Започва втората фаза от освобождаването на гр. Ракка в Сирия

Подкрепяната от САЩ арабско-кюрдска коалиция от бойци обяви, че започва втора фаза на своята операция по превземане на т. нар. столица на ИД в Сирия – Ракка.

Обратно в новината

Коментари - Започва втората фаза от освобождаването на гр. Ракка в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продължава се!ИД и джихадисти,където е"международната коалиция" и бунтовници и опозиция в Алепо!Жалки сте!

Тази новина идеално се връзва с новината за "превземането" на Палмира от ИДИЛ. Тъй като няма къде да отидат идилци, Русия и Сирия им освобождават един град за да може отрочето на Путин, да има къде да се приюти!! И им остават в града много оръжие за да може да се защитават от американците.

Я какво признава Жириновски!! watch?v=4XWEDxC9xzU Защо Русия разпали войната в Сирия. "Ние разбираме защо в Сирия има война!! Ако ние не унищожаваме опозицията на Асад, утре всичката арабска нефт и газ ще потече към Европа, и от нас няма да купуват нищо!!!! " Та това е разковничето другари и другарки!!

Sibirski

Пресни новини от Алепо: Сирийската армия и съюзниците върнали контрол над района на Ал-Асила, южно от Цитаделата на Алепо на фона на значителен напредък в областта на кварталите Баб ал-Макам и Карам-ад-Деаддеа.

Бе те, лудите говеда, нека първо превземат Мосул...Пък тогава да говорят за Ракка!! Баси смешниците! Джихади Джотата им разгониха фамилията в Мосул, унищожавайки хиляди иракски войници и десетки луди крави от спецчастите....Да не говорим, за стотиците унищожени бронирани машини и танкове Абрамс! Факт!

Факт е че Прогрес се заби в земята като метеор а ти мурзилката се скри като плъх в хралупата си.

Още 200 хамери ще се бият на страната на ИД!!!!! Още не са освободени 300-те които са обкръжени в Алепо заедно с изродите джихадисти! А тези дни хамерите бомбардирали с "приятелски огън" поделение на иракската армия воюваща с джихадистите в Мосул-загинали са най малко 90 иракски военни! С кого воюват всъщност хамерите нека всеки сам си направи изводи! Стискам палци на рашъните-единствените които законно са в Сирия и се бият наистина с джихадистите!

ЗАПОВЕД ОТ ЩАБА на Български Воински съюз Васил Левски Ако и в следващите седем дни, нито една българска фирма или бизнесмен, не започне да ни помага, за да осигурим издръжката, униформите , горивото, храната и екипировката на бойците си, както и някакви бази, за подслон в зимните месеци ще да започне поетапно изтегляне, на групите и връщане на всички наши членове и доброволци при техните деца и семейства! Уважаеми съратници! Четири години организирано и дисциплинирано, за сметка на собствените си деца и семейства, мизерни пенсии и заплати извършвахме доброволно охрана на южната граница на страната и подпомагахме граничните полицаи, които също работят при нечовешки условия. Но всяко начало си има и край. За съжаление българите /най-вече богатите/ гледаха безучастно, ходеха на почивки в чужбина, купуваха си хотели, къщи, коли и скъпи бижута, но така и не започнаха да отделят по няколко лева на месец, за да може ако не с лично участие поне с това да помагат. Не ни помогна с нищо и българската държава, а дори ни арестуваше, подлагаше на разпити и преследване по заповед на БХК. Поради липса на всякакви възможности за финансиране, ЗАПОВЯДВАМ ИЗТЕГЛЯНЕ на всички патрулни отряди през следващите седем дни от Южните погранични райони! ПРЕКРАТЯВАНЕ на всички охранителни дейности, по опазване на Южната Българо-Турска, Европейска граница! Сега е време да се погрижим за семействата, близките и тяхната сигурност! Ще се подготвим, за самозащита по населени места! Отрядите, ще бъдат запознати с новите стратегически планове, за действие при усложнени условия, отбрана, съпротива, евакуация и укритие! За всички будни българи, които все още не са се предали, нека да се присъединят към НАС! НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕФОНИ: 0889 595 222; 0882 000 977; 0899 865 666

Ей куку!Сигурно си охранявал трафика на чужденци които имат пари да си платят на господарите ти от бившето ДС?! Чок пък бил заповядвал!

Даже закъснявате с това решение!

А на тия кой ви е дал пълномощие да се занимавате с това? Изпихте ракията. Стана студено и се прибирате! :))))))))))))))))))))))))))))))

Стига с твойте руснаци бе! От руското посолство не могат да ти се отблагодарят!

и от къде точно ще се изтеглите , малоум..нико, и най вече кога , за да знае ония дето топли женати нощем кога да си тръгва!

Настъпващата Халифатска групировка към Палмира подобно на Прохоровка е разгромена от Руската и Сирийската авиация. участвали са и 20 вертолета Ми-24/28. Бомбени удари са нанесли и Ту22 от базата Енгелс. Армията контратакува за връщане на околните височини. Паднал е Миг23, пилот катапулт. Двете самоходни гаубици ударили с 9 снаряда от 2км руската медсестри и доктора са нападнати от руски спецназ и са убити 52 оказали се на мястото. Хора на Кадиров поемат охраната на ВВС база Хмейни. Обама даде зелена светлина за амер оръжие вкл зенитни ПЗРК да бъде дадено на джихадите.

Как бе, нали Обамата е нобелов лауерат за мир???

новият десант в Нормандия ...бъразме а с втория фронт ..нищо ново под слънцето

Май на всякъде става така! Когато диктаторите не искат да има демокрация, се бият с крайните, за да не могат демократичните сили да вземат властта и да направят нормална държавата.

Пробвал ли си да извършиш суицид?

5 пъти, и се готвя за шести път.:)

Руснакът е на 7мо място в света по самоубийства. Рускинята обаче е на 46то. След като пияндурникът й се самоубие. Тя продължава живота си като ханъма с някой харапин или турчин и им ражда по 5-6 джихадистчета. А чат пат с някой залюхан вулгарин да я издържа.

Демократични сили?!? хахаха, тези от Алкайда се преимуваха на Сирийски демократични сили, хахаха :-) Тези ако са демократи, то и Сталин е демократ. хахах Ама явно името хваща дикиш за неразличителите. хахах

Sibirski

Амири, вождите на терористи в Алепо мрат като есенните мухи. Токущо избран за такъв Абу Аль-Валид Окаб пукна вчера, и сега е ред на следващия - беззъбия Абу Ал-Абд Ашада.

Вече втори ден стои тази новина, а това че Алепо е вече прочистено от бандити, не се види изобщо, що така?? Сигурно така се отбраняваме срещу "хибридна кремълска агресия"....

Не е политкоректно към клоуните, които се бият само за пред медиите. Освен Алепо, нищо не казват и за пораженията на ИД покрай Палмира!

Турция бие американските кюрди, които се продадоха.Това е и операцията Ефрат, съгласувана с ВКС на РФ. Американските мръсотии вече станаха ясни на света Ал Кайда стана Ан Нусра и демократична опозиция. Нашите продажници наричат убийците бунтовници...Пропаднала либерално демократична история !

А тези в Ракка се отбраняват с българско оръжие, така любезно предоставено им от онези, които имитират дейност срещу тях.

Защото нашите все още произвеждат оръжия по съветски лиценз. Прекалено очебийно ще е терористите да използват американско оръжие. Макар че горе пише, че обама щял да предостави зенитни установки на "умерените сили". Странно, откога "неумерените" имат авиация...

Аз, доколкото знам, опозицията на Асад участва на избори и сега е в парламента. Тез в Алепо какви ли са?

в затвора или в гроба... там е опозицията на асад, която не е на фронта.

Платени и полезни идиоти винаги се намират - казал го е другаря ти Ленин - болшевишкия злодей.

Великият Ленин, а после и Великият Сталин направиха най великото дело, революцията, която белязаният глупак подари. Ленин страхотен ерудит, журналист. Сталин, безстрашен стратег и революционер, направиха СССР

Сталин превърна СССР от страна оряща с рало във велика световна сила

ИД в Ракка,бунтовници и опозиция в Алепо!!!Жалки сте!

Втора световна. Руснаците нападнати без предупреждение. Хитлер се насочва към Кавказ. 42 ра, бат Уинстън в Москва. Сталин го пита за втория фронт. Казва, че е време, защото всички елитни части на вермахта са в Русия. Бат Чърчил казва, че ще отвори, и наистина отваря 44 та.

1938г бат Адолф и бат Йосиф в съюз нападат Полща и започват Втората световна война, Бат Чърчил обявява война на Германия, бат Сталин снабдява Адолф с горива и суровини, окупират и налагат власт в държавите между тях, Русия и Германия са с обща граница...и какво остава освен да сехванат за гушите.

Седни-слаб 2 по история. Първо- Германия напада Полша на 01.09.1939 година, а не през 38-ма. Второ, СССР /не Русия/, навлиза в Полша близо 3 седмици по-късно, като вече поражението на поляците е факт. А истинската война започва много по-рано, още по-рано, с анексирането от Германия на Судетите и признаването на този факт от Великобритания и Франция. Всъщност, тези държави, защо са отказали договор за взаимопомощ на СССР?

винстън воюва с хитлер още, когато сталин и хитлер са съюзници! на тия тъпотии може да ти се хване само някои неграмотен тенекеджия!!!

Воюва ли наистина? Освен в т.нар. "Битка за Британия", от която на практика нищо не зависи?

От 1000км си личи какъв болшевишки парцал си, по-добре си трай!

безродно еврогейско идиотче.....

Какви "демократични" сили бе , та те са терористи, щом като САЩ и Запада ги подкрепя!!

Но не и руските фашисти

моите хора джихадистите избягаха от палмира:)))))) мамка му руснаците пуснаха ту и калибър:))))))))

Аз имам друго мислене по отношение на войната между шиисткия джихад и сунисткия ислями. Ако те искат да се бият защо трябва дя им пречим. Нека да пожелаем и на едните и на другите успех. Смело да се бият до последна капка кръв дасе избият. Вие какво си мислите, че ако днес Путин защитава едните а Америка другите, в един момент няма да се обърнат срещу тях. Кой помогна за създаването на Ал Кайда ? Америка. Когато мангалите се почувстват силни те винаги тръгват срещу този който им е помогнал. Същото ще направят и с Путин. Учете се от историята. Често хората казват " войната свърши" Войната не свърши ! Тя само спря за да изчака времето в което ще продължи.

еми затова тъпаци лузъри като азятецът путин трябва да спре да се репчи на запада и да стане западна страна... но пък може би русия си е ислямска. в краина сметка на техните царски корони пише: аллах е велик и мохмед е неговият пророк. а путин наи-голям строител на джамии.

Мчи те бяха приятели, не им се репчеше, ама много близо дойдоха до границите им. Изчезна буферната зона.

А, ти, умнико, я кажи, с какво азИАтците са по-лоши от еврогейците. Точно обратното е, там в Азия сега Китай кове бъдещето на света. И там точно ви стяга чепика.

Ето малко материал за размисъл, за простите европутаци и прочие евроолигофрени..които серат в сайта, без да знаят нищо! Дето все разправят, че всичко е пропаганда на мурзилките и руснаците! И да добавя, ТОВА Е РЕПОРТАЖ НА СНН МАЛОУМНИ ФАГОТИ! А НЕ НА НЯКОЯ РУСКА ТЕЛЕВИЗИЯ, КАКТО ОБИКНОВЕНО ОБИЧАТЕ ДА СЕРЕТЕ! ГЛЕДАЙТЕ, И СЕ ОБРАЗОВАЙТЕ В ТУБА: 28 hours: Leading the Mosul attack, under fire, then trapped

Тъпунгер, поне гледа ли това което предлагаш или само прочете заглавието. Видя ли някъде разрушена сграда? Щото в Алепо няма и една здрава. А танк Абрамс къде видя? Та наистина материала е за размисъл, да се види разликата в подхода- руснаците унищожават и избиват всичко наред, докато в Мосул се внимава и за къщи и за хора. Целта е само да се убият руснаците от ИДИЛ

на тебе мозъкът ти е стерилно промит

ПОНЕЖЕ СИ БЕЗКРАЙНО МАЛОУМЕН ЕВРОГЕЙЗЕР.....>ЗА ТЕБ И ОСТАНАЛИТЕ ДЕБИЛИ ЩЕ ДАМ ОЩЕ ЕДИН ЛИНК, ОТ ДЕБИЛНАТА АТАКА ВОДЕНИ ОТ ЛУДИТЕ КРАВИ В МОСУЛ!! СЛАГАТЕ В ТУБА : ISIS destroy iraqi army convoy in mosul. И гледайте какво се случва! Цяла колона от бронирана техника на иракската армия, е била унищоженеа! Благодарение на "мъдрото", по-скоро МАЛОУМНОТО РЪКОВОДСТВО НА ЛУДИТЕ ГОВЕДА!! КОИТО ТАКА И НЕ СЕ НАУЧИХА, ЧЕ С БРОНИРАНИ МАШИНИ НЕ СЕ НАХЛУВА В ГЪСТО ЗАСТРОЕН ГРАД, С ТЕСНИ УЛИЦИ И ЛИПСА НА МЯСТО ЗА ОБРЪЩАНЕ!! ДЖИХАДИ ДЖОТАТА КАКВО СА НАПРАВИЛИ, А? РАЗСТРЕЛЯЛИ СА С РПГ ПЪРВИЯ ХАМЪР И ПОСЛЕДНИЯ....СЛЕД КОЕТО НА СПОКОЙСТВИЕ СА ВЗРИВИЛИ ДЕСЕТКИ ХАМЪРИ И БРОНИРАНИ МАШИНИ!!! И ПОСЛЕ ДЕБИЛИ КАТО ТЕБЕ, ЩЕ ТРЪБЯТ ЗА КРАВАРСКИТЕ ''ПОБЕДИ" В МОСУЛ!!! ЕБАСИ ПОБЕДАТА, ТЯ ЧИСТА ЗАГУБА БРЕ!

ти що четеш тоя, шо пише? аз го ругая без въобще да го гледам тоя кенефен трол.

Боклук смотан, CNN не дават дезинформации като ИТАР-ТАСС, ето това е същественото но чугунената ти тиква как да го проумее?!

Абе еврофекал нещастен!! Това е по СНН малоумно говедо!

американците подготвят превземането на Ракка и путлерастията веднага зави на умряло в защита на руското отроче ИДИЛ. 30 000 руски граждани взели си отпуска от казармата барабар с оръжията са в редиците на ИДИЛ. Верно понамалиха ги значително американците и Путлер е бесен.

Викаш, затова Кери протри изтривалката пред Кремъл, молейки Лавров и Путин да спрат настъплението на сирийската армия в Алепо....Че нещо любимите Джихади Джота на Краварника, бяха яко поизбити, а? И сега сирийската армия контролира 93 процента от Алепо, а до ден-два..ЦЕЛИЯ АЛЕПО! А КАКВО КОНТРОЛИРА КРАВАРНИКА? КАКВО СТАНА С МОСУЛ, А?:) НЕЩО ХАМЕРИКАНЦИТЕ ТАМ ИЗДЪХНАХА.>И НЕ САМО ТОВА!! НО И УБИХА И РАНИХА 200 ИРАКСКИ ВОЙНИКА!

Тъпунгер, в Алепо няма и един човек на ИДИЛ. Затова и там единствено бомбардират руснаците.

И не си разбрал основното. Войната е бизнес човече. Трябва да се продава оръжие и на двете страни. Да не мислиш,че Русия или Америка бързат да свърши войната :) ? Грешиш ! Това какво спускат на медийте е точно за таквиа като теб. Колкото по дълго се трепят и трите страни .. толкова по добре за бизнеса !

Последната изцепка на Кери беше вчера на среща на натовци във връзка с битката в Алепо, щкогато той отправи към Сирия и Русия горещите си и коленопреклонни молби за МИЛОСТ КЪМ БАНДИТИТЕ, които не желаят да се предават. Късно е Кери за китка. Милост няма да има за кръволоци.

Докато в Ислямска държава се бомбят,в турция отново има атентати! Две мощни взривни устройства са избухнали в близост до стадиона на Бешикташ "Водафон Арена" в Истанбул тази вечер. Експлозите са били чути около два часа след края на мача между "черните орли" и Бурсаспор, завършил 2:1 за домаккините, съобщават турските медии. Според първоначалните информации ранените в следствие на взривовете са около 20 и всички са служители на органите на реда. В следващите часове бройката вероятно ще се увеиличава. Предполага се, че бомбите са имали за цел да атакуват стачкуващите полицаи в турската столица.

Абе нали когато американската армия се изтегли от Ирак през 2011-та твърдеше, че е озаптила Ал Кайда в Ирак от която произлизат ИДИЛ и Ан Нусра?

Алепо скоро ще бъде освободен напълно. Българска журналистка скоро предаде, че "умерените" убийци държат хиляди сирийци насила в заграбената от тях част на града и се гаврят с тях. Хората посрещат редовната армия и руснаците като освободители и бягат в контролираната от Асад част на Алепо. Руснаците пердашат ИДИЛ яко и хамериканците решиха да се намесят, за да не станат смешни. А може и да са решили да вкарат техника за "умерените" терористи, които нескрито поддържат.

всички проблеми ще изчезнат, когато руснаците обесят онази мърша в кремъл.

Личи ти, че си фен на сърцеяди и главорези.

За ваше сведение - за последните 20 години 120 000 китайски милионера и децата им са се заселили във Ванкувър, Канада. Същата МИГРАЦИЯ се забелязва от Източноевропейски и Руски комунисти в посока Запад - ЕС, Северна Америка.

Това какво общо има с новинта троле?

Ти си идиот от КЛАСА! Какво общо имат глупостите дето пишеш тука..С това, че на хамериканците яко им наритват кофите?

истината боли изотзадзе, нали? :) няма се плашиш за постоянно е!!! никои не ви иска брикса!!!

Днес Ракка, утре Алепо, Дамаск и накрая Москва! Go, Go, boys!

ЦРУ ще спонсорира терористи да превземат Москва ли?

Братушките днеска са в Алепо, утре в Ракка, след това в Мосул..И накрая в Фашингтон, Лондон, Париж и Берлин за десерт:)

Ако се вярва, на видеото на Джихади Джотата което постнах, и в момента се върти в туба...... До момента иракската армия, е загубила няколко стотин бронирани машини, и десетки танкове....И над 2200 човека..Ако се броят и тия които малоумните луди крави убиха с въздушната си атака..То загубите стават близо 3000 човека! И все пак, джихадистите подкрепят свойте твърдения, с видеоматериали! А не като лудите говеда, които си лялят празни приказки! Не ми се мисли, какви ще са загубите на лудите крави и кюрдите, при нападението на Ракка - столицата на ИДИЛ!

Абе, Русия не би ли ИДИЛ още началото на тая година. Това да не е ИДИЛ2.0? Тука путинофилите обясняваха, че ще им трябват само няколко месеца, руските обявиха победа и се прибраха. Какво става сега? :)))

Ти обясни какво направи Обонго, а?:) За 5 години какво..Гръмна едно колело детска триколка и два булдозера на ИДИЛ,а ?:) И Тропикал Мънки обясни, как щели да са необходими САМО около 15-20 години..за да се победи ИДИЛ, а?:) Нали така беше?:) А колко човека от сиройската опозиция бяха обучили хамериканците за 700 милиона долара..колко каза един американски генерал..някъде към 4-5 човека, а?:) Ебаси УСПЕХА< А?:)

дейба соросоидната ви измет дейба. колко ви остава ? След 22 януари оставате без грантове.

Що бе, защото Чехльо (Радев) става президент ли?

С Ракка, ще се случи това което се случва в Мосул..Лудите говеда мрат като кучета, и поради некадърноста си и нарочно завличат със себе си и горките иракски войничета! Ето едно видео, да видят хората как лудите говеда "печелят" в Мосул! И то когато краварската авиация, не избива иракските войски биещи се с ИДИЛ! WATCH: New ISIS Video The Promise of Allah Shows Battle for Mosul

Сега вярваш на ИДИЛ ли? :)))) Пък като ти кажат, че имат 2000 руснака при тях и не им вярваш? Така пич, като си взимаш от тук, от там, какво ти хареса, можеш да докажеш дори, че жена ти ти е вярна и само тебе обича. :)))

Ти в ред ли си? Правиш ли разлика между руснак, дегестанец, таджикистанец, чеченец, узбекистанец и т.н? Докато в ИДИЛ има към 20-30 000 британци, немци, французи, холандци, датчани, хамериканци и какви ли още не..Същите, които сега се връщат в Гейсъюза, и за които оная дърта мърша от МИ 6 крещи, че ще подпалят Британия и Европа!!

90 загинали и 100 ранени иракски войници след като подкрепящата терористите американска авиация ги удря. Терористите се въползват от хаоса и пленяват десетки иракски войници.

Горките иракски войници..Дано тия животни Джихади Джотата, не ги измъчват или обезглавят..А разменят за пари, пленени джихадисти или оръжия..Бог да им е на помощ!! Горете в Ада, мръсни, долни и лъжливи луди говеда, предаващи дори собствените си съюзници!!!

Спокойно, приятелю. Те така направиха и в Деиз-ал Зор със сирийските войници и после имаше сори. Сега пак ще има едно сори и никой няма да е виновен, защото американските бомби са безгрешни. Така или иначе в крайна сметка ще дойде Капитан Америка, Рамбо или щатният и ще спаси света, както винаги е ставало в американските филми. А бедните ... да го д..хат бедните, както става в реалния живот! Нитор Русия, нито САЩ, пък камоли Турция имат място в Сирия и Ирак. Твърде много интереси се намесиха, за да може регионът да си отдъхне от страдания.

Абе, европутаци гъзолизци на краварските задници! Защо вашите господари, пак са убили УЖ "ПОПОГРЕШКА" напредващите иракски войници в Мосул?! Викате, пак защитават свойте подопечени, режещите глави на малки деца-Джихади Джота от ИДИЛ, а? Май Говедрника винаги прави такива грешки, когато почнат да бият яко неговите протежета джихадисти! Така и стана, когато уж "попогрешка " краварските щурмовици А-10, убиха 100 сирийски войници край Дер ер Зор, и помогнаха на атаката на ислямистите от ИДИЛ!!!

A бе путлераски гъз!Колко трябва да си глупав за да повтаряш тази глупост постоянно бе. За ндве седмици Иракчаните превзеха с по малко жертви Мосул ,а вашият путлер и Асад от три години се мъчат и избиха половин милион цивилни и още не са го превзели това Алепо

Абе фагот недоклатен! Къде виждаш да е превзет Мосул бе? Педик недоклатен! С тия 190 убити и ранени от Говедарника иракски войници ли?! Виждат се Туба и Нета краварските успехи, и това са само триумфиращите джихадисти, на фона на изгорените колони от Хамъри, БТР М 113 и горящите краварски Абрамси! А в това време, сирийската правителствена армия вече е освободила 93% от Алепо! А Мосул за кой път го превземат лудите говеда, станаха ли 5-6 пъти..или вече са ДЕСЕТ?!

Русия нали влезе в Сирия за да се бори срещу ИД? Защо я няма в Рака? А може ли някой да ми обясни в Алепо руснаците срешу ИД ли се бият?

В Алепо се бият срещу клона на Ал Кайда в Сирия. Ако за теб това са "умерена опозиция", то това говори много за теб. За да стигне сирийската армия заедно с руснаците до Рака, първо трябва да завземат много територия от ИДИЛ. Между другото американската авиация бомбардира обекти в Сирия от август 2014. Сега ли се сетиха за Рака?

Американската офанзива срещу Мосул претърпя пълен провал. Околностите на града са пълни с разбита и изоставена военна техника. Навсякъде лежат непогребани трупове. Сега се пробват срещу Рака. Чака ги същото!

Батка, географията яко ти куца. Едното е в Сирия, другото е в Ирак. 500 километра ги делят по прекия път.

Go, go, boys! Трепи съветски въшки!

...твоите хора ги преместиха в Aвганистан !...да не си пропуснал да се изтеглиш ???...ако си пропуснал...започваи да преговаряш рускiя...ще ти трябва !

Абе вие рускините, не разбрахте ли, че в България ЩЕ СЕ ГОВОРИ БЪЛГАРСКИ!

А с Мосул какво стана, превзеха и го, та се превключват към Рака ?

Напомня ми за ВСВ. Когато Запада видя че руснаците обърнаха войната и май май ше стигнат до Берлин, англосаксонците започнаха да правят десанти и да отварят нови фронтове и се юрнаха и те към Берлин. Та и тука така. Обърна се вълната и започнаха да пращат подкрепления на 200те човека дето имаха :-)

Я вземи прочети една книга за войната от несъветско време и стига си писал простотии.

sonibvc@gmail.com

Книги не чета. Само научни трудове (като за историческите такива е по важно кой ги е писал) , биографи и секретни материали. Ти обаче можеш да черпиш информация от книгите на Джеймс Бодн и Стивън Кинг. Бегай на славейков и търси най новият роман за Джеймс Бонд "Буците се чукат на леда", там ше прочетеш това което ти харесва.

...краварите ще направят всичко вазможно да раздухат поjaра колкото се може повече преди Tрамп да встапи в длажност.....факт !!!

САЩ и Ко атакуват Ракка, а ИДИЛ вместо да си брани столицата в момента много мощно атакуват Палмира. Положението е тежко, нищо чудно и да я превземат.

Започва втората фаза от освобождаването на гр. Ракка в Сирия Единствено се страхувам от броя на фазите.Сега е втората.

При руснаците фазата е година

А при лудите крави-10-15 години..Както си го каза сами Обонго по-миналата година:)

sonibvc@gmail.com

Но винаги е заключителна ;)

В Ракка почти не са останали терористи. Оставени са минимален брой да имитират отбрана на града. Останалите са прехвърлени в лагери в Афганистан за пролетна офанзива срещу Централно-азиатските републики.

Кажете "братя" мили защо сте русофили? Затуй ли, че Русия ни върна до просия? След туй "освобождение" селата ни са празни, народа в напрежение, а младите - в чужбина берат, берат маслини...

viper

Що за идиотизъм ???

И аз това питам! Що за идиотизъм да следваш идиотизмите на руснаците безропотно!

Селата ти станаха празни след евроатлантичесуите реформи ве чадго смешна! Нали искаше у ЕС, е ти ЕС сега, селата празни и ти главен клининг ГУРБЕТ-ТУРист из Европа.

При руския соц., руски идиоте, бяхме в огромен конце. лагер. Така му и викаха "социалистическия лагер". Иначе и кучетата биха преяли синджирите и биха побегнали.

ПОСОЧИ 1, САМО 1 НА 100% РУСКИ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ ...:)) .. ДОРИ НЕФТОХИМ-ЛУКОЙЛ НЕ Е РУСКИ , А НА РУСИЦИЗИРАНИЯ ТУРЧИН И ЗАПАДНИ БАНКИ :))

Ей дебил,руснаците са инвеститор номер 1 у нас.Ако си учил до 3-ти клас,сметни колко струват около 350 000 недвижими имота и си ги смятай по всяка среднена цена!

Има доста да се пънат, но постиженията на руските генерали не могат да настигнат. Русия, Сирия и Иран действат и успяват, а великата западна коалиция от 60 държави се позори здраво. Нищо, може така да поумнеят. Що болници и мирни обекти сринаха западняците, обаче все Русия била лошата. А светът лющи семки и гледа внимателно. Големите приказки за суперефективната и супермощната американска армия се оказват блъф. От всичките армии формирани и финансирани от американците само ИДИЛ е боеспособна, защото гръбнакът й е от иракски офицери завършили в Москва. Всичкото останало армии на Афганистан, Ирак, Украйна са жалки имитации. Докато Америка осъзнае, че вече се намира в нова реалност ще мине май доста време, янките са високомерни, горделиви и с мания за изключителност, това ги ослепява и това ще ги унищожи.

Болниците основно ги сривате вие, русняците. Колкото до военните действия и успехите на русняците и подкрепяните от тях наемници на Асад те съвсем не са големи, например въпреки всичките си напъни Алепо все още е непревзет.

Като не ти достига багажа не пиши глупости. Че си дебил е ясно. Я по-добре си намери друго занимание.

Затова сащианците бастисаха цял иракски батальон тия дни при актакат ана Мосул. Кво да се прави френдли файър.

Трудничко им е на "демократите". В Париж се провежда среща за Сирия без участието на Лавров, Франсоа Орланд пък е при руския патриарх Кирил . . .Асад помилва само "сирийски опозиционер" за чужденците изходът бил зле. . . . . . а след удара по руския медицински екип и фактите, че координатите са могли да се научат само от щаба на коалицията, силните съмнения за чужди съветници в котела . . . . . ще е интересно как ще постъпи Путин . . . . руснаците преди няколко дни изнесоха информация за участие на чеченския спецназ в полицейски функции в Сирия . . . . дали са там . . . .

Мно-ого "обичаме" сатрапите Асад и Вова Кремльовский...

viper

ще ги обичаш и ще свириш даже

А ИДИЛ и Ал Кайда обичате ли ги?

Значи да ви режат празните чутури повече обичаш !?

След капитулацията в Алепо НАТО се опитва да се закрепи в Ракка преди да бъде прогонено окончателно от Сирия.

Бе те добре ще освобождават Ракка...Ма какво става в Мосул, а?:) Колко луди крави вече издъхнаха там?! И колко от иракските войници, бяха убити там.....и то заради некадърното ръководство и управление, на тия луди говеда!!! А да не говоерим, че вчера взривиха един градски пазар, и убиха няколко стотин човека! А къде е ООН къде гледат тия фаготи нещастни! Защо не порицават и осъждат некадърността на Краварника, а?

ООН се превърна в инструмент за упражняване на натиск на Русия !

Факт!

един 10.12.2016 17:07 Между другото. Чужди агенции съобщават - В Мосул отново великите US са бомбардирали "по погрешка" иракски брониран дивизион. За сега се съобщава за 90 убити и наd 100 ранени. 8 БТР и 4 Humvee са унищожени. Иракските военни са били принудени да отстъпят.

а на свинарника???