Багери унищожават и последните дюни на Слънчев бряг

Багери унищожават едни от малкото останали дюни на плажа в Слънчев бряг. Екоинспекцията в Бургас започна спешна проверка по случая.

Обратно в новината

Коментари - Багери унищожават и последните дюни на Слънчев бряг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че дойде отново Бойко и приятелчетата му бандити отново рушат България! Ако изкарат мандата до край,нищо няма да остане от страната ни!

Еми да избраха мутро-мафиотите от Гроб и те започнаха да вилнеят безнаказано.

Мафията си има държава и вилнее безпрепятствено. Разните проверки са само димна завеса. Докато не "усвоят" всеки кв.метър от крайбрежието, няма да мирясат. И понеже простотията и ограничения мироглед са генетично вродени в представителите на българската мафия, те въобще не разсъждават, че режат клона, на който седят. За след това никой не мисли.

дкми

Истината е, че няма нито един турист, т.е. европейска пиянка, който да е дошъл заради някакви си дюни. Та те едва ли имат представа какво е това? Те издват тук заради евтините жени, евтиния алкохол и наркотици. Това е истината. Дюни, резервати и т.н. не са им нужни, и пазарът се съобразява с тях. Тези, които премахват дюните са в правото си - те нямат никаква вина, че власт имащите са им продали съответния терен, на който са дюните. И след като те вече са тяхна собственост - могат да ги правят каквото си поискат. Такава е истината, колкото и минуси да ми нащракате сега :)

Много се радвам че дюните намаляват. Ще знам да не ходя там и да не купувам нищо от търговците там. Повече криза пожелавам на търговците в Слънчака.

Демокрацията е политическа система, осигуряваща на управляващите, наричащи сами себе си "властимащи" неограничена безотговорност, защото властта им е дадена от мнозинството и отговорността за делата им е политическа. Всяко престъпление, което може да бъде представено като политическо решение е практически ненаказуемо. Дори и националното предателство. Всъщност в българското правно пространство такова понятие няма. Да са ни честити новите дерибеи.

Имаш ли парички очите си затварят всички..... мотото на днешната управа в България.

Отидете след 15-20 дни на Градина и Смокиня да видите какво се казва унищожаване на дюни. Багерите изравняват и на никой не му пука само да имат "хубава гледка". За 15лв се бутат дюните.

Изобщо няма да четя - не ме интересува, но има страни в които дюните се поддържат: залесяват с треви, някои са защитени от посетители.

имало нарушение но не били те отговорни други били....абе да ви...

Ще ми извинявате много, но тоя багерист е просто "един човек от народа", дето "гледа да си нахрани семейството" и чака някой друг да свърши мръсната работа по оправяне на обществото, нали? "Той просто изпълнява заповеди." Докато българина не се сети, че трябва да им позиция и да я отстоява нещата ще се зле.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Знаете ли колко държави мечтаят за море, дори и Швейцария, а колко от тези, които имат море, притежават такава красота каквито са пясъчните дюни...убеден съм, че милионерите, но истинските, а не българските парвенюта, компрадори и простаци, ще даде мило и драго за поне една такава малка екосистема, но не ние убиваме дори и малкото хубаво което имаме и заслужаваме съдбата си на полуидиоти.

Бедна ви е фантазията колко пари се въртят в несебър, сл.бряг и равда. На сезон около милиард и двеста милиона ЕВРО. Така че, на никой не му дреме за дюни, а в Бургас мутрите са хиляди.

Много лесно ще се разбере кой го е направил. Просто изчакайте да видите кой ще се настани на мястото и му треснете глоба от 5 милиона. Е, ясно е, че няма толкова, но пък винаги може да си продаде органите в полза на държавата. ;)

В мутринска "демократична" България природа никаква няма да остане.

Този багер си има номер. Вижда се и на снимката. Тръскаш една солена глоба на багериста и той ще си каже кой го е пратил

СБ отдавна вече е нарицателно за свинарник, в който се правят ледчета за напитки, докато обезпокоени прасета грухтят в миризливата кочина. Защо да не "изравнят дюните, като е по- лесно да си уруд, който печели от бетон, но не може да продава красива природа с по- малко напъване. СБ вече е екологична катастрофа, но никой не иска да я види.

Честито на патриотично настроените драскачи, които въпреки очевидната мизерия, ще отидат на море там.

Знаете ли какво мафиоти/държава. Завсехте си морето. Ползвайте си го, както намерите за добре. Аз работа там вече нямам.

Всички държавни служби се правят, че това не е техен проблем. В тези служби работят мижитурки, които не ги искат в частния бизнес, а шефовете са връзкари, подчинени на зависимости.

заслужаваме си го.... щом мълчим..

ЗАТВОР ЗА МАФИЯТА

Правилно! Всичко от времето на гадните комунисти, трябва да изчезне!

Предлагам източване на Черно море обратно в Русия(Путин и останалите комунисти много добре знаят къде е тапата - да не се правят на ударени и веднага да го източат, стига са заемали прабългарска земя от преди 8759г.пр.Хр. с някаква солена вода) и след това едно асфалтиране от Шабла до Синеморец и откриване на новата магистрала ШаСи през лятото на 2020г. Иначе борбата Слънчев град да се превърне в най-големия град на Балканите продължава и ако някой има малко акъл да пресуши стотина километра от комунистическия проект Черно море България ще успеее да го реализира. При два милиона леглова база спокойно може да заселваме за зимата там по милион-милион и половина бежанци от войните в Пакистан, Алжир, Мароко, Бангладеш и прочие, а лятото ще каним съчувстващи майки над 50г. от Западна Европа малко да им помогнат, да се поомешат леко с тях за два-три месеца и всички доволни ! Но не вярвам комунистите да допуснат България да се развива !

Нали? За да има бетон и лай.а... Много "умно".

Мутрите съвсем се самозабравиха. Време е за едно хубаво почистване.

Както се казва - дежа вю... Институции - бол; Чиновници - бол; Безхаберие - бол... Резултат - Слънчака ... на който едно време с респект викахме Сънито...

Държава на тоталното БЕЗХАБЕРИЕ и БЕЗОТГОВОРНОСТ.

По-точно "държава".

Пак да гласувате за гербавите крадци.

... последните дюни ги съсипаха... когато строиха марак...

От 10 години не съм стъпвал на нашето лайноморие. Няма и да стъпя.

Когато чета такива новини и ми става болно. Преди 1989-та и аз бях млад инженер. Работех в Предприятие за Геофизика и Геоложко картиране. Ползвахме карти, за прочуване. Тази зона между Несебър и Слънчев бряг беше с дюни. Беше забранено плажуването. На края на Слънчев бряг беше ресторант "Кораба" а след него започваха дюните. Същото беше и по южното Черноморие. Вскичко беше картографирано. Именно затова там беше разрешено къмпинговане само на определени места. Плажуването по дюните беше забранено, ежедневно минаваха патрулки и гонеха туристите с палатки. Надолу, на юг, към блатата беше резерват Аркутино. Е, къде е сега резервата? А той беше охраняем. Миналата година спряхме с колата до разбитата врата и влязохме навътре. Там като че ли е имало термоядрена война, разруха. А по пясъчната ивица вече няма дюни.

Това"новина"ли е,уважаеми Дир БГ? Къде,в жк"Люлин",напр.,има дюни? Защо да ги има в жк"Слънчака"? На кого от пияните чужденци или дрогирани нашенци,са им притрябвали дюни?Нужна е леглова база за още консуматори на фалшив алкохол на корем и на стоката на Очите и останалите шефчета там. Дюни....колко старомодно!

в мутренската държавна администрация! Какво излиза сега: тая дюна е към Министерство на туризма, а съседната дщна към Министерство на Околната среда. А между дюните 10 метра! А бе нарочно ли ги правят нещата така. Е ба ти анархията! Е ба ти безотговорността! Никога не може да намериш виновен!

По бай тошкова време са се запазили защо сега ще ги унищожаваме унищожихме горите и кво ще стане като построят хотел народа от това няма да спечели нищо парите отиват в швейцарски банки а народа духа

В този курорт освен бедни англичани и руснаци, търсещи ефтина дрога, алкохол произведен в бидони и ефтини проститутки.....няма. А....забравих и малка част от Българите...главно МУТРИ и ЧАЛГАДЖИИ но не съм сигурен дали трябва да се броят като Българи.

дюни никога не е имало. има ХОТЕЛ ДЮН и ще има ОЩЕ

се самоунищожава! Хаххаа дявола е българин хахахах!

Защо изобщо има плащате заплати на тези 'проверяващи' - те не вършат никаква работа. Преди време нашето правителство излезе с уникалната експертиза, че дюните не били дюни понеже като копаеш под тях стигаш до камък. На този принцип и море нямаме. За съжаление тези дюни ще ги загубим безвъзратно, но щастите е че собственика на съоръжението няма да види лев и ще загуби неговият живот по-скоро.

Чудя се за какво са ви калните буци? С какво тези, обрасли с трева земни насипи са ви толкова скъпи? Заемат ценно място, което може да бъде оползотворено за хотели, туристически атракции, плажове и т.н. , които да носят печалби. Освен това там земята е скъпа и има сериозен инвестиционен натиск - тоест куп народ им е намерил приложение на тези развъдници на змии и таралежи. Не е редно да се ограничава частната инициатива заради приумици на зелените, с които ходят да мътят главите на младите баламурници и наркоманите, на които такива забутани места е ясно за какво са им

"Либерале" она ден не ми отговори на въпроса-Каква е крайната цел на либерализва избяга от отговора но нейсе та по темата-Ти ако отидеш някъде на почивка на море било тук или в чужбина и се настантш в хотел но кагото отвориш прозорица видиш друг такъв на десет метра от твоя /друг хотел / ще те зарадва ли гледката ? Или ще ти е по добре да видиш гора и естественна природа ?

Как каква? Като на всяка друга политическа доктрина, разбира се. Каквато е била целта на християнството, каквато е била целта на исляма дори и ако щете и целта на комунизма, такава днес е и нашата цел - обединение на хората около ценности, които повечето смятат за справедливи и правещи хората поне с един етап по-щастливи. Както християнството предлагаше спасение на душата, а комунизмът материални блага за всички, така и ние предлагаме свобода за всеки . Свобода , включително и на инвеститорите, определяна от търсенето. Бихте ми казали и за свободата на зелените да търсят природа но все пак инвеститорите имат и материален интерес, който никак не касае зелените. Правовата държава също е също евроатлантическа ценност

Питам се кога най-после ще бетонират 111 000 кв. км, т.е. цялата РБ, та да мирясат всички алчни дюлгери и т.нар. "инвеститори"? Възможно ли е на толкова малка територия да живеят толкова много тъпаци, а?

БПЦ Борисов Пеевски Цацаров Ами това е...няма как да се очаква нищо различно.

Олигарсе, мутре и бандите. Нищо ново у Булгаристан!

ко да стаа в държавата като ни управлява ИПОН некой си спомнят 90-те години как лепенки по стъклата пазеха коли,офиси и къщи