Първанов за газа и ”Белене”: Имаме шанс да се върнем в мача

АЕЦ „Белене” трябва да се строи, като за централата има пазар на Балканите, категоричен е президентът (2002 г.–2012 г.) и бивш лидер на АБВ Георги Първанов.

Обратно в новината

Коментари - Първанов за газа и ”Белене”: Имаме шанс да се върнем в мача | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютно прав е Първанов. Оплескали сме пейзажа и то много здраво, благодарение на послушкото Борисов и ГЕРБ. Трябва да се спасява и то бързо, всичко което е възможно. Всички знаят, че губеща АЕЦ няма. На смешниците от ГЕРБ искам да напомня, че и частна АЕЦ няма! Да не стават за смях. Гледам, че по темата е мобилизиран мощен седесарско-гербаджийски електорат да плюят в хор. От ония 80% на Иво Христов. Искам да им кажа, че не пеят в хора. Българинът или трябва да се вземе в ръце и да строи; както правят нашите съседи, или ставаме страна от четвъртият свят!

Ти не си бай Иван, а Иванушка-глупака!

а стига де - пак ли голям член сте се заформя? които иска да го строи - без да вземат от мене даже и стотинка! няма да е евтин тока а и пазар няма да има - само някои които изнася ток сте се облажи! по-добре да се монтира реактор в козлодуипри много добре направени разчети!

Абе защо не вземете да играете този мач с вашите пари, а с моите? Не са малко мулти милионерите, наши хора, пък и вие, Първанов, не сте беден. Вложете малко. Като погледна Първанов, виждам злото.

Ами да я строи като иска.Едва ли някой ще му пречи......

След управлението на БСП и ДПС , БЪЛГАРИЯ стигна до : НАЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА .

И той да е съдията на мача. Да гуши още имоти и милиони.

Не знам какъв пазар има на балканите. 1. В момента пазарната цена е 4,5 стотинки. Белене продава на 5,5 стотинки за България и на 4,5 изнася. 2. Като изключим зимните месеци, натоварването на АЕЦ е далеч под 100% в момента. 3. Докладът на HSBC прави Белене самоизплащаща се за 50 години (дори не говорим за печалба), само АКО: = работи на 100% = цената на тока се покачва с 5% всяка година = Не са пресметнати разходите по инфраструктурата. Сами си направете изводите, но според мен говорим за едно: Голяма инвестиция - голяма комисионна, завоалирана под мотото 'енергийна независимост'!

не Белене, а Козлодуй в момента . . .

След АКО в доклада трябва да се добави и: = цената на тока от фотоволтаици и тем пподобни се запази каквато е, а тя непрекъснато ще пада.

Корнелий

Цената от ВЕИ не оказва влияние върху АЕЦ-а. Дори да падне цената двойно, мощностите ще се вдигнат и НЕК ще са длъжни да ги изкупят, което пак поставя АЕЦ-а на заден план. Да не говорим за ситуации, като в Германия миналия месец, когато цената на тока от АЕЦ бе отрицателна, заради свръх производство на енергия

АЕЦ Белене трябва да се строи, като за централата има пазар на Балканите, категоричен е президентът (2002 г.2012 г.) и бивш лидер на АБВ Георги Първанов. Само див популизъм излиза от устата на този комсомолец Специалистите казаха , че за да може да тръгне да печели АЕЦ Белене, щетрябва да продава един мегават за 74 евро,при положение , че сегашната борсова цена е 47 евро. Дадоха пример и за Англя,където новопостроена АЕЦ,аналогична на Белене се дотира по 349 милиона евро годишно от държавата за да не фалира .

Виждам че давате акъл, другарю президент, и във връзка с това искам да Ви помоля да ми дадете и на мен малко - имам двама сина, какво за направя, та да ги уредя с по някое хотелче да си имат така, за всеки случай.

"Имаме шанс да се върнем в мача..." Това изглежда трябва да го разбираме като "не сме изгубили надежда за още давалвера"! Тоя дибре уреди отрочето, сега сигурно се гласи да уреди внуци, а?! Да ги превърне в съвременните "активни борци". ГНУСНА РАБОТА, ЕЙ!!!

Ако под натиск отвън, като условие за приемане в ЕС, не бяха спрени 1-4 блокове на АЕЦ Козлодуй с мощност 1760 мегавата сега нямаше да има нужда от строителството на АЕЦ "Белене" с нейните 2 реактора с 2000 мегавата мощност.

За РЕСУРС на тези съоръжения да си чувал? То на 5-ти блок изтича по проект ти за 1-ви и 2-ри говориш. Но за времето си тогава наистина беше грешка, че ги затвориха преждевременно.

Те така или иначе трябваше да се затворят до 2020. Освен това 1-4 са по 400 Мв, докато 5 и 6 са по 1000. Това, обаче не променя факта, че и в момента Козлодуй не е натоварен на 100%. Имахме само една седмица миналата зима, когато всички мощности работеха на 100% и изпитахме недостиг на енергия.

е то ако за вазе е останал "гоУемия член" както казваш нейсе пак добре

Понеже му харесва да държи двете гранати и като му звъннат големите началници да има какво да "обезврежда". Създавай проблеми, които само ти можеш да разрешиш. Надай се Пъранов на Белене и газ!

Брадатия идиот от БАН, професор и директор, се напъваше като слаб ученик на изпит да покаже колко знае, но беше жалък в яловите си опити да докаже, че тази нова атомна бомба ще бъде ефективна. Само дни след това гръмна новината за нов ядрен взрив в Империята на Злото, който отново е разнесъл радиоактивен облак над Европа. Русофилистиците у нас са предатели и агенти на Кремъл. Идиота Параванов - е един от техните тартори.

Алоо, Първанов , МАЧЪТ ТРЯБВАШЕ ВЕЧЕ ДА Е СВЪРШИЛ , ЗАЩО НЕ ПОСТРОИХТЕ АЕЦ-а , ПО ВАШЕ ВРЕМЕ ??? Не те ли е срам ? най-големите олигарси и крадци на прехода , са в политическите партиите на АБВ , ДСБ , ДПС ...

Чудя се у Банкя сите ли са толкоз умни като Баце?

Големия член, аген гоце-трипера испълзя от хотелите си охранен и самоуверен и агитира отново за скланяне глава пред руските му господари и въвличане на България в нова спирала на зависимост от Кремъл.

Няма да строят нови отрови на наша земя, без наше съгласие!!! РЕФЕРЕНДУМ ЗА БЕЛЕНЕ, ПАРАВАНОВ И СИНОВЕТЕ В НЯКОЙ ОТ РЕАКТОРИТЕ НА СЕГАШНАТА АТОМНА, ДА МУ ДОЙДЕ УМА В КРАДЛИАТА АЛЧНА ЧУКУНДУРА, !!!

И понеже не ти харесва резултатът, айде пак! Не става така!

Тоз не беше ли ловец някъв. Май му се стреля по мутирали кози...

си върви. Пука му на Гоце, не му пука че беше ченге и лъга до последно че не е, и чак когато го избраха си призна. Беше два мандата президент - сладък живот - то не беше лов, то не беше - любов. Накраде се - купи хотел, направи къща като гимназия в Иваняне - най-чистото място у нас, апартаменти за които изхвърлиха Индежев от БТВ. И колко още не знаем - социалисти- пладнешки крадци!!! Абе няма лошо, ама от къде спечели парите - къщата на баща си на село ли продаде?

Белене е една бездънна яма, в която данъкоплатеца от 30 години налива пари и която издържа съответните заинтересовани кръгове. Въпреки, че тоя проект умря много отдавна, веднъж беше реанимиран. Сега се готви вторият опит за реанимация. Наливането на пари в тая дупка никога няма да спре. Става дума за огромна лапаница покрай такива огромни поректи. Цената ще набъбне с още много, без значение дали бсп или герб са на власт. Очевадно е направо, че в момента тече някаква договорка, за да се пусне на всяка цена. Милярди ще потънат в сметките на обръчите от фирми.

Да има шанс за Белене, но само като затвор за болшевишките престъпници! Гоце аре у лево!

ЗАПОЧВАЙТЕ, ЧЕ ВРЕМЕТО ТЕЧЕ БЪРЗО И НЕ Е В НАША ПОЛЗА!В ДАДЕН МОМЕНТ ЩЕ СЕ ОКАЖЕМ В НИЩОТО!ГОСПОДАРИТЕ БЪРЗО СЕ МЕНЯТ И "ОТГОВОРНОСТ" НЕ НОСЯТ!

Този са го пуснали от психиатрията и не си е взел лекарствата. Реномето на тв каналите пада, като се канят такива хора с психични отклонения.

политически са. Което е все същото...

Давайте да строите, ама не ви трябва да знаете колко ще струва!!

Да струва ,колко да струва от тук нататък ,оборудването е платено ,площадката е подготвена ,документацията и разрешителните са изготвени ,общо е платено до момента около три и половина милиарда ,това което остава за довършване и пускане на централата не е в никакъв случай толкова колкото всички кошаревски "експерти"се опитват да внушат ,целта на всички които са на власт е да завишат максимално цената за да има буфер за крадене ,това го виждаме и при строенето на магистрали ,огради ,саниране ,във всеки по значим обект.

Абе всички руски лайна ни разтягат локуми тука, ама никой не казва колко реално още трябва да се плати за тая централа?? Защо Ли? Не правят сметка на народната софра? Тавариш Първаков защо не каже че Белене ще струва още поне 7 милиарда евро които той иска да даде на Русия. Защо го е страх да каже че народа трябва да ги даде тия пари за да може той да си запази комисионната??

Ами виж, наеми двама детективи, нека денонощно да следят Първанов и като получи комисионната - предаваш материалите в прокуратурата. В същото време свикваш и пресконференция и изнасяш нещата. Така прокуратурата няма накъде да шава, Първанов в пандиза, а ти - народен герой. Че лошо ли е така?

Има ли шанс да видим Гоце в затвора? Енергийния му шлем ни набута с няколко миларда досега.

От БАН казаха че централата ще е ефективна ако излезе не повече от 10.5 млрд. с външно финансиране при лихва 4.5%. Когато проекта беше спрян изчисленията бяха към 13 млрд. а руските банки искаха 5,5% лихва.

аз пък съм за партийно строителство на АЕЦ извън територията на малка България. Ставайте акционери другари партийни капиталисти и стройте в трети страни.

...

Взел съм комисионна и трябва да връщам парите. Ами извади 10 милиарда евро и строй бе идиот такъв.

АЕЦ:-около 100$ за 1MWh Хидро-около 50$ за 1MWh ГАЗ-около 58$ за 1MWh Вятърна- около 65 $ за 1MWh Слънчева- около 90 $ за 1MWh

АКО СЕ ПОСТРОИ АЕЦ ОТ ЧАСТНИ КОМПАНИИ НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ЧЕ ТОВА Е РАВНОСИЛНО НА ПЕСТЕНЕ НА ПАРИ В ОБОРУДВАНЕТО,ЗАВИШЕНИ ЦЕНИ НА ТОКА И СЪМНИТЕЛНА БЕЗОПАСНОСТ.... ФОКУШИМА Е ЗЛОВЕЩ ПРИМЕР

Чернобил частна ли беше и какво е пестено?

Това е спестено!

пак иска да ни прецака с грандоманските си проекти и да се нагуши дебело за наша сметка. Ситуацията прилича на сделката с "Ровър" през 90-те. Опитаха се да произвеждат във Варна модела "Маестро", който навсякъде вече беше свален от производство. Естествено начинанието беше грандиозен провал. Няма никакъв здрав смисъл да започваме да строим нещо, което е вече технологично остаряло и "излиза от мода", още повече че строежът ще продължи около 10 години. Никой не може да каже дотогава технологиите къде ще са стигнали и дали цената на ядрената енергия ще е толкова конкурентна, колкото днес. На тези, които ще възразят ще кажа да поровят из търсачките за "off grid energy". Към момента тези решения са все още доста скъпи. Но в компютъра си съхранявам като музеен експонат една реклама на хард диск от началото на 80-те. Хората убеждават потенциалните си клиенти, че дискът, който им предлагат ще реши всички техни проблеми със сухранението на данни. Става дума за устройство пет и четвърт инча с двойна дебелина (два DVD драйва един върху друг), тегло 6 килограма, капацитет 10 мегабайта и цена 3679 USD. Днес носим в джобчето на ризката преносими дискове с капацитет два терабайта за по около 200 лева. Сами пресметнете падането на цената на мегабайт колко хиляди пъти е. Всичко е въпрос на потребление и обем на производството.

Русофилистика е забележителен с това, че ако е в името на руските интереси, той е съгласен семейството му ако ще 100 години да плаща , но да е за русия!

Характерно за платените американски протестъри е всичко което е против интересите на САЩ в България да се нарича "руско (комунистическо) влияние". Без значение з апропуснатите ползи и нанесените щети на България.

Само тъпо руско говеда да ни обясниш кое е срещу интересите на САЩ и кое е срещу интересите на Русия? Щото тука има само руски интереси. Руските интереси са да обират бедният български народ.

''Швейцария гласува на референдум за раздяла с ядрените централи'' ''Япония ограничава ядрената енергия'' ''Германия затваря ядрените си централи до 2022 година '' Малко теми за размисъл на любителите ''евтин'' ток...Ще се загрижат комунисти и руснаци, за българските интереси?! Че кога е било това?

Нещо си се объркал. Швейцарския референдум беше ЗА ядрената енергетика. А колкото до държавите които си цитирал, ти знаеш ли колко са доходите на средния германец, японец, швейцарец. Когато в България станат такива доходите, може да си позволим експерименти които ни качват с пъти цената на тока. Сега обаче, тройно покачване на цената на тока ще убие българите.

защото НЕ СА СТРОИЛИ БРАТСКИЙ КОМУНИЗЪМ С РУСИЯ!

На мач се бият дузпи. Да не ти бият дузпата и на теб.

остана му радостта от краденето.

думата шлем отпадна, няма да даваме пари да си ги делкат старите червени муцуни.

'"Големия шлем" стана "Турски член" : О

Някъде се пошегувах, че Големия шлем стана Турски шлем, рекъл Гоцко, шегувайки се;) От гоУемия ти шлем за назе - остана гоУемия член! Та в този контекст, както рекъл оня в турската баня - майтап, майтап, ама гол тумбак си е живо ...разкарайте го тоя визионер-комисионер, че ми образува нерви;)

Добре, да опитаме да се абстрахираме от автора на изказването. Защо да не е добре, ако имаме АЕЦ Белене? Лошо ли ще е и защо?

ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАТЯТ! КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА И ОТ КЪДЕ ЩЕ ГИ ВЗЕМЕ?

Недей да бръщолевиш педалски идиотии! В докладите на HSBS и БАН цифрата за разхода е 10 милиарда евро. Киловатчаса е 5.5 цента. Ай намери по-евтино.

нямаш пазар. Имаш само апетити за много милиарди, източени от твоя джоб в партийните каси. Това добре ли е или не и защо, абстрахирай се.

Ток от АЕЦ 3 ст/кВч Ток от костово-американски ТЕЦ 20 ст/кВч. Ток от ВЕИ 50 ст/кВч. Следователно, тока от АЕЦ винаги ще има пазар. Няма да има пазар обаче за вашите костово-американски ТЕЦ. Затова ли толкова виете срещу АЕЦ? Толкова ли не разбирате, че ТЕЦовете така или иначе ще бъдат спрени заради Парижкото споразумение. Или вие костовистите сте като джихадисти - СЛЕД ВАС и ПОТОП.

Добре де, хора, защо слагате минуси? Наистина ми е странно кое ще е лошото, ако имаме АЕЦ Белене. Не можете ли просто да обясните?

ако искаш Белене!

АЕЦ е скъпо съоръжение, държавата няма пари, нямаш инвеститор, няма къде да си складираш отпадъците, за тях пак плащане те чака. И след изграждане на газовите интерконекторни връзки на Балканите кой ще купува скъпия ток, защото той ще бъде много скъп, заради големите разходи около 20 млрд за построяването. Тези пари се калкулират в цената на тока.

Защото няма да имаме АЕЦ, а само комисионерите ще се облажат за н-ти път на наш гръб! Виж защо се провалиха всичките т.нар. енергийни проекти, отговори си на въпроса защо поскъпнаха в пъти и кой единствено имаше полза от тях!

Пич, тия са платени соросчета, с никаква логика няма да ги убедиш, те не мислят, а имат поръчка да плюят.

Защото може да гръмне..А тогава вече, няма оправяне..Няма да има и България..Някак си, изглежда като твърде голям риск

Лошо ли ще е да имам ферари? ми не. Ама не мога да го изплатя никога.

Хайде... Първанов се възбуди! Пари пари и пак тъпи пари. СТИГА С ТОВА БЕЛЕНЕ, на кой освен на крадците им трябва?

да дава акъл само на синовете си.

Какво спечели Кюстендил от това, че ТИ приватизира хотел там? ТОЛКОВА ЩЕ СПЕЧЕЛИ И БЪЛГАРИЯ ОТ БЕЛЕНЕ!

Ток от АЕЦ 3 ст/кВч Ток от българска ТЕЦ 10 ст/кВч Ток от американска ТЕЦ 20 ст/кВч Ток от ВЕИ 50 ст/кВч Тези цени ги усредняват и получават микс - средна цена на тока. От това упражнение един милиард лева годишно, от потенциалната печалба на АЕЦ се налива да покрива щетите от американските ТЕЦ (далавера на Костов) и от ВЕИ (далавера на Трайчо и соросчетата) А тепърва цените на тока от ТЕЦ ще се увеличава драстично заради Парижкото споразумение за ограничаване на емисии на СО2. Единственото спасение за България е нова АЕЦ, каквато ще да е. А престъпниците Костов, Трайчо и соросите - в затвора за десетки милиарди щети за България.

ТОК ОТ АЕЦ-НАД 100$ за 1Мват. ТОК ОТ ВЪЗОБНОВЯЕМИ ИЗТОЧНИЦИ- около 50$ за 1 Мват!!!!!

а защо държавата не пусне акции и които желае да си закупи.бабите които хвърлият от балконите от 1000 до 100000 € да ги вложат в акции.нали българите имали над 50'милярда лева спестияваня-ето ви го белене

Дба продажника ти дба

мама отзаде ,щот ти от там си излязъл