Сакскобургготски да връща „Царска Бистрица“, реши СОС

Резиденция "Царска Бистрица" е на държавата. Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза трябва да я върнат, реши Софийският окръжен съд.

Обратно в новината

Коментари - Сакскобургготски да връща „Царска Бистрица“, реши СОС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За тези, които ще искат да профанизират дискусията със съдебната сага за царските имоти, ще кажа само едно: Обяснението ми защо съдиите приеха тезите на Янев и Железчев, а неглижираха тезата на най- видния български цивилист проф. Живко Сталев и целия КС, че царската конфискация е противоконституционна. е: политически натиск от тези, които държат Борисов за шлифера.

на тоя бтк -то не му ли стига, агати наглеца

В царството на слепите в духовно отношение, едноокият Ричард Ран е ГУРУ. В държава където "калинките" са на почит и уважение, дереджето е такова. Дедо Симо е чел много добре съветите на Фердинанд, към Борис - III. За това сега нека не плаче, защото алчността му "изби" на челото. И бая трябва да се замисли, като религиозен човек, защо колата на синът му катастрофира.

Бог, Цар и Отечество !!! Да на ЕС , Да на НАТО, да е жив и здрав Негово Величество !!!

Докато беше на Царя съм посещавал Царска Бистрица, откакто се води държавно никой не може да влезне, руши се и не се поддържа като всичко в Бг. Куче влаче диря няма...

ПРОЧЕТЕТЕ И СЕ ВСЛУШАЙТЕ В ДУМИТЕ НА НАЙ ВЕЛИКИЯТ БЪЛГАРИН : "Ще имаме едно знаме, на което ще пише: "Свята и чиста република" "Ние не гоним турския народ, ни вярата му, а - царя и неговите закони" В Българско не ще има цар, а "народно управление" и "всекиму своето" Ако някой презре и отхвърли предначертаната държавна система демократска РЕПУБЛИКА и състави партии за деспотско-тиранска или конституционна [в смисъл МОНАРХИЧЕСКА] система, то и такива ще се считат за неприятели на отечеството ни и ще се наказват със смърт. Ще имаме едно знаме, на което ще пише: "Свята и чиста република" ЗА КАКЪВ ЦАР ПРИ ТОВА НЕБЪЛГАРСКИ МИ БРЪЩОЛЕВЯТ НЯКАКВИ ИДИОТИ !! КОБУРГА ДА СИ ХВАЩА ПЪТЯ И ТАМ ОТКЪДЕТО Е ДОШЪЛ !!

ЗА КАКЪВ ЛЕВСКИ ГОВОРИШ?! НЯМА ОРИГИНАЛ НА ТОВА. СЪЩАТА ИСТОРИЯ КАТО СЪС СЪВЕТИТЕ КЪМ СИНА ... НА ЦАР ФЕРДИНАНД. И ДВЕТЕ СА КОПИЯ НА ЕДНИ И СЪЩИ "РАДЕТЕЛИ". ЛЪЖЦИ СТЕ И ЛЪЖЦИ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ. И ИСКАТЕ ДА Е ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.

от дето си се пръкнал! Какви имоти има тук Кобурга!? Та всичко това от времето на княза, Александра Батемберга, било имот е на Интендантството на войската, а тя, воиската, държавна още тогаз била е, а не частна царска!

предизборни пируеити

тоя ще излезе най-крадливия цар, даже в приказките не е описан такъв ....

Негово Величество няма да остави така тази работа.Ще се обжалва.Когато става дума за пари, царят се превръща в хиена.Монте Карло изисква некои дребни разходи.....

ТОЙ Я ПОЛУЧИ ПО КАНАЛЕН РЕД. Няма два нанални реда. Сега я изземват по НЕКАНАЛЕН РЕД. На втората ти реплика за НДСВ. НЕ ТОЙ а ДРУГИТЕ наредиха, ако иска да се връща в България и иска да работи за България УСЛОВИЕТО е да основе НЕЩО. ЗАЩОТО "тЕ" НЕ ДАВАТ ДА ИМА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ. А след това устроиха ТЕАТРО НЕ САМО ЗА ЦАРЯ А ЗА ЦЕЛИИ БЪЛГАРСКИ НАРОД. С твоите приказки, ти си част от това театро, най-вероятно БЕЗ ДА ГО СЪЗНАВАШ.

Този "канален ред" се нарича Олимпи Кътев, ако не знаеш. А как имоти, принадлежащи на интендантството (разбирай - държавата) се оказаха частни, някой разбра ли, освен пряко заинтирисованите и тези с "намазаната" ръчичка? Впрочем някой спомня ли си, че през 2009 Б. Борисов се заричаше да върне "царските" имоти на държавата, а?

Позор е това. Да се вдигнем ВСИЧКИ от София до най-малката паланка, в която хора са останали и да ЗАЩИТИМ ЦАРЯ СИ. Не виждате ли какво става?????? 1. РАЗГРАБИХА МИЛИАРДИ И МИЛИАРДИ богатство на България. Една шепа предатели. ТЕ СЕ ВИЖДАТ. И никой не им търси сметка. НИКОЙ. 2. Принудиха и изгониха най-кадърните да напуснат България. 3. На тяхно място ВЕЧЕ ЕЖЕДНЕВНО ВНАСЯТ така наречени бежанци СРЕЩУ ВСИЧКИ ПРАВИЛА НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО. И всеки мълчи. 4. Един "бежанец" за половин година ПРЕСТОЙ в България е получил ПОВЕЧЕ пари в СТО ПЪТИ повече от един българин, бъхтал се за родината си четиридесет години. 5. Изнасят ни златото ТИХОМЪЛКОМ и другите метали от които само с ЕДНА ХИЛЯДНА ако имахме средствата НИКОЙ, АБСОЛЮТНО НИКОЙ НЕ БИ ГЛАДУВАЛ В БЪЛГАРИЯ. 6) СЪЗДАВАТ ПАРТИИ ЧИЙТО БРОЙ Е ПОВЕЧЕ ОТ БРОЯ НА хлябовете, които един българин може да си ПОЗВОЛИ да купи ГОДИШНО. 7) ПОДИГРАВАТ СЕ С БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА - ДРАЗНИ ГИ. Преди повече от половин век КОМУНИЗМЪТ в България ИЗЗЕМВА НАСИЛСТВЕНО криптата от Църквата Ал. Невски ПОД ПРЕДЛОГ НА КУЛТУРНИ ЦЕЛИ. ДНЕС НЕ САМО ЧЕ НЕ Я ВРЪЩАТ. А ПОД НОВ ПРЕДЛОГ - ТОЗИ НА ПАРИ ЗА РЕМОНТ ОТ ЕС, ИСКАТ НОТАРИАЛЕН АКТ ЗА НЕЯ И ОБВИНЯВАТ българските попове, че били "алчни" че не я давали. ДА ВИ ДАДЪТ КАКВО? Да станете "собственици" и на църковните ни имоти. ВИДЯХМЕ ВИ КАКВО НАПРАВИХТЕ С ОСТАНАЛИТЕ ДЪРЖАВНИ ИМОТИ- ПРИВАТИЗИРАХТЕ СИ ГИ И СИ РАЗПРЕДЕЛИХТЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА. Сега сте хвърлили око и на ЦЪРКВАТА. НЯМА ДА СТАНЕ. БОГ Е С НАС. 8. Защо ЗАГРАБВАТЕ ИМОТИЕ НА ЦАРЯ. Защото Царят Е СТОЖЕРЪТ НА БЪЛАРИЯ И НА БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА. БЪЛГАРИ ОБЕДИНЕТЕ СЕ ОКОЛО ЦАРЯ. НЕ СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ ИМА ДРУГ НАЧИН. НЯМА. РАЗБЕРЕТЕ ГО. НЯМА. ИМА ЛИ ЦАР ИМА БЪЛГАРИЯ. ПОМНЕТЕ ТОВА. НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ ПО САТАНИНСКИТЕ ЛЪЖИ СРЕЩУ НЕГО. ДАНО СЕ БОГ СМИЛИ И ОТВОРИ ОЧИТЕ НА ВСЕКИ КОЙТО СЕ МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИН. САМО В НЕГО Е СПАДЕНИЕТО И ЗА БЪЛГАРИ И ЗА ТУРЦИ И ЗА ЦИГАНИ В БЪЛГАРИЯ. ПОМНЕТЕ ТОВА. АМИН.

Човече, пий си хапчетата!

до "хапчов" При Ботев е било НАЛЕЙТЕ ВИНО ДА ПИЕМ. Сега казваш хапчета... То за да се ВИДИ ИСТИНАТА се ИСКА РЪСТ. Ако ръстът ти е колкото на едно хапче, що ще видиш - хапче.

Майка плаче за детето, мачка плаче за мачето , Идут даани, идут даании Рила плаче, за гората, цара плаче за дървата, Идут даани, идут даании...

Най-добре за България щеше да бъде ако вместо служебно правителство, начело на държавата застане Симеон!

Б . к . ук!

Национализацията ли почна? Да очакваме ли и ТКЗС-та? Сега всеки, който има реституиран имот може да очаква...

СЪБУДИ СЕ!!! Това не е коликтивизация, а нова еднолична приватизация!!!!

животът на панелите е около 25 г, а животът на стабилна и добре поддържана сграда е около 500 г. при положение обаче, че се наливат пари за саниране.

Баси племето сме.Не искаме цар, а главатар. С какво по заслужили са наследниците на одържавените фабрики ,които си ги взеха?Не че съм против,но царя си е наследник като всички останали на бащините имоти.Разбира се държавните не,но тук лъха на омраза и ненавист,против човек който е бил най ощетен след девети1944 г..Свързват се комунизъм с монархия,нещо което е несъвместимо.Доган докара царя за да свали Костов,който в един момент се оказа общ враг на всички политически опоненти. Царя и короната,са герба на държавата ни носен столетия и не мога да разбера ,"антикомунистчетата" тук които предпочитат ГЕРБ на престола или някой друг търтей.

Ало, курвенце, обърши си жълтото по устата и после се опитвай да приказваш.

са били частна собственост . царските имоти са били държавна собственост ползвани от царя . по-надолу съм поискал от вас монархистите данни за приходи и разходи на царя за да видим с какви лични средства е разполагал за да закупи тези имоти.

С тези царски неволи ни разсейват от съществените теми. Имотите на крадливия ни цар те му ги дадоха и сега те му ги взимат за да симулират дейност пред нас докато се чудят как да оберът на 100% КТБ-то или поредния фонд.

Руските подлоги не могат да простят на Негово Величество, че успя да ни вкара в ЕС.

НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ТАКЪВ НИ ГО ВКАРА,ЧЕ НАПРАВО ОЧИТЕ НИ ИЗХВРЪКНАХА.....

Да-а-а...а спомняш ли на каква цена влязохме в ЕС благодарение на точно неговите (на кобура) пуделчета - другарката Пръмова и мошето Паси? Между другото това са единствените министри, позволили си да не изпълнят решение на НС!

.

Царският наследник: "Аз ги хващам - те ги пускат. Аз пак ги хващам - те пак ги пускат" ... а най-големите далавери ставаха пред носа му.

комунягите доведоха крадлив Дедо, щото може и да на ви харесва, но Костов щеше да спечели втори мандат. Но "искаме си Царя", както исках и аз щото много добро съм чувал за баща му. Да, ама не. И като започна едно оплюване на Костов - леле мале. Но прост народ.Сега при ББ - имат си опорни точки - като Костинброд и най-лошото е когато гл.прокурор в разрез със законите я играе.Сега излизат "Ало, Ваньо" но засега това е слаба ракия.Да видим какво ще измислят,щото по инсинуации са ненадминати..

Я питай Костов защо подари Нефтохим на руснаците, а не на англичаните. Проблема с Царя е, че ги няма хората от времето на Цар Борис, няма го тогавашния материал. Комунистите са ви разказали играта и вече от сегашното материал не става за няколко поколения.

БРАВО! А кой им даде "ключовете" от въпросния имот?! ТОЙ/ТЕ/ няма ли да бъдат подведени под отговорност за неправомерно предоставяне на държавен имот на граждански лица?! А кой ще плати щетите от съсипаната аграрна икономика заради тъпата реституция?! Или както винаги - всички яли, пили, веселили се, а накрая само един плаща сметката ...

Симеон да не плаща нищо, а да плащат неговите гъзолизци начело с най-големия, най-мазен и най-смрадлив царски гъзолизец Олимпи Кътев.

Ми то, крадлив народ, крадливи политици, какъв ли пък ще да е този наш цар?

Тоя изреза гората и за какво тая къща да плаща данъци.

наж- после. сега всичко требва да варне- и милярдите , велчев , да бадат садени-енерго , всичко каквото е приватизирал! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Eдин въпрос: Царят сега не трябва ли да бъде съден за злоупотреба със служебно положение, злоупотреба с държавна собственост и всички там неща, които трябва да му се подредят по закон?

Царя нищо не е злоупотребил, защото не си е върнал сам имотите, нали разбираш.

не си ли ги е поискал той или насила са му ги върнали? могат поне за подаване на невярна ,подвеждаща информация да го опандизят

ДОБРЕ,царят и сестра му ще ПЛАТЯТ,а тези които помагаха това "ВРЪЩАНЕ" да се случи какво ще ПЛАТЯТ???

Ама кой го интересува това, нали е важното, че на Царя ще му е зле. Абе, бате, тя простотията ходела по хората...

"На царя да му е зле"!Той, каквото е взел го е изнесъл а това което остава за него някой данъци трябва да плаща?

Преди 2 месеца и нещо,решихме семейно да посетим "Царска бистрица".Идваме в работно време,както му е реда,дядката дето продава билетите отпред обаче ни казва:"Не може сега,понеже Калинката и Испанеца сега се разхождат,ама ще ви подаря една брошурка. Абе лакеи,защо цар Борис,сам е търсил близостта до хората(голям човек е бил-браво),а пък Дедо се оказа крадец-картоиграч,а пък Муньовците-надути испанци.КАКВА КАУЗА ЗАЩИТАВАТЕ-паричната ли?

Лакей, а ти каква кауза защитаваш? Защо не посетиш някоя държавна резиденция, докато там е някое партийно величие?

Калинката и Испанеца с партийните величия!Ония са гладни паразити-чужденци,които не знаят дори български.Нашите "партийни величия" са за затвор-спор няма,ама дано дойде скоро и техния ред.

МНОГО ПРАВИЛНО СА ВИ ОТГОВОРИЛИ. На запад пътували ли сте? Пробвайте в Бъкингамския дворец или някой друг, когато СОБСВЕНИЦИТЕ или ползвателите, както решите, са там. На вас, ако някой ви потропа на вратата да ви разгледа разсада в двора, ако го имате, да речем, нали вие ще решите дали да го разгледат или не и по кое време също.

Ха така ! Деди Мони от крадливата фамилия Кохари да плаща, та да му дойде акъла. Да, ама няма да плати, защото лекето беше агент-подлога на комунягите. А последните още управляват...

аз съм наследник на аспарух и искам да си ми върнете онгъла

пък царя така наречения, да хваща едно мотиче и да върви да залесява гората дето я изпосече

България е провъзгласена за република в края на септември 1946 няма никакви царски имоти на нейна територия всичко е собственост на държавата. Това което беше направено от Симеон Сакскобурготски, клоунското идване на власт " Ще ви оправя.." и т.н. е само заради така наречени царски имоти. Те включват и планини в които вървеше поголовна сеч. Симеон преди да се обяви за цар-министър претседател беше счетоводител на българин с дърводобивна фирма някъде в Южна Америка, та така.

humfry

Със същия успех някой може да каже, че майка ти е била труженичка някъде в Африка. Щом всичко е държавна собственост, тогава е време ти да се лишиш от частната собственост, както и всичките с по две гънки, които са ти сложили плюсове.

Провъзгласена от сто хилядна червена армия, извършила преврат. Браво бе, комунисти, браво. Гледам и поддръжници имаш. Чудно бъдеще на България сте очертали такива като теб. Преди това България е била конституционна монархия с парламент, точно както е в момента Великобритания.

Аман от средновековни монарси!!! Симеон и той е в редиците на "Те ограбиха България"!! Алчни и ненаяли се!! Мишките около него от лизачество биха си продали и майките!!!

И какво сега държавата пак ще ги лапне имотите за да може нашите дебели гнусни политичета да си водят там силиконовите кифли. Симеон поне наистина ги поддържа и имаме право да ги посещаваме както двореца "Врана". В тая държава няма оправия.

Интендантството е обслужвало имотите на българската монархия като институция. Тези имоти са държавни , а не частни. Батенберг и наследниците му да са поискали нещо? -Не! Но крадливите и нагли Кобурги нямат граници в алчността си!

Ти като се грижиш за тоалетната на някой западняк, означава ли това, че неговата къща е твоя?

Кенефните въпроси явно са твоята специалност, но я вменяваш на други!

решение на съда !!! едно от малкото защитаващо правдата . С какви доходи царското семейство е закупило тези имоти, платили ли са данъци върху тях за да могат наследниците им сега да претендират за тях. Все едно някой от бившите президенти да претендира за президенството само защото докато е изпълнявал функцията на президент е живял в държавен имот .

Ако се интересуваш толкова от доходите на царското семейство, можеш да провериш, има ги публично. Ама да задаваш някакви правилни въпроси, с които да се опитваш да спекулираш, е типично в стила на умствено изостаналите индивиди. Иначе те уверявам, че са имали предостатчно доходи да закупят имотите.

Знаеш ли защо Батенберг не е поискал нищо? Защото има специален закон за одържавяване на дворците в София, Евксиноград и Русе от 1887 г., като държавата е платила на Батенберг 2 500 000 златни лева за дворците. които са му отнети.

определено считам,че не са изхарчили за ремонт от личните си средства, а от нашите гърбове са свалили поне 80 кожи и би следвало да се провери и съответно да се възстановят и тези средства, чакам ДАНС и прокуратурата да действат бързо и адекватно

и него го прекараха-навремето доганчо го прилъга с имотите му ,той и затова се върна и влезе в политиката.но друг като плел кошницата ,бързо се разплита .

Какво може да се очаква в една страна , където комунизма не си е отишъл !!!

в коя друга европейска страна са върнали царски имоти ?? за Италия мога да ти кажа ,че бившите наследници на царската фамилия нищо не са получили .

humfry

Абе, имате ли идея дървената мафия в страната колко сече дневно? Отсекли 5 дървета в някакъв имот на Симеон втори и веднага сензация, от която някои се опитват да извлекат политически дивиденти. Кога съда ще преразгледа приватизацията, защото гаранция в по-голямата си част е извършена престъпно? Кога ще върне икономиката на държавата? Едни ви крадат милиарди необезпокоявани, а вие се занимавате със Симеон втори, който има поне някакво основание за претенции, за разлика от останалите крадци, събрани от кол и въже. И какво ще стане според вас с тези резиденции, когато се върнат на държавата? Не, вас това не ви интересува, и там е основния източник на всички проблеми.

Ако тези имоти се одържавят, то ще е за кратко. Защото все ще се намери някой от компанията на Пеевски да си ги купи на безценица. И тогава ще видим що е то сеч по български.

humfry

Аз вече ги попитах чия собственост са повечето бивши резиденции на бай Тошо, които със сигурност са били държавни, и при какви цени и обстоятелства са придобити. Ама отговор няма.

някой от лакеите му?Ще дойде редът и на останалите крадци,не се притеснявай.Първо да видим Мадридския,дето оправи себе си и юпитата за 800 дни. P.S.-Ами Милен Велчев с хотелите и играта с дълга?

humfry

А ти да не си някой от лакеите на останалите крадци? На куков ден, тогава ще дойде ред на останалите крадци, които никога не са напускали държавната софра и от които се очаква да докарат реда. Велчеви не са от царската фамилия. Ама с тях съда не се занимава, както и с останалите, от които чакаш ред.

И сега как крадлив дедо ще си върне дълговете от комар? Тц, тц, тц върнете го да ни "оправи за 800 дни", па белким ни загроби с дългове за 800 години. Само да питам тези наследствени имоти как са купени и с какви пари? Въпроса е риторичен - при едно от заседанията за някои от имотите, бе доказано, че са закупувани с пари от хазната!

Бай Симо царя се нагуши прекалено в България.А стига вече.

Бай ти Симо поне е имал нещо оставено в наследство. За разлика от цървуланите от преди 1944г., дето сега имат много повече от него. Част от стих., написано от истински партизанин и ятак ".... всички чорбаджии станаха оборджии, всички сиромаси, седнаха на маси, а тия дето никой за нищо не ги дири, станаха бригадири."

може да наследиш нещо което не е било твое ??

Девиза на НВСВ --------------------- Влиза в "Читанка на Герберчето", от 1-ви до 9-ти клас. Матурата е в 10-ти !

Да връща всичко, и останалите. Какво е туй,ходя из Марската градина и се блъскам в частни имоти. В чужбина ли да ходя?

кои ти евиновен че нямаш пари за чужбина..

от чужбина но съм съгласен със съгражданина . какво общо имат парите с правдата и заграбването на държавни имоти .

Преди доста години един историк /Драгомир Драганов/ в интервю беше казал - Г. Димитров наредил да се опишат всички имоти на царската фамилия след интернирането на царското семейство. Та чели документи и описали всичко тогавашните комунисти и се оказало, че тези имоти наистина са на Симеон и сестра му. Та когато има нещо гнило в България и гражданите не трябва да го видят, много е удобно да извадиш на показ имотите на царя, да ги хвърлиш на глутницата да се ръфа, а ти да замиташ следите от истинските големи гражби в държавата. Толкова мафиоти крадоха, приватизираха под масата, изсякоха горите, вие се хванахте за няколко кубика истинска санитарна сеч. Ако можете да смятате, вижте дали стотиците кубици дървесина ще струват колкото кражбите от Южен поток или КТБ в момента. Да не ви казвам пък колко голтаци, дето никога не са имали имоти преди 1944г., сега притежават хиляди декари земя.

10+

Проф. Драганов е бил в поредния си алкохолен делириум! Позоваването на такъв историк е крайно несъстоятелно!

едно е да опишеш имотите .друго е чрез договор за покупко продажба и документи за произход на средствата по тях да докажеш ,че законно ТИ с ТВОИ средства си закупил имота .

Варненските топ-ченгета щели да опазват Рила от Царските кучета и кучеяши Новинарска къща бТТВ "Трътките"

Някой от пишещите тук въздишат по царство България, може би без да разбират, че от идеята за цар до идеята за султан има само една крачка.

очаквах тuк хората да се радват за добрата новина......точно обратното загрижили се за царя,,комарджя,,нещо не сте в ред бе хора...това обяснява 500 годишното робство

А от това, че все още се учудваш, нямаш ли притеснения за себе си?

Какво добро - пък видя в новината? Напълно нормално е в държава, която е имала цар, когато се връщат имоти на царя да се върнат най-много ... Това е просто поредно посегателство върху частната собственост в България. Утре и твоя имот може да вземат! Половината тук сте взели заеми за апартаменти за по 20 години без да съзнавате че че нормална частна собственост има от 25 години - и се радвате на поредно посегателство :)

взели са хората кредити и работят за да ги изплащат, не са получили подаръци

И как е 'разкатавал мамамата" Фердо на шумкарите, като се е пръждосал от България доста преди тях да ги е имало? Заграбяайки де що може и вкарвайки държавата в национална катастрофа.