Европейският съвет подновява санкциите срещу Русия

Европейските лидери се съгласиха за подновяване на санкциите срещу Русия. Премиерът Борисов заяви, че България няма да заема крайна позиция.

Обратно в новината

Коментари - Европейският съвет подновява санкциите срещу Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дет' се вика честито на печелившите. Идеален шанс за импортозамещението и за развитието на руската икономика. Дерзайте товариш Путин, сега е вашият шанс да задминете икономически Запада! А остава и да си вярвахте на приказките...

Виж сега,инженерец.Мои близки преди седмица се върнаха от екскурзия от Куба.Имаше и възрастни хора и млади.Възрастните казаха,че си спомнили за социализма в България,а младите гледали и невярвали как може да липсват и има ограничения първо на хранителни продукти,второ на свободно предвижване и комуникиране и други "социалистически"екстри.Още питат и се учудват,защо това е така,защо е онова.Те не могат да повярват,че може да има такива елементарни ограничения в ежедневния живот на изстрадалия кубински народ.

Не казвам, че да живееш под санкции е лесно и хубаво. Казвам, че не са ги пречупили всички мръсотии, които са извършени срещу тях. И все пак сравняваш Куба с коя страна от Латинска Америка по стандарт на живот? А помисли и за България: да емигрират 1/5 от населението и да се обезлюдят региони ли е била мечтата на Левски и Ботев?

След толкоз години управление на ГЕРБ и БСП пак добре, че и 4/5 са останали в Родината. А ти бил ли си в Куба? Мой много добър приятел работи в Хавана близо 10 години, та знам нещичко за живота там.

Инженерче,да Левски и Ботев не искаха Сталински ботуш да ни мачка от 44 г. та до сега с КГБ и ДС и нищо ново всички ограбиха всичко. Те нямаше да оставят Тошо 40 г. да е ПАША и мизерията на обеднялия от войната мужик да е и у нас. Лагерите и сатрапщината....!

Една островна държавичка Куба без ресурси е под санкции 50 години, Сев. Корея стана ядрена сила и построи повече от нас ... няма и няма да има ефект от тази тъпня, освен увеличаване на печалбата на САЩ, Китай, Турция, ... за сметка на страните от EU

Куба никога не е била под санкции, целият свят търгува с нея, изключение правят само САЩ и виж дереджето и сега!

Американските братушки освободиха кубинците от 500 годишно испанско робство и създадоха държавата Куба! Как им се отблагодариха кубинците?

Васалите от ЕС вечно са в стойка "партер" спрямо САЩ!!!!-за съжаление Брюкселските бюрократи въобще не ги интересува бъдещето на 28-те страни членки!!!!Просперитета на ЕС НЯМА място в приоритетите им!!!!!!

Санкциите срещу кочината ше останат докато не върнат откраднатия Крим и не платят репарации на Украйна

мануелчо, не ги подновява , щото не ги е отменяла! продължава ги, дете неуко! подновява и продължава са различни неща!

Санкциите срещу агресора Русия могат да отпаднат само сле като Русия си изтегли войските от Донбас и Крим

Би ли отговорил на въпроса ми по-долу?

Нормално е да не ти отговарят на тъпи въпроси. Къде запоследно САЩ анекрираха територии, към САЩ ?

А защо няма санкции срещу световния терорист Америка???

Понеже не получих логичен отговор, пак да попитам. Санкции.. ОК. само един въпрос. За кои други държави може да се използва термина "окупирал чужди територии" и какви са санкциите срещу тях? И те демократични ли са или са тоталитарни?

Окупирани от САЩ още от 1945г са Япония , Германия и част от Куба/база "Гуантанамо/!!!Още да ти изброявам???Дебил-100%!!!!!!!

Добре си се подписал, като дебил100% Да беше прочел поне въпроса ми...

абе Боко, ти мъж ли си или ла й но на дъж па стани и кажи на тоя кретен от снимката какво мисли народа, дето те е избрал , бе. стига само се прегръща с тия кретени и трошиш само народна пара

Еврогей-кретените вместо да извадят очи на Путин, му изписаха вежди с тези санкции ....

самозабравили се Европейски диктатори.....опомнете се....

Хората не трябва да се чудят на привидно странните събития които стават по света защото те имам логическо обяснение. Вавилонската блудница с която Бог нарича духовният аспект на папството и която черпи с виното на своето разпалено блудстване (гибелни езотерични учения) царе и народи, и която сключва нечисти договори с тях за да постига своите сатанински цели, понеже змеят (Сатана) и е дал своят престол, сила и власт за да получи чрез нея поклонението на света като гог в денят за езическо поклонение на слънцето неделя чрез белегът на нейният авторитет "неделният" закон, контролира почти всички значими политици в този свят. Те искат да наложат новият сатаниски ред - цартвото на луцифер Вавилон, чрез узурпиране на финансовата, политическа и духовна власт и да предложат като "решение" на контролирания хаос който създават в Божият порядък на Земята като предпоставка, царството на падналият в грях и непокаял се заради егото луцифер, който не може да спаси дори себе си от справедливот Божи съд. И ще успеят за малко защото Бог ще им позволи това докато се изпълни времето на езичниците, за да тества всеки един човек в трудна житейска ситуация във вярата, защото тогавас човек проявява истиснката същност и вяра. И който опази докрай Божиите заповеди и вярата в Исуса Христа ще получи венецът на живота. Над него смъртта не ще има власт. Но който се поклони на тленният грешен човек и приемем белегът на автоприте на блудницата на челото си , което е симовл на съзнателните решения и вярата на човека, или на ръката си което е символ на действията, изпълнявайки човешки заповеди и традиции, ще пие виното на Божият гняв, което е приготвено чисто в чашата на гневът Му. И ще го постигнат последните седем язви на Бога, който ще унищожат всички непокаяли се до краят на благодатното време грешници. Идват времена на изпит и на съд.

Българите като че ли се надяват от един буквален ПРОСТАК като Борисов да заеме някаква позиция или да има изобщо достойнство присъщо за човек.Дори в Русия гледат на него като на едно даже не бих казал НЕДОРАЗУМЕНИЕ.Това е долно и срамно явление в българската история което обаче носи твърде много печални последствия за страната.

Този премиер, с твърде ограничен интелектуален потенциал, се опитва да е въжеиграч. Нито го може, нито е от полза за България. Напротив, отявлените му проруски действия ни отдалечават от модерна Европа и ни вкарват в руското вонящо блато, в което се намират само оръжия, глад и мизерия, безкрайна тирания и мракобесие. Та това си е чист руски агент, който проваля България.

Борисов се е въздържал !? Най-сетне някаква позиция !

Защо не пробваш?

Какви санкции, бе? Да се водим по акъла на шляхтичите и Туск ли??? Хайде, дръжте се прилично!!! Бойко-о-о, Бойко-о-о, ще ти уде дирника ядове!!!

Абе след като санкциите са безсилни срещу могъщата Матушка и са признак на еврогейско и краварско безсилие, що се косим ние, путинофилите. Ми ето, Той е световният супермен, мъжествен, атлетичен, с хладен и остър ум, единственият миротворец. Оставете ги сдуханите западняци, нали така и така си загиват, Путин обеща на народа си само хубави неща, след като го изберат отново.

Бат Бойко каза да не заемаме крайна позиция, ама нещо се обаркал, ние моем да заемем само дънна позиция, оти сме на дъното а по делбоко нема каде да паднем.

Браво баце, само така трябва да се постъпва с някои фашистички държави, а ние трябва да си гледаме нашия интерес!

Аха, полегнала Тодора.....

Да се чуди човек това Европейски съвет ли е или американски изпълнителен орган..

че Европа има много по-голям интерес от тези санкции бе муньо :) Какъв американски орган бълнуваш ? Вчера беше Украйна, Молдова и Грузия, утре ще е Букурещ и София.Злото трябва да се спре навреме! Да ти го нацепиме В ТОЧКАТА да ти го нацепиме путинопоклоническа!

абе дори западни журналисти правеха репортажи в Крим , ходеха и разпитваха навсякъде хората как са гласували ,как живеят , какво мислят , имат ли натиск от Москва и бяха учудени че всички са доволни от референдума и присъединяването . абе от къде сте толко тъпи, Да ти го нацепъ у гз ,бе 86 повтарям за кретените - западни жирналисти и американци имаше.

ауууу, ама как може такова нещо?! т.нар. български прецедент, избран лично от решетников и нинова, не къде да е, а в "русколюбива" полша ви каза да се отменят незабавно санкциите срещу матушката му русь. а вие пък изобщо за слива да не го бръснете и да правите точно напротив!!!!

До До сега прекалено ( нерегистриран )15.12.2017 10:13 И не са само българските домати, товарищ руснак! Колко видове цветни метали се добива ха в България по соца и как, къде, защо и поради каква причина заминаваха с влаковите ешелони за ссср, а? Ако ссср не бяхте ограбвали България над 50 години, до сега България щеше да има развито машиностроене и собствени авиационни и автомобилни заводи...Хем сте крадливи, хем сте нагли, хем сте цинични, а после изисквате от нас, българите, да ви обичаме... Няма толкова нагли хора като вашата порода!

Че ние имахме развито машиностроене ! Руснаците ни го развиха ! И автомобилостроене имахме - строяха се товарни автомобили (Шумен), автобуси (Ботевград), самоходни шасита, бронетранпортьори (Ч. бряг). И какво ? Дойдоха западняците и всичко сринаха !

Приятелю 111, не знам колко си на години. Какво помниш лично, и какво си слушал да ти пее радиото но аз да те питам нещо. Двайсет и осем години вече градим " демокрация ". Сравни България сега с България от деветдесета година и признай честно колко напред сме дръпнали. Хайде сравни сега България от 1945г. и България от 1973год. / двайсет и осем години след това / Какво беше построено за 28 год социализъм, и съветски "грабеж", и какво сега след двайсет и осем години братска американска помощ.

аце , понеже си тъп и се пробваш и да си хлъзгав ще ти кажа , че или гласуваш за санкциите , или против , такаво позиция ''не краен'' нема.

До Реалист ( нерегистриран ) 15.12.2017 09:50 -Международното публично право, а не руските сайтове вконтакте. ру и звезда, ру казват каква е правната дефиниция на думата окупация. Като не Ви харесва русия да е сочена за окупатор, нека путлер да пусне Крим на Украйна и да се възстанови законното правно положение на Крим- неделима част от държавната територия на Украйна.

...Наложените санкции изтичаха през януари 2018 г., но решението от 14 декември бе да бъдат удължени с нови шест месеца. Причината за това са руските действия в Крим, определени от международната общност като анексия на полуострова.... Кратко, точно и ясно за абсолютно всеки. Докато русия не върне Крим на Украйна, ще има икономически санкции от ЕС за русия...

Русия няма "да върне" Крим на Украйна никога. Няма такава опция. Все едно САЩ "да върнат" Хавайските острови. Това е ясно за всички. Ами ЕС да търси други обяснения за санкциите, защото ЕС ще се свърши, но Русия няма да се свърши. Хеле пък от санкции.

Германия са изгубили от тези санкции - десетки милиарди евро. А в същото време чуждестранни инвестиции в Русия са се увеличили трикратно.

И потекаха реки от мед и масло Само дето МРЗ-то е наполовината на българското! А 200 г. "екомасло" в магазините на Стерлигов струва 33 БГ лв., имам снимка от витрината, ама ДИРа не пуска снимки!

Така е, миналата година инвестирах 1$, тая година 3 рубли!

Петкратно що не? Вярвай си - дори руснаците не инвестират в Русия..

Според Бойко БГ не трябва да взмеа категорична позиция. А каква опо-категорична позиция от подкрепата на санкциите. Та значи кой е БГ представителя който е гласувал ЗА санкциите и не е послушал Бойко?

Той Тиквата си е охлюв ...

Браво, санкции до дупка или докато Путин не върне Крим на немците!

Санкции.. ОК. само един въпрос. За кои други се използва термина "окупирал чужди територии" и какви са санкциите срещу тях?

Да бе, що Русия не въведе санкции срещу Америка, дето е окупирала Япония, Южна Корея, Франция, Германия, въобще половината свят? Толкова ли са тъпи и безпомощни братушките?

Ребята давайте жить дружна

Все дайте, дайте, дайте! А кога ще има на, на, на?

много получихте, когато по време на Живков препродавахте в трети страни нефтени продукти, когато ние вие дадохме лицензите на производство на руско оръжие. Щяхте да имате сопотските заводи друг път, на куково лято...

за падане на санкциите не са изпълнени. Затова ще продължават и тука няма крайна или безкрайна позиция,а изпълнение на условията, изтегляне на Русия от Крим.

Какво бръщолевиш? Крим е руски ...

Когато Сталин изгони татарите от Крим

че Путин е невинен..

И що да се изтеглят? Та Щатите да си построят военна база там, на територия населена на 90% с чисти руснаци? Подарена на измислената държава Украйна от пияния украинец Хрушчов, във времена, когато в рамките на СССР това нямаше никакво значение?

Не знаех че кримските татари са чисти руснаци!

България трябва да работи за отмяна на санкциите срещу Русия. Нали и Президента каза същото? Противоестествено е точно България да гласува за санкциите, докато тези, които ги налагат се възползват привилегировано от търговията с Русия. А именно Германия въпреки санкциите одобри строежа и започването на Северен поток-2, САЩ си купува руски ракетни двигатели и всчико необходимо за самолетната си индустрия и т.н. Тези санкции са фалш и менте

Горките руснаци, завалиите точно на нас разчитаха да бъдем троянски кон в ЕС, ама ние и това не можем /след 45 години руска некадърност тук/ Преди няколко месеца върховния ни главнокомадващ президента се изказа категорично против санкциите, ама го направи в Полша, хем отчете дейност пред старите спонсори, хем реакцията беше по вкуса на силните на деня американци и германци! А сега и Боко по соломоновски няма да бъде категоричен, нито против санкции, нито за санкции! Голяма руска мъка след като за категорична позиция в ЕС трябва да разчитат на византийци и маджари, ама каквото сам си направиш никой не може да ти го направи!

Русофилистиците се изпонасраха а прецедент-пилота получил инфаркт от лошата вест за господарите им.

Kакво може да се очаква от тъпи американски подлоги!!!

Все повече приличат на дебили от ЕС. Давам им максимум 3 години до разпада

Руснаците пак са напълнили форума. Пишат ли пишат ама си стоят в Булгария и не искат да чуят да се върнат при малкото гущерче с свински очички.

Аз ще отменя всички санкции, вие само гласувайте за мен! Ще ви вдигна и заплатите. Ама после.

Положението в ЕС е "Аз ли карам"...

Интересно, защо ЕС не наложи санкции на Русия, като СПРЕ да купува природен газ?

Търси се изгодата единствено и само, личната изгода.

Браво на европейските лидери за това решение! Само така можем да спасиме руският народ до мре от глад, като ги санкционираме и да се осъзнаят че са ръководени от безотговорни хора, на които им е все едно дали руският народ мре от глад или не, важното е да си продават ракетите и да тънат в разкош. Браво на Валери, Волен, Бойко и Каракачанов - само така и смело напред! Никаква аванта за комунягите и депесарите вече! Дотука с властта! Никога повече да не позволяваме комунисти да ни управляват и да грабят България !!! Изискайте им сметка сега, не за всеки лев, а за всяка похарчена и открадната стотинка !!!

По-скоро си идиот доскоро, идиот и сега.

Ako Украйна бе нормална държава, може да се приеме, че Русия оказва натиск. Но украинските радикали се държат нагло и провокативно. Извършиха кървав преврат, контролиран от тези, които сега налагат санкции. Наложиха беззаконие, терор и репресии. Само в Харков безследно изчезнаха 500 човека, които близките напразно издирват. А ЕС и САЩ подкрепят киевската хунта с оръжие, кредити и военни инструктори, а налагат безсмислени санкции на Русия. Резултатът е плачевен - Крим отново е руски, Донбас никога няма да бъде част от Украйна. Този процес се развива в Хесон, Одеса и други области и градове.

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА УКРАЙНА- ТОВА Е ГЕОГРАФСКО МЯСТО КЪДЕТО ВЪРЛУВА ФАШИЗЪМ И НАЦИОНАЛИЗЪМ...ТОВА Е РУСКАТА МАКЕДОНИЯ!

Явно това е истината за искуствено създадените държави.

Украйна не е нормална държава заради зловредното руско влияние. Но поне има шанс да стане.

В Е.С тоталитарните гниди са в пъти в повече и по Тоталитарни от онез от времето на Живков . Казва се ,че имало едно време имало Червена Номенклатура а сега каква ИМА ? Шайка управляващи получаващи Купища пари а хората тънат в Мизерия . Евродепутати , Еврокомисари - като политкомисарите едно време получаващи купища пари за нищо . Та колко получиха Склещеняка Ромпой и Мазния Барозу а Туск колко получава . Е.С създавате послушници в пъти по-Уяли се от онези от Едно време ! Да ви пикая на Е.С и на Тъпата Демокрация защото такава няма !

Набивай си праза в горния и задния отвор на тялото и се радвай, че вожда поне праз ти е осигурил. Без пръжките :)

В сравнение с путкин са бедняци

Лидери, лидери - ама жалки! Жалки, жалки - ама лидери ! Да му ее-еш края крив ...

От рано сутрин са събудили соросоида по тревога! Днеще има банички с козяк кисело мляко!