Ню Йорк таймс: Гърция се върна в ЕС по въпроса за санкциите

Европейските външни министри се опитаха вчера да изградят единен фронт срещу Русия заради Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Ню Йорк таймс: Гърция се върна в ЕС по въпроса за санкциите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви условия бе фрау Меркел, какви реформи, каква приватизация искате от Гърция? Видяхме вече, какво искате безпардонни, вече съвсем открито действащи, безсрамни колонизатори. Нахвърлихте се като псета на мърша върху бившите соцстрани. С отвратителното лицемерие и лъжи на неоколониализма. Бяхте почнали да изгладнявате без безплатните потоци от бившите ви колонии. И благодарение на продажните, добре заплащани от вас наши правителства, унищожихте икономиката ни, енергетиката ни и всички социални придобивки. Живеем БЕЗ ДОСТОИНСТВО - като скотове, зъзнем, опростачваме се, ядем вашите канцерогенни ГМО-та, залъгвате ни със свобода на наркоманията, педерасията, идиотска сексуалност Вашите ИНВЕСТИТОРИ, за ЦЕНТОВЕ закупиха обекти за милиарди,но печалбата почти изцяло отива във вашите държави, за вашите граждани. Искате още приватизация, за да купите на безценица и да стане ваша, на вашите държави собственост, собствеността на източноевропейските държави.ЗАВИЖДАТЕ ДОРИ НА МАЛОМЕРНИТЕ НИ ПАНЕЛКИ И внушавате на нашите продажници най-безчестни начини да ни ги отнемат. НО ВИЕ САМИТЕ НЕ ПРАВИТЕ РЕФОРМИ. ВИЕ СЕ СМЯТАТЕ ЗА ПРИМЕР, ЗА ВЪРХА. Това е НЕОКОЛОНИАЛИЗМЪт изкупува на безценица собствеността на държавите и всъщност те стават тяхна собственост. А колко германски и американски(на САЩ) обекти са БЪЛГАРСКА собственост???!!! Това е кървавият звяр неоколониализъм - ЗАЩОТО И ЧОВЕК, И ДЪРЖАВА БЕЗ СОБСТВЕНОСТ СА НИЩО ПЕПЕЛ, ТЕ ПРЕСТАВАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА Е ЦЕЛТА! А ако се противиш, ако си богата суровинна база, но искаш по право да я ползваш за свои цели, за своя народ тогава започва отвратителния неоколониален тероризъм с кървави средства, масирано изтощаване на икономиките, предизвикване на недоволство в населението (разбираемо - животът е един и кратък ), безжалостни и безогледни масови човешки жертвоприношения. ТОВА Е НЕОКОЛОНИАЛИЗМЪТ!!!

в шведски новини говореха за волна се надигаща в ЕС за подкрепа на Путин и политиката му. Така че много скоро ще има промени кем подобро. Само натовските щабове в България и други новаци, се организират за запознансто с театри на бъдещи военни действия, както го казват генералите.

Това изобщо не е вярно. Но все пак нека не забравяме, че сме във война-информационна.

Нов провал на путин.

В бездънната яма Гърция, умния не би инвестирал, плюс това византийците, са хитри и непостоянни.

В Италия опозиционната партия Движение пет звезди призова жителите на страната да подпишат петиция за провеждането на референдум за излизане на държавата от еврозоната. За два дена тя е успяла да събере 50000 подписа. Лидерът на Движението Бепе Грило заяви, че партията му има намерение да постигне разпространяване на демокрацията в Италия. По думите на представителя на партия Луиджи ди Майо референдумът ще е крачка на Италия към придобиване на собствени суверенитет.

Гръцкия Бареков

Това което мен ме тревожи най-много е,че каквито и санкции да измисля и прилага ЕС и САЩ ,Путин ще направи това което е решил.По всичко личи,че не му дреме за запада и това е страшно,защото може да стане голям сакатлък в Европа.Няма нищо по-страшно от войната,а спомените за нейните ужаси са все още живи на нашият континент.Дано разума да надделее и нещата да се нормализират,защото няма нищо по-зловещо от това да изпращаш децата си на фронта.

Логично - Русия няма, а европа има пара. А рублите освен за подпалки и тапети за друго нестават. А дори и малките деца знаят, че няма по-големи среброюбци от гърците.

наивник, простително е на малките деца, какво се навряваш тук сред големите.

но не ще да купува гръцка стока, а Русия готова да купи цялата им стока 30 години напред, със злато, ако искат, и вече са поискали.

Много шум за нищо...

Това си е интерпретация на в. Ню Йорк таймс. Обаче Гърция, начело със Сириза, няма намерение да бъде просто овца от едно тъпо стадо с хитри овчари.

Да,може и вакло агънце,ще поживеем,ще видим!

Много закъсняла статия на Ню Йорк таймс. Гръцкия външен министър отдавна се похвали : " Съвета на министрите на външните работи на страните от ЕС прие съгласувано комюнике за ситуацията в Украйна едва, след като в него бяха отчетени всички предложения на Гърция, в това число беше премахнато изискването за приемане на нови санкции срещу Русия" Явно това имат предвид в Ню Йорк таймс, като казват, че Гърция се е върнала в ЕС.

Може би смисловият превод ще да е бил "си го върна на Европа".

Гърците дебело се похвалиха, че са спрели санкциите срещу Русия. А сега де? Те са прави, ако се гледа съдържанието на новината.

Забвно е. НЙ-таймс пише, че Гърция се е върнала по отношение на санкциите, а Блумбърг и Ройтерс, че заради Гърция, министрите не са успели да постигнат единодушие и затова не са удължили санкциите с 1 година, а само до април... Но, пропагандата си е пропаганда - след малко "недоразумение и забавяне" и ще "уеднавят новините". А гърците - ще получат своето. Руснаците им обещават финансова помощ, ще заковат газовия хъб на турско-гръцката граница, а и ще постигнат това, на което в Атина му викат "взаимоизгодно споразумение по дълговете". Така се защитават национални интереси - като Гърция. А наша Роска - "богати сме на шистов газ"....

Извинявам се за грешката - написах Роска, а трябваше да напиша "наша Бойка".

Грешни са ти анализите, гърците ще си плащат безплатните обяви, независимо дали на власт е Сириза, Кириза, или Мариса Майер.

За обявите не знам. За дълговете - ще видим. Мисля си, че ще платят, но ще им ги опростят частично. Ципрас е пределно наясно, че ще трябва да пати нещо и въпросът е, колко голямо ще е това нещо. Но че няма да си върнат дълговете на 100% е повече от ясно. Не съм видял досега никое изявление на западен финансист, който да не казва това. А товите анализи са си твоя рбота.

Ами да им е честита братската прегръдка с руската мечка!Млади политици без опит са новите в Гърция,та затова в първите месеци на върха в държавата,морето все още ще им е до колене.

много по-богат от българският, като се вземе предвид, многогдишната революционна борба, военна диктатура и др.

Статията е дрън дрън че пляс. Русия има собствена позиция и изобщо не и трябва да търси партии в ЕС. Тъпотиите и драсканици писани по поръчка край нямат и ще тежат на съвестта на жалките човеченца списващо ги и поръчващи ги.

Разбира се , че Русия има собствена позиция, а тя е да разбие единството в ЕС и в края на краищата да се разпадне! Затова в Москва им всеобщо ликуване, затова, че Сириза печели изборите! Получи се обаче дрън дрън,че пляс, номера не мина, Сириза заби на Путин един як отзад!

Много точен ник !!!Поздравления !!!

В Гърция никога не е имало никакво значение някой дали е ляв или десен -ама никакво. Всички те правят едно и също -яростно защитават интересите на страната си. И извличат повече от възможния максимум от всичко. Сега със сигурност ще изтъргуват позицията си относно санкциите срещу многомилиардни облаги. И затова са добре! На нас Хилари дойде,наби канчето на Бойко,спря ни АЕЦ Белене (безплатно) и си отиде. Миналото лято дойдоха сенатори,вдигнаха в неделя Орешарски,спряха ни ЮП (пак безплатно) и си отидоха. Юнкер пък преди месец потупа Бойко по рамото за спрения проект (отново безплатно) и си го изпроводи с празни джобове ,та ние трябваше да теглим заем,за да си закърпим бюджета...! Ами без голям международен енергиен проект,то ние няма и как да сме добре де -занапред ще е така -заеми (но за разлика от гърците, на нас стотинка не са ни опрощавали никога). И за какво да го правят,като нашите се явяват с предварително свалени гащи? Ние имахме повече възможности от гърците да сучем от две цицки ,ама сега сме без нито една,а те пак ще се нагласят на двете -били си с русите едно,имали еднаква религия и т.н. ,а ние сакън да не каже някой,че сме "троянски кон". Та какво като каже.? Ето гърците не са,но сами раздухват че са,за да има "умилостивителни" траншове -така повече ще те уважават и ще бъдат по-щедри и двете страни.

ЕС непрекъснато диктува, поставя условия, ограничения, изисквания за реформи, Меркел иска приватизация? Видяхме вече, какво искае безпардонните, вече съвсем открито действащи, безсрамни колонизатори. Нахвърлиха се като псета на мърша върху бившите соцстрани и Източна Европа. С отвратителното лицемерие и лъжи на неоколониализма.е Започнаха да изгладняват без безплатните потоци от бившите им колонии. И благодарение на продажните, добре заплащани от Запада наши правителства, унищожиха икономиката ни, енергетиката ни и всички социални придобивки. Живеем БЕЗ ДОСТОИНСТВО - като скотове, зъзнем, опростачваме се, ядем техните канцерогенни ГМО-та, залъгват ни със свобода, е, да -на наркоманията, педерасията, идиотската сексуалност Техните ИНВЕСТИТОРИ за ЦЕНТОВЕ закупиха обекти за милиарди,но печалбата почти изцяло отива в техните държави, за техните граждани. Искат още приватизация, за да купят на безценица и да стане тяхна, на техните държави собственост, собствеността на източноевропейските държави.ЗАВИДЯХА ДОРИ НА МАЛОМЕРНИТЕ НИ ПАНЕЛКИ И внушават на нашите продажници най-безчестни начини да ни ги отнемат. НО ТЕ САМИТЕ НЕ ПРАВЯТ РЕФОРМИ. ТЕ СЕ СМЯТАТЕ ЗА ПРИМЕР, ЗА ВЪРХА. Това е НЕОКОЛОНИАЛИЗМЪт изкупува на безценица собствеността на държавите и всъщност те стават тяхна собственост. А колко германски и американски(на САЩ) обекти са БЪЛГАРСКА собственост?! Това е кървавият звяр неоколониализъм - ЗАЩОТО И ЧОВЕК, И ДЪРЖАВА БЕЗ СОБСТВЕНОСТ СА НИЩО ПЕПЕЛ, ТЕ ПРЕСТАВАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ. ТОВА Е ЦЕЛТА! А ако се противиш, ако си богата суровинна база, но искаш по право да я ползваш за свои цели, за своя народ тогава започва отвратителният неоколониален тероризъм с кървави средства, масирано изтощаване на икономиките, предизвикване на недоволство в населението (разбираемо - животът е един и кратък ), безжалостни и безогледни масови човешки жертвоприношения. ТОВА Е НЕОКОЛОНИАЛИЗМЪТ!!!

Един пример как се прави политика и защитават интересите на избирателите! Днес говорим едно, утре друго! Дано поне цената в стотици милиарди да си заслужава

Атина ще продължи да работи с партньорите си в ЕС, включително - МОЖЕ БИ - по обслужването на дълга си.

Никой ли не забелязва, че "гърците били принудени"? Край на свободата, на дискусиите, на опозициите. Един е бог - ЕС, и да нямаш други богове освен него... През 89-та искахме свобода, а не смяна на господаря!

Уважаеми, четете фактите, не интерпретациите на САЩ за "крайно-дясното правителство".

Точно това е нещото,което ме тревожи и мене -против това се борехме-против чужда зависимост ,против цензура ,номенклатура и прочие,а сега всичко това е в пъти по-силно отпреди-:( Ако изключим Швейцария ,няма на света демокрация никъде! Вече започнаха и съвсем явно да си го правят -извиват ръцете на някоя страна,докато тя не изкаже "правилното" мнение -:( Ужас!!!

Може ли малко уточнение от редакторите на ДИР-а? Последно в Гърция има новоизбрано крайно дясно правителство или изборите е спечелила ултра лява партия?

Не става ясно

ЕС ще опрости дълговете на Гърция срещу нейната подкрепа на санкциите срещу Русия. Така, де! Политиката е сделка. Само нашите лалугери не се пазарят в полза на България, ами послушно отказаха ЮП, заедно с транзитните такси за газ към Европа.

Е, гърците са по-тъпи от нас. Излъгаха ги с гръмки обещания. Ако бяхме като тях щеше да ни упровлява някой Болен Капут

Византийците са велики-сега ще им опростят дълговете,ще им дадат отново пари,после пак ще ги опростят и така...Гърция е фалирала 7/седем/пъти и живеят седем пъти по-добре от нас.Сменят правителствата като носни кърпи и си живеят царски.Там няма наши,ваши-има само интереси.

Едно е да обещаваш, друго и да изпълняваш. И в България е пълно с политически тарикати. Някой вече са в Брюксел.

Това ми е хареса "..... включително - може би - по обслужването на дълга си. " Т.е. няма значение дали Гърция ще върне милиарди дългаве - важно на Русия мръсно да правим. И как след това да не смятам че Европа действа под каишка на САЩ.

Баааахххх мааа му пълно с рускини.Мнооо ви падна гарда еййй.У Поморие циганите голем берекет видяха

За сега, Сириза държи прекрасно фронта срещу бандеро-фашизма. Вместо днес да приемат санкции, както казаха - ще ги приемат и ще гласуват дали чак на девети. А вече се мярна новина, че Порошенко иска пак среща за мир в Минск.

А през това време долара ще изгниее съвсем, рублата ще се въздигне и Ленин ще оживее

В Гърция минималната пенсия е 500 евро - 40,000 рубли. В Русия мин пенсия е 6,500 руб (80 евро). Обаче Русия ще помага на Гърция Смях

В Гърция има 30% безработица, в Русия 5%, Гърция има 350млрд дълг, Русия 400млрд валутни резерви, в Гърция няма нефт, газ, метали... Бегеец, айде иди да пиеш хапчетата?

Ти,плебей,долу виждаш аритметиката?Или от Родопите няма ясни цифри?

Пълна санкция за Русия да спрат и ГАЗА да им купуват

Спрат ли да купуват ГАЗА, ще минат на надървени въглища.

Напротив- Кипът, Израел, Румъния, Азърбайджан чакат само изтеглянето на газпром, за да се настанят на негово място. Тръбите на газопроводите в държавите- членове на ЕС са си собственост на тези държави, а не руска собственост- по тях спокойно може да тече и неруски газ,при подписани договори за доставка на газ от други държави:)

При тази "загриженост" на ЕС за Украйна, защо "украинците" от областите на които се извършва етническо прочистване бягат в Русия, но не във "високохуманния" ЕС? Защо при сегашната усилена мобилизация от страна на еврейско-хазарското управление на Украйна, дори и призованите в армията от западните области отиват в Русия но не и в ЕС. И понеже полският евреин Туск е еврокомисар, защо Полша не дава визи на мъже във възраст подходяща за военна мобилизация? А европейските външни министри да си гледат собствените страни, защото това ще им се наложи до няколко месеца.

Няма как да бягат украинците в "хуманния" запад, в момента Полша и околните страни масово им отказват визи. Мобилизираните бягат с цели автобуси в Русия, където ги пускат без международни паспорти.

И что така Полша да не подкрепи украинските бежанци. Виж как България приема на талази.

За да те се върже някой на манипулациите, трябва да се ограмотят цветнокожите и баба Вуна да чете по форумите. А защо си се кръстил на герой на Чандлър, това пък хептен няма да схванат.

Може би предпочиташ да се "кръстя" Йешуа Моргенщерн, Или Христос Утринна звезда. Това, че обичаш да четеш криминални романи е хубаво, аз също харесвам Чандлър. Но ника няма нищо общо с героят на този автор. Просто, показателно е еврейското участие във всички унищожителни за хората процеси по света от древността до днес. За това е и този ник, да сигнализира за опасността.

Няма шанс Гърция да просъществува без Европа.Я колко пари наляха във фалиралата и икономика Европейските страни.У нас путинистите пляскаха с ръце аманяма да я бъде тяхната.Видя ссе,че Гърция няма да се изолира от Цивилизованият свят заради путинова Русия.

Значи европейските страни ще продължат да наливат пари в кофа без дъно. Така няма да изолират Гърция от цивилизования свят. Ех, такъв цивилизационен избор и за България, но като тези компютри отчитащи броя на гласовете грешно са програмирани, ще бъдем послушни и винаги упреквани, бедни иизчезващи.

"Икономиката на Русия е загубила приблизително 200 милиарда долара в следствие на комбинирания ефект на санкциите на Запада и ниската цена на петрола, заяви в интервю за телевизия CNBC министърът на финансите Антон Силуанов и добави, че тази сума "може и да е по-висока, но не много".:D :D :D

Икономиката на ЕС заради спекулациите на фондовия пазар в САЩ през 2008г. загуби над 1трлн. евро, и още не се е оправила. Целия масраф на алчните кравари го платиха милите им съюзници тук.

Да ви кажа ко стана оня ден.Комшиятабай Съби де беше партиен секретар у консервната фабрика знаете го тоя де не му втаса зелето зимъска от де го беше намерил дигнал гръцкото знаме у двора си и се съблякъл по кюспети играй сиртаки и чупи чиний на поразия.После разбрахме че се радва щот от Позитано му са се обадили че ЕС се разтурва САЩ бегат през океана а България става съвецка республика.Днеска дреми пред тех като кълвана мисирка и чака некой да го закара до града да купува чиний щот жена му врачанката ще му одере кожата ако довечера се прибере без чиний.Ей затва язе си пия рикията и с политика ни са занимавам

бай Василе, защо САЩ бегат през океана, нали те са си през океана или ти признаваш, че управляват България и освен 4 военни бази на САЩ сега ще има и авиобаза на нато на Шабла. Това ли ти е болката Василе, празнувай на Банго Васил и слушай чалга. След като пишеш чалга, редно е да слушаш по-добрия и вариант.

И ти наборе освен че си играл сиртаки и чупил чиний бая узо си излокал ама нъл женати избега на запад не та е изтрах от нищо

Поздрави за коментарът Ви- 10 минути се смях на него:D:D:D Уличихте точно в десетката българските комуняги - браво:)

Бай Василе, пиши по-често във форума, че орките от алфаюруш са го завзели напълно!

Картата на Европа (а и на света) е нещо, като шахматна дъска, така че, нормално е приятел да се редува с неприятел... Дори комунист като Ципрас може да разпознае кои са приятели и кои неприятели около него. Ако се отдалечи от ЕС, неизбежно остава сам с/у Турция (която пък е по-скоро глезеник на САЩ). А от север Албания и Мекадония не спират да плетат кошници за сметка Гърция... По-скоро това ще им е ползата от цирковете които разиграват - ще имат сътветната подкрепа за продължаващата си твърда позиция спрямо Македония. Все е нещо. :)

Глупости, гърците в момента търгуват гласа си по санкциите към Русия, които така или иначе ще отпаднат. Но ЕС ще олекне с нови 100-150млрд. Скъпично ни излиза войната на САЩ в Украйна.

Чувал съм, че в Украйна умират руски, а не американски войници... По това се опитвам да разбера чия е войната на кого излиза скъпо.

Намерете си в нета - Foreign Affairs Council 29/01/2015 Remarks by High Representative/Vice-President Federica Mogherini following the extraordinary Foreign Affairs Council on Ukraine и си го преведете с гугъла- това е оригиналното изказване на Могерини, което разбива цялата руска пропаганда, разчитаща на това, че изявлението е само на английски и френски език...

Айде сеге отвори публикацията на Ройтерс от 8ч сутринта, и прочети новината, че има само продължение на санкциите. В съседната новина Кери се молел да хвръкне до Москва след няколко дни да оттърва разгромените башибозуци около Дебалцево.

Ройтерс ли са официалният сайт на Foreign Affairs Council на ЕС? Нищо- на 09.02.2015г. ПАК ще пиша тук, за да Ви напомня какво е решил Съвета на ЕС- да видим тогава руската ви пропаганда какви ще ги дъвче :)

Интересно, защо трябва да има "ремаркс". За да се обясни на зомбите че зомботворците не са направили това, дето е онова? Не пише нищо различно от другите източници.

между изтока и запада е съвсем малка, на запад всичко е за пари, на изток всичко е въпреки липсата на пари.

Продължение...В допълнение към това, ние решихме да имаме предложение в рамките на една седмица от допълнителни имена на физически и юридически лица, които се добавят към този списък. Това решение ще бъде взето на следващото заседание на Съвета по външни работи, на 9 февруари. Така че, в 10-дневен. Но в рамките на една седмица предложението с допълнителни имена ще дойде на масата на министрите, така че решението, в този смисъл, вече е взето. И третият елемент на нашето решение, от нашите действия, е да започне подготвителната работа. Така че услугите, както в ЕСВД и в Комисията, започват подготвителните работи по всякакви други подходящи действия, които от наша страна може да се приема с оглед на осигуряване на изпълнението на споразумението Минск. Това е резултат от консенсус на дълга и добра дискусия между министрите. Както казах, идващи в по-рано днес, това е също нещо, което обсъждахме в тези часове и дни с президента Порошенко и с министър Klimkin. ние се надяваме, че това може да помогне на оказване на натиск, по-специално по отношение на Русия, за да направи положителни стъпки и предотвратяване на негативните стъпки, които сме виждали през последните дни....

Иначе казано, ще обсъдим допълнително , а сега нищо не решихме. Браво на Сириза.

Чугун- колко календарни дни са до 09.02.2015г., а? Колко- месец, два , три , година? А гръцките комунофашисти ВЕЧЕ започнаха да пият горчивата чаша:)

Изказване на върховния представител / заместник-председател Федерика Mogherini след извънредното заседание на Съвета на външните работи на Украйна 29/01 / 2015Print Имахме една много ползотворна среща на Съвета, които, както знаете, аз реших да свиква след атентатите в Мариупол, по искане на някои държави-членки, със съгласието на председателя на Туск, с председател Юнкер - не само да направи оценка на ситуацията с мотива, че е изключително тревожно и отрицателна, но и да се вземе решение за нашата реакция към това. И по-нататъшни стъпки, които трябва да бъдат предприети на равнището на Европейския съюз. Позволете ми най-напред да кажа, че бих искал да благодаря много на всички министри за тяхната изключително отговорен и конструктивен подход, че ни позволи да имаме не само много добра дискусия, но също така да се вземе решение с консенсус. Ние имаме, на първо място - Мисля, че ще получите заключенията, приети от време на време, ако не сте вече ги получите - съгласи да подкрепи всички дипломатически усилия, които се предприемат, дори и в тези часове, и аз бих се позове изрично усилията, които посланик Талявини се приемат в Киев, с перспективата за евентуална среща в Минск утре. И ние взехме решения относно по-нататъшните мерки, които Европейският съюз ще предприеме. Вие ще го видите по-подробно в текста, но ние решихме да удължи действието на ограничителните мерки, насочени към физически и юридически лица, които са били определени през март миналата година. Решихме днес да ги продължат до септември тази година.

Ню Йорк таймс: Гърция се върна в редиците на ЕС за Русия. Това заглавие поставено от нашите журналисти доказва отново, че ЕС е командвано от САЩ. Дори и при категорично заявление на Гърция , че не иска да участва в ембаргото срещу Русия, това нямаше да попречи на командваните от САЩ, ЕС да продължат със "санкциите". Така, че това е опит да са покаже "единството" на ЕС. Видимо е, че такова няма и рано или късно това образование контролирано от САЩ ще се разпадне.

Безхарактерната бюрократка Могерини, вярна на Обамата, срещу Алексис Велики, верен на своя народ!

Ще се върне я, де ще ходи?! Всичко е само джангър. руснаците ще ги санкционират до откат. Позволиха си да нападнат европейска държава, която щеше да става част от ЕС. Това дори и тъпите американци не си го позволяват.

"...Могерини обяви, че незабавно ще започне подготовката от страна на Европейската комисия и Европейската служба за външна дейност на законодателните предложения за всякакви други мерки, които ще подсилят режима на санкции. В отговор на журналистически въпрос първият дипломат на ЕС потвърди, че ще бъдат обмислени и икономически санкции..."Съветът на ЕС прие удължаване и засилване на режима на санкции срещу Русия с "всякакви средства"

Значи до март има време да мислят какво ще правят или отписват дълга или подобряват отношенията с руснаците ,ама отпишат ли го гърците пак ще искат заедно с доста други държави от ЕС

А междувременно, докато се подготвят, спешно търсят мир и правят нова среща в Минск.

Германия да се откаже от Северен поток. Очакваме го с нетърпение. Така ще се натрие носа на Русия и ще се покаже твърдата позиция на ЕС.

че е недопартенка. Нищо не се казва по въпроса за програмата на коалицията, публикувана в гръцките вестници, за закриване на НАТО-вските бази в Гърция.

Който се интересува какво са приели в Съвета на ЕС, да прочете статията "Съветът на ЕС прие удължаване и засилване на режима на санкции срещу Русия с "всякакви средства" в дневник - там нещата са описани много ясно."...На днешната извънредна среща, Съветът на външните министри на Европейския съюз (ЕС) постигна споразумение относно новите санкции, които ще бъдат наложени на Русия вследствие на ескалацията на конфликта в Източна Украйна..." Т.е.- ИМА съгласие в ЕС, че ТРЯБВА да се наложат нови санкции.

Вместо санкции - подготовка за санкции. 1. Удължаване на режима на санкции с още 6 месеца до септември 2015 г. 2. Подготовка и одобряване на новите имена, които ще бъдат включени в забранителните списъци на ЕС в срок от една седмица. 3. Незабавна подготовка на предложения за нови санкции от всякакъв тип срещу Русия, като становища, предложения и решения предстои да се вземат на следващия Съвет на външнмите министри 9-и февруари.

Всяка статия за Русия,а сега и за Гърция привлича стотици коментари. Има в Дир статия на Файнешъл таймс в икономическата колона за България която предизвиква доста размисли,само че там не може да се коментира???,а и както виждам тук никой не се интересува от това. Какво ще ви стопли положението в Русия и Гърция не знам!

Според мен ДИР съвсем тенденциозно не позволява коментари под определени статии.

си злобата!!!

Ми да ти кажа: Материално - откак либералите се хванаха да рутят Великая Всемогучая православная, имаме много добри стоки и цените падат, а банкерите гмечат. Русия пак добро ни прави. Морално - мразя фашисти и искам те да не убиват донбасци и луганци. Общо: искам да озаптят Порошенко и бандта му, пък даже да се върне боклучаните плодове и зеленчуци от преди.

Днес принципът "разделяй и владей" се прилага масово по цял свят от институтите по демокрация на Сорос, но обединената Европа не вижда, не чува, не знае. Не, че този принцип е непознат за руската политика, но когато си окалян от горе до долу, не отива да сочиш с пръст другите, че са окаляни.

Даже и вирусите им са гадни! Мамка им комунистическа изтриха ми файловете....

През м. март ще влязат в сила новите санкции. Държавите от ЕС до 09.02.2015г. могат да правят предложения за ВСЯКАКВИ мерки за санкции.След това предложенията се подлагат на гласуване и през март вече ще имаме новият кръг санкции.

Тоест, в момента санкции няма приети. Което е даже повече, отколкото очаквах. БРАВО, ЕС-антифашисти!

В момента се очакват предложения за ВСЯКАКВИ санкции- т.е.- и финансови, и икономически, и политически. Нямате идея какво означава ТОВА! Означава, че ЕС е готов С ВСЯКАКВИ СРЕДСТВА/ БЕЗ ВОЕННИ/ ДА СПРЕ руснаците и да ги накара да по/върнат Крим на Украйна и да се изтеглят от там! През м.март пак ще си говорим кон боб яде ли и има или няма нов кръг санкции за рф и какви точно са те...

хе през март ще има или няма да има ще видим като гледам и сега щеше да има ама само (щеше)

Няма да има, дотогава Украйна ще е свалила гащи.

Поредната партенка на ДИР-а, няма промяна от вчера, бяха удължени старите санкции, нови няма, и Гърция не е одобрила такива. Както и от Чехия, Словакия, Австрия.

така е, това е защитна медиина магла от ес! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нишо ново под слънцето. Всички отначало обещават, а един път добрали се до власта забравят и почват да шикалкават. Гърците ще пият още една студена вода и ще се оставят кротко да ги доят, както всички други.

колко странно,че нито една гръцка медия не съобщава подобни неща..............

Че как ще ги съобщи- какво ще се случи със "цироза"/ пардон- сириза/ , ако измамените да гласуват за тях гърци поискат публичен линч за позицията им?:D Гърците си мислят така- достатъчно е да изберем един "бащица" и една партия и айдее- тя ще ПРИНУДИ ЕС и еврозоната да ни опростят дълга:D Да, ама не- нещата не стават така и ЕС и еврозоната ясно го показаха и на "бащицата", и на комунофашистката му партия:D

Да погледнем резултата ЕС вчера продължи санкциите които са ''ЕФЕКТИВНИ'' и руснаците са толкова уплашени ,че дори се молят да върнат сами КРИМ и от източна Украйна масово предават оръжието си а гърците направо даде предупреждение на къде отива работата или им отписват дълга или няма да подкрепи по нататъшни санкции а за ЕС има избор или губят над 300 милиарда вложени в Гърция или 5-6 милиарда вложени в Украйна и си оправят взаимоотношенията с руснаците имат доста "богат''избор.

Премиера и лидер на СИРИЗА не с закле в библията и това говори достатъчно за функцията която е отредена на тази партия. Демагогия , популизъм и безпринципната позиция позиция да бъде добре и православна Русия и нехристиянска Европа. Но в библията пише че не можеш да служиш на двама господари. Предполагам че ще служат на златният телец. Това беше и причината подходящите назначени политици слуги на световните банки да заробят Гърция с тежки заеми които тя никога няма да може да ги върне и да я направят зависима държава. Надеждите на избирателите пак ще бъдат излъгани, а недоволството им насочено в правилната посока. Това блудство със съвестта и морала и тази система смърдят на гнило и именно затова ще дойде божието правосъдие.

Поредната успокоителна пропагандистка статия. Крайното заявление е плод на компромис и фасадна проява на еврогейско единство. Ципрас никъде не се е присъединявал. Нови санкции няма да има, удължени са старите с 6 месеца.