Ангелкова отчете най-успешния летен сезон

11 милиона български и чуждестранни туристи се очаква да посетят страната тази година. Очертава се тя да е рекордна за българския туризъм с ръст от 10,2 - 11%.

Обратно в новината

Коментари - Ангелкова отчете най-успешния летен сезон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дрън дрън ярина. Не се съмнявам, че е имало по-голям брой туристи у нас тази година. Само дето не е заради "усилията" на пишман министърката, а заради проваления сезон в фесландия и бежанските орди по цялото средиземноморие. Минах тази година през Елените и Влас.... никога повече.

Откъм стерлба със сигурност е най-успешен,другарКЕ

Наш'те дето ходят в гръцко с колите си с дините в багажника си знаят едно и също. У нас било бетонна джунгла, чалга навсякъде, мръсно, където и да се завъртиш - за ядене има само кебапчета, кюфтета и мазна препържена цаца. За чадър и шезлонг плащаш цяло имане. Така е, уважаеми. Точно така е ако отидете в Приморско на квартира за 15 лв нощувката. С обща баня и тоалетна на етажа. Прави сте. И чалга има, и кебапчета има, и скъпи чадъри и шезлонги на плажа. И е мръсно. А сега си пригответе между 150 и 300 лв за нощувка на човек (в силния сезон през август) в ол инклузив хотел 4 или 5 звезди. Направете си резервацията през буукинг ком поне месец по рано. Отивате, посрещат ви с чаши бяло вино на рецепцията, а униформеното пиколо товари куфарите ви на количка, прекосява с вас огромната територия на този затворен комплекс, минавате покрай 3-4 басейна и ви настанява в стаята или апартамента. По което и време да се настаните има храни и напитки. И не кебапчета и цаца, а шедьоври на кулинарното изкуство. Салата с октоподи е направо банално нещо там. Всичко е предварително платено, включително и чадър с шезлонги на собствения плаж на хотела, където други не пускат. И където пак можете да се храните и пиете на корем, както е и около басейните. Аниматори развличат децата ви с разни игри, а вечер развличат всички с представления. Тъй като доста пъти вече съм бил на такъв тип почивка, гарантирам че: ще се почувствате глезени и обгрижвани, времето ще лети и няма да го усещате, ще качите килограми, няма да се сетите да излезете извън комплекса, няма да се сещате къде се намирате, около вас само чужденци. Чалга няма да чуете, кебапчетата ще ги забравите, ще се чудите как успяват да поддържат така чисто навсякъде. Това е. А вие като щете пак си ходете да гоните Михаля в гръцко с дините в багажника.

Иначе казано, като нямаш пари за качествена почивка няма да почиваш, така ли? Не ти се полага, казваш...!!!! За справка - дини и домати за Гръцко не съм си качвал в багажника, вземах си ги оттам, на малко по-висока цена оттук - вярно е. Оттук си взех цигари и алкохол и наистина заредих гориво до капачката преди да вляза там, но си изкарахме една спокойна почивка с кристално чисто море и не ми се върза повече от 1 700 лв. за 7 дни. Сиреч ако се подложа на твоята оферта ще трябва да олекна с около 5 бона. Благодаря!!!

бе ти си бая тъп, кой нормален ще даде 150-200 евро за нощувка в български курорт, какви 3-4 басейна, аз на басейн мога да отида и в София - нали отивам на море и ме интересува качеството на морската вода, пясъка и т.н. Защо да ям салата от замразени и купени от МЕТРО октоподи, като мога да ям пресни морски дарове в Гърция и то по-евтино и 100 пъти по-вкусно оттук ? Какъв частен плаж, като хотел с частен плаж в България няма и няма как да има, само едни се пробваха лятото ама не успяха. Ако искаш да кажеш, че някой е платил 30 чадъра за цял сезон и са резервирани за гостите на хотела е друго нещо! Айде пробвай пак...

LeGrandTulup

Ще отговоря накратко. Такива цени имат каймакът на нашите ол инклузив хотели. Където всичко е на топ ниво. Има и по евтини, но там вече има компромиси в качеството на едно или друго. Нормално за деца до 12 г е безплатно. Стаите са от 30 до 50 кв.м. Всичко е правено с размах и много пари. Допреди 5-6 години други българи почти нямаше, това лято вече имаше приличен брой. Става популярно у нас. Знам че има много скептици към българското. Просто опитайте. Един уикенд в по слаб сезон, когаго е по евтино. Различно е от всеки друг тип почивка.

Добра,ама колко са тези дето ги имат тези пари? То ние от хубавото си разбираме,на Олл и в турско сме били е,без описаните глезотии,но надебелели се върнахме!А в края на краищата какво му трябва на човек? Хайде холан без толкоз гъдели,но и в гръцко не ща! В България за всеки си има местенце,но за силния сезон Ангелкова ли беше е права,но благодарение на събитията в Турция!Да ама българите открихме и Албания! Ситуация баджанак!

Ангелинке, ще отида със семейството си на нашето Черноморие тогава, когато: -не престанат да ме дерат за чадър и шезлонг; - лайната от курортите не спрат да се изливат в морето; - не престанат мафиотските престрелки из тях; - не престанат чалгаджийските простотии от всяка дупка, наречена заведение; - когато плажовете станат чисти. До тогава ще ходим в Гърция и Турция, макар че в последната наистина става опасно, но със сигурност там съм се чуствал като "бял" човек!

Добре, че в Турция пак започнаха несигурност, убийства, взривове на хора, затваряне на граници, 'революции' и т.н. Иначе никога нямаше да мръдне туризма, българите може да е за 3 дни, но ходят в Гърция на почивка, за младите от София да не говорим, пазаруват от София ядене и много бира, слагат газ преди границата, после 1 седмица в Гърция карат без проблеми.. Само селяните и наркоманите ходят по Слънчев Бряг или Златни пясъци да си покажат БМВ-то или Ауди-то, нормален не би си причинил такова нещо.

"Само селяните и наркоманите ходят по Слънчев Бряг или Златни пясъци да си покажат БМВ-то или Ауди-то, нормален не би си причинил такова нещо." Грешиш. Но е въпрос на възможности. При нощувка от порядъка на 150-300 лв ще забравиш къде се намираш, в коя страна си и ще бъдеш обслужван като принц. Въпрос на пари е това.

То добре,рекорди подобрявате,но заплатите в сектора не помръдват!!! Просто богатите стават все по богати,а работещите бедни роби стават все по бедни...

ми добре

Нивироятно, рикорд! Айде другата година, повече проблеми за комшиите и маляките и още по-грозен министър, може пък и амириканци да додат ,десетина хиляди" със собствен транспорт! Шъ бъде рай!

Политическата криза в Турция и случаят с Очите в Слънчев бряг дадоха отражение върху успешния сезон...

Само да не си приписва заслуги като качество и т.н. Има ръст, защото тази година в Гърция имат сериозен проблем с бежанците, дето се изсипват насред курортите, а в Турция е военно положение.