Джон Кери даде на Сирия 10 дни срок да предаде химическите оръжия

Държавният секретар на САЩ Джон Кери даде срок от 10 дни на режима в Дамаск да постави химическия си арсенал под международен контрол. Той отхвърли поисканите от сирийските власти 30 дни и предупреди, че думите не са достатъчни.

Обратно в новината

Коментари - Джон Кери даде на Сирия 10 дни срок да предаде химическите оръжия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

та тоз акромегал както и на боса му печката гаче ли не им е яъно че не карат влака))))

По този начин САЩ, излизат с гордо вдигната глава. После известно време, ще тръбят как са спасили сирийският народ и как са премахнали химичните им оръжия. Истината я знаем всички. ГолЕмите батковци си премериха пишките а ние тука се карахме на кой батко му е по-голям. САЩ малко по малко започват, да западат, Русия отново е супер сила, а ние както винаги, се чудим на кой, да се надупим.

Считам, че е абсурдно правителствените сили да са използвали хим. отрови. Първо развитие по темата с анализите на пробите от Сирия: "Според френския в. "Монд" резултатите от анализа на първите проби от нападението на 21 август, които са попаднали в ръцете на френски разузнавачи, са били доста объркващи. Според тях се оказва, че химикалът, използван на 21 август, е бил всъщност много сложен и отровен коктейл, в който обаче идентифицирането на следи от зарин е било много трудно, тъй като те са били по-малко от един нанограм на милилитър. За сравнение концентрацията на зарин в организма на жена, станала жертва на химическо нападение в Саракеб в Сирия, е било 850 нанограма на милилитър." Зарин няма. За незапознатите със терминологията на докладите по химически изследвания, когато се прави тест за конкретен набор вещества - всеки химикал има т.нар. "граница на откриване". Под нея, той е недоказуем като откриване и обикновенно се казва, че е много под стойността на границата на откриване. Явно, дори няма една - единствена атака. Има някакви различни атаки със самоделни газове. Е, кой прави самоделни отрови? Правителството или опозицията? Докладът на ООН ще бъде публикуван в понеделник. В него според общото мнение нямало да има доказателства кой е изстрелял газови снаряди, но ще се намеква, че само Асад е способен на такива зли дела.

Съмнително е, че Джон може да брои до 10. Физиономията му не подсказва такава способност. Но слуша, колкото каже Путин ... Обамата съвсем се скри.

Какви срокове поставя пък този малоумник бе? Те се оплетоха като пилета в калчища и сега се чудят какви да ги извъртат.

Абсолютно доказателство, че славянският мозък е по-креативен от западния е тази история с хим.оръжие. Така хитро Путин им дръпна килимчето изпод краката на американците, че те сума време не могат да се осъзнаят какво се случва.

Демокрация за пример: "...Говорителката на Държавния департамент на САЩ потвърди американската позиция, че сирийският президент Башар ал Асад няма място в политическото бъдеще на своята страна......"

Конструктивно предложение на Ресия и евала на Барак Обама, че го посрещна с разбиране. В случая ингилизите се опитват не толкова да пришпорват процеса, колкото да го провалят. Добре, че Бараката и Путин са по-разумни и че те решават на 99% въпроса.

Да се чете "Джим Кери"

Значи с или без химия пуцаме. Какво друго може да се очаква от тая фашистка сган?

Путин направи "шах с пешката"! Американските ястреби още не могат да се съвземат от този съкрушителен удар.:) Браво! Да живее Русия! Путин прави повече добри неща за САЩ отколкото Обама! :)

...мутра като извънземен, пак задрънка оръжието. вместо да си джапа в кечупа ХАЙНЦ на жена си, много бързо забрави личното си приятелсво (има публикувани снимки) . Его хамериканците не го избраха за президент!

БРАВО ПО ПУТИН - УДАРИ АМЕРИКАНЦИТЕ В ЧЕЛАТА С АСО ПИКА И НАПРАВО ГИ ЛУДНА СЪС СТАТИЯТА ВЪВ НЮ ЙОРК ТАЙМС - ВЧЕРА ПО НАШИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ СЕ ИЗРЕДИ ПОЛОВИНАТА АМЕРИКАНСКИ СЕНАТ И КОНГРЕСА ДА ГО НАРИЧАТ КГБ АГЕНТ, АПАРАТЧИК, РУСКИ НАЦИОНАЛИСТ, ЧОВЕК КОЙТО СМЯТА ЧЕ РАЗПАДАНЕТО НА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ТРАГЕДИЯ ЗА РУСКИЯ НАРОД, КАСАПИНА ОТ ЧЕЧНЯ И ГРУЗИЯ, ДИКТАТОР, ЧОВЕК КОЙТО ОТКРИТО МРАЗИ "ПРАЙДА" ... ДА ИЗБРОЯ НЯКОИ ОТ ЕПИТЕТИТЕ :))))

евреичето путин когато разбра че не една томахавка а 500 ще полетят кам сирия реши в последня момент да изплюе камачето и започна да моли за мир.този комфликт доказа кои са даржавите проститутки и нямат позиця . америка ,турция и франция са даржавите които заеха позиця още в началото и не се даржаха като проститутки останалите като всички леки жени нямаха мнение и се даржаха като блондинки.

А бе, неграмотник, ти явно си чаавето на бат Сали. Освен че не капираш ще е бяло и що е черно, ти не можеш две изречния да напишеш. Марш в забавачката, сдухан циганин.

сдухана е маика ти щом те е родила такав чвор

Джонка, честно, ама много си неграмотен. И мисленето ти на същото ниво. Пък ако искаш да подкрепиш усато във форумите, единственото, което можеш да направиш, е да не пишеш. Иначе ефектът е обратен. Но можеш да слагаш + и =.

моля тъпуняци миячи на чинии да не се изхождат тук

абе ... много е лесно да се разбере кой е използвал оръжието има сателитни снимки - има свидетели и за асад истината не е проблем , и за бунтовниците не е хващат един - бои и ще си каже ако е сириец ще се предаде на американците , ако е бунтовник на асат - ако е от алкаида където пожелае при една малка подробност - ако е останал някой свидетел жив отдавна да е пропял - след като има само догатки свидетели няма - някой е направил гадорията и след това или се е покрил , а няма къде или вече прави компания на алах извод: няма живи свидетели на това кой е пуснал оръжието,ако някой иск да разбере все пак кой е - търсете странни случай в радиус от 300 км от типа на изяден от гризли в пустината

А, аз съм кретен мамо, и се мия в леген

milena_gm@

Съжалявам за глупавия си коментар. Сега, като изтрезнях, разбрах, че съм го писала за себе си. Но с позицията Ви не съм съгласна.

си ОЛИГОФРЕН.

до 10 дни ще разбереш и кои е доставил оражието когато започнат да го унищожават.мога да ти подскажа -едно малко евреиче което се счита за имперетор на наи- голямата по територя даржава и името му е сварзано с женски полов член put...

Леле, каква неграмотност. Абе, нещастнико, научи малко българския език, па тогава се изхождай по въпроса. Ти циганин ли си или чалмалия?.

Кери бърза. Десет дни, щото на единадесетия, Башар ще е приключил с "опозицията" ИМ.

Даже се чудя как не им е дал срок 10 часа, например.

Мичмана: Нова янкина тъпотия - сирийското правителство да си унищожи химическото оръжие, а чалмите да си го запазят. Е, писна ни от янкината демокрация и справедливост.

Но лошото е, че не могат да го използват - те затова протестират.

Гнусните псета осъзнават, че някой някак отнякъде е разбрал и се е набъркал в ПЛАНЪТ им :)...гадното за тях е, че или трябва да НЕдозавършат процеса, но да реагират...или да си чакат още 1000 години до следващия удобен момент

Или, че нямат на разположение още 1000 години. Ще трябва да реагират.

rumendelchev@

Е, да де. При тях въпросът се състои в: Или СЕГА, или след 1000 г. отново

Обама умрял и му позволили да се види с Господ и да му зададе три въпроса: -Господи, ще я има ли Америка и след мен? -Да, сине А ще имат ли работа хората? -Да -А колко ще струва една кола? -20 копейки

Правилно ли разбрах? - времето на парите ще си отмине (най-накрая), но понеже не сме свикнали да оценяваме нещата не в парична стойност - компромисно решение

Тime !, Колега.

Войната започват все по-явно да я водят само САЩ и Русия. ООН все по-малко взема думата. Думата на хората - отживелица.. Ами, ако случайно се окаже, че САЩ и Русия играят по свирката на един и същи "бог", ние няма само да гледаме театър, а и ще участваме.

Да. Лудницата от 1963 е Нищо в сравнение с това сега. ( Ама боговете - и те, казват, били имали трудови книжки ;-)

milena_gm@

Трудно е да се следят трудовите им книжки. Нямаме тяхната информация, най-малкото, за да сме равнопоставени. Аз, специално, разчитам на изначалното чуство за справедливост у хотата, че някакси "ще им изиграе шега"

Изобщо няма съмнения,че използването на химическо оръжие в Сирия е под егидата на САЩ. Този инцидент обслужва единствено интересите на САЩ и терористите,които те подкрепят,за да свалят от власт законно избраното правителство,което отказа да се навежда на американците. Винаги трябва да се питаме,кой има интерес от едно или друго действие! А кой има политическо бъдеще в една суверенна държава,не може да се определя от САЩ а само от изборните резултати.Може би ,някой трябва да каже на Обама,че робството е забранено със закон,пък и той най много трябва да е против съвременото робство...

Намирам че Единственото Несъмнено, Колега - е че Нервите са опънати до скъсване Отвсякъде. ... А имайки предвид 1. Признанието на Лавров ЗА Възможността от Geneve-II 2. Признанието на Кери за Този срок 3. Доказаното позициониране на България 3.1. за Троянски кон на Русия в ЕС 3.2. като Вече Сериозно засегната от бежански поток => виждам Срещата у Нас като Тотален Painkiller.

Какви избори...?Тази страна се управлява от баща и син он 45 години...

Пич, бащата беше зъл, но сина е изключително интелигентен и умел управник! Благодарение на Башар, Сирия беше прекрасна държава, но тъпите терористи, спонсорирани от САЩ и шериатските държави в Залива я разбиха и порутиха! Гледай няколко интервюта на Башар пред западни медии от преди 2011 г. и ще разбереш що за човек е! Жена му е една изключително модерна и представителна дама, който по интелект, стил и външен вид бие 99% от жените на всички останали управници в западния и не само Свят! Май само жената на Чехльо е по-умна от нея, защото не се показва никъде!

Дир, защо цензурирате?! Защо си мислите, че сте безнаказани, а?!

Ако позволите да Си припомним, Колега : А. След краткотрайния пик на еврото спрямо долара (2009-2010) осцилиращ около 0.85 USD за 1 EU - от 2012 е твърдо Под 0.8 Б. У Нас друго освен 'банки' и то 'наши' - практически Няма Пазете си парите, Хора !

Думите не били достатъчни!!Айде бе,да не би да искате ДОКАЗАТЕЛСТВА?Почвам да си мисля, че на тия целта им глобална СМЕХОТЕРАПИЯ.

О'Санна ! А за да Не стане 'Разпни го !' : --> Geneve-II у Нас ! Н-Е-З-А-Б-А-В-Н-О .

Джон Кери ще завърши кариерата си като Килъри Клинтън. С обилен дрисък и непрестанна диария ...

За жалост,калпава пара не се губи! Макар че,ако не е той,ще е някой друг като него. Това са чукундури!

Какво ще стане ако след 10 дни Сирия не предаде хим.оръжия под м/ународрн контрол. Едно нищо. Кери ще пита Обама, Обама ще пита Конгреса ... Накрая Обама ще пита Мишел. А тя каза, че не иска война ...

Ех тази сладка и мазна баница Сирия, как само да я душиш и дая гледаш. Лоши руснаци, лоши! Бат Жон иска да цоца, да влачи пара, а вие му пречите.

Що ,мислиш ,че на сирийците по им харесва руското цоцане в момента...?

Според мен ако ще слагат хим. оръжия на Сирия под международен контрол е редно и ядрените оръжия на Израел също да бъдат под международен контрол . Няма значение , че това е държава подкрепяна от САЩ .Само така ще има някакъв паритет в Близкия Изток .

Ако позволите да Си припомним Данни : А. Израел Е подписал Конвенцията за ядрени оръжия. Б. Сирия Не Е подписала Конвенцията за химически оръжия.

АКО ПОЗВОЛИТЕ да си припомним още данни! Израел и С.А.Щ са подписали и Женевската конвенция. Прочетете я.Много интересна! Само че нещо не я спазват от време на време.

Да ги броим 10 дни?Отпред назад или отзад напред?Поживьом увидим!

Русия и кораби ? Това , нещо като Уганда и Формула 1 ли е ?

Не. Нещо като ти и мисъл :)

Пет броя. СвръхСериозни. В сирийски води.

Тези са отгоре.А има едни други отдолу.

ЦТ. Като твоята глава и акъл.

Съветвам обикновените американски граждани да внимават.Господарите им разбраха,че жертвоприношения извън терторията на САЩ нямат ефект ,пък било и то срещу деца с химическо оръжие.Така че ще им трябва 2-ри 11 септември още по- грандиозен (може би ядрен).Те сигурно ЦРУ-то вече сигурно са''прихванали''разговора дето лично Башар Асад и президента на Иран спокойно по мобилния си лафят за пъкления план срещу''люлката на демокрацията''

ОО то не само това... просто потърсете в youtube FSA и ще ви излязат достатъчно видеа вкл. и как един от водачите им сам гордо заплашва как ще използват хим оръжия за да убиват жени и деца ... Ще видите и други от типа - как поддръжниците на US режат глави, 1дат сърца пеят песни за Осама и развяват знамето на алкайда ...

Страшни убийства стават в Сирия. Ужас е.

Скандални разкрития за Сирия автор: link източник: link [10.09.2013 11:47] Двама пленници освободени от Сирийската свободна армия разкриват истината за тях самите и химическите атаки след завръщането си. Белгийския учител Пиер Печинин и италиански журналист Доминик Куирико, които бяха отвлечени и държани като заложници в продължение на няколко месеца в Сирия, заявяват, че са чули разговор между похитителите си, че бунтовниците стоят зад последната химическа атака . В редица интервюта за европейски новини, бившите заложници казаха, че чули англоезичен Skype разговор между похитителите си и други мъже, които казали, че въстаническите сили, а не правителството са използвали химически оръжия срещу цивилното население на Сирия на 21 август в атака в близост до Дамаск. "Мое морално задължение е да го кажа. Правителството на Башар Асад не е използвало газ зарин или други видове газ в покрайнините на Дамаск" каза Пичинин в интервю за радио RTL в Белгия. Той подчерта, че докато са били в плен, той и другия затворник Куирико са били изолирани от външния свят и не са имали представа, че химическите оръжия са били вече използвани.

що за простотии някакви като биле пленени чули някой да казва и после случайно ги освободили други си разговаряли по телефона над темата абе тези за пълни идиоти ли ни смятат

Всъщност Кери казва: Все пак международната общност трябва да направи всичко възможно,за да я проведем НИЕ тази война! Сега ще ги притискаме от друг ъгъл,но ние "със скромните си усилия и малък риск"(цитат на Обама) за НАС,ще направим това,което сме решили! Не човеци,които след всичко,което се направи,вече са странно неадекватни!!!

Не ми звучи сериозно тоз клоун. Ще чака колкото трябва: 10-та руски кораба около сирия имат добър, вразумяващ ефект върху всякакъв вид щатски дебили, па били те и президенти!

Нещастници....те са виновни и за ДЕГРАДАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ! Колко БЪЛГАРИ-бежанци имаме ние по света от този ШИТ вирус!

Все ми се струва че : А. Няма Ни Един/на Българин/ка емигрирал в отвъдчерноморието Б. Няма Ни Един/на 'наш(а)' 'избранник/чка' дето Не Е де-факто кремълски крепостен (Извинете !)

Кой е този,че и срокове ще дава!Много започнахте да се изживявате като господари на вселената май...

А кой ще сложи под контрол ядреното, биологичното и химическото оръжие на САЩ ? Докога ще го играят господарите на света ? Кога САЩ заслужено ще бъде обявен за най-големият диктатор? Кога ще спрат да се месят в суверенни държави ? Кога ще спрат да подкрепят радикални ислямисти ? Кога ще признаят, че демокрацията им е фалшива, а причините за нападението на държавите са нереални ? Кога ще признаят, че всичко е за природни богатства, съответно за пари и власт ? КОГА ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО ?

Забрави НЖТП Най-Жесток Терорист на Планетата

Нова янкина тъпотия - сирийското правителство да си унищожи химическото оръжие, а чалмите да си го запазят. Е, писна ни от янкината демокрация и справедливост.