Млекопреработватели: 60% от сиренето на пазара не е истинско

Поне 60% от сиренето на българския пазар е имитиращ продукт и в него са вложени растителни мазнини, алармираха на пресконференция млекопреработватели.

Обратно в новината

Коментари - Млекопреработватели: 60% от сиренето на пазара не е истинско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

" Имало 12 страни от ЕС, където суровото мляко е по-евтино от българското и за преработвателите е по-изгодно да внасят от 2000 километра, вместо от 20, с горчивина призна Танева. Няма как да се намесим, защото това противоречи на принципите на Евросъюза за свободно движение на стоки и услуги, допълни тя." Е тоя съюз мам..а ни е.а! Аре да излизаме от него а?

до къде е докарахме, да внасяме мляко от Пичковци. Няма държава, нямааа

Проблема не е дали в продуктите има раст.мазнини или не. Проблема е тук: "Имало 12 страни от ЕС, където суровото мляко е по-евтино от българското и за преработвателите е по-изгодно да внасят от 2000 километра, вместо от 20, с горчивина призна Танева. " И за това точно такива като тая п....ка министърката са виновни. Както с бензина и много други неща. В държавата с най-ниски доходи от ЕС за пореден път се оказва, че продуктите са по-скъпи, отколкото в по-голяма част от другите страни в ЕС.

Айде бе,какво чакате?

да не се лъжем - не 60%, а 100% от продуктите, които се предлагат тук, като "МЛЕЧНИ" нямат нищо общо с млякото и дори нямат общо с животните. Ако едно сирене е правено от мляко, трябва да мирише на животно, а нашето не мирише на нищо. Този вой е отново за по-високи цени на "истинските" им продукти.

С данъци нещата не се оправят!! Населението не е брашлян чувал-стига данъци!! Трябва да се забранят ментетата , ако трябва стройте нови затвори, за да ги натъпчете с престъпниците, които ни тровят!!!

Айде стига с тия дълги полемики. Кой на днешно време яде българско сирене? При бай Тошо сиренето вървеше защото нямаше друго; парче хляб, парче сирене и се броиш за нахранен. Сега е друго - млечни продукти колкото искаш! Сиренето и хляба са комунистическа отживелица. Ядат ги сталинистите от носталгия по миналото.

франция, италия,германия Aвстрия идруги страни са все Cталинисти.

в тези страни се продават млечни продукти от мляко, а за източния пазар - подобие със растителни мазнини, че на това отгоре това е узаконено с увъртяни европейски директиви , задължително да им купим стоката.

Тра-ла-ла... И кога ще бъдат публикувани имената на фирми-фалшификатори и марките менте-сирена и кашкавали?

"Някои от мандрите", "някои от фирмите", "някои от производителите".... Ами кажете кои са въпросните "някои", за да си направят сметка потребителите, когато пазаруват. Ако няма някакво поименно изброяване статията остава без никакъв смисъл, никаква информация не носи. Едни хора, едни фирми...

Продължавам да не разбирам, как вносното мляко е по-евтино от българското..... А после през седмица някой политик почва пак да се бие в гърдите колко добра държава сме за развитие на бизнес и как поредните инвеститори щели да си довлекат задниците у нас....

Като всичко друго в жалката ни държавица и сиренето и кашкавалът са фалшиви. Алност и безскрупулност се нарича това! Изкупната цена на млякото от краварите не е повече от 30 ст.за литър.За килограм сирене отиват 7-8 литра мляко,което прави 2,40лв.за килограм ,плюс 1лв.разходи за производство.А какво излиза на пазара - от 6 до 15 лв. за килограм сирене,при това фалшиво,което значи че дори фалшивото сирене се продава в пъти по скъпо от истинското. Нищо друго не мога да кажа на червената буржоазия,освен:Вашта мм....комунистическа,ненаситна!

Реват само защото скоро не са вдигали цените на продуктите си.Защо не вдигнат изкупната цена за да имат качествена суровина а искат да се забрани вноса на раст.мазнини.За да могат отново да рекетират кравефермите.

НЕ ОБЕСЯТ 2-3 ТАКИВА ПРОИЗВОДИТЕЛИ,ВСЕ БОКЛУЦИ ЩЕ ЯДЕМ!

Тия т.н. млекопреработватели докато не кажат в кои вериги и кои марки са с раст.мляко нощи не правят само създават 15минутен смут в аудиторията. Утре вече са забравени....

60 процента от сиренето на пазара е СЕРЕНЕ

someone

ха, добър ден. после на ч0 инсулт и инфаркт от запушени артерии от холестерол.

по-евтино вносно мляко - не е задължително да е с по-ниско качество от родното; в Румъния ДДС върху храните е 9%, а у нас...

на теб май не ти е ясно нали ако е вносно държавата пак ще го обложи с ддс

че от тези 60% дами и господа млекопреработватели вие правите сигурно половината...крадецът вика дръжте крадеца!!!

Не ни губете времето...Кажете направо КОИ СА ТЕЗИ ОТ 40-ТЕ ПРОЦЕНТА....

90-те подкукуросаха народа да си върне земите - по 3-4 нивички на калпак, 1-2 крави и някоя овца.... ураа ама чудо голямо ... ама старите углопяват .. на младите не им се работи .. а и с трици се ловят само гъгрици.... за сравнение Швабите от Швабия-Щутгарт: Семейство от 3-4 +2 работници гледат 200-300 крави в затворен цикъл, ниви, със субсиидии, механзация ... като ъпгрйдвано АПК. Сиренето си им е сирене, млякото си е мляко ... дори в местните магазини-големи и малки има продукти от местните ферми ... натюр...

Поздрави Жельо, Костов, Дертлиев и знайните и незнайни бойци на реакцията за този чудесен резултат.

Как работи системата, на принципа прецакай следващия по веригата. Производителят гледа да прецака изкупвача, щото се трепи по цял ден, а му дават стотинки - къде разрежда, къде събира каймака, къде по-страшни неща. После изкупвача гледа да прецака мандрата, слага един куп боклуци да компенсира лошото качество. После мандрата гледа да прецака крайния потребител, слага палмово масло, сухо мляко и други гадости и го продава. И така по веригата, всеки се старае да прецака всеки и всички са прецакани ;) тоя принцип е валиден за много други сфери в БГ ;)

купуваите българко менте,вносното е по некачествено

Кой каквото заслужава това ще яде

Срам .Все не стигат парите на българите.Няма и да имате,все ще сте бедни,гладни,носещи старите дрехи на Европа.Защо тровите собствения си народ?Срам.Тичате като луди по света да сте слуги.Как си харчите парите,като сте убили собствените си близки сродници?

проблемът е доста по-дълбок отколкото си мислим,и ни го представят.първо -за "чисти" млечни продукти трябва мляко.от къде ще го вземем.някой ще каже"ами от фермите".но те не са слонни да го продават за 50 стотинки,колкото им го изкупуват.а и затова произвеждат толкова малко-просто няма как да работят на загубаако мандрите изкупуват млякото по 1,20 ,каквато е реялната му цена,сиренато трябва да е над 10 лева, а киселото мляко поне 2 лева.но тези цени,поне 6о% от населението не може да си позволи.здатворен кръг ,в който се въртим над 20 години.когато доходите ни станат "истински",такова ще ни е и млякото,и сиренето, и кашкавала, и месото.затова,реципрочно на "фалшивите" ни доходи,ще ядем фалшификати

Само простаците ядат българско сирене!

ял съм немско, холандско ,датско,френскиш,гръцко ,италиянско, испанско, сигурно и някое пропускам.вкусни са наистина,но сиренето-истинското,което съм ял в България-неповторимо

българското не е по-вкусно,просто си свикнал с него,а това вече е друго нещо,въпрос на навик,не на по-добър вкус,давал съм на чужденци да опитват истинско бг сирене,но за тях то е първичен почти суров продукт,техните сирена са фини,узряли,не могат да ги сравняват с нашия примитив наречен сирене,това е просто поредния мързелив бг продукт,българина обича нещо да стане от само се,без много много да му се върти

Ае кажете поне веднъж кои са тия фирми и марки сирена които слагат тия гадости. Какво ги прикривате имената да са с дебел червен шрифт, инак статията си е чист талаш без тази информация!

Винаги когато се появи проблем кой ли не почва да иска "намеса на държавата". Е как да се намеси, като не съществува от 80 години поне ? Регламентът трябва да е много прост - разрешено е всичко, забраните са забранени. Обаче ако си си купил "сирене" с растителни боклуци и това не е описано на опаковката ги съдиш за отровителство и ги осъждаш да те обезщетят със 100 бона. Така и със всеки виновно прикрит опит да ти пробутат ментета. Иначе никой нищо не трябва да забранява, защото виждаме , че забраните са извор на корупция, престъпност и подтискат икономиката.

Ти къде живееш? Как си представяш да ги осъдиш, нали не зависи от теб, а от българския съд. Лъжеш хората с илюзии за справедлив съд.

Да се НАПРАВЯТ СЕЛСКИ ПАРАЗИ на млекопроизводителите и животновъдите. Преработвателите, прекувпачите и тарикатите ВЪН! Купуваш си мляко, месо, сирене, масло и т.н. от коректния фермер. Слагат един ветеринарен лекар за илач и всичко е ОК.

В селата всичко се правеше от 100% мляко. Комунистите унищожиха всичко.Унищожиха КАРАКАЧАНИТЕ и милионите им стада.Унищожиха селата.Напрвиха ни ПРОЛЕТАРИИ. Демек наемни работници.До каквото се докоснаха всичко унищожиха.

в тези страни се продават млечни продукти от мляко, а за източния пазар - подобие със растителни мазнини, че на това отгоре това е узаконено с увъртяни европейски директиви , задължително да им купим стоката.

Докато няма никакьв контрол по веригата земеделец, "животновьд,"преработвател и тьрговци- излючително чужди такава ще ние оправията

Колкото и "странно" да прозвучи, истинският проблем е в отрицателната нагласа (отгледана през последните 25 г. - следствие от онова преди...), с която се върши всичко в държавата ни. Един умишлено отгледан нихилизъм/самоохулване плюс унищожаване (умишлено) на всякакви духовни ценности, има за следствие изложените в статията въпроси. Т.е. никой не е"мотивиран" да мисли и постъпва според изконните и естествени закони и принципи, на които почива едно нормално общество. Резултатът е виден на всички нива... Тъкмо затова буди тъжен смях цялата тази шумотевица с "реформирането на съдебната система". Не с. с/ма , а всичко преди нея подлежи на основен ремонт. Ако това се състои, нещата ще започнчат да си идват по местта, и няма да пазаруваме и да се прехласваме по събските стоки.

не слагат фалшиви етикети на вносните храни???! как при тези цени правят сирене от мляко само и салам от месо само... наште поне пишат - телешки от 20 процента телешки боклуци полезни соеви протеини суроватка на коа секо прасе квичи от кеф и некои полезни за телата ни подправки и вкусове. до ри в телешкия ни слагат вредни свински мазнотии. що сте недоволни..малко по скъпо е.

ако можи да мелят четината по ситно...и да не е на китки поне. ножа беше малко тъп..ша прощавате за забележката. ако в сиренето има тънки малки и остри неща кое е по хубаво- да са от стъкло или от пластмаса? много боли от дупка в стомаха..затва питам.. после требе са дезинфекцира ма ракията и тя скъпа се повече.. а некога у фрянцята дворяните знаели кой ша е палача и давали рушвети да не мачи ги..

Тествал съм повечето млечни продукти на БГ пазара и не се развалят след месеци в хладилник. Отидете в Гърция и си купете най-евтиното прясно мляко, като ще видите, как точно след около 3 дни ще стане само на извара! Същото се случва и във Великобритания, където пък средната цена на килограм масло е 2.5 лири.

Повечето хора в България си харесват вкуса на ментето и не биха харесали истински продукти. Освен това за повечето истинските продукти са тези от магазина, защото други никога не са виждали или вкусвали. Съмнявам се и повечето да знаят изобщо откъде би трябвало да идва храната.

Важи само за младежите на 20-30 г. Смятам че тези след тях също ще могат да отличат измамата, понеже не са израсли с нея.

Тези , на които се позволява да продават имитиращи продукти, на цената на истински- печелят, останалите - ги удрят.

Близки до властта!

ни продавайте млеко на таквиз де прават неистинско. и как от 6л по 06лв стават на 9лв килото? докога цената ще е уж гаранция? тоя нещо менти. иска да дига цените на имитациите май и пичалби от ддс.

Е как няма вносното мляко да е по-евтино. У нас с две крави искат да хранят цяло семейство. Как да стане освен с цена.

Хахаах! Ебати смешника! Изкупната цена на млякото е 30-40 стотинки за литър. Ти сам си прави сметките.

Има пазар има търсене, ако стане толкова "истинско" може да минем на телешки пържолки.

Chefo77

Те имитиращите продукти да ги спрат - това е ясно. Въпросът е какво ще направят производителите на сирене и т.н., за да заменят сухото мляко, което влагат в продуктите си, с истинско прясно мляко. Или само чуждото канче трябва да се гледа. Масово "прясното" мляко е произведено от сухо такова. И масово сиренето и кашкавала са с такова "прясно" мляко. Което не означава, че цената е адекватна, тя си е като за истинско ...

Имитираме цяла държава, а вие за някакви продукти.

Това същото се отнася за всички млечни продукт- кисело мляко, прясно, кашкавал и т.н. Не стига, че ни продават боклуци, без да има никакъв контрол от страна на най-корумпираната страна в ЕС, ами и ги продават на много високи цени. Аз отдавна си купувам само вносни стоки, които са по-евтини, по-нубави и с по-висок контрол от техните страни.

едно време имаше бдс а сега е демокразция и всеки прави каквото си иска щом няма стандарт какво искаш като стара планина ама не е задалжителна

КАТО НЯМА ДЪРЖАВА,КОЯТО ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА,ЩЕ СЕ ХРАНИМ С БОКЛУЦИ!!!МИСЛЕТЕ НА ИЗБОРИ!!!

докторския..

nirvana

Кравата дава мляко за телето си и за стопанина а не за вас бетонирани потребители . Ако искате да знаете солта ви убива повече. Крава с виме за 60 л. -не виждала слънце. Ще ви EvA урбанистичната ма..

Да ги глобяват 6 цифрени суми и ако нямат конфискация и разпродаване на имуществото! Деба и алчните катили! И къде е държавата - защо плащаме шибани данъци, за да ги крадат ли?

Сирене се прави и от....мляко

Преди години, в една медия имаше рубриката: "Не ходете, там!"В нея публикуваха списък на ресторанти, където менюто или обслужването, не са добри. Нека някоя "свободна" медия, да публикува списък на магазини и продукти, от които да не купуваме. Ама, че ги пиша и аз - едни, такива ...

Участваш за наградата " най голям майтапчия "!

А, че вие,министерството не се намествайте - само кажете кои фирми внасят мляко от чужбина!!! След това - работата е наша.

Е как да няма какво да се направи? Вземете субсидиите на тютюнопроизводителите и ги дайте на млекопроизводители и животновъди!!! Млякото е по-евтино в чужбина, защото е субсидирано здраво!

Да ви е сладко!

И после се чудим защо статистиката в България е, че 1 от 3-ма ще заболее от рак. А в САЩ е 1 от 2,3 (вече по-скоро 1 от 2). Най-добре да се замени сиренето с домашно-направен кефир - прави се по-лесно и от кисело мляко. Само така може да сме сигурни в качеството на храната ни (ако сме си взели мляко от качествен човек, разбира се).

Пак ти трябва прясно мляко, т.е. пак си плъзнат...