Коментари - Управляващите искат 1 г. затвор за снимки на политици | Днес.dir.bg

Управляващите искат 1 г. затвор за снимки на политици

До 1 година затвор може да получи всеки, който заснеме политик без негово съгласие и не по време на официална проява. Това предвижда новият Наказателен кодекс (НК), който ще застраши граждани и журналисти от дела. Сега законът не предвижда такова наказание.

Обратно в новината

Коментари - Управляващите искат 1 г. затвор за снимки на политици | Днес.dir.bg

Коментари

А за качеството на цветния диапозитив да не говорим. Подминава по качество много от матриците на много от съвременните цифрови апарати. Място за монтажи при диапозитива няма. Много добре си личи снимал ли си някой или не. Но тук удоволствието е скъпо. от 25 до 40 лева е да купиш филм,да го проявиш и сканираш. И това за 36 кадъра. При условие че един евтин цифров фотоапарат е около 100 лева. И пак може да извадиш и осветиш непроявения филм безвръзвратно.

Елегантно решение на проблема! Снимайте на филм,цветните филми са по 2 лева,проявяването е 1,50.Сканирането е 3 лева. с качество на ДСЛР. На негатива много добре личи дали си снимал някой,няма място за фотошопове и много лесно се вижда дали има монтаж. Оригиналния негатив веднага си личи,трябва малко опит. А в интерес на истината винаги може да осветиш непроявения филм безвръзвратно.

Бороспорт АД в Боровец са монтирали видеокамери, които правят портретни снимки с висока резолюция на всеки скиор, който минава през контролната врата към ски-влековете без знанието и съгласието на засниманите, между тях все ще се намерят политици. Това законно ли е?

"До 1 година затвор" - това е поредният нонсенс в нашето законодателство - защото и пет минути в панделата се вписват в тези граници. А защо не гласуват закон, по силата на който политик, който откровено лъже, и такъв, чиито действия определено водят до вреди за държавата, да влизат в затвора за твърдо 5 или 10 години - без "до"?

Тия луди ли са да искат да въведат в в новия НК подобна глупост? Смятам че това няма да стане, защото тогава ще щурмуват наистина парламента и ще им строшат главите! Никъде няма такава забрана, а дори папараците, които правят на хора снимки от интимния им живот не ги осъждат. Тъпаци, смятат хората за балами и все едно имат овце , които да им плащат тлъстите заплати и да гласуват за тях? ОСТАВКА!!!!

искам 20 години затвор за крадливи политици!

И аз ; освен това да ги има на табела за обществено порицание с две снимки: 1. Как весело и патетично лъжат; 2. Как научават присъдата си за това.

да комунистите трябва да не могат да бъдат комтролирани да си крадат и лъжат и дерибействат както могат

Честито, с тоя законопроект свободата на словото и каквато и да е свобода изобщо се погребват. Жив тоталитаризъм!

Първичното ми чувство за справедливост ми казва: мога да снимам всеки извън частната му сфера(недв.имот, кола, хотел) и да публикувам- всяка обществена проява е част от живота на обществото и следов. квалифицирана за репортаж; мога и да използвам сниманото в негов ущърб ако нарушава закона. Ясно е, че сегашните законодатели имат други представи и навярно МОТИВИ, аз пък мога да ги конфронтирям с протеста си!

В USA всеки може да те осъди ,ако го снимаш без негово съгласие.

Да, но тук не е US ! заплати,здравно обслужване,социален пакет, кредитна история,пенсии, интегриране на малцинства. Недей да сравняваш България с US . Те са с "няколко" идей по напред. Точно със снимките ли трябва да започнем ? Недей да ме разсмиваш ! .

В USA всеки може да те осъди за ВСИЧКО. Тази армия юристи така си е изковала законите, че да се съдят за какво ли не, та дори и ако само си помислил нещо "не така". При това - скъпо и продължително. Така че не ми ги давай за пример, моля!

В USA всеки може да те осъди,ако го снимаш без негово съгласие.

. . .с което повечето от световните шедьоври на фотографията стават невъзможни. Както и цялата документална фотография/ТВ-репортажи- напр.папата благославя множеството на пл.Св.Петър. Доброто е само едно: папараците губят хляба си (но много люде- ЕДИНСТВЕНОТО си четиво). Тук: ;-))

Сега ще видим герберите дали са опозиция или обикновени крадци като част от БКП. Нека приемат и този текст, но работа на опозицията е да предложи текстове за наказателна отговорност при приемане на лобистки закони или закон довел до загуби, до корупция и до каквито и да е негативни последствия. Но все пак нали и опозицията е там за да пооткрадне нещичко........

Заклевам се да служа на народа и със всияки свои деиствия.....????? Извинете. "Политик" е Български гражданин които: - СЕ бие с дипломати; - Бърза да продава Българска земя; - Купува американски атомни реактори, защото още не са правени никъде; - точи Българския народ през фирмата на жена си; - издирван от полицията ако е стигнал до зам председател на НС. За това викаме ОСТАВКА! ЗАКЛЕВАМ СЕ! - Да бъда ВАГИНА. Да правя всичко за собствен интерес и удоволствие. Да продавам. Да кадрувам. Да лъжа. Да крада...

мръсни комунисти защо не забранят и интернет в русия има цензура на интернет

Спокойно - въпрос на време е ! И това ще ни вземат ")

Уважаеми, живееш в някакъв паралелен свят - в Русия цензура на интернет НЯМА. Да, по-скъп е от нашия - но това е друг въпрос. Така че първо провери, а тогава пиши, моля!

Е, ОТКАК СЕ ПОЯВИХА СНИМКИТЕ НА СЪСЕЛА С ЪС СЪСЕЛКАТА - МАЗЕН И ДОВОЛЕН ОТ КРАЖБИТЕ - НАИСТИНА БЕШЕ МНОГО КОМПРОМЕТИРАЩО И ОТДОЛУ ТЕКСТА ЗА ГЕРМАНСКАТА ДЕПУТАТКА, КОЯТО ЩЯЛА ДА ПРОВЕРЯВА......

...пак лъже. Почтени хора и адвокати казаха, че текстът за филмирането е вкарано от сегашната бесепарка Зинаида. Мая костинбродската говори "истини" пред Нова Телевизия.

И аз я гледах и бих ПУБЛИКУВАЛ клип с окаяното и изражение под натиска на "неудобните" въпроси!

Сестрата на пача Златанова (БСП), която се опитва до прокара този закон се казва Миляна Велева. По някаква "случайност" работи за медия на Пеевски (ДПС). Предполагам че е чиста случайност тази шуробаджанащина! Разсмиват ме !

БългАриец

Пеевски обаче нЕма медии, маминият, според декларацията си пред данъчните. Има 53 бона, ергенска квартира и таратайка. Абе "човек от народа", кат Бай Тошо, дето личната му майорка му кърпеше чорапите и одеалцето !

Покажете ни вносителите на скандалния закон. Покажете кои в правната комисия са го обсъждали. Този закон е скандално погазване на човешки права! Ако написаното е паметта на казаното, то заснетото е паметта на видяното. Фотографията, фоторепортажа, видеорепортажа са част от невербалното слово. В този си смисъл закона за противозаконното фотографиране е грубо, брутално погазване на свободата на словото! Кой го иска?!

Защо, да си правят спокойно свинщините?

УОУ... Тия сериозно ли мислят да прокарват такъв закон !!! Та те не са ли слуги на народа ! И като такива господарите им /народа/ защо да няма право да ги снима ??? Нещо срамно, недобро, незаконно ли са направили, та се крият от "народната любов" като мишки ? Какво е това чувство на превъзходство, на дистанциране от народа, от поставянето им над него ?!?! Съзнанието им се е замъглило до такава степен, че вече не помнят защо са там в НС, за каква висша цел са ги избрали да служат, за каква национална кауза са ги изпратили ТАМ ! Това, което смятат да гласуват е крещящ пример на самозабравили се дебили с чувство за всемирна недосегаемост и власт !!! ОМЕРЗИТЕЛНО !!!

МНОГО СКОРО ЩЕ ПРИЕМАТ И ЗАКОНА ЗА ИЗНАСИЛВАНЕ НА ПОЛИТИЦИ,ПОНЕЖЕ СЕ ОЧАКВАТ МАСОВИ ПУБЛИЧНИ АКЦИИ ОТ СТРАНА НА МИЗЕРСТВАЩИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ.

А прасета ще храните ли с труповете на безследно изчезнали граждани, студенти и преподаватели?

Боклуците се застраховат!

направо се оляха!Защо това, което искат политиците, е различно от това,което иска народа? 24 г. депутати от всички партии в НС, задкулисно коват Закони за себе си! Всички управляващи изманипулираха ,ограбиха държава и народ чрез ИЗМИСЛЕНИ , НАТЪКМЕНИ ЗА КРАДЕНЕ- ЗАКОНИ! А сега като капак и нов Закон - " 1 г. ЗАТВОР, ЗА СНИМКИ НА ПОЛИТИЦИ"!Ами тя- държавата вече е "обран бостан!Няма просперитет! Има връщане назад. Народът е ошушкан от олигарси, от свои и чужди чорбаджии-инвеститори, доведен е до отчаяние, оставен е без надежди, без ясно бъдеще! Кадърните специалисти и младите, целево по програма Ран- Ът, са прогонени в чужбина! Държавността се ползва за частни , корпоративни цели! Действа законът- "правото е на силния".Оставени сме без права, закони, чрез които да можем да дирим сметка от виновните! Сега пък и да не можем да снимаме политиците лъжци,манипулатори, продажници, предатели и самозабравили се мафиоти! И понеже няма Съд, които да осъди виновните за националната катастрофа в мирно време, ясно се чуват възгласи за нови избори, смяна на системата и "изхвърляне" на всички пребивавали до сега във властта- некадърни, но алчни управници- доказали с делата си, че работят за себе си и личното си облагодетелстване!

Няма такава държава.

Аз, че съм най-прост е вярно, но я ми кажете, тези камери дето са по : - пътищата ; - сградите ; - автомобилите с цел охрана; - градинките и мостовете; - административните сгради ; - обществените места ; - заводите ; - летищата ; - пристанищата и др. КАК ЩЕ ПРЕСКАЧАТ И НЯМА ДА СНИМАТ ПОЛИТИЦИТЕ , БЕ! Я, аз най-сетне проумях - явно депутатите не искат да ги снимат, когато преминават през граничните пунктове с нещо дребничко - килце, две и т.н. Я, искат да си попълнят личната касичка с парите на хорицата, за да си купят някакво имение - я в Щатите, я в Русия, я на Ямайка, я в Космоса ...... Я, Вие българите сте станали много прости, бе братя, Едно време по наше време не беше тъй, бе ! Ха, да са Ви честити Новата година, тез закони, циганите и простаците покрай Вас ! Иван Костов правилно казва: "Нацията загива", обаче би следвало да каже горкия - няма я, бе !

Защо 1 година затвор бе другари,пращайте направо в Сибир или Белене!!Имате опит!!!

Поне да уточнят точното място, защото явно там ще се ходи ! Дали ще е Белене, Златните пясъци, Костинброд или където и да е , но поне да кажат къде ще ни заточват. Барем и семейството да е наблизо! Явно са решили да разпродават и земята ни, та барем да се изнасяме по-рано, за да не им пречим. Ха, маскари, с маскарите им ... ! АБЕ, БРАТЯ БЪЛГАРИ КОГА ЩЕ ГИ НАТИРЕМ НИЕ ТАМ, А ???

Всичко говори че се отива към Евразииския съюз или дори към Северна Корея. Може да прогласуват и за една снимка концлагер, както едно време или хвърляне на прасетата(бг комунистически вариант) или на кучетата(корейски вариант). И по какво се различават снимката на депутат и снимката на друг гражданин??? В Норвегия краля спира по улици, паркове и ... го снимат и... нищо. Защо примерно като снимат Сер гей във Виетнам да не е законно или Сидеров в Куба??? :)

А ще горят ли книги по площадите?

Воленчо, ти ли даде идеята, след като те спипаха на плажа?

Тя, работата е ясна, само дето не знам - кога ще сменяме емблемата с пречупения кръст - свастиката, де ! Няма само Щатите и Русия да си търсят военни терени, та нали и ние трябва да сме в играта. Както върви пак ще сме нагъзени, народа , де !

Другарки и другари,не си играйте с една година,направо отваряйте Белене /не АЕЦ-а/,а острова и останалите концлагери.Вие това не сте го забравили и тъкмо ще си заситите садистичните комуняшки души!

Те нали това обешаха - да рестартират Белене. Обаче са имали ппедвид лагера, а не електроцентралата.

А дали не е лобиране от престъпния свят. Защото ако например убиеш и те заснемат "незаконно" без твоето съгласие - това може ли да послужи за улика в съда? Или всички улики събрани незаконно не се зачитат? Много сме тъпи ние от народа!

Супер, нови поводи за протести. Ще загубят тази битка, просто защото технологията им изпреварва мисленето

Снимаш министрите Милен Велчев и Пламен Петров с Иван Тодоров-Доктора. Скандал. В една нормална държава цялото правителство си подава отставката, в България получаваш 1 година затвор, снимаш Борисов с Пашата, пак същото, Станишев с някой олигарх, Доган да говори за обръчи, Христо Бисеров по "работа" в банка, Волен под някоя маса или в самолета и пак същото. Те са си добре, а ти в затвора... Добре измислено, но дори само с проекта на този закон се още един път се доказа, че Царят е гол, а Политиците ни КОРУМПИРАНИ.

Борисов кога е бил с Пашата, докато е бил политик? Преди това си е пазел задника, защото БСП вкарваше престъпност и бизнесмените се пазеха, като правеха приятелски театра с мутрите. Това е истината. Никой не можа да каже Борисов да е правил бизнес с Пашата. Просто е излагация, все едно сте прости и не виждате, не помните.

Я, а ЧЕЗ какво е бе, Брато ? Не е съвместна разработка ?

Тогава забранете да се снимаме бе олигофрени без ваше съгласие.Какво ще кажат медиите?

Скандален е самият закон. Манипулативен е текста на закона. Той по същество представлява ограничение на човешките и права и свободи.

Скоро ще забранят да говорим. Абе защо не си сложат един върховно командващ с военна униформа и да станем като КНДР. Поне да знаем че нямаме никакви права ?

Не виждам да е написано "политици"?!?!?! Или пак се търси скандал,чрез манипулация?

Като го не видиш, наведи се малко по-близо, па може да го усетиш.....

Всяка прилика с действителни лица е случайна! Не ме разсмивай бе смешник !

Ходенето на плаж във Варадеро и пътуването с правителствен самолет от неправителствени лица публични изяви ли са?

Статията ли е манипулативна или е манипулативен предвиденият текст на закона? Ами, че за кого е написан закона? За дядо на село ли? За да не би да го видите неглиже на къра нали? Задайте си въпроса кого обслужва посочения законов текст. Интереса на средния гражданин ли? Ами че тогава всички снимки от протести и митинги са незаконни. Или закона обслужва директно Човека от Властта. Подтекста измежду редовете направо крещи:-не ме гледайте какво върша а ме слушайте какво ви говоря! Закона е протекционалистечен само за определени среди-за неговите вносители и за тези, които надигат вой в негова защита.

не ги снимайте...не са секси и са ужасно скучни

Имам контрапредложение - всички политици, които са участвали в написването на този проект да влезат в затвора за една година, а ние обещаваме да ни ги снимаме, докато са там.

Тия искат изцяло да се отделят от нас. Наближава времето да им помогмем и да ги отделим. Всичките!

и ас много искам да ви нема!оставка бе,оставка!

А може ли да ги замеряме или храним с човешки биологични материали?

от охранителните и пътните камери какви са? Или ако някой се набута в обектива ти когато си правиш някаква снимка без да очакваш който и да е да се намърда в кадъра ти? И така още куп дребни, но съществени за всички ни въпроси, като този например - защо на всякъде по улиците, банките, магазините и т. н. ме/ни снимат без моето /нашето съгласие и без да сме извършили престъпление?

Дирникът пак манипулира читателите си - Според новия чл.146, "който противозаконно фотографира, филмира, записва или подлага на друго подобно действие другиго без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие, се наказва с лишаване от свобода до една година, с пробация или с глоба".

Не смятам че ДИР манипулира читателите! Този закон ще наруши конституционните ми права за свободно споделяне ! Представи си ако сам фотограв , оператор, журналист! Не ме разсмивай !

ЧУК

То пък защо да ги снимаш тия.Отврат са всичките!Да ти се доповръща като ги гледаш!

Нека да кажа и аз: ако се приеме -всичко що е със стъклено оченце или друго предназначено за аудио, видео и всичките ти там записи да се демонтира за 24 часа! Без значение КАТ, банки, улици, магазини, летища и т.н.

Коментари - Управляващите искат 1 г. затвор за снимки на политици | Днес.dir.bg

Управляващите искат 1 г. затвор за снимки на политици

До 1 година затвор може да получи всеки, който заснеме политик без негово съгласие и не по време на официална проява. Това предвижда новият Наказателен кодекс (НК), който ще застраши граждани и журналисти от дела. Сега законът не предвижда такова наказание.

Обратно в новината

Коментари - Управляващите искат 1 г. затвор за снимки на политици | Днес.dir.bg

Коментари

А за качеството на цветния диапозитив да не говорим. Подминава по качество много от матриците на много от съвременните цифрови апарати. Място за монтажи при диапозитива няма. Много добре си личи снимал ли си някой или не. Но тук удоволствието е скъпо. от 25 до 40 лева е да купиш филм,да го проявиш и сканираш. И това за 36 кадъра. При условие че един евтин цифров фотоапарат е около 100 лева. И пак може да извадиш и осветиш непроявения филм безвръзвратно.

Елегантно решение на проблема! Снимайте на филм,цветните филми са по 2 лева,проявяването е 1,50.Сканирането е 3 лева. с качество на ДСЛР. На негатива много добре личи дали си снимал някой,няма място за фотошопове и много лесно се вижда дали има монтаж. Оригиналния негатив веднага си личи,трябва малко опит. А в интерес на истината винаги може да осветиш непроявения филм безвръзвратно.

Бороспорт АД в Боровец са монтирали видеокамери, които правят портретни снимки с висока резолюция на всеки скиор, който минава през контролната врата към ски-влековете без знанието и съгласието на засниманите, между тях все ще се намерят политици. Това законно ли е?

"До 1 година затвор" - това е поредният нонсенс в нашето законодателство - защото и пет минути в панделата се вписват в тези граници. А защо не гласуват закон, по силата на който политик, който откровено лъже, и такъв, чиито действия определено водят до вреди за държавата, да влизат в затвора за твърдо 5 или 10 години - без "до"?

Тия луди ли са да искат да въведат в в новия НК подобна глупост? Смятам че това няма да стане, защото тогава ще щурмуват наистина парламента и ще им строшат главите! Никъде няма такава забрана, а дори папараците, които правят на хора снимки от интимния им живот не ги осъждат. Тъпаци, смятат хората за балами и все едно имат овце , които да им плащат тлъстите заплати и да гласуват за тях? ОСТАВКА!!!!

искам 20 години затвор за крадливи политици!

И аз ; освен това да ги има на табела за обществено порицание с две снимки: 1. Как весело и патетично лъжат; 2. Как научават присъдата си за това.

да комунистите трябва да не могат да бъдат комтролирани да си крадат и лъжат и дерибействат както могат

Честито, с тоя законопроект свободата на словото и каквато и да е свобода изобщо се погребват. Жив тоталитаризъм!

Първичното ми чувство за справедливост ми казва: мога да снимам всеки извън частната му сфера(недв.имот, кола, хотел) и да публикувам- всяка обществена проява е част от живота на обществото и следов. квалифицирана за репортаж; мога и да използвам сниманото в негов ущърб ако нарушава закона. Ясно е, че сегашните законодатели имат други представи и навярно МОТИВИ, аз пък мога да ги конфронтирям с протеста си!

В USA всеки може да те осъди ,ако го снимаш без негово съгласие.

Да, но тук не е US ! заплати,здравно обслужване,социален пакет, кредитна история,пенсии, интегриране на малцинства. Недей да сравняваш България с US . Те са с "няколко" идей по напред. Точно със снимките ли трябва да започнем ? Недей да ме разсмиваш ! .

В USA всеки може да те осъди за ВСИЧКО. Тази армия юристи така си е изковала законите, че да се съдят за какво ли не, та дори и ако само си помислил нещо "не така". При това - скъпо и продължително. Така че не ми ги давай за пример, моля!

В USA всеки може да те осъди,ако го снимаш без негово съгласие.

. . .с което повечето от световните шедьоври на фотографията стават невъзможни. Както и цялата документална фотография/ТВ-репортажи- напр.папата благославя множеството на пл.Св.Петър. Доброто е само едно: папараците губят хляба си (но много люде- ЕДИНСТВЕНОТО си четиво). Тук: ;-))

Сега ще видим герберите дали са опозиция или обикновени крадци като част от БКП. Нека приемат и този текст, но работа на опозицията е да предложи текстове за наказателна отговорност при приемане на лобистки закони или закон довел до загуби, до корупция и до каквито и да е негативни последствия. Но все пак нали и опозицията е там за да пооткрадне нещичко........

Заклевам се да служа на народа и със всияки свои деиствия.....????? Извинете. "Политик" е Български гражданин които: - СЕ бие с дипломати; - Бърза да продава Българска земя; - Купува американски атомни реактори, защото още не са правени никъде; - точи Българския народ през фирмата на жена си; - издирван от полицията ако е стигнал до зам председател на НС. За това викаме ОСТАВКА! ЗАКЛЕВАМ СЕ! - Да бъда ВАГИНА. Да правя всичко за собствен интерес и удоволствие. Да продавам. Да кадрувам. Да лъжа. Да крада...

мръсни комунисти защо не забранят и интернет в русия има цензура на интернет

Спокойно - въпрос на време е ! И това ще ни вземат ")

Уважаеми, живееш в някакъв паралелен свят - в Русия цензура на интернет НЯМА. Да, по-скъп е от нашия - но това е друг въпрос. Така че първо провери, а тогава пиши, моля!

Е, ОТКАК СЕ ПОЯВИХА СНИМКИТЕ НА СЪСЕЛА С ЪС СЪСЕЛКАТА - МАЗЕН И ДОВОЛЕН ОТ КРАЖБИТЕ - НАИСТИНА БЕШЕ МНОГО КОМПРОМЕТИРАЩО И ОТДОЛУ ТЕКСТА ЗА ГЕРМАНСКАТА ДЕПУТАТКА, КОЯТО ЩЯЛА ДА ПРОВЕРЯВА......

...пак лъже. Почтени хора и адвокати казаха, че текстът за филмирането е вкарано от сегашната бесепарка Зинаида. Мая костинбродската говори "истини" пред Нова Телевизия.

И аз я гледах и бих ПУБЛИКУВАЛ клип с окаяното и изражение под натиска на "неудобните" въпроси!

Сестрата на пача Златанова (БСП), която се опитва до прокара този закон се казва Миляна Велева. По някаква "случайност" работи за медия на Пеевски (ДПС). Предполагам че е чиста случайност тази шуробаджанащина! Разсмиват ме !

БългАриец

Пеевски обаче нЕма медии, маминият, според декларацията си пред данъчните. Има 53 бона, ергенска квартира и таратайка. Абе "човек от народа", кат Бай Тошо, дето личната му майорка му кърпеше чорапите и одеалцето !

Покажете ни вносителите на скандалния закон. Покажете кои в правната комисия са го обсъждали. Този закон е скандално погазване на човешки права! Ако написаното е паметта на казаното, то заснетото е паметта на видяното. Фотографията, фоторепортажа, видеорепортажа са част от невербалното слово. В този си смисъл закона за противозаконното фотографиране е грубо, брутално погазване на свободата на словото! Кой го иска?!

Защо, да си правят спокойно свинщините?

УОУ... Тия сериозно ли мислят да прокарват такъв закон !!! Та те не са ли слуги на народа ! И като такива господарите им /народа/ защо да няма право да ги снима ??? Нещо срамно, недобро, незаконно ли са направили, та се крият от "народната любов" като мишки ? Какво е това чувство на превъзходство, на дистанциране от народа, от поставянето им над него ?!?! Съзнанието им се е замъглило до такава степен, че вече не помнят защо са там в НС, за каква висша цел са ги избрали да служат, за каква национална кауза са ги изпратили ТАМ ! Това, което смятат да гласуват е крещящ пример на самозабравили се дебили с чувство за всемирна недосегаемост и власт !!! ОМЕРЗИТЕЛНО !!!

МНОГО СКОРО ЩЕ ПРИЕМАТ И ЗАКОНА ЗА ИЗНАСИЛВАНЕ НА ПОЛИТИЦИ,ПОНЕЖЕ СЕ ОЧАКВАТ МАСОВИ ПУБЛИЧНИ АКЦИИ ОТ СТРАНА НА МИЗЕРСТВАЩИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ.

А прасета ще храните ли с труповете на безследно изчезнали граждани, студенти и преподаватели?

Боклуците се застраховат!

направо се оляха!Защо това, което искат политиците, е различно от това,което иска народа? 24 г. депутати от всички партии в НС, задкулисно коват Закони за себе си! Всички управляващи изманипулираха ,ограбиха държава и народ чрез ИЗМИСЛЕНИ , НАТЪКМЕНИ ЗА КРАДЕНЕ- ЗАКОНИ! А сега като капак и нов Закон - " 1 г. ЗАТВОР, ЗА СНИМКИ НА ПОЛИТИЦИ"!Ами тя- държавата вече е "обран бостан!Няма просперитет! Има връщане назад. Народът е ошушкан от олигарси, от свои и чужди чорбаджии-инвеститори, доведен е до отчаяние, оставен е без надежди, без ясно бъдеще! Кадърните специалисти и младите, целево по програма Ран- Ът, са прогонени в чужбина! Държавността се ползва за частни , корпоративни цели! Действа законът- "правото е на силния".Оставени сме без права, закони, чрез които да можем да дирим сметка от виновните! Сега пък и да не можем да снимаме политиците лъжци,манипулатори, продажници, предатели и самозабравили се мафиоти! И понеже няма Съд, които да осъди виновните за националната катастрофа в мирно време, ясно се чуват възгласи за нови избори, смяна на системата и "изхвърляне" на всички пребивавали до сега във властта- некадърни, но алчни управници- доказали с делата си, че работят за себе си и личното си облагодетелстване!

Няма такава държава.

Аз, че съм най-прост е вярно, но я ми кажете, тези камери дето са по : - пътищата ; - сградите ; - автомобилите с цел охрана; - градинките и мостовете; - административните сгради ; - обществените места ; - заводите ; - летищата ; - пристанищата и др. КАК ЩЕ ПРЕСКАЧАТ И НЯМА ДА СНИМАТ ПОЛИТИЦИТЕ , БЕ! Я, аз най-сетне проумях - явно депутатите не искат да ги снимат, когато преминават през граничните пунктове с нещо дребничко - килце, две и т.н. Я, искат да си попълнят личната касичка с парите на хорицата, за да си купят някакво имение - я в Щатите, я в Русия, я на Ямайка, я в Космоса ...... Я, Вие българите сте станали много прости, бе братя, Едно време по наше време не беше тъй, бе ! Ха, да са Ви честити Новата година, тез закони, циганите и простаците покрай Вас ! Иван Костов правилно казва: "Нацията загива", обаче би следвало да каже горкия - няма я, бе !

Защо 1 година затвор бе другари,пращайте направо в Сибир или Белене!!Имате опит!!!

Поне да уточнят точното място, защото явно там ще се ходи ! Дали ще е Белене, Златните пясъци, Костинброд или където и да е , но поне да кажат къде ще ни заточват. Барем и семейството да е наблизо! Явно са решили да разпродават и земята ни, та барем да се изнасяме по-рано, за да не им пречим. Ха, маскари, с маскарите им ... ! АБЕ, БРАТЯ БЪЛГАРИ КОГА ЩЕ ГИ НАТИРЕМ НИЕ ТАМ, А ???

Всичко говори че се отива към Евразииския съюз или дори към Северна Корея. Може да прогласуват и за една снимка концлагер, както едно време или хвърляне на прасетата(бг комунистически вариант) или на кучетата(корейски вариант). И по какво се различават снимката на депутат и снимката на друг гражданин??? В Норвегия краля спира по улици, паркове и ... го снимат и... нищо. Защо примерно като снимат Сер гей във Виетнам да не е законно или Сидеров в Куба??? :)

А ще горят ли книги по площадите?

Воленчо, ти ли даде идеята, след като те спипаха на плажа?

Тя, работата е ясна, само дето не знам - кога ще сменяме емблемата с пречупения кръст - свастиката, де ! Няма само Щатите и Русия да си търсят военни терени, та нали и ние трябва да сме в играта. Както върви пак ще сме нагъзени, народа , де !

Другарки и другари,не си играйте с една година,направо отваряйте Белене /не АЕЦ-а/,а острова и останалите концлагери.Вие това не сте го забравили и тъкмо ще си заситите садистичните комуняшки души!

Те нали това обешаха - да рестартират Белене. Обаче са имали ппедвид лагера, а не електроцентралата.

А дали не е лобиране от престъпния свят. Защото ако например убиеш и те заснемат "незаконно" без твоето съгласие - това може ли да послужи за улика в съда? Или всички улики събрани незаконно не се зачитат? Много сме тъпи ние от народа!

Супер, нови поводи за протести. Ще загубят тази битка, просто защото технологията им изпреварва мисленето

Снимаш министрите Милен Велчев и Пламен Петров с Иван Тодоров-Доктора. Скандал. В една нормална държава цялото правителство си подава отставката, в България получаваш 1 година затвор, снимаш Борисов с Пашата, пак същото, Станишев с някой олигарх, Доган да говори за обръчи, Христо Бисеров по "работа" в банка, Волен под някоя маса или в самолета и пак същото. Те са си добре, а ти в затвора... Добре измислено, но дори само с проекта на този закон се още един път се доказа, че Царят е гол, а Политиците ни КОРУМПИРАНИ.

Борисов кога е бил с Пашата, докато е бил политик? Преди това си е пазел задника, защото БСП вкарваше престъпност и бизнесмените се пазеха, като правеха приятелски театра с мутрите. Това е истината. Никой не можа да каже Борисов да е правил бизнес с Пашата. Просто е излагация, все едно сте прости и не виждате, не помните.

Я, а ЧЕЗ какво е бе, Брато ? Не е съвместна разработка ?

Тогава забранете да се снимаме бе олигофрени без ваше съгласие.Какво ще кажат медиите?

Скандален е самият закон. Манипулативен е текста на закона. Той по същество представлява ограничение на човешките и права и свободи.

Скоро ще забранят да говорим. Абе защо не си сложат един върховно командващ с военна униформа и да станем като КНДР. Поне да знаем че нямаме никакви права ?

Не виждам да е написано "политици"?!?!?! Или пак се търси скандал,чрез манипулация?

Като го не видиш, наведи се малко по-близо, па може да го усетиш.....

Всяка прилика с действителни лица е случайна! Не ме разсмивай бе смешник !

Ходенето на плаж във Варадеро и пътуването с правителствен самолет от неправителствени лица публични изяви ли са?

Статията ли е манипулативна или е манипулативен предвиденият текст на закона? Ами, че за кого е написан закона? За дядо на село ли? За да не би да го видите неглиже на къра нали? Задайте си въпроса кого обслужва посочения законов текст. Интереса на средния гражданин ли? Ами че тогава всички снимки от протести и митинги са незаконни. Или закона обслужва директно Човека от Властта. Подтекста измежду редовете направо крещи:-не ме гледайте какво върша а ме слушайте какво ви говоря! Закона е протекционалистечен само за определени среди-за неговите вносители и за тези, които надигат вой в негова защита.

не ги снимайте...не са секси и са ужасно скучни

Имам контрапредложение - всички политици, които са участвали в написването на този проект да влезат в затвора за една година, а ние обещаваме да ни ги снимаме, докато са там.

Тия искат изцяло да се отделят от нас. Наближава времето да им помогмем и да ги отделим. Всичките!

и ас много искам да ви нема!оставка бе,оставка!

А може ли да ги замеряме или храним с човешки биологични материали?

от охранителните и пътните камери какви са? Или ако някой се набута в обектива ти когато си правиш някаква снимка без да очакваш който и да е да се намърда в кадъра ти? И така още куп дребни, но съществени за всички ни въпроси, като този например - защо на всякъде по улиците, банките, магазините и т. н. ме/ни снимат без моето /нашето съгласие и без да сме извършили престъпление?

Дирникът пак манипулира читателите си - Според новия чл.146, "който противозаконно фотографира, филмира, записва или подлага на друго подобно действие другиго без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие, се наказва с лишаване от свобода до една година, с пробация или с глоба".

Не смятам че ДИР манипулира читателите! Този закон ще наруши конституционните ми права за свободно споделяне ! Представи си ако сам фотограв , оператор, журналист! Не ме разсмивай !

ЧУК

То пък защо да ги снимаш тия.Отврат са всичките!Да ти се доповръща като ги гледаш!

Нека да кажа и аз: ако се приеме -всичко що е със стъклено оченце или друго предназначено за аудио, видео и всичките ти там записи да се демонтира за 24 часа! Без значение КАТ, банки, улици, магазини, летища и т.н.