Жена падна в асансьорна шахта в София

61-годишна жена е паднала в асансьорната шахта на общежитие в столичния "Студентски град". Тя е откарана в болница с опасност за живота.

Обратно в новината

Коментари - Жена падна в асансьорна шахта в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спокойно, важното е, че няма виновни!

някой надрусан или пиян урод не те убие на пътя, ако циганин не ти тегли ножа за жълти стотинки, ако оцелеш от скапаните подобия на хранителни стоки, които се продават по големите търговски вериги, ако не загинеш при проливни дъждове, или в някоя от катафалките на автобусите, извършващи междуградските превози, опитай тогава с Асансьор! Успехът е гарантиран!

АЛОООО АСАНСЬОРНИТЕ ФИРМИ КЪДЕ СТЕ!НА СЪД ЗА ТОВА!

Имат възглавници, но не са въздушни, а бетонови.

Дано се оправи жената. А шахтите защо нямат въздушни възглавници ?

асансиорите станаха безупастни но техниците избягаха в чужбина сега бате ти боико да ходи да смазва щото вече нема кои

Mtel напомня, че всеки вход е длъжен да му предаде по 250 лв. за инсталиране на телефон във всеки асансьор. Не че има нужда, но идеята на него, Мтел, много му харесва. Платил е на когото трябва, приета е съответната наредба, време е гражданите да започнат да плащат. Срокът изтича след 1 месец. И после по 60 лв. след това - всяка година. Защото 1 път на 20 г. може да сте си забравили телефона, да спре тока, да не знаете как да си отворите вратата, да не можете да извикате, да не можете да почукате и ще можете да се обадите на техника да дойде да ви спаси. Ето. това е "законен бизнес". Приема се закон и за някои се открива бизнес.

много малко от написаното е вярно. освен споменатия оператор има още два. в нашия вход взехме една предплатена карта, не знам за монтаж асансьорните взеха ли нещо, към оператора (ще) дължим по 10 лева на година, за презареждане на картата. съгласен съм,обаче, че е форма "да си намерим малко допълнителен бизнес"

Аварийния телефон е в асансьорната кабина. В шахтата НЯМА телефон. Там няма работа и достъп никой освен техника който прави ремонта. Който е оставил вратата отворена да си носи последствията, но това няма нищо общо с аварийния телефон.

80%

качвам се у хаспела па той го нема... влизам светкам а то няма ток..

Споко. Жената е паднала в осветена шахта и разговорната уредба е чисто нова - значи всичко е наред!

Колко е дълбока тази шахта, та от първия етаж да се пребие човек?В нашата шахта съм влизала, за изпуснати ключове, тя ми е до под корема дълбока.

Горе долу един етаж. Техниците са направили грубо нарушение и не са обезопасили вратата.

се пее в песента...!Пак ще започнат едни "масови" проверки на асансьорните фирми....и ще затихнат до 0 (зеро, пфу...). До следващият нещастен случай....!

Интересно, под новината ми се показва реклама за асансьори ново поколение.

Техниците определено имат вина.При профилактика е необходимо да се вземат предпазни мерки ,(оградни парапети,табели),преди съоръжението да бъде спряно за ремонт.И друго,вратата не би трябвало да се отвори когато кабината не е на етажа....

Техниците хич, ама хич не са виновни че са оставили възможност вратите да се отварят. Както винаги виновни няма. Да не е отваряла врата.

Защо при положения, че асансьора се е ремонтирал е бил достъпен за отваряне на врата? Къде са предупредителните знаци?Поне едно тиксо с бележка на всяка врата "НЕ ПИПАЙ", ДОКАТО ТЕЧЕ РЕМОНТА????

какъв червен телефон, какви пет лева. Жената просто е отворила вратата прекрачила и се озовала на дъното. Добре, че е било на първия етаж. Най-лесно и задължително е било вратите на асансьора по етажите да бъдат запечатени с лепенки. Надявам се да оцелее и да получи добро възнаграждение за претърпени травми и болки.

най-сигурните асансьори от преди 80 години са на фирмата "Шиндлер". Откакто се помня ги има в нашата кооперация , а съм на 79 г.Не съм чул за нито един подобен аварирал асансьор.

Старите контролери на Шиндлер създаваха много проблеми(някой от които доста неприятни). Новите Шиндлер и на други производители състеми са достатъчно надежни ,но винаги се изисква предвидените фирмени ментенаси да се изпълняват коректо и навреме.

Щом "сега се установява носят ли отговорност", значи че лъжат от СУ и авторът. Техниците носят отговорност, ако не солидарна, то поне един от тях. Обаче сега се опитват да ги прикрият. Та продължаваме спокойно в кочината да се плацикаме.

ВСИЧКИ СТАРИ АСАНСИОРИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЯНИ.

и кво? 3/4 от населението по стълбите ли?

не - винаги може да полетят в шахтата - с или без асансьорна клетка.

вместо стиропор по панелките, програмата за енергийната ефективност можеше да започне от асансьорите. Имаш ли представа, колко ток харчи една стара бракма, а в къщи всички си купуват НОВИ електроуреди клас А. Но асансьорите имат фиксирана цена и няма как да се усвояват произволно средства, а риска за живота на населението хич няма значение....

бях много възмутена от "дебили", някак много обидно звучи дори повече от "идиоти". Ама сега виждам, че Иво е бил прав., може и повече да излезем. Тази жена все пак хигиенистка, не е като да речем топ менаджерите хвърлили 600 000 евра на измамници.

За неспазени правила Safety and Health , във Великобритания виновнят оставил вратата отключена отива на съд. Пострадалият получава компенсация според травмата . Няма адвокати, няма причини ..има ли авария мястото се отцепва и се слагат предупредителни знаци. Няма закони в БГ , живота на хората е нищо, ние сме сламки подхвърляни от вълните, чакащи на късмета си и благословията на Бог.

Не е ли могла Да се обади по червения домофон. Некой хапна здрава пачка от тая работа

Разбира се, че техниците носят отговорност за обезопасяване на ремонтираното съоръжение. Когато го приведат в изправност отговорността им отпада.