САЩ шпионирали френски президенти, Париж реагира остро

САЩ са шпионирали тримата последни френски президенти - Жак Ширак, Никола Саркози и Франсоа Оланд. Париж реагира остро, Белият дом отрече да следи Оланд.

Обратно в новината

Коментари - САЩ шпионирали френски президенти, Париж реагира остро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Франция след Дьо Гол и една от първите цветни революции на САЩ в Европа не е суверенна страна, всичките избори за президент и правителство са менаджирани от САЩ, с помощта на първата власт- пропагандата на медиите, социологически агенции, НПО-та винаги насочва избора към техните фаворити, познато ли ви е това от нашето ежедневие? Да и там е същото и това доста по-отдавна от тук, разликата е че за момента са по-богати, но и те плащат по-скъп данък от нашия, обезлюдяване и заселване с пришелци. Като една допълнителна застраховка за поробителя е подслушването на главните лица в държавата, едното е да знае какво истински мислят и да не работят по освобождаване на страната от робство, другото е да събират евентуални компромати, който при отказ да изпълняват или САЩ решат да сменят управляващата партия излизат наяве.

Нищо лично, ама само за справка - Русия при путин се обезлюдява много по-бързо, от колкото Франция. Да не говорим, че потокът бежанци, много ясно показва, къде е по-добре и къде е по-зле. Незнайно защо, Русия не строи гранични прегради срещу прииждащи бежанци. Може би, защото няма такива. защо ли?

Тия са толкова нахални, че дори на Осран му се наложи да се възмути!

Коментарите.... няма да ги коментирам. Като гледам, са се заредили едни експерти - ум да ти зайде. Сега - по-сериозно. Всяка държава по света се опитва да прихваща колкото се може повече комуникации. Всяка държава по света има служби, които са натоварени със задачата да защитават правителствените комуникации. И Русия, и САЩ, и Китай (Франция, Англия, Германия, Япония...) са държави с глобални интереси, следователно следят целия трафик. Интересното, а то не се споменава в статията, е становището на френското ВКР - "прихванатите" разговори, трябвало ли е да бъдат прихванати, или не.

Ама абсолютно вярно! То за какво е зора да изстрелват сателити постоянно?!?!

Лелеле, добре че беше ти да ни "светнеш"!Само че при едните е агресия и империалицъм, а при другите глобални интереси!?

Само не разбрах, при кои е - "агресия и империалицъм", а кои са другите с глобалните интереси? А, иначе, ако беше прочел внимателно статията и коментарите под нея, щеше да разбереш, какво имам предвид.

Франсетата винаги го дават малко артисти. Те нито са изненадани от факта, че са подсрушвани, нито пък се сърдят на сериозно. Стара истина е, че САЩ тотално подслушват всички и всичко. Те и тях си подслушват един друг. На нас ни остава надеждата, че те няма да злоупотрябяват с това, което чуват. За да се освежите, прегледайте материала Блог Бг:: Скандал: Посолството на САЩ в София ... Там всичко си пише, както е. Ако пък искате да повишите професионалното си ниво по темата, може да прегледате и сайта Тоталният шпионаж. И един колегиален съвет-преди да пишете, четете. Прятен ден.

...Те, `щото, другите не подслушват, а?

Ле-ле-е, колко сбъркани хора има в този форум. Вие какво си мислите?, че само САЩ подслушват ли? А, ние не подслушваме ли? Някой, от Вас, които сте праснали минусите, ходил ли е в казармата? Някой, от Вас, знае ли що е то национална сигурност и как се осъществява? Или , едните могат да подслушват, а другите - не?

Не мога да разбера защо някои хора тук свързват новината за подслушването на трима френски президенти единствено с Русия и Путин. Забравиха ли, че преди няколко месеца френските медии гръмнаха с новината за подслушваните от АНС европейски компании (Юрокоптер, Еърбъс, Сименс, Арева, Тотал и др.)? Забравиха ли, че Франция е една от държавите, които открито не одобряват подписването на ТТИП в този му вид? Има достатъчно финансови поводи за подслушване среднощните разговори на френските президенти.

Е как да не можеш? Връзката е съвсем ясна! В свободните и демократични държави може да изтича информация и да се публикува по сайтове и дори АНС след това се обяснява! А в Русия при първия опит за такова нещо направо си заминаваш! А в най-смотаните държави като С.Корея дори не пускат хората да излизат камо ли да изтича информация!

Точно обратното - в Русия си публикуваш свободно мнението, а на запад, еле във ФАЩ - яка цензура! Значи ако през социализма те бил подлушвал някой, колкото и рядко да е било това, според евро-атлантическите ценности е диктатура и тоталитаризъм! Но ако в "свободния свят" (ФАЩ и ФЕС) се подслушва всичко и всички - това е демокрация! Нещо май нон-сенс!

За какво мислите са безплатните гоогле, скайп и подобни ?! Запомнете, безплатен обяд няма, безплатно е само сиренцето в капана !

Европейските глупаци са тласкани към ново противопоставяне с Русия, и то много хитро от Американците. От всичките санкции и простотии загубите са само и единствено за Европа! Грингосите ги боли оная работа! Слаба Европа силен САЩ :) Най-големия подем в Американската икономика е след ВСВ, харесало им е и сега се опитват пак да намажат ...

На тяхна територия войни не се водят, те само разпалват войните ,участват в тях ,не ги е грижа за войниците ,които изпращат.

Смешни французи. На американчетата от бебета им се набива в главите, че са от най-великата нация. Те растат със самочувствието на господари на света и че всички трябва да козируват на САЩ. Което дефакто не прави само Русия./и Сев.Корея, ама там е извратена работа./

Е да не би да не е така? Коя е по-велика нация от тях в момента и на кой друг трябва да козируваме? Това че на теб не ти харесва кой е шефа не значи че не си просто един работник който се надига повече от нужното!

САЩ превзеха и Европа ,като сътворяват 3-та СВЕТОВНА ВОЙНА . А Европейците не виждат ли какво следва ?

Та това е повече от ясно, че цяла Европа и света са подслушвани. Търсят се поводи да се разпали напрежение и военни конфликти.. както стана в Украйна например.

Париж реагира остро: следващия път, няма да се подмия......!Смешници!

щом слушат френския нашия сто про и го гледат,ообаче тоо па ако го гледаш освен си умреш от смех нема кво толко а вииж...ааааааа

Не корете американците. Проблемът е в самите французи и сервилното им поведение. Ние ги копираме и естествено вече никой не ни уважава. Ние сами не се уважаваме , държим се слугински и роболепно. От устата ни излеза така казаха в ЕК. Е, какво от това?комисарите гонят своите цели.

страх ги е да не се е ,,родил,, нов ,,де гол,,!!! споко!!! всички са :,,иес ман,,!!!

Най-накрая и Франция разбра че на САЩ НЕ и трябват съюзници, васали!!!!

Проблемите на робите, не вълнуват техния господар!

Те им ги "решават"...... с нови проблеми!

Какво е ценности - дали това да покажеш среден пръст на стария си господар, след като си се подслонил удобно зад гърба на новия? Май повечето имат робска психика, но когато е в полза на "големия брат" се нарича ценности.

Например този пост не е ценност! :)

Виж ти,виж тиии...Почваме да си изпускаме нервите а.Ти както разбирам си от "освободителите".А ти питали началника ти щото така нарушаваш един мит който вече 70г вие русссские създавате.Или тук слагаме картите на масата:НИЕ РУСНАЦИТЕ НЕ СМЕ ДОШЛИ ДА ВИ ОСВОБОЖДАВАМЕ А ДА ВИ СТАНЕМ ГОСПОДАРИ.Задник,никой не обичангосподарите.Особено когато господаря е гащник. Мнооого нива под теб.Такъв господар е окупатор и чувствата към него са разбираеми.Не знам дали задоволих любознателноста ти. ТОВА КОЕТО ДОНЕСЕ СЪВЕТСКА РУСИЯ НА БГ-СВОИТЕ ДИВАЩИНА И ВАРВАРСТО ЗАСЛУЖАВА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ СРЕДЕН ПРЪСТ.

Пич, руснаците ли са известни с демокрацията, правата и свободите, пазарната икономика и други ценности?Гнили, много гнили, но с перфектна опаковка!

И тъй като стана дума аз не разбирам защо за случилото се през 1878г и през 1944г се използва думата ОСВОБОЖДЕНИЕ. Такава дума съществува,но в този контекст тя е безсмислена.Думата ПОРОБВАНЕ има смисъл в такъв контекст но ОСВОБОЖДАВАНЕ в такъв контекст ПРОТИВОРЕЧИ НА ЗДРАВИЯ РАЗУМ.Защо е така ше обясня ако на някой не му е ясно.За мен това е очевидно

Изгони американеца за да е мирно селото. Пусни го под одъра, а той ще ти се качи на главата.

на нашата глава взе с танкове да се качва

Белият дом отрече да следи Оланд. За какво да го следят. Франция по-смешен президент от този е нямала. Френският Плевнелиев, безлично човече, на което се подиграва цяла страна.

Да сигурно както и на нас някой друг им го е избрал а не самите те! Та както ние така и те се подиграват на себе си и бягат от отговорност за собственото си положение!!!

Човеколюбие Човеколюбието е причина за подслушването от ,,съюзника ,,,Ами Оланд може случайно да има проблем с потенцията ,например както баба МЕРКЕЛ -гинекологичен И съответно Съединените маймунски щати им препоръчват правилния дохтор Е те туй е съюзник-и да се изсереш на раат няма да можеш Веднага ще ти изследват ако -то

Пълен цирк. Сякаш разузнавателните служби на европейските държави не са забелязали огромните сгради с техника във Великобритания? Сякаш не знаят за огромния сноп оптични кабели които водят до американските хранища на данни.

Много бързо се забрави как бяха източени сървърите на българските служби. Ако имате въпроси за КТБ, питайте Обама.

Фашисткото джудже в Кремъл го знят колко пъти на ден е кихнало, смятай.....

Ехаааа, минус 6 за няма и минута, БРАВО ПУТАНСКИ ТРОЛОВЕ!

Хората разбраха кой е манипулатора.

Е, тя и Меркел, каза че било неприемливо подслушване между съюзници. И кво от това? Изтри се и толкоз. И Оланд ще направи същото.

Франция "обърна палачинката" по време на управлението на Н. Саркози. В БГ малко се знае, но доведеният баща на Шарко е бивш Зам. Директор на ЦРУ. По времето, когато "се залюбил" с майка му е бил ЦРУ - стейшън чийф в Париж.

Само Плевнелиев не го подслушват. Той така е направен, че говори само каквото те му кажат. Кодовото му наименование е Смрад.

Храбрите френски президенти са реагирали толкова остро, че се чудят дали да не ударят по едно дупенце на хамериканския президент!

"Това е неприемливо между съюзници" Щатите са съюзници на Франция точно толкова, колкото Франция е съюзник на България. Светът е джунгла и по-големия краде от по-малките. Това е истината, а всичко друго са глупости за идеалисти и малоумници. Французите и немците си мислят, че са фактор, а всъщност и Русия, и Щатите могат да ги смажат за дни. И им го показват с отношението си.

Де Гол щеше вече да изгонил американския посланик! Оланд се чуди как да не го погледне в очите! Смешка е Франция, смешка е и ЕС!

Де Гол вече щеше да е вкарал "гол" на американския посланик,преди да го изгони,ако питаш мен.

Я гледай! Франция се мисли за съюзник. Та те са си класическо пуделче на къс повод. Доказателства - санкциите срещу Русия, от които Франция губи порядъчно. Историята с Мистралите. Какви по-убедителни доказателства.

Проверката, мили деца, е висша форма на доверие! :))

Какви съюзници бе? Вие сте роби , също както Германия и целия ЕС. Правите всичко каквото ви наредят , а сега...."Ние сме съюзници!" Х ехе ехее ! Френски педали!

Ако дръзнат да подслушват и нашия пудел Офшорко Плювналиев, направо да обявяваме война на краварите!

Него не го подслушват американците. Той сам се записва и носи хардовете на Цецо, оттам е ясно. Вторник и петък в посолството :)

Ех, да беше още жив Дьо Гол! Първо щеше да заплаши с излизане от ЕС и НАТО. После шеше са направи специални оферти на Русия за хеликоптероносачи на половин цена и по пет на година. И щеше да отиде на официално посещение в Крим за да поздрави народа там за присъединяването му към РФ.

А после, щяха да му спретнат нов студентски мегдан. Този филм вече сме го гледали.

Горда Франция по времето на Де Гол , се превърна в поредния лизач на американския задник !По нищо не се отличават от нашите лизачи ,нашите американски свинчета, на копанка от Белия Дом!

Свините винаги и навсякъде са си свини. Освен копанка, на тях друго не им трябва.

АБе да ти кажа нашите имат една разлика. Ще кажат, че това е нормално и щом големия брат ги подслушва, значи така трябва.

Проблемите на робите, не вълнуват техния господар.

ЕС би трябвало да има собствена външна политика и общ военен ресурс... и да се въздържа да иска демократизация на Мексико...

МНОООО СТЕ П,ОСТИ ЕВ,ОПАТАААААААА ХА ХА ХАХА НА.И ,УСИЯ Е В,АГА НЕЩО Н Е,АЗБИ,АМ

Ето ви пример за желязна логика: Това че САЩ са подслушвали спалнята/телефоните на Меркел и Саркози - виновен е Путин. Щото ако нямаше Русия - нямаше да има нужда Америка да контролира съюзниците си какво политика водят към нея... Да му се наложат още санкции на Путин и Русия!

САЩ пак показаха как се грижат за световната демокрация. Соросоидите пак ли ще защитят моралната Америка? Какво стана с Империята на злото??? май не е Русия! Щото ако русия подслушва Запада - все пак има оправдание - той е враг. А САЩ подслушва "съюзниците си", тоест своите пудели.

Може и да следят ама е за доброто на свободните хора. Ние сме с теб чичо Сам, следи ни да не объркаме нещо.

Европейците са известни с безкрайната си склонност да правят глупости,които след това Чичо Сам трябва да оправя.И за това шпионирането е съвсем нормално.А ако искаме да сме до край коректни то е наложително. По любопитно или поскоро по-забавна в случая е наивноста на руснаците.Те завалиите са толкова тъпи че си мислят че така могат да скарат америка и европа."Скъпи освободители",наистина ли не можете да проумеете че този съюз е на оснавата на общи ценности.И по този наивен начин нищо няма да постигнете.Уикилийкс,еди сноудън...Може би ше проумеете за какво говоря ако имахте и вие руссские, някакви ценности... Изглежда създаването на такива ценности е следващ етап от развитието на човечеството,етап който все още е предстоящ за вас. Много е важно колкото може по-бързо и вие да преминете в него.Това е жизнено важно за бъдещето на човечеството.Иначе нали знаете какво е "лунгур"-голям на бой малък на акъл.И разбира се той е опасен и за себе си и за околните.Хаха

"шпионирането е съвсем нормално" ... ако го правят американците. Ако го прави Ким в Сев.Корея - това е лошо и го осъждате, нали. Хахахаа.. двойни стандарти. Да ви пикая на демократите.

Кофти ли ти е мамино живковче. Вие живковчетата сте убедени че ако съветска русия не беше ОКУПИРАЛА БГ щяхте да си прекарате животеца на село при кравите и свинете.А там май не ви е по вкуса.Вие макар и родени на село сте с изискани,изтънчени души и на село не ви устройва...И за това така защитавате ОКУПАТОРИТЕ на БГ.За вас БГ е нищо.За вас единственото важно нещо на този свят е да напълните търбуха.Каквото и да коства това на останалите дето не са като вас.

ти нишо не разбираш нито от ценностти нито от култура и си ценител толкова колкото двама не са.

Изгонване на всички американски терористи от всички страни по света,изолация и ембарго на убийците,лъжците и крадците!

със сервилната политика на "лидерите" на ЕС към световният господар, сега, следва президента на Франция да се извини за неудобството, причинено на господаря от тези новини. А, господарят, следва да го потупа по главицата и да му каже, да не се притеснява, защото изобщо не изпитва неудобство.

И аз съм изненадан от тази политика, особено на Германия, но все пак не се знае какво са чули хамериканците нали?

Основният извод, който може да се направи от излизането на тази новина на бял свят е, че шпиониращите са били шпионирани.

Кремълска пропаганда! Това е дело на Путин - опитва се да раздели Франция и САЩ. Америка НИКОГА не би шпионирала своите съюзници защото те са правова държава, с хюман раитс лоч, демократични и искат само да помагат да другите! Ей така...безплатно и от дъното на сърцето си! Внимание: Сарказъма е достъпен само за хора с повече от 2 мозъчни клетки!

Ето до такива "прозрения" се стига след като свинарите, краварите говедарите,не си стоят при добитъка на село идват в софия да се правят на умни.И напълването на софия със селяндури не е лошо стечение на обстоятелства.А целенасочена политика на определено кръгове. Щото провинциалистите винаги ше си останат провинциалисти.А за някои "особи" това е жизнено важно.

Вярно, че в София сте се събрали кравари и свинари. НО, някои все още живеем извън София - сигурно ти се струва странно, а, шопе?

Прав си! Много си прав. Обаче, забравяш че, щом дойде в София селянинът, почва да плюе ...кого? Другите селяни!!! Особено следващите идващи в София. Да-а ....

sonibvc@gmail.com

Ех...късно отговарям та може и да не го прочетеш! За какво говориш? Какви свинари и говедари? Ко ше ядеш без тея хора? Кръстословици и софийски павета? От къде този елитизъм в една държава...тоест, тва не е държава а катун...София и софиянци са толкова "елит" колкото е глиста от дупката на г*за е цар! Нещастна и разбита държава в която всички са глисти и направо очудващо че има глисти които се мислят за по малко глисти от другите! Кво ме боли че си роден на шейново? Ами аз роден в Лондон...и кво?! Тва праи ли ме по голем гражданин от тебе? Да, но не защото съм роден в Лондон а защото вас така и не ви научиха да мислите!

САЩ не са основният субект на порочната власт, а Комитет 147, за който говорят швейцарските учени още през 2011 г. Всичко се развива по техния план, който се интересува, знае.

А кого да подслушват - президента на Бора Бора? Като си купиш автомобил 200к.с. не го караш с 40км/ч, караш го на max.

последният пример е любимият ви нов самолет на русия ааа и на китай доста подозрително 99% приличат на ф22 :))) дали не е свързано с проникването на китай в локхийд мартин или китай и русия не правят такива неща :)))

Много си прав, направо са го откраднали. Но има ли някой да допуска че може да се разкрият схеми на корупция, да се предотвратят атентати, да се борят срещу мощните схеми на присвояване, убийства, мошеничества и т.н. Защо и на кого е съпротивата срещу това и обработката на човечеството за личното пространство и бла-бла..? Покажете ми един човек с изписано на челото му Мошенник съм, мафиот съм и.. Само обработка и заблуда за народите и използване на най-високи технологии и средства за да крадат и скубят!!

Разработването на Т-50 и на F22 започва почти едновременно така, че няма как едните да крадат от другите, още повече че се използват различни конструктивни и технологични решения. Руснаците закъсняват с изпитанията на Т 50 заради проблеми с уникалния двигател разработван специално за този самолет. За този двигател се счита , че в следващите 15 години няма да има аналог в света. Нещо подобно на технологията на ракетните двигатели на руските ракети HK-33, каквато технология американските учени не успяват да създадат в продължение на 20 години. По последна информация редовното производство на този двигател ще започне през 2016 година. Що се касае до китайците - те си имат свои планове, които решават със свои начини и средства.

Т 50 приличал на 99 процента на F22?Пич не ставай смешен!Ти въобще виждал ли си как изглежда руския прототип?

по-добре да подслушват от това да си тровят агентите с плутоний и да си избиват опозицията а всички шпионират проблема на сащ е че им направиха шпионирането публично :))