

Хората са писали има и много статии . Маршрутите за изкачване на Еверест са общо 18. Някои са изкачвани много пъти,а по други маршрути въобще не е стъпвал човешки крак до сега. Маршрутите, използвани от комерсиалните експедиции, обикновено се ограничават през Южното седло или по класическия маршрут на Мелъри през Северното седло – Североизточното ребро . Оценени са като сравнително безопасни,тъй като предварително се знаят трудностите и опасните места по тях. До 2003 година- Югоизточното ребро е изкачвано 1140 пъти, с 80 жертви, или процент на смъртност 7%. Североизточното ребро е успешно изкачвано от 655 души, а жертвите са 62, което дава по-висок процент смъртност – 9%. Другият маршрут Южната Кула е също относително безопасен маршрут-ако шъобще мове да се говори за безопасен маршрут към Еверест. Този е изкачен през 1980 година от двама поляци -без жертви. Северозападната Стена -има два маршрута екстремно трудни където има и катерене от степен 5 на голяма височина. Изкачен е от експедиция, водена от сър Крис Бонингтън през 1975 г. Дъгъл Хастън и Дъг Скот достигат върха при изгрев слънце. Те избягват измръзване до смърт, като изкопават снежна пещера точно под Южния връх. Общо 15 алпинисти са достигали Еверест по този маршрут. Жертвите са 4, което прави процента смъртност 27%. Наблизо е имаршрута по Западната кула . За първи път този маршрут е преминат през 1982 г. от руска експедиция, включваща Едуард Мисловски и Володя Балибердин. Общо 11 души се изкачват от тази експедиция и за щастие без жертви. Маршрутът повече не е повтарян. Маршрута по Източната Стена е изкачшан общо 13 пъти без жертви. Маршрута по Североизточният Ръб . Пълният североизточен ръб за първи път е опитан през 1982 г. от екип, включващ известните алпинисти Питър Бордман и Джо Таскър, които загиват при опита. През 1995 г. успех е постигнат от японска експедиция, водена от Кироши Фуруно. Има общо три жертви по маршрута и 6 успешни изкачвания, което прави процента на смъртност 50%. Този маршрут е изключително дълъг и труден с голям престой в „Зоната на смъртта“. Северната стена и Западния ръб! И сега за най-опасния маршрут до върха. Туровете по Северната стена и Западния ръб са най-страховитите в цялата планина. White Limbo маршрут 11, директен маршрут през Големия кулоар, е преминат от двама алпинисти и има една жертва или 50% процент на смъртност. Той е съседен на японския кулоар/кулоарът Хорнбейн маршрут 6. Повечето от жертвите по този маршрут – 4 от седем изкачвания, вдига процентът смъртност на 57%. Друг убиец е директният маршрут по Западното ребро, преминат и от Христо Проданов маршрут 5. Той е взел повече жертви, отколкото има изкачвания по него: 10 изкачвания, но 11 смъртни случая. Затова и процентът на смъртност е 110%

Днес четох как един качва на 75 години.Друг му бие рекорда на 76.Първият пак се качва на 80, за да е нсй- възрадтният отново.Вторият не се дава и на 85 пак тръгва и умрял в лагер.Камви са тези маниаци- не разбирамммм

Този случай ме заинтересува и попрочетох някои нещица. Над 7600 метра надморска височина ,човешкото тяло започва бавно и постепенно да умира,даже и да диша човекът кислород. Ниското атмосферно налягане на тази височина забавя метаболоизма и започват да се събират течности в мозъчната кора и белите дробове. Физическата сила на човек след първите часове прекарани там е равна почти на 30 процента от същата на морско равнище. С една дума,човек има сила,колкото да си премества краката едва едва и много бързо се изморява и отпада. Като се прибави и студът ,който още повече изморява човешкият организъм,страданията се усилват. Ако алпиниста не си е направил добре сметката за времето ,което му остава да живее при слизане и изкачване ,то той си остава там горе. Често пъти ,на стотина до триста метра под върха . Освен ако не е изгубил равновесие и е паднал в някоя пропаст. Така,че тялото у или ще бъде намерено някъде там близо до върха,или няма да бъде намерено изобщо.

Шишата е гоуема Шиша...

Ше го намерят, колкото Христо Проданов намериха. Апропо, Христо Проданов, търсиха ли го въобще?

Само българска и една английска експедиция са се изкачвали на Еверест по западния склон. Много опасно място,което намалява шансовете за изкачване на върха. Експедиции там не ходят. Ето защо и тялото на Христо не е намерено до сега.

Безмислени усилия, Боян не може да е жив, по скоро съзнателно е избрал красива смърт.

айде пак с тия панегирики за смъртта...ей тоя горки, ей тоя комунизъм

Последни данни - Намериха го! Честито!

Хайде, групата не щурмува ли вече.Там е обяд!Този Шиша ни разказа играта.

Последната новина от преди 50 минути е, че базовия лагер все още не са имали никаква врвъзка със алпинистите горе. Всички чакат да им се обадят.

Всеки, който някога е ходил на планина, дори на Витоша, знае, че човек тръгва преди групата не за да не го бавят другите, а за да не изостане от другите. Боян има диабет и когато получи криза, а това му се е случвало неведнъж във високата планина, трябва да има някой около него. Групата обаче е преценила, че времето е лошо и не са тръгнали след него. Акция от подобен мащаб има смисъл само първите 24 часа, айде преко сили 48 часа след изчезването му. Дано поне цялата масовка се плаща от някой застрховател и да няма пострадали от спасителнте екипи, защото понякога и това се случва.

Винаги има вероятност групата да се върне надолу.И самият Боян се е връщал на други върхове.Затова координация по станции или не знам как трябва да има.

има да, обикновено групите се връщат надолу а не нагоре..

После кой не разбирал...

Стига сте го съдили човека... всеки сам си решава... И си носи последствията... Жена ми ПРЕДИ да се омъжи за мен и да имаме деца каза простичко - няма да станеш безсмъртен, но ако мислиш че ще продължиш така ... И аз си избрах... И той си е избрал.. Все едно всички "планински кози" като мен да почнат мен да съдят...

Аз пък и мисля, че не си бил нито алпинист, нито катерач, а най-обикновен баир-будала, който нарочно си е избрал жена, да го сложи под чехъл, за да има оправдание пред себе си и "света", че е направил героична саможертва на светлото си алпийско бъдеще в името на любовта (проронвам сълза).

Ииииии точно това имах предвид...

Намирисва ми на застрахователна измама. Много шум за да е по лесно в съда и сега някой ще гушне доста кинти. Познайте кой? Ако той (гушващият кинти) е достоен, нека ги дари за операция на болно дете.

А бе хора, не ви ли писна да го коментирате тоя Б.Петров. Не разбрахте ли ,че на тоя човек професията му е алпинист. И всички останали имат някакви професии които трябва да изпълнява съвестно и всеотдайно. Аз разбирам дае спасил деца от удавяне,като един мъж наморето и най- накрая се удави,но спаси две деца(не беше професиален спасител,а човек сдруга професия).Или пък оня който изваждаше ранените от автобус и успя да спаси доста хора преди да се подпали автобуса- той също не беше някакво длъжностно лице,а минаващ от там човек и скочил в пропастта и ги спасил.А Б.петров е професионалист алпинист ,който си е избрал тази професия и е длъжен да бъде стриктен !Колко летци загинаха ,понеже не си изпълниха стриктно проф.задължения и никой нищо за тях не каза! А за тоя ореваха медиите,като че ли кой знае какво е направил.А той фактически се утрепа,защото не изпълни професионалните си задължения на алпинист!

Ама алпинист на пълен щат или по съвместяване? Как отчита комдировъчните по базовите лагери? Съгласно действащите наредби, трябва да има мокът печат от всеки лагер за да му се признае комндировката, а горе мастилото замръзва ...

Въпреки, че съм наясно колко много се е влошил човешкия материал в България през последните 27 години на преход, някои постове не престават да ме учудват до каква бездна на простотията могат да стигнат отделни екземпляри, като теб например. Може ли да си толкова прост? Явно може и все пак ми е трудно да го повярвам ... че може да има толкова прости хора.

Пускай ты умер!.. Но в песне смелых и сильных духом всегда ты будешь живым примером, призывом гордым к свободе, к свету! Безумству храбрых поем мы песню!

нали ви казах, че горки ви е примера в живота...а тогава се обидихте

За съжаление... Наистина се надявах да го намерят жив,а сега се надявам ,да не намерят трупа ,за да си остане легенда.

За какво ни е подобна легенда? За да подлъже и други хора към безмислен героизъм?

Дано поне е умрял бързо, и да не се е мъчил. Не знсм защо от дни се пише че може да е жив. Бъдете реалисти! Бог да го прости!

Да ги пита човек такива като теб, защо бързате? Страх те е, че няма да успееш да кажеш "Бог да го прости" ли? Бог да те прости теб, защото за нищо не ставаш, ама едва ли.

Само по филмите стават чудеса и някой оцелява при несъвместими с живота условия. Действителността е съвсем друга. Но вие сигурно сте супер хора, генно изменени и на вас такива неща като височинна болест, измръзване, подхлъзвае, падане в пропаст, силен вятър не оказват влияние.

Абе на тебе не ти ли увря манерката, че при всеки инцидент се търси до последно. Чудеса може и да стават само по филмите според теб, но чудеса са се случвали и в реалния живот. Има един документален филм за 2 алпинисти Джо Симсън и Саймън Йейтс, които качват връх в Андите самостоятелно. На слизане единият чупи крак. Другият вместо да го изостави, с риск за живота, започва да го спуска поетапно с въже. При един от етапите този със счупеният крак висва над един отвес и не може да се набере нагоре, а другият не го вижда и не знае какво става. Чака с часове и накрая реже въжето за да не падне и той. Долният пропада в цепнатина, но остава жив и успява самостоятелно да се измъкне. Влачи се 3 дни докато стигне до базовия лагер. В това време другият стои там и чака надявайки се на някакво чудо. В крайна сметка чува стоновете на 2-я в околността и го прибира и отвежда в болница. Днес и двамата са живи и здрави и са качвали и други върхове след случая. Надеждата умира последна. А черни врачки като тебе, които вещаят сигурна смърт още от самото начало са противни на всеки нормален човек.

Интересно, Боян вече е бил на 7500м.в. лагер 3 нали така.. решава да тръгне нагоре сам без сат. телефон..глупост!(може би е бил много уморен,но това не го оправдава! - можеше да бъде в полза в първите 2-3 дни) и така!...дали пък е знаел,че.. Времето така или иначе ще се развали ужасно а той е почти до върха и леко замаян без кислород-главата тотално не мисли трезво..и Боян Петров може и да си е казал..хмм..Тук в палатката да стоя (или там където е бил по пътя някъде на 300-400м. от целта) ИЛИ Да Тръгна Сега("няма значение..после дано се оправи времето "..)..и както казвам и аз ...Боян Петров е природен човек и Бог го обичаше приключенец,но.. и това което пиша и казвам е било точно така!..

Дано.

Е накъсахте се днеска. Явно ви носи кликове "новината" че: и пак не е намерен, и не е намерен, не го намериха, още не е намерен, търсят го, не е намерен, още не е намерен. 100 статии за това че НЕ Е НАМЕРЕН !!!

Ако не е затрупан със сняг утре ще го намерят по пътя към върха, защото ще има много хора на склона, водещ от Лагер 3 към централния връх.

Двама китайски алпинисти и двама шерпи са достигнали Лагер 3 - най-високия лагер под връх Шиша Пангма. Там не са намерили палатката на Боян. Намерени са стари вещи от стари експедиции. Четирима, а може и да са петима алпинисти, в момента са на Лагер 3. Там ще изкарат нощта.

Дира изостава с няколко часа от новините

Въпрос: какво вас жените ви привлича в боян петровци?!

Вместо шкембета имат мечти...

И мечтите ги правят идеалните мъртъвци,а жените им в печалните вдовици...

По-добре вдовица, отколкото жена на затъпял шопар.

М, да, жена на крайностите си, явно. Или откачен "мечтател", или потен шкембелия са двата варианта пред теб. Замисли се дали проблемът не е в теб самата, щом нямаш вариант за нормален, строен, обезпечен и отговорен мъж. Обективно погледнато, на база изказа и поведението, "жената до Боян Петров" (егати евфемизма) е доста глуповата. Май имате нещо общо.

Имаше надежди да е в лагер 2, защото само там имаше шансове да оцелее. В лагер 3 няма провизии, а и при минус 30 градуса и силен вятър и вече 10 дни забравете.

Имах един колега на 85 години, до последно ходи да покорява върхове, веднъж го попитах дали е женен, той ми каза че е стар ерген и че не е искал да има семейство и деца, заради рисковия начин на живот и любовта си към планините... п.с. И до ден днешен ходи редовно из планините, ходи на работа само за да изкара пари и да ходи да покорява поредните планини...

Как можело да се разкрива дарителска сметка? Ами като не искате не давайте, никой не ви кара на сила няма нужда да оревавате форума! Овце. Ако със същата непримиримост се борите да не давата парите си за топлофикация и Гинка, ще ви се извиня, но за вас да ви скубят и доят мазни мутри не е никакъв е проблем. Те ви скубят, вие ги тъприте, та даже презибирате и така вече 30 години. А Боян? е той си е проблем точно по силите ви, как така човек от народа ще заслужава внимание. Жалки овце!

!боя! нее! бая път извървя. по-добре алпинист отколкото политик!

как някои дават мнения какво е трябвало да направи Боян и какво не от топлото си кресло пред компютъра. С едната ръка тракат по клавиатурата, с друга сръбват кафенце и от надморската височина на панелката си, хладнокръвно оценяват човек изкачил 10 осем-хилядника!

И какво път ти е чак толкова интересно, че под статия във форум хората пишат коментари и си дават мненията, бе! Както и ти точно правиш, между другото...Друг е въпросът за качеството на някои постинги, а и на Дир-а. По твоята тъпа логика ако в статия пиле за операции например други освен хирурзи не трябва да изразяват мнения? Или ако не си Григор Димитров не можеш да пишеш постинг под статия за него и негов мач, ли бе чукундур? От тъпия ти въпрос вадя извода, че ти си качил поне 5 осем-хилядника, а? Помага ли там на високото че тиквата ти е празна?

++++++

Не го търсете там. Боян е загинал по пътя към върха или на връщане от върха към лагер 3. Предполагам силно влошаване на времето и не е смогнал или му е прилошало. Да се надяваме на чудо и надежди, но едва ли.

БОян като алпинист и човек болезнено влюбен в планината трябва да остане завинаги там. Както Христо Проданов. Такава му била съдбата. Почивай в мир Бояне. Амин.

В тази планина над 7500 метра има толкова тела, че си седят горе от години и никой не ги е свалил.

Peppy (нерегистриран)-абсолютно съм съгласна. След като човек избира да практикува толкова опасен спорт или наречено хоби, занимание, дали е редно да има деца и ако останат един ден сираци, то редно ли е спрямо децата. ....Не е ли нечестно заради жаждата за адреналин, детето в случая да остане без баща. ...дали родителя се замисля изобщо и не носи ли отговорност спрямо семейството си. ... харесвам алпинизма и за мен Боян Петров е достоен за уважение. ...Но дали понякога адреналина не заслепява преценката за решаващи моменти и дали в случая преценката му да продължи сам е много разумна. .

да напишеш толкова много съмнения на толкова малко място си е постижение. Въпрос: какво вас жените ви привлича в боян петровци?!

бошкей, не са 80%, 99% са...

Така като гледам ти ще трябва да си неговият антипод, тоест - ненавиждащ себе си безполов червей...

Макар, че здравата човешка логика говори за лош край, някак все ми се иска да го намерят жив, дори и много зле.И не защото одобрявам заниманието му, а защото той вероятно така се е чувствал исински жив, това е бил смисъла, макар че реално е безмислено опасна страст.Едно само ми е чудно, този човек е родител.Дали такива като него се замислят, че децата им имат нужда от тях, че трябва да пазят здравето и живота си в пъти повече от преди, а заниманията в опасна среда не са най-добрия път към дълъг живот със съмейството?Струва ли си тръпката, когато рискуваш да съсипеш психиката на децата си, да им нанесеш огромна болка от загубатата на бащата?

И аз това се чудя, когато имаш семейство и то с две деца, според мен е абсолютно безотговорно да постъпваш егоистично, сега какво, децата му ще се питат - къде е татко....

Вече стана ясно, че търсят само тялото, защото душата на Боян отдавна е излетяла....Амин

От няколко дни се пише и говори за издирването на Боян. Аз имам само два прости въпроса, за които никой не се сеща и да попита и спомене нъкъде. Първо, имат ли хеликоптерите радари и термо скенери за откриване и проучване от въздуха на тела на алпинисти. И ако нямат защо не се поискат или изпратят от военните такива уреди и устройства. Иначе всичко е безсмислено само да се кръжи над скалите.

А ти как смяташ? Дали жив човек може да стои вън на открито при минус 30-40 градуса, та термоскенерите и радарите да го засекат? Ееей, как не са се сетили по-рано за твоята "гениална" идея? Ми щото са много прости и тъпи, затова. Не са умни като теб.

Аз за да го напиша това значи имам нещо в предвид. Лично съм виждал руски военен радар голям колкото куфарче, единия панел като се отвори служи за антена. В гориста местност хваща животни и хора до 2 км. И генерира в слушалките различен сигнал спрямо засеченото.

Въпросите ти наистина са прости. Вземи прочети какви с принципите на работа на радарите и на "термо скенерите". Радарът изпръща електрамагнитен сигнал и отчита полученото отражение. Облъчиш ли скала, нищо не правиш. LIDAR да беше казал поне, че той е по-приложим, но ефект и от него няма да има, защото ще ти даде картина на релефа, пък ти прецени кое е човек на този фон. Инфрачервениете камери засичат топлинното излъчване на повърхностния слой. Ако там не е изолиран от околната среда чрез дрехите и оборудването си така, че почти да не излъчва в инфрачервения спектър, смятай, че дълбокото замразяване за няколко часа не му мърда. В случая замразяването му е отнело повече време. Накратко - ако някой го открие, ще е на база разпознаване на тялото във видимия спектър, т.е. "на око".

Къде е този човек, че и хеликоптерът не го видя, а кръжа от всички страни?Ще кажеш, че в пещера потъна и не се вижда.Снегът ли го затрупа.По тв ми изглежда скалисто, но не мога да преценя дебелината на снега.

Споко - и без това е "Повсеместно Глобално Затопляне". След някоя и друга година ще възникне на мумия под някоя новопоникнала палма....

Къде е тоя човек ли? Седи вън на снега по турски с кръстосани крака, чете вестник и си пие кафето. Ето там е.

Пътуването до Хималаите е с еднопосочен билет. Това всеки трябва да запомни.

...и само Хималаите решават, кого да върнат с безплатен билет за връщане /един вид - на промоция/.

стига сте ни занимавали с тази откачалка, изкачва върхове, вместо да работи и да създава блага

Нородното стопанство няма нужда от блага - то отдавна не съществува!

Хора, Човекът е преценил нещата за себе си и е действал. Нарича се чувство. Чувствата са ни дадени свише, защото сме човешки същества. Той е постъпил така, както е почувствал нещата. Грешно или не, каквото е решил да стори , го е сторил.... съзнателно или не, болен или здрав, това е само между Него и Господ. На финала всички сме сами! Няма жени, деца , роднини, приятели. Сам си! За някои той е добър пример за това как да живееш , за други лош пример. Но по-важният в момента си Ти, който си се събудил тази сутрин, прочел си и/или си коментирал новината, и си се запитал (или пък не) : “Защо се събудих?; Защо ме има?”. Е, защо те има, Човеко? Защо Ни има? .... Ако сега е времето и това е начина, по който Боян Петров трябва да си тръгне от света, значи така трябва да стане! И пак.... по-важното е да не забравяш, че и на теб ти е отредено време и начин.... дотогава ЖИВЕЙ! Сега за всички Разумни, безчувствени и безпогрешни люде, слагайте по един минус, за да се успокоите и да имате един хубав ден или вечер. Хайде и със здраве!

Благодаря за хубавия пост! Моля се пред Боян да има още дни, в които да продължи да прави нещата, които истински обича!

Ти ако се напухаш във фризера у дома, колко дни можеш да издържиш жива вътре?

Дано да го открият жив, питам се аз, при положение че е решил да се катери сам, как си е позволил да зареже сателитния си телефон, тежал бил, ми в такъв случай се ходи поне с още един човек, хората неслучайно са казали, не ходете сами в планината, даже и на планина като Витоша не се ходи сам..... Разбирам да е бил незизлечимо болен, да е решил с последни сили на всяка цена да изкачи върха, но когато имаш семейство и да си млад и здрав, постъпката му е безотговорна....

Ето това е най-точния коментар на ситуацията: http://pik.bg/%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D1%8F%D0%B3%D0%B0%D0%BC-%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D1%81-%D0%B1%D0%BE%D1%8F%D0%BD-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2-news749238.html

sawo

Това е най-тъпият и платен коментар, не случайно е в ПИК, собственост на пеефски, който плюе по всеки, който е за Пирин. На мен пък ми е писнало да си лягам и ставам с новини за тъпите ни мутри, които дори не знаят как да си харчат парите, които ни крадат всеки ден. Който не му харесва - не чете. Просто е.

По последна информация Боян Петров не е открит и в лагер 3. Явно Бог реши да го венчае навеки с неговата голяма любов - планината.

Последните информации само ни информират къде НЕ Е НАМЕРЕН. Кога ще почнете да ни информирате къде Е НАМЕРЕН?

Извънредна новина! Не е намерен на домашния си адрес! Съвсем опошля и журналистиката, и животът вече.

шерпите ги е домързяло и са се върнали, като са оставили Боян да катери самичък, плюс това сигурно имат интерес експедицията да се проточи, защото им се плаща на ден, поведение типично за тъмно зелени

Сега и от спасителната акция ще захлебят, даже си мисля, че всичко е планирано от самите тях.

Екстремно ТЪПО мнение!

Аре бе ,няма ли и други желаещи да покорят тоя връх? От 1 септември до 10 октомври ще има пак експедиция за там. Водач на шерпите ще е великият шерп Ками Синги Сиандба Таманг! Изкачил е Еверест -7 пъти! Предварителни резервации можете да си платите на цена от 13 900 $ в сайта на Шерпа Шерфердс. Така ако тея не намерят Боян -вие ще имате шанса, да го откриете жив и здарв там.

"Climb-нъл се е някъде. Най верооятно кокълите му са закрити със сняг" Един човек долу го беше написал и се сетих за триптиха на В. В. Верешагин "На Шипка всичко е спокойно" ... На Шипка височината е 1326 метра..... А там дето се е гмецнал наш Боян е над 8000 Моля Ви разгледайте този триптих.

добре бе, никой ли не прочете официалното съобщение на калифа тийм от 7 май, 13:15? хората пишат директно, че БП е започнал да катери Шишапангма на 29 април и, тъй като не се е върнал до 06.05, е официално обявен за изчезнал. Започнал е /очевидно на 29.04/ да катери соло след като мнозина от неговите спътници са се върнали заради лошото време. Унгарският алпинист Дейвид Клайн, който също е /в района /на Шишапангма следи събитията. Ако имат някакви новини, ще уведомят официално на фейс-страницата си.

вместо да се бяха върнали, да бяха продължили с Боян, можеше да му окажат необходимата помощ и едновременно с това да покорят върха, а сега имената им ще бъдат покрити със срам и позор за страхливоста

Да не би всички да са прости като нашия. Това да не е да се разхождаш по жълтите павета. Планината си има свои закони и който не се съобразява с тях остава вечно млад във фризера на Хималаите като Х. Проданов.

жена, моля те престани да се излагаш- излагаш цялата ви общност тука ,не само себе си, имай го предвид аз направо почвам да се отчайвам за вас

sawo

Наистина ника ти подхожда на характера. "нашия" е бил на един ден пред останалите, когато времето се е влошило, той вече е бил на върха или точно под него. Останалите са били с ден зад него, затова и са имали възможност да се върнат - те са били дори преди лагер 3. Просто в някои от статиите се представя сякаш са били заедно и другите се отказали, а той продължил, но това не е така. А относно Х. Проданов, отново тъп коментар - той е загубил ценни часове, опитвайки се да качи шерпа, може би е трябвало да го остави да се спасява, както правят "великите" алпинисти, но не го е направил - за добро или зло.

Напротив - те казват за новини за Боян вижте официалните съобщения на властите. (чета го с преводач така че може и да бъркам). Другото интересно е въпроса на Szikla Petra - "Не разбирам! Означава ли това, че не може да ни даде разяснения, тъй като е станало официално разследването".. и няма отговор.

медийно отразяване, ако това беше се случило с американец, досега да са били изпратени 100 новинарски екипа с необходимото оборудване и цялата акция щеше да бъде излъчвана нон стоп по всички телевизии, но за съжаление живеем в бананова държава

А ние русските тролове твърдим, че с новините се прекалява!!! Напоследък заради това има много по-малко новини за нашия президент Путкин

за руските глупости, все пак можехме да се насладим на живи кадри от хималайте

Тъпоглава и ръждясала евроатлантическа тенджера, перкана от мангалески по боклуците

Айде да поспя няколко часа. Утре да ни осведомите пак. И други ден да мога да заспя

По btv казаха, че днес спасителите са стигнали до Лагер 3, а утре ще катерят върха. Вече съвсем се обърках...

Въобще не се знае кога ще го открият ,може и да е след години да изкочи от някой ледник. Да почива в мир ..жалко ,че не си сбъдна целта да качи всички 8-хилядници.

може да е жалко, на него вече му е все едно