Дянков не препоръчва да се учи в СУ

Не ви препоръчвам Софийския университет, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков на публична лекция в УНСС, посветена на реформите във висшето образование.

Обратно в новината

Коментари - Дянков не препоръчва да се учи в СУ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално да не им препоръчва СУ... Все пак студентите от УНСС са далеч под нивото на най-слабия студент от СУ!

Ами да не учат,какъв е проблемът,то Дянков не е учил и му личи

Да направят таксите в СУ над 1000 лв.да записват магистърска степен без да са завършили бакалавърска, както правят в НБУ. Ето така се управлява мъдро университет. Дянков, ако беше толкова талантлив нямаше да го пуснат от САЩ.

Както на Борисова й е поискал Борисов оставка за недомисленото изказване, така и сега да изрита сега Дянков. Кой където учи си има цел за тая работа. Като е некадърен, СУ му е виновен. Че като да не учим в СУ, къде в България тогава ?! Дай всичките ВУЗ-ове да станат като УНСС и НБУ , тогава няма да има проблеми Дянков - там самички си изкарат паричките - я от изпити, я от дипломи ....

Я този да си ходи в САЩ, че нали от там му плащат - я ЦРУ, я накоя друга агенция с три букви и неизвестно предназначение. Всички негови действия ясно показват, че това е така. Ха да видим дали не съм прав

Пътувайте: Промоция в УНСС, три изпита за двеста марки и едно прасееее

смешно е министурут да се изказва така...потресена сум от този човек... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Млади приятели, не се смразявайте заради едно случайно явление в политическия живот на страната. Когато бях на вашата възраст един чичко ми каза "Простакът никога няма да прости на културния човек факта, че е културен." Тогава това ми се стори доста пресилено, но с времето се убедих, че е бил прав. Не се бойте от псевдообразованите, самонадеяни и арогантни простаци. Помнете ориенталската поговорка "Колкото по-високо се катери маймуната, толкова по-добре се вижда червения и задник."

"Свещената крава", ръководството на СУ - си получи заслуженото, че там смърди поне от 25-30 години. Най-сетне да чуем "Царят е гол". Жалко, че толкова късно, защото хиляди млади надежди са съсипани.

СУ получава най-голяма субсидия от държава и има такива проблеми. Явно ръководството не става и студентите трябва да протестират срещу него. Щом едни университети могат значи е възможно в криза с намален бюджет да се постигне задоволително ниво на управление. Отделно възниква въпросът такова некадърно ръководство какви кадри по-точно подготвя...

кой ти каза, че е най-голяма; най-голямата е на транспортното училище- 38%; на СУ е само 4%.

Песента на СД Аз съм мъничко човече и на Бойко скъп другар, с каубойско съм елече а в торбата скъп товар . Нося аз бюджет чудесен гдето няма го в света, и за пица пея песен - ха хапнете таз мечта . Тра ла ла . Тра ла ла . Лека нощ Бъл га ри - я .

Слушах част от брътвежите му пред студентите по телевизията. Той изобщо не е в час, че студентската мобилност у нас е като кон с букаи поради създадената от държавата безумна нормативна уредба. Според нея университетът от който си тръгва студентът се глобява за това че обучава по-малко студенти от държавната поръчка в даденото научно направление, а този в който се прехвърля студентът пак се глобява - защото се е осмелил да обучава повече студенти от заявената държавна поръчка. Поради тази причина университетите са принудени да искат солени такси за прехвърляне. Кой е виновен в случая - техните ръководства или ръководителите на държавата?

С едно съм съгласна - финансите на университетите трябва да се управляват от професионалисти, а не от историци, философи, археолози и т.н. (впрочем, също както в болниците - лекарят трябва да лекува, а не да се занимава с финансиране и сметки). А иначе от личен опит мога да кажа (завършила съм СУ + магистратура в УНСС), че УНСС е едно извратено място, което със сигурност не дава добро образование (аз лично го наричам "онова институтче"). Всичко там е проформа - учебен план проформа, преподаватели проформа, изпити проформа... Едно голямо разочарование...

Дянков е в несвяст - това всички го знаят, но да отидеш да говориш за проблеми пред някой, който най-малкото е индеферентен към тях, си е направо гениално :) Следващия път може да отиде да говори пред служителите на митниците за проблемите с високите цени на парното в домакинствата :))) Що се отнася до СУ - то у Дянков се е проявил моментен проблясък, той наистина не трябва да стъпва там! Не се вписва в средата :)

Верно ли е това? Дянков - несретното политическо комплексирано джудже се е изцепил толкова жестоко срещу една светиня на българското образование? Предателю, в България вдигнат ли се студентите значи сме на ръба на война! Точно студентите трябва да те изгонят с камъни от България по долни гащи!

су е най тъпия мастодонт в българия

Умника на батко :) Как разбираш от университети, то е понеже внимателно ги разглеждаш отвън :)

Може, ама стопанския факултет на СУ е по-добър от целия УНСС. А дянков няма място в СУ, не е на нивото нито на духа, нито на възпитанието в Алма Матер. Този човек не се вписва в академичния дух дори на американските университети, които твърди че е завършил. Там войната се води само на футболните игрища, но никой не би си позволил подобно изказване срещу своите колеги. Абсолютен социален аутист и безродник е това същество, защото не мога вече да го нарека човек.

покажи ми 1 завършил стопанския кенеф в СУ, да е станал известен, или да е направил нещо за тая държава ???????

Както обикновено този глупак не се чува какво говори.След като СУ няма пари заради лошо управление тогава защо държавата няма пари заради блестящия му ум ли!

Дянков, не е чак такъв тъпак, че да не знае, че СУ е с история почти толкова богата и сложна, колкото и историята на 3-тата българска държава. Това практически е един от фундаментите на нашата държавност след турското робство. Да подритваш фундаментите на държавата ни е национално предателство. За такова деяние открай време присъдата е разстрел. Колкото до това какво иска да направи Дянков и на кой служи - вижте делата му.

Преди 10 г. ме приеха и в СУ, и в УНСС. Избрах СУ, естествено. 10 г. по-късно работя по специалността си и съм доволна. Така че, този псевдоминистър да запази псевдосъветите за себе си. Така и не разбра, че изглежда по-умен, когато мълчи. Крайно време е да престане да обижда хората и да погледне себе си.

не се научиха първо да мислят,после да говорят

За такива и поговорката "Пази, боже, сляпо да прогледне!" не важи. Защото гледат само с едното око...

Еничарят дянков (с малка буква!) защо не се пръждоса там, откъдето е дошъл !? Скандално е да се натресе на България и да започне да съпипва целенасочено това, което е градено с десетилетия! Кеф ще ми е да видя как след някоя и друга годинка ще започнат да го разследват за злоупотреби , а пък, кой знае, може и в затвора да намерят ка да го тикнат. ХАхах! Ако преди това не успее да се изшмули и да забегне там, откъдето изпълзя. Като царчето ни, симеончо, например..., който също се пробваше да ни оправя... е , той поне себе си оправи успешно...

Как не го е срам да говори за най-добрия Университет на България ! То ако питаме Дянков ... особено Игнатов ще е ""по-добре" хората да учат в НОВ-СИЛИКОНО-ЧАЛГАРСКИ-УНИВЕРСИТЕТ (НБУ) , притежаван от РАБОТОДАТЕЛЯ ИМ - ФИНАНСОВИЯ СПЕКУЛАНТ И ЦРУ СЛУГА - Джордж Сорос , чиите "Университет" бълва юристи, икономисти и журналисти , а и "ТОП" Мениджър - хи хи хи (((на килограм , даже там за 5г взимаш и четирите дипломи на куп , тоест ВСИЧКОЛОГ !!! Колко мой приятели изгоряха от там с дипломи и не могат да си намерят работа , та работят в чужбина бармани , сервитьори , хигиени работници и тн и тн! Преди 1г сестра ми кандидатсва за работа и я печели , та някаква мърла вдига скандал , защо избират сестра ми , а не нея , а шефа на фирмата и отговорил : - Защото на дипломата и пише Софийски Университет , а не Нов "Български" !!! Ами правете си сметката , проблема обаче е , че сега като сложат рейтингова система ((( Нали се сещате НБУ , че ще бъде един от """Елитните""" Оооооо Да , въобще не се съмнявайте в това (((((((

Племенника ми учи в УНСС ,3 курс,но от 1 още ходи ЕДИН ПЪТ в седмицата.КАКВОЕ ТОВА ОБРАЗОВАНИЕ НЕЗНАМ....

За да отрича Софийския университет,Дянков е пълен профан, то му личи на интелекта, а може би и образованието му е съмнително.Връскар!

Явно сте студент от Софийския Университет!

"Явно сте студент на Софийския университет"! Университет е с малка буква. Вие явно не сте!

Не препоръчва защото юристите на СУ бият в съда прокорорите на МВР АКАдеМИЯта, Защото икономистите на УНСС(Утре Носи Съответната Сума) фалираха държавата

Знае ли някой правистите на СУ колко дела загубиха: 1/ поради некадърност на ръководството на СУ; 2/ поради собствена некадърност

С.Дянков е вицепремиер и всяка негова дума Трябва да се възприема като отношение на изпълнителната власт към проблема. По тази логика опита за дискредитиране на СУ трябва да се възприема като държавна политика в сферата на образованието.

Моляте не ми ползвай "3" аз знам какво искам да кажа не е нужно да ме допълваш.

"Откровението" на г-н Дянков е ярко доказателство за целенасочената политика за сриване на българското образование и неговата комерсиализация в частен сектор. Българи, ще позволим ли това да се случи ? Вижте какво правят французите...Можем да бъдем силни само, ако сме единни в исканията си, не позволявайте поредната манипулация на Дянков,който не работи за българските интереси

Както видяхме до сега възпитаника на УНСС господин Дянков не може да се справя с винанси. Редно е да си зададем въпроса за нивото на обучение в УНСС май. Хахахахаха

Исках да напиша финанси. Моя грешка.

Следващата му препоръта трябва да е да не се в България когато и да било, защото неумението на отговорните органи да управляват парите и бюджета на страна е главната причина за проблемите й, а ако нещо се случи в Вас няма кой да се погрижи за дравето Ви.

Много лош ход е това, когато едни студенти протестират, министъра да посещава други и да говори отново абсолютно безотговорно.Той ли ще каже кой къде да учи и кога?!!!Едно ще кажа на политиците:Не се гаврете с неща, от които Българина изпитва гордост,не се опитвайте да хулите СУ, всички български висши учебни заведения,образование, наука.Това никой няма да ви прости!Със знания човек се чувства силен и така е от векове!

Тоя продължава с изцепките.В България СУ е единственото и все още качественно висше учебно заведение, след него преди бяха РУ, но вече не съм сигурен затова.

Това за УНСС и Харвард не го чувам за първи път. Факт е , че повечето студенти в УНСС не знаят кой е ректор на университета, а изпитите ги взимат с лекота. Истина е , че се управлява добре. Вижте колко пари са изкарали от кандидат- студентската им кампания през 2010. Все пак като начин на преподаване , подготовка на кадри смятам , че Софийски университет е по близо до Харвард отколкото УНСС.

Срам г-н Дянков срам сте за Европа!!!! Унищожавате единственото и най реномирано българската Алма Матар висше учебно заведение в света! Студентите трябва да поискат проверка колко издържа е дадена на НБУ и да се направи обществена оценка - акредитация между двете учебни заведения. Тук става въпрос не само за открити опити на Отворено общество и СБ, чийто представител е г-н Дянков, да унищожаване на държавната учебна система, но и се върши огромна политическа корупция и злоупотреба с парите на българските данъкоплатци, те се дават не по предназначение ,а в други посоки. Така впрочем са постъпвали всички до сега правителства през прехода- парите на данъкоплатците са отивали в джобовете на политиците. Сега го вършат първосигнално и открито- талкова им стига акъла. И понеже няма нито закони, нито правосъдие да ги погне- си позволяват такива нагли речи и поведение. СРАМ ГОСПОДА СРАМ! ЕВРОПА НАЗИ ГЛЕДА, СОЧИ И СЕ СМЕЕ... Идея за България- алтернатива на статуквото

ИБ,пак ли се появи!Не разбра ли че твоето мнение не е интересно на никого,дори е досадно...И да ти поясня, СУ се самоунищожава от много години.Как ти се струва един доцент по история да има 9000 часа лекторски.Не е важно за семестър,година или повече...А другите...и колко са...И не е само това...

Нещастника Дянков стана и капацитет по оценка на висшите училища. СУ е най-старото висше учебно заведение у нас, с традиции и история, които никой тъпак не може да му отнеме. Друг е въпросът, че ръководството му допусна този авторитет да бъде рушен - главно по две линии. Като допуска в него да работят некадърни и мързеливи преподаватели и второ- като разшири до неимоверност приема на студенти - така че вместо елита на младото поколение, в него сега учи всякаква измет...

Пич, за какво му завиждаш на човека, той е всестранноразвита личност, като в онзи сериал "Хамелеон"..... става за всичко.... мултифункционален.Работи усилено и един ден и ти ще станеш като него.

Последното изречение е най-вярно и се отнася за всички ВУЗ и най-вече колежи.

Сега вече се убедих,че Дянков има психически отклонения. Явно нарочно ги избират такива за министри-за да поддържат хаоса.

Обществото отхвърли Дянков, студентите, за които СУ остана недостижима цел, могат да тържествуват...Корумпираното УНСС е реабилитирано и то от кого? Ех, по-добра реклама за АлмаМатер не може да има! Продължавай Дянков все така- малко ти остава...

Ами прав е, от всичките десетки университети в БГ само тия не могат да си плащат парното и това е така от години, не е от вчера.

Не мисля че това изказване на ДЯНКОВЧЕТО е много коректно - завършил съм УНСС, имам и специалност от СУ - затова не гледам на нещата еднопосочно. Ако в СУ имат проблеми в административното управление те могат да се решат, но не бива да загърбваме с лека ръка всичко добро там - преподаватели, традиции ... Това изказване на този псевдо министър има една единствена цел - да настройва служителите и студентите от един ВУЗ срещу друг ... разделяй и владей ... нима това не го осъзнавате ... ако се поддадете на тази провокация от негова страна - в крайна сметка ще пострадат всички ВУЗ-ове

Най-доброто, което може да направи това правителство за образованието е следното: съкращаване до минимум бройката на университетите. Така ще останат най-ценните ни учебни заведения. Наистина, не можеш да учиш в североизточния филиал на Югозападния университет и да си мислим, че от теб ще излезе специалист. Вярно е, че не всички отиват да учат заради знанията, но тях винаги ще ги има. Но тази порнография с "университети" вече ни идва в повече. А СУ винаги ще остане най-доброто, което имаме в тази област. Също и Техническият и Медицинският. Да не ги изброявам - това са най-старите ни ВУЗ-ове, броени не само в столицата, но и в страната като цяло. Другите само разводняват образованието, пък и там преподават същите професори, които са в другите, но вече "през пръсти" и само за парите, нищо друго, и така опорочават институцията. Истината е една - трябва да се учи само този, който иска и може, а за останалите да се отварят работни места по специалностите, които учат в професионалните гимназии. Омръзна ми да гледам "висшисти", които са с такова самочувствие, сякаш за завършили в Оксфорд, примерно, а не във Врачанския институт , филиал на "Московския"......

ПроЗ народ, слаба държава. Радвам се ,че детето ми учи в чужбина. Тук има два ихода-терминал 1 и терминал 2. Бягайте бързо!!!!

Направихме го, ама нали и ние сме от народа, който остана там...

Баба ми казваше: "Свиня от кладенчова вода разбира ли?"

Защото минисътът е такъв корифей в управлението на финансите, че ми иде да го ...

Г-н Дянков,. Ректорът на УНСС направи пропуски като главен консултант на г-н Сергей Игнатов на Закона за академичната общност, публикуван м. Май 2010 и отхвърлен по много параграфи от Конситуционния съд като НЕКОНСТИТУЦИОНЕН. Като доста запознат и в детайли със статуса на университетите у нас ще Ви кажа че се срамувам от Вашето изказване ДНЕС за Софийския Университет (аз съм от друг университет). Там има такива силни учени и преподаватели дали МНОГО и даващи прогрес на държавата ни. Ще Ви кажа, че ако поставим международни критерии за всеки университет и неговият състав с преподаватели, успеваемост и адаптация до стандартите на Водещи Университети в света, Вашият любимец УНСС ще крета далече след Софийския Университет. Ще крета заедно с Нов Български Университет. Имаме опит голям от Европа, САЩ и Азия, никъде няма такова падение в образование и наука както с този нов нелеп Закон и това обидно финансиране. Унижаващи 0.48% -що за бъдеще ни определяте ГЕРБ ни каза че ще подкрепи образованието-Вие обратно правите. Много често обиждате българите г-н Дянков, много си разрешавате и въпреки че Ви защитавахме преди при всички ситуации, днес НЕ. НЕ. Някой трябва да Ви спре да си играете с науката и образованието и точно Вие да ни/ми казвате кое е водещо и кое не (напомняте ми една снимка на един който си играе със света, така ни въртите образованите и силни в образование и наука хора, ту напред ту назад, ту долу, ту по-долу, ту най-ниско). Имате си доста финансови големи проблеми-оправете ги и нас не квалицирвайте. Погледнете бедността и мизерията развиваща се последните месеци. Хората страдат от немотия и стрес и болести. Оценете недоволството на институции от Вас, погледнете как страда почти всеки гражданин с мизерни парици, пенсии и заплати за първи път замразени от десетилетие, оценете скъпия живот и поскъпването за година и половина, оценете как на фона на беднотията се харчеха и харчат безумно и колко пари от държавни делегации за екскурзии, преценете дали изтичат парите на данъкопладците, погледнете какъв бюджет спретвате. От гербер и професор е написаното.

Абсолютно точно написано! Само че няма кой да го прочете освен хората, които си изказват мнението във форума. Практиката отдавна показва, че когато някой се докопа до властта забравя всичко онова което е обещавал на изборите. И на последните избори се твърдеше, че образованието ще е приоритет, но две години след това фактите са други. А може би приоритета е друг- да се разсипе образованието, защото по- лесно се управляват и се поставят в зависимост неграмотни и необразовани хора.

До бъдещите студенти: ако имате възможност, ходете да учите в чужбина. Разликата в качеството на обучението и в управлението на университетите е меко казано огромна.

герб= унищожителите на бг!!!