След руски и сирийски въздушни удари Европа е изправена пред нова бежанска вълна

Турция няма да се справи сама с десетките хиляди бежанци от атакуваната от руснаци и сирийци провинция Идлиб, предупреди Ердоган

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Накратко последния бастион на ислямисти с опит на друг ислямист от Босфора да ги спаси, да не забравя и с любезното съдействие на ЕС

Да им се чудиш на тез прости сирийци! Дойде Расия немедленна след като я поканиха, пабеди ИД - 5-6 пъти поне, всичко чисто, ювелирно, трепаха само 'боевици', косъм не падна от главата на цивилен. Те сега тръгнали за Гейропа да емигрират молятиса..Проста дападладеиш!

Виктор Стефанов +++ Безпристрастна,точно описваща ситуацията в Сирия ..с Истинските им имена..статия . Безстрастната журналистика привлича читателите се цени. Обратното отблъсква . Дир бг напоследък не е добър пример,но се надяваме да махнат некадърните си писачи и да стимулират професионализма.

Да ми ядете уя

щото Ердоган е КУПУВАЧА: 22 март 2019 - Тръмп: ИДИЛ е 100% победена в Сирия 3 декември 2019 - са взели под контрол нефтените находища в Сирия, за да победят терористичната групировка „Ислямска държава“ (ИД) и сега могат да правят с петрола каквото си поискат. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп след срещата с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Браво на сирийците. Скоро ще изгонят боклуците от държавата си и ще могат да обърнат повече внимание на Турция.

След като са изтласкали терористите от там за какво да бяга населението бе ердогане????? Вземи та директно на мушката всеки дето бяга от там защото освен идилец няма как да е друг или просто искаш да пуснеш на европата тия дето ги спонсорирз по заръка на краварите бая време..

аз лично не виждам никаква драма за зелените, червените и меркелисто-обамисто-клинтънистите в ес. тъкмо неистовият глад за уважавани специалисти, академици, работливи инженери, стругари, дърводелци и гумопроизводители най-после ще бъде задоволен напълно! зелените просто трябва да престуктурират своите нпо-фирми за трафик на хора в посока сирия, а не само африка! :-))) аз се надявам, този прилив на новозелени последователи да не утежни положението с порбата срещу климата. венцеремос! зелените! :-)))

Малий колко са лоши руснаците и Асад! Само гледат да убиват жени, деца и старци! Какво от това, че сирийците се веселят без бурки, забрадки и фесове по улиците - демокрация няма, докато има руснаци и Асад! Ако не ми вЕрвате, питайте Пасито, Поптодорова и другите светли умове на БГ евроатлантически интелектуален елит! Най-добре НАТО-то да вземе да ги подпука и да има мир и демокрация! Щом с ИДИЛ заварката не стана, трябва пряко действие! Ще ми се правят на скрити лимонки, ама, ха!

Ердоган, защо си мисли че ще му повярваме на лъжите. Знаем че той поддържа ислямистите терористи. И това е последната зона с тях в сирия. Това са директни заплахи от негова страна да пусне бежанците ако не му се предоставят територии от сирийската държава. Явно усеща, че изпуска контрола.

Готова работна ръка за заводите на Мерцедес

И обучена, що джихатмобили са направили.

Вина за всичко това имат единствено Щатите, които си пъхат ненаситната гага кдето не им е работа. Ако не бяха те, нямаше да има "въоръжена опозиция" в Сирия и другите арабски страни. А Турция сега играе със Щатите за своя собствен интерес -. питрола.

Това са главорезите и башибозукът на Ердоган и естествено като им припари на задника няма къде да бягат освен при него въпреки че Сирия не е малка държава и с изключение на тази провинция на другите места не се водят бойни действия... Той обаче не мисли да храни собствените си главорези и за по-удобно да ги препрати към Европа както досега...

Тоя пак започна да защитава терористите от ИДИЛ.

И как представят нещата. Цитат: "Това съобщи вчера базираният във Великобритания Сирийски център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ)" Този център се състоял от 1 човек! Напомня ми как цитират Белинкат, дето им плащаха от Ми-5 и Ми-6. А както написах, "Хаят Тахрир аш Шам" е прекръстена Ал Нусра, обявена от САЩ за терористична организация 2012г. и самообявили се за клон на Ал Кайда 2013г.

След толкова лъжи на Белите каски вече не вярвам на нито една дума за ударени пазари, болници и т.н. Кво казал Ердоган - също не ме трогва. Я се движат към Турция 80 000 бежанци, я не. Може и да са по-малко или пък може да не бягат от руснаците и Асад. Кой знае! Щом е останала една провинция, Асад трябва да я прочисти докрай. Така се прави. Иначе войната няма да спре никога.

И все 3,5 милиона са, само към Германия заминаха вече почти 2 млн. и взеха да се проявяват като в Сирия, изнасилвания, убийства, взривяване и прегазване на хора по пазарите и празниците.

Войната наистина няма да спре, защото руснаците се нуждаят от театър с реални бойни действия, за да демонстрират пред евентуалните купувачи възможностите на предлаганата бойна техника - безплатен военен полигон и боеприпаси които Асад щедро заплаща. Проверете колко е била заплатата на руските войски в България след 1944 година плащана на Москва от българското правителство - плащана разбира се в долари - довела до първото девалвиране на българския лев. Лев, който в царско време е бил конвертируема валута в цял свят.

Как ще спре като и САЩ, и Турция искат нефта на Сирия, който дори не е много, а за Русия малките страни се сещат, когато имат проблеми, като в Сирия и Венецуела, а сега и в Либия. Какво стана с Венецуела, Русия изпрати самолети и оръжие и подготвяният в сръбските терористични лагери Гуайдо повехна, дори от Колумбия го изгониха, никой не иска терористи.

Моля не ни баламосвайте със снимки на ревящи дечица и скубещи си косите майки. Бежанците са мъже между 25 и 30 години, терористи главорези от най различни ромски държави, сирийците са малък процент, а за IT специалисти, инженери и доктори да не говорим

Тази снимка е правена в СА.

Това Русия да тръгне да те освобождава не е си работа! Взривяват ти къщата,избиват всичко наред,дори теб и роднините ти за всеки случай,това не е освобождение,а прочистване,геноцид! Ще излезе накрая,че Ислямска държава не е направила толкова бели,колкото тези,които се борят срещу нея...

Руските войска влезнали в Сирия 2 години след като "демократични западни миротворци " започнали там войната. Твои хазаи САЩ, НАТО , Франция започнаха бомбарировки с цел да се премахне правителството на Асад. Но това поради вродено малоумие ти предпочиташ да не спомняш. За "демократизация " на Ирак да не би си забравил????? За Афганистан? За Либия? Да не би там се намират руски войска? Интересно но само 30% от мигранти са сирийци, останалите млади мъже от Еритрея, Етиопия, Чад, Мали. Нещо да кажеш по тема?

Аз, например, бих се срамувал под подобен материал гордо да се афиширам като русский! ПП: Срамът не се пие, нито пък се мези с него :)

Защото си черничка и грозничка.

Викаш е нормално "опозицията" (не се явява на избори и не са всичките сирийци) да отваря пазар за роби в Алепо. Да изчезнат християните. "Духовник" да вика как могат да се изнасилват несунитски жени. А тук става дума за клон на Ал Кайда, която само се прекръства от Ал Нусра. Докато правителствените сили не придобият пълен контрол над територията на Сирия, мир там няма да има.

Нормално, след руска (съветска) намеса в кой да е конфликт, потоци от бежанци напускат страната си и търсят спасение от ордите на Чингиз хан.

Всеки знае, че американците са виновни за всичко, така че дайте да не изкривяваме фактите!

ВСЕКИ?! :))))))

Ами, да! Всеки. Както и всеки знае, че разните НПО труженички с аватар са нещо като проститутки, ама не съвсем...

Всеки с поне два бита в главата.

Тези бежанци от ИДИЛ никой не иска. Най-вече тези, които ги създадоха

Започва се с ИЗТОЧНИКА, демек, тази информация идва от ЕРДОГАН. Султанът губи поредната протурска територия, която се връща при сирийскта ДЪРЖАВА. ТОВА са фактите. Сега го боли, и щото нищо не може да каже на Путин, мрънка/плаши Европа, дано те направят нещо с руснаците. Сирия СЕ НОРМАЛИЗИРА от една безумна 10-годишна гражданска война, и на много хора това не им харесва, особено, че руснаците поддържат това нормализиране.

Рускийските войски от където минат пустиня остава!

Където минат американците цафти и върдже.

Аз пък се чудех защо в САЩ има пустиня Невада. А то що било.

Глупи, хайде сега погледни към матушката ти, бившето есесесесере :)

Aмериканците ликвидират командири на джихадистите с прецизни удари от дронове, руснаците изсипват бомби на оживени пазари. Открийте разликите в двете картинки!

Все свои хора. Дали ги ликвидират или ги пращат на заслужена отпуска с нова самоличност не става ясно.

Имаш бурна фантазия, младежо. Пробвал ли си в ненаучната фантастика?

Официалните им версии са доста по-фантастични. "Намират" паспортите на терористите край СТЦ, убиват ги по 10 пъти. А историята за Осама дето се криел в пещерите е като приказките за Торбалан и Кумчо Вълчо...

Не мога да разбера защо, според някакъв си Виктор - гл. ред.1 бомбандировките над мирни жители от САЩ, Франция и Англия са удари, а ударите срещу престъпниците и терористи в Идлиб са бомбандировки?!?

Важното е да се плюе по Русия във всяка статия с повод и без повод. А R-доганя се прави на ощипан, как руснаците бомбардират и идат бежанците. Щото Турция не УБИВА кюрди и не ги гони от домовете им. И не е окупирала Сирия. И плаши Европа с бежанците, за да измуфти още пари и да провокира Путин. До 2 месеца войната ще е глобална - ще се включат още държави и става страшно.

"Хаят Тахрир аш Шам" е прекръстена Ал Нусра. Цитат от Уикипедия: "През декември 2012 година САЩ обявяват фронта „Нусра“ за терористична групировка. През април 2013 година групировката официално се обявява за клон на Ал-Кайда." За тези се говореше, че са правили зарин. Един сириец е осъден в Турция за това. Та сега ще оплаква запада тези терористи. Голяма част не са и сирийци. А Европа трябва да обвинява САЩ за имиграцията и да им ги прати на тях - според заслугите.

Сирия е за Сирийците . Трепане за терористите

Докато Европа се управлява от шизофреници, и обикновения европеец-данъкоплатец няма право на глас, ще затъваме в азиатско-ориенталска смрад.

така е - педерашките вън от Европа

Александър навремето не бяха оедерашките, сега щеше да си с фес, да си рязан и да се казваш Мустафа. ...или това си ти, Мустафа признай си!

Че кога Путин ни освободи от турско! Кви апове пиеш? Мухахахахахахахахаха!

Че нали в Ирак Щатите влязоха, обесиха Саддам, назначиха си свое марионетно ппавителстно и дариха на бедните иракчани демокрация, ред и евроатлантически ценности. Защо сирийците подгонени от руските бомби не се изселват в този земен рай, в този цивилизован оазис? Или Щатите са там, в Сирия и навсякъде другаде колкото да плячкосат нефт и каквото друго дал Господ?

а защо не напират за рая на путкин

Значи според каноните на журналистиката "коалицията" т.е. американците убиват "терористични лидери", а "неправилните сили", т.е. всички останали - бомбардират "бунтовници".

Един идиот твърди, че 99% от българите били русофили, само преди година един червен професор заяви от трибуната на НС, че дебилите у нас били 80%, за година те са пораснали до 99%. Тежко и на България..

Бегай да се биеш заедно с ердогановия башибозук и терористите от ИДИЛ срещу руснаците и Асад в Идлиб.

Доколкото не ме лъже паметта, съм гледал в ютуб клип от Донбас - там сепаратисти след всеки изстрел крещяха "Аллах акбар"- вероятно бяха главорезите на Кадиров. Защо в Сирия да е по-различно?

ЕС нали плати милиарди на султана, откупвайки се от нови тълпи бежанци? Ердоган да му мисли и да си ги приютява. Те и без туй почти бягащи всичките са все негови хора. Цялата кондика е, че Ердоган е един от факторите, заинтересовани Европа да се наводнява с мюсюлмански тълпи. Дългосрочната му стратегия е континентът след години по-лесно да бъде подчинен на новия (европейски) халифат с Турция начело.

Руския империализъм и милитаризъм е реалната заплаха за световния мир, мужиците се въоръжават "до зъби" и са като разярен хищник спрямо съседите си. Целия свят е настръхнал срещу тях и няма да е неочаквано ако избухне Третата Световна Война. Хитлер не можа да укроти червените вампири, защото сглупи и се обърна срещу целия свят, сега Путин върви по неговия път...

Така е.И още: в лудницата търсят бармани, приемат Си-Ви, обаче първо си пий хапчетата.

Сиреч Русия не е никаква Империалистическа страна, а супермиролюбива комунистическа? Я драсни кви хапчета пиеш, харесват ми завоите на мисълта ти!

Щом си Е-мигрант, стой си, там, където си избягал и са ти промили остатъците в мозъчната кутия, и не се напъвай да демонстрираш проблясъци, характерни за масовият хамериканец.

Това са фейк новини от турска страна. Докога ще слушате глупостите на султан Ердухан, който не иска да поеме отговорност, че постоянно буни сирийската провинция Идлиб със своите терористи?

А, как спокойно, стабилно и демократично джихадистите си избиваха сирийското население, режеха глави, крака, ръце, контрабандираха си петролец към зап.европа през зетя на Ермангал, ограбваха банки... рай, рай.. Ама, пусти Путин... Развали им рахата.

путкин ги оправи анално

Да, започна той да изтребва хуманно народеца с бомби - бързо и безболезнено. Да покаже на Асад един вид как трябва да става.

Късокракото педалче е масов убиец

Късоумното зомби е единичен нещастник, в България.

Бунтовници = платени от американците главорези, джихадисти = американски съюзници, спасители=платени от американцте "очевидци", "базирани в Лондон", свободни медии= платени да отразяват американските измислици за някаква "свобода" в район който хиляди години е бил ислямска империя и се е гордеел с тов.

Най-многобройната група чужденци (над 60%) в редиците на главорезите са от Русия и бившите и републики.

Нали?

Ами след като ги изритаха от Чечня и Ингушетия къде да са - в Света Гора ли?

Сирийските власти си защитава територията от ислямистите. А какво дирят фесовете с маслиновите си клонки? Хайде стига турски шербет!

Целта на Русия и САЩ е да разбият ЕС!

На Русия им е много нужно, да няма кой да им купува газта, петрола и да им произвежда висококачествени стоки.

Китай започва да заменя ЕС в руската търговия.

Не ,Иван на майка ти в путката!

А след американски и израелски въздушни удари какво следва ?????

Цветя, рози, свобода, демокрация, права на човека... такива работи.

Следва драпане на руски и ирански наемници! Руснаците имат богат опит в драпането от двете предишни войни между Израел и Сирия! Братушките нямат равни в драпането! Сега убчават там и иранците! Мухахахахахахаха!

България е единствената страна в Европа която губи всички войни в който участва през 20 век, ако това се има предвид под драпане. Муахахахаха

Губи на място, но не драпа позорно и страхливо кат руснаците!

Бе, важното е, че САЩ пази сирийския петрол от... сирийците.

Ако имаш пред вид случилото се в Дейр аз Зор, САЩ бранеха сирийския петрол от наемниците на ЧВК Вагнер и то доста успешно!

Ама как хубаво се манипулира обществото с такива заглавия и новини. И накрая сред тия бежанци успех с намирането на сирийци. То даже като намерят сирийци и ББС и компания пускат документални филми за тях, а стадото не се усеща.

Дручко си е да пуснеш репортажите на Йончева, нали! Мед ти капе на сърцето.

Да се чете. Финансираната от САЩ, СА и Израел паплач поема към ЕС. Вижда ви се края, изроди нещастни.

Брей че лоша тази Русия! Пуска бомби и гони сирийците в Европа. Каква агресия, какво чудо на гърба на бедните европейци, които са заливани от бежански вълни. Само ми е странно, че в бежанския поток сирийците са най малката част от всичките му там муджахидини. Явно Русия и на други места хвърля бомби, не ще да е само в Сирия.

Русия трябва и малко мазъци да хвърля по ЕС, че политиците и стадото им са безмозъчни!!!

мозък и педерашче- несъвместимост

Ето къде пушчиците на Гебрев отивали ! Бежанците са били в лагерите на Ердоган и ги е пуснал умишлено ,защото 2 милиарда евро не са пари иска 6 милиарда евро ! А Руснаци и Сирийци е измислен виц за бомбандировки на „мирни“ хора с оръжие от Гебрев отровен с рукола и много пестециди !!! Много пари печелят днес редакторите на Дир.БГ !!!!

а бе селянин ,човека ти казва,че турциа е похарчила 40МИЛИАРДА ДОЛАРА за бежанците от от сирия ,и защо да продължава да ги храни,европа не иска от там бежанци и се споразумяха с турция да я подпомага с пари и то не директно а чрез червения полумесец и червения кръст,обещаха 6 милиарда до сега са превели 3 милиарда ,какво са три милияда за хора колкото населениетона България, истига стези внушения ,че едва ли не турция е виновна за тази война ,това въобще не е така ,но защо влиза тя в сирия -за да избистри водата която и мътят тов е,и спокойно можеш да сравниш разрушенията които тя е направила и тези които американците и руснаците правят ,

Виктор Стефанов редактор -да та бомбандират Руски и Сирийски самолети с фекалии !

Като започнат либералните медии на каишка да мучат, значи някъде трепят терористите на господарите им.

Най-лесният и бърз начин е,ООН да принуди джихадистите да сложат оръжие и да се предадат,вместо да водят безмислена съпротива !

Schilo

ООН, или Саудитска Арабия и САЩ?

Най-лесно е Турция, СА, Израел и САЩ, да спрат да ги въоръжават и подпомагат логистично, медийно, политически, здравно... всякак.

Не само най-бърз, ами и най-правилен.

Кажете ми какъв боеприпас са позвали руските изтребители за да убият 8 и да ранят десетки. и то на арабски пазар? При условие че са работили от над 3000 метра за да не ги стигат стингърите оръдието отпада. Остават НАР и авиобомби. И за да убият толкова малко народ това означава че пазара не е бил пазар, а са уцелили добре окопана групичка.