След близо 10 г. съдебна сага: Оправдаха монтьори от ЧЕЗ за убито от ток 10-годишно момче

Ангел Капсъзов почина през май 2013 г. на училищната спортна площадка в гоцеделчевското село Копривлен

Обратно в новината

Коментари - След близо 10 г. съдебна сага: Оправдаха монтьори от ЧЕЗ за убито от ток 10-годишно момче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оправдали са ги, защото няма причинна връзка със нещастния случай. Виновни са административно, но делото не е заведено за неизпълнение, а за причинена смърт. Предполагам, че кабелът не е паднал заради липсващата изолация.

Докато "единственото важно за БГ-то" е правосъдната реформа, която се състои само в това "как да съдим главния прокурор?" играта навсякъде загрубя - по пътищата, в училищата, на детските площадки, в магазините, в блоковете. Сами се превърнахме в Готъм Сити.

Истината е, че това дело не е решено от съдиите, а от един голям проф. от МЕИ и неговите лакеи, всичките близки на ръководни касри от ЧЕЗ. Той им е редовен консултант и по други дела. Лошото е, че съдиите не са ел.инж. и трябва да се съобразяват с такива продажни експерти.

поне да бяха преписали мотивите на съда. Да схванем нещо от фактическата обстановка и правните изводи. Толкова инстанции на едно мнение. Странно. Не ще да е, щото монтьорите са извадили едни дебели пачки и платили. Ама толкова си могат журналята.

Нямаше достатъчно доказателства

окото от горе, "скъпи" престъпници. От властите тогава, през лъжливите изпълнители та до престъпните магистрати.

е скъсан от хвърлена тръба.

и откъде знаеш??

Много просто - той е хвърлил тръбата!

Ще лежи той. И няма да е един. Не може при такъв казус да няма виновни. Всичко е до икономии или немърливост. Тези жици не са борове в гората, та да паднат от старост. А ако бяха в парк пак щеше да има виновен.

Само като прочетеш заглавието:" След близо 10 ГОДИШНА сага" и м@йната и на тая шиб@на държава. Коматозния пациент -българската държава- много отдавна трябваше да му изключат животоподдържащите системи. Цинизъм да откат!!!! Пълна гнусотия.

Хубава статия, която ни внушава вина на електротехниците, като дори не си правите труда да копи-пейстнете мотивите на три различни инстанции - всичките с оправдателна присъда! Защо, бе защо? Изглежда, че не са виновни и няма нужда да носят вина за смъртта на детето. Защо не кажете какви са мотивите на съда? Защо примерно не е виновно училището или общината или родителите?

Значи не си свършваш качествено работата и в резултат умира дете и те оправдават. Нали няма учудени?

Няма очудени, защото статията е силно подвеждаща - аз съм очуден, че три съдилища, чак до върховния отсъждат, че са невинни, а в статията липсват каквито и да доводи на съда. Просто статията търси сензация.

Очудил се вика...

Две причини за това Или тези са били некомпетентни и заслужават съд Или шефовете са ги накарали да си затворят очите, за да пестят пари В никакъв случай тук не може да няма виновен

И това е една от водещите новини на деня!?

България - държавата, в която абсолютно никога няма виновни, но нищо не е наред. Иначе претенции за стандарт, бол.

Аз от цялата статия така и не разбрах адекватните мотиви на съда с които мотиви са оправдани служителите! От статията става ясно, че е имало проблеми, те са знаели, не са взети необходимите мерки, има причинена смърт и на финала като заключение са оправдани!? Тотател нон-сенс!?!?

ЧЕЗ ги няма поне от 3 години.

Добре, като не са виновни техниците, шефа им е виновен. Ако и той не е, неговия шеф е виновен. И така до върха на веригата, докато няма виновен.

Мдам. Мие нямаме морал. Ние имаме фактури! Откъде ли го помня това "мото" :)

Куче влачи рейс

Някой да не е очаквал нещо друго. Пияни, дрогирани и просто "велики" шофьори убиват един, двама, че и повече по пътищата и тротоарите и получават максимум 3 гдини условно, тук някакви си техници, ще ги хваната за безхаберие, убило дете. Може, ама не в България. Дано поне да са брали страх тези 10 години, та да са завъдили по някое раче или поне язва.

У нас в Чалгария бития си бит е....я си е...н. Прокуратура , съд, милиция всичко си е по старому. Няма и да се оправи. Или трябва като албанците - кръвно отмъщение, или да се закрият тези институции и без това полза няма от тях, или така нареченият "народ" да спре да им плаща данъците, таксите, че да не получават заплати.

Когато някой не си върши работата както трябва трябва да си носи последствията.

В България виновни няма! Дано да осъдят сега България в Страсбург!