Китай обяви готовност да помогне на Русия

Китай е готов да помогне на Русия, ако тя има нужда от това, но вярва че страната е способна да преодолее сегашните си икономически проблеми.

Обратно в новината

Коментари - Китай обяви готовност да помогне на Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В замяна на Сибир например....няма безплатен обяд

Най-мощната икономика, с най-многолюден пазар се обявява в защита на най-богатите ресурси - кой ли може да им дойде на помощ на останалите дудуци по света?

така, както е тръгнало може да се изпълни лелеяната мечта на поляците - тежки сражения на полско-китайската граница

САЩ не могат да имат край,защото те са целият свят;китайци,руснаци,араби,евреи,европейци,бели,черни и бенбени,така ,че преди САЩ биха изчезнали първо съставните и плочки,китай,русия и т.н.Жалко за осакатените ,червени мозъци!САЩ са модела и бъдещето на СВЕТА!

Мерси за такова бъдеще.

Успешни са, но те са дериват на мултинационалната Римска империя във възход. Сега почва залезът, след 2 поколения ще има твърде много непродуктивни хора с твърде много изисквания и привилегии.

Китай съвсем залупа Русия,превръща я в суровинен придатък на икономиката си и диктува цените на безпомощния Путин и му дава да разбере ,че втората велика сила,след САЩ е Китай,докато Русия е на нивото на Индия,след ЕС!

Знаех си аз, че БРИКС печели играта и води световното хоро.

БИКС!

Хапчетата!!!

Това е исторически акт! И краят на САЩ! Само гледайте оттук нататък какво следва!

Там вече е центърът на света! Блестящи хоризонти за живот! Терен за страхотни инвестиции! Чиста природа! Неизчерпаеми суровинни източници! Страхотни рускини! ЧАО НА СТАРИЯ, ЗАГНИЛ, УМИРАЩ КАПИТАЛИЗЪМ!

!

ще предложи помощ и на съседа си Финландия!

т.е. Китай е готов да купи част от Русия с големина според това колко са се осрали Путкин и компания

Що да не помогнат- Китай ще вземе под аренда Сибир и ще плаща на руссия за това....

Няма вакуум. Който не побърза, ще бъде изпреварен от конкурнцията. Китай веднага след референдума заяви желание да инвестира в Крим. 40 крупни бизнесмени долетяха в Москва за делови обяд с Путин. Най-едрите офшорни магнати вече си прехвърлят капиталите в Русия. Вход е пренареждане в планетарен мащаб. Само тъпанар може да бездейства.

Ами като си прехвърлят чак толкова капитали, къде са доларите, питам аз. И защо в усия не с епродават долари в момента. При този нисък курс на рублата сега е момента да съберат рубличите а руснаците. Не, уважаеми. В Русия има остър недостиг на валута. главно на евро и долари. Може би нямат проблем със северо-корейския вон, виетнамската донга или монголските тугрици. Все стабилни парични единици. Но проблемът е че такива пари никой не търси. Търсят се долари и Евро. Отвреме на време и японски йени, швейцарски франкове и юани. И в никакъв случай рубли. Приемането на желаното за действително води до неправилна оценка на ситуацията. И глупави решения. каквито напоследък взема Путьо.

Да не забравяме колко много хартия се изразходва за печат на долари! Скоро горите в САЩ ще свършат и няма да има хартия за долари...

и на Финландците да помагат!

Китайците /данайци/ са много коварни и опасни хора. Те не "помагат" безкористно. На източната си граница Русия има безскрупулен икономически гигант, който ще я води на каишка и "любезно" ще й диктува условия. Путин е елементарен и посредствен индивид, който съсипа отношенията и доверието с Европа за да се напъха в устата на змея.

какви данайци бе мен? данайците са семитски шитове от Африка, идват в Европа на Пелопонес и започва Великото Крадене на История и създаване на така наречената "елинска" измислица.

по този повод бих казал,че по-добре да съм в добри отношения със съседа си змей,отколкото със задокеанската ламя,която ми е никаква.И по същия повод-по време на санкциите инспирирани от САЩ,ЕС е намалил стокооборота си за Русия,а САЩ са го увеличили.Европа ще се усети,не бойте се!

Браво бе! Ти обиди една четвърт от населението на Земята.

Този филм сме го гледали! Москва демонстрира мускули, дрънка оръжие, напада този и онзи, а като се омаже хубаво, светът я спасява, само за да започне отначало след като се посъвземе.

След като наляха трилион и нещо долари в САЩ защо да не налеят десет пъти по-малко и в Русия.

На Китайско -Украинската граница,митингите на дружбата продължават вече 10 дена!!!

Дир, защо ми скрихте постинга? Темата е за помощ на Русия и коментарът ми е тясно свързан с това?!?! Да не говорим, за квалификацията му като спам. Нали не се опитвате да насочвате дискусията в посока, желана по някакви причини от вас.

Щото пишеш глупости.Оди си учи уроците.

Заради краха на рублата, китайци масово купуват жилища в Сибир!

В изказването на китайския министър има и други акценти-че доларът е несигурна валута /и затова от 01.01.2015 г.разплащанията между Китай и Русия ще бъдат в националните валути/!Изказването на Ван И е предизвикало голямо раздвижване на борсите!

Китайците не са от вчера!

след помоща за америка наред е русия!!! ,,как беше:,, двама се карат, третият печели,,???

Поне за сега китайците нямат намерение да ни слагат чипчета и налагат принудително фалшива демокрация по цял свят

Всичко вече се прави в Китай! Скоро и децата ни там ще правят! Затова ако Русия има нужда от помощ-това е вярната държава дето ще и помогне!

АКО АКО АКО ама гейовет не знаят ли че то цапа гащи и мирише или така са си разширили халките че вече нищо не усещат...))))

Китай са комунистическа държава. Поне така казват. Кой е най-големия враг за един комунист, знаете ли? Добре няма да ви мъча, ще ви каза. най-големия враг за комуниста е врагът с партиен билет. Опортюниста, ревизиониста, инакомислещия. нека да си спомним запоредицата погранични конфликти между ССР и Китай за неизвестния остров Даманский, на река Усури. Тогава СССР ги навря на Мурджо в ауспуха. А сега? Защо Китай ще помага на Русия. И ако ще помага дали ще бъде безвъздмездно Или просто ще си купят концеси в Сибир. или благоприятни търговски условия. Щото Русия освен петрол и газ няма какво да изнася за Китай. А Китай може да залее Русия с евтини стоки. Руснаците даже ще си мислят че са качествени - при техните боклуци... Китай знае много добре какво прави. И просто ще купи Русия. А Путьо доато се усети ще бъде късно.

започването на поста ти! Трябва доста да си се напъвал докато формулираш първото изречение! Е, и какво като Русия и Китай са се кютечили преди време? Та нали преди време САЩ и СССР бяха съюзници срещу Германия? А сега не е така, а точно обратното! Така че, разсъжденията ти са напълно безсмислени!

Той няма с какво да мисли. Изпълнява поръчки. Сега е дежурен.

Това че си прочел нещо е добре. онеможеш да четеш. Че много от избирателите на БСП-то не могат. Не е добре това че нищо не си разбрал. То не става само с пиене. И сляпа любов към Русия - трябва и акъл. Който някак си липсва в черените редици.

ТИ НА СПЕЦИАЛНИ КУРСОВЕ ЗА ПИСАНЕ НА ТЪПИ КОМЕНТАРИ ЛИ ХОДИШ?

Никъде новини за рублата,що така бе?!

5 4 рубли 1 $???

За два дена доларът се е сринал с 27% спрямо рублата!!!!!!!!!!!!

Торги ММВБ 54.703.85 67.175.3 та затова няма))))))

rado_7_6@

Китайските хуманитарни конвои щели да навлизат на малки групи от по десет милиона :)

Пак полвинчата новина, Ван И казва, че АКО ТРЯБВА, помощ тя ще бъде предоставена в рамките на ШОС и БРИКС, заради които и започна цялата тази дандания с Украйна, Русия, Китай (опит за майдан на чадърчетата), опита за преврат в Турция, който представиха нашите като "опит за преврат на футболни фенове". И премълчаха, че Ердоган за една седмица тегли два пъти майната на ЕС и Камерън. Но нали на нашите медии им е наложена цензура....си мислят че целия наръд е ТЪП.

както са ми казвали на мен, както са ви казвали и на вас "обещаното, не е като даденото"

Popa

Наивници! Китай просто предлага безплатно сиренце в капана за мишки, а плъшока Путин неминуемо ще тръгне да си го гризка! После кво става, когато капана каже "щрак"?

ми попадията с точилката щи спука задника кво може да стане))))))

Popa

И все пак, кой е най-близкият и основен идеологически противник граничещ с Комунистически Китай? Май само Русия!

Страната с най-малки енергийни ресурси предлага да подпомага Русия - това ми прилича на дипломатическа подигравка. А Китай отдавна претендира за руски територии - какво ще стане?

Русия продава най-вече енергийни ресурси, ако още не си схванал! А те са огромни!

Тя и Германия отдавна претендираше за руски територии?Че и Франция по Наполеоново време!

Китай претендира за Тайван. И за дяоудаю или както там се казва. И за едни спорни острови с Филипините. Точно към Русия няма никакви претенции. А ако си мислите, че на китайците им е тясно в Китай, погледнете справочника. Много европейски държави са по-гъсто населени от Китай. В списъка е дори високопланинската Швеицария.

... Китай има производства, които формират БВП ... оттам и самочувствието, че могат да помагат на потъващата Рашка, разчитаща единствено на търговия със суровини....

нали си цървулан ссъ супер-дупер-пупер индустрия що плачеш на чужд гоб бе гащник?

Popa

1.7 милиардния Китай души, скоро ще глътне псевдодържавата Русия ей така, за аперитив или за десерт! В Китай вече чертаят границите си с Литва, Латвия, Естония, Белорусия и Украйна! Това ще бъде "безкористата" Китайска комунистическа помощ - ликвидация на най-голямята и най-гадната империалистическа държава! И то с помощта на Пу-Ин, който е или Китайски или Американски агент под прикритие!

Ти си много посветен в плановете на партийното и държавно ръководство на Китай, че и във военното им министерство...

Той е По Пи Ча. Знае ги тези работи.Само дето не е научил, че Китай е 1,3 милиарда , но какво са за По някакви 400 милиона?!

Е, щом има руснаци с дръпнати очи, защо да няма европоидни китайци.

Фирмата "Роснефть" а погасила $7 милиарден кредит днес сутринта. Точка. Доларът поевтиня с 4 рубли, еврото с 5. Нещо крива им излезе сметката на западните икономисти май. А заявлението на Китай е своевременно и дори бих го оприличил като ураган, който след празниците остро ще се усети на западните борси.

Popa

Днес погасила, а утре може и да угасне! Гаранция - Франция!

Видяхме я на франция гаранцията-за нищо не става.

това на снимката, свиня ли е някаква, че не се вижда много ясно?

Да ти напомня ли това какво означава - че прословутият валутен резерв на Русия продължава да се топи доста по-бързо от очакваното.

Западните икономисти знаят, че валутния резерв на Русия се топи бързо а приходите в твърда валута намаляват. В един момент Русия няма да има доларчета да си внася жизнено важни за икономиката суровини и технологии. Какво ще последва според теб? Именно разпродаването на валута поддържа Рублата а това е целта на запада да свършат руските запаси от твърда валута. С други думи всичко върви по план, на Путин не му остава много време.

Popa

Китайският ураган от 1.7 милиарда души, като нищо може да помете 140 милионната псевдодържава Русия! А Борсите са последната дупко но кавала!

Псевдо държави! Хахахахаха

Китайското изявление май силно ще охлади мераците на Обонголенд. А и цената на нефта нещо започна да се тутка около шейсет и малко. Лошо се работи, другари, лошо.

Какво му е на китайското изявление, ще ПОМАГА на русия, до колкото може. Баси малоумния народ, значи според Китай ще го закъсате, но вие видяхте в това изявление заплаха за запада...

Всичко под 80 за барел е пагубно за Русия. А и Китай говори за помощи, не за сътрудничество.

Ле-лее! Доживях да чуя, че Русия имала нужда от помощ - и то, от Китай?! И какво й се е случило на Русия, че дотам я е докарала, да й се помага... Русия е всесилна! Тя е непоклатима като Северна Корея, само че стотина пъти по-голяма. Голяма работа, че глад ги натиснал... Ами, че те там редовно си спретват по някой глад, за да си редуцират пренаселеността - че били изпукали 2 до 5 млн. души, това за Русия е нормално... Икономиката им била страдала?! Бабини трънкини - че кога в Русия е имало икономика! Така че, хич да не ми ги разправят тия. Русия ще пребъде, ако ще и населението й да се върне да живее отново по дърветата. Важното е Путин да е в Кремъл.

Посмали малко....знаеш си.

Popa

Скоро и комунистическата КНДР се готви да предложи помощ на империалистическата Русия, ама само ако Путин се предложи на Ким Чен Ун! Гадни, перверзни комунисти!

Този се хвали, че соросоидите му давали по 20 долара на час. Те ако даваха по толкова тук щяха да списват само връзкарчета-въздухарчета. А теб като те гледам си някакъв изпразнил гащите от глад келяв пенсионер. Дано да ти плащат по толкова де, щото сега гробарските парцали като откраднат и парите от пенсионните фондове хептен ще я закъсаш.

За случаи като политиката на Путин народа се е изказал много кратко и ясно - "Може да се накъкаме, но няма да се изложим!"

За неразбралит. Ей путинофилчета, мног нещо се размечтахте. Нека да ви обясня. Китай е готов в случай на нужда да прати хуманитарна помощ на Русия. И забележете! Според възможностите си. Иначе Китай си върти търговия с нормалния свят и хич не му пука, че Путин е изперкал.

Popa

Прав си! Китай вече стяга "гуманитарные конвои" за Сибирь!

Тази реакция се очакваше.До сега Китай пипаше меко и дипломатично с намеци.Като разбра,че твърдоглавите западняци няма да мирясат,мина към по остър тон.Подобно изявление може да значи само едно- "ще си поискаме парите по американския държавен дълг и то в злато а не в шума".Стане ли това ще се размирише страшно,но вероятно китайците ще оставят света да посрещне кротко и весело празниците и тогава ще започне "изтупването на брашняния чувал"

Дам, само това може да значи. А не, че ще помага стига да не се засяга личния им интерес. А той е свързан със запада. Паси заухавите комуноиди има тука.

Popa

Вероятно под "изтупването на брашняния чувал", подразбираш изтупването на Русия? Щото няма как да изтупат Американците!

Изобщо не си наясно с т.нар. дълг. Това не са пари дадени на ръка, а са облигации и други ценни книжа, които носят пари на притежателите им. Това си е сделка и не може във всеки миг да стане "дай си ми куклите, на ти си парцалките, обичам те до тук" Има си пазари за сценни книжа, и т.н. и там всеки може да си продава каквото иска. Интересното обаче е, че Китай, а и други държави, продължават да купуеат такива ценни книжа. Явно знаят по-добре от теб защо.

Въпросът е какво ще стане ако престанат да купуват.

Popa

Докато лазиш по корем, няма как да падаш! Положението в Русия е абсолютно стабилно! Такива са указанията на другаря Путин - "Стабильность, стабильность и еще раз стабильность!"

Ти нали си с криле-летиш! Ама на къде и ти незнаеш!

Да живее напальон и другите след него!

Руската финансова система устоя. И Газпром и Роснефт си закупиха нужните валутни количества за да извършат плащанията по изтичащите кредити.

Popa

От Занзибар ли ги изкупиха, щото Запада и Америка не бутат?

От тоя на снимката!

Тази седмица по примера на КТБ е била атакувана най-голямата Руска банка. пуснати са слухове и са изпращани СМСси. Странно е как отново се превърнахме в лабораторни мишки.

Че спирали ли сме?

Китайците са хитри .Те знаят ,че ако бъде пречупена Русия ,която им пази гърба ,след това те са на ред .Китай е много по-зависим икономически от САЩ и Запада ,а и не могат да се противопоставят военно на САЩ .Най големите страхове на Бжежински от съюз между Русия и Китай се сбъдват .Опита за сриване на финансовата система на Русия се провали .На американците не им остава друго ,освен да се опитат да подпалят нова голяма война ....

За Китай се знае твърде малко във военно отношение.До скоро никой не знаеше числеността на сухопътните им войски.Що се отнася до военно противопоставяне миналата година Пентагона излезе с доклад оценка на военния потенциал на Китай по американски оценки.Доклада в публичната му част бе направо ужасяващ за САЩ.Макар и не в съвсем прав текст Пентагона признава,че Китай е "непобедим както с мирни така и с военни средства.

Popa

Всъщност доклада е смърно ужасяващ за Русия, коята граничи с Китай! САЩ нямат с Китай сухопътни граници, освен това Китай няма флот, но танковете им са като големите зелени скакалци! Акакто е известно, скакалците не могат да плуват, но без проблем се движат по сушата и я опоскват до дупка! Още повече, че Империалистическата Русия е най-близкият и основен идеологически противник на Комунистически Китай!

а кво става с курилските острови. япончетата кухи ли са? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нещо си пообъркал зависимостите. Това да не е лев марка? Доларчето като пада, петрола се вдига.

Китай, Индия, Бразилия, .... и Турция, Южна Корея, ... ще заемат мястото на глупаците от ЕС, САЩ, Канада, ... България, ... на пазарите на Русия и Евразийския съюз. После вече няма да има силно завръщане на тези марки автомобили, стоки, туристически услуги ... защото освен високи мита ще имат и силна конкуренция от местно производство и наложени марки на тези страни. Сърбия например се възползва от тази ситуация и изнасят рекордни количества месо, сега се канят и ФИАТ произведен там да изнасят, а ние ще бъдем верни на Брюксел и НАТО както навремето верни на Москва и Варшавския договор. После как ще постигнем растеж от над 0.8% - това никой не го мисли...

Popa

Сърбия изнася рекордни количества месо, купено в Европа, на цени двойни! Европа печели, Сърбия печели, руснака се облизва, Путин се кефи на глада на руснаците!

Дай цените!

Това са пълни глупости.Цените и количествата на вноса и износа и всичко останало са на бюрото ми.Такива цени няма.Бих изкарал на бял свят истинските и от къде и кой търгува с Русия,ама е служебна и търговска тайна.Нещата са много по нормални от това което се изнася в преса и други медии.А политическата пушилка е огромна.

Чета и в други англоезични форуми и се убеждавам, че злобари и умствени инвалиди като нашите фоби никъде другаде няма. При това не само мразят Русия, но мразят и собствената си родина. Да не припомням как дивяха преди Русия да отмени ЮП - как гадно миришела руската газ. Как може точно американци да говорят за Путин като Mr. Putin, а нашите непрокопсани комплексари само да се надпреварват да му измислят нови имена? Май мястото им не е пред компютър, а в зоопарка, но от другата страна на решетките.

Popa

Не нашите непрокопсани комплексари само да се надпреварват да му измислят нови имена! Путлер, Путлеризъм, Путин-200, Путитопитек, Путиномика, Пу, Пу-И, Пу-ыН, Путя, си го измислиха самите руснаци! Бългалите не са толкова умни! Справка - целият Интернет!

Шорошовите нпота щом вече и пенсионери са пуснали на амбразурата да заработват като тролове значи работата е станала съвсем дебела.

По-скоро е-изфирясала! Хахахах

Popa

Шорош плаща 20 долара на час, само глупендърите тук работят за Путиновите 20 рубли за 24 часа! 20 рубли = 50 стотинки! Според квалификацията и заплащането!

Метни от твойте 20 долара! Хахахаха Макар, че като те чета, ако въобще те чета, 3 ст по-ти прилягат.

ВАШИТЕ ПОЛИТИЦИ В БЪЛГАРИЯ И ТЕ ИСКАТ КИТАЙ ДА ИНВЕСТИРА В БЪЛГАРИЯ ... НО ИНТЕРЕСНО ЗАЩО КИТАЙЦИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ПУТИНОВ РОСИЯ ПРЕД "ДЕМОКРАТИЧНА" БЪЛГАРИЯ :)))))

За какво предпочитат русия бе оли?

Детройте, дай някоя рецепта как се излиза от фалит, че Перник закъса, и винкелите са кът вече.

да китай индия и русия са точно сили на доброто! индия е пълен хаос масови изнасилвания 40% от момчетата са имали хомосексуални връзки силно класово - кастово общество китай е липса на демокрация и свобода масови кланета хора изчезват в партийните централи айде европа да е много повече сила на доброто??

:D

Да на мен лично ми е много добре от Европа и много зле от Китай,Русия и особено много от Индия.

ами отиди и поживей известно време в индия и китай пък и в русия ама не в най-цивилизованите райони средно населено място

PP А забравих и кокошките ми и прасетата ми и те са признателни и благодарят най-сърдечно за европейските добринки.

Като цяло си прав, но според демократичните принципи-хората сами определят-как да живеят. Силовото налагане на определени виждания, някак не ми се връзва с демокрация.

Очаквам на някое заседание на Политбюро на ККП да се вземе решение да поиска дълга на мириканците към Китай от 1,2 трлн. и тогава ще има голям соросоиден плач.