Кметове предлагат да глобяват шофьорите нарушители

Кметовете да събират част от глобите на шофьорите нарушители – това предлага градоначалникът на Стара Загора Живко Тодоров.

Обратно в новината

Коментари - Кметове предлагат да глобяват шофьорите нарушители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде! И тези се наредиха на опашката за лапане. Абе байновци, не се ли замисляте откъде си получавате заплатите. Вместо в услуга на гражданите се получава обратното. Но изва "Видов ден" ! И вие ще слезете от служебните коли, и не да се спасявате от глоби с разни карти, ами ще си плащате като всички глобите. Пък тогава ще ви видим. Един съсед с който бяхме в добри отношения, стана общински съветник в една софийска община. И спря дори да поздравява. Нареди жена си в ЕСГРАОН, качи се на служебна кола и стана голямата работа. Мина време, и нещата се промениха. Дойдоха други " лапачи". Този пич слезе от "трона" и стана по нисък от тревата. Но вече никой не го поздравяваше.

Върви им номера с паяка, като вдигат коли на бедни собственици. По същия начин ще има изберателност и в глобите.

И аз искам да глобявам! Къде се подават заявления?

гербавите кметове изедоха лебо на милиционерите

Sm3hurk0

Щом стане въпрос за глоби - веднага се редят на хранилката от кол и въже ! А да Ви .... и кръвопийците !

ами то кметовете ще изядат заплатите на полицаите!!!! А като дойде време за избори и глобител-кмет ли ще си избираме или рушвет приятели ще си въдят кметовете предизборно.

Ако остават за общината - даже да се удвоят. В София положението е нетърпимо.

С най-много полицаи на глава от населението не достигали. И искат още толкова общински полицаи.

в стара загора вече са раздрънкани, не им работят екстрите за "навеждане" на стъпалото за качване, има луфтове между вратите откъдето духа и т.н. Автобусните спирки са преместени на неудобни и направо абсурдни места. Примерно автобусна спирка запушва входа и изхода към хотелски комплекс "Верея", който пък тъне в боклуци, занемареност, пълен бинго зали и заложни къ щи, фасадата не е каквато беше при соца, а ужким е частна собственост, за която уж се полагат повече грижи, щото нали се наслушахме че "държавата била лош стопанин"., та спирка е турена баш на входа към комплекса, запушва улицата и не може човек да върви спокойно по тротоара, трябва да я заобикаля. Положението е същото и с останалите спирки които бяха ппреместени на нови места. И да питам КОМУ ббеше необходимо улица Гурко да се отвори за движение на леки коли ???!!! Да не говорим че центъра е разкопан, а си беше направо идеален, просто трябваше да бъде преасфалтиран и чистен. Сега хората ще дишат прах и мръсотия 1 година напълно безсмислено, а въздухът и без друго е мръсен.

Това глобите ще се превърнат в основен данък в България!!! Всички искат до го събират!!! Пък и глобите обикновенно са необжалваеми според нашето "демократично" законодателство!!! Дари ревизионните актове на НАП може да обжалваш!!!

Журналята! Пак показвате колко сте неинтелигентни. Градоначалник не равнозначно на кмет. Градоначалник е началникът на полицията в съответния град, а не кмета. Четете ей! Четете, че много сте спали когато е трябвало да се образовате! Всяка дума си има точно определено значение. Да не ставате като хамалина на Тончо Токмакчиев - "не е проституция брат'чед, а конституция"

Журналята имат много трески за дялане, ама в случая не си прав. Градоначалник идва от немската дума Bürgermeister, която означава кмет.

Живи да ги оплачеш! Нямат отношение към инцидентите, а инфраструктурата с техните глав.арх. само папкат парцелите, немогат да си оправят кръстовищата. Сега таксичките от зоните нестигат, и сега още искат!

БРЦК

И що? А що вместо това не направите така ,че който снима и докладва нарушение на пътя да получава 5% от глобата? За секунди колите ще се напълнят с видео регистратори и ще ви затрупат със сигнали. Само си отворете един отдел да ги преглежда и да праща 'честитките'.

Само да си вярват на очите и да не ме разкарват по съдилища за свидетел. А за монтаж да има затвор. Ама без "или", "от ... до" и т.н. Твърдо 1 месец затвор с обществено полезен труд. Не вярвам някой тогава да злоупотребява и да прави монтаж

....тези двамата да ги сритат в кухите и алчни мутренски лейки.Прави ли ви впечатление, че се говори само за превишена скорост, червен светофар и.....глоби, папане.Никъде не се говори за стрикно поддържане на улиците, светофарните уредби за контрол по пътищата и тези които са получили книжки без средно образование или курс(как ще ги откриват си е тяхна работа).Как ще процедират би с мърлявите паникьори и паникьорки каращи с 20 км и създавщи задръствания.А те -превишена скорост и глоби. Лятото.Т-образно кръстовище до Метро -Варна.Стрелка за завиване на ляво, да ама не-обратен завой.Наблизо патрулна кола(в интерес на истината, много възпитани полицаи)питам-Господа,маркировката е сбъркана.А те отговарят-Да,знаем, но трябва общината да си коригира това.Ние сме сигнализирали.Е, къде е този Пртал лие Портних ли е.Последния километър на автобусна линия 55/56 пак във ВАрна-вилна зона Крушките.От незнам колко си годинипътя е трапища и по него се движи градски автобус, че и винетка искат.Няма-било на община Аврен, ами къде е кметЯ Емануил Манолов.Пак и той ли глоби ще събира.Ама за събиране на глоби, еша ни няма, за работа....е вие сега и работа искате.

Тоя малкия "памперса" т.нар.,е нищо друго освен гербажийска подлога.Ако утре Хитлер дойде на власт тоя пръв ще е с него.И нещо същественно.Поредния герберски еничар.

Тоя малкия "памперса" т.нар.,е нищо друго освен гербажийска подлога.Ако утре Хитлер дойде на власт тоя пръв ще е с него.И нещо същественно.Поредния герберски еничар.

браво

Добре е да има общинска полиция, добре е тя да глобява, добре е парите от глоби да остават в съответната община. НО как ще глобите и големите риби? КАК ще се опазите от двойствения стандарт, който е основния виновник за сегашното положение в България? КЪДЕ ще ги намерите тези безпристрастни хора- началници и ицпълнители, когато постоянно някой "голям" ще ги плаши я с мъст, я с уволнение и т.н.?

За съжаление двойният стандарт и недосегаемите са най-големият проблем. Навремето така при социализма имаше равни и "по-равни" и всички знаят какво се случи. Не казвам, че това е единствената причина за случилото се, но със сигурност е една от главните. И до ден днешен за хората е актуален вица - "Те ни лъжат че ни плащат, а ние че им работим". И не трябва да се разбира в буквалния смисъл, че става дума само за работа

Хаха - живко манекена пак се изказал неподготвен! А бе, момче, ти и 30 г. да си кмет пак няма да разбереш за какво си там! Да те светна - тоя "документ" и сега се издава и се иска при технически преглед. Нещо повече - Ст. Загора е единствената община в която трябва да носиш хартии при технически преглед. В другите е електронно! Да припомня още нещо - манекена рева преди години, как щял да се справи с незаконното строителство, ако било в правата на общината. От няколко години е факт, само че незаконното строителство си цъфти! Само дето овладяха циганския вот здраво по тоя начин ! Същият тоя смешник използва един общински съветник, който пък внесе поправка глобите за неправилно паркиране да бъдат намалени от 60 лв. на 30 лв. Въобще циркът е пълен! След управлението на манекена Ст. Загора до 10 г. ще бъде град със затихващи функции!

Кмете, прочети закона за МВР, общинска полиция работи по този закон, носи униформа на която не пише Стара Загора или Благоевград, а МВР и има всички права и задължения като всички полицаи в държавата. Но за да са по ефективни, трябва да ги свалите от" паяците" на частните фирми които прибират парите, всички ние плащаме парите за издръжка. Нали не наближават избори?

Нещо повече - община Ст. Загора отпусна милион за да може частната фирма да си закупи паяка! Питам - защо общината не го купи и да работи за собствена сметка, а раздаде едни милиони на частна фирма ?!? На всичко отгоре частна фирма прибира и процент от глобите! Пълен цирк и некадърност!! Плюс корупция.

Само не разбрах кметовете ли ще обикалят да пишат глоби или ще си раздуят и без това гигантската администрация?

Много станаха маймуните на клона ! Ще вземат на босия цървулите!

Искали и те да глобяват???! Малко са им кражбите от общинските имоти и куп други далавери, та хвърлили око да прибират и глоби от шофьорите? Безгранична наглост и нечувано дебелоочие! Решили да тъпчат още дебели гуши и да обират нещастният народ! Освен рекет си осигуряват още едно кранче за корупция и политически манипулации на избирателите!!!

Има КАТ и НАП - това е! Инак и аз искам гражданите да могат да глобяват кметове за дупки, счупени плочки и всякакви неуредици по улиците и изобщо !

тези на кат-аджиите от баничката ли искат да крадът...от кметствата не стига ли?

Аз пък предлагам да се глобяват кметовете за: 1. Дупки по пътищата. 2. Неправилно и своеволно поставяни пътни знаци, не може всеки да ги поставя както му скимне . 3. Недостатъчно паркоместа.

Абе всичката мара втасала само с камерите не се е заела. Градовете тънат в боклуци и мръсотия,дупки и ями зеят по пътищата,тъмници абсолютни по сокаците, а кмета си измисля нови задачи.Но от камерите има що да се крадне.Китайски по 40 лв ще се появят по 3000 лв в бюджета на общината.

ЧЕ КОЙ ДА СТЕ ВИЕ БЕ. НЕ СТИГА ЧЕ ТЪПИТЕ ВИ КОМИСИИ СА НАПЪЛНИЛИ С ХРАНИЛКИ 30 И 40.НЕ СТИГА ЧЕ СИ ПОТРОШИХМЕ КОЛИТЕ С ТЪПИТЕ ВИ ЛЕГНАЛИ ПРОСТОТИИ.ДУПКА ДО ДУПКА НЕ ГИ ВИЖДАТЕ КАТО ВУЛКАНИЧЕН ПЕЙЗАЖ СА ВИ ГРАДЧЕТАТА А СЕЛАТА КАТО СЛЕД АПОКОЛИПСИС. ИНАЧЕ ВСЕ ПАРИЦИ СЪНУВАТЕ.

и сега де що има прав ,четирилентов,хубав път на територията на общината ще му поставят ограничение 30 (т.к.общините поставят пътните знаци,а не КАТ)и ела гледай "касичка"

Само който живее на село може да твърди че основния проблем е минаването на червен светофар. Първия, и най-важен проблем, от който произтичат още куп проблеми е неправилното паркиране. За да решат този проблем кметовете нямат нужда от промени в закона. Ей сега на прима виста мога да изброя поне няколко начина как може да стане това, а нямам претенциите да съм най-умния. От това следва че кметовете не искат, а не незнаят как да решат този проблем.

За Коледа под елхата на всеки кмет по една фуражка и един "слънчоглед"!!! "Кметовете да събират част от глобите", нещо като комисионните от обществените поръчки, ли?

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Всеки иска да събира пари от хората! Ще се скъса чувала от претръскване, уважаеми!

Така и не съм разбрал до сега общинската полиция какво точно прави?!

у кмета, попа и даскала!

умело отбиха топката за вината си и използваха дори нещастния случай с девойчето в Благоевград! Но иначе се разтичаха да "подобряват" въпросното кръстовище, нали?

Няма лошо идеята може би не е чак толкова безсмислена само, че се питам когато стане фал заради несвършена от тях работа що ще чинят, ще се самонакажат ли или ще се гушат и обясняват, че друг им крив.

Точно се канех да напиша същото, защото съм им сърбал попарата на местните власти. Обаче можем да сме сигурни, че щом е за събиране на пари ще го правят перфектно. Виж ако е някакво задължение, от което нямат файда никаква няма да я свършат! Все пак идеята ми се струва добра!

И ние, и ние да глобяваме шофьорите!!!

Понеже не се накрадоха кметовете, та завидяха и на полицаите. Пуста алчност.

Много опасна идея. Това ще направи местните мутри-феодали абсолютно недосегаеми за закона. А именно те създават най-много проблеми.

Хахахах, сега освен Гатаджии, ще има и кметове скрити в храстите. Не е ли по-добре кметовете да си гледат придошлите реки в непочистените речни корита, а не да се заглеждат в паничката на КАТ?

Първо заралията да глоби фирмата окръпваща по най грозния начин улиците на старозагорци и малко да се приземи..... А да не говорим какъв зимен пейзаж ни спретна с помоща на софийска фирма в центъра....и дали няма да откараме един мандат с тия темпове

Как ще глобявате, нали ще загубите веднага на следващите избори? Дебилът иска слободия, не някой да го налага с тоягата.

и аз искам да глобявам!Абе кмете ,малко ли са ви комисионните та сега и това?

А за кражбите кой ще глобява кметовете.