Укрепват сливенския бряст - европейски шампион

Експерти от Лесотехническия университет (ЛТУ) започнаха санитарна резитба на символа на Сливен - Стария бряст.

Обратно в новината

Коментари - Укрепват сливенския бряст - европейски шампион | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един иска да се отсече, друг не дава да се кастри. Абе оставете лесовъдите да си свършат работата, имайте уважение към професионализма !

Защо в новината няма информация на колко години е дървото? Или това не е важно за журналята?

Абе тая комунистическа глупост още ли я има се питам? Защо ни е нужна, някой може ли да ми каже? И това ли ще ми кажете, че било част от културата ни? Много ясно, че подобни дървета, че и по-стари има навсякъде по света, но никой не вдига такава врява като нас! Само ние си мислим, че сме кой знае колко уникални, умни и красиви! Единственото, което може да се каже за нас е, че сме уникално комплексирани! А, да и все още се комунеем! Все пак вижте какъв президент си избрахме!!!

Абе, тъпунгер - ти случайно да не си Методи Андреев, та само комунизъм ти е в главата ? Дървото е на 1100 години, каква ли комунистическа глупост може да бъде. По безмозъчен коментар и да искаш, сигурно не можеш да сглобиш.Опомни се малко и се отърви от собствената си "уникална комплексарщина".

И рекорден бряст ви посадих-пак не гласувате за мен. Лош матРЯЛ.

Единственото смешно в случая е, че майка ти и баща ти са отгледали същество, което е способно не само да сътвори подобно слабоумие, но и да го пропусне пре вътрешната си цензура и да го сподели с другите и да се изложи не на локално, а на световно равнище, като го изпляска в Интернет. Тъй като подобен тъпизъм предполага известна умствена предизвиканост, обяснявам бавно, като за теб: Хилядолетни дървета нито се садят, нито се отглеждат. Няма как, поради диспропорционалността съотнесна към продължителността на човешкия живот и равнището на съвременната техника. Поради тази причина са и толкова редки и високо ценени. Особено пък брястове на така възраст са рядкост и е смайващо как в нечия празна кратуна може да се зароди мерзкия план да използва такава приятна и светла новина за политическа сатира.

А тези дървета, които са писали статията защо не са написали на колко години е дървото ???

Около 1100. Само не ме питай как са го определили, без да го секат и при изгнила сърцевина.

Ето да си знаеш : "Старият бряст е хилядолетно дърво в град Сливен - един от символите на града. Той е от вида Полски бряст (Ulmus carpinifolia) - широколистно листопадно дърво с добре развита коренова система. Той е един от малкото останали от Великата Българска гора (Магна силва Булгарика), която се простирала от Родопите до Черно море. Екземплярът в Сливен е на възраст над 1000 години (предполага се около 1100).

Май е (Ulmus Campestris) и е болен от Ophiostoma ulmi

Браво!