ООН строго осъди Северна Корея

Съветът за сигурност на ООН строго осъжда изстрелването на ракета от Северна Корея. Япония призова Китай да окаже натиск над Пхенян.

Обратно в новината

Коментари - ООН строго осъди Северна Корея | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много важно му е на оня психясъл гном че ООН го осъдили Остро!Има да си пуца на воля!Тия от Северна Корея ако ги пуснат да видят как живеят тия в Южна Корея ще изтрещят!Горките хора!

Абе ООН-то кога ще осъди остро , ама ептен остро САЩ , щот дотика нещата до небивало превооръжаване и военни конфликти по целия свят.

Северна Корея, всъщност е пропаганда срещу нея - очерняне с цел подготовка за западна инвазия. САЩ и Северна Корея имат стари сметки за уреждане от войаната 1951-1953 година. Японците се насират от страх, защото има защо - малко ли коерйки са били изнасилени а мъжете избити и интернирани чак в Япония през време на окупацията преди 1945 година. Японската окупация е биля зверска.

няколко държави, които американците остава да смажат. Унищожиха Ирак, Либия, справиха се с Куба, сега с Иран, сега следва Сев. Корея и накарая за десерт - Русия. Ам имам чувството, че с руснаците няма да е на добро. Все ми се струва, че Северна Америка ще се превърне в термоядрено гробище за следващите 1000 години. Дано в Пентагона освен тикви да има и разумни хора.

Саддам Хюсеин се отказа от химическото оръжие, което притежаваше иракската армия. Муамар Кадафи се отказа от либийската ядрена програма. Оказали се беззащитни, техните страни бяха нападнати от въоръжени до зъби западни държави. Нещо повече, по добрата воля на американски управници, и Хюсеин, и Кадафи, бяха сатанизирани и зверски убити. Съдбата на двамата обаче стана поучителен пример за рисковете от едностранното разоръжаване и вярата в честната дума на жадуващи за световно господство почтени политици. При такива примери, действията на управниците на Северна Корея лесно обясними. Подобна политика провеждат поне десетина други държави.

Заглавието да се чете - ООН пръдна на к... на С. Корея.

Северна Корея може сякаква да е ....Но да създадеш космическа ракета и да изстреляш спътник....При условие, че целия свят е против теб.. И си подложен непрекъснато на санкци....ЕТО ТОВА ВЕЧЕ Е ОГРОМНО ПОСТИЖЕНИЕ!!! КОЛКО СТРАНИ СА ГО ПОСТИГНАЛИ И В ТОЛКОВА ТЕЖКИ УСЛОВИЯ!!! ИМА НЯМА ПЕТ, ЩЕСТ ДЪРЖАВИ!! ТОВА СА: РУСИЯ, КРАВАРИСТАН, КИТАЙ, ФРАНЦИЯ, ИНДИЯ, ЯПОНИЯ...... ДА СВЕТНА ПОВЕЧЕТО ЕВРОДЕБИЛИ В САЙТА.>ТОВА Е ТОЧНО КОСМИЧЕСКА РАКЕТА.>А НЕ БАЛИСТИЧНА!!! ЗАЩОТО ИМА ОГРОМНА РАЗЛИКА МЕЖДУ РАКЕТИТЕ ЗА МИРНИ ЦЕЛИ И БАЛИСТИЧЕСКИТЕ РАКЕТИ!!! КОСМИЧЕСКИТЕ РАКЕТИ СЕ СГЛАБЯТ НА ОТКРИТО СТАРТОВИ СТОЛОВЕ, ЗАРЕЖДАТ СЕ С ЧАСОВЕ, ПОДГОТОВКАТА ЗА ПОЛЕТ Е С СЕДМИЦИ И МЕСЕЦИ, МОГАТ ДА ЛЕТЯТ САМО КОГАТО ВРЕМЕТО Е ХУБАВО И Т.Н... А РАКЕТИТЕ ЗА ВОЕННИ ЦЕЛИ МОГАТ ДА СЕ ИЗСТРЕЛВАТ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ И ТО ЗА СЕКУНДИ ИЛИ МИНУТИ...ТАКА ЧЕ ЕВРОПЕДАЛИТЕ И КРАВАРНИКА НЯМА КАКВО ТОЛКОВА ДА КВИЧАТ!!! ЧЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ СЕ РАЗВИВА И ПРОГРЕСИРА!!!

Какво от това?

Шило

Много се забавлявам на такива заглавия! На какво ги осъди? Да стоят прави до стената?

Тия се развират, колкото и да ги плюват. Нашето никъде го няма.

Принципно всяка страна сама решава дали да се съобразява с външни организации. Ако Северна Корея решо, че и е все тая какво казва ООН, то това си е нейно право, след като не атакува чужда държава.

Това е 2187-то предупрреждение и осъждане на Северна Корея от ООН,която заедно с МОК,ФИФА,МОМ,БФС, БОРКОР и т.н. са напълно безмислени и само харчат пари.

Май митовете за изстаналата Северна Корея, в която хората няма какво да ядат фръкнаха във въздуха с тази ракета носител и успешно изстреляния спътник ! Затова са крокодилските сълзи и воят на казионните медии. Защото гордата членка на ЕС и НАТУ не може да изхрани населението си, не може да изучи децата си, не може да опази старци и ученички от цигански издевателства и студ - за космически разработки и дума не може да става. Ако изстреляме спътник Плевню и Боцко ще се оцапват публично всеки ден от хвалби. А между другото по статистически данни от края на предишната година СОБСТВЕНОСТТА НА ФИРМИТЕ В ЮЖНА КОРЕЯ Е над 90% АМЕРИКАНСКА !

Пич. Ти наясно ли си, как се намира свободно място за спътник около Земята? Или си обикновен трол?

пиши в тубата :жизни в северной корее , и гледай ! веднага ще заобичаш България !

Американците са виновни. Виновни са, че до ден днешен изпращат кораби с ориз за Северна Корея. Много са виновни.

Бе те и на нас ни изпратиха два кораба с развалена царевица навремето. После ни разказаха играта по всички възможни начини.

Kъдето има Американска собственост и технологии цари просперитет и благоденствие.Пример.Северна и Южна Корея!

следва нъу лаин траистар пикчър атака и разгром на комунизма

Защо ООН не осъжда изстреляането на ракети и спътници от Япония, Южна Корея и Китай? А твърдението, че използвали технологии за балистични ракети, е идиотско. Всяка ракета носител на космически апарат може да носи боен заряд. А траекторията е въпрос на няколко клика с мишката и няколко кила гориво повече или по-малко.

Защото не всеки идиот би взривил ядрен заряд в космоса. КНДР с удоволствие. Само така ще настигне военно-технологично останалия свят.

КНДР изстреля спътник, това им е вторият. Единствените критики са, че развива ракетните си технологии и че може да достигне ниво да прати ракета до САЩ. Коментарът ми е заради аршина на ООН, която например още не е приела резолюция за финансови санкции срещу ИД/ДАЕШ.

Ами защото там няма путлераска проста измет да пита глупави въпроси.Като тебе.

Просто се чудя ,цялото технологично оборудване за построяване на ракетата, тяхно производство или е внос.Защо ,ако е тяхно това говори за високо развита електроника, металургия,машиностроене,при това високо точно,химическа промишленост и още ред други.Даже само , ако погледнем 10-осните транспортьори на ракетите на парадите ,дали са тяхно производство или са внос,ако са тяхно то тогава те имат тежко автомобилостроенне.Да не говар , С.К. има грамаден подводен флот ,ама дали е тяхно производство или е внос.?Нещо от порядъка на към 70 дизелови подводници, като от някои могат да се изстрелват балистични ракети.А пък ние нямаме нито една

Голяма част е внос, предимно от Китай. Другото е използване на стари лицензионни технологии от Китай и СССР. Все пак да не забравяме, че когато руснаците изстрелваха първата ракета, електрониката все още беше на лампи.....

Много си учуден ти бе.Ами имат тежко машиностроене и ядрени технологии.И Кимчо ходи с най скъпи дрехи и часовници и буквално коли итрепе наред.Имат си и концентрационни лгери и много и раънообразни режими.Беше се чул,че дае и много хиляди хора измират от глад.Та се налага Другата Кореч д ги изхранва ,а дебелият Ким да представя хранителната помощ за своя велика победа.

ООН строго осъди Северна Корея....И оня Ким толкова се е притеснил, че направо не е истина...Дреме му на пуловера....

И защо? Щото не им вървят по гайдата ли?

До кога цивилизования свят ще търпи ИДИЛ, Северна Курея, талибани и джихадисти? Не е ли разумно да бъдат изтрити от лицето на земята с ядрено оръжие?

Не е! По-глупаво предложение не можа ли да направиш? Как ли ще реагират на подканата ти ЮК, Япония, Китай, Турция, България, Израел, и много други, съседни държави на териториите, където се намират тези хора?

Комунизмът е най-великото зло на земята! Комунистите са много по-лоши от нацистите! Крайно време е това да се разбере!!!

Запенено човече, ти знаеш ли какво е комунизъм? В комунизма парите не съществуват. Всеки работи каквото му се отдава, а получава това от което има нужда. Примерно много си добър в правенето на хартиени самолетчета. Правиш това по цял ден. Но имаш нужда от вила на морето. Получаваш я. Това е утопия, разбира се и никога не може да се случи. Но това е комунизмът. Прави разлика между комунизъм, социализъм, а също и че хората са едни и същи и при социализъм и при капитализъм и така нататък. И не строят определя дали има кофти типове и гадняри или не.

Започвай да работиш, за да има какво да ядем.

а сега иди да прочетеш какво е фашизъм , и след това какво е национал социализъм , и ела пак да попишеш !

какъв голям философ защитник на хитлер е родила омразата на реститута

И в какво се изразява тази "лошотия"! Или е така, защото Вие така казвате? Не са ли леко завишени Вашите претенции за всезнание?

Рано, рано те разпути отново Путин бе Дрогерийо !

Ако Садам и Кадафи имаха ядреното оръжие на С.Корея, американските хиени щяха и досега да подсмърчат за техния нефт и богатства....

..." Вие може и да ни унищожите, но ние от 55 промишлени градове на САЩ ще ударим 5, но от основи.." Ким Ир Чен

А кой създаде комунизма като идеология? И кой го наложи в СССР, а по късно и в Източна Европа.

Аз не разбрах само едно, като сме толкова "велики" защо и ние не си спретнем една космическа програма, ами завиждаме на Северна Корея, която според нашата независима преса умира от глад?

за чий ни е тази космическа програма ?Те зелените човечетащъкат и без скафандри

Великите сили си правят каквото си искат, а ООН спи. Разбира се, че е недопустимо опитите с ядрено оръжие както и използването им, но защо липсва резолюция на ООН за пълното премахване на ядрените оръжия?! А от къде да знам кой ЛУД кравар ще застане на чело на САЩ и ще започне да мята атомни бомби на пред и на зад?! То това е единствената държава използвала такова оръжие...

А в още по-лудия хазарски канагат край Мъртво море има над 200 ядрени заряда! Те трябва да бъдат отнети от ООН, защото от хазарските психопати могат да се очакват всякакви уродщини !

А аз осъждам ,когото хора си позволяват да си играят с други хора ..просто така..ахъ

Добре де,ако са сгафили,нека има и резолюция и санкции... Ама английското говедо и тукашните мухльовци в форума,защо не реват като булки на сефте,за санкции към Турция?? Не помнят ли,че и за нея има резолюция на ООН за Кипър и то,за кланета които е провела,а не за "подозрения",че "може да се използва И за"... Айде обранто в септичните ями батковци!! Пак сте хванати в лицемерие,васали...:):)) Каква изненада-викате...:):))))))

на севера хич не му пука .зад гърба е китай.мощна армия ,военни съоръжения под земята ,летища в планините.църните гейове треперят.

Глупак, като почнат да се замерят с ядрени ракети къде ще се скриеш? Аман от олигофрени..

dionisiosd@yahoo.com

Само,че тук възниква един въпрос,тясно свързан с фактите... Кога е използвано ядрено оръжие?? Когато е разполагал само един с него и всички знаем кой е той,нали??:):))))))

ЗА ТВОЕ СЪЖАЛЕНИЕ МАЙ ГЛУПАКЪТ СИ ТИ . НЕ НИ ПРОБУТВАЙ СОРОСОИДНИ СЪЖДЕНИЯ . ПАЗИ СИ ГИ ЗА СЕБЕ СИ ...... ОЛИГОФРЕН НЕЩАСТЕН . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Алоооу... неграмотния ловец... Ти си се сдобил с оръжие по правила, които важат за ВСИЧКИ. ВСЕКИ, минал по твоя път, има правото да има оръжие. Според ООН оръжие могат да имат 10на точно определени гамена и никой друг, независимо какви курсове и изпити е минал. Сващаш ли разликата, неграмотник?

Това е мн хубава новина браво на кореиците ама щеше да е още по хубава новина да прочетем че са пратили атомна и водородна бомба в Америка и да я изтрият веднъж завинаги от картата света ще стане по мирен и хубав ако фащ не съществуват

Моля да ми простите малоумието. аз така съм си се родил.

ООН е карикатурна организация, плачеща за разформиране. Тълпа държави... Както е известно, коефициентът на интелигентност на тълпата е равен на IQто на най-тъпия й член (разбирай България), разделен на броя им.

Демек горе-долу колкото на Волен Сидер?

затова ли ще предлагаме кандидатура за генерален секретар?

ХУБАВО,НО "ЛОШАТА"СЕВЕРНА КОРЕЯ НИКОГА НЕ Е НАПАДАЛА ДРУГА СТРАНА,КАКТО ГО ПРАВЯТ САЩ!!!ИЗРАЕЛ МОЖЕ ДА ИМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ,КОЕТО НЕ СЕ КОНТРОЛИРА ОТ НИТО ЕДНА МЕЖДУНАРОДНА ОРГАНИЗАЦИЯ!!!ТЕЗИ ДВОЙНИ СТАНДАРТИ,ЕСТЕСТВЕНО Е ДА СЕ "НАРУШАВАТ"В ИМЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА!!!САЩ САМО РАЗДЕЛЯТ НАРОДИТЕ И ГИ ПРЕВРЪЩАТ В СМЪРТНИ ВРАГОВЕ,НО НА ТАЗИ ПОРОЧНА ПРАКТИКА ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ!!!КОЛКОТО ПО-СКОРО,ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ!!!

а защо русолюбците държите простотиите си все със едър шрифт да ги пишете ?

dionisiosd@yahoo.com

Така му е кеф!! А, ГМО жертвите,защо не можете да започвате изречението с главна буква бе умник???:):))))))

Русофил

ЗА ДА ПРОСВЕЩАВАМ ХОРА КАТО ТЕБ,КОИТО НЕ" ВИЖДАТ "ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ ВЪРХЪ НА НОСА СИ!!!

Съжалявам, но в интерес на истината Северна Корея е предизвикала войната в Корея през 1953 г. с надеждата за обединение с Южна Корея. След намесата на Кравария се е стигнало до обрат във военните действия и се е наложила намесата на Китай и СССР(с авиация и оръжие) и се е възстановило статуквото. Оттогава двете държави постоянно се провокират и създават конфликти.

Русофил

ПО ТВОЙТА ЛОГИКА,КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ ВЕРОЛОМНО Е НАПАДНАЛА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ И ТУРЦИТЕ"ОПРАВДАНО"СА Я ОТБРАНЯВАЛИ!!!ТОЗИ ИВО ДРЪНЧЕВ Е ОТКРОВЕН ПСИХАР!!!

Всяка една страна има право да се защити от Гангстера-кравар,като му опре пистолет в главата!!!

От 1945 година до момента са извършени 2053 тестови ядрени експлозии от най-малко 8 държави. Като само от Америка по официални данни са извършени 1054 в периода 1945 - 1992 година. Как звучи всичко това на фона на ООН? Може би проблема е, че ООН подобни други международни организации се управляват от тези държави.

Би ли дал зареден автомат на маймуна насред пълен с хора стадион?

Към днешна дата , Баш маймуната обитава една голема БЕЛА къщичка отвъд океана ...

Как е възможно изостанала държава като Русия да е най-голямата заплаха за най-развитата и мощна страна в света?

велко велко, ако се напънеш още мъъъъничко и ще се сетиш сам !

ПИЧ ВЪПРОСЪТ НА ВЕЛКО Е РИТОРИЧЕН ..... ЧОВЕКЪТ ПРОСТО СЕ ПОДИГРАВА НА КРАВАРИТЕ НАЧЕЛО С БАШ ОРАНГУТАНА .

ООН да го ДУХА ! Северна Корея е СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА !

Верно! И си имат суверен! Кин-Бим-Мун-Чен-Ун-Дум! Горе-долу като и Путинистин:)

Имитацията на имена от азиатски произход обикновено е смешна само за лица на възраст под 10 години.

Ами странно защо , ама при тях НЕ СМЕЕ да припари Джон МакКейн ! Освен това Севернокорейците НЕ ГИ карат да си заковават прозорците когато има посещение на чужди политици в страната ! На всичкото отгоре , при тях НЕ САМО , ЧЕ НЯМА Хамерикански бази , ами и държат В ПЛЕН ЦЯЛ ХАМЕРИКАНСКИ ВОЕНЕН КОРАБ ! Направо да им завиди човек на смелостта ...

северна корея пише молба и е приета за член на оон през 1991г ! изхранването на тези 24 000 000 е в значителна степен точно от помощи от оон !

Винаги съм се чудил - след като хората в Северна Корея няма какво да ядат, има ли такива, които бъркат в кофите за боклук? Защото в Западния свят (и в България) има такива дето си изкарват "прехраната" от контейнерите.

Защото си нещастно, затова се чудиш. Май само на теб не ти е прещракало нещо.

МНОГООО ТЪПО ПАРЧЕ СИ .... АМЪ КО ДЪ ТЪ ПРАИМ ТОЛКОВА СИ МОЖЕШ .

Едно време така се присмиваха и на Китай, ама сега Китай се присмива. Как е, ползвате ли си китайските стоки?

Тепърва Китай ще разбере къде зимуват раците...

ТАКА КАТО ГЛЕДАМ МАЙ КРАВАРИТЕ ЩЕ ИМАТ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ . ДНЕС ВДИГНАХА ТАВАНА НА ДЪЛГЪТ СИ С ОЩЕ 3 ТРИЛИОНА ДОЛАРА . ДО КОГА ЛИ ЩЕ ИМ ПОЗВОЛЯТ ДА ПЕЧАТАТ ХАРТИИКИ БЕЗ ПОКРИТИЕ ?

Пратете им минимум 3 декларации, че им е привършила тоалетната хартия .... оон ако сериозно мисли че декларациите правят нещо .. по добре да взимат бокова и да се самозакриват като ненужни.

Сега Северна Корея ще се притесни, колкото и Швеция.

Северна Корея има метро от 1973 г., а новите влакове изглеждат доста добре. Всичко е направено от С. Корея. Освен това е едно от най-дълбоките съоръжения в света. Оперира на около 110 м дълбочина. Бедни и гладни, просещи храна, ама се справят. А ние, богати, охранени, ама нещо ни е много трудно.

метрото е строено от руски инженери . само картинките в метростанциите са корейски !

Невъзможно. Руснаците само пият водка и са изостанали с 500 години назад. Продават и малко ресурси. Как така сега изведнъж се оказва, че Русия има инженери? Ти след малко ще кажеш, че руски инженери са проектирали и Електропреносната мрежа в България, както всички ВЕЦ, ТЕЦ и АЕЦ. Не се излагай, защото всичко това е направено от американски инженери!

Освен това субсидират земеделските си производители, постоянно търсят нови пазари за промишлеността си, развиват си спортните бази и пазят си културното наследство. А в една членка на европейското семейство кърпят пътища, вдигат светещи паметници и си секат националните паркове, все с пари от чужди фондове...

Оправят се, май френд с финансиране от Китай и (преди) Съветския съюз... Метрото се използва само от тези, които имат разрешение да живеят в столицата, а те не са много на фона на 25-те милиона население. То и България имаше най-голямата фабрика за компактдискове на Балканите някога, но това не попречи да не можем да изкараме нито един добър поп-музикант. И "най-големи" заводи имахме за разни работи, но качеството на продукцията често беше под всякаква критика. Иначе... 73-та година, чудо голямо. Лондонското метро навърши 150 преди 3 години, а метрото в Будапеща е на има-няма 120. Та какво за метрото от 73-та година казваше?

Ти лондончанин ли си или будала от Будапеща? Та, какво казваше за българското метро, коя година е открито? А Китай с чие финансиране се оправяха, като сега оправят всички останали? То и България се оправя с финансиране от ЕС, ако това може да се нарече оправяне.

ХА,ХА,ХА, щото доматите не ги рупаме со колците! ООН може единствено единодушно да гласува забраната на приците да летят и рубите да плуват! Наистина ТОТАЛНО ОГЛУПЯВАНЕ И ПОВСЕМЕСНА КРЕТЕНИЗАЦИЯ на цялата управляваща измет нарекла се елит!

Искат да им спрат космическата програма. Не е коректно.

Могат да хванат Ким Чен Ун за... ядрената глава.

издържa 1,2 млн.aрмия тоест ,40 пъти по- гокямa от нaшaтa,която е 30 хил.,имaт aтомнa и може би водороднa бомбa ( a товa сa много инвестирaни пaри) ,имaт и бaлестичнa рaкетa и все пaк живеят мaкaр и достa бедно,знaчи все пaк имaт якa икономикa и то в условия нa строги сaнкции ????

около 1200 сaмолетa,общо бойни,трaнспортни,учебни,вярно повечето сa стaри модели,но все пaк сa 1200,a ние двa изтребителя нямaме пaри дa купим !?

Имат ама на книга. 4/5 няма да могат да излетят, а другите могат да се бият само срещу пешеходци. Няма да се учудя ако наще 2 самолет победят при битка тези 1200

Каква им е логиката: Едни да могат да изстрелват ракети, а други - не?

Всички могат да изстрелват ракети, ама когато едновременно с това взривяват атомни бомби, очевадно целта не е летене в космоса.

Кой определя коя държава на какво технологично развитие има право? Кой си играе на Господ? Всяка технология може да се използва като оръжие. Кога последно световните медии писаха цял ден за българско научно и технологично постижение? За Северна Корея обаче доста често пишат. Явно образованието и всичко в Северна Корея е на доста по-добра ниво от България, щом при всичките санкции и изолация се справят сами с подобни начинания!

Един бомбaрдировaч- изтребител СУ-34 струвa между 30 и 50 млн . долaрa ( в зaвисимост от боекомлектовaнето) Толковa ли нямaме пaри зa 2-3 сaмолетa ?

4,5 милиaрдa левa,или товa сa около 2,4 млрд.долaрa ,a сегa рaделете тaзи цифрa нa 50 милионa и вижте колко СУ-35 можеше дa купиме с тия пaри !

и аз проверих . има коли по 2000 3000 лв ! всеки може да си купи ! и после да плачи че винетката струва 100 лева , и горивото 2 лева , и гражданската и маслото , гумите акумулатора и тнт. разбираш ли ?

Това го има в цял свят. Нищо ново не казваш. Разликите са само в заплатите, правителствата, хората, икономиките, интересите, корупцията и такива дребни неща.

За какво са ни бомбардировачи? Кой ще нападаме?

Честит 19 трилион дълг на братята американци! Наздраве!

малеййй , ми много бе !! това в рубли колко е ?

т'ва е фалит. затова и си играят на война. на ръба са и провокират народи от целия свят. те няма какво да губят като държава и управляващи. виж за населението е кофти. всичките ми колеги са от чек на чек. и най-малко сътресение ги събаря.

Много строги тези от ООН-то, съдят, наказват, сочат, нареждат кой какво да прави, кой какво не може да прави. Някак си не се връзва това с демокрацията. То като се започне с подобни методи, противопоставянето е задължително. Не всички са толкова послушни като българите!

как беше онова парче на сАвеЦкия ВИС (вокално-инструментален състав) Песняръй? Земля в илюминаторе, Земля в илюминаторе... Вероятно някой ВИС в Северна Корея има ремикс, дето се пее Солнце в илюминаторе, Солнце в илюминаторе... А как се представя групата URIAH HEEP в САвецкия САюз: А теперь играть будут Юри Гипов и его команда!

Ох-ох-ох ! Смешно-забавна словесна програма със свеж муадежки хумор и бунтарски привкус, но с дъх на фрустрация от соц-времената ! Ох-ох-ох !

След като бандити и разбойници имат възможност да използват оръжие, защо аз , като обикновен човек, потенциална жертва на бандите и разбойниците, да не мога да имам оръжие - ей так , за самозащита?

че купи си и си имай ! аз как си имам ?

Точно така - Северна Корея сама си създава ядрено оръжие, за да се пази от американските разбойници!

Без фантазии, изисква се документ за психическа пригодност, който няма как да ти бъде издаден!

Защо ограничавате правото на хората да се развиват? Кой може да забрани на друга държава да прави опити да изстрелва спътници? Американците май ги е яд, че техните ракети не могат да изведат спътник в орбита, а от доста години ползват руски ракети носители, произведени преди повече от 30 години. Сега забраняват на други държави да ги изпреварват. Нещо май им фалира държавата и в космоса не могат да се развиват, та спират и другите.

Държава, която системно не може да изхранва населението си, не трябва да има право на ядрен потенциал.

но други не сa !

много хорa умирaт от глaд всеки ден,aмa и двете сa ядрени държaви !

На какво основание, държава, която завладява чужди територии има право на ядрен потенциал? Кой може а решава другите какво право имат? Като са толкова бедни, как правят неща балистични ракети? кой има право да спира прогреса?

Единствената страна завладяваща чужди територии е русия. Какво предлагаш? Верно че е съсед на Северна Корея и само това може да е обяснението.

А кой има правото да преценява?

съвета за сигурност на оон !