Трифонов занесе на Цацаров папка с нарушения на референдума

Слави Трифонов занесе на главния прокурор сигнали за нарушения на референдума. Трифонов обясни след разговора, че двамата били на сходно мнение по редица теми.

Обратно в новината

Коментари - Трифонов занесе на Цацаров папка с нарушения на референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако търсим, ще намерим. И в предаването на Слави ще намерим гнило.

Първо:Никой нищо не казва за останалите български граждани гласувли против или не уважили референдума. Те са повече от подкрепилите го. Второ: Ега ти държавата в която един чалгар и верните му кученца, които хрантути инициират този референдум. Къде е инициативата на интелигентните, студентите, учените и изобщо на всички хора с гражданска съвест.

Ти ми кажи къде са !?

Слави Трифонов се е доказал , като сребролюбец и нестабилен психически индивид , но все пак успя да подлъже над 2 милиона да подкрепят очевадно популистките му искания за референдума!Насаждайки грубост , цинизъм и кич в предаванията си той определено се стреми да събуди най-ниските страсти български за които споменава и Алеко Константинов!НЯМАМ МУ ДОВЕРИЕ !ЩЕ ПРЕДАДЕ ХОРАТА!

организаторите на референдума и уцaстниците - в панделата! заедно с тези дето направиха метрото! и двете са загуба на народна пара...

КОЛКОТО И ДА СЕ ОПИТВА ДА СЕ НАБЪРКА В ПОЛИТИКАТА,ПАЛЯЧОТО СИ ОСТАВА ПАЛЯЧО!!!

Прави ми впечатление, че Слави критикува само депутатите и парламента. Освен това от маса време не е казал една лоша дума срещу Боко. Мисля, че борбата е да се напълни парламента с избрани от тандема Слави-Боко лица, които да гласуват за президентска република. Контролиран вот с единствен бенифициент Боко. Сигурно си имат отдавна премислен план. Избори и референдум 2 в 1 много помогна. Освен това не се казваше изобщо, че точките от референдума автоматично стават закон. Много хора мислеха, че обсъждането тепърва предстои, така става в парламентарните републики.Шоуто се превърна в Конвент . Да направим един референдум Шоуто да управлява държавата. То май нещата тръгнаха натам.

Политиците може и да смените, но матриала никаква система няма да смени.:)

г-н Трифонов, кадидатираш се на изборите, избираме те, правиш си екип, не се самозабравяш, опианен от властта, правиш едно управление, базирано на референдуми и хората в България ще те позлатят... Сега така само си губиш и времето и здравето да дърпаш кокала от устата на тия побеснели кучета в парламента , никога няма да го пуснат, ако ще да направиш пътека до прокуратурата...

Никаква, ама никаква демокрация няма в България, ако едно малко малцинство се противопоставя на цял народ! 7 човека от 10 искат 1. МАЖОРИТАРНА СИСТЕМА 2. ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ВОТ 3. СУБСИДИЯ ОТ 1 ЛЕВ Колкото и на някои не им харесва, ТОВА Е! Тоталитарната система на комунизма я няма вече! Сега е демокрация, ама някои май още не са го разбрали!

1. МАЖОРИТАРНА СИСТЕМА - ДА 2. ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ВОТ - НЕ Гласуването е право, а не задължение! В Европа е задължително гласуване има само в Белгия и Гърция - резултатите са ...! 3. СУБСИДИЯ ОТ 1 ЛЕВ - БЕЗ СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИТЕ. Имат си членски внос, дарения, наеми и др.

ОБЪРКАЛ СИ СЕ МНОГО, тоталитарното време е днес, а по комунизма беше демокрация , защото нямаше капиталисти, които да те притежават заедно с цялата държава.

Гласувах с три "не" на референдума, не гледам Шоуто на Слави, не слушам чалга и не вярвам в "спасители". Обаче като чета "аргументите" против него и референдума и това "Учиндолеца", ви казвам да се радвате и на него, защото политическата класа и всичките й клакьори и фенове заслужават още по-лошо. И Слави не е вторият Бареков, третият е. Вторият е Борисов (или обратното).

Слави поне иска промяна. А ти какво искаш? Политическите партии и сегашната система промяна не искат промяна, а само да се гласува за тях, без изгледи за никакво бъдеще. Държавата загива.

Прочети пак. И аз искам промяна, затова и гласувах, а не го игнорирах. А че корабът потъва - може би е по-зле?. Аз бих казал, че отдавна чашата е наполовина счупена :).

2,5 милиона българи искат исканията им да се изпълнят! 70% от гласувалите искат исканията им да се изпълнят! 90% от България иска исканията им да се изпълнят! qui tacet consentire videtur, ubi loqui debuit ac potuit qui tacet consentire videtur, ubi loqui debuit ac potuit qui tacet consentire videtur, ubi loqui debuit ac potuit qui tacet consentire videtur, ubi loqui debuit ac potuit qui tacet consentire videtur, ubi loqui debuit ac potuit qui tacet consentire videtur, ubi loqui debuit ac potuit НЕЗАЧИТАНЕТО НА РЕФЕРЕНДУМА Е НЕЗАЧИТАНЕ НА НАРОДА!

Резултатите от референдума са: само 35% гласуваха за мажоритарни избори! Дори според абсолютното мнозинство, което иска смешника Слави, референдума е пълен провал! Да не говорим че управляващите направиха референдума нарочно с президентските избори и нарочни тези избори бяха уж "задължителни", че повече хора да гласуват на референдума и пак не успяха!

Когато човек мълчи, може и да изглежда глупав. Когато проговори, може да разсее всички съмнения. Когато пропише ... Дирчо, логиката и риториката явно не ти се отдават. Не се впускай в писане, наблегни за сега на четене. Някой ден ще си ми благодарен.

те дефакто са си говорили като с равни. На учиндолския боклук шефа е Доган от поне 10-15 години, на Цацата - Пеевски.

Учиндолския дръвник става жалък....Да си води там тъпото шоу и да си трае.Къде и тоя тръгнал да ни "оправя" и той...

Ами излез и покажи ти правилния път де или си много доволен от живота си ? Не предлагаш нищо , а уста голяма си отворил.

Ако учиндолеца беше свестен, то да му повярваме, ама как да вярваш на същество пропагандиращо живота, като чалга безкрай? Дори и сега манипулира, че хората били казали, че подкрепят само мажоритарна система. Ами защо не направи във въпросите да има и смесена система и да се види кой какво подкрепя, пък тогава да твърди нещо подобно? Ами аз като гласувах на всичко с НЕ ми беше напълно ясно, че вдигам процента на общогласувалите, макар референдума да не е задължителен, като явно има много такива като мен и ако ни нямаше с нашето НЕ, то референдума щеше да е доста под 50%, което е критерий за задължителност. Гласувалите с ДА да под 40% от всички с право на глас и затова не е задължително да се приеме популистката глупост, която после ще я рабрерат много от вас, ама времето си минава. Ценното за народа ще е ако може да прави локални референдуми за отзоваване на депутати, но не ми е позната в тънкости материята, а подробностите в такива случаи винаги са доста важни.

Новата звезда вечерница на политическия небосклон! Грозен, прост, нахален. Много лоша кадрова политика на мафията - следствие на паника... Намирисва на нов Народен съд

А тоя,който допусна референдума заедно с изборите,да яде два дедови дебели!/цитат от шоуто му/

Слави да не преиграва, съдбата на българите не е шоу, на втори Бареков ли се прави.

Ама стига колегата ми е плашил младата аудитория вече! Деца руват, майки пищят, никой не иска да си ляга и не гаси лампите от ужас. Поне една пластика да си спретне там или да пита Ники Миайлоф как се присажда коса, че става страшно. Май че си мисли, че още е в "Ку-Ку", но само дето е изкукал - това остана общото.

Аз НЕ съм гласувал за референдума, отказах. И съм от Плевен

Слави ни показва на всички какъв е начина и пътя , когато не сме доволни от глада и мизерията да си потърсим правата и да го кажем ВИСОКО използвайки законови средства.Не иска да го играе нито Левски нито Ботев , а да разберем , че може и без мрънкане и припърдявания пред клавиатурата или по седянките нещата да казваме ние.Като не схващате стойте си гладни и дрипави и мрънкайте срещу , който ви падне.

Ако бяхте прав, щеше да организира протести, не Референдум, който после Манолова да разпише като проект.

Вие като не сте доволни от някой първо го биете и после му обяснявате защо го биете или първо казвате кое ви дразни и ако не чуе тогава взимате мерки пък било то и драстични ?

дреме му на слави за вашите проблеми!Цялата работа е да се намуши в лоното но хрантутниците.Не му се работи вече .

Било е чутовна среща на двамата ни най-видни Шоумени ;)) Вярно, Цацаров не пее, но пък прави значително по-смешни скечове от Слави.

Трифонов е изнесъл лекция по право(наказателно,конституционно и облигационно ) на Цацаров. Отделно са си поговорили и на английски език. Нали Трифонов е ходил в САЩ и Англия и знае как е!! А пък Цацаров е дръпнал една лекция от 45 минути на Трифонов за неравноделните тактове в класическия жанр на Пазардишки вилает!!И той е говорил на английски(завършил е Пловдисвката англ.гимназия) ,но английкия му е бил доста по-слаб.(както може да се очаква).

Чалгаджия и корумпиран магистрат си говорят за избирателна система.... Нема такава държава, хора!

1-2 неща се набиват на очи от месец насам. Първо колко смачкан(смазан) е на снимките Трифонов.!! И ако веднага след изборите(референдума) щом станеше дума за неговия провален опит(за малко) постовете във форумите беха по 1000-800-700,то сега за половин ден не се събират 200!!Това е твърде показателно!!След 6 месеца никой няма и да си спомня за напъните му.

Добре, има ли някой, който да се съмнява, че Слави е поредният опит за политически проект подобен на Бареков, Царя, ББ и т.н. Имаме си едно 10-12 човека, които притежават и управляват България и на тях им трябва някой, които да бъде избран, легитимиран и да изпълнява поръчките. За това получава ключа от хазната и докато нещата вървят по инструкция, може да краде колкото иска. Като се изтърка го сменят. Когато Слави се изтърка, а той ще се изтърка, защото и той ще прави това, което му кажат, кой ще е следващия? Азис? Или господари на ефира?

Крайно време е народеца на Сл.Трифонов или по-точно казано(суверена) да се произнесе и да гласува мажоритарно в два тура и да избере жена (от ромски произход) начело на тази държава!!Само така ще потръгнат нещата!! Задължително да се гласува в хасан махала,Шекер махала,Столипиново и ... Тя е!!Това е Софи Маринова!!Певица,женена са сина си,партньорка на Трифонов (диет,водеща,комисия в ТВ шоу)..

"...Имаме си едно 10-12 човека, които притежават и управляват ...". Сладък айде сега да споделиш и именцата на теа 10-12 екземпляра.Ама да не ме обидиш като кажеш боко или меди или костоффф или таа кОрнелия ,хаха... А бе теа дето са за параван.Освен ако не ти стиска да ги споделиш... Не се притеснявай, танковете на русия вече нема как да додат в БГ.

Ако те затруднявам виж у нета с кого са се срещали посланиците на испания и белгия(разбира се не без знанието на батковците -немско,френско...) в един софийски ресторант.Като какви били считани теа от БГ страна.И кво ли са си приказвали толкова...хаха

И нещо мнооого ПОКАЗАТЕЛНО. 99,99% от тези които аз наричам "публични личности" в БГ са все от ПРОВИНЦИЯТА.Това "случайно" ли е или има КАЗУАЛНА връзка между двата факта-"публична личност" И че е от ПРОВИНЦИЯТА.хаха.

Преди години и Яне все носеше тук-таме папки, но вече го забравихме

Всички партии плащат яко на тролове да пишат тъпотии за една цигара с трева , майките ви съжаляват че не са направили аборт , а са ви родили изроди , след като пишете измислици !

Цацаров на 4очи и една камера му е предал послание от Ахмед Великолепни.Чакаме още тази вечер в шоуто поврати в позициите.

начинът по който се държи този Дришльо ме дразни. такива като него - с лопшата да ги ринеш. ако перефразираме думите на Апостола:'То, ако е за цар и сега си имаме султан", може да с екаже че ако ще угаждаме на някой с голямо его и сега си имаме такъв. Е, не е чалгаджия, но поне има опит в управлението на държавата. и не муспират парите от ЕС. Слави Трифонов с всичките си действия ясно показва че е подлога на комундетата. Да сте го чули да критикува БСП и компания в поскледните няколко години? Не, няма такова нещо. Къде беше когато управляваше Обущарски? Къде беше когато държавата вървеше към пропаст? Никакъв го нямаше. И само поради личната му неприязън към ББ ( защото той продължава да си мисли че е по-велимк от него) и поради наличието на телевизионно време успя да си направи реклама. Акореферендумът ен беше заедно с президенстките избори щеше да го постигне съдбата на предходните референдуми. И сега, вместо да с еправи ан интересен да вземе да направи един митинг и да подкрепи предложението на ББ за субсидия от 0 лв на партиите. А като компромис да с еприеме 1 лв. Защото иначе излиза че си прави реклама на кърба на НС. Що сеотнася до омствените способности на такъв род екземпляри те ясно се дефинират от публиката, която ги харесва - мангасария и чалгаджии.

Тъпунгер научи се да пишеш правилно по Български , а не по герберостанск

Аз пък ще ви кажа как ме измамиха да участвам в референдума на чалгаджията. Бях в болница. Събраха ни паспортите и казаха, че ще минат с подвижна урна. по едно време ни върнаха паспортите. Не мина никаква подвижна урна. заинтересувах се как да гласувам. Отговориха, че секция има в най отдалечения край. Отидох. То се оказа, че нямало бюлетини. Заинатих се. Накрай донесоха бюлетини. Гласувах за президент. Подписах се но се оказа, че съм се подписал за участие в референдума. Всички болни в т.ч. и неподвижните бяха записани в списъците.

Аз пък ще ви кажа как ни измамиха да участваме в изборите на мамата на нацията. Бях в избирателнета секция и гледах един дядо. Тъкмо беше гласувал за мамата (или бащицата) и те искаха да го изгонят, а той искаше да гласува за референдум, ама тоя от секцията му обесняваше, че не иска да гласува за референдум и да се маха. Чак когато опашката се развика, тогава го пуснаха. Какво е станало с бабите и дядовците преди него не е ясно. Е те така ни прецакаха!

не виждам какво реве за 12-те хиляди гласа!А какво да кажем за поне 500-те хил.НЕГРАМОТНИ ЦИГАНИ И ТУРЦИ ,които дори не говорят български, и са гласували за референдума.Да не би да са гласували ОСЪЗНАТО???

Манипулаторе, да не би за кмет, парламент, президент и т.н. да са гласували ОСЪЗНАТО?

Стана ясно кой е плащал за акция "референдум". Доган най-вероятно.сега Неговият цацо го играе съгласен и миролюбив.

6 300 000 милиона българи гласоподаватели казаха ДА! Qui tacet consentire videtur!!!!!

глупости! Не лъжи, тиквенико !

Селчото отива при Цацаров да реве, че има манипулация на референдума, а нищо не казва за манипулацията му в "Шоуто" с изоставените бюлетини, които се оказаха, че не са от България. А бе сценаристи , защо траете, защо и "видеоматериала" не бе внесен в Прокуратурата?

Незнам защо Слави и неговата свита си мислят, че те са най-умните хора в България. На мен лично ми е много интересно кой му плати за този референдум, защото от опит знам, че никой не харчи от собствени средства за някаква си кауза. Или наистина се е ро дил един единствен патриот в Учиндол. Ако иска да се занимава с политика да излезне като всички останали да си представи програмата и ако суверенът /както той обича да казва/го избере да застане начело и да управлява. да покаже на какво е способен. Иначе е много лесно да плюеш срещу някого, имаш ефир-можеш да лъжеш хората както си искаш. И като си помисля, че всичко е за някаква несбъдната сделка!

Незнам защо Политиците и тяхната свита си мислят, че те са най-умните хора в България. На мен лично ми е много интересно кой им плати за този преход, защото от опит знам, че никой не харчи от собствени средства за някаква си кауза. Или наистина са се събрали единственствените патриоти в Парламента. Ако искат да се занимават с политика да излезнат и да чуят новите правила на суверена и ако суверенът /както те не обичат да казват/ги избере по техните правила да застанат начело и да управляват. да покажат на какво са способни. Иначе е много лесно да плюеш срещу някого, имаш ефир-можеш да лъжеш хората както си искаш. И като си помисля, че всичко е за някакви несбъднати сделки!

Просто, Славчо, като каза "А", трябваше да кажеш и Б, В, Г....и да обясниш на хората какво следва от това, за което са гласували. Но на тебе ти е удобен неинформираният избор... Макар, че защо ли да обясняваш - те чалгаджиите не отразяват такава материя, а другите -си го знаем...

Просто, Политиците, като каза "А", трябваше да кажет и Б, В, Г....и да обеснят на хората какво следва от това, за което са гласували. Но на тяхти е удобен неинформираният избор... Макар, че защо ли да обясняват - те електоратите не отразяват такава материя, а другите -си го знаем...

Чалгажията Слави Трифонов е бесен че не можа да разруши държавата. Време е държавата да разруши чалгарницата на Слави и рошавите му циници-пардон сценаристи

Мафията е бясна че не можа да разруши държавата. Време е държавата да разруши мафията на Доган, Пеевски и рошавите им цигинци-пардон избиратели

Учиндолеца твърди в интервю пред журналисти, че 3,5 милиона са гласували за референдума и няма как политиците да не се съобразят с този факт. Поредната манипулация от чалга бащицата. Няма как политиците да се съобразят с 3,5 милиона гласували, защото от тях, само 2,5 милиона са гласували "ДА", а останалите са на различно мнение. "Представете си само 3,5 милиона срещу 12 000 гласа" . Тези шмекерии да ги говори на пажът му Ванката.

Саше, тъп си...

Един интелигентен човек би требвало да се срамува от самото явление "слави трифонов".Самото съществуване на този факт е достатъчно човек да се чувства омерзен.Но когато един народ е съставен от 97% тъпи екземпляри (виж резултатите от президентските избори преди 20 дни когато само 170000 души ИЗБРАХА като гласуваха "неподкрепям никого"),тогава такива явления като "слави трифонов" са неизбежни.Ако зад АВТЕНТИЧНИЯ ПРОСТАК трифонов не стояха тези които стоят зад него,той отдавна да не трови БГ ефир с това свое забележително качество-ПРОСТАЩИНАТА.Не знам-а и не ми дреме-кви са целите на теа дето прават теа панаири сега с тоа референдум.Но явно нещо целат.И разбира се то ше мине след като в БГ живеат толкова глупави хора.

Един интелигентен човек би требвало да се срамува от самото явление "български депутат".Самото съществуване на този факт е достатъчно човек да се чувства омерзен.Но когато един народ е съставен от 97% тъпи екземпляри (виж резултатите от президентските избори преди 20 дни когато само 170000 души ИЗБРАХА като гласуваха "неподкрепям никого"),тогава такива явления като "български депутат" са неизбежни.Ако зад АВТЕНТИЧНИЯ ПРОСТАК депутат не стояха тези които стоят зад него,той отдавна да не трови БГ ефир с това свое забележително качество-ПРОСТАЩИНАТА.Не знам-а и не ми дреме-кви са целите на теа дето прават теа панаири сега с тоа парламент.Но явно нещо целат.И разбира се то ше мине след като в БГ живеат толкова глупави хора.

Хаха.Момче на твое място не бих показвал толкова открито пълното си не разбиране на случващото се в БГ вече 27г.Теая дето ти наричаш депутати са САМО едни пионки на теа дето замислиха и осъществиха "прехода" -КРЪГА ОКОЛО тодАр христов живков.Но за мое най големо сори вие БГ сте толкова тъпи че не можете или не искате да го проумеете.А Може би ви е трудно да приемете факта че другарите ви изчукаха така просташки и взеха ВСИЧКАТА СОБСТВЕНОСТ В БГ ЗА СЕБЕ СИ А ВИЕ ОСТАНАХТЕ ДА ЗЯПАТЕ С ОТВОРЕНОИ УСТИ.Сега вдена ли или пак ти е сложно... ВСИЧКИ "ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ" В БГ СЛЕД 89Г СА СЪЗДАДЕНИ на едно и също место-цк на бкп.Нема меди доганов нема иван костов нема косьо тренчев,нема жмульо желев,няма боко тиквата нема нищожеството симеон нема...

Нали знаете: 1)ПРОСТАК това звучи гордо 2)ПРОСТАЦИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ Как иначе може да се тълкува факта че един от националните "герои" на БГ е стоичков,или един от "любимите артисти" на БГ беше калоянчев или...

Браво Слави! Само така бий неастните партийци от всички партии! Ако не е съобразят с нашето мнение, то за следващите избори агитирай да не се гласува. Така за следващия референдум ще има много по-ниска бариера. Долу нещастните партийци-кръвопийци

Проста математика: От 6,8 милиона български избиратели, на референдума са гласували 3,5 милиона. С "ДА" са гласували малко повече от 1/3. С "НЕ" - близо милион. А всички останали СЪЗНАТЕЛНО не са участвали, защото са убедени, че е безумен, вреден и опасен, и НЕ ЖЕЛАЯТ да го легитимират!!!

т. ест всички народни избраници през последните 25 са нелегитимни. Прав сте, госпожо! Такива са!

За негласувалите може само да се гадае какво ги е движило. Погледната формално: 1. минати са 20%, което задължава парламента да разгледа въпросите от референдума; 2. При нарушенията, които са налице инициаторът има право да потърси решение чрез институциите. Така че точка едно трябва да се състои и то в три месеца след референдума. Ако се окаже, че има нарушения, тогава се отива в друга посока. Нека партиите излязат и кажат, че не се интересуват от мнението на тези над два милона души, които гласуваха ЗА. И да разчитат на негласувалите да гласуват за тях.

Парламента ТРЯБВА да разгледа въпросите от референдума, но НЕ Е ЗАДЪЛЖЕН да ги гласува в закон, както се опитва да ни убеди селянина. ( не му стигат 12 000 гласа)

6,8 милиона български избиратели, ама друг път!!!! Пълно е с мъртви лица в списъците, и за това признаха и самите партии!!! Има за прочистване във всеки град и село, общо са над 1,5 милиона мъртви души в списъците!!! В България от 6 900 000 население с право на глас са някъде към 5 400 000 а не 6 800 000 хахахахахахха!!!!!!!!

*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам" рече Дирът! Не е извън темата, че Тифонов, като Нероден Петко, залязва, още преди да е изгрял. за разлика от Боко, който успя да баламосва народа цели два мандата!

Наистина няма такава държава. Всички партии са задължени да приемат резултатите от референдума. Политиците и сегашният парламент не се съобразяват с решенията на собствения си народ - суверена. Те дори не дебатираха по точките, ами директно си гласуваха пак 11 лева на глас. За да се измете цялата мафия, и политиците да започнат да се съобразяват с народа и да започнат да работят каквото каже народа и в полза само на българския народ и българската държава, е редно, не Слави да се самозапалва а да направи партия!! По техния начин ще им отвърнем. Прави партия Слави, 3 500 000 ще гласуваме за него, печели категорично с много първо място и ще управлява самостоятелно без да се налага да прави коалиции. Тогава когато властта е еднолично в партията на Слави, тогава прави пак референдуми, народа се изказва, и Слави като управляваща партия категорично приема промените от резултатите от референдума. Тогава само от него ще зависи да приеме промените от референдума и да ги приложи. Така че друг начин не виждам. Партия. И всички които гласувахме на референдума ще го направим победител. Слави прави примерно по два референдума на година и управляващата му първа политическа сила партия приема резултатите от референдума. Само така България ще почне да се оправя и да върви към добро. А така ще се върнат и 4 милиона български емигранти в страната, които сега са принудени да работят в чужбина.

А които "платени" социолози и политолози се изказват по телевизията че мажоритарния вот било лошо нещо и били против него защото в САЩ или Франция с мажоритарен вот имало само две партии, ще им кажа, драги ми платени социолози и политолози, вие знаете ли (много добре знаете) че има хиляди РАЗЛИЧНИ мажоритарни системи?!?!?!!!!!! Кой ви е казал, че нашата ще е като на САЩ ?!?!?!?!?! НЯМА ДА Е ТЯ !!!!!! Има много различни мажоритарни системи и нашата няма да е като на САЩ , не лъжете хората че ще станело като при тях и щели сме да имаме само две партии!!!! Не няма да е така!!!!!!!!!!! Разяснете по-добре на хората какви видове мажоритарни системи има а не да ги лъжете както ви платят партиите!!!!!!!!!!

Пропорционалната система е точно най-антидемократичната система, защото с тази система ти гласуваш за ПАРТИЯ, а после партията като спечели, тя САМА СИ НАЗНАЧАВА МИНИСТРИТЕ И УПРАВНИЦИТЕ !!!! И после дадения министър като се провали, вие политиците казвате, вие ни избрахте, да но народа НЕ го е избирал дадения човек за министър, примерно на здравеопазването!!! Избрала го е партията, не народа!!! Партията сама си назначава които си избере и реши по градове и села, както и всички министри и управници, а не народа!!! Затова това е най-АНТИдемократичната система! Доказано неработи в корупмирана държава като нашата!! Най-демократичната изборна система е мажоритарната система!!!!!!! Само тя е за България!!! Защото тогава народа ИЗБИРА човека, а не партията!!! Тогава най-добрите и най-подготвените хора ще излязат и ще се борят за даденото място. Така печелят всички и се избира най-доброто за България!!!!!

Брато, като викаш, че мажоритарната система избира качествени хора - я ми кажи как ще ги избереш като имаш 2 лай.а на втория тур? Кое от тях ще избереш?

Не може да имаш 2 лай.а на втори тур. Защото до втори тур ще стигнат най-добрите, най-образованите и най-подготвените в тази област хора. За длъжността за която кандидатстват. Тогава пресявката е жестока и няма как да имаш лай.а на крайното гласуване. Точно това е смисъла на мажоритарната система че отиват не лай.а а най добрите и тази система доказано работи. Явно не сте запознат, поне погледнете в другите държави в ЕС как се прави и какви хора се явяват накрая.

но колко от гласувалите "за" мажоритарна система са били наясно какво точно означава? Грешка беше и провеждането на референдума заедно с президентските избори. Почти никой не отдели време за подробно разясняване на мажоритарната система с гласуване в два тура, на нейните плюсове и минуси. Сигурен съм, че ако хората бяха навреме и разбираемо информирани, подчертавам, разбираемо, едва ли на този въпрос щеше да има толкова положителни отговори. За съзнателното "предъвкване" на тази тема вина имат вносителите, а сега пък имат и претенции.

но колко от гласувалите "за" дадена партия са били наясно какво точно означава? Грешка беше и провеждането на всички партийни избори през периода на прехода. Почти никой не отдели време за подробно разясняване на прехода и ролята на партиите в него. Сигурен съм, че ако хората бяха навреме и разбираемо информирани, подчертавам, разбираемо, едва ли този преход щеше да се съсътои по този начин. За съзнателното "предъвкване" на тази тема вина имат партиите, а сега пак имат и претенции.

Да се проведе изпит. Колко души знаят какво е мажоритарна система, какви видове има и какви ще са резултатите на следващите 3 избори. Също така да ги питаме какво означава пропорционална система, където един кандидат може да участва в повече от една листа, да се отказва, и избирателят да няма идея за кого точно гласува. Само тези, които издържат изпитите да може да гласуват, т.к. другите просто не знаят как гласуват в действителността. Така че простотии при партийците колкото искаш, даже и при политолозите. Да гласуват само хората след подходящ изпит, така е най-добре - информиран избор :)

и аз написах подобно нещо по-горе но някой "Слави Трифоновец" ми е сложил минуси.

Като няма хляб, яжте мажоритарни кюфтета!