Уволняват служители, ако не се преместят в провинцията

Рибарството отива в Бургас, туризмът в Пловдив, морска администрация отива във Варна. Служителите, които не искат да се местят в провинцията, ще бъдат уволнени.

Обратно в новината

Коментари - Уволняват служители, ако не се преместят в провинцията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като мислите за обезлюдяването на градовете, защо не ги преместите във Видин,Враца,Лом и т.н. ами само в големи областни градове като Пловдив,Русе,Плевен,Велико Търново

Предлагам Министерството на финансите да де премести в Зоопарка, а министърът в клетката на урангутана, така Дянков най-после ще си намери своето местенце.

Пише се орангутан!!!!! Но, Дянков може да е и Уратгутан, нещо между урунгел и орангутан!

Ето това е един много елегантен начин да се разчисти номенклатурата ан БСП и компания по средните етажи на властта. Евалоа на ББ или на този който го е измислил. Никой никога не е казвал че някой трябва да се пенсионира ан едно работно място. И то в центъра на София, ако може ан жълтите павета. Е, Станишко най-вероятно ще си остане с тия 4 г. трудов стаж като премиер в правителството на ДПС. Ама както и да е - трябва да е благодарен на Доганя. Иначе щеше ад пасе патки в някое китно селце. Че то зер с неговата специалност "съветски униформи" зьа друго не става. То и патки да пасе си е опасно - ще умори добичетата. Този, който е държавен служител получвеа привилегии за това, че деа нможе държавата да разчита ан него. Офицерите от армията никога не са поставяли под въпрос местоработата си - цял живот могат да ги лашкат по различни гарнизони. А тяхната заплата не е по-висока от тази на въпросните служители. Така че, който иска да е на държавна служба ще приема и меда, но и жилото. Ако не - на Борсата на труда.

Защо пишете глупости? Какви по-точно са привилегиите на държавните служители, че аз не се сещам? И изобщо не е вярно, че един редови държавен служител получава заплатата на един низш офицер. И още нещо- София се напълни с лумпени, крадци, мошеници и всякаква сган през последните 15 години. А в държавната администрация на жълтите павета родените софиянци са по-малко от 10%.

Не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле, като гледам селяните, това им е явно лоузнага. Да живее чалгата, сръбското и местенето, дето няма да го бъде реално никога де................

аззз

елате пиленца софийски при батко :) ей ся ще видите кой селянин кой софиянец :)

г-н Дянков,имам предложение министерството на икономиката,енергетиката и ........ и т.н. да бъде преместено в гр.Стара Загора,където му е естественото място!Предлагам още да се възстанови университетската болница,защото в Стара Загора има медицински университет и тя е неразделна част от университета.Все пак Стара Загора е шестия по големина град в България.Надявам се да обърнете внимание на предложението ми и това да се случи в най-скоро време!Приветствам инициативата за децентрализация на висшата администрация!

хареса ми един коментар смисъла на кожто е , че когато бг е имала шопско управление не е прокопсала . да може би е така ама не само на премиерско наво ама и на по ниските нива не трябва да се слагат шопи да управляват. стават само за милиционери , поwaрникари , доносници т. н .

Браво , София не е България !

Е вярно ..... НЕ Е София България.

Абе Дянкоф, няма ли кой да ти отвори черепа, да ти се изакам мощно в него, та да имаш и ти нещо ценно в главата си!? Освен от финанси, вече разбираш и от администрация - браво! С такива темпове на развитие може и за пожарникар да се цаниш, в най-лошият случай за физкултурник,.. пък някой ден знае ли се ...

ББ не го мисли Дянков. Той вече се е уредил къде ще работи и е с прекрасно cv. Нали се пробва на нас. Поредният!!!Божее какво направил българският народ толкова ,че все страда?.Иначе е похвално не може само и единствено всички в София да прииждаме на тумби!!!!

Русенската митница НЕ Е най-голяма. Нито по събрани приходи, нито по територия.

Казвах ли ви АЗ да не маате Софийското жителство? А то кво стана - лани полусофианци, днеска цели такива ;-)

Столичани в повече, вървете си по родните места!

В едно нещо Дянков улучва това което си мисля от много години: Откакто София е станала столица на България, Б-я не е прокопсала! Сменете столицата и нещата ще се оправят от само себе си, на енергийно ниво! Няма тъпия шоп с неговите нелогични и първобитни навици да налага на работливите и умни българи своя си начин на вегетация, на живот и управление на държавата.

Густо майна, доста софийски кокони на високи токчета ще ни кацнат на клона! За всяка ще има покойка.

Истината е, че когато има хаос се краде най-много. Затова хаосът се създава от управляващите за техните цели.

Хайде да не ползваме тая дума "провинция" - самата й употреба говори за "провинциализъм" в ползващия я. Столицата все едно е цъфнала, та вързала от "гражданство".

А задавали ли сте си въпроса защо думата "провинция" е натоварена с такъв отрицателен заряд?

Търпящи народе малко ти е Дянков. Изрини го. Вдигна си заплатите на ведомството с 25 -30 % а за останалите не може, ще фалира държавата. Откак ГЕРБ е на власт доходите на населението паднаха с 20%.

вдигна ги, ама с твърди 35%. Щото много мъдрели бюджетите и пръскали народни и европейски пари. А това много уморява.

Alex

немога да повярвам че ще уволнят връзкарите :)

Кой ти каза, че всички са връзкари? Има толкова много хора, които без връзки, а със собствените си сили и знания са станали държавни служители. Ама е много лесно да се плюе и всички да се сложат под един знаменатал, нали?

Не бе, бате! Ще уволнят тези, които не са от ГЕРБ. Нищо, че са трето и четвърто поколение софиянци и нямат имоти извън София. ще плащат наеми, ще пълнят гушите на Дянковите хора, а разни мяукащи и говорещи и пишещи неграмотно хора ще се настанят тук. Така е било след 9-ти септември 1944г., когато е дошла на власт ДС. Това е дерджето. Ами да си вземаме дърмите и да ходим да мием чинии в чужбина.

а наъ-евтино ще излезе уволнението на дянков! и много полезно! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Смешно, жалко, арогантно, отвратително.

София е гнездото на корупцията, това е начина да се намали корупцията и да се назначат млади и неопетнени специалисти , все още не купени от олигарсите.

Предлагам да преместим летище София в Горна Оряховица

Летището не е министерство, нито агенцийка...

Аз съм ЗА. Даже да направят летище насред Дунава, там да кацат самолетитите на подлизурковците за Брюксел!

Аз вече спрях да мисля, а започнах да действам. Защо някой ще ме мести като тази работа мога да я свърша аз. Ще се преместя, само че там където децата ми ще имат бъдеще и ще бъдат управлявани от умни политици, а не от олигофрени и мутри.

Г-н Дянков,ако не знаете в Русе няма Митница т.е. няма външна граница,защото Румъния е страна- членка на Европейския съюз. Местенето не само на митниците,но и на НАП ще струват много повече от 100 хил,както по-рано обявихте. Сигурно само транспорта ще е толкова.И бъдете сигурни ,че същите тези хора и семействата им няма да гласуват за Вас на следващите избори.Защото в тази страна освен хаос и пътища друго не се направи.

Хич не му пука на боко кой как ще гласува! Бюлетините герб ги броят, а който пише - не пада, нали? Всъщност подкрепям това начинание, дано да бъде успешно!

защо да не може да се диша? Ето строят метро, оправят пътищата... Не може да се диша в градове като атина, истанбул, букурещ ...

Освен да намираш неволни правописни грешки друго знаеш ли какво да кажеш? Много добре знам,че се пише Афганистан.

А е толкова лесно, вместо да уволняват хората, да уволнят Дянков и готово. Е то цялото правителство е пътник.

Много "печени" опозицио-социта дават акъл и мърморят по това което става в много страни на ЕС. Митница в Русе ? Някакъв казва, че е най-добре да е в Свиленград или... Одрин...Друг реве, че ГЕРБ ще загубят гласове в София /2000/ от вече преместените служители ? Че ще му разтакаят "фамилията" на Дянков по съдилища...Естествено ако искат да не се преместят за да не загубят любовниците си...Простотия службогонска. Българска.

Здрасти Дянков! Ти ли си? Що пишеш по съйтовете?! Ха ха ха

Дянков вкарваш автогол на "Герб" с това местене на "Митници" и "Нап". Считай, че сте загубили поне 2000-гласа на изборите в гр.София, само от тъпата ти, и недомислена идея. Отделно ще бъдеш разкатан в съда. Толкова дела ще се заведат, че няма да ти се вярва. Приготви и доста пари в бюджета за обещетения, осигуровки, изплащане на годишни отпуски и разноски по делата, поне за четири години. Спри се докато можеш, че като се осъзнае "Бойко", каква простотия вършиш, такъв шут ще ти набие в мотора пъпчасал, че няма да ти се вярва !!!!

Правилно, Дянков - не всичко трябва да е в София. Въпросът е чий ще го дирят митниците в Русе. Нали щяхме да влизаме в Шенген? И Русе изобщо няма да има митница. Кажете му на Дянков, бе. Той не е учил много-много в БГ и едва ли знае, че за момента Русе има само митница с Румъния, но като влезем в Шенген, това няма да е вече така.

Най добре да преместят и министерство на финансиите и целия министерски съвет. Не мислите ли, че така най лесно някой ще открадне / присвои/ пари от бюджета, защото не може да се докаже. Предлагам МО да се премести в Авганистан, тъй като там имат нужда от военни.

Най-добре е да наблегнеш на правописа - пише се Афганистан.

За мен това преместване е поредното източване на хазната, на кой му беше необходимо да пръсне толкова народни пари за нови сгради, оборудване, транспорт, пътни, дневни и квартирни за всички преместени. Някои има ли идея колко точно струва това на бедния данъкоплатец?

Аз пък искам да ме преместят. Ако ми осигурят общинско жилище в що-годе приличен вид, няма проблем. На общински наем, разбира се. Родом съм от София, но не ми се живее тук, откато "софиянци" я наводниха. По-интересния момент е ще е самото преместване на архиви, деловодства, бюра и лудия харчлък по оборудването на новото място на нашего брата-чиновника. А най-голям купон ще е ако разфъчкат цялата администрация по цяла България. Тогава и БДЖ-то ще живне и ще настане едно пътуванеееее.... за едни хартийки и едни подписи .... чак мед ми капе на душата.

Чиновнико къде ти е в цялата схема, в 21 век електронното правителство. А гламурнико. Тази с метаните и гъзенето вече свърши. Ние ви плащаме заплатите, така че сте обслужващ персонал на обществото, а не директори. Режима на тато приключи.

Ти мен не ме мисли. И в Каспичан да ме преместят, ще се справя. Ако не ми хареса в Каспичан и в Побит камък мога да живея. А ако и там ен ми харесва- свят широк:) Шопа е казал- мога да копам, ама мога и да не копам. И защо не се "светнете", че за да работи каквото и да било, трябва да има кой да го работи и то както трябва. А това с електронното правителство...аз го чакам, откакто чакам демокрацията в България, ама нещо иде, ама се не види.

много добра идея - защо всичко трябва да е в софия??

Дянков, администрацията ти е пълна с михлюзи.10% са тези дето работят с хъс.Точно тях ще загубиш.

ТАК ТРЯБВА ДА БЪДЕ !! ТОЗИ МОДЕЛ НЕ ГО Е ИЗМИСЛИЛ ДЯНКОВ! ТАКА Е В ЕВРОПА И В АМЕРИКА И Т. Н. КАКВО ЩЕ СЕ ТИКАТ ВСИЧКИ В СОФИЯ? СФ ДА НЕ Е БГ? ДРУГИТЕ ГРАДОВЕ НЕ ТРЯБВА ДА ЗАМИРАТ!.ТАКА ЩЕ ИМА ОЕДНАКВЯВАНЕ НА СТАНДАРТА НА ЖИВОТ И ВЗЪМОЖНОСТИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ХОРАТА БЕЗ ДА НАПУСКАТ РОДНИТЕ СИ МЕСТА /РАЗБИРА СЕ ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ ЗА 2,3 ГОДИНИ,ЩЕ ТРЯБВА ВРЕМЕ

Това е много добър ход да се пенсионират повечето държавни служители, които отдавна са навършили пенсионна възраст и не им се пуска държавния стол. Време е да се открият свободни места за младите в държавните институции, та белким се подобри работата им. 600 000 държавни хрантутници са много !

Да като се уволнят всички, докато се намерят нови специалисти, докато те навлязат в работата ще минат поне година, две и за това време всичко ще е пълен хаос. Тъкмо има изградени специалисти, а сега тепърва трябва да се изграждат такива. А малко ще се съгласят да се преместят, с тези ниски заплати как ще живеят под наем. А хората със семейства как ще се разделят, как ще се устроят. Безумна идея наистина. Пък и то една заетост ще настане с тези ниски заплатиняма да им се оправи положението и на хората от провинцията.

Не се тревожи за специалисти.Ще се намерят! Не сте само вие кадърни! Що се касае за семействата ви... ами като не искате да се местите,не се местете! Стойте си при семействата!Аз проблем не виждам! Незаменими хора няма.Като искаш да работиш-заминаваш,като неискаш-напускаш! Аз имам две деца, родени са в различни градове.Сменили сме 5 гарнизона,що не излезе тогава да стачкуваш,а? Ами като допре ножа до кокала и се почва наеми семейства,деца и т.н. Айде моля! А родителите ми са от 10 години зад граница.Те дали не са оставили семейства,а? Само вие сте онеправдани,така ли да го разбирам?!?

Ей Боже,този Дянков е просто един ОЛИГОФРЕН ,ама истински ляв амбреаж!Вие така ли лесно решавате съдбата и живота на хората бе мръсници!-"Ако не искат да работят в провинцията-една заплата и аут"Мръсни гадове,цялото правителство сте за електрическия стол!Мръсна ,гадна банда хрантутници!Не е това решението да спрете обезлюдяването на градовете,мръсници мръсни!Ченгето безмозъчно Борисов не да ми се хвали,че строи магистрали,които няма да ползуват обикновения българин,,а да стимулират изграждането на нови заводи и фабрики,че да се възроди отново индустрията и българското производство и да има поминък за оскотялите и гладни българи,защото не всички могат да се спасяват поединично навън,по света!Тарикати от ГЕРБ,вие сте птички за една пролет и времето ви изтича боклуци!

От какъв зор въобще местят службичките? Място ли не им стига за още бюрокрация или какво? Тия камъни от тук там, а ония от там тук. Няма начин, ще оправят държавата, а и нас ще ни оправят, тия дето още не сме оправени де.

Абе не е ли време парламента да се премести в Банкя?

Дянков ще бори демографския срив безработицата и мизерията с рокади!Аз предлагам да премести и Столицата !!!!България!!!Дяволът като си няма работа........!А хладилникът се оформя трайно празен!

В София вече не може да се диша. До 9.септ. София беше 250 хиляди. Верно, че не може да бъде като тогава, но сегашното е ненормално.В целия свят има миграция. Хората сменят работа, местоживеене. Не може да се плюе срещу всичко, което правителството прави.Аз одобрявам това решение.

А бе софиянец с какво си съгласен ти ако си тъп прост реститут то хората идват за да работят а не да лежундрат по цял ден като теб и да пребират наеми

На този олигофрен някой трябва да му обясни, че нито Плевен, нито друг град ще стане по-голям с преместването на някаква администрация там. Едни стотина души, които ще работят там няма да променят драстично нивото на безработицата в този град, нито ще решат трайно демографските проблеми. При тотално срината през последните 3 години икономика в цялата държава тези тъпи мерки нищо няма да решат, просто ще увеличат безработицата в София и ще я намалят незначително в няколко други града. От тъпи към по- тъпи решения върви правителството и от ден на ден се оплита в простотиите си като пиле в калчища. Но какво да се прави- главата се е вмирисала.

Да ама пък местните гербаджии ще заемат службата и ще получат бонуси, за да организират внимателно изборите догодина !

"Излишни" пари за харчене!Някой пак ще си напълне джоба.

"Всичката Мара втасала..." казва народът. И колко ще струва на въпросния народ цялото това местене?

Скъпа mimi, не знам за какво се е борило детето ти, ама вземи ти се научи да пишеш на български език. Ако ти е трудно, по-добре послушай Дянков и си иди на село - там няма кой да забележи, че във всяка дума, написана от теб, има грешки!

аз си мисля по скоро за семеиствата на тези които трябва да се местят. сапрузите и децата им какво ще правят. да кажем имам хубава работа в софия а в враца няма такава а искам да сам с мьжа си какво да правя или детето ми се е борило да влезе в хубаво училище каде да учи в друг град в местното школо ли

Ами бъди сигурна, че мястото ти няма да остане незаето! Просто си оставаш в София и си намираш работа лесно. А във Враца не е лесно, вервай ми! Това е и идеята предполагам и приветствам с двете си ръце! ПП не живея в град който ще се облагодетелства!

Навсякъде по света столицата е административен център - идваш от провинцията обикаляш институциите, вършиши си работата и си отиваш. У нас набутахте 200 села в София, цялата индустрия произвежда в София, град държава 3 милиона, сега започнете отзад напред да махате администрацията от столицата. Малоумие на най-ниско ниво, по-голяма идиотщина не мога и да си представя.

Пълно безумие, което някои хора одобряват, без да мислят! Как ще съкратят администрацията - нали ГЕРБ я увеличи, като си назначи хора навсякъде. И понеже повечето функционери са от провинцията, ще се освободят от софиянци, за да назначат провинциалистите. Така няма да се намали безработицата, защото ще нарастне в София за сметка на провинцията. А, дали провинциалистите, които бяха назначени в администрацията в столицата, ще се върнат по родните си места - едва ли! Преливане от пусто в празно!