Първа руско-турска военна операция срещу ИДИЛ

Военновъздушните сили на Русия и Турция провеждат днес първата си съвместна въздушна операция срещу групировката "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Първа руско-турска военна операция срещу ИДИЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само да внимават турчолята да не свалят още някой руски самолет!

кой с кой се е залюбил не знам , но Обамка е пак тъжен, не го оставиха човечеца да си изкара спокойно последните дни

Как така до преди няколко месеца Путин обвиняваше Ердоган,че е свързан с Ислямска държава,че организира бежанския поток,че финансира излямистите с пари и търгува с петрол,че обучава терористите на своя територия и какво ли не и изведнъж въпреки,че Ердоган призоваваше за война с Русия и свали руски самолет, и уби пилотите на самолета... се сдобриха и залюбиха така,че всичко вече вършат заедно?!?!?!? Или всичко беше една лъжа??!?!?!?

Турция и Русия са вече заедно,да му мислим ние... ДПС и ДОСТ отново ще се сдобрят и обединят с БСП за следващото управление,дано народа разбере,какво го очаква,ако избере тези боклуци отново на власт!!!

Путин бей и Ердухан паша заедно ръка за ръка. Вечните врагове на България най-после са заедно, двама диктатора, като две капки вода. Радвайте се турко-русофили.

До "до ганчовия пидал" е червена гнидичке тава че си щастлив защото резаният на падишапа ти е влезъл дълбоко не е повод да казваш какъв си ние си те знаем, нали редовно те разширяваме отзад така че по скрпомно!!!...абе верно че напоследък го караме на рускинчета та те разбираме нервно ти е и за това мечтаеш за нещо по черно!!!

Турция помоли НАТО за помощ срещу терористите, но НАТО не помогна. Затова Турция, която е самостоятелна и велика страна реши да следва интереса си и намери друго решение.

Не се вдървявай ненужно суадък.Велика е била може би османската империя,а сегашна турция е произведение на съветска русия и другаря сталин,никога не забравяй това!!!

Сега при наличието вече на интирнет,е недопустима да допускаш такива грешки в коментара си.Сравни се преди това с УИКЕПЕДИЯ.Там ще разбереш колко злато е дал и колко оръжие,при това безвъзмездно др.ЛЕНИН ,за да бъде Турция ,сегашн Турция.

А другото решение е взето не в анкара,а доста по на север,вервай ми:)

цялата тази ситуация е, че точно допреди няколко месеца нашите мурзилки щяха да правят Турция на стъкло, а въображаемите "соросоиди" са били чалми. Вижте го това животно, наречено "русофил" сега - Ердоган им е пръв приятел, бори се срещу тероризма и т.н. Аз се чудя дали да съм отвратен от нашите подлоги или да изпитвам съжаление към тях. Не мога да реша.

Баце, ма си тъп - ма ти си го знаеш! И Д И О Т О !

Русия и Турция са краставите магарета-отхвърлени от света и естествено се събират, какво друго да правят. Уникалното е, че има само една страна в Европа - България, която се кланя и харесва и Русия и Турция. Населението й е просто , неадекватно и съставено от турци, руснаци и българи ( самите те русофили и туркофили)

А вие, господине, най-вероятно сте чингене?

а как, драги бантускоте, "некраставите" магарета на света се "борят" с ИДИЛ (когато не им помага)???? никак!

Турция беше и все още е член на коалицията на САЩ, която действа досега само на думи. Дела йок! Основната задача на Турция е недопускане на нова държава Кюрдистан. Далечната цел на султан Ердоган е възстановяването на Османската империя, поне частично. Близката му цел е да си спечели силен приятел извън НАТО и постепенно да се еманципира от този съюз, получавайки по-голяма свобода да маневрира и политически и военно.

А аз 4аках война между Русия и Турция,а те станаха приятели.

Е сега им се ибава таковата на Клинтъновица соросодомишка и нещастните абдали дето им се вързаха на измамата и взеха пари за да ядат човеци. Съвсем скоро, ама мнооого скоро ще видим всите канибали, заедно с нашите гнили паразите, побити на кол и екскрементите им отдолу нагоре ще излизат!

Руснаците сняг ще ядат, но на никога няма да продадат своя суверинет. Поради тази причина американските санкции са просто смешни.Ние бъркаме продажната комерсиалност на европейските ръководители с независимостта на руснаците...

тъй е, лошото за нас е, че ни продават разни гниди като Чехльо Офшорков- Корумпето!

Е "до" не пъни толкова едноклетъчното си мозъче на русофилска гнида че ще се пръснене не че имаш нужад и от тази клетка...ноо нали трябва да приемаш команди кога да бълваш фекалии...така че да се казва ИСТИНАТА на такива като теб е безмислено...иначе чак до 1923 год. изплащаме пенсии на техни генерали, вече емигрирали от рая на блрядовският комунизъм!!!

ЧАЛГАТА Е МУЗИКАТА НА НЕДОУЧЕНИТЕ ЛУМПЕНИ

Диктаторите се сдушиха. Интереса клати феса.

Общ интерес, особено след атентатите в Турция. Иначе е странно, как руснаците си ползват старите бомбардироваче Су-24 и изтребители Су-25. Наши Су-25 са ги продали ГЕРБ на Грузия, като старо желязо за по 101 000лв. на бройка. Уж били в много лошо състояние. Все пак Су-25 е с масово производство от 1971г., а първи полети от 2-3 години по-рано, а това си е над 45 годишен модел. Макар че им правили модификации.

Тези стари, но модернизирани бомбардировачи Су-24 иСу25( щурмовик), докараха джихадистите до страхова невроза, все към небето гледат в опит да разберат навреме, ако се появят. Грешка бе, че се лишихме от нашите.

Сигурно гледат да ги доизползва. Едва ли искат за такива цели да рискуват най-съвременните си самолети. Става и добро обучение на войниците в реална обстановка. Ако нямат и "летящи врагове", може би няма чак такава заплаха за тях. Сваленият бомбардировач Су-24 от турците, бе непредвидено обстоятелство.

Е Наблюдател1, котато 60% от главорезите на ИДИЛ са рускоговорящи, а и в столицата им Ракка има руски училища, няма нищо странно в тази коалиция!!!

Абе минтгянино, нещо си нервен а ? В петък центовете от Козяк адио. Заври си черния вибратор на Маймуняка и се узпокой

Рускоговорящи не означава непременно, че са етнически руснаци. Има и такива, но са малко. Повечето са узбеки, чеченци, таджики , туркменистанци...

а ти си пигмеин българо- цигански говорящ! хе хе хе...

На фона на крайно тежката ситуация в гр. Дейр ез Зор, където сирийската армия изнемогва под ударите на ИДИЛ, тази операция е странна. Ситуацита в Дейр ез Зор изисква всякаква и спешна външна помощ. И руските самолети са нужни там, турците сами да се оправят.

Абе императора си е бил много у ред и е преследвал всеки който е искал тази така наречена "освободителна" войно...Нооо царицата немкиня стриктно изпълнява нарежданията на железният канцлер а то е Русия трябва да воюва за да не се пречка на Германия през 1877 год. която шамароса Франция същата година и си взе Елзас и Лотарингия...иначе изплащаме на нашите "освободители" 40 милиона златни франка за 6 месечната ни окупация та така!!!

Какви 40 млн. франка бе Ломпур. бЪЛГАРИЯ НА ГЪЗА СИ ГАЩИ Е НЯМАЛА МИЛИОНИ ФРАНКОВЕ. това са опорните точки на бившия парт. секретар Инджиф и няма нищо общо с фактите.Документ боклуко, факт ??? Йок ! Що е демократ, све е хайдук и мошенник Англия и Франция нямаха ли да свои интереси и защо не дадоха кръв за България бе Тутакамончо. Те бяха против Освобождението на България.Турция беше тяхна колония

Да живее дружбата между Руската и Турската империя.

Ердоган очисти турската кръвоносна система от американските и натовските тромбофлибити

Всъщност целта е да се спре тръбопровода с Катарски газ през Сирия и предотврати създаването на Кюрдистан. За Асирия дори е забранено да се говори. От това имат интерес Русия, Турция, Сирия, Иран, Ирак. А благословията е дадена от наследниците на Макавеите. Без тяхната благословия нищо не се случва.

Много се извиняваме, забравете, че сме казали, че Турция подкрепя терористите и купува петрол от ИДИЛ. Всъщност никога не сме твърдели подобни соросоидни лъжи, западните медии си го измислиха.

Много се извинявам, но ИДИЛ го създадоха Обама и Килъри..Х А Х А

Турците не стават за партньор. Просто имат общ интерес, след като ИДИЛ прави атентати там. Иначе лично обвиняват единият син на Ердоган с тази дейност. Той имал корабоплаветелен бизнес.

..е снег много у мужикия, па и разтвор за миене на вани много и еФтин!...иначе Аляска я продали, па и ГДР продадоха така и Крим ще продадат, абе стига да имаш достатъчно зелини пари всичко получаваш!!!

И сега кво двете турски партий са наши братя...брех мааму стара сега фикуса и турското знаме ли ще вдига!....така де путя пристана на догана и сега сме братя!!!

Турските партии са четири. България е плод на руска грешка. Не е бил наред император Александър да дава толкова жертви, да плати независимостта на България 125 млн. златни франка. НА РОБИ ДЪРЖАВА И АРМИЯ НЕ СЕ ПРАВЯТ, ЗАЩОТО РОБИТЕ СА ВИНАГИ ПРОДАТЕЛИ И НЕБЛАГОДАРНИ/ЦЕЗАР/

Па нема лошо да се съюзяват. Я бех вчера у големата джамия у Москва, дето я ремонтираха с турски пАре, убаво е. Много братя има там, па и убаво се молат с дупетата нагоре. После затегнАх колана, гледАх Ламборгинита, Ролс-Ройсове и шФейцарски часовници, праснАх един Боярышних и седнАх да чекам светлото бъдеще, иба га!

Мухахахахахаха...

А явно каруцата с хляба е стигнала до колибата ти!хахахаах А Ламборгинита моеш само да си сънуваш, и то ако си вечерял щот на гладно едва ли! Тьпото си е тъпо освен дребни пакости друго немоеш да измислиш! Тъп ограничен, безгласен и безсилен чалгопитек, имащ една радост в мизерният си животец, и това е да пише от чужди никове и да се радва като малоумник на стъклено топче!

"Турците са наши братя от хилядолетия.Коренът ни е общ и това никой не може да го отрече." Разбира се тва като с оня виц за близнаците единия от асеновград другия от тутракан. Ососбенно езиковото родство много ни сближава. Аз гледам турските сериали без дублаж в оригинал даже:)))

Руснаците сняг ще ядат, но на никога няма да продадат своя суверинет. Поради тази причина американските санкции са просто смешни.Ние бъркаме продажната комерсиалност на европейските ръководители с независимостта на руснаците...

Те вече почнаха да ядат сняг, ама ДИР.БГ покри надълбоко новината за обедняването на руснаците. Щото не върви да се правиш на велик в световен мащаб, а народът ти да няма пари за дрехи и храна.

А ИДИЛ знаят ли, че ги бомбардират?

За фъшкиите се знае ,че 6 години бомбардират ИД с възглавници, а самолетите прикриваха само платформите за нефт.Путен спря кранчетата и американските свине начело с Маймуняка се разквичаха..

Турците са наши братя от хилядолетия.Коренът ни е общ и това никой не може да го отрече.

Има една поговорка,а тя е бий за да те уважават.Турците свалиха руски самолет и руснаците запо4наха да ги уважават.

Русия скоро ще е ислямска държава...... Просто се подготвят постепенно..ха.ха

Инджифф, сюнет, ибрик, вазелин, потури, Мосул

Абе да не вземат руснаците и американците най-накрая да си поделят Турция, както вървят нещата. Не вярвам някой от региона да страда за тях - хахахахаха

Такива армии с трилиони бюджет на САЩ,РУСИЯ И ТУРЦИЯ да не могат да се справят с една шепа хора...ИМА НЕЩО ГНИЛО,АМА МНООООГО ГНИЛО ТУК!

Моя мъж е Мехмед . Много съм ВЕЖЛИВА с него

Особенно кога те клати в разпрания пърдяшник! Аве моше тъпоръбесто твойту Мехмед ти го пуска от гьзо в устата,от устата в гъзо та да не забравиш кво си яло вчера! Викаш вкжливо ти го впърдулва в пърдулника!мбуухахаха

Натото беше до тук

Русия и Турция винаги са били врагове в исторически план.Това което става в момента е нелогично, тъй като арабите(сунити и шиити) и кюрдите в Сирия и Ирак не обичат нито руснаците , нито турците.Сирия и Ирак са изкуствено създадени държави преди близо 100 години, като колонии на Франция и Англия, след разпадането на Османската империя.За да се реши проблема Ирак и Сирия , трябва да се разделят на 3 части между(араби-сунити,араби-шиити и кюрди).Но такова разделение Великите сили надали ще допуснат.Затова конфликта ще продължи още дълго време.

Ти що си толкова смешен ве? Съвременната държавност на Сирия съществува от около 70 години, но цивилизацията зародила се там е от IV хилядолетие до н.е.а Дамаск е най древната от съвременните столици в света. Тва да не ти е Ктунци? Современная государственность Сирии насчитывает немногим более 70 лет, но цивилизация зародилась здесь ещё в IV тысячелетии до н. э. Столица Дамаск, один из древнейших постоянно заселённых городов мира. Кроме этого, Дамаск это ещё и самая древняя из всех современных столиц в мире.[9].

Братушките големи аркадаши станаха с турците,но да не за наша сметка.

Чао НАТО, чао агресивна кочино..

Пак да не си свалят някой самолет от "приятелски огън", че няма вече милиарди за изплащане! Чакайте бе, нали русите нещо уж се поизтеглиха, какво става?!

Руснаците усилено са учили турски през последната година - хахаха

Па ти усилено си учил турски!

Едните бомбардират опозицията на Асад, другите кюрдите, а ИДИЛ се хили злорадо, докато събира "изоставено" от руснаците и сирийската армия оръжие.

А срещу нас кога ще има. Сигурно като свършат със Сирия.

Добре де. Руснаците са поканени от Асад, а турците от кого , че се събраха заедно ?

Плячката брачет. плячката

Чети в новината - "...действията са съгласувана със сирийската страна..."...

Искаш по точно да кажеш с поканата на Сирийските Комундета.Това ако го чуят нашите коматисти и поканят Руснаците ще спечелят изборите с 99.9 процента

"Турция иска международна въздушна подкрепа след нападението в Ел Баб, където нейната армия бе изправена срещу екстремисти от Ислямска държава. Турската армия заедно с бойци от опозиционната Сирийска свободна армия (ССА) извършва прочиствателна операция. От 24 август турската армия заедно със ССА извършва операция в граничите райони на Сирия.... " САЩ отказа въздушна подкрепа на Турция. Сега Путин "помага", но удалите не са срещу кюрдите, а срещу ИДИЛ. Кюрдите бяха изтикано преди това оттам от ИДИЛ. Вярно е, че кюрдите претендират за този район, но в момента не го владеят.

соросоиди и путинофили. Чета Ви коментарите и чудом се чудя на акъла Ви. Имам едно качествено конкретно предложение: След тази операция/явно не единствена/, що не земете да плеснете с ръце и да се прегърнете. Явно нещата вървят на добро.

Няма нищо неочаквано. Путин прилага изключително успешно древната тактика "разделяй и владей". Буквално с пари за семки провали чудовищно сложна операция на американците по преврата лятото. Не само това - намали с 1/3 най-голямат натовска армия след американската, като е напът тотално да разбие този пакт. Бих го адмирирал за брилиянтната стратегия, ако всичко това не работеше толкова много против нашите интереси...

Защо да работи против в нас? Турция влиза в страшен конфликт в Сирия и с кюрдите. Няма изобщо да им е до нас още 10 години.

На затягане на коланите в Русия що не я коментираме? А, заровиха я дълбоко из дебрите на дир.бг, а не като новина за Борисов, по когото да плюете, или за Путин, когото да обожествявате, дето стоят по една седмица на първа страница.

На тайна среща между Местан и Нинова са обсъждани общи действия срещу ДПС в името на парламентарна подкрепа на БСП за изборите.

Русия и Турция са два братски народа. Малко ли рускини има женени за турци. ВТурция на руските невести им казват "Наташки"..ха.ха а и при нас виждаме "катарзис" ДПС+Атака+БСП = БКП(КГБ)

Па колко българки има омъжени за турци хаха там им викат Айшета!ха..ха Па блокираа пътищата ве ЩЕРЮ ГОРИВНИЯ, май па ше чакаш каруцата с хляба!мбуухахаха

Аз знам само за две българки...(Иска ми се руските снахи в Турция да стават все повече, каза турският външен министър Мевлют Чавушоглу след среща с руския си колега Сергей Лавров в Москва миналата седмица. Мнозина биха подминали това изявление, без да му обърнат особено внимание, но добре запознатите с турско-руските отношения ще открият в него по-дълбок смисъл, който подсказва новата посока на тяхното развитие. Преход от пренебрежителното наташи до уважение към руската съпруга )..ха.ха.ха

Малко тъпичко написано. Те като че ли преди не са имали ефективност но сега като са заедно, имат висока ефективност. Ясна е рекламата, виждате ли - братя по оръжие. Иначе те наистина са братя, толкова самотни рускини се изсипват в Турция да берат турски краставици.

Руско-турската операция е самоуправство. Познайте как ще им скъса ушите Аштън Картър, а за Йенс Столтенберг-мъжествения, да не говорим. Плевнелиев също забрани всякакви нежности по адрес на Русия. Обама е пред пенсия и веднага злоупотребиха лошите. А Меркел? Как така воюват без да питат? Даже още санкции щяло да има заради Сирия. Друг път питайте.

Мале, малеее, ква я мислех, ква стана.