Наредиха полиция да разтуря граничните блокади

Служебният премиер Огнян Герджиков събра на спешно заседание спецслужбите заради блокирането на турската граница. Ще бъдат предприети конкретни законови мерки.

Обратно в новината

Коментари - Наредиха полиция да разтуря граничните блокади | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кажете ми как с такива подлоги като управляващо правителство и полиция ще имаме свястна държава?За Унгария и Орбан има да си мечтаеме!Пропаднала държава,пропаднала управляваща политическа класаДа ви Ева скапаната държава!!!

Вместо да правят псевдо -блокади и много шум за нищо така наречените''Патриоти''да приемат закон против двойното гражданство.Тук е истината! А не някакви си ''блокади''.Смешници такива!

Мен никой не ме спира да гласувам за която си искам партия във Великобритания. Даже ме канят с писма, след като имам английски паспорт, правото ми е дадено за гласуване. И в БГ си гласувам, имам български паспорт, това е . Живея в Англия и в България, плащам си данъците и осигуровките в двете държави. Трябва ли някой да ме спира на границите с този статут, ето това е ситуацията ...

А от България, някой организира ли ти ексурзия платена от Радев примерно, а ти нали знаеш Български език и не си като онези, които не знаят 1 дума на Български? А нали не те агитират на турски или англиски ЕЗИК, КОЕТО Е ПРОТИВОЗАКОННО и наказумо с изклучване на съответната партия!

АБЕ ОСТАВИ ГО ----ПРОДАЖНИК !!!В НЕГОВАТА ГЛАВА САМО ПАРИ !

Оправете си законите, ако искате наши граждани в странство да не могат да гласуват у нас, а не се излагайте. Това , което сториха Патриотите е излагация и резил с който се представяме пред света.

ТО НЯМА дЪРЖАВА БЕ --А тИ ОПРАВИ ЛИ НЕЩО ?!!!!!!!!!!

Нещастнико,закони има но не за всички!Мен не ми дадоха да гласувам че не съм бил уседнал требвало да съм бил 3 месеца минимум в Бълрия,а за тия фесове уседналост няма!Гаден турчин!

мОМЧЕ МНОГО СИ ЗЛЕ !!! ХИЧ ТЕ НЯМА !

Че"Патриотете"са фалшиви-спор няма. Че нямат връзка с родолюбието и партриотизма,че са просто поредните властогонци-тотален факт. Но,че подобна агресивна,нагла и продажна намеса на предстоящите Избори,от страна на Турция ИМА,също е факт.Една чужда Държава,чрез една местна партия,се опитват да манипулират Вота в България.Затова блокадите бяха справедливи.Не слагайте равенство "Патриоте"-национални интереси. Не бива да се подлагаме.На когото и да е.Камо ли на съюза"Ердоган-Путин-ДОСТ". Някой,представя ли си,по време на гръцки Избори,турците да пращат колони от автобуси с промити мозъци вътре,да гласуват в Гюмюрджина/Комотини!?

а, ти даваш ли си сметка, колко си тъп с примера, който даваш? Защото в Гърция не съществува двойно гражаданство и могат да гласуват само тези, които живеят в страната си.

Да, само че в Ню Йорк е пълно с Гърци с американски и гръцки паспорти. Просто не ги обявяват и това е. Имат си двойно гражданство хората.

Не пиремрът е тъп-ти си тъп.

Колкото и да не ми харесва да го кажа. Герджика е прав. Има си закони. Те са проблема. Полицията взима адекватни мерки. Дори мисля че възпрепятстването на гражданин да упражни правото си на вот е наказуемо от 2 до 7 години....Трябват спешни промени в изборния закон. Или да се въведе период на уседналост или двойното гражданство да отпадне не знам но така не може...

КВИ ЗАКОНИ ---ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ ???!!!!!!!!!

Каракачан е фабрика за верижни проблеми , като първо създава проблема , а после неуспешно го решава като съдава нов . Важното е да се шуми и крещи и истерясва за да се докопа до един доносник до парламента.Първо се пъчи да пише изборния закон , сега се противопоставя на изпълнението на собствения си закон. Първо направи гласуването задължително и намали местата за гласуване в чужбина, което доведе до сегашното положение. Сега се бори неадекватно с проблема, който самия той създаде, като създава нов..

ГЕРДЖИКОВ Е АНТИ-БЪЛГАРИН!

ДС агента Каракачанов може дс ни докара ново турско робство с тъпите си действив.

Важното е да сме пасивни и послушни и да изпълняваме безропотно прищевките на Ердоган ,та нали сме рая от Булгаристан ,овце ...?!

Лумпените пак ще ядат бой от полицията.

Герджиков се излага. Блокадите не са"демократични".....ха,ха,ха! "Демократично"ли е,под строй,"безплатно",по фашистки организирано,стотици автобуси,пълни с хора,отдавна напуснали България,да променят Вота на милиони,живеещи и плащащи данъци в България!? Това е нелепо,Г-н Герджиков!

Фалшивите патриоти да бъдат наказани заради действията им против правото на български граждани да гласуват. ВМРО, НФСБ и Атака са небългарски партии, а агенти на Русия.

Ще бъдат наказани на изборите. Много хора смятаха да ги подкрепят, но ги видяха що за ..айна са и сега ще им теглят една майна. Прост ръководител - слаба партия.

е загрижена българите да бъдат смачкани и да се отвори пътя за нашествениците.

Сетих се, че може да се приложи закона за забрана на купуването и продаването на гласовете в изборите по следния начин при изборния туризъм: Граничната полиция проверява пътниците, които трябва да представят билет от фирма с означена цена за пътуването. Тъй като те не могат да представят такъв билет, следователно пътуването им е платено, което означава, че това е чисто купуване на вота. На тях, изглежда, им се издава някакъв документ от властите в Турция, с който те пътуват, а на фирмата се плаща от турските власти. Не е ли това равно на купуването и продавонето на гласа, което в България се наказва? По предложения начин се доказва нарушение на закона и от ония, които идват от Турция и са подкупени. Това е толкова просто и логично да се докаже!!!

"Безплатното" пътуване си е вид подкуп. Освен това Турция дава платен отпуск на гласуващите в България, което е друга форма на подкуп.

Това са нашите продажни политици!!! Ще продадат гъза си на Турция,но за народа си няма да помислят! Народа тръгва сам да си защитава границите ,а политиците не само,че не му помагат,но и го бият и помагат на турците,те това го няма никъде! и после идете и гласувайте за тия смрад*ве в неделя...УЖАС!!!

От какво защитаваме границите си. Каквото сме си надробили, редно е да си го сърбаме. Не са виновни хората д двойно гражданство, че закона позволява такива неща. Фокусирай се върху проблема, а не си смучи нещата от пръстите.

"...е необходимо свободното придвижване да бъде възстановено незабавно заради международните изисквания. "

Незабавно Герджиков в затвора! Как си позволява да нарежда българи да бият българи заради турците?

Няма просперираща държава, в която законите да не се спазват! Особено пък от онези, които ги създават. Какви бяха правилните мерки, които т.н. патриоти трябваще да предприемат? - В предишното Н.С. трябваше да се борят за премахване на двойното гражданство. Не го направиха! Да ги видим в следващия. - Трябваше да поискат в предишния парламент разглеждане на решенията на референдума. Преди всичко на задължителното гласуване, което щеше да обезсили напъните на екскурзиантите. И това пропуснаха! - Най-накрая трябваше да призоват целия народ на България да отиде да гласува. Срока за това поне не бяха го изпуснали фатално. Вместо да го направят, те решиха да разиграят цирк. Всяко едно правителство е длъжно да спазва законите на България. Служебното го направи. То да промени законите не може. Това можеха да направят "патриотите". Можеха, но не пожелаха!

И аз така мисля.Трябваше патриотарите да поискат промени в законите,вместо сега да си правят пиар по границата ,за да вдигат рейтинга.ПРОСТО СА ПЪЛНА ГНУС.

Защо някои правят блокади и циркове по границите. Изелниците от Турция идват съвсем законно и са в правото си да гласуват. Какво като идват организирано с рейсове, няма да дойдат с камили. А това което видях по новините е срамно. Да се дърпат възрастни хора , и да се разправят с бабите, това ли е патриотизма на патриотите. Крайно възмутен съм. Да се разправят с една възрастна баба, която плачеше, какво е станало с българите.Защо така се изродиха.И аз съм патриот, но не е ли много крайно. Какво искат, да има конфликти ли? Засрамете се, "патриоти" . Щях да гласувам за вас, но прекалихте. Сори

sawo

Стига си лъгал, за никого нямаше да гласуваш :) Плащат ти да тролиш из интернет, което си е един вид словесна проституция :)

...."електората"..явно е много тап!...това с блокирането е много еFтин трик от страна на така наричащите се "патриоти" да се печели симпатiя от избирателите !...вие вярвате ли ,че организаторите на тази глупoст не са знаели ,че ще доиде полицiя и ще ги разгони за нула време ?!?....нищо няма да се реши но ще се натрупат набарзо полит дивиденти и ще се окичат с образа на "борци" !...така наричащите се "патриоти " са лажетакива !...вместо да се "борят " в предварително загубени борби...защо не излезнат с искане за отнемане на регистрациите на париите регистрирани против законите и Kонституцiята на Bалгарiя ???....това са партиите основани на религиозен и верски принцип???...Dоган...Meстан и Kорман нямат право по конституця да основават и лидерстват партии саздадени на верска и религиозна основа !!!...това е !!!...просто е и е по закон !!!...нито Dоган е проруски...нито Mестан е пронезнам какав си...всичките са турски партии в балгарскят парламент !...каде са тези jaлки "патриоти " когато земята ни ...стратегическите ни обекти масово се изкопуват от турски фирми (болници,летища...)каде са когато турскiят посланник си се раzhожда навред и страната и си прави каквото му е угодно...каде са когато лидерите от споменатите партии изваршват агитацiя на турски език ...каде са когато в наи гледаното време се излачваT по телевизiята турски серiяли ????....каде са когато в училищата ни децата се обучават да познават корана ????няма ги !!!!...пак сега олеле и "блокада от има няма 500 лажепатриоти " ?!?

Това не са истински мъже. Това са пълни лигльовци. Това ли сме ние българите, едни беззащитни позьори. Със закон да се забрани на тия мухльовци да се наричат патриоти. Патриоти са Левски и Ботев. Кога тия ще си дадат живота за България - никога. Само ни позорят.

Патреоте, ако мислехте много за Бг, като бяхте в парламента и във властта да бяхте внесли закон за забрана на двойното гражданство на турците, а не сега да си правите реклама 2 дни преди изборите.

Какво става в Парламента!? Колко пъти се опитваха да въведат такъв закон там патриотите, но ГЕРБ винаги е бил на страната на турските партии и не допусна това!

Както се уредиха да си пълнят гушите, така можеха, ако са мъже да направят нещо за България. Ама те не са мъже. Всеки страхливец може да се оправдава с нещо. Явно е, че са им други приоритетите.

Видях ги по телевизията и двамата. Лепнали наглите усмивки, хилят се като тикви, без грам мозък. Защо не отменихте двойното гражданство на т. н. турци, живеещи в Турция и изживяващи се като българи. Тока те нямаше да гласуват в България. Защо? След като сте длъжни да го направите, следвайки европейското законодателство. Не писна ми, ами драйфа ми се вече от евтините циркаджийски номера. Това не е мъжка постъпка, след като си имал право и възможност да решиш проблема генерално. И на тия ли мазници да разчитаме?

Заради безобразията на границата семейството ми ще гласуваме за ДОСТ. Като го раздавате ербап-патриотите, окупирайте Народното събрание, Министерски съвет, защото ТЕ определят законите, а не са ви виновни сънародниците ни от Турция, които се възползват от правото си да гласуват.

Предател!!!!

Няма да са сами дебелака и неуспелия театрал, я! Трябва и други псета да се навъртат около помията, та дано ги вземат на сериозно и кажат че вече са глутница!

"...че е необходимо свободното придвижване да бъде възстановено незабавно заради международните изисквания... " КОИ СА ТЕЗИ МЕЖДУНАРОДНИ ИЗИСКВАНИЯ БЕ, НАВЕДЕН?!

Ами, ако попиташ нормално, всместо да се дървиш, може и да получиш отговор. Написваш в гугъл международна конвенция за свободно придвижване и получаваш отговор - виж колко лесно е!

САМО КОГАТО СИ ПО-ЕДИНИЧНО !....

Не стойте на пътя, ами го направете невъзможен за пътуване!!! Не търсете специални средства и начини, ами се заемете с най-лесният и бръз начин за спиране на всякакъв трафик - сложете предупреждения, "Опасно!!!Натрошени стъкла!!!" с написани от различни хора букви и на различни места разхвърляйте начупени стъклени бутилки в такива количество, че и два дни да не могат да ги изметат от пътя и да отпушат трафика!!! Правете го бързо и скрито и вдигайте гълъбите, а които си искат нека минават и да правят каквото си щат!!! Повече от ясно е, че политиците и управниците от немай къде, а може би и против собствените си убеждения, са принудени да махат блокадите и блокажите чрез такива отвратителни мерки, като предлаганата, ни остават единственото средство, защото няма хора които да блокират пътя 0 няма и кого да гонят, а има хора които да "чистят" пътя ида бавят изборните туристи до тогава, докато свърши изборният ден!!!

Глупости, глупости и само глупости. Много несериозно отношение.

Но по-малки от глупостта на депутати и управляващи поради която има проблемът с изборният туризъм и неспособността на държавните ни институции да решат възникналият проблем!!!

Това е несериозно и безотговорно. Стига с това отношение към държавата, че я затриха с глупостта си тия. Дето се вика наср.ха са двамата любители на алкохола Каракачанов и Симеонов. Събрали двайсетина пройдохи да се правят на мъже. А ако Турция ни нападне ще оцапат гащите. Това ли им е войската и мощта, това ли им е патриотизма? какво въобще демонстрират и защо се гаврят с България, организирайки жалките си митингчета. Ако наистина им пукаше за България, достатъчно дълго бяха депутати, достатъчно дълго се мазниха на Борисов и ако бяха патриоти щяха да използват всичко това и да отменят двойното гражданство на хора, които живеят в страна извън Европейския съюз и които по законите на ЕС, нямат право на двойно гражданство, според европейските закони двойно гражданство се дава само на граждани на две Европейски държави. Но явно и Борисов има интерес от изборния туризъм, а явно и двамата юнаци си гледат само собствения интерес и затова ни се подиграват на нас - народа, на държавата, с гротески сценки на митинг. Не искам заради такива на всички българи да се гледа с подигравка, не сме лумпени като Борисов, Симеонов и Каракачанов.

Попречи да се приеме премахване на двойното гражданство в парламента!!!!??? Същите Патриоти отдавна се опитват да прокарат това, но ГЕРБ стои като стена в защита на Турските партии!

Вие гледате ли изобщо НС да разберете, кой какво предлага и кой го отхвърля, че пишете такива глупости. Дори да са в парламента това не стига, за да може да се прокара това, което искат, когато герб и др. ПРЕДАТЕЛИ гласуват против.

Изборите трябва да се отложат и изборните закони да се ревизират така че да отразяват желанието на нацията. На идните избори ще дадете ли властта на големите партии ако не подкрепят протеста и не се съобразят с 80% от гражданите? Времето за увъртане изтече.

Точно така. Народа каза-електронно гласуване. Няма да има автобуси и всеки ще си гласува от вкъщи.

а къде е полицията да обяви офециално кой плаща изборния туризъм липсва това е проблемът който се поставя

Краят на играта на "демокрация" вече е очеваден. Ако тези 80% не одобряващи автобусите гласуват, то тогава усилията на "ВИНКЕЛА" ще си струват. Ха дано ПРОПАГАНДАТА не опорочи, мероприятието БЛОКАДА.

ОТ 90 -ТА ГОДИНА ТАЗИ ''''вЛАСТ '''' Е НЕЗАКОННА !!!!!!

АБЕ ЧОВЕК ЩЕ ГИ ИЗПОЛЗВАТ И ЩЕ ГИ ОЧИСТЯТ !!! ПРЕДАТЕЛИ НИКОЙ --НЕ ОБИЧА !!!

Защо блокирахте коментарите по материяла от 13,56 на тема "14 000 полицаи на крак..." От къде ви забраниха?

АБЕ мОМЧЕ КОЙ СИ ТИ ???! КОНСТИТУЦИОННИТЕ ТИ ПРАВА СА НАРУШЕНИ ИМА НОВИНИ НА тУРСКИ ЕЗИК ---ИМАШ БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО !

Излезте и масово гласувайте, като се вдигне избирателната активност се обезмислят не само купените гласове, но и изборния туризъм от Турция.

БРАВО !!!! В момента ТОВА е ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ!!!!!!! НАДЯВАМ се все-повече и повече Хора да го РАЗБЕРАТ. Да не се подават на провокации, а ЗАКОННО чрез гласа си да ЕЛИМИНИРАТ "туристическите" и купените гласове...

ПЛАЩАНЕ !!! ЯНИЧЕРИ !

Самият факт, че вече повече от 80% от всички българи са категорично против, автобусният "туризъм" е успех. Не е нормално, хора който не живеят в страната с години дори десетилетия да идват и да казват, как ще живеем ние тук без значение какви сме. Това Ердоган не би го допуснал никога в Турция. Да сте чули гърци, арменци сирийци или българи да им ходят с автобуси ?

А помниш ли "Православна солидарност" на пп Атака. Това не е ли купуване на гласове??????

За пръв път чувам, но щом казваш. Бе ти май си много осведомен. Най-добре е вие турците и братята да ни оставите на мира не мислиш ли?

Това е помощ за хора в тежко положение. Направи го и ти това поне един път. Беше много добра инициатива и помогнаха на доста хора, но не могат на всички.

Плащам си данъците в България и съм примерен гражданин. За какви задължения....??? към банките и лихваря нямам.Ще гласувам за който си искам. чл.1 на конституцията преди 89г отдавна е премахнат!!!

Моите роднини в Турция се заканиха да съдят държавата че им пречи да спазват законите на същата държава-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ!!!!

Че щом са в ТУРЦИЯ! Да си гласуват в ТУРЦИЯТА! И без това в Турция няма двойно гражданство...

Чл. 167. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 1.01.2005 г., предишен текст на чл. 167, бр. 75 от 2006 г., изм., бр. 27 от 2009 г., доп., бр. 19 от 2014 г., в сила от 5.03.2014 г., изм., бр. 74 от 2015 г.) Който чрез насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин пречи на някого да осъществи избирателното си право или да бъде избран, или да гласува на референдум или да участва в подписка за произвеждане на референдум, се наказва с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от хиляда до десет хиляди лева. (2) (Нова - ДВ, бр. 75 от 2006 г., изм. и доп., бр. 27 от 2009 г., доп., бр. 19 от 2014 г., в сила от 5.03.2014 г., изм., бр. 74 от 2015 г.) Който предложи или даде на другиго имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция или да гласува на референдум по определен начин, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от десет хиляди до двадесет хиляди лева. (3) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2007 г., изм. и доп., бр. 27 от 2009 г., изм., бр. 17 от 2013 г., доп., бр. 19 от 2014 г., в сила от 5.03.2014 г., изм., бр. 74 от 2015 г.) Който организира предлагането или даването на другиго на имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция или да гласува на референдум по определен начин, се наказва с лишаване от свобода от една до седем години и с глоба от десет хиляди до двадесет и пет хиляди лева. (4) (Нова - ДВ, бр. 27 от 2009 г., доп., бр. 19 от 2014 г., в сила от 5.03.2014 г.) Наказанието по ал. 3 се налага и на лице, което предоставя имотната облага на лицата по ал. 2 и 3, за да бъде предложена или дадена на другиго с цел да бъде склонен да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция или да гласува на референдум по определен начин.

Преди изборите Нинова и Борисов трябва да заемат открита позиция по отношение на изборния туризъм и гласуването от чужбина. Ако не го направят никой не трябва да гласува за тях.

Според Наказателния закон който възпрепятства избирателното право се наказва с.... По-голямо е наказанието на организация за същата цел. Правова държава е която се управлява според законите. Ние правова държава ли сме?

герджиков, царисткият продажник е наредил от името на радев, народният продажник на заменкаджийките. серж пак печели, чрез царистите на дс! :-)))

Правилно, а се сърдиме когато ни блокират нас на гръцката граница! Сега идват избори и патриотите с приказката...сетила се Мара да се побара! Писна ми от измислени патриоти като Сидеров и Симеонов!

Измислени или не в момента други няма! А продажници колкото искаш!

АБЕ мОМЧЕ КОЙ СИ ТИ ???! КОНСТИТУЦИОННИТЕ ТИ ПРАВА СА НАРУШЕНИ ИМА НОВИНИ НА тУРСКИ ЕЗИК ---ИМАШ БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО !

Когато бъдеш толкова патриот и ти, тогава можеш да даваш оценка за тях. Кажи ти какво си направил за България. Поне на един протест ходил ли си.

Нали врещим че искаме правова държава а тия дето се канят да са законотворци нарушават законите.. Няма нищо законно в пиара им защото по всички закони по всички страни няма как да забраниш на твой гражданин да влезе в страната след като не е преследван за някакво престъпление.. Харесва ви не ви харесва това е закона който вие лапачи не променихте, не сложихте нещо елементарно - отседналост попне шест месеца защото щяхте да нарушите хатъра на менторите си ...

кога ще спрете с това безумие наречено изборен туризъм...

който крититуват другите държави и всички политици, браво на вас! Добри сте.

и какво сега ,80 процента от хората подкрепят спирането на автобусите ,според съседната новина-а полицията чия воля изпълнява ...на закона може би,а защо закона е гласуван в ущърб на българските граждани-им нещо мнооого сбъркано в тая държава-света ни се смее в недоумение,как хора от друга страна -очевидно незнаещи даже езика ни,участват в изборите...

Безумно правителство от предатели. няма да има кой да ги съди, защото няма да има България.

Тия, които твърдят, че държавата трябва да се намеси - огледайте се, тези автобуси са организирано мероприятие на турската държава и намеса във вътрешните ни работи. Да, държавата трябва да се намеси - тя трябва да спре автобусите, не дейците на ВМРО.

Няма как на български граждани да им забранявате влизане в България. Закона трябваше да се промени - отседналост и знаене на писмен и устен български..Пред комисията лично си попълвате данните.. Това ще продължава докато списъците са фалшименто от всякъде за да си делкат повече субсидии на имислени бройки..