Електронни досиета ще заменят шофьорските талони и точките

КАТ обмисля да премахне талона от шофьорската книжка и точковата система. Намерението е заложено и в проекта за електронно правителство, което трябва да заработи догодина.

Обратно в новината

Коментари - Електронни досиета ще заменят шофьорските талони и точките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идеята е хубава, но нали трябва да има кой да работи с тези системи. А както знаем в родната полиция се назначават по тъпота, и по-голямта част от пътните са толкова неграмотни, че повечето актове отпадат заради това. Е не знам как ще се справят с компютрите, но ще е забавно да ги погледам как се мъчат хахахах

Всичко е ОК! Какво правим със скоростомера - уред ТР4 който може да се маниполира по хиляда начина използван за рекет от пътните полицаи. Как ще се защитят водачите които не плащат, а две години ходят по дела?

Имаш предвид трафик радар ли? Имам на пикапчето си тахограф, скоро ще са задължителни за всеки, не ме е страх, с дигитална карта ще докажа правотата си.

Това е доста добро решение. Трябва само да се помисли и за времето на управление на всеки вид МПС. Проблема с многочасовото шофиране е доста сериозен. Практиката показва над 40% от тежките ПТП стават от уморени водачи, но незнайно защо за това статистика не се води.

толкова пъти го хващат да кара пиян и вместо да му вземат кножката или елегантно да му загатнат да ползва шофьор - те потулват нещата че даже и златен талон му дали. и един по-прозаичен случай - вежди рашидов спира на най-забраненото място в центъра на софия. полицай вместо да го глоби нежно му казва да спре другаде, да премести колата, а вежди рашидов размахва юмруци и разбива физиономията на полицая - кръв течеше от носа и устата на полицая. вежди рашидов не беше нито съден нито осъден нито наказан дори

Целта на експертите е да се налагат повече наказания с фиш, отколкото с акт?! Не е това! Целта на тъй наречените експертите е да дерат пари! В държавата на схемите има само една цел и тя е да ни дерат,крадат,лъжат,мачкат..... Другото са приказки за идиоти!

Само дали няма да се разиграе калпаво тото (1/49 - един в компютъра / 49 в джоба)? Ще бъде ли фишът компютърен, или "евро/лв"?

А на нас чипове кога ще ни слагат? И колко ще е "доброволната такса", дето ще я платим? май наближава времето за което древните индианци пишат: "Който няма знака на мечката (баркода) - няма да може да купува/продава" (за сведение : "Не пипай тази книга")

Приветствам това решение на КАТ за отпадане на бумащината.Трябва да се въвеждат точно такива интелигентни начини за контрол като в цивилизованите държави.Относно залтния талон,моето мнение е че тъкъв имат само хора които или не карат автомобил но имат книжка или това им се случеа няколко пъти в годината,активните шофьори няма как да имат тъкъв талон,от опит знам че като караш по цял ден и всеки ден няма начин да не нарушиш правилника някъде и да не те санкционират представители на КАТ или заснеме някоя камера.Така че мен ме е по страх от тези със златните талони и според мен са абсолютна глупост.

Имаше кой, ама вече няма кой да го направи. Всичко е история.

Относно "Златния" талон, не е невъзможен. Аз лично карам предимно в София, абсолютно всеки ден и имам такъв талон. Управлявам личен и служебен автомобил и изминавам десетки хиляди километра годишно. Спазването на правилника за движение не е нещо, което да правим допълнително към шофирането, а е част от него.

Аз предлагам талона да се замени с банкнота от 20 лв. При отнемане в случай на нарушение, водачът е задължен в рамите на 1 месец да я замени с нова, в противен случай му се налага по-голямо наказание.

Настоящия хартиен талон е архаичен метод за контрол. Каквито са повечето методи на контрол (визирам винетки и стикери ГО). Сетих се обаче за ежмесечната "профилакика на сървърите в КАТ", в резултат на която профилактика доста актове "се загубват". Все им се случва на джигити и бандити да им се губят актовете, нямат късмет момчетата...

Това е добра новина стига да не се проточи 10 години ,иначе всичко което ще намали лапаницата на крадливите катаджии е за приветстване.

А защо златния талон трябва да си го поискаш ане да се получава автоматично ако го заслужиш? Разликата е ако не си го поискал и имаш нарушение ти казват да си го беше взел. Ха ха

Може ли някой да каже защо цените на мобилен интернет са сред най-високите в страна с ниски доходи? Мобилният интернет е сред основните развития в света, а това го възпрепиятства? Няма тарифи между мобилните оператори, остава да е картел! КРС е нормално да мълчи, но защо ги прикрива ЕК. В европа при над 2 пъти повече доходи - по-ниски цени? компания мобилен интернет Водафон 5.00 паунда/ 500 МБ БВП/човек ЕС=100: 114 Мтел 19.90 лева / 512 МБ БВП/човек ЕС=100: 44 Глобул 14.90 лева / 512 МБ БВП/човек ЕС=100: 44

в европа дохода 200-400 евро ли е?

...значка "Златно кормило" от 78г.с паспорт и писмо поздравление от н-к КАТ. Катастрофите по това време бяха с пъти по-малко-колите бавни и малко на брой, медиите не ги изнасяха, тогава ни занимаваха с други неща.

Съгласно "стратегиите", това еПравителство трябваше да заработи преди 10-12 години. Хубаво е на държавната баница. Хубаво е.

питай Малкия Мук (Н.Василев), доведен от Крадлив Дедо Мадридски. Бая държавна баница опоска тогава за е-правителство..а и още апетит му дойде с яденето

и на дядо господ да пращате данните от нарушенията пак ще сме същите ципури, докато има кой да дава и кой да взема, единствения резултат е , че ченгетата много по-бързо ще разбират кой си плаща и кой не и от сега го виждам : "охооо, толкова много нарушения вече имаме.... и кво ше прайм ся?"

Жалко..., ще отпадне въпросът "К'во правим сега"

Обмисляли... Що се мъчат. Мисленето не им е силната страна....

Ъ-ъ-ъ, защо се говори за син и златен талон, при условие, че златният всъщност е червен :-D

кога ще ги стигнем.... естонците

КРЕТЕНИИИИИ, КРЕТЕНИ! НА СТЪКЛОТО СЪМ ТУРИЛ ЕДНА "ВИНЕТКА" ОТ 1939г: "ПЛАТЕНА ПЖТНА ТАКСА 1939" ДА СЕ ВИЖДА КОЛКО СМЕ НАПРЕДНАЛИ У ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ!!!!!!

явно дори мутрагените на боко са останали без точки, щом толкова се загрижиха и драстично орязаха случаите, в които се отнемат точки...

То нашите полицаи нямат коли, а те ще слагат компютри въътре!?.

и бензин нямат

Е какво завиждаш ли :)

И като им се срине ел. системата какво ще станае?

Това ще им е последният проблем. (Казах аз, доволно потривайки ръце...)

аз имам въпрос.. относно последната част за златния талон.. като цяло се предполага че.. след като е карал 6 години водача е бил изряден през този период и получава потупване по рамото и златен талон.. добре ! а как се следи дали изобщо е карал през тези 6 години.. има хора който изкарват книжки и забравят.. не карат никога вече..

Много тъп ти е въпроса. Като не карат какво значение има дали ще им издадат златен талон?

Когато не карат,това означава че нямат и не натрупват опит, а като не натрупват опит това означава че са неопитни.И парадокса идва тук,за неопитни шофьори -златни талони :) а за активни и опитни -оптрснителни кърсове за възтановяване на точки :):):):) готино а :)