Социолози: Доверието във властта се срива, песимизмът расте

Социологическо проучване установява, че една четвърт от избирателите в България се страхуват да изявят свободно политическите си убеждения. Според данните на агенция "Медиана" усещането за песимизъм се увеличава, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Социолози: Доверието във властта се срива, песимизмът расте | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГеРб -Абсолютното разочарование на България и много,много ,тъпотии.

Какво стана с надеждите ни и обещанията за по-добър живот и благоденствие-ето мандата изтича.Доходите замразени,а режиините по издръжка на жилището са скочили с 30% за тези 3 години.Лишения,некачествена храна,лошо или никакво здравеопазване,цените на лекарствата не се понижиха-изобщо много шум за нищо.Защо никой не занимава това -

Доверие във властта, такова нещо няма. Власт в България ще си изберем след като изринем тая паплач дето се е самопровъзгласила.

Много интересно... Камара народ смята, че Бойко пак щял да спечели, щото хората, въпреки че не могат да го понасят, нямало да гласуват, дори и против него, щото мислели, че изборите пак ще са манипулирани и мутрата щяла да спечели така или иначе. Ами... ако това е вярно и електоратът действително е такъв... значи бойковите простащини за лошия матрял са верни и некадърният мухльо е точно това, което си заслужаваме. Овцете са за да ги стрижат, доят и колят. Овцете имат оправдание - родили са се овце. Нас ни превърнаха в овце. И нямаме никакво оправдание. Казваше се в един филм: "Само в лицето на ужаса Човекът проявява своето благородство." Хм... В такъв случай... ще взема да гласувам за ГЕРБ догодина.

"В такъв случай... ще взема да гласувам за ГЕРБ догодина." Това е заканата ти за следващата година. През тази година ще трябва "да гласуваш" ти какъв искаш да останеш след 12-21.12.2012 г. , ХОРА(хоро) или Човек? С ГЕРБ, ДО ГРОБ!

Мизантроп

Бидейки мизантроп, бих бил щастлив да ни се случи подобен избор тогава, ама и това е поредната вмирисана партенка, изплувала от клоаката на тъпизма, така че... Ама като сте "българофил", та да Ви питам: това "...фил" е ясно - обичате нещо. Какво обаче обичате в "българо..."-то? Щото и аз ще намеря някои конкретни нещица в настоящето, или по-големи неща в миналото, или абстрактизми от рода на "...земя като една човешка длан...", "...небето като от коприна...", "...мила Родино, ти си земен рай...". Щото и аз "син съм на земя прекрасна, син съм на юнашко племе", ама де го юнашкото племе сега? "Аз съм Българче свободно, в край свободен аз живея!" - не Ви ли намирисва на подигравка малко, погледнато от днешна перспектива?

Много скъпо платена манипулация на общесвото! Доверието във властта не се срива, а расте убедеността, че така следва да бъде ! Само тоягата ще направи от българина европеец. А от социалистите - говеда.

Сигурно имаш проблеми със злението или не можеш да четеш?!

Какво казваш, с какво има проблем... Човек, който неразличава буквата "Р" от" Л" какъв е неграмотен или сляп?

From Germany отново опря до тоягата. А тя тоягата, от "рая" е излязла, за да вкарва такива говеда в РАЙ-ха, ха, ха. Когато не искаш социалисти, получаваш ГОЦЕ, Бешешефф, ВОСР, а сега и френчпрезидент. Къде по-постсоциалистическо е в ГДР-то, при баба Меркел или при тандема Путин-Медведев или при Барак-ата Обама?

БГ социологията стана като Еврофутбол , ако си си песнал фиша при тех печелиш, иначе ако останат некви проценти може и да ти напишат името от кумова срама.

С колкото фалшифицира, с толкова ще спечели. Оттам и нежеланието ни за предсрочни избори.

Това тук е ташак а не форум ;) Колкото до изоборите- ясно е че Борисов ще спечели с колко вече е друг въпрос. По- голямата част от гласуващите му вярват, което е необяснимо. Не може примиера да е неграмотен, простват селянин. За мутра не коментирам, докато няма явни доказателства не може да бъде обвиняван. Единствените, които могат да го приземят са американците, защото имат доклад срещу него и ако не следва заповедите им ще бъде разобличен.

Ти си олицетворение на българина. С претенции към някой за грамотност, а самия ти си неграмотен.

Ти си бил голЕм ташак, бе Марти! Не хамериканците са тези, дето държат Бойко за тенис-топките. Има "едни", дето казват "ВСЯКА ВЛАСТ Е ОТ БОГА." И точно те са правите. "Дръпне" ли им Господ зеленото килимче - $, по дяволите отиват сите гяволи. Кога ще им се спре тока, ли? НАСА, със своите сонди "Вояджър", вече получават телеграми от някакъв "облак", който са го нарекли с едно съкращение - ПССД. /потенциал за събития от съдният ден/ Информацията за "сетлината в тунела", вече се публикува не само от чичко "GOOGLE".

Не мога да разбера защо в другите държави, като не си харесват правителството, го свалят, а ние изпадаме в национална депресия и започваме да си пием овчите хапчета.

Защото ако в другите държави са на последната дупка на колана- ние сме с тиранти!

Хм...странно, но коментарът ми стои. Бях почнал да подозирам, че последната дума е винаги на ИБ...:D

Не тълкувайте грешно "нежеланието"на народа за нови избори. Просто на 80% от хората им е ясно че герберите отново ще ги манипулират и ефект няма да има а само пълнене на техните гушки..

Брей!! Големи факири са това модераторите. Втори коментар на Морков му го пращат в Космоса. Пък той си мислеше, че той е факир.

И моите си ги слагат там дето слънце не грее, ама какво да се прави социологическата мафия е пуснала пипала и в нета.

Другари мастити социолози, кога ще престанете да си служите само с констатации в цифри, а ДА предложите нещо рационално за Бъдещето а България? Както нашето Движение 10 години работи на научно ниво да създаде новата политическа идея на България за изкарването и от катастрофата? В БЪЛГАРИЯ САМО ПИШМАН "СОЦИОЛОЗИ" С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ.

Ако коментираха и анализираха предложения от АТАКА ПЛАН "СИДЕРОВ" Хората щяха да знаят, че ИМА АЛТЕРНАТИВА, но платените социолози и политолози ИСКАТ ЛЪЖАТА ДА ПРОДЪЛЖИ. Те не искат да водим достоен живот, а да продължаваме да робуваме на чуждестранните колонизатори. КОЙ НЕ ИСКА минимална пенсия 500лв и мин заплата 1000лв? Ще обясняват как това е невъзможно за да останем роби. Който иска да ероб да продължи да гласува за БАНДИТИТЕ, който иска СВОБОДА да ПОДКРЕПИ АТАКА и ПЛАНЪТ "СИДЕРОВ" в противовес на планът "РАН-ЪТ"

Като работите 10г. какво измислихте? Говорите само алабализми по форумите. Колкото пъти сте се явявали на избори , толкова пъти сте ставали за смях. Това РЗС и Атака да са в парламента, а вие да не сте и помирисвали повече от 0,00000001 % е красноречиво какви идеи имате. Те са някакви марксистко - ленински теории, неприложими в демократични държави. Какво да се очаква от 80-90годишни, бивши преподаватели, от партийната школа на БКП АОНСУ....

Не виждам защо спорите. Направете едно проучване сред познатите си /стига да не сте висш държавен чиновник/ и ще се уверите, че процентът е верен. Как може да си доволен, когато заплатата ти е замръзнала, ако изобщо имаш работа, цените растат, родителите ти изнемогват, а банки и всякакви институции те преследват. А светлина в тунела не се вижда. Даже и първата копка на тунела не е направена.

Не е верно, хората обичат ББ и са готови да се лишат от увеличение на заплати и пенсии, за бъдещето на децата си. Просто вярват, че той е човекът.

Що ли не ти вярвам?

Юли, иди на лекар момчето ми, не си много добре!

Ани, съгласен съм, дори ми се струва, че процента е и по-нисък /за настоящите управляващи/ просто много хора не казват истинските си предпочитания! Но при този начин на живот нищо не ме учудва, с управление чрез страх и мизерия далече не се стига!

И още повече ще се увеличава недоверието към правителството, особено след голямото административно "разкулачване".

Започна обработката на избирателите за БЪДЕЩАТА КОАЛИЦИЯ БСП-ГЕРБ с мандата на ДПС или АКО МИНЕ ЛЪЖАТА С КУНЕВА-ПРЪМОВА. Не се лъжи НАРОДЕ,е,е,е,е,е! До кога ще те манипулират БИВШИ КОМУНИСТИ И МУТРИ. Да си върнем България на Българите!

Да де, ама българи малко останаха. И за кого да гласуват? Всичките са маскари.

Срещу който се обединяват БСП,Герб, ДПС, СК, РЗС и Социолозите плюс БТВ. Той е праведния. Който иска България на Българите, а не на Уорлик или Путин.

Каква е приликата м/у Кольо Колев и Пеле.....

Единия е световно известен, а другия , обратно!!!

Не. И двамата ,никога нямат познати резултати.

друга една четвърт слухти по месторабота, в квартала, в блока и дори дебне с камери наоколо кой с кого...Но това е по-милиционерската част от една и съща партия.

Това е партийно - милиционерския модел на преход. Защото тук военните се оказаха непросветени, неадекватни и страхливи. Какво направиха в Турция, гърция, Испания и т.н ?

Hашите военни бяха такива до 1944 година,бяха патриоти и родолюбци,след тази дата са помияри и страхливци,нямаме нито армия нито командири.когато видиш кои е главнокомандващ,разбираш че тои е главникомандващ без армия и без държава.

Колю се е объркал предконгресно. Сега ..помпи" рейтинга на Станишев и социалистите, които щели да обърнат усещането от песимизъм в силен оптимизъм към светлото бъдеще. Ако са на власт, разбира се ...

си пееш Пенке (Кольо) ле, кой ли те слуша? Но, дерзай! Наближават избори, старателно олизвай червените задници! И ти трябва да отчупиш парче от техната рекламна баница. Нема само "Кънчовците" да строят голф игрища, време е и ти с частно самолетче да се изфукаш! Не си по-лош от тех, заедно бехте в социологическия отдел към Института по история на БКП. Защо те - да, пък ти - не? Ами виж какви дълги и влажни езици имат, поупражнявай се и ти! Готин си!

Не е верно това което се опитва да ни убеди червения драскач. Всеки който иска си ругае Бойко и правителството. И от нищо не го е страх. Страха е в техните глави, комунистически. Да не загубят властови позиций. Да отклонят вниманието от ежбите и борбата за лидерство в БСП.

....Но трябва да изпием до дъно чашата на тази катастрофа. Никакви предсрочни избори. Борисов трябва да управлява до края на мандата си, за да стане ясно и на последния глупак, че управлението на една страна изисква интелектуален, а не физически труд. Заради избирателите на ГЕРБ управлението на Борисов не бива да бъде прекъсвано от спасителни акции. Корабът трябва да бъде оставен да потъне и цената за избора на този човек трябва да бъде платена докрай. От всички нас. Защото в противен случай ще продължим да робуваме на илюзията, че всеки може да управлява държавата. Дори и една бивша мутра.

Много лесно и безболезнено раздаваш определения кой е глупак и кой мутра. Характерно за соц.ком. другар с подобни личностни характеристики ...

....а това за "мутрата" - напиши Бойко Борисов в "Уикипедия" и чети!

По-точно от това едва ли може да се каже!

Много точно казано, браво!

Много правилно. Само да се надяваме, че един мандат ще е достатъчен, щото на мен ми се струва, че ще имаме нужда и от втора серия мутротерапевтични процедури.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Кобурга 2001г. Дадоха му да направи изявление БЕЗ ДА ИМА ПАРТИЯ. ГЕРБ му даваха висок процент БЕЗ ДА Е СЪЗДАДЕНА ПАРТИЯ, сега КУНЕВА-ПРЪМОВА пук я лансират медиите БЕЗ ДА ИМА ПАРТИЯ. Тя е следващия ЛЪЖЕМЕСИЯ който трябва да продължи ЛЪЖАТА. Борисов главен секретар при Кобурга, КУНЕВА-ПРЪМОВА главен преговарящ закрила 1,2,3,4 блок на АЕЦ Козлодуй. ВНИМАВАЙТЕ ЗА КОГО ГЛАСУВАТЕ. Нека ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ.

Аз лично съм на 52 години, имам доста широк кръг от познати, приятели и колеги и НЕ ПОЗНАВАМ нито един, който да ободрява случващото се през последните години. Според мен действителният % недоволни е огромен, но всички не искат предсрочни избори поради наближаващите редовни. Всички обаче имат огромни притеснения да не се повтори ситуацията с "организацията" при предходните избори, които най-меко казано оставиха основателни съмнения за натиск, манипулации и откровени фалшификации.

ЦИРКАДЖИЙ!!! ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ!!

АБЕ КАК ИМ СМЕТНАХТЕ НА ТИЯ НЕКАДЪРНИЦИ ЦЕЛИ 26% ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЯХ? ДА БЯХТЕ ИМ ДАЛИ 6% - ТОВА ВЕЧЕ ЩЕШЕ ДА Е РЕАЛНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА НЕЩАТА.

Пропуснали са десетичната точка. Вероятно са 2.6 %... .

колкото борисов е на власт,толкова булгаря става баиганистан.тя е ама лаф да става. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Неможе да бъде!!!

Дедо Симо, и сам войнът е войн. Имаш една точка плюс.

simeon

Г осподин Колев,като си знаете произхода, и като знаят хората какъв си КОМУНОИД смятате ли ,че освен червените бабета някой ви вярва?? Вашата агенция е пълна порнография.Но все пак хубавото е, че каквото кажете става точно обратното.

Симеоне,спри да пишеш глупости всеки ден.Почни да мислиш.Като видя "КОМУНОИД" иразбирам че си ти.Абе много си активен.......