Фотографът Стоян Ненов спечели ”Пулицър”

Наградата "Пулицър" за фотография беше присъдена за отразяване на гореща новина със снимки за мигрантската криза в Европа. Българин е от екипа на наградените.

Обратно в новината

Коментари - Фотографът Стоян Ненов спечели ”Пулицър” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добрите момчета ги награждават, нали?

За манипулации в подкрепа на плановете на световната конспирация се заплащат добри пари....

Защо имам усещането, че тези фотографии са манипулативни? От тях разбирам, че всички желаещи да ползват (по точно - паразитират) на европейския социал, вероятно и участници в следващия тахуруш по кьолнски са всъщност едни криворазбрани, чисти и светли души? На тези фотографии виждам едни "зли" хора, които не пускат свободното придвижване на белоснежните ангели дошли отнам къде си да злодействат и насилват. От тези фотографии разбирам, че Европа с всички сили трябва да спре инвазията. Без да иска г-н Ненчов убеди мен а виждам и други хора, че кандидат - европейци с такива "културни особености"не могат и няма да се интегрират в Европа. Дано не му отрежат от хонорара.

тоя що не снима ущипъните и обарани германки?

Щото ройтерс за това не се плаща....

Наградата :Пулицър: за литература и тази награда нямат нищо общо!

на тубуса на момчето.

Ето така се промиват мозъците на публиката с политкорерктни методи: като ти показват уж "покъртителни" снимки, извадени тотално от техния контекст. И никой никога няма да разбере, че въпросният "мигрант", качващ се на влака, в действителност малко преди това е хвърлял камъни по тоя полицай и счупил главата на колигата му. Нито че същия тоя мигрант в Сирия го издирват за трафик на проститутки, и точно затова той е станал "мигрант", за да не влезе там в затвора. Ама това не го пише на снимката, нали.

абсолютно си прав, тая цялата работа с фотографите и наградите е тотално извратена от много години насам. те снимат каквото им попадне, а после гледат коя снимка най-много ще се котира сред разните неправителствени организации, които ги управляват хомосексуалисти, еманципирани лесбийки, защитници на катеричките, и прочее инфантилна измет. и понеже там най-мтого плащат, фотографът им лиже гъзовете. то според мен вече дори е компромат да си печелил пулицър - все едно да си спечели титлата крал на гейпарада.

Наградата е "политически коректна". Който слушка и мисли "политически коректно" - ще папка. Ето ви и доказателство от тази статия: "фотографът е в Идомени, на гръцко-македонската граница, където продължава да работи по темата с мигрантите от Сирия" Да, ама в Идомени сирийци няма или са съвсем малко - тях ги пропускат през границата. В Идомени са мигранти от други държави, които ЕС спря да приема. На всичко отгоре, според гръцките власти, представителите на чужди "хуманитарни организации" съдвата кризите там - разпространяват листовки с лъжливи информации, че границата ще бъде отворена, с маршрути за нелегално влизане в Македония, организират атаките срещу загражденията... А медиите (фотографите също) отразяват ли отразяват поредната "трагедия".

Мисля, че този "Пулицър" е, по-скоро упрек, а не толкова награда. Защо само това е избрано, а не, да кажем, озверялата пасмина, която се гавреше с хляба? Защо не е показана и другата страна на монетата?Не му се радвам на Стоянчо и не одобрявам избирателното показване на определени снимки!Защо ли?

Колко е готин! Честито да му е!

Хора, оставете полицая и палката му! Нашето иди от че вместо д а изпише вежди е извадило очи. Погледнете какво правят тези от влака. Никой не му помага, никой не е протегнал ръка да го хванат, да го изтеглят. Напротив - отдръпнали се от прозореца и се хилят като настъпени жаби. Ето това е моралът на тези хора и "човешките" им отношения, Дано не ни се случва да ги срешнем

Е какво ненормално има, полицай да шибне някой висящ отвън на влак, хванал се за перваз на прозорец? Че то в САЩ се бие до изпълнение на полицейска заповед или до смърт. Там да не е по-добре?

Защо няма снимки на "бежанците" в моментите, в които хвърляха през телените гранични огради децата си пеленачета?! Защо няма снимки на "горките бежанци" от Пакистан, Афганистан, Бангладеш, Шри Ланка (все държави във "военно" положение) как хвърлят предлаганата им храна, мрънкат в коя страна искат да отидат и какви професии искали да работят без ценз? Защо няма снимки от т.нар. job fair организитан в Брюксел от тамошните фирми, на който от стотици хиляди мигранти се явиха едва 400??

Защото такива снимки няма да вземат Пулицър.

Ти защо си мислиш, че не е снимал и други неща. Тази са харесали членовете на журито. Това не омаловажава таланта на момчето. Ходи ти да заснемеш фанатици в афганистан да те видя.

Джозеф Пулицер (англ. Joseph Pulitzer, 1847, Мако 1911, Чарлстон) американски издател, журналист, родоначалник на жанра жълта преса. Роден на 10 април 1847 година в унгарското градче Мако в обезпечено еврейско семейство. Записва се в американската армия, но след пристигането си САЩ размисля и дезертира. През 1904 году оставя завещание, в което завещава два милиона долара на Колумбийския университет. 1/4 от тази сума е за 8 журналистически награди. Интересно, предвид произходът му, кои ли журналисти се номинират изобщо за тези награди ? И кой влиза в комисията, която предлага ? Щото номинацията е важна, все някои от номинираните ще спечелят.

Що, бе, Стоенчо, вакло агънце, не си снимал как на гарата хвърляха пакетите с храна и вода, които им даваха? Да нямаш почит към хляба е престъпление.А за тебе - да нямаш почит към истината - какво е?

Сакън. Той вече е Стенлиштейн. Дреме му на "апарата" за България и последствията от набезите на двукраките примати.

Политически правилна фотография! Браво на нашето момче! Изпълнило е коректно и послушно задачата ( нали са били цял екип снимачи със зададена тема и начин на представяне)..

А какво спечели България от цялата работа? Първо опростихме на Ирак дълг от над 1.5 млрд докато имаше някакво правителство, а сега трябва и да сме виновни, че не помагаме на мигрантите! Самолети и си ги товарят от Турция и си ги доставят където искат, може и без "Пулицър".

Откровено казано не виждам какво толкова има в тая снимка... Някъв мангал тръгва да се качва като бай Ганьо във влака, а някакъв полицай иска да го халоса... Еми най-нормална ситуация... какво толкова.

Снимката е добра. Браво! Кой как ще е я интерпетира има нула отношение към качеството й.

Напротив! В тази снимка няма нищо. Единствената и стойност е в интерпретацията.

Напротив на твойто напротив. Снимката има чудесна вертикална трислойна композиция, динамика, движение и случка. Изключителен пример за добра репортажна фотография. Ама за Ганьо и прасетата и бисерите приказката я знаем...

Драйфа ми се от сащ и лицемерието и морала им!!!! Като толкова ви е жал за мигрантите вземете си ги при вас, а не изкарвайте, че на Балканите сме лоши хора!!!!

Руските тролове , пак си оцапаха гащите от яд.Браво на фотографа-един достоен Българин.

Предполагам, че не са участвали снимки от Кьолн. Как невинни имигранти дърпат и насилват млади жени. Винаги се гордея с постижения на българи, но в случая ме е срам от политически подлизурската снимка.

как е възможно да има изобщо награди за такива снимки, които не трябва да се показват, а камо ли да бъдат награждавани, но като говорим за Америка явно представите за морал там са различни, разглеждат снимките като изкуство или като реалност, която е жестока и проблемна за Европа и за целия свят, тъпи американци, които кефят на кризата в Европа, защото точно те я създадоха!!!

Награда Пулицър... звучи ми малко като на златен соросоиден скункс!

да се разстреля незабавно. за лъжа,гавра и манипулациа на общественото съзнание.

БРАВО !

награда "Заврете си Пулицъра ... някъде" за фотографи, заснели кюрдски бойци, (които в момента са единствените, които реално се бият с терористите, а не само на думи), убити от турски военни, защото целият "цивилизован" и "демократичен" свят им отказва правото да имат държава, при положение, че дадоха такова право на терористите.

Ми то може и затова да го приемат за награда - щото примерно искат да зи завират като нещо си някъде си. Просто това са едни жалки съвременни сноби.

ПРОДАВАЧА НА ЛЪЖИ! Ама красиви, ама рядко изпипани, ама професионални, ама наградени!!... ЛЪЖИ!!!

Слуга на пропагандата. Самоуспокоява се с идеята "Аз съм професионалист". Те и работещите в концлагери са били професионалисти - просто са си вършели работата. При тях поне има оправдание, че и да не одобряват случващото се нямат избор. А тоя е като лешояд, оправдаващ се с "професионализъм".

Простотията нашенска не познава граници. Злобата и пошлостта още по-малко. Снимките са ПЕРФЕКТНИ. Всяка една разказва потресваща история. Техническото им ниво е отлично. Поздравления за фотографите !

Перфектна е глупостта и наивността ти. Същите качествени снимки можеше да направи на доста по-различни сцени със същите емигранти. Но подбира "драматични" сцени, защото за другите няма да получи похвала от началниците. Изпратен е да създава погрешни впечатления с "перфектните" си (като качество, но не и гледна точка) снимки.

Защо няма нито една сничка от ноща в Колн ,където тези същите мигранти нападали жени. Тематика невероятна, ама нещо май на "професионалисти" не им се стиска

Покрай професионалните качества на едни снимки се пробутват цинизма и лицемерието на "висшата" класа представяни за загриженост. Затова е възмущението на хората.

Аз съм чул, че има и професионални.......убийци! И те са добри в това, което вършат, а са и много добре платени! Е, за тях дават само в киното и не обявяват наградите им! Как ли се спи с "продадена съвест, с позор на чело", както го е формулирал Вазов? Сигурно г-н Стоян Ненов. има отговор на тоя въпрос.

Хора, вие сте изтрещели.

Браво за професионализма на Стоян Ненов! Радвам се, че българин е спечелил наградата. Желая му още много успехи.

Мен би ме било срам да взема такава награда, след като знам от кого и за какви манипулативни цели се използват подобни снимки! Внушението е повече от лицемерно и цинично! Значи, полицията, която изпълнява задълженията си е "лошата" с незаконно нахлулите "добри" емигранти! А това, че тия хора са без документи, преминали незаконно границата, пътуващи без билети във влаковете, оставящи ги като кочина (Във Фейса имаше снимки на вагони в Германия, след тяхното пристигане - истински потрес за нормален човек!), оставящи след себе си мръсотия, погроми, и опустошения, голяма част от тях - с нечистоплътни намерения, паразитно и надменно -брутално отношение към приемащите ги страна и хора........ Но за тази страна на нашествието в Европа кукловодите отвъд океана парички не плащат, даже напротив. И истинското положение се вижда единаствено от любителските снимки на очевидците в социалните мрежи, които официалните СМИ не искат или не смеят да покажат! Така, че дори и да си професионален фотограф, все пак има неща като морал и етика, които би трябвало да значат нещо за всяко човешко същество. Но пък те са толкова разтегливи понятия......................

Част от пропагандната кампания на петата колона за преселването на 2-3 милиона млади мъже във военнопризивна възраст от околностите на Израел в околностите на Брюксел.

Хе хе тва третата световна война е голям КЕФ ...... казал - рекъл и всички вярват и се щурат като луди. ЦРУ нали ви го написа през 1947г. --- а именно губите вяра в себе си и човека до вас.... така че не се хабете с коментари а направете оценка на ценностната си система ако въобще ви е останала такава. Мерака на САЩ е да останата сами на планетата ама има проблем няма кой да им работи.

Не мога да не съчувствам на родители и деца, но не мога да спра да си задавам въпроса - а когато продавахте оръжие и бомбихте Ирак, Либия, Сирия, къде ви беше хуманността, господа?

Тези репортьори да снимат първо как американския флот взема от Турция "бежанците", как ги докарва в САЩ, Канада, Бразилия и другите задокеански държави учудващи се защо тука не ги приемаме. Когато там е пълно с толкова човеколюбци, те какво направиха за да ги приемат при тях? Да приемат примерно 1 милион и тогава да претендират че този проблем ги интересува.

Абе накратко казано: Парад на лицемерието.

сега тези пари където ги е спечелил да ги даде на сирачетата в домовете или на църквата а не да си купува кабриолети и да ходи на скъпи екскурзии в Дубай защото има дечица дето повече им трябват тези парички а този като го гледам цял живот се е топил в джакузитата и си живее охолно докато честните хора страдаме как може такова нещо!

Поздравления за Г-н Ненов за наградата !! Успех !!

на повчето снимки са мъже на възраст 18-35г. ТОВА Е ПОДОЗРИТЕЛНО-ПАК НИ ПРОБУТВАТ ЕВТИН СЦЕНАРИЙ С ЕВРЕЙСКИ ПРИВКУС

Тези, дето спретнаха войните и избиха сума хора, преди да измислят да ни стоварят уж бежанците, които както забелязвате сами наричат мигранти, т.е. признават, че не са бежанци, са същите, които създадоха "държавата" на терористите и ни карат да я наричаме държава, докато си свикнем, и същите, които раздават наградите. Те са коренът на злото, няма други, няма промяна, не се обърквайте!

"Агенция Ройтерс и "Ню Йорк таймс" победиха в категорията за фотография за отразяване на гореща новина за снимки за мигрантската криза в Европа и Близкия изток. " Американците организираха тоя ужас за Азия и Европа, суга го снимат, след време и филми ще направят.... М...а им мръсна, гадняри, дано организаторите на тези страдания горят в Ада вечно!

Награди за едни, страдания за други! ПЕРВЕРЗИЯ Е ДА СЕ РАЗДАВАТ НАГРАДИ ЗА ТОЗИ УЖАС!

Бежанец е до първата граница която премине, след това си става нелегален емигрант.

А на мен ми направи впечатление, че мозъка ти е полиран като билярдна топка. И хиляда пъти да ти се покаже къде са неверни изказванията ти пак трърдиш едно и също!!!

Войната е нещо страшно. Войната превръща хората в животни. Войната е прокълната от майките. За жалост се случи така, че хиляди се възползваха от войната и от положението на ИСТИНСКИТЕ бежанци, за да залеят Европа без реално да имат нужда от убежище. Покрай тези хора ние се обърнахме и срещу онези, които наистина се нуждаят от помощ.

бежанец-бяга....на кого оставя родината си...защо не се бие за нея...за дома си....повечето са мъже не семейни-много съмнително-писна ми да ни пробутват сценарий

С ръка на сърцето кажете какво мислите по този въпрос: ще останат ли ВСИЧКИ български мъже и момчета да се бият за страната си, ако, не дай боже, у нас избухне война? Или огромна част от тях също ще побегнат? На Вашите синове ще дадете ли автомати в ръцете, за да пазят Родината си? Или ще потърсите начин да ги изпатите далеч от тук, за да оцелеят? Не съдете твърде строго в такива ситуации. Без да ни се е случило нещо толкова страшно като война можем да си теоретизираме до безкрайност, но случи ли се - да видим, че теориите ни са били просто бутафорни. Според мен в този военен конфликт и т.нар. криза с бежанците покрай сухото изгоря и много сурово.

Едно от малкото мнения по темата, разумно и различно от първосигналната маса. Благодаря Ви!

аз съм готов да умра за държавата си - но те не

Готов ли си всъщност?

искам да прозвучи расистко, но тези на снимките (както и всички така наречени бежанци) не мога да ги съжаля. Недоумявам как човек който бяга от война, достатъчно пари, багаж и телефон си забравя документите. Недоумявам как хем искат съжаление, веднага си показват претенциите в коя държава искат да се устроят, а и след новогодишната проява в Германия не виждам как има още хора които ги съжаляват и искат да им помогнат, тези са по зле и от животните.

"Американският журналист Уолтър Дюранти , кореспондент на Ню Йорк Таймс от Москва, който е отявлен привърженик на Сталин, пише лъжливи репортажи за положението, заради което получава през 1932 г. награда Пулицър. В началото на 21 век множество уважавани издания и личности настояват за посмъртното отнемане на наградата от Дюранти, но бордът на Пулицър отказва."

за премълчаването на Голодомор-а

Тези са изключително цинични. Прогониха хората от домовете им и от хилядолетния им начин на живот, за да съсипят нашите домове и нашия живот. Пък си правят и PR от това.