Шишков потвърди: Тол таксите поскъпват с 50%

Двойното увеличение беше отложено в края на миналата година с цел да бъде намерен по-справедлив механизъм

Обратно в новината

Коментари - Шишков потвърди: Тол таксите поскъпват с 50% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Неясно защо трябва влекачите да съществуват изобщо. Тяхната функция може да се прехвърли към железниците и те да носят контейнерите до съответните терминали, където да се прехвърлят в бордови автомобили за разнасяне по места. Вече ако някой си поръча домати няма как да не се наеме влекач, щото със железниците ще пристигнат на пюре, ама дрехи, машини

Украинците плащат ли такси!?

Пияндурник ли е този човек или страда от хормонален дисбаланс, че е все така подпухнал?!

Е, нема такава държава .Удри !

"Желанието е да бъдат облекчени превозвачите, които изминават най-големи разстояния в България" Къде е разумът? Не е ли вярно, че колкото повече километри изминаваш по едно пътно платно, толкова повече го амортизираш? И съответно трябва да платиш повече амортизация.

За 3,50 лв си джитках с тира от единия до другия край на България.

А в Унгария за винетка 1400 верска на година.

Те пътищата са негодни. Не разбирам какви такси искате за това.

На какво отгоре...като плащаш за нещо .би трябвало да има нещо..във случаят не ,виждам пътища..за какво да плащам..

Бохо...превозвачите

Важното е за автомобили на физическите лица - Да не поскъпва!!! Транспортните фирми ще си го калкулират в цената на услугата!

Отдавна трябваше да стане. А това за по високи такси през почивните дни е още по добра идея

Навсякъде с железниците е най-евтино. Само в България обаче се правят фокуси на колела.

Помпят инфлация, понеже всичко отива в крайните цени, а после се чешат по умните китари и имитират загриженост.

Баце крадеше по 10 млрд.лв. и имаше за магистрали, мантинели, тунели, мостове, църкви, джамии, пречиствателни станции и т.н. Мунчовците честни, почтенни, морални и един пирон не са забили на Ползу Роду!

Уж куманизи а десни мерки. Нали с нашите данъци са строени магистралите. Баце как ви научи да карате безплатно. А сега яжте на Шишо Бакшишо уя!

А една гражданска война, а Шишков? Нещо много започна да го раздаваш на шефче.

Шишков и Шушков. Хубави фамилии.

еее от как радев е самодържец цените на стоките станаха двойни и - тройни! редно е и тол таксите и винетките да се вдигнат двойно! тъй де!

Нали искахте европейски пенсии за пенсионерите... Е да, те заслужават, но държавата няма доходи, за да си позволи такива пенсии. Сега, пак народа ще плати новите нива на пенсиите, защото само със заеми не става. Сега, през билетите на превозвачите и през увеличените цени на стоките (защото ТОЛ ще се калкулира в крайната цена) - пак гражданите ще плащат... То от вдигането на пенсиите никой политик не се дърпа, защото това носи само дивиденти. Но интелигентният политик не харчи пари, които държавата няма

хубав асфалт ли слагаш, ей, мушморок! да не покаже друго ядката?

Няма такова понятие "тол такса", ТЪПАЦИ!!! тол = такса, в частност пътна такса! Всички държави от бивша Югославия го използват правилно, само ние сме позор за Балканите!

Ви даде новината. Всички продукти с 80 процента увеличение. Требе да има и печалба от 30 процента минимум за компаниите. Перемога яко.

Пак лобизъм в полза на големите

" Предлага се също в обхвата на тол системата да бъдат добавени и пътищата трети клас". Пропуснаха туристическите пътеки по Витоша. Но пък са прави да удвоят таксите - толкова много бяха построени - от хубави по-хубави. А пък и инфлация... шефовете се мъчат с някакви си мизерни 40-50 хиляди лева на месец - а пък са свършили толкова добра работа! Срамота е вече втора година едно и също Бентли да карат - Европа няма да ни разбере!

Ох, Пy Tьо, когато Баце налагаше ТОЛ оревахте орталъка колко високи били таксите, накарахте го да свие обхвата на пътната мрежа и прочие. Няма и 3 години по-късно - увеличение с 50 %.!!!!!! Ама., служебните слуги на Радев, Харвардските измамници и прочие нямат ТОПКИ да си признаят, че са пълен провал и Еднокнижния се справи по-добре от тях. Че и се оказа прав за много неща. Ама, за такива прозрения трябват ТО-ПКИ

А на база какво ще повишавате таксите? Пътищата станаха по-добри ли? Ремонтирате своевременно проблемните участъци ли? Плащате обезщетения при възникване на ПТП заради условия, зависещи от вас ли? Или вероятно сте повишили двойно заплатите на персонала си?

Кви пътища, кви ремонти, мой?!? Тия служебни карикатури плюс Харвардските измамници две тухли една върху друга не сложиха за 2 и половина години. Пред фактите колкото и да се грачи - няма значение

Шишков, Шишков ако беше така лесно дневната винетка/по време на винетната система/ щеше да може да да се увеличи а не да е все 11 е.

Няма ли да пееш. Бяга, щръкля през полята вшачи пари в чували. Шушка бяга подир него вика метни малко и на мене.

Крайно време беше.. По този начин можем да спечелим много от транзитния трафик на тирове за турция и арабските страни. Всички които са пътували в чужбина добре знаят че никъде няма безплатно. Особено по магистралите.

А когато ударим дупка и катастрофираме .... "шофиране с несъобразена скорост", нали! Явно не съм съобразил, че на пътя има 20см дълбока дупка!

Зеления чорап прееб@ майката на всичко с тези некадърници, които докара. След таксите ще вдигнат и винетките.. Айй честито.

Накрая нали се сещате къде отиват? Правилно, в цените! Благодарим от сърце!

С новата отстъпка няма яснота как ще бъдат изпълнени заложените приходи в бюджет 2020 от тол такси от 450 млн. лв. Първоначално премиерът Бойко Борисов, който наричаше тол системата "печатницата за пари" се надяваше на над 1 млрд. лв. годишни приходи. а изграждането струваше 300 мон лв!!!!!!!! българите сте просззти щом гласувате за този, който ви ги причини, а превозвачите са още по !

Транспортните фирми казаха, че ще се вдигне всичко, ако се вдигнат таксите. Какво ли ни чака още?

Те транспортините и търговските фирми вече вдигнаха всичко и без да са им вдигали таксите и оставиха високите цени дори когато горивата поевтиняха. На тях не може да им се угоди и винаги протестират.

Като гледам гоуегата Шишкоф се е изгърбил от този тумбак!

тъъйййй я да си припомня какво казваше дрОгатя жифков когато ни вдигаха цените: за все по пълното задоволяване на нуждите на трудящите се ние коригираме цената на .....с цел повишаване на рентабилността! и понеже държавата това сме ние, целия народ, колкото по богата става държавата, толкова по богати ставаме и ние хората! та и този като вдига таксите, облекчава тия дето ще ги плащат!

И каква стана тя, пари няма . Работата е все по зле. От мерак да си натъпчат задниците удушиха кокошката дето снася яйца златни и други. Или по точно патката. Да ни е честито. Държавата се оказа пирамида. Ама фараоните много.

Айде хаирлия да ви е , еврогейчета...

Не всички са прости и бедни като тебе, кремълски маргинале.

Тоя пътен възел на втората снимка някой гении ще да го е измислил.

Включване в магистрала в скоростната лента ??? Егати решението. Колко човешки живота ще заминат там ! Просто не е за коментиране!

Увисна ми ченето! Какъв ли знак за скорост ще има преди този възел?

хахаха на ти ядето въртят най-много намаление, а на ти ядето малко увеличение!! И КВО ИЗЛИЗА ЧЕ ТИЯ ДЕТО ЧУПЯТ НАЙ-МНОГО ЩОТО ВЪРТЯТ НАЙ-МНОГО ИМ СЕ ДАВА НАМАЛЕНИЕ!! Ххехехехехеххехех, ми то тва ся пак все едно Бойко борисов прави законите!! РУМЕН РАДЕФ Е БОЙКО БОРИСОВ И БОЙКО БОРИСОФ Е РУМЕН РАДЕФ!!

Ха така, на големите да име е евтино щото много ще мрънкат и ще ги дават по новините, а малките и бедните да го духат!

Да пуснат кантарите на рамките, че големите фирми карат претоварени и най- много рушат пътищата. От там ще се захлеби доста.

Като видя Ванчо ядката и лошо ми става.

на тировете им ги увеличете и въобще ги махнете, създайте закон с който на приминващите транзитно се товарят на влакове и така да се придвижват

Абе, Шкембе, колко сантиметра е асфалта на инспектираните участъци?