Коментари - ”Мъртви души” застрашават изборите у нас | Днес.dir.bg

”Мъртви души” застрашават изборите у нас

Социолози коментираха в предаването "Неделя 150", че може да се стигне в един момент до абсурда гласувалите на избори да се окажат повече от гражданите в България.

Обратно в новината

Коментари - ”Мъртви души” застрашават изборите у нас | Днес.dir.bg

Коментари

МИРА РАДЕВА МОЛЯ ВИ СЕ...ХИХИХИХИ

това е само един от начините за долна манипулация на вота - мъртви души, наши хора в комисиите, натиск от страна на МВР под личната команда на Цецко...

По принцип електронното гласуване е хубаво нещо, ние го имаме отдавна заложено в програма си, но не като електронно, а като интернетно-разликата е голяма. Но нищо не може да предотврати, защото не се върши без хора- които управляват софтуера в компютъра. А той ще се ръководи от ЦИК, А тя е партийна- ду ю ъндърстенд? Нито една идея твоя не съм използвал, щото не ги смятам за читави.

Затова гласувайте с невалидни бюлетини, хем ще се водите гласували хем няма да е отчетен гласът ви т.е ще е невалиден, неизползваем и против всички наточили зъбки за държавната софра!

Невалидна бюлетина=Глас за ГЕРБ ! Мислете !! Искате ли Цирка и Мизерията да продължат !!??

С невалидна или гласуване е все едно. Тя мафията която държи ЦИК пак ще си нагласи числата на крайните резултати в своя полза и без твоя глас. Тази песен сме я слушали- "иди да гласуваш, че ще спечели еди кой си..." Разбери, при липсата на нито един читав кандидат НЯМА СМИСЪЛ ДА ГЛАСУВА! иди за гъби!- Така и агнето сито и твоята съвест няма да те мъчи. ЩЕ ОСТАНЕШ ЧОВЕК СЪС СЪВЕСТ!

Четем Евгений Онегин бате....

Сега ги няма автобусите с фесовете..появиха се "Мъртви души"..Много руска класика четете..

сега може да няма автобуси отвън, но ще има вътрешни автобуси. Няма село или град, където да не се дописват имената на хора, които ще гласуват с удостоверения "по настоящ адрес". Само в Свиленградско има подадени 207 такива удостоверения. Това са удостоверения, издадени на хора най-вече от Разградско. Представям си какво движение ще има по "новите магистрали" на Републиката на 23.10.

то жививите в балгария са мъртви само дето осте не са го разбрали :)))

Мъртви души не застрашават изборите, защото подкрепят властта.

Мъртви души,призраци,духове,полтъргайсти,ангели,демони и прочие... всички са дошли за изборите от ония свят!!!!!!!!!

Всъщност БРАВО на всички социологически агенции,че без да си мръднат задниците ще поизточат доста парички от Бойко Борисов. За да лъжат за позицията на ГЕРБ за тези избори те получават огромни суми.Щом Бойко им вярва нека да ги гуши с пари.Така хем ще загуби изборите хем ще изхарчи доста пари! Защото ГЕРБ са вече история.....

Лъжеш се, ако си мислиш, че парите дето Бойко Борисов е похарчил за ПР и реклама, не излизат от нашите джобове (данъци). Един мошеник дал на други мошеници откраднати от нас пари. На какво се кефиш толкова?

ИЗМАМАТА С МЪРТВИТЕ ДУШИ Е НОМЕР КОЙТО СЕ ИГРАЕ НА ВСИЧКИ ПРОВЕДЕНИ ДОСЕГА ИЗБОРИ !!!! Села с живеещи в тях по 80-100 човека показват списъци за по 300-400 човека и гласували 250-300 човека !!!!!!!!!!!!!!!! В основата на тази измама стои служба ГРАО към местните общини които са част от тази престъпна схема !!!!!!!!!!

Не е ГРАО! В основата на тази игра стоят ПАРТИИТЕ, всички там в Парламента- обединени в обща мафия, те създаде настоящата избирателна система. А тя е единствената по рода си в Европа( само Турция има такава), използван е опита на тоталитарната държава, да се постави "политическа шапка".А тя е ЦИК- избирана на квоти от парламентарно представените партии, и тези партии на тъмно, без представители на гражданското общество, нагаждат крайните цифри с помощта на мъртвите души, както им е угодно.

Това няма абсолютно никакво значение.Накрая ще направят каквото са си наумили и нищо няма да се промени.Ако от тези избори зависеше нещо просто нямаше да ги има.За това бягат от референдума като дявол от тамян.Защото ще се окаже,че мнението на хората коренно се различава от това което ни убеждават,че е правилно.Не ни питаха за ЕС,не ни питаха за НАТО и сега толкова ни питат.

Мира Радева от МБМД в предаването "Неделя 150" : Факт е, че двойката Плевнелиев Попова води много убедително. "Ние имаме наблюдение върху Плевнелиев от пролетта насам, а впоследствие и на Плевнелиев заедно с Маргарита Попова. Това е двойка, която непрекъснато набира скорост. Тя много се харесва. По три пъти на ден при нас баба Мара от с.Лисичово хвърля боб, а ходжата от Яворец бае и гледа на кафе. За това смея да твърдя, че нашите прогнози са най-точни.

дано пък излетят в орбита след толкова набрана скорост! барабар с останалите идиоти!

Е какви "мъртви души", бе? Нали съвсем наскоро имаше ПРЕБРОЯВАНЕ? Не могат ли просто да сравнят двата списъка? ИДИОТИ!!!

Ибаусам ви майката Боклуци

За да се хванат нередностите в електронното гласуване, зад пулта на компютъра трябва да стои не партиец, а служебно лице покрито с як закон за държавния служител и съблюдаван от съдебна система работеща като по часовник. В противен случай ще стане същото, както при мануалните избори до сега на хартиен носител, нищо, че държавата ще хвърли 50 милиона да реализира електронното гласуване.С една дума- в Българи трябва ПРЕДИ ТОВА да заработят железните правила на правовата държава!Холан!

как да вярваш на такива политолоси,които винаги варвлат след власт имащите и пеят дитерамби омаиваики не само тях но и елементарния булгарин.

Ясно е,че ще има мъртви души,продадени гласове,особено на циганите,умрели гласоподаватели,фиктивно регистрирани в последните дни по 40 човека на един адрес!И как иначе бившата комунистическа партия ще държи в покорство народа и ще управлява страната 20 год?

Няма как да приема сериозно толкова неграмотно написана новина! Нека от дир.бг да обяснят смисъла на третото изречение в статията - три пъти го четох дума по дума и вече се съмнявам в собствените си знания по български!?! После на определението "месни избори" вече ми беше достатъчно тъжно за вас. А за поставянето на цитатите в кавички, честно казано, не се и надявах, че имате знания да го направите. Но когато видях да отваряте кавички и въобще да не ги затваряте, вече се смях с глас. Дир.бг, съжалявам, че ви го казвам в прав текст, но си го заслужавате - работата ви в случая е УМОПОМРАЧИТЕЛНО НЕКАДЪРНА!

Преди 1 месец проф.М.Костантинов писа,че тези мъртви души могат да се махнат само ако изборите се направят както в Щатите - с регистрация в деня или много време преди това по интернет или в специални бюра.Ясно,че това трябва да се стори за следващите избори.

Някъде по-надолу, Идея за България е написал нещо, което е вярно. Ето защо: По данни на ЦИК на изборите през 2009 г. в основния и допълнителния избирателен списък е имало 7,130 млн избиратели (тук са и регистрираните в чужбина). А по преброяването през тази година гражданите са 7,36 млн. Дори ако счетем, че през 2009 г. сме били малко повече, излиза, че в избирателните списъци са били включени и голяма част от децата 0 до 17 години (без право на глас) - техният брой е някъде около 820-850 000. Реалният брой на избирателите е някъде около 6,3 млн. Разликата от тези над 800 000 гласа са мъртви души, гласуващи за "когото трябва". Ама ЦИК естествено няма да се занимава с такива "дреболии", нали? Ако ги питат, веднага ще обяснят, че е така заради софтуера, заради математическите изчисления, статистическите грешки ... И за да излязат с такова обяснение или за да премълчат "грешката", ЦИК ще бъде не с мнозинство от 2/3, а направо ще има единодушие.

ЦИК ИНСТРУКТИРА СИК ДА ПРОВЕЖДАТ ГЛАСОПОДАВАНЕТО В ИЗБОРНИЯ ДЕН ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО И В НАРУШЕНИЕ НА ЧЛ. 42 ОТ КБ.!!! Спр: Методични указания на ЦИК приети с реш. 1122/7.10.2011г. Глава Първа, раздел Шести, точка 90 уква Ж. цит: "член на СИК връща ДОКУМЕНТА ЗА САМОЛИЧНОСТ на избирателя, СЛЕД КАТО СЕ УВЕРИ, ЧЕ ТОЙ Е ПУСНАЛ В СЪОТВЕТНАТА УРНА ВСИЧКИ ДАДЕНИ МУ БЮЛЕТИНИ И СЕ Е ПОДПИСАЛ В ДВАТА ИЗБИРАТЕЛНИ СПИСЪКА" НЧАРУШЕНИЕТО: ако членовете на СИК изпълнят тази инструкция, самите те ще станат закононарушители по НК и нарушители на конституционни и човешки права, тъй като ще са активни инициатори за подмяната на повелята на върховния закон, че избирателното право на участие на гражданите в управлението на страната, чрез избрани от тях представители, не е вменено като безусловно задължение на гражданите. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА УПРАЖНЯВА ПРИНУДА НАД ГРАЖДАНИТЕ, НИТО ДА ГИ ИЗНУДВА ДА ГЛАСУВАТ ВЪПРЕКИ НЕЖЕЛАНИЕТО СИ, ДЪРЖЕЙКИ В ЗАЛОГ ДОКУМЕНТИТЕ ИМ ЗА САМОЛИЧНОСТ! НА ОСНОВАНИЕ ТАЗИ БУКВА, ЩЕ СЕ СПЕКУЛИРА СЪС СВОБОДНАТА ВОЛЯ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ С Т.Н. ЕТНИЧЕСКИ ВОТ!

За съжаление политическата класа в Българиа няма желание да промени конституцията и да въведе активната регистрация на избирателите. ега е оставена възможност за изборни измами. При отсъствие на всеобхватно непартийно наблюдение на изборите измамите са много вероятни.Проблем е липсата на номерация на бюлетините, с което се дававъзможност да се печатат неконтролиран брой бюлетини и да се създават виртуални секции с много по-голям брой избиратели от действително живеещите на съответното място. Сега използваната система на гражданските регистри не е в състояниеа обхване прецизно движението на гласоподавателите, адресната регистрация в чужбина, сроковете на пребиваване в страната.

И какво сега? При изнасяне на такива факти изборите трябва да се отменят. Трябва да се даде време да се актуализират списъците. А ние спорим за Светльо от Хиподил. Ми заслужаваме си и манипулациите и съдбата.

Български изборен парадокс: Като не ви харесват бившите комунисти, гласувайте за бившите комунисти! Само бивши комунисти могат да победят на изборите бившите комунисти! Каквото и да правите - дори и да не гласувате, пак ше изберете бившите комунисти. Защото в България няма политици, които не са бивши комунисти.

бравоооо точно така е !!

Нее, в България няма нови съвременни политически идеи, които да заместят старите комунистически. До сега имаше само антикомунизъм, а известно е ,че колкото повече тръбиш антикомунизъм , без нищо друго да предложиш, връщаш пак комунистите на власт.

Нали под 'комунисти' не визираш БСП? Защото БСП са всичко друго но не и комунисти. Всъщност всички са неолиберали в момента но това е друга тема.

мъртви души:)) това не е череп казано като за дебили е светио дух

ЦИК ИНСТРУКТИРА СИК ДА ПРОВЕЖДАТ ГЛАСОПОДАВАНЕТО В ИЗБОРНИЯ ДЕН ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО И В НАРУШЕНИЕ НА ЧЛ. 42 ОТ КБ.!!! Спр: Методични указания на ЦИК приети с реш. 1122/7.10.2011г. Глава Първа, раздел Шести, точка 90 уква Ж. цит: "член на СИК връща ДОКУМЕНТА ЗА САМОЛИЧНОСТ на избирателя, СЛЕД КАТО СЕ УВЕРИ, ЧЕ ТОЙ Е ПУСНАЛ В СЪОТВЕТНАТА УРНА ВСИЧКИ ДАДЕНИ МУ БЮЛЕТИНИ И СЕ Е ПОДПИСАЛ В ДВАТА ИЗБИРАТЕЛНИ СПИСЪКА" НЧАРУШЕНИЕТО: ако членовете на СИК изпълнят тази инструкция, самите те ще станат закононарушители по НК и нарушители на конституционни и човешки права, тъй като ще са активни инициатори за подмяната на повелята на върховния закон, че избирателното право на участие на гражданите в управлението на страната, чрез избрани от тях представители, не е вменено като безусловно задължение на гражданите. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА УПРАЖНЯВА ПРИНУДА НАД ГРАЖДАНИТЕ, НИТО ДА ГИ ИЗНУДВА ДА ГЛАСУВАТ ВЪПРЕКИ НЕЖЕЛАНИЕТО СИ, ДЪРЖЕЙКИ В ЗАЛОГ ДОКУМЕНТИТЕ ИМ ЗА САМОЛИЧНОСТ! НА ОСНОВАНИЕ ТАЗИ БУКВА, ЩЕ СЕ СПЕКУЛИРА СЪС СВОБОДНАТА ВОЛЯ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ С Т.Н. ЕТНИЧЕСКИ ВОТ!

не мога да се съглася с този коментар. Правото на гражданите да гласуват или не се реализира със самия акт на посещение на избирателната секция и получаване на бюлетините. От този момент гражданите влизат в процедрата на избора и не могат по свое усмотрение да прекъснат процеса. Това е смисълът на заържане не документа за самоличност до пускане на бюлетините в урната ли до деклариран отказ от ласуване,който следва да се отбележи и бюлетините да се обявят за невалидни.

Колкото повече помпате със социология балона ГерБ, толкова по-бързо ще се пукне.

От две години мало и голямо,политици и клошари,мъже и жени, комунисти и анти говорят ,повтарят,боготворят и псуват само едно и също име-Б О Й К О Б О Р И С О В Обществото е обхванато от масова шизофрения-той не е нито Христос да ви нахрани,нито всевиждащото око,нито новият месия,нито "Вълшебникът от ОЗ",а просто един добър харизматичен човек обичащ България!

Не на куманоидите-Плевела,Калфата и Кривоустата!!Не и на Светльо Олигофрена!!

всичките коне са куци

АМИ при това положение на лъжа и манипулация, остава бОКО ДА СИ НАЗНАЧИ ПЛЕВНЕЛИЯТА, защо да харчим пари на вятъра! С тях можем да помогнем на децата и пенсионерите! Егати и мошениците!

Уж купуването на гласове е Незаконно . Никъде не видях дума за Претендента Светльо от Хиподил . Но явно първата тройка - Плевнелиев , Кунева и Сидеров пазаруват наедро чрез медийна манипулация . Аз ще гласувам за да се опитам да отстраня поне част от старите Демократи .Светльо - Президент.

Ето малка част от 36 компании които Работят за ,и на които ГЕРБ Плаща общо няколко десетки милиона за реклама : ФОКУС - НУНТИ ООД МБМД(Мира Янова) НЦИОМ Маркет Линкс ООД(на С.Бъчварова-шеф на кабинета на Борисов)Дава прогнози по БТВ. Сова 5 АД ГФК България ЕООД Център за анализи и маркетинг ООД Дарик Всеки да си прави изводи за Истинността на "Прогнозите" им.

А,и ако някой се съмнява, информацията е официална.

АПРЕДИ ДА РАБОТЯТ ЗА БОЙКО ЗА КОГО СА РАБОТИЛИ 20Г.

...това е една от многото причини да да Гласуваме За Опонентите на ГЕРБ!! На всяко ниво . Защото ГЕРБ Задушават Опонентите си навсякъде и във вичко,като използват държавата за това !!! Това Трябва да се ПРОМЕНИ !!!

300 000 е минимум разминаването на предните избори. личните карти са ПО-МАЛКО от списъка гласуващи !

Коментари - ”Мъртви души” застрашават изборите у нас | Днес.dir.bg

”Мъртви души” застрашават изборите у нас

Социолози коментираха в предаването "Неделя 150", че може да се стигне в един момент до абсурда гласувалите на избори да се окажат повече от гражданите в България.

Обратно в новината

Коментари - ”Мъртви души” застрашават изборите у нас | Днес.dir.bg

Коментари

МИРА РАДЕВА МОЛЯ ВИ СЕ...ХИХИХИХИ

това е само един от начините за долна манипулация на вота - мъртви души, наши хора в комисиите, натиск от страна на МВР под личната команда на Цецко...

По принцип електронното гласуване е хубаво нещо, ние го имаме отдавна заложено в програма си, но не като електронно, а като интернетно-разликата е голяма. Но нищо не може да предотврати, защото не се върши без хора- които управляват софтуера в компютъра. А той ще се ръководи от ЦИК, А тя е партийна- ду ю ъндърстенд? Нито една идея твоя не съм използвал, щото не ги смятам за читави.

Затова гласувайте с невалидни бюлетини, хем ще се водите гласували хем няма да е отчетен гласът ви т.е ще е невалиден, неизползваем и против всички наточили зъбки за държавната софра!

Невалидна бюлетина=Глас за ГЕРБ ! Мислете !! Искате ли Цирка и Мизерията да продължат !!??

С невалидна или гласуване е все едно. Тя мафията която държи ЦИК пак ще си нагласи числата на крайните резултати в своя полза и без твоя глас. Тази песен сме я слушали- "иди да гласуваш, че ще спечели еди кой си..." Разбери, при липсата на нито един читав кандидат НЯМА СМИСЪЛ ДА ГЛАСУВА! иди за гъби!- Така и агнето сито и твоята съвест няма да те мъчи. ЩЕ ОСТАНЕШ ЧОВЕК СЪС СЪВЕСТ!

Четем Евгений Онегин бате....

Сега ги няма автобусите с фесовете..появиха се "Мъртви души"..Много руска класика четете..

сега може да няма автобуси отвън, но ще има вътрешни автобуси. Няма село или град, където да не се дописват имената на хора, които ще гласуват с удостоверения "по настоящ адрес". Само в Свиленградско има подадени 207 такива удостоверения. Това са удостоверения, издадени на хора най-вече от Разградско. Представям си какво движение ще има по "новите магистрали" на Републиката на 23.10.

то жививите в балгария са мъртви само дето осте не са го разбрали :)))

Мъртви души не застрашават изборите, защото подкрепят властта.

Мъртви души,призраци,духове,полтъргайсти,ангели,демони и прочие... всички са дошли за изборите от ония свят!!!!!!!!!

Всъщност БРАВО на всички социологически агенции,че без да си мръднат задниците ще поизточат доста парички от Бойко Борисов. За да лъжат за позицията на ГЕРБ за тези избори те получават огромни суми.Щом Бойко им вярва нека да ги гуши с пари.Така хем ще загуби изборите хем ще изхарчи доста пари! Защото ГЕРБ са вече история.....

Лъжеш се, ако си мислиш, че парите дето Бойко Борисов е похарчил за ПР и реклама, не излизат от нашите джобове (данъци). Един мошеник дал на други мошеници откраднати от нас пари. На какво се кефиш толкова?

ИЗМАМАТА С МЪРТВИТЕ ДУШИ Е НОМЕР КОЙТО СЕ ИГРАЕ НА ВСИЧКИ ПРОВЕДЕНИ ДОСЕГА ИЗБОРИ !!!! Села с живеещи в тях по 80-100 човека показват списъци за по 300-400 човека и гласували 250-300 човека !!!!!!!!!!!!!!!! В основата на тази измама стои служба ГРАО към местните общини които са част от тази престъпна схема !!!!!!!!!!

Не е ГРАО! В основата на тази игра стоят ПАРТИИТЕ, всички там в Парламента- обединени в обща мафия, те създаде настоящата избирателна система. А тя е единствената по рода си в Европа( само Турция има такава), използван е опита на тоталитарната държава, да се постави "политическа шапка".А тя е ЦИК- избирана на квоти от парламентарно представените партии, и тези партии на тъмно, без представители на гражданското общество, нагаждат крайните цифри с помощта на мъртвите души, както им е угодно.

Това няма абсолютно никакво значение.Накрая ще направят каквото са си наумили и нищо няма да се промени.Ако от тези избори зависеше нещо просто нямаше да ги има.За това бягат от референдума като дявол от тамян.Защото ще се окаже,че мнението на хората коренно се различава от това което ни убеждават,че е правилно.Не ни питаха за ЕС,не ни питаха за НАТО и сега толкова ни питат.

Мира Радева от МБМД в предаването "Неделя 150" : Факт е, че двойката Плевнелиев Попова води много убедително. "Ние имаме наблюдение върху Плевнелиев от пролетта насам, а впоследствие и на Плевнелиев заедно с Маргарита Попова. Това е двойка, която непрекъснато набира скорост. Тя много се харесва. По три пъти на ден при нас баба Мара от с.Лисичово хвърля боб, а ходжата от Яворец бае и гледа на кафе. За това смея да твърдя, че нашите прогнози са най-точни.

дано пък излетят в орбита след толкова набрана скорост! барабар с останалите идиоти!

Е какви "мъртви души", бе? Нали съвсем наскоро имаше ПРЕБРОЯВАНЕ? Не могат ли просто да сравнят двата списъка? ИДИОТИ!!!

Ибаусам ви майката Боклуци

За да се хванат нередностите в електронното гласуване, зад пулта на компютъра трябва да стои не партиец, а служебно лице покрито с як закон за държавния служител и съблюдаван от съдебна система работеща като по часовник. В противен случай ще стане същото, както при мануалните избори до сега на хартиен носител, нищо, че държавата ще хвърли 50 милиона да реализира електронното гласуване.С една дума- в Българи трябва ПРЕДИ ТОВА да заработят железните правила на правовата държава!Холан!

как да вярваш на такива политолоси,които винаги варвлат след власт имащите и пеят дитерамби омаиваики не само тях но и елементарния булгарин.

Ясно е,че ще има мъртви души,продадени гласове,особено на циганите,умрели гласоподаватели,фиктивно регистрирани в последните дни по 40 човека на един адрес!И как иначе бившата комунистическа партия ще държи в покорство народа и ще управлява страната 20 год?

Няма как да приема сериозно толкова неграмотно написана новина! Нека от дир.бг да обяснят смисъла на третото изречение в статията - три пъти го четох дума по дума и вече се съмнявам в собствените си знания по български!?! После на определението "месни избори" вече ми беше достатъчно тъжно за вас. А за поставянето на цитатите в кавички, честно казано, не се и надявах, че имате знания да го направите. Но когато видях да отваряте кавички и въобще да не ги затваряте, вече се смях с глас. Дир.бг, съжалявам, че ви го казвам в прав текст, но си го заслужавате - работата ви в случая е УМОПОМРАЧИТЕЛНО НЕКАДЪРНА!

Преди 1 месец проф.М.Костантинов писа,че тези мъртви души могат да се махнат само ако изборите се направят както в Щатите - с регистрация в деня или много време преди това по интернет или в специални бюра.Ясно,че това трябва да се стори за следващите избори.

Някъде по-надолу, Идея за България е написал нещо, което е вярно. Ето защо: По данни на ЦИК на изборите през 2009 г. в основния и допълнителния избирателен списък е имало 7,130 млн избиратели (тук са и регистрираните в чужбина). А по преброяването през тази година гражданите са 7,36 млн. Дори ако счетем, че през 2009 г. сме били малко повече, излиза, че в избирателните списъци са били включени и голяма част от децата 0 до 17 години (без право на глас) - техният брой е някъде около 820-850 000. Реалният брой на избирателите е някъде около 6,3 млн. Разликата от тези над 800 000 гласа са мъртви души, гласуващи за "когото трябва". Ама ЦИК естествено няма да се занимава с такива "дреболии", нали? Ако ги питат, веднага ще обяснят, че е така заради софтуера, заради математическите изчисления, статистическите грешки ... И за да излязат с такова обяснение или за да премълчат "грешката", ЦИК ще бъде не с мнозинство от 2/3, а направо ще има единодушие.

ЦИК ИНСТРУКТИРА СИК ДА ПРОВЕЖДАТ ГЛАСОПОДАВАНЕТО В ИЗБОРНИЯ ДЕН ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО И В НАРУШЕНИЕ НА ЧЛ. 42 ОТ КБ.!!! Спр: Методични указания на ЦИК приети с реш. 1122/7.10.2011г. Глава Първа, раздел Шести, точка 90 уква Ж. цит: "член на СИК връща ДОКУМЕНТА ЗА САМОЛИЧНОСТ на избирателя, СЛЕД КАТО СЕ УВЕРИ, ЧЕ ТОЙ Е ПУСНАЛ В СЪОТВЕТНАТА УРНА ВСИЧКИ ДАДЕНИ МУ БЮЛЕТИНИ И СЕ Е ПОДПИСАЛ В ДВАТА ИЗБИРАТЕЛНИ СПИСЪКА" НЧАРУШЕНИЕТО: ако членовете на СИК изпълнят тази инструкция, самите те ще станат закононарушители по НК и нарушители на конституционни и човешки права, тъй като ще са активни инициатори за подмяната на повелята на върховния закон, че избирателното право на участие на гражданите в управлението на страната, чрез избрани от тях представители, не е вменено като безусловно задължение на гражданите. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА УПРАЖНЯВА ПРИНУДА НАД ГРАЖДАНИТЕ, НИТО ДА ГИ ИЗНУДВА ДА ГЛАСУВАТ ВЪПРЕКИ НЕЖЕЛАНИЕТО СИ, ДЪРЖЕЙКИ В ЗАЛОГ ДОКУМЕНТИТЕ ИМ ЗА САМОЛИЧНОСТ! НА ОСНОВАНИЕ ТАЗИ БУКВА, ЩЕ СЕ СПЕКУЛИРА СЪС СВОБОДНАТА ВОЛЯ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ С Т.Н. ЕТНИЧЕСКИ ВОТ!

За съжаление политическата класа в Българиа няма желание да промени конституцията и да въведе активната регистрация на избирателите. ега е оставена възможност за изборни измами. При отсъствие на всеобхватно непартийно наблюдение на изборите измамите са много вероятни.Проблем е липсата на номерация на бюлетините, с което се дававъзможност да се печатат неконтролиран брой бюлетини и да се създават виртуални секции с много по-голям брой избиратели от действително живеещите на съответното място. Сега използваната система на гражданските регистри не е в състояниеа обхване прецизно движението на гласоподавателите, адресната регистрация в чужбина, сроковете на пребиваване в страната.

И какво сега? При изнасяне на такива факти изборите трябва да се отменят. Трябва да се даде време да се актуализират списъците. А ние спорим за Светльо от Хиподил. Ми заслужаваме си и манипулациите и съдбата.

Български изборен парадокс: Като не ви харесват бившите комунисти, гласувайте за бившите комунисти! Само бивши комунисти могат да победят на изборите бившите комунисти! Каквото и да правите - дори и да не гласувате, пак ше изберете бившите комунисти. Защото в България няма политици, които не са бивши комунисти.

бравоооо точно така е !!

Нее, в България няма нови съвременни политически идеи, които да заместят старите комунистически. До сега имаше само антикомунизъм, а известно е ,че колкото повече тръбиш антикомунизъм , без нищо друго да предложиш, връщаш пак комунистите на власт.

Нали под 'комунисти' не визираш БСП? Защото БСП са всичко друго но не и комунисти. Всъщност всички са неолиберали в момента но това е друга тема.

мъртви души:)) това не е череп казано като за дебили е светио дух

ЦИК ИНСТРУКТИРА СИК ДА ПРОВЕЖДАТ ГЛАСОПОДАВАНЕТО В ИЗБОРНИЯ ДЕН ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО И В НАРУШЕНИЕ НА ЧЛ. 42 ОТ КБ.!!! Спр: Методични указания на ЦИК приети с реш. 1122/7.10.2011г. Глава Първа, раздел Шести, точка 90 уква Ж. цит: "член на СИК връща ДОКУМЕНТА ЗА САМОЛИЧНОСТ на избирателя, СЛЕД КАТО СЕ УВЕРИ, ЧЕ ТОЙ Е ПУСНАЛ В СЪОТВЕТНАТА УРНА ВСИЧКИ ДАДЕНИ МУ БЮЛЕТИНИ И СЕ Е ПОДПИСАЛ В ДВАТА ИЗБИРАТЕЛНИ СПИСЪКА" НЧАРУШЕНИЕТО: ако членовете на СИК изпълнят тази инструкция, самите те ще станат закононарушители по НК и нарушители на конституционни и човешки права, тъй като ще са активни инициатори за подмяната на повелята на върховния закон, че избирателното право на участие на гражданите в управлението на страната, чрез избрани от тях представители, не е вменено като безусловно задължение на гражданите. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА УПРАЖНЯВА ПРИНУДА НАД ГРАЖДАНИТЕ, НИТО ДА ГИ ИЗНУДВА ДА ГЛАСУВАТ ВЪПРЕКИ НЕЖЕЛАНИЕТО СИ, ДЪРЖЕЙКИ В ЗАЛОГ ДОКУМЕНТИТЕ ИМ ЗА САМОЛИЧНОСТ! НА ОСНОВАНИЕ ТАЗИ БУКВА, ЩЕ СЕ СПЕКУЛИРА СЪС СВОБОДНАТА ВОЛЯ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ С Т.Н. ЕТНИЧЕСКИ ВОТ!

не мога да се съглася с този коментар. Правото на гражданите да гласуват или не се реализира със самия акт на посещение на избирателната секция и получаване на бюлетините. От този момент гражданите влизат в процедрата на избора и не могат по свое усмотрение да прекъснат процеса. Това е смисълът на заържане не документа за самоличност до пускане на бюлетините в урната ли до деклариран отказ от ласуване,който следва да се отбележи и бюлетините да се обявят за невалидни.

Колкото повече помпате със социология балона ГерБ, толкова по-бързо ще се пукне.

От две години мало и голямо,политици и клошари,мъже и жени, комунисти и анти говорят ,повтарят,боготворят и псуват само едно и също име-Б О Й К О Б О Р И С О В Обществото е обхванато от масова шизофрения-той не е нито Христос да ви нахрани,нито всевиждащото око,нито новият месия,нито "Вълшебникът от ОЗ",а просто един добър харизматичен човек обичащ България!

Не на куманоидите-Плевела,Калфата и Кривоустата!!Не и на Светльо Олигофрена!!

всичките коне са куци

АМИ при това положение на лъжа и манипулация, остава бОКО ДА СИ НАЗНАЧИ ПЛЕВНЕЛИЯТА, защо да харчим пари на вятъра! С тях можем да помогнем на децата и пенсионерите! Егати и мошениците!

Уж купуването на гласове е Незаконно . Никъде не видях дума за Претендента Светльо от Хиподил . Но явно първата тройка - Плевнелиев , Кунева и Сидеров пазаруват наедро чрез медийна манипулация . Аз ще гласувам за да се опитам да отстраня поне част от старите Демократи .Светльо - Президент.

Ето малка част от 36 компании които Работят за ,и на които ГЕРБ Плаща общо няколко десетки милиона за реклама : ФОКУС - НУНТИ ООД МБМД(Мира Янова) НЦИОМ Маркет Линкс ООД(на С.Бъчварова-шеф на кабинета на Борисов)Дава прогнози по БТВ. Сова 5 АД ГФК България ЕООД Център за анализи и маркетинг ООД Дарик Всеки да си прави изводи за Истинността на "Прогнозите" им.

А,и ако някой се съмнява, информацията е официална.

АПРЕДИ ДА РАБОТЯТ ЗА БОЙКО ЗА КОГО СА РАБОТИЛИ 20Г.

...това е една от многото причини да да Гласуваме За Опонентите на ГЕРБ!! На всяко ниво . Защото ГЕРБ Задушават Опонентите си навсякъде и във вичко,като използват държавата за това !!! Това Трябва да се ПРОМЕНИ !!!

300 000 е минимум разминаването на предните избори. личните карти са ПО-МАЛКО от списъка гласуващи !