Путин се присмя на санкции срещу него и милиардите му

Говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков определи като абсурд възможността САЩ да наложат санкции, които да засегнат него и негови активи.

Обратно в новината

Коментари - Путин се присмя на санкции срещу него и милиардите му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като ги гледам на снимката при една борба Путин ще свие на 2 Обонго

може да свие Кабаева. Ментално не може да свие никого, освен може би, приятелчето си Барсуков-Кумарин. Всъщност това приятелство от 14 години е държавна тайна - извинете, за което! :)

В Белият дом и американските политици около него изпърдяха окончателно.Приказката за величието на жандарма на света САЩ, ги замая умопомрачително.

Време е да се приложи плана на Рейгън,с който батиса СОЦА!!!Нали виждате 25г.не може да се излезне от мизерията в Русия!Това с Крим е временно спасение на Путев!Иначе тази Америка от 50 г.все се скапва в главите на мързеливите комунисти,но не би...../приказката за смокинята/! Един мъдър старец когато бях дете казваше пази се от мъже,на които г-за им е близко до земята-те са опасно комплексирани!Лилипути..Русия има над 87 пъти по нисък вътр.продукт!Ако форсира въоръжаването всички ще гладуват както сега половината!

Мушмулата, не смокинята! Със всичко друго съм съгласен! Русия (и най-вече руският народ) имат нужда от нови Рейгън и Тачър!

Имаш предвид Костов и Боко Тиквата Нали

ще продаде няколко картини от Ермитажа и ще наваква с милиардите

всички комунисти и диктатори са крадци, големи крадци

всички комунисти и диктатори са крадци, големи крадци

Глупаво е да се мисли, че ако Путин има 40 милиарда уязвими долара с месеци ще чака да му ги блокират. За кого е тази новина? Идва ред на приказката за кервана и кучетата.

Като подполковник от КГБ в Питер Путин е получавал заплата 3000 рубли (тогава около $100). След това като зам. кмет (назначен от КГБ/ФСБ) - малко повече. Като шеф на ФСБ, премиер и президент - максимум $1750 (последната заплата). Винаги е бил на държавна служба, официално не се е занимавъл с легален бизнес. Та, от какво е натрупал милиардите си? Че той с доходите си не би могъл да си купи и малка къщичка - как тогава си купи наскоро испанското имение за $15000000? Конкретен въпрос: престъпник ли е Путин?

Искаш да кажеш Плевнелиев?....

Не съм фен на Плевнелиев, но преди да влезе в политиката беше бизнесмен. Ако е спечелил нещо противозаконно - може да се провери, но аз не зная. За Путин е ясно - доходите му не са от легален бизнес, а няма как да са натрупани от държавната заплата!

Налагат му санкции, защото искат да го ликвидират, като го уморят от смях.

и заглавието,както и статията са смехотворни, верно е,че и акъл требе,за да се напише такова смехотворно нещо...

Уважаеми модератори, статията е с подвеждащо заглавие. Наскоро агенциите обявиха имуществото и заплатата на Путин. Оказа се, че е 5 пъти по-ниска от обамовата и НЕ притежава милиарди. Путин има обаче много висок рейтинг - за разлика от много свои чуждестранни колеги. по това може да се поразсъждава и в този форум.

Да, точно така! Путин се издържа само с едната заплата + по някоя рубла за представителни. Също така, се изхранва в столовата с администрацията.

да ти кажа няма да се учудя ако Путин се издържа със заплатата си и се храни в столова за управленския състав (без съмнение и столовата и заплатат му е са на прилично ниво ) може и пари да няма на лични сметки в чужбина - щом казват журналята провери ли са - вярвам им (нямам избор к'вот кажат медиите това е:)

Достатъчно е ПУТИН ДА ОБЯВИ:" От 07.05 2014год. РУСИЯ ще приема плащанията за НЕФТ и ГАЗ в ЕВРО/например/ от всички свои контрагенти!!!"" САЩ ще изпаднат във ФАЛИТ за по-малко от 24 часа!!В момента икономиката на САЩ се "крепи" на ПЕТРОДОЛАРА!!!!!

хубо де щом и ти го знаеш т'ва , защо ли не го направи наистина така и така тея САЩ имат нужда от един хубав урок!.

Те затова ликвидираха Садам защото започна до продава петрол срещу евро.

Това го обяви един от големите американски банкери. Имало такова споразумение - сделки за петрол се извършват само в долари в целия свят. Точно това каза - ако Русия приеме друга валута, икономиката на САЩ ще гръмне за 2 дни.

по-скоро ще е съгласен на каква да е валута...

ЧИСЛА И ФАКТИ Според руския дипломат в Германия Владимир Гринин, от края на комунизма до сега в Германия са имигрирали повече от 3 000 000 граждани на СССР. Само през 2012 в Германия са имигрирали 500 000 руснака! При официално допитване през 2008г., 3 129 000 американци заявяват че имат руски корен. От за послдните 12 месеца руската рубла губи 17% от стойноста си... т.е. ако една стока е струвала 100 рубли, сега тя струва 117 рубли, но в джобето си имаш 83 рубли! Инвеститорите се оттеглят, ЕС и САЩ са изключително ядосани на Путлер... А НА ПУТЛЕР ОЩЕ МУ Е СМЕШНО!

Що са ядосани? Да не би да им е завзел нефтените кладенци в Либия и Ирак?!

щот го нашляпа по непослушните дупета тея пръдльовци затова са му ядосани ...но от това не следва че него го е грижа - пак би ги напляскал с цел превъзпитание, просто изчаква да се осъзнаят непослушните калпазани с високо его смучещи петролец от тук оттам и водещи войнички и плетящи интрижки по цял свят.

На снимката са показани най-добрия президент в историята на една страна и най-лошия в историята на друга страна според гражданите на тези страни.

товариш лили-путкин е една жалка карикатура на руски самодержец с произход от тинята на руското обшество. един жалък шут, които се има за руския наполеон или хитлер.може да бъде номиниран за наи богатото и наи нагло джудже в световната история.

Гледайте си вашите макак и крава, не блестят с нещо особено, но пълнят зоопарка! Апропо, те от кой пол са?

товариш лили-путкин е една жалка карикатура на руски самодержец с произход от тинята на руското обшество. един жалък шут, които се има за руския наполеон или хитлер.

Виждаш ли, ако си прав, то на нас НАТО и ЕС лошо ни се пише. Наистина, за да се издигнеш от тинята до върха и да си там 15 години не е малака работа, особено в Русия - това е наистина способен, самодисциплиниран и решителен човек, твърдо преследващ целите, които си е поставил. Като противник, такъв човек е страшен. С подигравки към него нищо няма да се постигне, а санкциите ще му дадат нова подкрепа, т.е. - още властови ресурс. Такъв като него няма да се поколебае да използва въоръжените сили, и война да започне и ако види, че я губи - да използва ядрено оръжие. Това не са мои думи - каза ги преди около месец високопоставен военен от КНЩ на САЩ. Помня, на Елцин като искаха нещо от него, му казха, че "това не е/или е по царски". Да, той наистина се изживяваше като цар. А беше слаб като управник и Западът го харесваше...

ти добре ли си бре -и война да започнел и ако я губел щял да използва ядрено оръжие и това били добродетели -я ходи се прегледай някъде

Наистина е забавно. По-дъртите помним, как преди години, същите САЩ ни помагаха да замразим в чужбина милиардите на Тодор Живков. Те не могат да разберат, че това от което се нуждаят хора като Путин могат да го получат само докато са на власт - самата власт. На него пари не му трябват. А иначе, човекът си се спрява - рейтингът му е небивало висок и ако му наложат санкции лично на него, ще скочи още. А на Обонго рейтингът в САЩ е по-нисък дори и от този на Буш... Това е то ситуацията.

И за какво му са на Путин 40 милиарда долара в Швейцария, пък където и да е по света? Ако беше продажник на руския народ и държава, щеше да има смисъл и полза от тях след евентуален провал, за да емигрира в САЩ например, което в случая с Горби е факт, но за Путин е очевидно бсурдно. Ако успява и стои в Русия, защо му са да стоят в Швейцария? Подобни доларови хватки може да са логични за всеки друг от съвременните крадливи политици, но не и за Путин, както и за някогашните Де Гол, Чърчил, Рузвелт, Сталин. Путин няма друга алтернатива освен успех и живот, или провал и смърт. Да не говорим, че такива богатства биха ангажирали време, мисли и страсти, несъместими с успешно държавно управление, т.е. биха го довели до неминуем провал. Впечатляващо е как "Таймс" пише позовавайки се на анонимен източник от правителството на САЩ и за мен това е пореден жалък опит за компромат, със съмнителен успех и проява на агонизиращото безсилие на Западния империализъм, който с организирането на фашисткия преврат в Украйна направи един от първите си, пък нищо чудно и от последните си предсмъртни гърчове.

защото му с 30 години по-младата му жена тимнастичката алина кабаева живее с двете му малки деца в италианска швейцария -там я е скрил да не бие на очи в русия докато се разведе и ожени за нея -вече 6 години откакто е с нея -чети по въпроса руската преса в интернет която е особено изобилна и в подробности

Кабаева е депутат от Думата и няма как да живее в Швейцария. И няма деца. :)))))

"Две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм съвсем сигурен "А. Айнщайн !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ето една много странна новина. Навярно информационната война минава на ново ниво. Доста долен ход за вестник като Таимс, ако се опитват да изкарат Путин следващия Кадафи. Все пак има разлика между Русия и варварска мюсюлманска държава. Няма как Путина да има 40 милиарда освен ако не притежава половината Газпром, официялно. Таз я новина е по-скоро за вестник Уикенд.

Не се канете, а му ги вземете! Не ги блокирайте само. Осъдете го за нещо и ги конфискувайте. Толкова пари не се печелят законно и морално. Може да стане интересно.

ТИИИ,ДА НЕ СИ С ОТКЛОНЕНИЯ ЦЯЛА ЕВРОПА МУ СТОИ МИРНО НА ПУТИН ,ЗАЩОТО ГИ ДЪРЖИ ЗА ТОПКИТЕДОКОЛКОТО ГИ ИМАТ

Ще минат години. Нациите на бившия социализъм, ако има бивш, ще са платили жестока цена за наивността си, за стремежа към лъскав живот, за липсата на знания и на дясно тъпоумие стил Костов и Паси. След 100 години размерът на предателството към Октомври ще стане ясен и ужасяващ по размерите на трагедията на трудовите хора. Ако в типове като Горбачов, Путин и прочее бивши ръководители на държавните ни и на техните служби за охрана на народните достижения е останал разсъдък, то следва да се обесят на първото дърво. Такова чудовищно престъпление историята не познава. И не прощава. Почакайте , ще видите...

Ще видим, разбира се ! Преди време взехме две костенурки - казват че живеели по 300 години- та решихме да ВИДИМ !.............

Ей... бълХари от БълХария. Да си плащате парното, че да мога да си трупам пачките. Все пак за къде парно без газ, а? Особенно русофилите - стига ме зашитавате. Платете си сметките за парно. Така ще ме защитите най-добре. Не че ми пука за вас и какви ги дрънкате тука

да живее ГЕРБ НАЗДРАВЕЕЕЕЕ

Ей... русофоба... не набивай минуси. Марш да си платиш и ти сметките за парното.

явно си паднал от Марс или си на по-малко от 20 г. Знаеш ли колко германци искаха и бягаха, рискувайки живота си от Германската ДЕМОКРАТИЧНА република и колко бмяха убити. Верно от Федерална Германия не бягаха, защото там нямаше комунисти.И тук у нас сега бягат от децата на върли комунисти, които са ни възседнали и явно няма отърване от тях, та затова бягат дим да ги няма.

Новини от женския пазар

Много си се загрижил за парите на комунетата от всички страни - и от нашата също да имали сигурност.Но защо няма сигурност в собствените им страни? Или ги е страх от собствения си народ? Явно нямаш пари щом чаташ.Те богатите не се занимават с тази дейност. А става дума за многото пари на РЪКОВОДИТЕЛИ на Русия

е само руснаци ли има богати прочети класацията къде са руснаците всички са почтени само те не са как става аааа

Но все пак има спряни милиарди авоари на ръководители на Русия и Украйна. Ко шъ каите по въпроса.

чудно ми е само, как мога и аз да си натрупам поне милионче. опитах да не закусвам, но шестте нули са оште далече. значи- суперменерите не се хранят изобщо - и така си спестяват, ли спестяват...а за хонорарите за борбата с тигри, уроци по джудо, хокеж, надпреварване с птици и "намирането" на амфори, поставени от бодигарда да не говорим -оттам се богатее ?хе-хе-хе!

Вот етот денги немедлено взят, а Путино тоже немедлено и бъйстра разстрелят! Ета повеля наша Компартия!

Хапчетата...

"Человек может да вземет да подлудеет со своими комшиями". Такъв ти е руският!!!!!!!!!!!!!!!

Путин е комплексар, относно ситуацията той държи доста козове, но това не означава че няма да си намери майстора, трябва да разбере че сме 21 век и има инструменти които могат да го съсипят колкото и да се прави на велик.

е как ще се замразят сметките на човек, щото бил богат ? по този начин хората, които имат сметки в Швейцария рязко ще намалеят. Преди си внасяха там пари, щото имаше някаква сигурност , сега е като че ли това е банка в село Горно нанадолнище.

Hе сметите на човек, а тези на Путин!

Хора от целият свят се стремят да емигрират в Западна Европа или САЩ, включително и руснаци. Такива са НЕОСПОРИМИТЕ ФАКТИ, всичко друго е форумни алабализми. А къде е по - добре да се живее, всеки може да си направи сам изводите - стига да има с какво.

Някой имигрират и в България. Вземи на пример "бежанците". Жерар Депардийо емигрира в Русия от Франция, както и дисидента Сноудън, преследван от комунистическия (пардон капиталистическия) режим в САЩ. ;) Истенските българи никъде не искат да емигрират. Каква ли щеше да е Германия, ако след Втората Световна Война емигрираха?! Някаква пропаднала държава.

Ти шегуваш ли се или си сериозно облъчен ? Депардйо си прави демонстрации и очевидно не се е замислял да се установи в Русия, бежанците открито признават че България е стъпка към заселването им ж Западна Европа. Хайде малко мислете какво пишете. А определението истински българи е много широко понятие. По-скоро не истинските не искат да съжителстват с други "истински'

Абе искам да попитам- в ЕС всички ли са бивши комунисти? Както се хили подигравателно Путин към приказките на ЕС,също така и Станишев е постоянно подиграветелно ухилен към българския народ-изживяващ се като недосегаем-От Белоградчик утре ев Петрич и т.н.с правителствени средства си върти предизборната агитация,а разследват някакъв Авоотряд на Б.Борисов-не е ли същото-все бензин се гори??+но Прокурора не се самосезира!ЗАЩО?

Щото е кастрат.

някой разбра ли нещо от статията ?? това третокласник ли го е писал ??? та с какво и на какво се е присмял Путин на"таймс" ? такава некадърност просто няма ....

Аз от цялата история разбрах, че САЩ и ЕС много обичат Украйна и украинския народ.

И освен, че много обичат украйнският народ, запада и Америка искат да му помогнат много в този труден момент. Най напред ще ги научат, как се произвеждат прави краставици и как се правят кокошките щасливи. А това никак не е малко. А за третият пол, от който са самите те, вече е ясно. Управлението на Украйна е в неговите здрави меки китки.

Пет други страни в света също имат задължения, които надхвърлят техния БВП. Това са Ливан, Португалия (очаквани 118% за 2013 г.), Гренада (очаквани 116% за 2013 г.), Италия (очаквани 110% за 2013 г.) и Ирландия. Рано или късно те ще трябва да изпаднат в дефолт, казва Лин. По принцип, когато задълженията надхвърлят БВП, това е огромен проблем. Те вероятно не могат да бъдат изплатени, освен ако страната не отчита наистина сериозен икономически растеж. САЩ се нарежда на 10-о място в класацията със задължения в размер на 87% от БВП. Като абсолютна стойност обаче държавата има по-големи задължения от която и да било друга страна - 14.6 трлн. долара. Сумата е два пъти по-голяма от тази на втората най-задлъжняла страна по абсолютна стойност Япония. Дългът на Япония е нараснал с 10 трлн. долара в последното десетилетие. Развиващите се страни изглежда имат по-малко задължения от традиционните световни сили. Бразилия например е седмата най-голяма икономика в света, но задълженията й възлизат на 34% от БВП. От МВФ изброяват съотношението дълг към БВП за всяка страна, в това число и за развиващите се сили като Китай, Индия и Русия. Данните на финансовата институция обаче показват, че Китай е трета в света по спестявания, които възлизат на 51% от БВП.

Финансово политическата система е сбъркана тотално. Що е идиотия е банка да придобива контрол над цяла държава? Гражданите ли са виновни за това или политиците. Защото политиците са виновни, а гражданите поемат вината. Тотално сбъркана система. Умишлено естествено.

Най-влиятелните страни в историята са и най-задлъжнелите държави днес, според последните данни на Международния валутен фонд (МВФ). Най-задлъжнялата страна в света в момента е древната сила Гърция, чийто нетен дълг възлиза на 173% от БВП. Други исторически супер сили в челната 20-ица на най-задлъжнелите страни в света са Италия, Египет, Португалия, Испания, Франция, Великобритания, Япония и САЩ, пише Forbes. Гърция има най-големи проблеми - не само защото има много по-високо съотношение на дълга към БВП, от която и да било друга страна, но и защото БПВ на страната продължава да се свива. Гърцката икономика се очаква да се свие за шеста поредна година, като този път спадът ще е с 4.2%. Ако доходите ви намаляват всяка година, как ще изплатите задълженията си? казва финансовият журналист Матю Лин. На практика това няма как да стане, ако не промениш нещата. От МВФ прогнозират, че БВП на Гърция ще спре да се свива през 2014 г. и ще расте с по около 3% на година в следващите четири години. Мерките за икономии намалиха огромните гръцки дефицити, но страната има да извърви дълъг път, за да намали задълженията си. Още няколко страни от еврозоната имат подобни проблеми като тези на Гърция. Италия, Португалия и Испания също се очаква да отчетат икономически спад през 2013 г., но по подобие на Гърция, икономиките им се очаква да започнат бавно да нарастват през 2014 г. Япония е на второ място в класацията на МВФ със задължения в размер на 140% от БВП. Икономиката на Япония, която е третата най-голяма в света след САЩ и Китай, се очаква да нараства с по по-малко от 2% на година до 2018 г.

Годишният търговски оборот на Китай в USD с - ЕС(550млрд), САЩ(500млрд), Япония(350млрд), Австралия(150млрд), а с москалия(88млр) !!! Това си направо за пусински плач, а той си се смее, кат лудите ???

Много глупаво и невярно сравнвние, което само Хиречек може да сътвори

До като дремнах малко, е станал чудесен лаф във форума, който за съжаление съм пропуснал. Аз не съм трол и имам лошият навик да спя, когато ми се спи. Ще се опитам да маркирам пропуснатото с някоя кратка опорна точка, стига да е възможно. Първо. Световната икономика е изключително тясно свързана-света е едно голямо село. Китайците могат да сринат като на шега американската икономика с факта, че и държат финансите. Но така ще загиват и самите те. Уж най голямият противник на Америка Китай, е най заинтерсован от това, американската икономика да е силна. А все четем, че а-а, ше се сбият заради Тайван. Бош лаф работа. Друг казва, че западна Европа произвежда и продава много. Че как ще произвежда и продава, ако няма кой да им доставя суровини и да им купува продукцията. Това е то международната кооперация.. Там всеки е полезен с участието си. Махнеш ли един детайл и пъзела не става. Ако пък махнеш Русия, въобще нищо няма да стане. И това добре го знае запада и Америка, дето се репчат,че ще засвоят парите на Путин. Че как става така? Не ти хареса някой и това ти дава право да му гепиш парите. Ега си съвременните пирати. Тая лекция по политическа икономия освен тук във форума, може да я прочетеш и в Чикагската бизнес школа. Хев а найс дей.

продължавай да спиш че ръсиш само глупости както пувин напада и присвоява територия на украйна така и неговите сметки ще се прихванат

Русофилистиците много се прехласват по Путин, но той си е диктатор с късмет. Примерно когато встъпва в длъжност в края на 1999 г. Петрола се продава на цена 10-15 долара за барел, а златото за з50 долара тройунцията. В момента Русия добива петрол и газ на стойност 6з0 млрд долара, през 1999 добивите заради ниските цени на петрола и 1,5 пъти по-малките добиви са били на стойност 50 млрд долара. Т.е. без Путин да си мръдне пръста печалбата на Русия е нараснала близо 1з пъти. Съответно с тези пари се вдига и БВП. Добиваното злато през 201з г. е за около 15 млрд долара. Същото злато през 1999 г. струва 4 млрд долара. електроенегията е нарастнала по цени около 4 пъти. При произведена 1000 млрд кВтч това са около ш0 млрд долара. За същата еектроенергия цената през 1999 г. 20 млрд долара съотнесено към долара и курса на рублата. Ако погледнем и другите суровини, излиза, че за суровини за около 100 млрд долара през 1999 г. сега цената им е за около 1,2 трилиона долара. Това е световна конюнктура на цените и не е благодарение на Путин, а въпреки него. Заради ниските цени на петрола Русия фалира 1999 г. Но това ще се случи и с Путин при спад на цената на петрола до 50 долара дори и другите ресурси да запазят високата си цена спрямо 1999г. Войните на САЩ след 11 септември вдигат цената на петрола и спасяват Русия, като в същото време вдигат дълга на САЩ от 3,5 трилиона на близо 18 трилиона долара. Обаче според малоумните атакисти САЩ водели войни за да ограбват петрола на държавите, като за целта харчат над 600 млрд. долара за военни цели, а примерно годишния добив на петрол на Ирак при сегашните безумни цени е под 200 млрд долара, като над 70% от тази стойност си остава на Ирак. Та тезата, че Америка за някакви си и 20-30-50-100 млрд долара харчи 600 млрд е абсурдна. Това са фактите в цифри. Всичко друго е само субективно мнение, но е добре то да се опира на тези факти, а не на пристрастни общи приказки.

Ей крaвaр ли си, крaвa ли си, кaкво искaш дa кaжеш с товa? Aми нaмaли ценaтa нa пвтролa бе!

Знем що те е стрaх от сaщ, костовaк, зaщото сержaнтa от Уест Поинт Симо, ви изхвърли от влaсттa, a в последствие не сте и в пaрлaментa. От тaковa тълкувaне нa нещaтa, дaже си зaгубихте и субсидиятa.

Не суровините поскъпват а парите се обезценяват. Парите, все повече се провалят в ролята на всеобщ еквивалент. Затова именно се и смеят руснаците. На кой му пука за някакви имагинерни електронни пари. Истинските ценности в съвременния свят са двете ни ръце и това, което може да направиме с тях. Русия е разположена на огромна площ. Всъщност това е най-голямата страна на света. И нещо много по важно. На територията на Русия се намира по-голямата част от ресурсите на света. Преди милиони години в гъмжащата от растителен и животински свят Сибир изригнал супер вулкан. В продължение на векове е заливана тази територия с богатства от недрата на Земята. 90 % от живота загива и сега там има богати находища на петрол, въглища и природен газ. В свят в който парите нямат значение Русия е несравнима по богатства с никоя друга страна. А сега последните събития доказват, че руснаците желаят и могат да защитят страната си. И това са факти. А всичко друго са емоции на филство и фобство.

Браво, разби ни! Сега остава да обясниш като е толкова неизмеримо богата Россия защо половината и население е избягало в САЩ?

E, и какво повече са произвели русарите с двете си ръце от европеиците и американците? Имат ресурси и продават суровини. Cтрана от третия свят.

ГОСПОДА ЛЮБИТЕЛИ НА САЩ ! ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЧЕ САЩ ИМАТ ВЪТРЕШЕН ДЪЛГ ОТ ПОЧТИ 18 ТРИЛИОНА ДОЛАРА А ВЪНШНИЯ Е ПОВЕЧЕ ОТ 7 ТРИЛИОНА ! ГЪЗОБЛИЗЦИ ! РУСИЯ НЯМА ДЪЛГ КЪМ НИКОГО ! И ЖИВОТА Е ПО ЕВТИН !

Тъпунгер , сащ имат 17 трилиона долара и това включва и външния и вътрешния държавен дълг

Всяка година в САЩ емигрират над 1 милион души. Колко души емигрират в Русия (риторичен въпрос)???

прав си другарю в русия животът е толкова евтин че не струва нищичко

ЕС имaли 28трилионa дълг, когa сa го нaтрупaли?

И сегa кво, Путин стои нa гишето в Шв.Бaнкa, с прaзни куфaри, a служителкaтa му кaзвa, че пaрите сa зaпорирaни, и един СУ. 24 приятелски помaхвa с крилцa.

Поведението на САЩ с тези санкции яко заприлича на долнопробен садо-мазо. "Ще те накажа ... ". Заприличаха на порнофилм със сюжет за строгата даскалица с жартиери, къса пола и показалка пред черната дъска. ... А да добавя, че учителката е ЧЕРНА!

Съединените щати притежават финансовия еквивалент на неутронна бомба. През последните 12 години елитен екип на Министерството на финансите на САЩ разработваше инструменти за икономическа война, проектирайки начини да накара почти всяка страна да падне на колене, без нито един изстрел. Стратегията се основава на контрол върху световната банкова система, подкрепен от мрежа от съюзници и неявното сътрудничество на неутралните държави. Можем да наречем това проекта Манхатън на XXI век, пише Амброуз Еванс-Причард в The Telegraph. "Това е нов вид война , като пълзяща финансова операция, предназначена да източи капиталите на нашите врагове, безпрецедентна по своя обхват и ефективност," коментира Хуан Зарате, служител във финансовото министерство и Белия дом. "Новата геоикономическа игра може да бъде по-ефективна и коварна от геополитическите състезания, но е не по-малко безмилостна и разрушителна", пише той. Изглежда това е тактиката, която Вашингтон е решил да използва срещу Русия и нейния президент Владимир Пуитн - бавно спиране на достъпа до пазара за руските банки, фирми и държавни органи, чиито общи дългове възлизат на 714 млрд. долара.