Новите санкции на САЩ ще бъдат обявени на 29 януари

Новите санкции на САЩ срещу Русия ще бъдат обявени на 29 януари 2018 година. Това каза посланик Джон Хантсман пред ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Новите санкции на САЩ ще бъдат обявени на 29 януари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом има обява на самата дата и то предварително работата е много сериозна.

Преди двайсетина години Иван Костов какви санкции ни наложи, хиперинфлация, ликвидация на селското стопанство и цялата промишленост, ликвидация на всички работни места, разпродажба на всички Български активи за без пари и какво? Оцеляхме.... Та, не ги мислете Руснаците, те поне имат къде да работят.

в армията?

в усато сички са параноици -от социален пол?

" В американското Министерство на финансите има един отдел- Офис за контрол над чуждестранните активи (Office of Foreign Assets Control, OFAC). Това всъщност е най-силната и най-секретната служба на САЩ, единствена в света. Именно този Офис контролира активите и финансовите потоци в целия свят и има практически неограничен достъп до вътрешна информация. Точно тук се разработват американските санкции срещу страни и режими, съставят се черни списъци на политици, бизнесмени и компании, а при необходимост се блокират и техните активи", твърди руският държавен съветник. Той дава и пример с найголямото всвета досега замразяване на активи, станало на 1 март 2011 година, когато 30 милиарда долара на Муамар Кадафи и либийското правителство се оказаха недостъпни за собствениците им. "За тази операция на Офиса са му трябвали 48 часа. Днес те се готвят да повторят случилото се тогава през февруари 2018 година, но този път с активите на руските олигарси и висши чиновници, изнесени зад граница", смята Крупнов. Според него, подобни мерки ще предприеме и Великобритания, където от 1 януари 2018 година влиза в сила "Закон за криминалните финансови средства". Той вече е подписан от кралицата и ще бъде силно оръжие в ръцете на британските власти в борбата с корупцията. Досега Лондон се смяташе за "тихо пристанище" за съмнителни капитали от целия свят, главно такива, откраднати от хората в различни страни или придобити с незаконни сделки. По официални данни на Националната агенция за борба с престъпността (National Crime Agency) във Великобритания годишно се изпират 90 милиарда паунда, но вероятно сумата е много по-голяма. С новия закон британските власти ще могат да започнат конфискация на богатства, не само финансови средства ,но и престижни имоти при липса на доказан произход на парите. Юрий Крупнов завършва интервюто си с информацията, че предстоящите конфискации на имуществото на руски олигарси и висши чиновници зад граница няма как да бъде стопирано от руските власти.

сега те в САЩ имат и отдели строго секретин дето оттам кацат и на луната скоро и на Марс ,проблема е че е доста късно и параноята е голяма.Цялата работа е че т.н.отдели или техните остатъци в САЩ -орел рак и щука са като мухи без глави.

кво пушиш?

след първите снакции :Русия стана най големит производител и износител на зърнени храни в света и 4-тият най голям производител на птиче и телешко месо.След вторите санкици Газпром увеличи с още 15 % пазарният дял в ЕС /вече има 40% / и дори ФАЩ купуват компресиран газ от Русия /от Ямал СПГ/,след третите санкиции : руските олигарси с пари в офшорки вече купуват руски облигации и вкарват пари в русия./от Агенция Блумбърг -статия от 08.01.2018г./Е как да не искаш подаръци

Колко 'руски' са например руските картофи: 1.Семена - от Холандия; 2.Торове - от Полша; 3.Трактори и специализирани машини- от САЩ; 4.Работна ръка - от Таджикистан; ВСЯКА производствена верига в РФ е МИНИМУМ 70% импорт.

трактори от САЩ буахахаха те самитге САЩ внасят трактори и елктроника, комтютрителефони и др. на 90 % от чужбина.И за всичко останало ти е малко закъсняло инфото.Така беше до 2014г. То с данни от независима гадзета и дойче веле ако ставаше.

На 1.5 млн руснаци в специалните структури вече 'не се препоръчва' , чети 'забранява' да пътуват в чужбина.

А другарят Путин толкова се радваше, когато избраха КГБ агент Тромпет (по известен като Доналд Тръмп) за президент...

Ураа, да живеят новите санкции, най-демократичните, най-хуманните санкции, урааа !!!!

'Ура' само ако си тъп ватник-алконавт. На тези с пари и над средната интелигентност хич не им е весело..

е казал че им е весело,че те направо ги умориха от смях.

пълен смях .Преди 6 месеца наложиха "санкиции" на руският износ за ЕС на газ като сащисаните щяха да завземат пазара.От ЕС естествено им се изсмяха и не само това ами вече гетото ФАЩ купува руски компресиран газ от ЯМАЛ СПГ.А щяха да ги уморяват от...смях.

Недейте, кравари! Ще досъсипете Евразията, миличката....

По скоро ще досъсипят ЕС!

Боко - пожарникар и комунист Цвинокио - ДС шофер и физкултурник Останалите - милицонери, комунисти, партиини секретари и най -вече - КРАДЦИ НА ЕДРО

руските тролове формално са прави, че на руснаците не им пука от тези санкции. На обикновените руснаци със сигурност не им пука. На тези, на които ще бъдат наложени персоналните санкции обаче, със сигурност им пука, и то много.

сега на кой ще бъдат персонално наложени санкци и какво ще им санкционират, че да се посмеем още малко.Нали стан ясно и ва децааа че т.н.руски олигарси държат пари в западни банки точно 0,00 евро/долара и така е от месец март 2014г.

Руските олигарси го обърнаха на молби към Тръмп да не ги включва в санкциите и да не ги връща насила у дома.

'от месец март 2014г' Дали въобще си вярваш?? Само в Малта руските 'инвестиции' по специална схема даваща и гражданство за последната година са близо $700млн.

Всеки младеж притежаващ руски паспорт дължи военна повинност в редиците на армията на РФ. Какво по-добро място за продуктите на българосъветската дружба, от хибридните войски там? И без това мразят демокрацията в България, понеже изведнъж отпаднаха маса техни привилегии.

още един списък със санкции, това вече трябва да е 525-тия поред ,обаче те руснаците знаят ли за предходните.Абе тия бананови гетаци все повече приличат на ссср от края на 80-те и в момента собстевата им олигархия /конгрес сенат и банкови иззамници/ сами се определят като комарджия изгубил всичко на комар и искат с едно залагане да върнат нещичко.Късно е.Те въобще не са такъв фактор от който да зависи нещо.

Москва е отритната, гладна и зла.

ти пък си насран еврогей, соросоид проклед прост

САЩ носят само смърт и разрушение. Винаги е било така и винаги така ще бъде

Ако е тъй- да му мислят рашките.

E да, ама в Русия няма бази на гратисчиите от Америка.

Отрепките от комсомола на Георг тролят тук та се късат за жълти стотинки

На 29 януари САЩ ще обявят икономическа война на Русия. Да се говори, че това ще има "краткосрочен" ефект, е не само глупаво, но и безоговорно, защото Русия ще бъде ПРИНУДЕНА да отвърне на УДАРА. Което ще задълбочи днешната криза и вероятно ще доведе до истинска война до края на годината ...

Русия ще отвърне икономически на САЩ, че не ми е съвсем ясно?

го правят 5 години -координирано с Китай свързват валтите си със огомно количество златни резерви които произвеждат и дакупуват ударно от 2 години и се разплащат във във валути различни от долара това го правят и с още една дузина страни нв Югоизточна азия/ 70 % от нанаселетие о 2/3 от свет. икономика/, вече нефта се търгува на Шанхай композит и С.Петербург с юани/рубли, и вече СУИФТ не се използва, вместо това интегрирана руско китайска платежна система /ppu/.Нека санкциите да продължават сега и когато и да е.На кой му пука

по добро от това да върнеш в Русия 1 трилино долара от офшорки/в западните банки няма никой/.По инициатива на руски олигарси руското правителсство вече емитира обилагации и ги пласирани на руски граждани срещу 1 трлн.долара в руската икономика.По добро от това какво ?

Ами като е чак толкова добро, защо не го направиха досега?

с двата крака. Какво точно ще предложи руската държава срещу тези облигации? Евентуално, някога, ще ги плати?! Вярваш ли си? Откъде толкова много пари?

Да спрат износа на битова химия рашата и това ще ги довърши!

путеф може да отвърне сериозно и да въведе контрасанкции - примерно да забрани внос на лекарства за руснаците. Спря им храната вече, като ответна мярка.

На руснаците вече не дреме за санкциите. Малоумни примати от САЩ и ЕС нека да лаят още повече.

от толкова санкции гледам че рашките така се свиха та взеха и пазара на пшеница

Само това им остава за ядене. както кокошки са!

е немат си гмо кукуруз като у фермата,а какво ядът си е тяхна работа,важното е че вие се гърчите като чуете русия