Синдикатите дават на съд правителството заради прогноза

Синдикатите обявиха, че ще съдят правителството заради бюджетната прогноза до 2014-та година, според която е заложено 3% поскъпване на разходите на домакинствата до края на годината, но се предвижда ръст на пенсии и заплати чак от 2013 г.

Обратно в новината

Коментари - Синдикатите дават на съд правителството заради прогноза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Със съдене такова нагло правителство не се оправя. Всенародни протести. За това са синдикатите.

Какините, какво Ви пречи утре да се качите на колите и да направите ЗАДРЪСТВАНЕ на София и някой по - голямо от махала населено място. Новината: "Цените на храните в ЕС продължават да растат" - 10:35 27 април 2011 не Ви ли се струва подобна на българската поговорка, "Тебе думам дъще, сещай се снахо!" ?!!!

Не се притеснявайте,от 01.01.2013г. ще можем да работим във всички страни в ЕС. Ставаме равноспарвни в това отношение. Времето до тогава използвайте,за да научите езика на страната, в която сте избрали да живеете и да работите достойно,във всяка една друга държава от ЕС труда ви ще бъде възнаграден справедливо,за спокойствието на работното място да не говорим. Няма смисъл от всички дриги коментари в каквато и да е друга посока. В България можем да се връщаме (евентуално) за отпуска,стига до тогава циганите да не са разрушили и ограбили всичко.

Бг съдебната система ВОНИ! Пример: ПРЕДПЛАТЕНОто ми ДЕЛО! 8-а год прикриваната злоупотреба с власт при наемане и прекратяване по взаимно съгласие? /в у-вията на вече-установеното престъпление по 313 от НК при несъответствие със заеманата държавна-контролна длъжност от овластеното лице ТОТЮ МЛАДЕНОВ МЛАДЕНОВ спрямо Данчо Василев Кънев-виновен, съгл./Реш. по НАХД1094/09г на СРС за престъпление по чл.313 от НК!./ при косумирана злоупотреба с власт и конфликт на интереси за ИД на ОД Инспекция по трудав гр. Плевен, квалифицирал ме така преследвано лице по смисъла на чл.32 ЗПРКИ

Ама защо плюете правителството то ще увеличи заплатите през 2013 когато му свършва мандата за да ги запомните с добро:) А какво стана с работещите пенсионери -държавни служители? Мълчат си, нали щяха да ги махат - докога при тази безработица ще има работещи пенсионери та било то и бивши военни, които са осигурени с пенсия и заемат мястото на нашите безработни образовани деца.

Принципно сте права, в нашето ведомство с лопата да ги ринеш такива пенсионери, но 80 % от тях са експерти и си разбират от работата, а така наречените "образовани млади кадри" даже входния тест не могат да си издържат и първо за заплащането питат, не че и те са виновни за липсата на приемственост например, така или иначе нещата не са толкова прости...

Синдикатите обявиха, че ще съдят правителството заради бюджетната прогноза до 2014-та година, според която е заложено 3% поскъпване на разходите на домакинствата. Всичко е пунта мара , синдикати -това е закония рекетьор ,ще съдят зада им дадът пари както винаги е ставало .Бат 'Бойко ще им даде някое др милионче да си траят понеже касите на синдикатите са празни ,няма заводи и фабрики да им дават кинти членски внос .А там където е останало нещо синдикати няма .А защо е така ( щатен работник в завод или учереждение не трябва да бъде синдикат .защото защитава интереса на работодателя ) това е само в разграбена България другаде го няма . Няма синдикати а озаконени МУТРИ КНСБ, ПОДКРЕПА ...

"Според председаля на КРИБ Огнян Донев, обаче, повишаването на МРЗ трябва да се съчетае с повишаване и на осигурителните прагове." Този Огнян Донев не е ли човека, който неотдавна изигра партньорите си и гушна часовите вестници? А малко преди това същият угодничеше с благодарствени послания до ББ! Чудя се с какви очи такава личност може да бъде търпяна в тристранката? Няма да се изненадам, ако следващият му ход е учредяване на някоя партийка или движение, което да подпре ГЕРБ ? Там са наясно, че е време залязващата Атака да се подмени своевременно,а след завладяването на "Труд" и "24 часа" фармацевтичният олигарх е подходящ за тази операция.

българите са много прост народ.. сажеляват мрасните пенсионери виновни за дивия капитализъм и разпада на комунизма в които вместо да работят и да го развият, те само крадяха и марзелуваха.. и сега за наказание доиде капитализма и еебава мамата на младите.. ама те младите са заблудени, коне с капаци, не им теглят нога на дартаците заради които са в това шибано капиталистическо пологение, ами реват за мрасните дартаци.. докато народа е прост и защитава прости каузи, пологението ще е много зле

---Стига де ,ма съдете го това правителство,та това е безумие!!!Всичко се вдига и живота става немислимо скъп,а факт е че фирмите и работодателите хитруват със съкращенията,защото лично аз познавам 2-ма работодателя с различни фирми,които си пътуват със семействата до екзотичните островни държави на скъпи почивки за праздниците !!!Колко ли още има такива като тях-МНОГО!!!Ако правителството склони и повярвя на работодателите то ни лъже и е време да си ходи!!!:(

Сигурно ще изразя мнението на всички пенсионери. Това правителство провежда геноцид спрямо нас, чиито доходи се сринаха откакто ни управляват Бойко, Симеон и Цветан. Такъв геноцид не си е позволявало никое правителство след 1989 г. Срамота е , управляващи! Махайте се, защото не издържаме повече да гледаме наглите ви физиономии и да слушаме непрекъснато как се хвалите! За какво?! А вие, пенсионери и кандидат-пенсионери, пак гласувайте за тези малоумници, та за следващия им мандат да останат сами да си гласуват! Не искам да ги виждам повече нито по телевизия, не искам да ги слушам по радиата и да гледам самодоволните им лица във всички вестници.

Изберете си тогава Виденов пак, да се сетите, че е имало и по-голям геноцид. Аз лично се надявам до тогава да сте пукнали всички червени утрепки, че да можем да построим държавата без да пречите с вашите БСП-екперименти.

и неграмотен, като ще се изхождаш по форуми, поне го пваи грамотно! Защото с това неграмотно писане, оставам с впечатлението, че У трепката си ти.

засто нема нито един коментар за увелицаване на жизненият стандарт нанарода а за патриотизам и то за лажипатриотизаетм по 20-з0 коментара.ето това е булгарина гладен ама горд. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да се махат !!! Писна ми от тах !!! Ние не ядем асвал, не искаме магистрали, а да си живеем що годе добре!!! Бензина скъп, заплатите ниски!!!! И какво ще вземете от българина/а не от циганина/ още ризата на гърба му ли??? И българина изнемогва нямам как да се оправя с всичките сметки и данъци да плаща е ми ние само сметки и данъци плащам какво остава за нас??? Едно голямо нищоооооооо!!!! Аре да си ходите Дянковци, Цветановци и Борисовци , че ни еб...е м....а на народа и пак не се накрадахте и наядохте!!!!!!! Коментара оставям за вас Г-н Борисов и не всеки има яйца за велик ден в джоба си, някои даже не могат да си позволят яйца!!!!

в бг няма пазарна икономика а позорна и преcтапна. тук няма работодатели а робо наематели. дано на всеки бизнеса му приседне та да се научи на човечност. по света не е бг. стига с този геноцид и измислен бизнес това си е мародерство таргашество. позор за всеки нормално мислеш човек.човек а не робонаемател алчен и крадлив.

Това правителство е за международния съд в Хага.То дойде на власт,за да се подиграва на българския народ.Тези,които го избраха си заслужават,но какво са виновни пенсионерите,които изградиха България с честен труд и съм сигурен,че са умни и не са гласували за полицейщина.

В България няма синдикати. Има групи от хора, които се наричат така и служат на всяко правителство. Нищо не правят за хората, чиито интереси уж защитават.

Какво се учудваш Пламене?Всичко днес е възможно защото Борисов не се освободи от внедрената олигархия в администрацията.Именно тя спъва и създава интриги ,крие решения и не изпълнява законите .поради това в ЕС вече гледат с лошо око на нас. Ето например Дянков казва няма пари намалете управляващата администрация!Какво правят в бюджетната сфера"Съкращават заетите си кадри в производството и обслужването,например "касиерки ,редови чиновници или изпълнителни кадри .Същевременно гледат да увеличават директорския и началническия персонаж.Ако ти предстои след година две да се "пенсионираш"марш навън ,а Европа иска да се увеличават годините за пенсия.Как ще стане това когато вместо управленческата администрация съкращават "кандидат"пенсионери?Е накрая ще видим Европа на "кукоув" ден!

Абе тия са луди и още по-луди сме ние, че ги търпим още. Ама то не може един народ бил 700 години под разни робства да си търси правата и да се опълчи на тоя геноцид. Накрая живи ще ни одерат тия, а ние си пишем, че се и майтапят някои. Откъде тая сила, скоро няма да има съвсем какво да се яде, за сметки не говорим, а тия 5 и 7 процента щели да ми вдигат и то след няколко години?! Явно съвсем ни вземат за баламурници ....

Управляващите нещо взеха да се ЕбаВат с Народа. Май скоро Народът ще ги ....

Ми, хайде да го направим като в Белгия - те от една година са без правителство! И какво от това? Няма партии, няма флашки, няма "аз", няма "ти". Всеки си гледа работата.

В България няма синдшкати,за това всичко което иска правителството се постига.Ами вижте им синдикалните вождове-охранени всички под крилото на БКП/бсп-голо вода ,не стават за нищо.

Скоро бял ден няма видим.Абе сериозно почвам се замислям тез наште тъпоъгални политици,изванземни ли са.Крадоха крадоха и пак се ненаядоха.Ми маика ви проста живейте си с циганите бе охлюви

Прав си за всичко, което си искал да кажеш, но трудно ти е да пишеш на български. Къде си учил в отделенията бе човек?

По-голяма глупост не бях чувал скоро. Синдикатите, вместо да вдигнат обща стачка, те ще "съдят" . Ами то ще му изтече мандата на правителството докато се задейства правосъдието. Абсолютна демагогия на казионните бездини синдикати.

Много забавна игра - заменяй мислено във всеки текст, който четеш, "синдикат" с "тарикат". Пробвай!

Днес, на плащад "Грибалди" видях Вежди и Тренчев така приятелски си чуруликаха, а сега щели да съдят мутро-мафиотското правителство.

Тези е време да кажат, че не могат и да си ходят. Ако не искат е време ние да им кажем. До тук изядоха 2 млрд през 2010та, освен тях изядоха увеличението на заплатите и увеличението на пенсиите. Изядоха 1.3 млрд на здравната каса и незнайно колко от здравните пътеки. Вече са опасни за живота ни. Време им е ! Да се махат!

Нищо не мога да разбера! На съд се ходи когато са нарушени закони и има прстъпление. Къде по белия света синдикатите съдят правителство, че не увеличава заплатите и пенсиите? Навсякъде, където има пазарна икономика, работодателят определя заплатите. Навсякъде всеки пенсионер си е имал пенсионна сметка и получава пенсия, която зависи от това колко пари е внасял за пенсия и колко е натрупал! Всичко друго е ала-бала-портокала! Или е българска работа!

Питанко, Питанко .. земи попрочети някой закон, по-точно КСО ( Кодекс за социално осигуряване) чл. 100: Чл. 100. (Изм. - ДВ, бр. 41 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 112 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 104 от 2005 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Пенсиите, отпуснати до 31 декември на предходната година, се осъвременяват ежегодно от 1 юли с решение на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт с процент, равен на сбора от 50 на сто от нарастването на осигурителния доход и 50 на сто от индекса на потребителските цени през предходната календарна година. А сега ми кажи няма ли нарушен закон за миналата година, както изглежда за тази и следващата. А кажи ми сега как се нарича човек престъпващ закон.. БАТ БОЙКО Е ПРЕСТЪПНИК.

Ами пенсионни сметки (индивидуални) има само в белите държави и в нашите частни пенсионни фондове (ама там вноските са по 2%). А над 90% от заплатите се плащат от общия кюп, където не е много ясно има ли връзка м/у вноските на човека и получаваната пенсия.

Ех, Дянков Дянков! Бойко ще си хапе гъ заради теб. Лошо, много лошо.

Не на увеличението на заплатите! На робите нали не се плаща нищо!

Робите ги храниш, обличаш, трябва да им осигуриш място, където да живеят, гледаш да не боледуват много-много и т.н. - грижиш се - като за всяка своя собственост. Главоболие си е да си робовладелец.

РАБОТОДАТЕЛ КОИТОНЕ МОЖЕ ДА ДА ПОНЕСЕ 30 ЛВ УВЕЛИЧЕНИЕ НЕ Е НИКАКЪВ РОБОТОДАТЕЛ- А ПРАВИТЕЛСТВОТО ОТ СЪД НЕ РАЗБИРА - МИСЛЯ ЧЕ САМО ОТ ТОЯГА РАЗБИРА -БОИ И НЕ КАЗВАИ ЩО БИЕШ

е това е да се изработиш сам ,герберите цъфнаха ще ги берем през 13та щот тогава ще са си отишли