17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, то по време на война всички правила за безопасност се спазват много стриктно. Да не си се омъжвала за летец. Или да беше го накарала да стане политик, като Фигуранта. Там е далаверата.

виновен е всеки който накара български пилот да се качи на руска каруца рожба на руското хвърчилостроене като знае че руските самолети 50% падат без никаква причина. Редно е вече да заменим руските боклуци с Ф 16

Българският изстребител бе свален с чий ПВО ракета........ Колко държави около нас имат ПВО системи???

Може да е убит от американците. И българите не смеят да гъкнат.Ако е така,редно е да застанат заедно и да обявят истината.Със сигурност се знае причината,какво се правят на проучващи,за да печелят време

А ми Албания има, изстрелват ракетите с прашки!

Някой от висшестоящите е искал смъртта му.Вероятно е бил готвен за негов заместник.Тази работа смърди на планирана гадост,но който го е направил не знае,че винаги има възмездие.Ако хората не са видели,БОГ го е видял.

Смърди ти кухата лейка. Я по-добре кажи кога ще се ваксинираш?

Не е изключено да са й платили да приказва тези неща. Няколко пъти тази жена каза пред медиите, че това което прави не било за пари защото имала много пари!

Точно по тяхна време са съгласувани тези учения и армията ни е доведена до този хал.

От прочетеното в статията разбирам, че е нарушен минимума на височина за изпълнението на задачата. Няма никаква индикация за сигнал към пилота, че се намира под минимума за изпълнението на бойната задача. Това предупреждение не се подава нито от самолета, нито от наземният контрол. Това са двете причини, които не са сигнализирали на пилота да прекрати с бойната задача.

От самолета се подава по няколоко канал ,има и червени ламби има и Звук в шлема въпросният е или свален от пиндостанции жертван за тест. останалото е огромна некадърност от карача на самолет- Тва не е пилот --- наказван многократно и спиран з аповишения 2 пъти

Дори да е така, защо армията ни няма необходимата тренировка? Както и да го усуквате - или обявяваме, че сме неподготвени и не участваме в сложни "учения" или уволняваме чиновниците от арчмията и осигуряваме достатъчно средства за необходимите тренировки за да све на нвото на другите, в съюза, в който участваме..

Дали са разчели от черната кутия под какъв ъгъл се е движел самолета спрямо земята в момента на стрелбата по мишената.Това е важно да се знае,защото от там зависи с какво време е разполагал за реакция летеца,преди да се удари във водата.Понякога една секунда в повече или в по малко ,може да е решаваща за изхода.Но в общи линии осемте секунди,с които е разполагал пилот за излизане от атака,може да не са били достатъчни,имайки в предвид набраната инерция на самолета в посока към водата.

Тази жена е от онзи тип къде все нещо иска да чопли, сигурен съм че дори и да намери отговор на въпросите които задава пак ще има нови и нови,ще пита ще занимава целия свят с нея,досадна с една дума...

Като те гътнат би ли искал никой да не пита нищо?

НАТОвците по трешка нахлуха в цивилния завод, умря български офицер...

Имало ли е в радарна близост кораб на НАТО с включена самолетна защита?

Имало , нямало, няма кой да ни каже! Това е НАТО.

Съчувствам на семейството за тази загуба. Но не приемам това подхвърляне в пространството с лекота на всякакви твърдения от хора без нужните компетенции, само защото са емоционално нестабилни. Не само за този случай, а изобщо. Ако й е нужна помощ за ангажиране на добри адвокати, нека моли за помощ, ще й се помогне. Нека се включат и разследващи журналисти. Съпругът й има и колеги, които би трябвало също да имат интерес да се разбере причината за инцидента и да се предотврати в бъдеще. Защо една некомпетентна вдовица се изказва така, няма ли кой друг да защити истината? Даването на трибуна на Една-Жена-Каза не помага на обществото.

А приемаш ли , че армията ни е неподготвена, а трябва да участва в сложни учения наравно със страни като САЩ? Офицерите ни са буквално пушечно месо. Защо? Кой допусна при липса на подготовка участие в това учение?

Мъжа ти тъпа путко е с рискова професия, направил е грешка и си е платил. Престани да хленчиш и да ни занимаваш със себе си офца проста!

Хайде, малко повече възпитание, ако е възможно. Между другото, съпругите на авиаторите, без значение дали военни или граждански полети, носят огромна логистична и всякаква друга отговорност на раменете си. Ако те, съпругите, не са "железни", както се казва, а са предимно истерични, подозрителни, безотговорни, това тотално променя играта. Само подсказка.

HastaLaVista

Така ли? Ти да видиш! А може ли малко по-конкретно?

В какво точно се изразява тази "логистична и всякаква друга отговорност", че и "огромна"?

Еби си майката бе

Дори не и е мъж!!! Живели са на курвенски начала...

Що се занимаваш с глупости жено ! Съди ГЕРБ , че са крали и не са давали на Летците да се Тренират ! Лично Бойко Методиев Борисов за това че не е давл Бензин за истребителите за да Летят - СЪДИ ГО , изрода мръсен !

Наистина ли си толкова тъп?Бензин за самолетите? Боже, Боже!

да съди чорапа че разруши ВВс ако не бяха го назначили от козяк вероятно щеше да е в затвора но цру не си дава слугата!

КАКВОТО СТАНА СЪС САМОЛЕТА НА ТЕРЗИЕВ - ТОВА ЩЕ СТАНЕ И С БЪЛГАРИЯ ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА РАДЕВ!!!

" Ако политиканите смразат народа - нищо добро не чака България!". А кой е основният Смразител???

На обществото не се показват резултатите от разчитането. Казва ни се пилота виновен, него пък го няма, за да се защити.... Обречена история. Жалко за човека, стана курбан в нечии сметчици

Ако самолетът се беше забил във водата - НЯМАШЕ ОСТАНКИТЕ МУ ДА СА НА КИЛОМЕТРИ ПЛОЩ РАЗПРЪСНАТИ !!! ТОВА Е ОСНОВНО СВИДЕТЕЛСТВО !!!САМОВЗРИВЕН Е ВЪВ ВЪЗДУХА НА ВИСОЧИНА ОКОЛО 900 МЕТРА. ПРЪСНАЛ СЕ Е ВЪВ ВЪЗДУХА. ПРИЧИНАТА - НЕИЗВЕСТНА.

ама на другата сутрин двете “братски” американски ракетни установки, участвали в учението, вече ги няма…

Който е умен да се маха от държавна служба защото всички на държавна служба са съучастници в убийството на България. Неслучайно сме на първо място по смъртност в света и най-бедните в Европа. Без една пушка да е пукнала . В Афганистан смъртността е по-ниска от българската. В България храната е по-скъпа от повечето държави в ЕС вкл. Германия, Холандия и Белгия.

В БЪЛГАРИЯ СМЪРТНОСТТА Е ВИСОКА, ЗАЩОТО ОСТАНАХА ВСЕ ВЪЗРАСТНИ ХОРА. В АФГАНИСТАН СА МЛАДИ И ЗАТОВА СМЪРТНОСТТА Е ПО- НИСКА. АНАЛИЗИРАЙ ОБЕКТИВНО!

И що младите бягат?

БГ авиацията ни е изгонена от Натовски учения. Единствено сърбите се учат с нашите защото имат руски самолети. Още 10 години ще бъде така докато дойдат осемте Кенеф 16. Тогава ще излезе F-45.

Като гледам колко е компетентна вдовицата, стигам до извода, че пилотските умения в частност и знанията за функционирането на ВВС като цяло, явно се предават по полов път. Другото обяснение е, че пилотът свободно е говорил за службата си, къде на вечеря, къде на гости с родата, къде... където му е паднело.

Военните в България скриха видеото от другия самолет записвал стрелбата.Военните скриха записа от РВД.Военните прикриват убийство на пилота.

РУМЕН РАДЕВ е знаел за убийството в Чешнигирово. Знае за Кемтрейлс над България. Знае е за съдържанието на ваксините. Накажете Радев на изборите.

Не е катапултирал защото е бил свален от ракета. Поразява мишената,излиза атака ,но е свален. Затова самолета е станал на хиляди парчета. Радев мълчи като гъз . Президент искал да става. Той е национален предател.

АКО АНАЛИЗЪТ НА ГРЕШКИТЕ Е ПОГРЕШЕН И СЕ СВЪРЗВА САМО С ЛЕТЕЦА, ТО НЕ СЕ НАТРУПВА НИКАКЪВ ВЕРЕН ОПИТ, МАКАР ЧЕ Е С ЦЕНАТА НА ЖИВОТ!!!! НЕПРИЗНАВАНЕТО НА ГРЕШКИТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА ПОЛЕТА ОТ ЗЕМЯТА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО СЪЩИТЕ ГРЕШКИ , НО С ДРУГИ ЛЕТЦИ. ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИЗНАТА!!!!

Самолета е свален. Мунчо прикрива истината. Вдовицата на пилота няма шанс да разбере истината. Това е. Мунчо цяла България продаде пък за един пилот ще се разправя

А отговорността на останалите шапки, къде е? Те са служили на много различни началници. Тях май никой не ги брои, а трябва!

Нещо не се връзва! Пилотът е имал поне 7-8 секунди до водата. Черната кутия записва всеки звук в кабината. Казал е "Главен" и това е последно. Дали не е самовзривен?

За 7секунди трудно ще спреш инерцията на самолета и ще го приведеш в хоризонтален полет ако си със скорост 950км в час и с голям ъгъл насочен към водата.

Тая пак. Все едно мъжа ти бил каруцар и паднал щот коня подскочил.

Каквото се е случило е станало бързо - след изстрелване на ракетата е имал 5 секунди и половина при тази скорост и височина. Напълно достатъчно време за да загубиш, дори за кратко ориентация, но недостатъчно за да излезнеш успешно от нея. Но целта е поразена, мисията успешна. Ако това беше реална бойна ситуация - врагът - самолет или ракета или каквото са целели - е поразен! Така че този човек е загинал като герой. Но от обясненията на разни министри - еднодневки или на медиите трудно може да го разбереш, което е срам и позор за тях. А на пилотът вечна слава и памет! Макар и с цената на живота си се е справил успешно (на бойното поле най-важното е да сразиш врага, а не непременно да си запазиш живота, тук става въпрос за бойци, а не за цивилни!), поразил е врага и е загинал геройски, доказвайки българският боен дух - за пореден път в бойната история на България!

целта на боя може и да е да се порази противника но целта на учението е да се натрупа опит. Какъв опит е натрупал пилота с този развой? Резултатът е че няма пилот, няма самолет, има поразена мишена, които се произвеждат на поточна линия. Тоест пълен провал - по добре беше да остане жив и самолета цял и да се провали учението, следващото ще стане след анализ на грешките отколкото началството да си пише точки на тази абсолютно неприемлива спрямо обстоятелствата цена.

Що за идиоти слагат минуси на нормален коментар? Защото са безродници...

Тичай при маминка да ти бърше сополите, че не си харесван. Бахти путката си.

Като герой, а? И какво по-точно геройство е извършил? Ние едно време, като ходехме на полигона на учебни стрелби, и ние ли сме герои? Щото аз всичките си мишени свалях.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ "РАЗЧИТАНЕТО" НА КУТИЯТА - ОЧАКВАНО ПОЛИТЕЧСКИ ... ТО СЕ ЗНАЕШЕ, ЧЕ ТОВА "ЩЕ РАЗЧЕТАТ", ЗАЩОТО Е "УДОБНО РАЗЧИТАНЕ", А САМАТА КУТИЙКА Е ВЕЧЕ В НЕБИТИЕТО ... СВАЛЯНЕТО НА САМОЛЕТА Е "СИМВОЛНО" И ЧАСТ ОТ "СВАЛЯНЕТО" НА БЪЛХАРИЯ ОТ НАТО, КОЕТО Е И ГЛАВНАТА ЦЕЛ НА МУНЧО И ХАРВАРДСКИЯТ МУ КРЛЪЖОК - АЛА "ЕДИНАЯ РАССИЯ"! НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО ТОВА!

И от къде тоя сведения, дето "на всички е ясно"? Как се стреля по самолет летящ на 1000 метра височина? Поясни, че не ни е ясно.

Навлиза се в детайли, които няма как да се разберат от хората. Мъчно й е на жената, но каквото и да стори не може да си върне мъжа. Него го няма и трябва да помисли как да продължи напред.

Кои са тия толкова сложни детайли? Пилот с малък нальот логично прави грешка в сложни полетни условия?

Тя поне си плаче за мъжа си нормално, не като някоя джофра разпрана и да реве на чужд мъж че живота и са е скапал и няма кой да и разпори пърдялника. Съжалявам че го пиша точно тук...

Пилота,какво е правил на 1400 метра при безопасна височина от 2000 метра.Трябвало е да му прекратят задачата още на 2000 метра..От друга страна Ръководител полети Бойно управление му е дал да снижава плавно до 2000 метра без да знае,че хоризонтален полет на 2000 метра е невъзможен,защото дефектната мишена е падала много по бързо. и пилота за да я унищожи неминуеми влиза в стръмно пикиране.,От подадените команди ясно личи,че не могат да обвинят и Ръководителя а полетите за грешна команда,защото той не му е наредил да слиза стръмно под някакви градуси под тези 2000 метра.Явно дефектната мишена е основната причина за катастрофата,защото е падала много бързо и пилота не е отчел,че с тая скорост и при голям ъгъл на атака,няма да може да направи изкачване на горе..Пилота не е имал време да реагира,защото с 250 метра снижение за секунда е имал 5-7 секунди за да измине 1300 метра разстояние до водата.Три секунди е изгубил да докладва,че мишената е унищожена.После две секунди е имал да чуе командата на ръководителя да излиза с 270 и да изключи главния и тъкмо е докладвал за една или две секунди ,че главния е изключен и той се е ударил във водата.Само поклон пред паметта на такива смели летци !!!

Между смел и безразсъден границата е размита... Може да е правил подобно нещо много пъти на дневно учение, но вечер всичко изглежда различно. Принципно се лети основно по уреди, така че явно не е отчел правилно последствията от своята текуща височина и скорост, и това при положение, че приемаме показанията на уредите за точни, което няма как да се докаже вече.

Тия твои 250 м/с са вертикално пикиране, не знам пилот да гони мишени и да ги цели с ракета пикирайки отвесно. Освен ако не е пилот на Юнкерс 87

Помисли реално.Да допуснем,че ъгъла на атака е 45 градуса,а не 90 при височина 1344метра и скорост 250метра в секунда,най дългия път до земята е хипотенузата,която се получава в правоъгълния триъгълник и е 1900метра.При скорост от 250метра в сек. лимита от време на летеца е бил 7.6секунди.Така,че тоя лимит от време от време е бил вече изчерпан в момента на излизане от атаката,без да включвам още три фактора,време за реакция на пилота,време между отделните команди и инерциалния път който е изминал под въздействието на теглото от няколко тона на самолета.Така че нещата се навързват,дори без да смятам и секундна загуба на ориентировка,която пилота може да е допуснал,но не е имал време да я поправи.

тва не е пилот ярко некадърен е бил...!! съд за търпелите го във ВВС

Дайте и на таз мома един самолет да ни покаже как е станал инцидента. Вече имам чувството, че не той, а тя е била пилота в семейство.

Тази женица е крайно време да престане да се появява къде ли не и да ръси глупости. Голям експерт излезе. Чудя се как тя не е станала летец, така много като ги разбира нещата.

Защо не я е направил почтена жена, като се ожени за нея? Ако не иска сватба, то поне един подпис. Сега е просто съквартирантка на човека потрошил техника за милиони.

малоумния, през закона бракът и брачното съжителство са еквивалентни. Аман от тъпаци

И пред църквата ли е така проста жено?

Пенсионер на нощни стрелби! Бил е началник щаб. Трябвало е да се пенсионира преди 6 години, обаче заплатата е добра, летят по 12 часа годишно. Що да не стои. На мен ми е интересно, защо като как са избрали него, или сам е излетял.

какво да ви го обяснят шибнал се е във водата даже и не е разбрал !

самолета е бил на 1310 метра. Казват3 секунди преди това е бил на 1433, т.е. снишавал се е с 41 метра в секинда. Казват секиди след това пилота е започнал доклад. Подразбираме под 10 секунди, но хайде дори и да са 10 - това е снишаване максимално с 410 метра, при това ако пилота не е тръгнал нагоре, а колкото и да си пространствено неориентиран, да тръгнеш нагоре е лесно - дърпаш лоста назад към теб. Това е инстинкт. Т.е. на 1310-410 = 900 метра е започнал да прави доклад и доклада му е прекъснат. Това си е свален самолет. Няма как от тази височина и при скоростта на самолета доли и да беше летял директно към земята да не може да каже повече. Ималл е над 3 секунти (943 км/ч за 261м/с) а той е бил на минимум 900 метра. (3 секунди и 44 стони при вертикален полет надолу). За тези 3 секунди човек може да изговори поне 12 думи, много хора и над 20. А той е казал една. Така че хайде да не ми разправт небивалици.

Като цифри е така, но това го коментираме на спокойствие, а при него сам пишеш скоростта за секунда. Понякога взимаш грешно решение и разбираш това след повече от 2 или 3 секунди. Можем само да разсъждаваме, но никой не е бил там и явно са се стекли повече от 1 лоши обстоятелства в 1 момент. случая май отива на приключил.

Малко са ти криви сметките. 41 м/с е снижението. Скоростта е 948км/ч или малко повече от 250м/сек. При ъгъл на атака 45 градуса му трябват около 9 секунди, за да се забие е морето. При по-малък ъгъл времето намалява, както и се увеличава радиуса на завоя, за да излезе от атака.

Е, няма да изкарат пилота виновен!!! Нали, най-малкото, не може да се защити! Интересно защо не дадоха кутията за разчитане в Полша??? Там щеше да има много по-малко политическа обремененост.

И защо не казват кой на земята е направлявал маневрата му? Защо се прикрива името? Да не би да е близък на някой власт имащ?!? В обществото остава едното усещане за нередности при това освен в този момент и в случая с Майора от Чешннигирово.... Там пък много бързаха да го заровят момчето! Какво се случва в българската армия?!? Да не сме в сериала Военни престъпления?!??

Президента НЕ трябва да мълчи, трябваше активно да изисква разкриване и наказание за виновните. Виновни колкото искаш, живи при това. Нареждането за снижаване и увеличаване на скоростта е ясно и дошло от ЗЕМЯТА. Следва забавена реакция за излизане от треакторията и фатален край. Очевидно маневрата е рислова за нощно изпълнение и липсата на нальот е изиграла решаваща роля. МИГ-29 е сложна за управление машина, и всякакви аларми за опасно снижаване, при такава ситуация, не са от особена полза. Има клипчета с американски ас на Ф16, който вози пилот н С 130, е, алармата не спира през цялото време. Все пак, алармата постоянно му казва да вдигне носа, освен че снижава опасно, та там изглежда по-трудна загубата на ориентация. ситуация, не са от особена полза.

Прави си сега президентска партия с тези измисляци и си мисли, че ще мине. Не няма да мине. Ще се търси отговорност за всичко.

Президента иска законност, почтеност и прочие клишета само за другите, не и за него!

е все пак, всеки българин иска законност ред и сурови наказания ама за другите

Пилотът, който е загинал ще, ще е виновен. Загубил бил ориентация. Защо сте го пратили на учение, на което е нормално да се губи ориентация?

tonk11

Когато това се случи тази жена се държа супер достойно. Изправи се и каза "той е боен пилот. Летец. Рискува живота си и го знае. Престанете да правите политика на негов гръб." Тогава бях възхитен от нея. Сега нещо се промени и тя почна да прави политика. Защо - не знам, но нещо се промени.

И двамата сте ненормални. Румбата поканил сърбите и се направил на мъж ... пратил човека без нальот без тренировка над морето през ноща да стреля дефектни мишени ... после станал сакатлък ... ами ще стане.

tonk11

Нормалния, ти къде прочете, че съм казал нещо за вина? Идиот.

Госпожо, ако някога прочетете това поднасям Ви най-искрени съболезнования! Искам още да Ви кажа Ви използват! Истината е че летците във военната авиация падат често, това е съществото на тяхната работа. Скорост, натоварване, рискове, те са запознати и го приемат.

Колко пък често да падат ... има сигурно 10 пъти повече загинали в автомобилни катастрофи от всички военни пилоти съпоставено с 2-те жертви последните 50 години. Приемали го ... я у лево.

tonk11

Ти верно си идиот. Ама тотален.

В мирно време

Ако един случай бъде засекретен, то този, който го разсекрети и пред медиите обяви носи съдебна отговорност от 2 - 8 години затвор, но ако от деянието са настъпили или могат да настъпят особено тежки последици за сигурността на държавата, наказанието е лишаване от свобода от 5 - 15 години.

А ако се окаже че тоя дето го е засекретил го е направи за да прикрие собствения си задник, а не държавата? Тогава колко дават?

Ако САЩ са виновни, да са пуснали ракета по погрешка, тогава няма да кажат истината, ще я потулят и дори засекретят. Ако виновни са обаче наши военни, които са ръководили полета, то Радев трябваше да изкара истината наяве и виновните да бъдат наказани. Това щеше да бъде достойна постъпка на Радев, която народа щеше да оцени. А те кво направиха, всички на взеха за будали. Имайте предвид, че какво точно се е случило го знаят и други политици, знае го и Борисов, но и той мълчи като пукал. Явно случаят е строго засекретен, затова никой няма да ви го каже и научите.

Единствения виновник е Гадев. 2 седмици преди учението е планирано всичко в Сърбия ... зад гърба на НАТО ... да си заработи рублите. Това че никой не е имал достатъчен нальот още по малко опит с такива нощни стрелби въобще не го трогнало.

Не знам защо бг съпруги винаги се произнасят компетентно. Това да готвиш и переш на пилот съвсем не означава, че ти управляваш самолета. Мадам, укротете се. Преживейте си болката по-тихо и възпитано.

Щом не са женени няма да взима вдовишка пенсия на летец.

Вече всички знаят,че Радев е комунистически капут.

на загиналия пилот видимо не е честен човек. Когато говориш истини, гледаш човека в очите. По същия начин се държеше и плагиата Петър Илиев. Това са гузни хора. На тая й е платено да скверни армията. Да не се е женила за пилот. Това е най- рисковата професия. Други вдовици не е имало, така да обикалят студията. Вече си мисля, че на загиналият му е писнало от тази злоба, и е полетял към Господ.

Сложна е ситуацията на Д. Попова, но чак пък да и е платено, за да петни армията, едва ли. За съжаление, в армията ни има достатъчно хора, които безплатно се излагат. Както писах по-преди, нека се фокусира върху психическото си състояние, дамата.

Не е задължително да гледаш някого в очите, че да си честен, нито като не гледаш в очите другия следва, че си някакъв лукав тарикат. Даже за различните народи слушах, че дистанцията с другия говорещ е под или над 1метър според темперамента или нещо друго. А за това, че летец си е опасна професия тази много добре си го знае, но не вярвам като да му е правила агитация да се откаже от професията си, още повече, че там не го държат насила.