ЕС замразява съвместни програми с Швейцария

Швейцария не вдигна ограниченията за хърватите и ЕС замрази преговорите със страната за участието й в научноизследователски и студентски програми.

Обратно в новината

Коментари - ЕС замразява съвместни програми с Швейцария | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз живея в Швейцария и трябва да ви кажа, че швейцарците са замръзнали от страх. Всички си посипват пепел на главите за това, че се подведоха по акъл на еквивалента на Волен Сидеров - един местен простак и озлобен бедняк. Сега се чудят какво да правят, защото изведнъж осъзнаха, че цялото им благосъстояние виси на косъм. Направо за самръзнали. 65% от износа им е за ЕС, а парите, които се стичат от ЕС тук са стотици милиарди. Умните, образованите и нормалните, направо си казват, че това е най-голямата глупост в историята на Швейцария...

Мина времето където богатите европейци си държаха парите там. Въпреки че все още са по добре започва вече да се усеща че рая СЛИЗ е на привършване. Напълни се и там с боклуци и частните банкери все по често са 2ро 3то поколение чужденци от третия свят. Кот беше, беше до 90те. Ориентирай се по към изток.

пука и на швеицария,ще си го премести от единия крачол в другия.тя е истинската държава ,не измислената европеиска обшност.

Швейцарския народ изрази волята си и веднага започна груб натиск от Европейския съюз. Не на тъпата демокрация приета в Европа, заради която ни заливат черни, кафяви и жълти. Европа на европейците. Не на чалмите и фесовете

Хехей тоя европейски съюз нещо не се харесва и на Швейцария. И от Европа, разбирай Германия и Франция надигат вой сега. Ами те викат защото техните жители няма вече къде да работят за добри пари. В Германия и Франция заплатите са много ниски иначе, техните хора са напълнили Швейцария. А за нашите други страни така или иначе сме си свикнали да сме трета категория хора.

От една страна, резултатите от националния референдум естествено трябва да са НАД решенията на ЕС. От др. страна, грубият натиск, който ЕС оказва над Швейцария, буди съмнения, че световната мафия май е на път да смени трезора. И тогава идва краят на швейцарската приказка.

Швейцарската приказка се дължи основно на химическата им индустрия, след това на фармацевтиката, военната и едва след това на банките. Това не означава, че няма да има сътресения, ако световната мафия си смени трезора, но в никакъв случай не е край на приказката.

къде са тези толко важни и големи химически заводи в Швейцария?? има там неколко козметични фирми, ама май даже и те имат само лаборатории във Швейцария, а производствените линии са във Франция...

то и Норвегия твърди, че имала много устойчива икономика базирана на разумно използване на природата и ефективно използване на обществени ресурси, пък всъщност помпа 2 милиона барела петрол на ден.

БРАВО НА ШВЕЙЦАРЦИТЕ И УПРАВЛЕНИЕТО НА ШВЕЙЦАРИЯ! ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА! НАПЪЛНО ДЪРЖАВНИЧЕСКИ! До кога ще търпим ТЕЗИ КУХИ ГЛАВИ ОТ ЕВРОП. КОМИСИЯ НЕПРЕКЪСНАТО ДА НИ ЗАЛИВАТ С ГЛУПОСТИТЕ СИ. ДА ПРИЕМАМЕ ВСИЧКИ ИМИГРАНТИ И УЖ БИЛИ БЕЖАНЦИ! СТИГА ! Крайно време е някой да кажи :СТОП НА ТОВА СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА СТОКИ И ХОРА! Те не виждат ,че целия Е.С. се превърнал на една безизразна маса от черни хора ,които идват ,за да се възползват и РУШАТ ЦЕЛИЯ Е.С. ДОРИ И ХЪРВАТИЯ. СЕГА И НЕЯ ПОСТАВЯТ ЗА ДА ИЗТЕГЛЯТ ВСИЧКИ МЛАДИ ХОРА И ДА ОГОЛЯТ ДЪРЖАВАТ И ДА Я ПРЕДОСТАВЯТ НА МЮСЮЛМАНИТЕ! ПОЗОР ЗА ТАКЪВ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ! ОНОВА БЕЗМОЗЪЧНО СЪЩЕСТВО МАЛМСТРЬОМ ,АКО ПОНЕ МАЛКО СЕ ПОТРУДЕШЕ ДА ПРОЧЕТЕ И НАУЧИ ЩЕШЕ ДА РАЗБЕРЕ КАК ОБЩЕСТВОТО НА "МУНИСТИТЕ " ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ИЗВРАТЕНИЯ ГЛОБЪЛИЗЪМ КАТО ОБАМА И МУН- ГЕН. СЕКРЕТАР НА ООН ДЕЙСТВАТ ЗА ОБЕЗЛИЧАВАНЕ НА ГРАНИЦИ И ДЪРЖАВНОСТ .За масово препращане на мюсюлмани и заселването им в Европа и нарушаване на идентичността на държави и народности. ЗА СМЕСЕНИТЕ БРАКОВЕ ,КОИТО МУНИСТИТЕ НАЛАГАТ, ЗА ПЪЛНИЯ ХАОС.

ми то за този облик на ес-то има вина и швейцария, щото е складирала парите, т.е. изкарала ги е от икономиките на другите държави на богатите хора из европа.

Да, те швейцарците само и единствено на продажби от шоколад живеят. И като се има предвид, че мармотите ги завиват - бая суха пара влиза :)

Атака кога ще защитите български работници в турски фирми който имат работодатели като Хафъзов

Това е само началото. Следват търговски рестрикции. На швейцарските кравари 65 % от износа е към ЕС. Само износът на швейцарски шоколадови изделия към ЕС е за над 650 милиона евро годишно! Краварикум хелветикум както се е замогнал, така и ако се окаже прекалено прост, лесно ще стане пак беден, както е бил преди по-малко от 200 години.

И ти се радваш че прогнилото образование ЕС ще намери начин да изнудва и притиска една суверенна държава , за да играе по свирката на определени хора? За това ли злорадстваш? Ти от позицията на кой се изказваш. Редно ли е да търсиш сметка на действията на швейцарците, след като нямаш ни най-малка заслуга за просперитета им? Това злорадство е доста нечистоплътно.

Може пък и да имам принос за просперитета им! Откраднати от моя джоб пари, са в техни банки. Швейцария е мафиотския банков тумор на Европа.

тая помия швейцария е суверенна само и единствено благодарение на добрата воля на заобикалящите я съседи. В момента, в който швейцарските селтаци почнат да си въобразяват, че са нещо повече от заобикалящите ги държави - които по някаква случайност са в Г8, ше последвад много удобни промени в международното право за банковата тайна и офшорните зони и тогава въобще няма да им е забавно защото единствената икономика, които тези кравари имат са трезирите с паричките на богатите хора по света, които пък ги крият от данъци.

След като има квота за чужденци има и избор кого да приемат.Немци,французи няма да пострадат а мангалите да му мислят.

драги,точно немци и французи ще пострадат най-много!!!!

Наистина не са тълкували правилно референдума. Може да са искали, да ограничат турците и другия башибозук...

Не се тълкува правилно референдума.

Швейцария преживя две световни воини и запази независимостта си! Но днес тава няма да стане. Брюкселският стил, налаган от САЩ е надминал във всичко комунистическа Москва. България не е Хърватия и никога няма да бъде! Хърватия ще бъде привилегирована , ухажвана и толерирана винаги, защото водеше унищожаването на Югославия. Усташите бяха и си остават много близки на САЩ и Германия. . Още повече, че те настояват да са най-близки на Папата... Няма по.гадни хора в Европа от хърватите...

Не е ясно, защо България и Румъния никъде не се споменават? Те не са ли в ЕС и къде са правата на хората от тези държави? Може би са невидими или са само една химера! Двоен стандарт има в ЕС и може ли да се преборят тези държави срещу този двоен стандарт? Учудва ме робското блюдолизничене и сервилност на българското правителство и на президента, когато става въпрос за равнопоставеността на България сред другите държави в ЕС!

Вай-вай, бедните нещастни щвейцарци! Какво ли ще правят сега без цигани, хървати, сърби, българи, румънци, сирийци и прочие прекрасни, ангелоподобни, законопослушни, висококултурни и работливи хора? Как ще да живеят щвейцарците с своята сган от мързеливи, тъпи, просто и ограничени немци, французи и италианци? Предлагам, в отговор на този гнусен референдум/от де на де ще питат у Щвейцарско за нещо раята? Тия не знаят ли тезисите на великия "български" демокрад Соломон Паси/, всички политици от ЕС да си изтеглят парите си от щвейцарските банки и да ги "перат" само през български, румънски или хърватски банки. В най-краен случай да инвестират не в Щвейцария, а в Сирия!

нещо не си разбрал, ограниченията ще важат за всички т.е. и немци и австриици и тн, то затова ес се е "загрижило" да не мислиш че им пука за споменатите от теб по-горе

Населението на Швейцария се състои от етнически немци, французи и италианци. Википедията споменава и за рето-романци ... Под немци, французи и италианци в дадения случай не се имат предвид жителите и гражданите на Германия/германци/, Франция и Италия без зависимост от техния произход/например италианец, но етн. немец от Южен Тирол/

Само където една от страните ЕС, се променя с влизането на Хърватия. То ест онзи ЕС с който сключен договора, не е този ЕС сега. Условията са променени от страна на ЕС.

Попитали са народа си-той им отвърнал:не ги искаме. Колкото пъти ги попитаха,един ли сто ли,искате ли в ЕС.....все им отговаряха:не искаме.Сигурно си знаят защо.И надали,сега ще се вайкат до небесата,че ЕС-то ги плаши и опитва натиск.Дреме им на швейцарците.

абе като им сложат мита на стоките като на държави извън ес, ще им задреме, не може само да използват, когато им пасва

Западняците много обичат източните народи, до момента до който последните не си потърсят правата.

Швейцария не вдигна ограниченията за хърватите и ЕС замрази преговорите със страната Значи ЕС може да защити Хърватия , която влезе "вчера" в общността, а ние с Румъния сме отсвирени чак за 2016 г.

ние заседаваме с Янукович, Путин и други видни вождове на изтока. Освен това приемаме вече един милион руснаци без да са принудени са "емигрират" в ЕС. Така, че всеки обикновен гражданин на запад, където им е дошло до гуша от руските "резервати" е склонен да се съмнява в това дали има нещо читаво тук.

Резервата за социални експерименти е точно ЕС. Но трябва да имаш нещо между ушите да го разбереш.

Много странно. А защо в западна Европа изучават руски език и много се радват и търсят руски туристи. Дори руски език да изучават. Фактите противоречат на лъжите ви.

Унгарците изхвърлиха знамето на ЕС от парламента. Странно хора. Как така ще бягат от хубавото? Да им се чудиш защо не искат легализирането на педофилията и хомосексуализма, подписването на трансатлантическото търговско споразумение, за отказа от АКТА, чипирането, ТАФТА, клонираните и ГМО храни, шистовия газ, безконтролното следене и сваляне на личните ни данни, предпазване на родното ни земеделие и много други безумия. Сега и тези глупави швейцарци. ТЕ пък какво искат. Емигрантите са съкровище, което трябва да се приеме със широки обятия, според видни ЕС фунционери.

Когато ЕС се управлява от откровенни педофили и хомосексуалистти, става това което си написал.

такова и ще се обади. Няма как.

Пазят си хората страната от разни навлеци. Пуснат ли ги веднъж, ще се чудят как да ги изгонят от кръстовищата да не им цапат колите с бутилки вода и да пикаят в храстите. И аз искам да се бях родила там, ама пусти късмет.

Като ги гледам швейцарските тарикати не мога да се начудя на украинските протестиращи балъци.

Швейцаририя е взела едно решение по най-демократичния начин, с референдум и налагане волята на мнозинството. ЕС, с претенции за демокрация, такива демократични решения очевидно не уважава и не признава. Имам усещането, че ЕС вече се изражда в някаква уродлива, агресивна структура, управлявана от групичка. И всичко се извършва в интерес на няколко едри страни. А дребосъците се оказват малтретирани, в ролята на колонии. Във всеки случай, образованието ЕС е далеч от демокрацията.

Това за мнозинството си прав. Но мнозинството трябва и да си поеме отговорността и последствията от решението. Защо швейцарците трябва да се разхождат свободно из Европа, ако същото не важи и за европейците в Швейцария?

Не е в интерес на страни. А е на лобита. Комунизъм. И религия. Свръхцентрализирана бюрокрация И във вакуума между глупавите, но много на брой разпоредби ориента ще напредва.Идиоти, прасета и чалми.А най-отгоре байбл мъдреци

на швейцарците да знаете колко им пука! Да не вземат те пък да "замразят" сметките в банките на някои от маститите политици от ЕС!

То това май е най големия проблем ... затова реакцията на ЕС е като на ощипана ученичка ... Защото ако швейцарците вземат ада и позабравят за банковата тайна колко ни лай..а ще изплуват .

Из Алпите се чува някакъв странен шум ... ааа, това швейцарските си го местят от единия в другия крачол

да им дреме.

Вай-вай, бедните щвейцарци! Какво ли ще правят без цигани, хървати, сърби, българи, румънци, сирийци и прочие прекрасни, ангелоподобни, законопослушни, висококултурни и работливи хорица? Как ще да живеят щвейцарците с своята сган от мързеливи, тъпи, просто и ограничени немци, французи и италианци? Предлагам всички политици от ЕС да си изтеглят парите от щвейцарските банки и да "перат" само през български, румънски или хърватски банки парите си. В най-краен случай да инвестират не в Щвейцария, а в Сирия!

ЕС е хартиен тигър. Може да джавкат леваците от Брюксел, но се видя кой командва парада с аферата Нюланд.

като книжния тигър на Позитано.

За съжаление сегашния европейски елит желае да наложи самоунищожителен за Европа неограничен прилив на емигранти, като налага наказателни мерки за недоволните от емигрантите дори и възпира недоволството в собствените си страни. поздравления за швейцарците-не са в ЕС и затова и забраниха строежа на джамии!

Когато започна кризата, Барак искаше да се затворят Щатите, обаче го посъветваха да не го прави, защото вече е правено и е довело до "голямата депресия " от 1929 г. Барак се отказа! Швейцарците не!

Да си чул Швейцария да имат външен дълг ;)

договори? Искаш ли да ти изброя колко договора не са спазени от любимите ти САЩ и Запада? Още като почнеш договора за отбрана на Полша през 1939 г....

Те за швейцарците договорите не важат! Сега ще видят кон боб яде ли! Значи народа на швейцария иска те да се разхождат свободно в ЕС, обаче когато стане въпрос ЕС да се разхожда свободно , не може!

Ти откъде знаеш ,че швейцарците държат да се разхождат свободно в ЕС. Дали са толкова глупави , след като държавата име еталон на демокрация, че да не си дават сметка за евентуални реципрочни действия? Ти от каква позиция ги съдиш? С нещо да си допринесъл за техния просперитет?

Рико, защо така грубо? А ти защо си мислиш, че швейцарците не искат да пътуват, да ходят в Германия, Франция? Да си намерят работа по специалност, която не е застъпена в Швейцария? Етооо. Сега им спират програма, утре ще си изтеглят парите от банките им, после ще се наложи мито на стоките им, и след това ще се проведе референдум пак! Трябва да има взаимоизгодно уважение!

доста швейцарски джойтвенчъри в ЕС ще се окажат под нов данъчен режим. А трябва да е ясно, че продуктът им е доста по-висок от БВП на България. Това ще се отрази и на активността им в трети страни. Комунистическият ентусиазъм трае доста кратко.

Ами виж колко швейцарци пазаруват в граничните градове, но не в швейцарската част на града.

Аз съм за ЕС! Идеята е страхотна за обединена Европа, но не с цената на всичко! Браво на Швейцарците за пореден път!

Ами то в цената е разковничето. Иначе всяка идея може да е страхотна, докато не се запознаеш с детайлите. А я намират за поредния безумен социален експеримент след комунизма и фашизма.

Световната касичка Швейцария от 500 години насам не се нуждае от Европа. Далече от войните, размириците, простотията и насилията, тази страна остана оазис на благоденствие и невиждано благосъстояние. Затворена, строга и недопускаща катунари, реакционери, диванета и авантюристи, тя е рай - сред алпийски езера с корабчета, зимни курорти, препускащи влакове и уютни селца, сред злато и лукс, култура и ред, тази страната би трябвало да е еталон за такива като нас. Но не е - тук идва нова дивашка турска империя, средновековие, мрак и псевдодемокрация.

Малко се попромениха нещата! Може банковите центрове да се поизместят. Щом САЩ може да иска банкова информация, и да им се дава, значи нещо се е продънило!

За пореден път - браво на Швейцария! Европейският съюз е такава гнила система, че винаги налагат репресивни мерки към всяка държава която не иска да им участва в простотиите.

Не ми прави квалификации, след като не ме познаваш. Става ли? За какви договори говориш? Тука се прави референдум по въпроса за емигрантските квоти. Ако има договор щвейцарските политици ще провеждат ли референдум? Как мислиш?

"Демократичния" ЕС пак извива ръце. Кажете по какъв начин швейцарския народ да заяви своята воля, след като ЕС не я признава и я бойкотира. Това е явно неуважение и незачитане на волята на швейцарците от марионетките на глобалистите. ЕС никак не обича волята на която и да е държава членка, която се различава от общата им пагубна доктрина. Както България не се управлява от българи, така ЕС не се управлява от европейци. Това познато ли ви е? Между другото от унгарския парламент изхвърлиха знамето на ЕС. Но дълбоко се съмнявам да излезе такава новина по нашите "обективни" медии.

Класика в жанра, добре, че е евробюрокрацията, че да има кой да пази правата на гражданите.

а вие искате да нямам никаква структура, както в България? ми...няма как

Това за пореден път показва, че ЕС е тоталитарна структура, която НАЛАГА определена политика, диктувана от кукловодите зад сцената, а евродупеклатите са само изпълнителите!

Швеицария всъшност е една бедна страна с много скъпи цени за които големите доходи не стигат само детео се хфалят че всимат много пари щвеицарците не уважават интелегентните и умните а червенобузите жители на собственните си кантони бил съм там и съм им ял попарата ние също трябва да ограничим черно море за тях никааква загуба!!!!

А, кво каза?! Швейцария била бедна страна ?! На ЛСД ли си? :)

Гроздето е кисело, когато е високо...А и какво ни пука, нали не искаме да емигрираме, за да не "мием чинии"!! И да не говорим как подскачаме като става въпрос за емигранти към Българиа...Я да излезем от тази лоша структура ЕС...

Казваш че цените бели "много скъпи"и че само се "хФалят".А това че са бедни ... не подлежи на коментар.

farmer

Ти в ред ли си? Като гледах усмихнатите и спокойни възрастни хора си спомних нашите пенсионери ...смачкани , бедни и с див комунистически блясък в очите........

"див комунистически блясък в очите"!!! А аз сега си обяснявам защо моя работодател вече трети месец не ми плаща заплатата и ми внася осигуровки наполовина! Защото забелязвам има див капиталистически блясък в очите, особено когато си кара БМВ-то!!!

не знам бедни ли са,но бг политици от 70г. все искат да станем швеицария на балканите!те искат ли да станат бг на алпите?всички диктатори си кътат парите в техни банки ;)