17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ало ДИР-а, ако прочетете коментарите по-долу ще видите че са гласували над 80 % за мнението че фирмите печелещи конкурсите са депутат-министерски и те от своя страна дават работата на подизпълнители, нямащи необходимата техника. Значи при такъв процент истината е тази. ЗАЩО като истински журналисти не поканите прокуратурата да се самосезира, както и ондусмана? И тогава да пишете всеки ден какво е открила проверката докато не стане ясно? Ама всеки ден на като първа новина?

Пада сняг и това е нормално. Не е нормално да се изисква повече от хората, които не могат да се справят с природата. Злоупотребява се с всичко това. В планината вали сняг не е нормално да не вали през Януари или Февруари. И пак снега е малко. Голяма работа, че пътят е затрупан и за няколко часа колите не минават. Ще минат - важното е да няма загинали в студа по пътя. Ясно е, че снегът е от голям фронт и който иска да лови снежинки лъже себе си, че е нормален.

Не знам, ама ако се съберете троловете от ДИР-а ще изчистите до Пампорово за 1 час на ръка !

Трябва роротни снегорини и да се слагат смеси да не се образува лед а не само пясък.

Да трябва роторни снегорини ама май почистващите фирми нямат такива. Искат с по едно гребло сложено на самосвал да вършат работа. А ВЕРНО ЛИ Е ЧЕ ИМ ПЛАщат авансово преди зимния СЕЗОН?

В защита на чистещите: Когато някоколко десетки бабаита се юрнат в разгара на големия снеговалеж и закъсат, тогава и да искаш да чистиш няма как, защото трябва да ги изринеш барабар със снега в канавката.

Там пък ако започнат да се оплакват от много сняг....

Оповестяване на името на почистващата фирма и солидна санкция.Хората трябва да знаят кого да псуват защото за сега само Боко-пръстовете го отнася.

Преди години майка ми е карала трабант с всесезонни гуми. Работела е в село над Своге - високо в планината - Зимевица. Сега чуди, дали тези ги мързи да чистят или преди години, онези са били много работливи. Не си спомня да е закъсняла за работа през живота си, независимо къде е работела. В случая е пътувала от София до въпросното село.

че тогава чистеше държавна фирма Чистота. Сега претакат държавни пари в частни джобове, за несвършена работа. Фирмите спечелили "конкурсите" за снегопочистване, дори не притежават техниката, ами наемат подизпълнители.

60 см сняг и веднага - БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ! Бахти гйберасткото бездействие!? Ако падне и половината от снега в Австрия или Сърбия... сигурно по магазините в София няма да има хляб...

Да затворм държавата :)

Не е бедственно пложение (като изключим падналите дървета ) . Просто нямя никакава подготовка за почистване на пътищата . На 40 см .сняг не могат да изчисят , ами ако имаше 1мт. Истината е съвсем друга при снегопочистването, а тя е следната ; Търговете са спечелени от депутатско-министерски фирми (същите още в началото пределят полвината пари ) , които наемат под-изпълнителски фирми , (следващите прибират кавото е останало от парите ) те от своя страна наемат камиони ,трактори и работници на които не плащат ,и пътищата остават на произвола на съдбата . Да му мисли народа ,който го дерат със данъци и такси.

Затваряй кочината и в Маями.

Заваля един истински сняг и настана бедствено положение. Презастроиха планината и искат тя да си трае. Тъпкано ще си го върне, особено на фона на некадърността и неадекватността на тези, дето трябва да се "борят" със снега. То бива, бива, некадърници и неадекватници, ама да опрат до 50 годишни ЗИЛ-ове да ги спасяват от самите тях, това вече е прекалено.

е в бедствено положение, откак съществува. с този материал - толкоз.

akud

ХАХАХАХАХ Смолян бетствало. абе да ви ева в журналистиката , приказките винаги са писани с много хиперболи, такава е и журлаистиката днес.

Някаква изненада ще е този сняг през зимата!

Винаги е изненада, когато вали сняг над ски писта.

Ко ма интересуват от Смолян? Познавам един от там - подъл и нагъл тип.

Познавам и аз един такъв - много алчният И.Сариев, който е дал убежище на бездомния Горанов

Ски пистите не работят, понеже наваля сняг.

Така се развива зимен туризъм.

Не работят, защото хората не могат да се доберат до пистата. Големи разбирачи са всички. Тук снегът е много дълбок и в някои улици проблемът идва от разни идиоти, които тръгват с летни гуми на планина. Прави се всичко възможно, има техники и полиция.

Трябва постоянно да се чисти а не да се краде! След като в другите държави се справят, значи и тукашната шайка трябва да може!

знаеш ли че на много места по Западна Европа, градските управи дори нямат снегорини?

Да може би в Испния и по средиземноморието няма снегорини. Така както в София си нямаме флот. Ахахахаа, колко сте жалки почитателите на пожарникаря. Та да ти кажа редовно виждам малки снегорини чието гребло е с размери габарита на тротоара. Лелеле, колко мъка има по хората

Вярваш ли си в това дето си написал?

виждам го с очите си. А ти?