Коментари - Скандален банкер: ЦРУ стои зад „Панамските документи“ | Днес.dir.bg

Скандален банкер: ЦРУ стои зад „Панамските документи“

Зад изтичането на данни от панамската фирма „Мосак Фонсак“ стои ЦРУ, е казал пред Си Ен Би Си (CNBC) нашумелият преди 10-ина години банкер Брадли Бъркенфелд.

Обратно в новината

Коментари - Скандален банкер: ЦРУ стои зад „Панамските документи“ | Днес.dir.bg

Коментари

Човекът "имал усещането"- ако това беше в заглавието изобщо нямаше да чета цялата статия.

Верността на тезата, че ЦРУ стои зад "Панамските документи" е като аксиома. Основният въпрос е кой от кого е плагиатствал - Путин от Бъркенфелд или обратно.

Лъже, не е ЦРУ, а АНС - всеки си има специалност в този бизнес... И защо решихте, че всички сметки по света на руските разведкаджийски служби трябва да са на името на Путин? И защо да не са и в офшорни зони? Или те нямат право на такива сметки? То бива ялови напъни.....

Ми Путин като е тъп селянин, ще го хванат, макар и само да му накривят шапката... Все пак тук основното е не кой е направил скандала, а защо такива известни личности са жалки крадци?

Друг път важното е кой е пуснал и направил записите, които винаги са фалшиви и манипулирани. А сега се оказва, че не е важно.

Само те не могат да разберат,че ЦРУ стои зад нечистоплътните дела.

"ЦРУ стои зад Панамските документи Как можаха да се сетят бе!?

А не бе ,баба ми.

Еврика! Господин Бъркенфелд откри топлата вода.

До оня ценител с жълто по устата и всички други наивници: 1) НАТО не раздава щастие - това е военна организация с настъпателна, а не защитна функция. Ако до твоята ограда се заселят борчета, ти ше им се радваш ли? 2) Украйна е територия, загубила суверенитет, провеждаща зависима политика. Решенията на днешния политически елит там ще бъдат разглеждани от трибунал в бъдеще. 3) Украйна е мултиетническа страна. На изток от централната ос на картата и живеят изключително етнически руснаци с руско самосъзнание. Тези хора не споделят "ценностите" на западните им съграждани. Да не мислиш, че те са ЗА Нато, ЗА ЕС? Защо мнението на тези украинци трябваше да бъде потъпкано от мнението на западните украинци. 4) В Украйна нищо не се е променило. Предишните крадци=олигарси си останаха на власт. И ако на тебе ти бутат под носа Янукович и това те засища, евала. Приказките за евроценности и сменен курс за такива наивници като тебе. 5) От къде на къде сте решили, че на САЩ и трябва успешна Украйна. Точно обратното - трябва и слаба Европа и конфликт с Русия, в който на Украйна и отредена ролята на Саша Грей. 6) Промишлеността на Украйна за последните 2 години беше унищожена от западните. Познато ли ви е? Тоя филм го гледахме вече. Откъде ще дойдат приходите? Кой ще плаща банкета? Кой ще влива обещаните 20 млрд. в тая бездънна яма с 40 млн. жители? 7) Знаете ли, защо украинците искат в ЕС? На първо място всеки повтаря едно - за да може да пътуваме без визи. Какво означава това? Тоя филм също го знаем, нали? Е кой ще възстановява Родината, като всички се изнесат? Саакашвили? Яреско? Коломойски? Лелята с геврека? Жалко за обикновените украинци.

Днес съм си обещал да съм въздържан въпреки че най-големите рускоговорещи идиоти са на линия. Задник,щом си сис направил труда да изпишеш толкова много високопарни ГЛУПОСТИ значи съм бръкнал доста дълбоко в ан.са на чорбаджиите ти.Не вярвам да си толкова наивен да си мислиш че ше седна да коментирам глупости дето се пишеха преди 30-40г.Само ше кажа че твоите господари са толкова тъпи след като не разбират че да пикаеш срещу вятъра е най безсмисленото нещо.А всъщност те нямат избор.Те не могат да живеят по друг начин.А времето това най-безмилостно нещо(не знам как да определа времето) не търпи никой който е срещу него.Това кажи на господарите си,задник.Оставете руския народ да живее свободно.Не казвайте на руснаците че са тъпаци които нямат акъл да живеят свободно и за това сте им нужни вие да им държите чатал на врата.Оставете хората по света включително и хората в русия живи.Не унищожавайте живота на земята заради вашата власт в русия.Не убивайте собствените си деца заедно нашите,САМО ЗАРАДИ ТАЗИ ШИБАНА ВЛАСТ.

по същата логика, може би извънземните седят зад това. Алпи дира? Съвсем се продадохте за няколко рубли.

В това не сме се и съмнявали !!

Кога света ще се обедини срещу американските крадци,убийци и лъжци?

Този параметър, след като достигне честота по-голяма от 18 Hz, холографските си маски рептилите няма да могат да ги "удържат", както е в момента. Този момент може да настъпи и в рамките на тази година, толкова близо е вече. Тогава ще се види и с невъоръжено око, "КОЙ, КОЙ Е?".

си бе Гошо!

Американските машинации стават все по-плоски и лесно разгадаеми. Никой не се е съмнявал още от самото начало, че това е работа на ЦРУ, с изключение на по-простоватите и глуповати хора.

Управниците в русия свалиха маските след като проруските управници в украйна беха изгонени.Русия открито заяви че нато се е приближил до границите на русия.Какво значи това.Ако един суверенен народ реши да се присъедин към други народи той не може да го направи защото на русия това не и харесва.Един 40 милионен народ не може да избере друг начин на живот различен от начина на живот който е в русия.Това е обобщението на ситуацията.Е аз питам това НЕ Е ЛИ НЕКВО БЕЗУМИЕ.Ше живееш по некакъв начин по който ти не искаш да живееш,само защото на некой си така му харесвало.Некой от вън ше ти налага как да живееш.И почват:фашисти,бандеровци...А бе това си е рабита на украинците бе.Я кво са се загрижили в москва за украинския народ.И за какво го прават това теа в москва.Казват,ми много се доближихте до границите на русия.Първо,до границите на русия миже да се доближава всеки, стига да не ги нарушава.Това важи за всички държави,важи и за русия.Работата е там че при днешните оръжия няма никакво значение дали границата е със 100 или 200 км по близо до теб.Така че такова обяснение е за малки деца.Има друго което притеснява управниците в москва.И то е страшно за тех.Ако украйна се присъедини към цивилизования свят след време-няма да е утре- ама след 10-15-20г тя ше стане като него.А русия ше си е все там,дето е днес с теа управници.Хората в русия ще поглеждат у съседския двор и ше видад че там е различно,че там е друго.И ше поискат и те...Ето това е големия ужас на наследниците на улянов.И те не искат да допуснат това

Пропуснах да кажа в началото че това не е текст за руски началници милиционери с болни сърца...След като го прочетат може да настъпат некои конфузии

Само навремето при разпада на СССР, САЩ са се договорили и подписали споразумение, че няма да разширяват НАТО. Второ всеки се съобразява когато близо до границата му се поставят оръжия. За примера САЩ почти почнаха война, когато от СССР искаха да разположат ракети в Куба. Има ли изобщо някаква разлика между двата случая? Тогава СССР прояви разум. Сега САЩ не проявява такъв такт. Виж ако пак се споразумеят да сложат ракети в Куба, ще ореват света. Украйна бе в митнически съюз с Русия. От ЕС не могат да допуснат да са в него и да има безмитна търговия към трета страна. Това е дупка в митническата политика на ЕС. ЕС принуждава Русия да наложи мита на украинските стоки, приеме ли Украйна. Тук вината е на ЕС. Русия и Украйна имат много обща история, та даже са с произход от една страна Рус и местно население на Киев рус. Бандеровците макар и не много, са си точно фашисти. Ако си гледал как говорят да се изгонят всички неукраинци. Отличителните им фашиски символи. Или поне разучил историята на Бандера, който се самоопределя за фашист. Първоначално са били изгодни на Третия Райх, но накрая дори Хитлер се възмущава от безчинствата им. Когато Украйна влиза в СССР, тя е почти 2 пъти по-малка.

Момче,извинявай ама ти чуваш ли се кви ги приказваш.Тези "съображения" могат и да изглеждат "премливи" ама ако танковете ти са под прозореца ми.Момче забравете танковете.С тях сте за никъде.Може би с тех смятате да газите майките и бащите си ако тръгнат срещу господарите на милиционера.Теа танкове просто няма как да излезат от русия.Момче,престанете с тези "доводи" щото така само се излагате.А така излагате и целия руски народ.Нормалните хора ше вземат да си помислат че след като вие сте идиоти,то и всички руснаци са идиоти.А това не е верно.Не може да е верно.Просто няма как да е верно

Някой да се е съмнявал в това, чме манджата е забъркана от ЦРУ? Само идиотите, кретените и троловете.

Много плач за Пнамагейт, а същите тези хора се кефеха на Уикилийкс...

Мистър мейджър, Вие сте една куха кратуна, но с остатъците сиво вещество усещате, че банкерът е прав.

кристална мисъл браво

ето един умен и почтен американец! Всичко му е ясно за аферата и за ЦРУ. И ние това казахме още първия ден...

Абе докога ще ни занимавате с тая глупост? Провокацията на САЩ не мина и този път, на всички е ясно че зад това стои Вашингтон и тайните му служби...

хаха... чу ли как бившия амер.посланик в Москва се чуди, защо в Исландия има протести срещу премиера, а в Русия няма срещу Путин!? Явно хамерите са мислил,и че всички да идиоти и могат да ги манипулират с тъпите си лъжи.

Срещу Путин не може да има протести, защото няма да може да обира Русия както го прави в момента. За да продължи източването на Русия и държавата да бъде напълно съсипана, е необходимо Путин да бъде на власт още няколко години - около 5.

Руссссскиййй,ако това не е минало ше мине друго,или трето или пето...А дали си толкова сигурен че не е минало.Да не си в главата на майка ти или баща ти.Това че хората си траат нищо не значи...хаха.Това е светлото комунистическо бъдеще на господарите на путин.По всички линии,възможни и невъзможни .Ние се борим за живота си за животите на децата си,за цивилизацията на земята.Тази върхушка в русия ако не бъде свалена от власт ше запали земята.Това е.Тук компромиси не може да има.

тая новина си я знаем, а и новината много смърди на американска мърша

А преди няколко дни аз попитах тук:ако е верно че путин го е направил,въпроса е ЗАЩО МУ Е ТРЕБВАЛО ДА ГО ПРАВИ.Така прават в демократичните общества. Диктаторите немат нужда да го прават.Те си прават в страните квото си искат.Да не би да искате да ми кажете че в русия не е диктатура.Обаче пък и "кадаифа" беше направил същото.$40 ли $70 миларда ли беше изнесъл юнака в западни банки-не помна.Май беха у америката...А той си беше диктатор от секъде.Не знам.Нямам рационално обяснение. Може пък путин да се е направил на тарикат и зад гърба на теа дето са му господари(теа дето го направиха президент) да се опитва да си върже гащите...Ама пък за кво му е.Като го махнат,господарите му нема да го остават да проси...Не знам.Чудна работа

Не е важно кой от коя страна на списъка е , важното е кой е в списъка. Почтените показват списъците с престъпниците без да е от значение дали им го слагат отпред или отзад.

на спусъка!

Този скандал разтърси най-вече страните от ЕС, а на вилончелиста може да му направите по една свирка. Дерзайте?!

Браво на ЦРУ!

Путин и аверите му олигарси зверски ограбиха руския народ през последните 10 години !!! Никъде по света няма толкова организирани крадци и то на власт !!!!!

ти за сащисаните гетаци ли говориш дето склерозата клинтъница и всички олигахични семйства - 1% от населението крадат и викат на корупцията "взех си хонораа", а останалите гетаци бачкат по 15-16 часа/ден да изплащат една каравана и или дървена барак.Хахахаха.

Анонима е още един промит мозък, за когото всичко американско е върха. Аман! Руснаците си знаят най-добре кой какво им е направил. Достотъчно е да споменем 20 млн. избити във ВСВ. КАК ПЪК НЕ СИ ПОГЛЕДНЕМ БЪЛГАРИЯ НА КАКВО ДЕРЕДЖЕ Е, ВСЕ В ЧУЖДАТА ПАНИЦА ГЛЕДАМЕ.

Тъпо,ние те ограбваме много повече,опита ли се някой дани конкурира надаваме вой до небесата в името на демокрацията.Справка глупчо американските тецове,всяка годинани носят 300 мил .евро над пазарните цени за коитобихме продавали.Иска ли някой да махне тия цени значи негодникът е против демокрацията и знаеш какво следва.

Приятели, чакайте малко, поспрете се. И про-путинци и анти-путинци - не сте ли доволни бре? Про-путинците трябва да са доволни, че Путин е мулти-милиардер чрез подставени лица, а анти-путинците трябва да са доволни, че обкръжението на Путин източва Русия и обезкръвява страната, изнасяйки огромни суми на Запад. Значи - всички са доволни, какво се джафкате не мога да разбера?

Кой да стои ? Аврам - бакалина ли ?? В офшорките са най - големите бандити в света ! Тази измет докато не се изчисти , нищо добро не чака света !!!!!

" Бъркенфелд излежа над две години в американски федерален затвор. За предадената информация той беше награден със 104 милиона долара от данъчната служба на САЩ (IRS)" Как става този номер, хем лежи хем награден?! Ама за 104 млн и аз съм съгласен да полежа 2 год. :)

Разобличи схема за стотици милиарди и ще ти дадат 100 млн :)

Николовв

Да де, ама за какво е лежал?

Щом Бърки, го е казал сигурно е така, но духът вече е извън бутилката и никой не знае как да го върне обратно.

великият Хърсев които беше подуправител на БНБ по времето на Жан не може да дава акъл защото или няма или и подкупен....

Нормално е, да е поръчково и да е секретна операция на ЦРУ...Все пак още на втория ден Уикиликс им еба майката на лудите крави от Фашингтон:) А това че и европедалите като премиера на Исландия и Зоофила Камерън горят ..Е това са както обичат да казват лудите крави"Коствени жертви" :) Какво да се прави! Когато се налага се да пожертват марионетките си в Гейропа, лудите крави ги жертват без да се замислят! Все пак затова са съюзниците! Да бъдат принасяни в жертва когато е удобно за стратегическите интереси на Краварника:)И то само и само за да навредят на Русия...Но както се оказа, за пореден път лудите крави и Обонго получиха кукиш за награда:)

Няма нищо по-добро от това кръга Езеро и евреите Ротенберг, Чайка, Милер, Дерипаска, Абрамович и Шаломов да продължават да източват Русия. Една средна пенсийка в могъщата страна вече е под 100 евро, докато в бедна България е над 150 евро :) По-добро от това - здраве

и защо тогава на моите росители пенсията им е по 160 лв. - къде ги бидя тия 150 евро би било добре ама 160лв. засега все още са си 80 евро ???

Ти сега обясни колко струват тока, водата, парното, горивото, газта и другите продукти от първа необходимост в България, и в ГЕЙСЪЮЗА :) И колко в Руската Федерация:) Т тогава ми обяснявай колко е хубаво да лъскаш еврокенефите:)

това са данни на иво миндежв и отворено общество , а иначе средната заплата в индурстрията на русия е коло 4-5 пъти по висока от тази в БГ.А има и пенсиийки за 15 години трудов стаж -около 1000-1500 долара./Например Сибир/

обонго се прицели в Путин, гръмна камерън...

Хаххахахахаха...Отлична аналогия:)

" хакването на фирмата от Панама сити, наречена Мосак Фонсека, БИ МОГЛО да е извършено от..." Би могдо ла е от Мосад, от ЦРУ, от МИ-6, МИ-66, МИ-616 или от извънземните. Въпросът на който обаче няма и до днес отговор е - откъде у виолончелиста 2000000000 долара?

Обонго-Мишел:) И нейните разкошни подаръци за десетки милиони:) Или за еврейския бизнесмен дето е спонсорирал кампанията на Обонго и го има в Панама гейт :) Илиза Зоофила камерън исландския премиер и другите еврофекали:")

Обама е милионер - това се знае отпреди да стане президент. За виолончелиста обаче не се знаеше, че е милиардер :) Не ме разбирай погрешно - няма по-доволен човек от мене - тия 2 милиарда са само върха на черешата, а обкръжението на Путин краде, та се вдига пушилка до космоса :) Според мене това е добро и правилно - и трябва да продължи максимално дълго. Путин и Ко трябва да бъдат на власт минимум още ..... колко - поне още 5-7 години според мене. Минимум.

Еми много ясно бе! Ние това го знаехме три седмици преди раздухването на 'новината'. Песков предупреди още тогава...

А между другото много руснаци питат - откъде въпросния Песков има часовник, струващ 620 000 американски долара, т.е. около 8-годишната заплата на Песков - някакъв отговор на този въпрос?

да питат многото руснаци да вземат гегите и да подпукат цялата върхушка-сега ще се съберат на куп за 9 маи

когато гръмна скандала беше сигурно че той е поръчков, както когато на 11 септември взривиха кулите близнаци, защо нито един изрелски гражданин не пострада тогава? - на всеки нещо се беше случило и беше закъснял за работа? това беше пак дело на ЦРУ и изрелските тайни служби. Докога света ще търпи това безобразие от страна на САЩ?

Има загинал един израелски турист, качил се бил на едната от кулите, ... за да види за последно Ню Йорк.

тез от ЦРУ ще излязат по-тъпи от нашите ченгета... и децата виждат че Пнамския скандал си е изфабрикуван от тях. Само да попитам, кой превзе Панама с Войска преди 20 години?

Мосак Фонсека им обясни че работят основно с европейци и със латиноамериканци!! Затова американците са много малко.

Бе, знаех си аз, че лошите империалисти пак заговорничат,ама...И това как променя фактът, че тавариш виолончелист е надиплил повече денги от Майкъл Джексън?

а факта какво те бърка? Надипли и ти, ама не можеш и пустата завист ще изяде.

Ще, ще...Пустата завист...Много искам да съм виолончелист,ама с тези две леви ръце...Много пари вадели тез' ,бре...Повече от петролни шейхове

Човека има право на мнение дори и да е грешно!!

лошо ЦРУ , много лошо, не дава на олигарсите комунисти да крадат лоши хора са това американците

само ,че от списъка изпаднаха некомунисти, а и офшорките не са измислен и от комунисти. Кънтиш кат празна водоноска.

Бедна ти е фантазията колко по-лошо е всъщност и как всички подобни служби си приличат. Та това е то хибридна война както казва нашия президент и както обикновено тя не е измислена и приложена за пръв път на Изток :-) нито офшорните фирми и банковата тайна :-)

Само ИДИТИТЕ още не са разбрали,че засмърди ли някъде,няма начин ЦРУ да не е замесено!

сичкото зло на света идва от там тоя да не открива топлата вода?!

е ясно дори на слепите, само соросоидите се праат на утепани зарад едните центове.

Да бе, ЦРУ е регистрирало офшорките Ви !!! Това е равносилно да караш с превишена скорост и полицая да е виновен, че те е хванал. ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ

пращиш от акъл...ти да не си полицай?

Аз не съм, но ти изглежда си точно такъв :)

САЩ отново изиграха света , НАПРАВИХА СИ ГУСТОТО.

САЩ си направиха густото, ама и тези по списъка не са чисти сълзици.

''...Бъркенфелд излежа над две години в американски федерален затвор.'' Tова ми е достатъчно, за да си създам мнение по въпроса.

И какво е то? Как успя да го формираш на базата на 5-6 думи? Само да те светна за нещо наречено банкова тайна, а предавайки тези които крият парите си в Швейцария той я е нарушил. За награда 104 млн. долара, а ти какво получи?

Накрая прасето само ще бутне кочината .

Без да сме Бъркенфелдчета това същото го разправяме почти от началото на аферата . Туй ЦРУ-то взе да става много банално и прозрачно бъ , а го еъ. Що си не сменъя кадрите .Мноо са затъпели нещо.Само си трошая парите по тях.

Коментари - Скандален банкер: ЦРУ стои зад „Панамските документи“ | Днес.dir.bg

Скандален банкер: ЦРУ стои зад „Панамските документи“

Зад изтичането на данни от панамската фирма „Мосак Фонсак“ стои ЦРУ, е казал пред Си Ен Би Си (CNBC) нашумелият преди 10-ина години банкер Брадли Бъркенфелд.

Обратно в новината

Коментари - Скандален банкер: ЦРУ стои зад „Панамските документи“ | Днес.dir.bg

Коментари

Човекът "имал усещането"- ако това беше в заглавието изобщо нямаше да чета цялата статия.

Верността на тезата, че ЦРУ стои зад "Панамските документи" е като аксиома. Основният въпрос е кой от кого е плагиатствал - Путин от Бъркенфелд или обратно.

Лъже, не е ЦРУ, а АНС - всеки си има специалност в този бизнес... И защо решихте, че всички сметки по света на руските разведкаджийски служби трябва да са на името на Путин? И защо да не са и в офшорни зони? Или те нямат право на такива сметки? То бива ялови напъни.....

Ми Путин като е тъп селянин, ще го хванат, макар и само да му накривят шапката... Все пак тук основното е не кой е направил скандала, а защо такива известни личности са жалки крадци?

Друг път важното е кой е пуснал и направил записите, които винаги са фалшиви и манипулирани. А сега се оказва, че не е важно.

Само те не могат да разберат,че ЦРУ стои зад нечистоплътните дела.

"ЦРУ стои зад Панамските документи Как можаха да се сетят бе!?

А не бе ,баба ми.

Еврика! Господин Бъркенфелд откри топлата вода.

До оня ценител с жълто по устата и всички други наивници: 1) НАТО не раздава щастие - това е военна организация с настъпателна, а не защитна функция. Ако до твоята ограда се заселят борчета, ти ше им се радваш ли? 2) Украйна е територия, загубила суверенитет, провеждаща зависима политика. Решенията на днешния политически елит там ще бъдат разглеждани от трибунал в бъдеще. 3) Украйна е мултиетническа страна. На изток от централната ос на картата и живеят изключително етнически руснаци с руско самосъзнание. Тези хора не споделят "ценностите" на западните им съграждани. Да не мислиш, че те са ЗА Нато, ЗА ЕС? Защо мнението на тези украинци трябваше да бъде потъпкано от мнението на западните украинци. 4) В Украйна нищо не се е променило. Предишните крадци=олигарси си останаха на власт. И ако на тебе ти бутат под носа Янукович и това те засища, евала. Приказките за евроценности и сменен курс за такива наивници като тебе. 5) От къде на къде сте решили, че на САЩ и трябва успешна Украйна. Точно обратното - трябва и слаба Европа и конфликт с Русия, в който на Украйна и отредена ролята на Саша Грей. 6) Промишлеността на Украйна за последните 2 години беше унищожена от западните. Познато ли ви е? Тоя филм го гледахме вече. Откъде ще дойдат приходите? Кой ще плаща банкета? Кой ще влива обещаните 20 млрд. в тая бездънна яма с 40 млн. жители? 7) Знаете ли, защо украинците искат в ЕС? На първо място всеки повтаря едно - за да може да пътуваме без визи. Какво означава това? Тоя филм също го знаем, нали? Е кой ще възстановява Родината, като всички се изнесат? Саакашвили? Яреско? Коломойски? Лелята с геврека? Жалко за обикновените украинци.

Днес съм си обещал да съм въздържан въпреки че най-големите рускоговорещи идиоти са на линия. Задник,щом си сис направил труда да изпишеш толкова много високопарни ГЛУПОСТИ значи съм бръкнал доста дълбоко в ан.са на чорбаджиите ти.Не вярвам да си толкова наивен да си мислиш че ше седна да коментирам глупости дето се пишеха преди 30-40г.Само ше кажа че твоите господари са толкова тъпи след като не разбират че да пикаеш срещу вятъра е най безсмисленото нещо.А всъщност те нямат избор.Те не могат да живеят по друг начин.А времето това най-безмилостно нещо(не знам как да определа времето) не търпи никой който е срещу него.Това кажи на господарите си,задник.Оставете руския народ да живее свободно.Не казвайте на руснаците че са тъпаци които нямат акъл да живеят свободно и за това сте им нужни вие да им държите чатал на врата.Оставете хората по света включително и хората в русия живи.Не унищожавайте живота на земята заради вашата власт в русия.Не убивайте собствените си деца заедно нашите,САМО ЗАРАДИ ТАЗИ ШИБАНА ВЛАСТ.

по същата логика, може би извънземните седят зад това. Алпи дира? Съвсем се продадохте за няколко рубли.

В това не сме се и съмнявали !!

Кога света ще се обедини срещу американските крадци,убийци и лъжци?

Този параметър, след като достигне честота по-голяма от 18 Hz, холографските си маски рептилите няма да могат да ги "удържат", както е в момента. Този момент може да настъпи и в рамките на тази година, толкова близо е вече. Тогава ще се види и с невъоръжено око, "КОЙ, КОЙ Е?".

си бе Гошо!

Американските машинации стават все по-плоски и лесно разгадаеми. Никой не се е съмнявал още от самото начало, че това е работа на ЦРУ, с изключение на по-простоватите и глуповати хора.

Управниците в русия свалиха маските след като проруските управници в украйна беха изгонени.Русия открито заяви че нато се е приближил до границите на русия.Какво значи това.Ако един суверенен народ реши да се присъедин към други народи той не може да го направи защото на русия това не и харесва.Един 40 милионен народ не може да избере друг начин на живот различен от начина на живот който е в русия.Това е обобщението на ситуацията.Е аз питам това НЕ Е ЛИ НЕКВО БЕЗУМИЕ.Ше живееш по некакъв начин по който ти не искаш да живееш,само защото на некой си така му харесвало.Некой от вън ше ти налага как да живееш.И почват:фашисти,бандеровци...А бе това си е рабита на украинците бе.Я кво са се загрижили в москва за украинския народ.И за какво го прават това теа в москва.Казват,ми много се доближихте до границите на русия.Първо,до границите на русия миже да се доближава всеки, стига да не ги нарушава.Това важи за всички държави,важи и за русия.Работата е там че при днешните оръжия няма никакво значение дали границата е със 100 или 200 км по близо до теб.Така че такова обяснение е за малки деца.Има друго което притеснява управниците в москва.И то е страшно за тех.Ако украйна се присъедини към цивилизования свят след време-няма да е утре- ама след 10-15-20г тя ше стане като него.А русия ше си е все там,дето е днес с теа управници.Хората в русия ще поглеждат у съседския двор и ше видад че там е различно,че там е друго.И ше поискат и те...Ето това е големия ужас на наследниците на улянов.И те не искат да допуснат това

Пропуснах да кажа в началото че това не е текст за руски началници милиционери с болни сърца...След като го прочетат може да настъпат некои конфузии

Само навремето при разпада на СССР, САЩ са се договорили и подписали споразумение, че няма да разширяват НАТО. Второ всеки се съобразява когато близо до границата му се поставят оръжия. За примера САЩ почти почнаха война, когато от СССР искаха да разположат ракети в Куба. Има ли изобщо някаква разлика между двата случая? Тогава СССР прояви разум. Сега САЩ не проявява такъв такт. Виж ако пак се споразумеят да сложат ракети в Куба, ще ореват света. Украйна бе в митнически съюз с Русия. От ЕС не могат да допуснат да са в него и да има безмитна търговия към трета страна. Това е дупка в митническата политика на ЕС. ЕС принуждава Русия да наложи мита на украинските стоки, приеме ли Украйна. Тук вината е на ЕС. Русия и Украйна имат много обща история, та даже са с произход от една страна Рус и местно население на Киев рус. Бандеровците макар и не много, са си точно фашисти. Ако си гледал как говорят да се изгонят всички неукраинци. Отличителните им фашиски символи. Или поне разучил историята на Бандера, който се самоопределя за фашист. Първоначално са били изгодни на Третия Райх, но накрая дори Хитлер се възмущава от безчинствата им. Когато Украйна влиза в СССР, тя е почти 2 пъти по-малка.

Момче,извинявай ама ти чуваш ли се кви ги приказваш.Тези "съображения" могат и да изглеждат "премливи" ама ако танковете ти са под прозореца ми.Момче забравете танковете.С тях сте за никъде.Може би с тех смятате да газите майките и бащите си ако тръгнат срещу господарите на милиционера.Теа танкове просто няма как да излезат от русия.Момче,престанете с тези "доводи" щото така само се излагате.А така излагате и целия руски народ.Нормалните хора ше вземат да си помислат че след като вие сте идиоти,то и всички руснаци са идиоти.А това не е верно.Не може да е верно.Просто няма как да е верно

Някой да се е съмнявал в това, чме манджата е забъркана от ЦРУ? Само идиотите, кретените и троловете.

Много плач за Пнамагейт, а същите тези хора се кефеха на Уикилийкс...

Мистър мейджър, Вие сте една куха кратуна, но с остатъците сиво вещество усещате, че банкерът е прав.

кристална мисъл браво

ето един умен и почтен американец! Всичко му е ясно за аферата и за ЦРУ. И ние това казахме още първия ден...

Абе докога ще ни занимавате с тая глупост? Провокацията на САЩ не мина и този път, на всички е ясно че зад това стои Вашингтон и тайните му служби...

хаха... чу ли как бившия амер.посланик в Москва се чуди, защо в Исландия има протести срещу премиера, а в Русия няма срещу Путин!? Явно хамерите са мислил,и че всички да идиоти и могат да ги манипулират с тъпите си лъжи.

Срещу Путин не може да има протести, защото няма да може да обира Русия както го прави в момента. За да продължи източването на Русия и държавата да бъде напълно съсипана, е необходимо Путин да бъде на власт още няколко години - около 5.

Руссссскиййй,ако това не е минало ше мине друго,или трето или пето...А дали си толкова сигурен че не е минало.Да не си в главата на майка ти или баща ти.Това че хората си траат нищо не значи...хаха.Това е светлото комунистическо бъдеще на господарите на путин.По всички линии,възможни и невъзможни .Ние се борим за живота си за животите на децата си,за цивилизацията на земята.Тази върхушка в русия ако не бъде свалена от власт ше запали земята.Това е.Тук компромиси не може да има.

тая новина си я знаем, а и новината много смърди на американска мърша

А преди няколко дни аз попитах тук:ако е верно че путин го е направил,въпроса е ЗАЩО МУ Е ТРЕБВАЛО ДА ГО ПРАВИ.Така прават в демократичните общества. Диктаторите немат нужда да го прават.Те си прават в страните квото си искат.Да не би да искате да ми кажете че в русия не е диктатура.Обаче пък и "кадаифа" беше направил същото.$40 ли $70 миларда ли беше изнесъл юнака в западни банки-не помна.Май беха у америката...А той си беше диктатор от секъде.Не знам.Нямам рационално обяснение. Може пък путин да се е направил на тарикат и зад гърба на теа дето са му господари(теа дето го направиха президент) да се опитва да си върже гащите...Ама пък за кво му е.Като го махнат,господарите му нема да го остават да проси...Не знам.Чудна работа

Не е важно кой от коя страна на списъка е , важното е кой е в списъка. Почтените показват списъците с престъпниците без да е от значение дали им го слагат отпред или отзад.

на спусъка!

Този скандал разтърси най-вече страните от ЕС, а на вилончелиста може да му направите по една свирка. Дерзайте?!

Браво на ЦРУ!

Путин и аверите му олигарси зверски ограбиха руския народ през последните 10 години !!! Никъде по света няма толкова организирани крадци и то на власт !!!!!

ти за сащисаните гетаци ли говориш дето склерозата клинтъница и всички олигахични семйства - 1% от населението крадат и викат на корупцията "взех си хонораа", а останалите гетаци бачкат по 15-16 часа/ден да изплащат една каравана и или дървена барак.Хахахаха.

Анонима е още един промит мозък, за когото всичко американско е върха. Аман! Руснаците си знаят най-добре кой какво им е направил. Достотъчно е да споменем 20 млн. избити във ВСВ. КАК ПЪК НЕ СИ ПОГЛЕДНЕМ БЪЛГАРИЯ НА КАКВО ДЕРЕДЖЕ Е, ВСЕ В ЧУЖДАТА ПАНИЦА ГЛЕДАМЕ.

Тъпо,ние те ограбваме много повече,опита ли се някой дани конкурира надаваме вой до небесата в името на демокрацията.Справка глупчо американските тецове,всяка годинани носят 300 мил .евро над пазарните цени за коитобихме продавали.Иска ли някой да махне тия цени значи негодникът е против демокрацията и знаеш какво следва.

Приятели, чакайте малко, поспрете се. И про-путинци и анти-путинци - не сте ли доволни бре? Про-путинците трябва да са доволни, че Путин е мулти-милиардер чрез подставени лица, а анти-путинците трябва да са доволни, че обкръжението на Путин източва Русия и обезкръвява страната, изнасяйки огромни суми на Запад. Значи - всички са доволни, какво се джафкате не мога да разбера?

Кой да стои ? Аврам - бакалина ли ?? В офшорките са най - големите бандити в света ! Тази измет докато не се изчисти , нищо добро не чака света !!!!!

" Бъркенфелд излежа над две години в американски федерален затвор. За предадената информация той беше награден със 104 милиона долара от данъчната служба на САЩ (IRS)" Как става този номер, хем лежи хем награден?! Ама за 104 млн и аз съм съгласен да полежа 2 год. :)

Разобличи схема за стотици милиарди и ще ти дадат 100 млн :)

Николовв

Да де, ама за какво е лежал?

Щом Бърки, го е казал сигурно е така, но духът вече е извън бутилката и никой не знае как да го върне обратно.

великият Хърсев които беше подуправител на БНБ по времето на Жан не може да дава акъл защото или няма или и подкупен....

Нормално е, да е поръчково и да е секретна операция на ЦРУ...Все пак още на втория ден Уикиликс им еба майката на лудите крави от Фашингтон:) А това че и европедалите като премиера на Исландия и Зоофила Камерън горят ..Е това са както обичат да казват лудите крави"Коствени жертви" :) Какво да се прави! Когато се налага се да пожертват марионетките си в Гейропа, лудите крави ги жертват без да се замислят! Все пак затова са съюзниците! Да бъдат принасяни в жертва когато е удобно за стратегическите интереси на Краварника:)И то само и само за да навредят на Русия...Но както се оказа, за пореден път лудите крави и Обонго получиха кукиш за награда:)

Няма нищо по-добро от това кръга Езеро и евреите Ротенберг, Чайка, Милер, Дерипаска, Абрамович и Шаломов да продължават да източват Русия. Една средна пенсийка в могъщата страна вече е под 100 евро, докато в бедна България е над 150 евро :) По-добро от това - здраве

и защо тогава на моите росители пенсията им е по 160 лв. - къде ги бидя тия 150 евро би било добре ама 160лв. засега все още са си 80 евро ???

Ти сега обясни колко струват тока, водата, парното, горивото, газта и другите продукти от първа необходимост в България, и в ГЕЙСЪЮЗА :) И колко в Руската Федерация:) Т тогава ми обяснявай колко е хубаво да лъскаш еврокенефите:)

това са данни на иво миндежв и отворено общество , а иначе средната заплата в индурстрията на русия е коло 4-5 пъти по висока от тази в БГ.А има и пенсиийки за 15 години трудов стаж -около 1000-1500 долара./Например Сибир/

обонго се прицели в Путин, гръмна камерън...

Хаххахахахаха...Отлична аналогия:)

" хакването на фирмата от Панама сити, наречена Мосак Фонсека, БИ МОГЛО да е извършено от..." Би могдо ла е от Мосад, от ЦРУ, от МИ-6, МИ-66, МИ-616 или от извънземните. Въпросът на който обаче няма и до днес отговор е - откъде у виолончелиста 2000000000 долара?

Обонго-Мишел:) И нейните разкошни подаръци за десетки милиони:) Или за еврейския бизнесмен дето е спонсорирал кампанията на Обонго и го има в Панама гейт :) Илиза Зоофила камерън исландския премиер и другите еврофекали:")

Обама е милионер - това се знае отпреди да стане президент. За виолончелиста обаче не се знаеше, че е милиардер :) Не ме разбирай погрешно - няма по-доволен човек от мене - тия 2 милиарда са само върха на черешата, а обкръжението на Путин краде, та се вдига пушилка до космоса :) Според мене това е добро и правилно - и трябва да продължи максимално дълго. Путин и Ко трябва да бъдат на власт минимум още ..... колко - поне още 5-7 години според мене. Минимум.

Еми много ясно бе! Ние това го знаехме три седмици преди раздухването на 'новината'. Песков предупреди още тогава...

А между другото много руснаци питат - откъде въпросния Песков има часовник, струващ 620 000 американски долара, т.е. около 8-годишната заплата на Песков - някакъв отговор на този въпрос?

да питат многото руснаци да вземат гегите и да подпукат цялата върхушка-сега ще се съберат на куп за 9 маи

когато гръмна скандала беше сигурно че той е поръчков, както когато на 11 септември взривиха кулите близнаци, защо нито един изрелски гражданин не пострада тогава? - на всеки нещо се беше случило и беше закъснял за работа? това беше пак дело на ЦРУ и изрелските тайни служби. Докога света ще търпи това безобразие от страна на САЩ?

Има загинал един израелски турист, качил се бил на едната от кулите, ... за да види за последно Ню Йорк.

тез от ЦРУ ще излязат по-тъпи от нашите ченгета... и децата виждат че Пнамския скандал си е изфабрикуван от тях. Само да попитам, кой превзе Панама с Войска преди 20 години?

Мосак Фонсека им обясни че работят основно с европейци и със латиноамериканци!! Затова американците са много малко.

Бе, знаех си аз, че лошите империалисти пак заговорничат,ама...И това как променя фактът, че тавариш виолончелист е надиплил повече денги от Майкъл Джексън?

а факта какво те бърка? Надипли и ти, ама не можеш и пустата завист ще изяде.

Ще, ще...Пустата завист...Много искам да съм виолончелист,ама с тези две леви ръце...Много пари вадели тез' ,бре...Повече от петролни шейхове

Човека има право на мнение дори и да е грешно!!

лошо ЦРУ , много лошо, не дава на олигарсите комунисти да крадат лоши хора са това американците

само ,че от списъка изпаднаха некомунисти, а и офшорките не са измислен и от комунисти. Кънтиш кат празна водоноска.

Бедна ти е фантазията колко по-лошо е всъщност и как всички подобни служби си приличат. Та това е то хибридна война както казва нашия президент и както обикновено тя не е измислена и приложена за пръв път на Изток :-) нито офшорните фирми и банковата тайна :-)

Само ИДИТИТЕ още не са разбрали,че засмърди ли някъде,няма начин ЦРУ да не е замесено!

сичкото зло на света идва от там тоя да не открива топлата вода?!

е ясно дори на слепите, само соросоидите се праат на утепани зарад едните центове.

Да бе, ЦРУ е регистрирало офшорките Ви !!! Това е равносилно да караш с превишена скорост и полицая да е виновен, че те е хванал. ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ

пращиш от акъл...ти да не си полицай?

Аз не съм, но ти изглежда си точно такъв :)

САЩ отново изиграха света , НАПРАВИХА СИ ГУСТОТО.

САЩ си направиха густото, ама и тези по списъка не са чисти сълзици.

''...Бъркенфелд излежа над две години в американски федерален затвор.'' Tова ми е достатъчно, за да си създам мнение по въпроса.

И какво е то? Как успя да го формираш на базата на 5-6 думи? Само да те светна за нещо наречено банкова тайна, а предавайки тези които крият парите си в Швейцария той я е нарушил. За награда 104 млн. долара, а ти какво получи?

Накрая прасето само ще бутне кочината .

Без да сме Бъркенфелдчета това същото го разправяме почти от началото на аферата . Туй ЦРУ-то взе да става много банално и прозрачно бъ , а го еъ. Що си не сменъя кадрите .Мноо са затъпели нещо.Само си трошая парите по тях.