Ядрена или водородна бомба е изпитала С. Корея?

Южнокорейското разузнаване е уведомило депутат, че КНДР вероятно е изпитала ядрена, а не водородна бомба предвид предизвиканата слаба сеизмична вълна.

Обратно в новината

Коментари - Ядрена или водородна бомба е изпитала С. Корея? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може би Вождът е ял БоБ и има газове .

в Азия се заформя зона на стабилнсот; но направи ли впечатление някому за каква наука и технологии става въпрос; сега, като си решат въпроса със сигурността, тази наука ще тръгне към повишаване на жизнения стандарт на населението

Руснаците 70 години чакаха да започне "повишаване на жизнения стандарт на населението". И накрая получиха фалит! Управления като тези (както и путиновото) никога няма да пристъпят (няма и да позволят!) такова повишаване,, защото свободни и заможни хора няма да ги оставят на власт! Те могат да владеят само роби!

В Уикипедията пише, че като брой бойни глави, които се носят от ядрените ракети, отделните страни имат по: Страна активни/неактивни първи опит Русия 2430 / 11000[2] 1949 (РДС-1) САЩ 2150 / 8000[2] 1945 (Тринити) Великобритания 300 / 350[2] 1952 (Ураган) Франция 290 / 300[2] 1960 (Син тушканчик) Китай неизв. / 240[2] 1964 (596) Индия неизв. / 80-100[2] 1974 (Усмихнатият Буда) Пакистан неизв. / 90-110[2] 1998 (Чагай-I) Северна Корея неизв. / 6-18[3] 2006 (Неизв.)[4] Израел неизв. / 80-200[2] няма / Вела Май самите бойни глави на руснаците бяха по-големи. Само за предната година бе предвидено да произведат 9 Топол-а. Наскоро излезна и за новата руска супертежка ракета Сармат, наследяваща Войвода (Сатана по американски). По критерии за най-мощното оръжие бяха подредени преди това: Сатана, две разновидности на китайците Донг Фенг, друга руска Синева и на пето мяст американската Тридент 2.

5то място - много щедро! Намери някой още по-патриотичен източник да ги сложи по-назад. Майната и на реалността ;)

Пусни произволно видео в Ютубе и замени номера в пътя на O5LFB39yCA4 . И гледай да се ориентираш. Освен даденото там, за примера старата ракета Сатана тежи 211 тона. Бе с диаметър мъничко над 3 метра и дължина примерно 42 метра. Само си го предстви. Ако не можеш и си в стая измери разтоянието между стените. Изтрелва се за 62 секунди. Американците считат, че една единствена такава, може да унищожи напълно Ню Йорк. Навремето по време на СССР са имали от малко над 300, но сега бяха лимитирани до малко над 50. Имат и други. Има в Ютубе и картина на ядрените запаси по години и там ще видиш, че освен началният момент, винаги СССР/Русия са имали повече.

'Соросоиден' Китай осъди поредната свинщина на Грухчо, но май не е стигнало до ушите на родната чугунария.

Мали-и-и, ний викайми, чи Ким лаже, па он си я имал бомбата! Ми сигъ ако изляни, чи има и ракети да ни я достави "ин тайм" у дома, в краварника, ко ша прайм?!

Защо се бави САЩ и не въведе веднага демокрация в тая държава...

Прочети в уикито за армията на Северна корея и ще разбереш защо никой не смее да ги нападне - най-малкото защото от южна корея няма да остане много, а там САЩ имат капитали. Освен това победата ще им излезе твърде скъпа, а и много радиация ще се разпръсне по света, Северна Корея вече е ядрена държава и никой не може да я нападне, без да има много тежки последици за Света.

Май Френд.....единственната причина за която Сев. Корея не е яла боя е нейното географско разположение. САЩ не са толкова глупави да водят такава война на границата с Чайна и Раша, а и те няма да допуснат това. Те знаят това и затова се перчат.

Събира Ким барут около 3-4 години, закопава го и си прави земетресения, да се пъчи.

Опитите на СК били незаконни, по кой закон, и кой го е писал този закон? А това че САЩ и Русия и останалите ядрени сили имат ядрени бомби. това законно ли е? Кефят ме СК, единствено ми е жал за народа им, но иначе ми кефи как отказват да се подчинят на "великите сили".

Съмняваме, че и Ким е в глобалната игра и служи за плашило, като "безсмъртния" Фидел на времето.

Всички квичат ама не смеят да му скочат на симпатягата Ким, жалки мишки ахахахахха

На държави, притежаващи атомни бомби, става опасно да се налага демокрация по американски. Какво казват корейската, американската и руската военна доктрина - едно и също в трите случая? - Ядреното оръжие е основен гаранта за нашата национална сигурност и ще се използва срещу всеки, който заплашва съществуването ни! СК била опасна? А я да видим сега: - Колко други държави е атакувала СК и колко САЩ?

И аз им го казах че вкарват в затвора че не ръкопляскат и плачат. Те минуси ми слагат! Обясни им когато почина Ким Чен Ир и не са ревали като идиоти ги вкарваха за по 6 месеца в затвора. То на тез Орки тук каквото да им обясняваш все тази.

Главата му несъразмерно голяма, умен е !!!

гений, физик, космонафт, най-вероятно и страхотен писател, но поради санкциите и ембаргото, няма как останалата част от света да разбере за този невиждан талант

Аааа не ! КосмонаФт не ! Кът налупи скафандера не може се провре през илюминатора . Решението е най-малкото да си смени прическата ама така ще наложи геноцид в СК щото три четвърти от населението и то трябва да мине през бръснарницата . Виж космонаФт изпитател по-бива :-)

Той и балонът е надут- ама с въздух!?

НЕ ПОЗНАВАМ КОМУНОИДИОТ, КОЙТО ДА ИМА НЕЩО СВЯСТНО В ЧЕРЕПНАТА КУТИЯ, АМА ТОЗИ ШОПАР ОТ СНИМКАТА НОСИ БАЙРАКА !!!

Тия пак яко огладняха и почнаха да плашат с бомби. Стигнат ли дотук значи чакат САЩ да им хвърля чували с ориз от самолетите. То и зима сега....трева няма за пасане....на глад не се издържа

скоро и рашките ще чакат хуманитарните помощи от прогнилия капитализъм... за пореден път

тоя долу е много прав! в кндр комунизмът беше успешен затова ядат трева а в русия путлеризмът е успешен затова рублето е 74,5 за един пробит скапан долар :)))))) а сащ все грешат ли грешат :)))) кравари

Не "грешат", братчет - КРА - ДАТ! И с гАза си. От по света и у нас. После с ограбеното купуват и мозъците на ограбените държави. А, след това са "велики" в очите на идиотите по света и у нас.

Аз щот съм в недоумение, да попитам?.Как може Израел да има атомно оръжие,и да извършва съответните изпитания, а пък С.Корея да не може?.Или това е нова версия на вица за зелените и по-тъмно зелените.

По принцип съм съгласен с теб, но моля те измисли си друго име

най-много имат НАТО

Това е положението. Северна Корея има всичко - от ядрено оръжие до водородна бомба. Причината е не, че при тях комунизмът беше успешен, а че са малкото братче на Китай. Така действа китаецът - по официалните срещи само се усмихва, а ако не му изнася на другия ден Северна Корея започва ядрени тестове. Сега поради недалновидна европейска политика с тях е и Русия. Русия можеше и да играе със Западна Европа, но за целта ЕС трябваше да има самостоятелна външна политика. Сега лагерите са ясни. Голямата война най-вероятно ще започне точно така. С ядрени удари на Северна Корея по САЩ и впоследствие с активизиране на Русия и Китай при евентуален отговор. Хубаво е повече да не пропускате срещи и купони с близки роднини и приятели.

Респект.

колко трябва да си кух, за да напишеш подобен пасквил??? Даже и пусито не би помислило да каже нещо подобно по первъй канал пред полуприматите от тайгата

САЩ и приятели имат повече ядрено оръжие от колкото Русия и Китай взети заедно. СК е поредната троха във всичко, както Сирия, Афганистан, Ирак, Либия. Никой не протестира за това, че САЩ разполагат атомно оръжие на всякъде. Русия и Китай поне си ги държат в свой води. СК също.

ами защото не могат, затова си ги държат у дома. Ако знаеше история, щеше да знаеш за кубинската криза, когато ссср подви опашка и си изнесе ракетите от куба...

малък си "созе"и затова не си запознат с Карибската (Кубинската) криза!Съветите изтеглят ракетите от Куба срещу изтегляне на Американските от турция.Просто разумна сделка!

Руските атомни подводници (ракетоносци) носят дозор само в руски териториални води???!!! Навсякъде, където САЩ разполагат тактическо ядрено оръжие е със съгласиeтo на правителството на съответната държава. Стратегическо такова има само в САЩ и на атомните им подводници. Паритет в това въоръжение никога не е имало и той е бил винаги в полза на САЩ.

..Бомбичка...

Западните, японските и южнокорейските разузнавачи са много умни и проницателни - като хванат магарето за оная работа веднага разбират, че е мъжко! Та каква била бомбата, казвате? Или още не сте се разбрали с каква лакърдия да излезете официално, г-да реконтрадезинформатори?

Другари, Русия е против ядрения опит, сега ние другаря Ким или другаря Путин ще подкрепим?

Шило

А бе притеснително си е, че атомно оръжие вече има едва ли не под път и над път. И то в страни с авторитарни режими. Знае ли човек кога на някой ще му прещрака релето и ще подкара копчетата.

А знае ли се кога на демократична държава ще се избере лидер психопат, който ще използва арсенала?!

Пример - кравария! (Единственият досега)

Вярно е, че е прекалено малка експлозия за водородна бомба. В ядрените арсенали на САЩ и Русия май най малките водородни бомби са 50 килотона, когато САЩ за пръв път взривяват такава бомба тя е от 10 мегатона, а СССР преди 60-на години бяха взривили такава от близо 60 мегатона. В съвременните водородни бомби обикновено само първоначалния ядрен взрив от плутониевата глава е около 30-на килотона. Вярно е, че не е разумно за корейците да взривяват мегатонни водородни бомби на своя територия, тъй като са малка страна и е вероятно да пострадат от радиоактивното замърсяване, но могат да го направят в океана (както прави Израел), който там и без това е сериозно замърсен с радиация от ядрената авария в Фукушима.

50 килотона е колкото да унищожи няколко сгради и да зарази цял квартал.

"Малчуганът" над Хирошима е бил с 22 килотона тротилов еквивалент. С 50 килотона ще "гръмнеш" повече от 2 сгради със сигурност...

Като лоялен член на НАТО, САЩ да ни даде от 600 те млрд. за отбрана-50 и ще процъфтим.

Ще си ги раздадем великденски надбавки към пенсиите. Нали НАТО ще ни пази!

СМЕШНО ДА ОБСЪЖДАМЕ ВОДОРОДНА БОМБА В СЕВЕРНА КОРЕЯ ! ПЪРВО ЗА НЕЯ ТРЯБВА И АКЪЛ ВЪВ ВТОРО КОГО ЩЕ БИЯТ С ТАХИ ВБ ТО ПРЕДИЗВИКВА ЦУНАМИ - АМЕРИКА ???. Е ВЯРНО Е ИМАТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ТЕЗИ НЕНОРМАЛНИ ХОРА НО И ИМА И КОНТРА УДАРИ - ПРОСТОТИЯ Е ТОВА

Абе, Дир, ами напишете nuclear weapon wiki в чичко гугъл и се ограмотете малко. Не знам кой е направил превода, но nuclear bomb се превежда на БГ като "атомна" бомба (а не ядрена) - освобождава енергия на взрива вследствие разпад на ядрата на някои тежки елементи при достигане на критична маса (за уран 235 е около 1 кг). Такава бомба се използва като взривател на термоядрената (водородна, hydrogen), при която енергията на взрива се освобождава при реакция на синтез на по-тежки елементи от ядрата на по-леки такива. По енергията на взрива двете бомби се различават стотици хиляди пъти... Това са елементарни неща, недомислен превод... Много ми прилича навремето, когато се превеждаха руски учебници на БГ от, да речем, инженери по дадена специалност, а не от преводачи с консулт от такива инженери....

така е тиквочи ким да си прави ядрени оръжия а ЯПОНИЯ и Ю. КОРЕЯ да спят :))) явпония има потенциала икономически и технически да се въоръжи като изрод с най-добрите оръжия на света но не го прави а някаква хлебарка като ким се въоръжава?!?! айде всички на ядрените оръжия и да видим кой кво може :))) ами глупави сте

Кръгла нула си. Платен некадърник.

а ние имахме ракети СС23 и ги унищожихме заради НАТО, а НАТО не ни дава бомби.

С всичките си соцоръжия и простотии, загуби ли студената война? Загуби я! К'во искаш още?

И СССР 45 години ни лъга, че ако си плащаме, ще ни пази от лошите. Плащахме си.

Шило

Някой наясно ли е, колко и кои държави имат ядрено оръжие? Че май вече не се броят на пръстите на едната ръка. Традиционните ги знаем, за Израел съм чувал, Пакистан, май Индия, Северна Корея.

Всяка държава с АЕЦ има и атомно оръжие. Не всички обаче имат ракети носещи атомно оръжие.

Шило

а, реално АЕЦ си е потенциална бомба, и то базирана, ама май горивото е по-различно от необходимото за ядрено оръжие. Ба си темата...Накъде отива тоя свят, не знам, ама дано не се мъчим.

Ние ако тръгнем сега да се въоръжаваме, ще платим за втори път за едни и същи неща. ЕС да ни даде пари, а САЩ танкове. Унищожихме всичко от соца, за да сме по стандарт на НАТО. Що не ни дават изтребители, танкове, крилати ракети ?!

И в коя дупка ще си ги навреш тия ракети, па и крилати?

Ти други цели и желания нямаш ли в живота освен все да си на нож с някой, все да имаш враг?

black_mask79@abv.bg

Всички имат модерни войски, само ние не. Аз пък не искам да нямаме оръжия!

Интересно,защо ядрените опити на корейците да са незаконни,а на останалите ядрени държави да са ?

моля да изброиш последните открити ядрени взривове в света

Последни такива няма. Но на територията на САЩ е имало през годините на тяхната атомна програма 1052 ядрени опита.

От много години насам никоя държава, освен КНДР, не е правила ядрени опити. Дори и любимите ви Китай и Русия.

Какво означава от много години насам ? Или има принципи за всички или няма за никой. Аз съм крадец и това е лошо,но от много години насам не съм крал - харесва ли ти тази логика ?

Ми разбира се, че КНДР ще се въоръжава! Гнусният империализъм дебне от засада, за да окоси тревата, която щастливите поданици на Ким си зобат!

До всички "защитници" на побъркания от северната корея. Много глупости пишете момчета, много глупости. То така става, като сте трезви... Я си спомнете, като бехме заедно в чукотка, как псувахме Кимчовците и се наливахме с водка ... колко гот ни беше. Трябва повече да пиете и ще ви мине, така да знаете.

Е па то по назе си е бетер Чукотка, бре гълъбе! Ела да видиш кво е - глад, безработица, студ, лед, чукчи...

Аз винаги изхождам от бедните държави и сравнявам с България. България е в ЕС, най-бедната държава без санкции международни и има 80 танка, нито една подводница, два изтребителя, а СК само подводниците и са 90. Да вземем финансовия министър и на отбраната на СК, току виж армията ми цъфнала.

И за какво са ти всички тези глупости? На гол тумбак чифте пищови. Айде няма нужда. По-добре кола в гаража отколкото танк в Горна баня.

black_mask79@abv.bg

Е то едни коли ....15-20 годишни... те пътищата ни са точно за танкове и БТР и.

Винаги този с танка може да дойде да ти вземе колата,докато обратното няма как да стане.

МИ 6, ЦРУ, НСА, джеймсбондовците от всички страни са се обединили сега да хвърлят боб и да гадаят какво стана в Корея :) Така-а като загреят най-накрая за какво "става на въпрос" ще се обърнат към Русия и Китай за да вразумяват корейците, северните корейци( онези на юг са американски слуги, не корейци). Пък русите ще им кажат: "А спомнете си сега за гнусотиите, провокациите и подлостите, които направихте в Украйна!" А пък китайците ще им кажат: "А спомнете си сега за провокациите със самолетоносачите ви е Южнокитайско море!"

русия и китай вече се изказаха против ядрените опити на ким американците минаха в международни води в южнокитайско море! китайците правят провокации като строят острови в международни води! почти направиха война с виетнам миналата година! виетнамците изгониха китайчетата с бой дори имаше смъртн случаи не говори празни приказки

ти какво искаш, като се оказа, че най-голямото нефтено находище е във Виетнамско море?

Аха, изказаха се те против :) Както татьо щипва по бузката немирното си, галено синче и му казва: Ех, на тако калпазанина, слушкай, че тако няма да ти купи шекер-памук! :)

"Северна Корея трябва да се откаже напълно от ядрените оръжия" - съгласен с две ръце, но заедно с нея и Израел трябва да го направи, иначе пак за кой ли път - американо-ционистки двойни стандарти!!!

Западняците се опитват да блъфират и да подхлъзнат Ким, че учените му са направили не това, което твърдят. Да ги изпозастреля преди да е разбрал истината. А после ще е без учени.

Шило

Ким-чо знае какво е станало. Бъди сигурен. Така или иначе няма какво да прави по цял ден, разнообразил се е.

а ю. корея с гигантското им превъзходство в технологиите над кндр ако решат за колко време могат да разработят термоядрена бомба и изключително добра ракета?? много елементарно мислите! а япония?!?! за 6 месеца - милиони роботчета с ядрени глави

Уби ни с поредната си простотия. Този път почти окончателно.

за теб робот е = на трансформърс защото образованието ти е от филмите :))))) карикатура си

Общата граница на Русия и С. Корея е около 10 км.

ЗАПАДНИТЕ КОЛОНИАЛИСТИ СЕ РАЗКВИЧАХА ОТЧАЯНО, ЧЕ ВЕЧЕ НЕ МОГАТ ДА ОГРАБВАТ ВСИЧКИ ПОДРЕД БЕЗНАКАЗАНО!!! ВРЕМЕ Е И НИЕ ДА ПОМИСЛИМ ЗА БОМБА И РИТНИК В ГЪЗЪ НА ЗАПАДНИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ И КОЛОНИАЛИЗЪМ!!!

Изпреварих те!:)))

На всеки боклук му се привиждат "западни колониалисти", защото това е начин да оправдае собствената си алчност и комплекси. Време е да се помисли за сериозен ритник на всички като теб, защото тровите душите на хората.

ДА НЕМА ШАМАРИ!!!

Нещо си превъртял ми се струва. То така става, когато си трезвен. Я се напий и ще ти мине. И повече няма да ръсиш глупости по форумите.

"Всяко яйце бомба - всяка кокошка - летяща крепост срещу империализма".

Светът се напълни с предатели, в това число и Путин, а единствените верни на партията хора останаха в КНДР.

ОПС, СЕВЕРНО КОРЕЙСКА! На тези им дай врагове, да се бият с някой, ненормалници !

Ами Ким хапнал толкова боб който бил достатъчен само за ядрен взрив!!

И защо се оплакват Южна Корея?Да си погледнат тяхната държава.Ако разкарат над 20 американски бази на територията си ,включително и морски със свръх съвременни кораби то Северна Корея няма от какво да се страхува.Отношенията им с останалите страни са добри.Търсят поводи да се заяждат.

започни да мислиш после пиши + това не са скочили само ю. корея а всички вкл. русия и китай :)

"Бий за да те уважават!" - римска поговорка

Само не разбрах какво незаконно има в цялата работа. Гърмят си хората бомба на собствената си теротория, на никого нищо лошо не правят. Защо да е незаконно?

Незаконно е ако те нападна ти да имаш възможност да ми отвърнеш.

Защото за толкова мощни оръжия има специална международна договорка и идиоти не се допускат на ядрената маса. Иначе всеки един може да разцепи Земята, не само на собствената си територия.

Това за идиотите би ме убедило,ако Израел не беше ядрена държава.

Договорката е между тези, които вече имат такива оръжия. Целта им е да държат другите, които все още нямат в подчинение. Това не знам дали е незаконно но със сигурност е типичен пример за това, което наричаме "зло"

Значи за кучета и котки може, а за прасета - не може!?

Как може да се съмнявате във възможностите на КНДР? Хората космонавт на Слънцето пратиха, че една водородна бомба да не могат да направят? Е, вярно, че на Слънцето кацнаха през нощта, но все пак...

ядрена = водородна бомба съединяват се водородни ядра до хелий ако ще наричате атомната - ядрена наречете водородната - термоядрена за да има смисъл

Шило

Подробности...Кой ти гледа в тая бъркотия.

да бе подробности все едно сравняваш мускет с гатлинг

дори китай са скочили срещу този взрив ама тук бетонните глави се радват на ким :)))

И кой му се радва ? Бетонните глави у нас се радват на опитите на САЩ да установи световно господство. Все те знаят, все те правите. А техните ядрени опити върху живи хора ???

Скочили официално,неофициално... кой знае.

Другаря Путин и тях ще ги излекува ако започнат да прекаляват . Ще бъдат изтрити от картата на света .

Само че трябва да изпрати великата Червена Армия на дълго пътуваме към центъра на Земята.

Ама Ким да не му хвърли няколко водородни бомби??

Шило

Успокоих се! Добре, че е само ядрена бомба или бойна глава...