Съпредседателят на комисията със Северна Македония: Колегите отказаха да водим разговор

Предложиха нещо изненадващо - теоретична рамка, в която се фетишизира правото на всеки да тълкува както реши историята, заяви проф. Димитров

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, трудно е да признаеш, че дипломите ти са получени с фалшифициране и кражба на БГ история! Тези никога няма да признаят това. Иначе трябва да скъсат дипломите си и да признаят всичко това пред своите граждани. Кога и как може да стане това? Според мен никога. Но и ние не трябва да позволяваме фалшиви дипломи и фалшиви историци да крадат нашето БГ минало, нашите предци, нашата история на велика някога държава с велики царе и владетели.

Когато нямаш аргументи и фактите са срещу теб остава само да искаш, без да спориш.

Тия макета да си седнат на задниците и да чакат, колкото им душа сака. Ние за никаде не бързаме.

Вижте какво, комисията! Я им теглете една майна на макдонските безродници, бе! Писна ни да слушаме за тия мекерета Ма`кедонски!!!!!!!!

Кажете това на държавният секретар, на САЩ, който иска от Радев, да ускорял преговорите с РСМ. Подарете му и "Бяла книга" , на английски преведена.

Това ли иска държавният секретар на САЩ!? Аз пък си мисля, че САЩ искат задоволяване американските интереси на Балканите. Познай дали тези интереси включват антиамерикански настроения в Българи? п.п. На Блинкен не му е нужна "Бялата книга" . Сигурен съм, че той е чел докладите на ЦРУ(разсекретен 2011) и на предишни американски администрации, чрез които доклади САЩ са единствената държава в света която е признала официално, че македонската нация е една FAKE NEWS.

В същността си нещата са много ясни - историята е наука и като всяка наука работи с доказателства и документи. Тези документи се пазят в библиотеки и институции със сериозно име и реноме. Тези документи показват каква е истината - няма как политиката да промени, това което пише в многовековни исторически извори. Науката е на наша страна и това няма как да се промени. Какво искат тези талибани - да зачеркнем това което казва науката ? Нещо повече - България търпи обиди, хули, поругават се символи като знамето ѝ, понася морални щети от тези самозванци. Има ли съд или институция в демократичния свят, който ще защити България срещу опита за ограбване на културно наследство ? В карайна сметка единственото, което е останало да крепи и да държи глвите изправени на мачканите,пренебрегвани и вечно унижавани българи е славната и история. И това се опитват да ни отнемат.

Целта на СМ е да се вдига голям шум и името им да се произнася колкото може по често. Т. е говори се за тях, значи ги имат за важни. Нашите условия са съвсем реални и изпълними и никого не унижават. Нито са утопични. Просто не търпим неистини и грандоманщина. Направили сме допустимите отстъпки и от тук нататък трябва да останем на постоянна и твърда позиция. Позиция и пред тях, и пред тези които лобират за тях.

Че защо да разговарят със слугите?Направо с господарите в САЩ и ЕС...

В опит да предвидя последиците, пиша следното: 1. Ще претендират от трибуната на ЕС Пиринска Македония, а нищо чудно и от някой международен съд! Отсега искали да ни съдят за милиарди, защото България не спасила македонските евреи. 2. Ще твърдят пак от там, че наша средновековна и възрожденска история, почти до нови времена нямаме - тяхна е 3. За езика, знаете, ние сме татари и монголи, езикът е техен, защото са славяни и ние говорим техния език 4. Фолклор, литература, обичаи, традиции - всичко е тяхно 5. Не ми е до шеги - но и Варна, и Бургас, да не се окажат македонски пристанища? И Т Н Ще умираме от срам, политиците ще ни заливат със самозащитни брътвежи и ще ни е тъпо и отчаяно! Че и няма да има на кого да се оплачем, защото тези, които сега ни натискат, ще ни погледнат присмехулно и ще ни кажат, ами оправяйте се в рамките на преговорите... нали вие ги пуснахте! Хайде, братя и сестри, кажете какво да правим?

Пуснете ги да ги приемат .Като ги приемат ще видят каква голяма грешка са направили . Там в ЕС няма идентичност всичко се размива . Няма граници -няма език . Почват да учат английски а по нататък и китайски като почнат да настъпват.

Ама баци, ходи си в Коми, бе. Там ще имаш идентичност, самосъзнание и никой няма да разбере колко си прост.

Позволихме следното - "колегите отказаха да водят разговор". Не ме смущава просто отказът, а самочувствието и наглостта на "колегите". Да си кажем истината - разиграват ни!!!!!, поради вродената си нелепост, но и заради подкрепата, която получават оттук и оттам. Въпросите постепенно се изместват от безспорната историческа истина към неумението на онези, които ни представляват пред света. Все са останали умни хора в държавата - да посочат верния път и да го хващаме. Защото ще станем за смях, а за срама не ми се говори, ще гледаме в земята, а онези ще ни се хилят безсрамно!

Проблемите с Македония започнаха още с нейното учредяване.За всичките 30 години е едно и също: антибългаридъм ,кражба на историята ни и териториални претенции към България.След като за 30 години с добро нищо не постигнахме,сега трябва да опитаме с лошо .Гърците играха твърдо и се справиха със северно-македонците.И ние трябва да си защитаваме интересите,независимо кой ни притиска.Този етап е неизбежен-те още се надяват,че някой ще ни размаха пръст и ние ще приемем всичко.Иска се време за да разберат,че са сами с проблема и с нас.

За РСМ всички си знаем и нашите основания са от ясни по-ясни. Думата ми е за нас - къде сбъркахме, как така не ни разбират и защо ни натискат отвсякъде? Недоизпипан и недомислен ли е Договорът от 20171 там ли няма яснота в исканията, а само прокламации? Толкова ли нямаме кадърни дипломати, които да ни представят, където трябва? Политици? Защо стана така?

Тази каша Бибитка я забърка, като подписа договора за добросъседство без решение на основните въпроси. Тази комисия нищо не може да реши.

Блокиране до край! Ние Ви подкрепяме. Никой не може да нидаде заповед или каквото и да е! 1340г история подплатена с тонове кръв, неможе да са предаде с от някакви политически шантаж.

Нещо ми подсказва ,че нашата история ще я напишат зад океана ,въпреки ,че онази държава има толкова дълга история , която е на по-малко години отколкото са някои къщи в Родопите ,Трявна ,Копривщица,Жеравна и т.н. Европейските им съдружници също ще дадат своя принос да ни посмачкат и то здраво. Ролята ,която е отредена на България ,е да бъде нещо като дребен ,зависим консуматор на накачествена и бракувана от "бяла" Европа всякакъв вид продукция и нещо като сива зона за задържане и настаняване на разни видови неразумно и неолиберално поканени чуждестранни пришълци-завоеватели от дълбините на Африка и Афганистаг ,Бангладеш,Пакистан и т.н

Бюрмаджиите са доволни, че се заговори за тях и че влязоха в дневния ред на Великите сили. А там няма справедливост нито научни истини и исторически спорове. Там има политика и интереси, както е било винаги досега. Никой няма интерес не само от силна България, но въобще от България.

,,Великите сили са ни орязали отвсякъде,сега пак искат да ни смачкат.чърчил едно време е казал ,че ни наказват защото сме били съзници на швабите,че ни дават на руснаците и ето резултата.Бедност и при комунизма ,малко дръпнахме нагоре ,сега пак руснаците ни дърпат надолу чрез тоя с ,,юмрука,,Осъзнай се Българино,не сме в изгодна позиция,но нямаме избор,но за макетата да сме твърди.

И добре, че ни дадоха на руснаците, че и българския народ да изживее своите златни 45 години. А сега вече 30г при американците усилено крачим пак към дъното на мизелията.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Не може ли просто проф. Ангел Димитров да им изпрати един SMS с цялата им история и да се преключи спора?

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Троянският кон фърля къч

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Ако тази тема се свежда до малкото пръстче на лявата ръка, на човека от дясно на Гоце, в което всеки историк е в състояние да се концентрира е ясно, че македонците ще видят членство през крив макарон или нашите съюзници ще трябва да ги натиснат да се вразумят.

Македонците , според публикациите в нашите собствени медии от 2019 , се бяха съгласили за Самуил , възрожденците и за Гоце . Тогава нашите го удариха на атаки за език и идентичност и развалиха всичко, македонците се дръпнаха и нещата затънаха. Силно се съмнявам , че хората, които провалиха всичко искат споразумение. Става дума за дърти ченгета и авантюристи от псевдопатриотични организации , които имат интерес конфликта да продължава, тъй като получават власт и хляб от истериите , които разпалват и си прехвърлят със скопските себеподобни . Някои от тях си представят утопично , че ще дестабилизират Македония и ние ще спечелим нещо, всъщност България затъва в пълна изолация по въпроса и тепърва ще губи позиции от безотговорното харманлийско пуцане на посоки в центъра на Европа.

В кои собствени медии пише че са признавали, че Самуил е български??? Няма такова нещо, провери си източниците. Още спорят и в момента, друже. Както и за други работи, за които те нямат НИКАКВИ ПРЕТЕНЦИИ.

Имаше някакъв индивид български, който го гласят за премиер от листата на Слави Трифонов, живеещ в Лондон, който "препоръчва" българите да подадели братска ръка на РСМ и да сме признаели техните искания, защото видите ли, те имали нужда от нас(!!???) Това ако се случи, автоматично българите ще дадат директен червен картон за майкопродавци като този и подобни измекяри! Нещо такова щеше да стане от страна на Бойко Борисов ако не беше ветото(и беше цяло чудо)! Не може нещо, базирано на измислици и кражба на българската история да бъде пренебрегнато за сметка на всички македонски българи и в цялост, българската нация за сметка на едни... Да не кажа една по-грозна дума. Драги българи, следете за подобни изказвания или намерения за компромиси(защото компромиси не може да има, както и Гърция направи същото без компромисно) и не допускайте следващото правителство да си позволява отстъпки или промяна във ветото без ясни указания, които не са изпълнени. За тях си трябва категорично, пълно вето докато не си изпълнят черно на бяло изискванията и условията, която са подписали в Договора за приятелство и добросъседство! Цар Самуил е е български, Георги Делчев е българин по народност, както и всички споменати в македонските учебници са взети от българската история! Спрете и кражбата на етническия произход на Димитър Талев и не изопачавайте неговите книги! Има още примерни кражби. Да ходят северомакедонците да видят лично какво пише НА БИТОЛСКИЯ Надпис! И да спрат с простотиите за татари и езика на омразата да се осъжда, което трябва да направят властите там, ако изобщо не са зависими от удбащите и коминтерна. Още куп "нещица" има да напиша , но толкова, достатъчно от мен.

Македония е България! Никакво членство в ЕС, ако не се върнат в състава на България!

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Отказ от разговор е директен повод за вето и отказ да се губи време. България направи всичко, за да има дискусия, доводи, научни факти и доказателства и дори компромисни решения. Гърция показа как се прави с фанатизирани - следва 2ра серия от същото и безкомпромисност. Губят ни времето, а това струва и пари. Научните среди на Европа обаче не се ангажират достатъчно или всичко е временно и спорадично. Защо Радев не потърси и не ги постави на място във Ватикана

Кой идиот реши да се създава комисия, която да пренаписва историята ни? Историята ни е само една и не подлежи на разговори, преговори, договори, и тем подобни. Нашите представители да заявят тива огициално на ЕС, Америка и Русия и да се оттеглят. Договора с Македония да се денонсира от нашия Парламент. Да се наложат данъци на всички македонци с български паспорти, който не желае, да му бъде отнет паспорта. Никакви подаръци, никаква помощ, никакво внимание към една враждебна русофилистична и сърбоманска държава.

Макрон днес ги подкрепил срещу България и историческата комисия от македонска страна блокира разговорите. Изказването на Макрон ги вдъхновило! Ясно ли е, че никой не може да разпореди на България да направи едно или друго! Трябва да е ясно!

Кой идиот реши да се създава комисия, която да пренаписва историята ни? Историята ни е само една и не подлежи на разговори, преговори, договори, и тем подобни. Нашите представители да заявят тива огициално на ЕС, Америка и Русия и да се оттеглят. Договора с Македония да се денонсира от нашия Парламент. Да се наложат данъци на всички македонци с български паспорти, който не желае, да му бъде отнет паспорта. Никакви подаръци, никаква помощ, никакво внимание към една враждебна русофилистична и сърбоманска държава.

Српия и македония не могат да са част от Ес по проста причина че тяхното съществуване е основано на противопоставяне на Европа. Няма какво да,се мъчите

Измислена държава с измислена история и език. Защо се занимавате с тях????

Жалко и срамно е да търгувате българската история със сърбоманско-коминтерновски крадци и терористи. Истината е една и който я преиначава трябва да бъде осъден от Международния Съд в Хага. Вместо да преговаряте и уговаряте сърбоманите, прекратете всичко и задействувайте съда в Хага.

Я да видим - колко са българите в Македония? Не говорим за жителите ѝ които си мислят че са някакви марсианци. Питам за тези дето не са албанци. Или пък гърци, цигани, сърби и т.н. незначителна паплач. Ще се окаже че измислените македонци са по-малко от жителите на София. Е мое ли да се оставиме такава жалка бройка идиоти да разиграва жителите на ЕС които са 500 милиона???? Аре, у лево. Тоя израз в Македония много добре го знаят.

Тия вместо да обикалят европейските столици и да обясняват колко са прави, да разпъват палатките пред Дондуков й да се радват че ги има! Ако не ги бяхме признали някога, като независима държава сърбите щяха да са ги затрили! Другото, както Радев каза преди няколко седмици......очакваме действия от РСМ! Ние повече за евроинтеграцията им не можем да направим й историята си няма да пренаписване!

прав си, но защо споменаваш Радев тука!

Съчувствам на Професора, това е мъчение за него, но не го разбирам. Ако някой студент му ги говори тия, зашива му двойката и вън! Какво му пречи и в тази ситуация да направи така????!!!!!!

Малко ме срам ,че съм от нация, която нищо позитивно не може да роди , а е единна и дейна само да прецака и направи мръсно на някои . Че и иска насила да я обичат за това . Заяждането с историята е повод . Някои би си помислил , че българската нация е създадена с научна история и все едно сега е научна . Всъщност цялата ни история е манипулативна и следсъвие от комплекса, получен от гърците , че всъщност нямаме история. Да , цяло средновековие нямаме нито една писана история . Самите български власти не са предполагали , че може да представляват отделна история и сюжет, превеждали са византийските истории и са вписвали по някои български владетели към съответния император. Никаква идея за собствена история Паисий нищо не е възродил , щото за да възроди трябва да има какво , пък писана българска история нямало , та преписал някои католици , които са писали за българите. И никой не го отпечатал даже . Създателят на първото ни училище Васил Априлов молил писмено Юрий Венелин да ни напише история. Първият печатан учебник по история е от 1844 г. Прочетете вътре за българските царе, цар Коледа, цар Илир и т.н Възродителят на българщината Македония Димитър Миладинов пише в писмо , че сме потомци на царете Илир,, Коледа и Стефан Неманич. Доста научно е сякаш семената на българщината в Македония . После почват едни гадания дали сме илири , хуни, фини , чуди , татари, готи , че и индийци според Раковски. Трагедия историческа. Първа научна история се пише от чужденец след Освобождението, когато имало 3 процента грамотни да го прочетат. Иначе сме големи пичове пред македонците . Ами тествайте модерната ни история колко е научна. Историците знаят , че по света няма дори едно научно изследване да твърди, че българите са имали статут на роби в Османската империя. Хайде, опитайте да вкарате тази научна истина в учебниците да видите какво ще ви се случи, като придиряте за научност и факти. Обаче го искаме от македонците. Ами лесно е да се занимаваш с другите , вгледайте се в собствените ни абсурди и не бъркайте история с националните идеологии, които предъвкваме на Балканите. Виждам единствено желание ,като не можем друго, поне да навредим.

Изписал си толкова редове безсмислен набор от думи? Българската история е призната от цяла Европа и светът, ти се намери да отричаш очевидното. Иде ми да си ударя главата в стената, за да разбера що за полюции са тия твои излияния... или си маке, или си нещо с ментални проблеми!

Малко се иска да правиш разлика между история и пропаганда, но тук на Балканите е непосилно. Историята не се пише и договаря от държави на преговори , а се създава от историци , които спорят и обсъждат. Не е трудно за разбиране, но не и от казионния български и македонски историк. Затова и ще сме все неразбирани , под натиск и презрение благодарение на идиотите, които създадоха тази каша.

Ти си МАЛОУМЕН БЕ! Какъв цар Коледа, кви пет лева бе?! Я марш в Битоля бе, лайнар!

Прочети си Царственика, първия български учебник преди да пишеш, чети българска история, вместо да тролиш. Ето едно писмо на българския възрожденец Димитър Миладинов с позоваванр на Коледа за когото питаш: 20 август 1852, Битоля Достопочитаеми Александър Екзарх, Вашето добро име е име за гордост на всички славянобългари в Европейска Турция. Ти привличаш почитта на нашите единородци чрез истинската ти ревност за тях. Пожелавам родолюбивото ти чувство да се разнася като светкавица към всички някога славни, а сега възкръсващи от тинята на невежеството наши единородци, потомци на Илир, на Коледа, на силния Стефан Немановик и на други ...

Приятелю, написал си един куп глупости. И не го казвам защото съм националист. Както теб те е срам от произхода ти, така и мен ме е срам, че има такива като теб. Като не желаеш да приемеш нашата изториография, прочети например в Британиката какво пише, за Самуил, за Гоце Делчев и куп други личности. Народ без история е народ без корени. Ти вече си започнал да губиш твоите. Собствената ти неграмотност не е мерило за истината в историографията.

здравей, Таки Бръшнаров и Кииряк Стефчов, едновременно! Това,че нищо не знаеш за Българската история те зарежда да пишеш глупости. С две думи - соросоид и това обяснява всичко.

Ето това са безродниците от ДБ!

Не за първи път го казвам ,че инат дупе се насира.Та и македонците така.С агресивното си поведение към нас нищо няма да спечелят.Малки са да показват мускули.Тяхното е по скоро инат.Съжалявам нашите учени,които се опитват да преговарят с тях.Като не искат да разговаряме като цивилизовани хора,да си стоят и да чакат.Имаме си достатъчно проблеми да решаваме,че и с тях да се занимаваме.

Не видяхте ли, че с нежности не става. Затваряйте границата за три седмици, а на четвъртата те сами ще искат от нас учебници по история... Абе въобще защо се занимавате с тях?

Не знам защо се занимаваме с тези хора и този пакт за добросъсетво, все някъде трябва да има граница на търпение и не ги забравим като народ и държава.Това са просто едни крадци на история с промити мозъци които са готови на всичко за да имат собствено историческо минало и личности, дори и да шикалкават и изнудват ЕС, обаче не им изнася да прочетат историята от Британската национална библиотека и архивите от Ватикана там пише всичко, и не знам докога Европа ще си затваря очите за това..

Цар Самуил е български цар. Ако имат проблем с това, в часа по история за Първото българско царство , може да учат че Заев е произлязъл от маймуна.

Кой би водил преговори със страна, която има репутацията, и дори президентът и го твърди, на най-корумпираната страна в Европа, която шантажира народа на друга страна да признае, че произхожда от първата?!?!?!? Ми в България дори ромите отказват да се пишат българи! Приземяване, другари! При-зе-мя-ва-не! Спрете шантажа и помагайте за интеграцията на Македония в Европа. Щот ще стане и без вас и ще трябва да се криете под креватчетата си с подвити опашки.

Никое българско правителство и парламент няма да си направят подобно сепуко като клекнат на македонците. Преди няколко години можеше и да стане посред нощите, но струната вече е опъната до скъсване. Европата може и да вземе главите на няколко наши политици, но това няма да промени нищо. На българите почва да им писва вече.

Седете си там където сте "братя" предатели!. Ние предатели не искаме! Вие искате нещо от нас със стремежа си към Европа!

Срам ма е отнвсички глупости които вършим. Искаме да насила да накараме някои да признае нещо което не иска, а всъщност целта е една. Да се служи на Русия

Сори, приятельо - това беше за този над теб.

нямат работа в ЕС, никакво даване на съгласие за започване на преговори! Направо само с Албания да си преговарят!

И освен всичко друго, ние ТРЯБВА ДА ОТНЕМЕМ БЪЛГАРСКИТЕ ПАСПОРТИ на всички македонски граждани! Защото не знаем какви престъпления могат да извършат на Запад, а сетне ние да берем срама, че уж някой "българин" извършил нещо. А и щом повечето македонци не се чувствали българи и държат толкова много на ТЕХНИОТ ИДЕНТИТЕТОТ, ние просто нямаме моралното право да пречим на техния идентитет с нашите паспорти. С които те ще се чувстват като ХУНИ. И тяхната принадлежност към народа на хуните ще мачка тяхното самочувствие на потомци на превеликия Александър. Нашите хунски паспорти са оскърбление за този толкова древен и славен народ с 2000-годишна история. Че и повече. Къде сме ние с нашия хан Аспарух. къде са те превеликите македонци с техния Александър яхнал гордо своя Буцефал?

По принцип ние не бързаме!

Ясно е на всички, че РСМ не иска да влезе в ЕС и затова си протакат. Лошото е, че ни забъркват нас в техните идиотщини.

Подозирам, че няма македонски учебник от преди 50 години примерно, в който Самуил да се смята за техен цар. По него време вероятно в учебниците им е пишело нещо от сорта, че историята им е свързана повече със Сърбия и тогавашната Югославия. То е ясно че нямат исторически извори на които да се позовават. На каква почва почиват опитите им да пренаписват учебниците. И как така Симеон Радев от Ресен, Македония е написал "Строителите на съвременна България", а не на Македония. И е бил български дипломат, а не Македонски. За Василий Българоубиец вече де изтърка да го споменаваме. Ама си е неоспорим факт.

България е член на ЕС. Или Македония изпълнява критериите за членство, или стои отвън докато ги изпълни изцяло. Ние не изнудваме никого и с нищо. Те имат териториални претенции към нас. Те публикуват адресите на хората с българско самосъзнание живеещи в Македония с цел саморазправа и това се прави по телевизията от втрората по големина партия. Изгориха знамето ни. Показаха това по телевизията си. Взели са позиция, сякаш не те, а ние сме кандидатки за членство. Ругаят ни с повод и без повод. За членство в ЕС е задължително да нямаш конфликти със съседите си. Тези там, какво търсят от нас? Отрекли са се от род и се опитват с чужда история, език, азбука и култура, да си узаконяват Коминтерновската си изцепка. Преди с исторрията на Елада, сега с нашата история. Това не е наш проблем. Техен проблем е. Ние не оспорваме тяхното право на самоопределение и да се наричат както искат. Ние обаче си имаме своя история, свой език и не желаем някакви си там марсианци да ни ги крадат с цел да си избиват комплекси. И тези правила за добросъседство са включени не от нас, а от държавите членки, преди и ние да бъдем пълноправен член. Македонците имат право да наричат себе си и марсианци. Имат право да наричат и езика си марсиански. Обаче ако на тази база посегнат на Кюриосити, американците имат право да си защитят собствеността. Така и ние с историята и с езика си. ТОВА НЕ Е ИЗНУДВАНЕ ОБРАТНОТО Е ИЗНУДВАНЕ някакви си там външни да ни се бъркат в НАШЕТО ЧЛЕНСТВО и ДА НИ ПОСТАВЯТ УСЛОВИЯ ДА СТОЯТ ЗАД ОГРАДАТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ДОКАТО СИ ИЗЯСНЯТ "ИДЕНТИТЕТОТ" БЕЗ ДА ПОСЯГАТ НА ЧУЖДА ИСТОРИЯ, НИ НА ГРЪЦКА, НИ НА БЪЛГАРСКА НИЕ НЕ СМЕ ВИНОВНИ ЗА ТЕХНИТЕ КОМПЛЕКСИ ЗА МАЛОЦЕННОСТ Вижте там, ако Албанците са изпълнили критериите за членство да приемем само тях. АЛБАНЦИТЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА СТОЯТ В ЪГЪЛА ЗАРАДИ НЯКАКВИ СИ МАРСИЯНЦИ

Македонците не прифатат да станат блгари.Според демографија и иселувањето за 50 год.скоро ќе нема Македонци,или ќе се иселат или старци ќе останат,но што корист ќе имаат блгарите што ќе "исчезнат" македоците не ми е јасно.

А каква е ползата (користта:)), че ви има? Какво добро сте ни направили? Само лаете срещу нас, еничари нещастни!