ЕС публикува „черен списък” за Русия с 12 имена

ЕС публикува имената на 12 високопоставени руски политици и официални лица, на които налага санкции, заради съпричастността им към референдума в Крим.

Обратно в новината

Коментари - ЕС публикува „черен списък” за Русия с 12 имена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това не са санкции на ЕС, това са санкции на палетата Меркел и Камерън, по заповед на техният стопанин УСА. Толкова долно! Тея тъпаци трябва да бъдат съдени за предателство към ЕС.

Ех тези "палета", това са поредните опорна точка на русофилистичните съветофили. Много ви е яд, щото повече от трабант не може да измислите. Е, сега ще ви се наложи да измисляте водка от природен газ и петрол за да държите под упойка мужиците. Щото, няма водка - няма и путин :)

не са санкции, просто иска покаже на руския народ кой го краде ..........

Русия, тази развратница и мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да затрие от лицето на земята българските колонии!(Хр.Ботев) 1872

Блазе й на тази политическа формация, която се е опряла на две нацистки партии! Срам е за България, че е в една каруца със страни, чиято историческа памет за убитите от фашистите 50 милиона души през Втората световна война, стига до под крушата. Жалко, че нашите данъци и мизелни демократически стотинки отиват при онези, която струляха в гърба на своите хора на Майдана по причера на хитлеристките провокатори от Глайвиц на 30 автуст 1939 година. Въобще ЕС се оказа котило на реакция и крайна десница, което предизвиква контраотговор на левите - мълчалив, страшен по омраза и невероятно силен.

Абе я си оправете опорните точки Хем били фашисти ама били и евреи. Аз почвам да се обърквам, честно си казвам. Едни русофилистици викат - долу фашистите антисимити, други русофилистици викат - долу еврейската машая на САЩ. Хайде моля ви се ориентирайте се, че и мен започва да ме прихваща вашата шизофрения.

е дъщеря на хитлер - хай хит

неграмотен .......

, а хитлер до кога е бил жив ?

Да живее СС, пардон ЕС - основен спонсор на фашистите в Украйна!

всичко ще е наред, само смени Украйна с русия

Май все още не схващате а? Няма никакво значение, кой какво прави! Важното е да се създава конфликт и се формира негативен енергиен егрегор! С други думи да се ангажира "ДОБИТЪКА" във посока за разцепление и разрушаване и в крайна сметка НАМАЛЯВАНЕ на СТАДОТО!

В знак на протест, Меркел няма повече да яде руска салата!

Ама в Русия на таз салата и думат "френска",немат си като назе...И те така...

Получател: Бобровская, Надежда Никифоровна, Москва Подател: Ялта (не е отбелязан обратен адрес) 8 октомври 1948 Скъпа приятелко! В Ялта се очакват много промени. Вече на някои им предложиха да напуснат Ялта, ние също сме си стегнали куфарите в очакване на нареждане да заминем. Изпитвам страх, нищо не съобразявам и нищо не мога да подхвана. С една дума в Крим се повтаря 1944 година. Животът отново се къса по шевовете.

В резултат на войната, окупацията и депортацията населението на Крим намаляло от 1 126 426 души според преброяването от 1939 до 379 000 по данни на Кримския обком от октомври 1944. В края на лятото на 1944 г. Държавният комитет за отбрана наредил в Крим да бъдат заселени ДОБРОСЪВЕСНИ И ТРУДОЛЮБИВИ КОЛХОЗНИЦИ от различни краища на РСФСР с цел належащото обработване на плодородните земи, градини и лозя. Пристигналите през есента около 65 000 преселници от Украйна и Русия не останали задълго. Лозарството, отглеждането на тютюн и овощарството не им били познати и положението им станало критично. След три години си били заминали повече от половината планово-доброволни преселници. В следвоенните години шпиономанията предизвикала нова вълна на прочистване на полуострова. Животът отново се къса по шевовете пише един от подлежащите на изселване. На 13 септември 1948 г. Сталин приел във вилата си в Ялта секретаря на Ялтинския градски комитет на партията Булаев, обърнал му внимание върху завръщането в Крим на избягали от местата на принудително заселване татари и наредил те да не бъдат допускани в Крим в никакъв случай, тъй като са база на чуждото разузнаване.

В Крим много татари са се самонастанили на парцели, за които нямат документи. Като нашите цигани. Ще ги подгонят и то с основание. Но ще им дадат парцели на не толкова апетитни места.

Ти не си трол, ти си фашист ....... българомразец .......

Получател: Макулина, Е. М., Москва Подател: Симферопол, обратен адрес не е посочен 17 октомври 1948 Мили Геночка! Връчиха на мама нареждане за изселване от Крим, но ме видяха, попитаха ме коя съм и също ме записаха. Сега чакам всеки момент заповед. Колко молих родителите си сами да заминем, а сега дочакахме изселване. Какво да правя? Паспортът ми е в мен, мога да замина, но къде? А не ми се иска да замина, може и да се размине. Макар че изпратиха в Москва моята анкета и тези на други репатрианти, надеждата да ме оставят е малка, още повече, че съм от българско семейство. Много страдам, защото това е петно за цял живот и ще трябва да живея където ми наредят. Поне да бях вече осъдена и да знаех, че всичко е свършено, а то пета година продължава тази игра на нерви.

МАЙОР В УКРАИНСКАТА АРМИЯ - 4-500 ДОЛАРА МЕСЕЧНО ... .... МАЙОР В РУСКАТА АРМИЯ 1800-2000 ДОЛАРА МЕСЕЧНО .... ... ЗАТОВА ВОЕННИТЕ ОТ УКРАИНСКАТА АРМИЯ МАСОВО СЕ ЗАПИСВАТ В РУСКАТА - ГАДНИ ДЕЗЕРТЬОРИ :)

пък си мислех че руснаците получават рубли ....... я си провери нещата и паши

Получател: Янова, Людмила Гавриловна, Молотовска област, гр. Соликамск Подател: Янова, М. В., Крим, Белогорски район, село Богатое 12 октомври 1948 Здравейте, скъпи мои! В Крим е много тревожно. Изселват всички, които имат смесени бракове. Аз не се показвам, ще чакам да приключи. Коля разбира се няма да го закачат, той има руски паспорт. Дават три дни да си продадеш нещата. От нашето село вече заминават Халджиеви, Гра, леля Зоя, а леля Лида изселват като жена на французин, други чакат реда си за изселване. Получател: Каравушкин, Степан, Орловска област, Болховски район

Писмо на българин от Крим Подател: Крим, гр. Симферопол, обратен адрес не е посочен 10 октомври 1948 Здравейте, татко и мамо! От Крим започнаха да изселват българи, татари и други, които са се завърнали нелегално или легално от изселването. Крим ще го заселват само с руснаци и украинци. Жалко, че не можем да напуснем Русия заради напрегнатата международна обстановка.

А вие какво очаквате? Това което става в Крим, скоро ще обхване целият свят! СЪБУДЕТЕ СЕ и проумейте Играта в Матрицата! Не искам да Ви плаша, но следващите 3-4 години си стойте в БГ , та дори и да копате кромпир. Иначе няма никаква гаранция, че няма да се отзовете преждевременно в отвъдното ! Пожелавам на всички Играчи успех във ФИНАЛНАТА фаза на Голямата Игра!

в качеството си на какво или на какъв заплашваш по този зловещ начин ..... да не си от агентите на КГБ за които хората са плюнки ........... и още нещо ще ти кажа: Всяка карма се заплаща, такаче чакай своя миг !!!!!

СПОРЕД ВАС БРАДЪРИТЕ ОТ ЕС И САЩ ЩЕ ПЛАЩАТ ЛИ ГАЗА ЗА УКРАЙНА :))))???? Яценюк: Украине придется покупать у России газ даже по $500 за тысячу кубометров ЩОТО УКРАИНЦИТЕ НЯМА С КАКВО ДА ГО ПЛАЩАТ :)))

Всички разбрахме, че ако искаш евтина енергия от Русия трябва да избираш хора като Янукович. Всички разбрахме, че свободата означава скъпа енергия. Само дето едни мислим, че свободата е по-важна.

В ЕРП-ТАТА , ХРАН.ВЕРИГИ , ЧУЖДИТЕ БАНКИ - АКЦИОНЕРИ СА АМЕРИКАНСКИ И ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ .... ДЕМЕК ТИ "СВОБОДНИЯ" ХРАНИШ ПЕНСИОНЕРИТЕ В САЩ И ЗАПАДНА ЕВРОПА .... .... ХА ЧЕСТИТА БАНЯ :)))

българите свободни ли са в ЕС? Ще станат, когато техните доходи се изравнят със средната в ЕС, защо ни приеха без това условие, а? Свобода, когато си икономически подтиснат, няма. Такава свобода е просто гавра.

Мога да добавя и още информация по въпросът. В момента тече скрита "реиндустриализация" във почти всички развити капиталистически страни и най-вече САЩ. И забележете това се спонсорира от ДЪРЖАВНИЯТ бюджет! Ако това не е СОЦИАЛИЗЪМ, какво друго е? На Русия не и остава нищо друго освен да извърши повсеместна национализация и да постави икономиката на военни релси! По този начин Путин ще се отърве от ОЛИГАРСИТЕ(ще ги измете принудително от ОНД) и ще ангажира обществената енергия в битката с "ВРАГЪТ"(световният капитал и еврейското лоби). Ако това не е майтап, здраве му кажи! Както беше казал един велик човек: "Историята обикновено винаги се повтаря, но под формата на ГРОТЕСКА" "Либералният капитализъм" приключи Господа и Дами, чака Ви отново "военен Комунизъм" и д..пе да Ви е яко, ХА, ХА! ХАУ!

ВСЪЩНОСТ С ТИЯ МЕРКИ И ГОНЕНЕТО НА РУСКИТЕ БИЗНЕСМЕНИ , ЕС И АМЕРИКАНЦИТЕ ЯРАВЯТ УСЛУГА НА РУСИЯ И КРЕМЪЛ .... РУСНАЦИТЕ ОТДАВНА СЕ СТРЕМЯТ ДА ВЪРНАТ В РУСИЯ КАПИТАЛИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ И ДА ГИ НАКАРАТ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ .... А СЕГА РУСКИЯ ОЛИГАРХ В ЧУЖБИНА , КАТО НЕ ЗНАЕ КОГА ЩЕ ГО ПОДГОНЯТ И НЕГО ЩЕ СИ СЕ ПРИБЕРЕ В РУСИЯ .... МНОГО ВАЖНО Е ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ ЧЕ ЗАВОДИТЕ НА ПОВЕЧЕТО РУСКИ ОЛИГАРСИ СА В РУСИЯ - АКО РЕШАТ ДА СКЪСАТ С МАДЪР РАША - ЗЮГАНОВ ОТ РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ОТДАВНА НАСТОЯВА ЗА РЕФЕРЕНДУМ ЗА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ПРИРОДНИТЕ БОГАТСВА :)))))

Мога да добавя и още информация по въпросът. В момента тече скрита "реиндустриализация" във почти всички развити капиталистически страни и най-вече САЩ. И забележете това се спонсорира от ДЪРЖАВНИЯТ бюджет! Ако това не е СОЦИАЛИЗЪМ, какво друго е? На Русия не и остава нищо друго освен да извърши повсеместна национализация и да постави икономиката на военни релси! По този начин Путин ще се отърве от ОЛИГАРСИТЕ(ще ги измете принудително от ОНД) и ще ангажира обществената енергия в битката с "ВРАГЪТ"(световният капитал и еврейското лоби). Ако това не е майтап, здраве му кажи! Както беше казал един велик човек: "Историята обикновено винаги се повтаря, но под формата на ГРОТЕСКА" "Либералният капитализъм" приключи Господа и Дами, чака Ви отново "военен Комунизъм" и д..пе да Ви е яко, ХА, ХА! ХАУ!

ами онази американка, зам.държавния секретар Нюланд, задето каза "Fuck the EU!" наказана ли е и ако не защо? Питам псевдодемократчетата, евролизачите.

ЧУК

Клоаката ЕС скоро ще се разпадне!На там вървят нещата!След това обаче -КЪДЕ ЩЕ СИ ВРЕМ ЦЕННОСТИТЕ ДЕТО НИ НАФРАШКАХА С ТЯХ!

В "Клоаката ЕС", хората са богати, вземат по 10 пъти нашите заплати и не са чували за комунизъм, социализъм и българо-руски простотии.

И сега ние, като член на ЕС, за първи път от времето на Иван Костов, ще можем също да покажем на руските "другари" един среден.

ЧУК

Става !След като върнем два милиарда евро,които дължим за Белене!

Путин се надяваше западните политици повече да говорят отколкото да действат, но тези "мерки" надминават всички очаквания...

"Преди дни Киселов заяви, че Русия е способна да превърне Съединените щати в радиоактивна пепел." И въпреки тези откровенни изказвания на явно психично нестабилни висши функционери в Руската Федерация, другарят комсомолски секретар Росен Плевнелиев и другарят Орешарски заплашват, че могат да наложат вето върху евентуални санкции от ЕС??? Какво целим да докажем, че сме руски подлоги ли? Че утре Киселов може да заяви че за 24 часа руски атомни подводници могат да превземат нашето черноморие и да ни направят съветска република!!! И на това как ще отговори другаря комсомолски секретар, дето се преструва на президент???

Явно имиграцията ти е изпила мозъка. Крим винаги си е бил руски...дори и след като СССР го подари на Украйна. Не мисля, че има някой който да е недоволен в Крим от присъединяването към Русия. Друга тема е как се организират преврати в Либия, Сирия, Египет, Украйна...и това е само за последните няколко години.

ВИНАГИ РУСКА, НАРОДЪТ БЕЗКРАЙНО ОБИЧА МАТУШКАТА И МРАЗИ ЦЕЛИЯ ЗАПАД, ЗАЩО РУСИЯ ОЩЕ НЕ НИ ЗИМА ???

ВСЪЩНОСТ ИЗКАЗВАНЕТО БЕШЕ ОЩЕ ПО-КУЛТОВО : РУСИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА КОЯТО Е СПОСОБНА ДА ПРЕВЪРНЕ СЪЕДИНЕНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ В РАДИОАКТИВНА ПЕПЕЛ .... ... КАЗА ПЕСКОВ .... ... ДЕМЕК САЩ ДА НЕ СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА НАМБЪР УАН (НОМЕР 1) :)))

Което си е чиста истина.

Путин ще им направи нови паспорти с нови имена. Всичко е ала-бала.

НИКОЙ ДА НЕ ПРОТИВОРЕЧИ НА БАРАКЧО! ТОВА Е ЗА-БРА-НЕ-НО! ДОРИ ЗА ЖУРНАЛИСТИ! Да ви онодя и свободата на словото, лицемерни негри!

Големи смешници са уж лидерите на ЕС. Уж, защото никой не ги е избирал пряко и смешници защото само имитират дейност.

Оставете емоциите, гледайте парите. Кой печели от ситуацията? Определено не е Путин, не е и Украина. Май и Европа не е. А сега си спомнете призива на Расмусен Европа да се въоръжава. Спомнете си и щатския ВПК, той не е спрял да произвежда, а за произведеното трябва да има потребление. Добавете и намеците за тайно готвения Трансатлантически договор и всичко ще си дойде на мястото. Яма идеология и право тук, само пари - веднага, тук и сега.

за втори път последните 5 години си правят проби с Русия,първия път Грузия го отнесе,сега Русия отнесе част от Украйна,третия път явно ше го отнесе който трябва

Само 12! Че като знам на какъв хал сме вече четвърт век, явно почти всички българи сме в черния списък, без дори да е публикуван!

Хората се радват и ликуват от сърце , а евро-вълците им правят черни списъци?! Защо ли са врагове на народа?! Нали са големи миротворци! Надали!

не сам русофил но не трябва да забрвяма младите руснаци дето са ни освоболи

Руските войници са били още: украинци, латвийци, финландци, румънци и други. А румънската армия практически спасява руската от разгром. А дори да не говорим за българите участвали във войната. Освен това накрая, когато обявяваме независимост, руският цар ни предоставя сметката да платим войната. Никакъв алтруизъм няма тук!!!

Добре, че не е имало повече предатели като теб, защото още щяхме да сме под турско.

След тези елементарни санкции и блокирането на Виза и Мастер картите, вчера Доларът = 37.13 рубли, а руските борси се сринаха с 4% !!! Какво ли би станало при малко по-сериозни санкции ???

Не всичко е пари, приятелю! Поне за руснаците, не е! Но за западняците и хамериканците, май цялото щастие е в парите, и то чуждите пари!!!

Как хубаво си го написал - на чуждите пари.:))) Направо ме уби. Има нещо сбъркано в червените глави и все виждат своите косури в другите.

ИНТЕРЕСНО КОЙ НА ЗАПА ЩЕ ПЛАЩА ГАЗТА ПО 500 ДОЛАРА/1000 КУБ .М , ВМЕСТО УКРАИНЦИТЕ, ...КАКТО СИ ПРИЗНА ЯЦЕНЮКА ВЧЕРА :))))

Никой. Ще ги оставят да умират със същите доходи, поне 10 пъти завишени разходи и унищожена икономика. В България как е? Да не би някой да може да живее със 150 лв. пенсия или 300 лв. заплата като само отоплението през зимата е 100 лв. на месец. Измираме. Те ще са по-зле от нас, защото фашистите мразят руснаците. Още от сега ги започнаха - Турчинов прехвърли безвъзмездно газопроводите на Шеврон, Яценюк изнесе златния резерв на Украйна и златото на скитите; 50% от акциите на металургичните комбинати в три области стават собственост на немската фирма Ruhr, също както и цялото производство на въглища в Донбас. (Всичко това може да се намери в интернет.) Нямат търпение, вече разграбват страната. Малоумникът от МВФ каза, че жал към Украйна няма да има. После ще ги мотаят за влизане в ЕС, може изобщо да не влязат, но изпълнявайки условията няма да оставят плочка върху плочка - да не мислиш, че ще им оставят ядрените реактори или което и да е предприятие или земеделско сдружение? Дано Бог спаси украинците от разрухата, която са им предначертали. Но ако те сами не опазят своята къща, няма кой! После като при нас ще им казват на всеки 20 години, че ще се оправят най-малко след 80 години. Това прави поне около 150 години! Ако ни бяха казали, че 150 години ще бедстваме от това, което ни причиняват, щяхме ли да сме съгласни!? Какъв е смисълът??? По-добре 150 години се развивай нормално и добре, а после ще си ги премерим.

Добър и точен коментар! Мога само да добавя ,че всичко ще е ускорено и до 20 години, НЯМА НИЩО ДА Е ОСТАНАЛО от старият модел на светът! Новият свят ще е по-балансиран и хармоничен, но колко от нас ще го достигнат, това е въпросът днес?

Влад Страшни съвсем скоро ще вземе мерки (контрасанкции) и на половината от лидерите на ЕС ще им се спукат трътките. Като за начало :))

Ха ха ха, а не се казва какви са тия авоари - 1 млрд евро? Или 10 000 евро? Това мълчание говори МНОГО. За сина на Янукович бяха много обстоятелствени.

Всички очакват страшни работи да се случат, америка едвали не да се бие на страната на Украйна, ама не ....... ЕС и САЩ по много интелигентен начин показаха на мизерния и беден руски народ кой точно го краде и къде си държи парите ! Същия този народ ще свърши останалата работа ...........

Битката продължава под друга форма. Започва икономически мор. Путин още миналата година, след събитията в Кипър, предупреди своите хора да си изтеглят парите от чужбина. Който не го е слушал си е негов проблем, ама си мисля, че такива няма и ЕС и САЩ блокират празни сметки и отказват визи на хора,които не се натискат да се разхождат в ЕС. Друг е въпроса как Украйна ще си оправя икономиката, щото там и без това бяха зле...

Аз доколкото разбирам санкциите са както следва: САЩ казват, ние не искаме Руски инвестиции в нашата държава, от Москва им казват - добре ние пък ще продължим да приемаме американски инвестиции. От ЕС казват, само да се опитате да проведете повече референдуми в Източна Украйна и вече ще има наистина последствия. Абе наистина страшна работа. Като в детската градина.

когато фашистките щати си обгрижват тяхното фашистко правителство в Киев се получава фарсът ЕС асоциири Украйна сиреч подготвят новата колония

учителко, наистина ли искате война? Или просто ей така си плямпате във форума ....... нали ако му се вържат на изглупелия пусин, след няколко месеца ще се замеряме с прашки !!! Бива любов бива, ама ващо е тотално изглупяване !!!!!!

По отношение на външната си политика насочена срещу Русия , ЕС действа като един добре възпитан еврейски пудел напълно изпълняващ инструкциите от САЩ

Fuck the EU !

Кога ще е референдума за ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА България към Крим? Искам майка ми и баща ми да получават двойно по голяма заплата...УЧЕТЕ СЕ НА ДЕМОКРАЦИЯ ДРАГИ европейци и вашингтонски неолиберални боклуци!!!

Е, ОКОЛО 50 МИЛИАРДА СА ИМ СПРЯЛИ, БЪЛХА ГИ УХАПАЛА. САМО ПУТИН ИМА ТОЛКОВА. ЛОШО, ЧЕ ВСИЧКО Е ДО ВРЕМЕ. И ЛАМБО ДУЕШЕ ГАЩИ, НО СЕ ПОУКРОТИ. ОНЗИ ОДГОРЕ ГЛЕДА И НЕ ПРОЩАВА!!

Цялата бъркотия около случая ще накара Украйна да си спомни как е правила ядрени оръжия и да си ги произведе/извади.И тогава случая отива на рестарт..

И мен съседа не ме пуска у тях.Аз също не го пускам.

Трябва да публикуваш списък със съседа си и да му замразиш авоарите у вас.

Мал-е- е цели сесии коментари изчезнаха , слуьбите и тази вечер ли имат интерес към форума ,дами и господа? Защо е тази цензура? Поне кажете спам,обида и т.н.

Повтарям:- С когото сме се хванали, все е пропаднал. Гледайте, кой ще оживее по-дълго - ЕС или НАТО!?

пропада който не чува какво му се казва. ний можем и в ЕС и в Русия. те не могат тук. вампирите с кол в сърцето сме трепали тук. пропада, защото ни дере от родител дете.

На ЕС му остават 3-4 години за НАТО не знам, виж САЩ много скоро ще си имат НОВА ВАЛУТА и тя не е долар!

Господа, сред санкционираните не е Владимир Путин. Защо ли? Е, такива са санкциониращите...

Не е сред санкционираните, защото е държавен глава. Санкционирани са най-близките му съветници. Идеята е ако реши да води преговори да е "оголен" от към съветници. Въпросните санкции са демонстративни и практически нищо не постигат, а дипломатически са приканване някой да се подчини на останалите. Цялата работа е абсолютен фарс.

Кога ще има рефрендум за присъединяване на БГ към РУСИЯ?

Те да направят за излизане от ЕУ, пък другото лесна работа

Бъркате. Пише се "когда"...

кога сме са отделяли. виж кви сме делани сите почти тук.

шефа на ДСБ ша го съди ли целуващия Бареков, че му сменя фамилията в ефир? Лозанов и сие има ли нещо общо или и ний можем да псуваме тук поне? нема ли тук адвокатин да каже ?

Би било интересно, какъв би бил резултата, ако в Република България проведем референдум с въпрос: С РУСИЯ или със САЩ?

Днес има соц.проучване 78 % за Русия.

2 милиона избиратели работят на запад и хранят боклуци като теб да продават история и държава. нема ли кой да го прибере тоз любопитен дето трябва да задоволят най подир?!

и... и без нас руснаците щяха да плямпат на китайски и да ходят омотани с жълти чаршафи. къв си ти бре, идиотино надупено!

Кой храниш ти бе па ляк западен ?

Лицемерна Европа!

Във вихъра на страстите постепенно се забрави началото на конфликта в Киев, когато Щатите твърдяха, че не стоят зад конфликта. Когато обаче играта загрубя и Путин предприе неочкван, решителен и много умен ход, маските паднаха и истината лъсна! Не само се видя, кой стои зад провокациите, но лъсна и марионетната зависимост на европейските бюрократи от САЩ, които са готови да продадат интересите на народите си, за да харесат на задокеанските господари! Добре, че в повечето европейски страни има и достойни хора, способни да отстояват интересите си в противовес на брюкселските бюрократи!

Наше дело правое, Бог с нами! Надо, чтоб все твари получили по заслугам!

добре че Путин ги ръчна европейците отзад, че беха забравили оти се сабрали и с нас тоже. туй ся с украинки за слугинки нема да стане , а?..като отървахме гъркините..хич ни и не бръснат за компот дори... Оставка!