Коментари - "Сиела Норма": Машините от местните избори може да се наложи да се използват и за парламентарните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единственият гарант за честни избори с машини е да се събират лисчетата на избирателите след глсуването и накрая да се сравни броят им по партии с генерирания резултат от машината в края на деня. А това ЦИК го отмени въпреки, че говорят непрекъснато за "честност и прозрачност". Готви се голяма манипулация на изборите, ако не на тези то със сигурност за президентските!

И ще видит как на всяко трето гласуване машината ще "бърка" и ще пише "Чалгаджията!"

PEYTSCH

Умно село...Машините са настроени и за втори мандат на др. Смешко.

ЩОМ СЪС ЗАКОН приеха, че няма да има контролно преброяване НЕ ИМ ВЯРВАМ! Аз се съмнявам в честността, а прозраченост изцяло ЛИПСВА!

Тези машини трябваше да се използват само като принтери на листовки с избора за гласуване. Щяха да елиминират невалидните бюлетини. А сега викат, че махнали контролирания вот. И как са го махнали, като след гласуване си вземаш разпечатката от машината с тебе и се отчиташ отвънка за кой си гласувал - плащат ти и всичко е точно. Сега контролирания купен вот ще е в изобилие и с точна отчетност кой за кого е гласувал с тези разпечатки от машините. Няма да има нужда да снимат с телефони и да се крият.

Нищо не вземаш със себе си. Бележката от машината се сгъва и се пуска в урна.

Квитанциите издадени при гласуването се събират в урна и на края на изборният ден се събират в плик и плика се запечатва. Това е при нормална работа на машината. Пликовете се предават в общинската избирателна комисия. Няма никакъв проблем контролно част от секциите да се проверят ръчно и да се сравнят резултатите от машината и ръчното преброяване. Ако има ситуация която описвате част от електронно отчетените гласове да се отчетени грешно, това веднага ще си проличи. При достатъчно желание или при решение на съда ще може да се провери работата на машините. При ситуация при която машината спре работа квитанциите се броят както обикновенни бюлетини. Старият начин на гласуване.

От ЦИК съобщиха, че резултатите от изборите са вече известни, но все пак ще изчакат до 20:00 на 11.07. за да ги обявят!

Служебното Правителство, за какво дойдоха- да МАХНАТ боклуците на Боклук Борисов или да СЕДНАТ на неговото място, за да КРАДАТ ??? Ако на някой олигофрен му е СТУДЕНО и при 40 градуса температура на въздуха, може да облече ВЪЛНЕН КОЖУХ, вълнена шапка и шал през лятото. Но НЕ и да принуждава останалите в България да носят Кожух посред лято !! Всички с АРАБСКИ маски ( бурки, фереджета) да се махат от Парламента и от Магазините ( Аптеките имат разделителен прозорец), а също и арабите, които Боклук Борисов сложи да гледат дали българите носят АРАБСКИ маски, в държавните фирми... Да бягат към Саудитска Арабия... Само такива се заразяват с вируси, или разни педдерази, еббали се с араби и китайци... Вече РАЗБРАХМЕ че Боклук Б.Б. Банкя-лията е Педдераз и затова носи АРАБСКА маска, както Евнух, Педдераз, Роб в Харема на араби- Мюсюлмани.. И точно затова, Фандъкова пуска групи от педдерази да се събират, да обикалят из София и да РАЗВРАЩАВАТ малките деца... На изборите за парламент, в изборните секции, НЕ трябва да има МАСКИ, за да можем да ВИДИМ - Кой иска да гласува... Чух че Боклук Б.Б. давал БГ паспорти на маймуни и китайци.. Така че , ако някой види такива да приближават Изборните секции, трябва да ги ИЗГОНЯТ към Турция.. САМО араби, негри и КРАДЦИ, и мошеници може да влязят да гласуват с маски !!

Ей с тоя коментар дето се повтаря във всяка статия ще ти удържа хонорора. Разбрахме се да пишеш коментари ама не един и същ за всяка тема.

Докато има Горе Бойко. Долу Бойко Горе ИТН. Долу ИТН. и така нататък, народът е разделен . Няма лошо. Всеки има право на лично мнение. НО ЗАЩО СЛЕД ИЗБОРИТЕ НЯМА ДА СЕ БРОЯТ ОТРЯЗЪЦИТЕ ПУСНАТИ В КАШОНА И ДА СЕ СРАВНЯВАТ С ПРОТОКОЛА НА МАШИНАТА НЕ МИ Е ЯСНО. ИЗВОД ИМА ХОРА КОИТО ЩЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ТЕЗИ ИЗБОРИ. Кои са те ще видим на 12.07 2021 г. Все пак машината има софтуер.Каквото им зададеш такъв резултат ще извади.

Не са започнали още Сега нагласят софтуера да брои само “правилните” гласове. Нали някой не си мисли, че изборите от тук нататък ще са честни? Тез машини направиха изборните комисии безмислени

Да не отпускане пак някой вот 80%за Мадуро че тогава ще си еве мамата.

За тогава ще си купим пак нови, колко му е, важното е купон да има! Ето например, днес е Джулая, копиле, да ви е честит - те честитките ще дойдат в края на месеца, ама нейсе, духът е важен, стига с този груб материализъм, затова духайте и дишайте - още няма такси въздух.