Откриха зазидана икона в манастир след пророчески сън

Зазидана икона на повече от 320 г. бе открита в църквата на Лопушанския манастир "Св. Йоан Предтеча" след пророчески сън на жена.

Обратно в новината

Коментари - Откриха зазидана икона в манастир след пророчески сън | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той Чудомир, бог (ако го има) да прости е прозрял от преди повече от 50 години калимявските трикове, та е писал, писал и пак писал като например: Три века преди Христа :-)))

Дядо поп мислил, мислил и измислил как да живне манастирът.

Всичко си идва на мястото и всеки има право на избор. Нека всеки вярва в това, в което му повелява сърцето. Всяка истина си има своето време, извън която тя е само една история. Вярата може да бъде и сляпа, а истината ослепителна. Лопушна, родното ми място е едно от най-харизматичните оазиси на българщината, повярвайте. Стига сте търсили под вола теле. От безверие и съмнежи сме на този хал, българЕ!

Дори да е скалъпена история на Игумена мисля че всички се нуждаем от малко чудо за да преживеем тези тежки времена.Бих отишъл до манастира защото там ще се съберат хора които са обединени само от вярата си в доброто а не протестиращите"Граждани" и "Данекопладци" които следват интересите си докато по-голямата част от народа гладува и всеки които има дори малка надежда че в манастира ще получи вяра в чудесата ще бъде там защото в момента ни е нужно такова чудо което да обедини всички работещи и борещи се с олигарсите в България...докато се делим на цигани Българи и турци Правителството се чуди как да продаде и земите ни на чужденците и после ще работим за Катарци и Китайци

Докато чакаме да стане Чудо и да се събудим в по-добра държава, да живеем по-добре ще сме на това дередже!

Малко поизбързаха с тази новина от Лопушанския манастир. Ако тази случка се беше случила месец преди Великден, щеше да привлече много повече постители в манастира. Също така, да не дава Господ да се обаждат и други сънували хора, на доверчивия отец, защото за няколко седмици манастира може да заприлича на швейцарско сирене.

Със сигурност е чудотворна!Иначе какъв е смисъла да я открият!Само,че нашия народ няма как да го спаси една икона!Господи,слез на земята и ни спаси от тия изедници заместили турците!Моля те!Амин!

Така се купуват нови джипки

Ето кaкво сa остaвили зa поколениятa нaшите деди. Въпросът е, кaкво ще остaвим ние на бъдещите поколения.

До 15 с който писахме вчера, мейла ми е bogspasqva маймунка gmail точка com.

Древните светини се връщат при нас , опазени през вековете. Много добра новина за България. Мракът бавно отстъпва пред Светлината. Със здраве : )

е така поповте се измислят чудеса. Игуменът е знал за иконата, запокитена някъде в манастира и сега разиграма "чудса" за НЕВЕЖИ. МНОГО СТАР, ИЗТИТАМ В ТЪМНИТЕ ВЕКОВЕ НА СРЕДНОВЕКОВИЕТО, ПРИЬОМ ЗА ПРИВЛИЧАНЕ НА ПОКЛОННИЦИ В МАНАСТИРИ И ЦЪРКВИ.

Забележи , че се изтъква конкретен и точен период. А ония тъпаци учените, използват някакви архаични въглеродни анализи. Хващам бас, че при по обстоен анализ ще има разминаване с истината на игумена.

това е някаква датировка която е текнала на главата на поповете, свързвайки Чипровското въстание- въстание на чипровските католици-не на православните с манастира. Иконата може да се датира в приблизителен период ИМЕННО ОТ ИЗКУСТВОВЕДИ. Ако разбира се няма изписана година на нея. Така като гледам доста добре запазен цвят и обкова изобщо не е потъмнял, при положение, че уж платното било изтнило. Може и да е от ХХ в.

Гражданко, точно този манастир няма нужда от чудеса. Там е прекрасно, за няколко часа си нов човек, пълен с енергия и добри мисли.Щом влезеш в двора на манастира усещаш положителна енергия. Винтерес на истината, не във всички манастири е така. Е, не съм посетила всички в България...........

Ами остани там да си живеш!

Лопушанският манастир носи името "Успение на Пресвета Богородица", а не това, което сте написали в статията.

И то сранни неща са се случвали. Помните ли ония баби дето се биеха по главата с една икова...

Пророчески сънища съществуват и в световната история има много примери .Дори на мен са се случвали но за мои лични и не до там неща.Познаваме нищожна част от света в който живеем защото за нашите сетива е недостъпна голяма част от него .Религиите не са възникнали на празно място и случайно.Не бива да се смесват дребните човешки прегрешения на някои не съвсем праведни божии служители с вярата .Щом е дошло време тази икона отново да събира богомолци значи така трябва, за да се укрепва вярата когато християнството в страната ни и българския народ е заплашен.

Кико излез от фалшивите пророчества и окултните ритуали, покай се и познай живия Бог! Никога никъде Бог не е казвал да се ползват икони и те да събират богомолци! Напротив Бог каза точно обратното - да не си правим идоли от дърво и камък и да не си рисуваме каквито и да било неща!

Ало, удивителния знак, излез от сектата, в която си се напъхал, и се обърни към Православната Вяра. В тази ВЯРА е СПАСЕНИЕТО на България!

За всички почитатели на боядисаните дъски да поясня, ето така се прави чудотворна икона. Бас хващам че скоро ще има изцелени. Попски маркетинг.

Ела в Норвегия да видиш красоти,ела в Канада! .. за какви търнаци ми говориш! ?

Ти си стой там, не мърси българската земя!!!

Стой си там и развивай депресия от белите нощи.Аз ще се радвам на 4 сезона.

господа управници,в т.ч. и Евродепутани ,тази находка задължително трябва да уважите и да я обявите в ЕС за пример на другите какво значи "турско присъствие по българските земи".

Иконата е интересна, но не виждам да е напълно непокътната?

Но пък историята е съвсем новичка, вярващи, сънища, ала бала. За обикновените хора религията е "истина", за умните е "измишльотина" , за властта е просто "полезна".

Явно не си неук,а пълен ГЛУПАК И ПРОСТАК!

ако си изчистим съзнанията от дреболиите, с които сме ги напълнили, ще чуваме по - ясно душите си....и ще ни се дават и пророчески сънища...страната ни е благословена....богомилите са били тук, дънов е раждан в България, имаме много просветени хора и сега.... нас ни има вече хиляди години....условията в България са тежки, защото трябва да се възпитават хората в твърдост....всеки сам си избра да диоде в България, защото му е била нужна да се развива...обичаите съдбите си, обичаите и България.....след края на тази година всички българи по света трябва да почнат да се завръщат....до 2020 да сте се прибрали.....в България ще доидат да живеят хора от цял свят...планините ни са богоизбрани, всичко в България е богоизбрано...остава хората просто да си вдигнат погледните от земята и да повярват в себе си....

С еретиците богомили ли се гордееш повече или с педофила Дънов( малки момиченца са водени от заблудените си майки и баби да бъдат "пречистени" при добрия дядо). Аз за съжаление няма с какво да се гордея в сегашни времена, но има доста велики българи, помогнали на България в миналото. Те трябва да са за пример. Богомилите какво са донесли за България , или пък Дънов. Измислена известност на шепа ненормалници.

Човече,неуки...Великият Айнщайн е казал:"Целият свят се прекланя пред мен,а аз се прекланям пред учителя Дънов".

дирювци, вижте го каладинчо...пени се, пени се и не е е пропуснал да обиди някои.....каладинчо, не бои се синко....времената са много специ ални и интензивни...и наи-големия слепец да си.....ще започенеш да виждаш силуети..само бъди търпелив и намали обидите, човече....

Пълни бръщолевеници! Да сме си чуели душата...... Аве Нана нали точно душата ни е това нещо, което крещи в нас и заглушава и Дух, и съвест и всичко друго! И хората толкова много се борят с Его-то си и не могат да го победят разбираш ли само ти не си чуваш душата.... Ами прогони тия дето само ти говорят, почисти си ума пък се покай и се новороди за да имаш жив дух и връзка с Бог! А не с някакви окултни гурута и идолопоклонци като дънов, кукери, мартеници и какви ли не езически глупости!

valerianski@yahoo.com

Знаеш ли колко е трудно да имаш собствено мнение , и да можеш да го защитиш с факти. По-лесно е да си част от масата невежество. Обратното е да мислиш и да се трудиш яко за това което искаш за себе си , а не това което ти се дава. Ето за това Ни налазват ей такива, наизустени преписвачи дето си драскат .

Може да сме беден край, но богат на природни и религиозни красоти.Елате и вижте Белоградчишките скали, Копрен, Ком- Западна Стара планина, манастирите-Чипровски, Лопушански, Клисурски, Черепишки и др., и Рибарица и тем подобни ще ви се струват ката баир с луксозни хотели.А ако опитате и баница с печени кори ще ни станете приятели завинаги. Баницата става за минути и с ракийката и туршийката върви екстра.

Tarikat

е, ти с каска ли искаш да е?

"Пресвятая Богородице, спаси нас."

И тия попове все не им достигна богатството ,та вземат да измислят нещо ,за да се налапат още и още ... Големи г.зове бе!

Приятелю, тук никой не харесва мислещите , за това има толкова минуси. +1

И затова сме на това дередже-няма мислещи-успели са да ти зомбират яко!И ги манипулират както си пожелаят! Но нали знаеш,че света се движи напред само заради малкото бели лястовици!!!

Измамниците-прекупвачи на Луканов и Виденов, мутрите-прекупвачи на Костов и циганизацията на Тройната коалиция съсипаха област Монтана, едно от най-плодородните кътчета в България, а вие плюете по един свещеник... Айде останете си със здраве.

Спри дрогата бе...

Четете Едгар Кейси и може да проумеете, че хората не използват пълния капацитет на своето подсъзнание. Че всеки идва на тази Земя, за да учи или поправи минали грешки, че всяка ваша мисъл и действие се проектира във време и пространство и че вярата е едно от чувствата, които изпитват и крепят човека. Хората трябва да се отърсят от злобата, завистта и жестокостта. Помнете, че всеки, някога, някъде плаща за лошите си постъпки! Бъдете здрави и добри!

Добре казано. В касите на НАП може ли да се плати?

Намирате се на приказка, нали? :-) Понякога е добре да гледаме повърхностно на дадени твърдения и ситуации, за да не си претоварваме психика, настроение, време... Но има и обстоятелства, при които не е лошо да се замислим, преди да свием устни и поставим под съмнение чуждото мнение! Не ангажирам никой да вярва в каквото и да е! Опитайте се да си платите, ако мислите че има за какво в НАП и ще си отговорите сам/а на въпроса, който задавате! Не питайте мен!

А ти започни да четеш Библията и да се молиш на Бог да те извади от окултната мистика и да те доведе до живота, който има за теб! Защото ако не се покаеш ще отидеш директно в ада.

Къде всъщност е твоето място!?... Едгар Кейси не е мистик, напротив, вярвал е в Бог и Исус! Не смесвай понятия без да са ти ясни!... Първо чети, помисли и след това давай крайни мнения за чужди коментари! Сега си на всяка манджа, мерудия! Не мога да кажа на някой да се покае, защото всеки има собствен барометър за това, кога греши и кога не! Но явно ти знаеш, кой е грешник, ти си в собствените си очи явно безгрешен, а и отделно знаеш, кой трябва да се кае и кой не, само от едно мнение във форума! Как да не ти се възхити човек!? :-) Хайде, със здраве!

Добре, да кажем, че дядо Сионий малко е прекалил в радостта си, да каже, че използва откритието за пиар, хубаво лошо няма. Ще напълни църквата с вярващи и с туристи. Обаче, защо обвинявате Църквата за състоянието на хората в България? Нито ДЕМОКРАЦИЯТА, нито Църквата ни е виновна. Виновни са ни корупцията, дето никой не може да я изкорени. Ориенталщината, дето никога няма да си отиде (особено докато има партии като ДПС) и комунизма дето отричаше Вярата и ми се гади като гледам М.Манолова с кръстче и комунистите дето първи ходят да се кръстят, докато обират пладнешки Народа. Гади ми се като хора като Сидеров, Местан, Бареков, Станишев и т.н. дето пръста не си мръднаха за тая Държава и дето камък върху камък не оставиха и дето не се знае КОЙ мандат са депутати. БОГ да пази България...

Ще напълни църквата с вярващи и с туристи. ========================= Ще си напълни и банковите сметки, ще си купят нови Мерцедеси, а хората ще продължават да бъдат водени и доени от поповете.

Все ми е тая, че един свещеник ще си купи Мерцедес, но ме е много яд, когато комунист си купи Мерцедес вместо Москвич.

По-добре на попове... Иначе на имами и равини....

"Корупцията, ориенталщината и комунизма" - много добре казано! Вярно е!

Нямам НИЩО против Религията ... но имам МНОГО против Църквата, като институция!

Нещо против мюуфтиството и синдреона имате ли? Като институций?

Коя религия? Тази на Маркс, Енгелс и Ленин ли?

Все едно нищо не каза! Исус каза вървете и направете ученици и ги учете на това което ви учих Аз, а не вървете и стройте сгради и създавайте правила!

Това е един от знаците , че България ще стане духовен център и ще започне възход.Не богохулствайте а бъдете по добри.

Амин ! Дай Боже ! Ама надали...

Всъщност това е един от знаците, че сме тотално окултно-мистично-езически-горделив народ и въобще не познаваме Божието Слово! И ако не с епокаем сегашното състояние в което живеем ще ни се стори като рай!

Eliana21

A Вие сте еретик-протестант. Оставете православните на мира и не казвате 'ние' защото 'ние' няма. Ние сме православни!

И гръцки. Но тук става въпрос за български традиции все пак!!!

Както винаги, доста ограничени хорица пишат в този сайт... Ами кое ви се вижда невероятно? Аз лично мога да кажа за сънища на мои близки хора, които са се сбъдвали дословно. Тук вече идва въпроса - какво е обяснението на този феномен? За да отговорим на въпроса обаче, трябва да излезем извън границите на съвременната деградирала, материалистична наука. Мога да пиша още доста по темата, но възнамерявам да се огранича само с това... П. С. На въпроса "Къде виждате Бог?", зададен малко по-долу, бих искал да добавя като математик; аз лично го виждам например в универсалната закономерност, известна като Златно сечение и една друга, производна на нея, известна като Редицата на Фибоначи.

Ох, милото! То се е докоснало до всичко най-добро - до материалистичната наука и до божествената такава. Вкарай и малко сън в програмата си.

Ей сега след малко смятам да вкарам наистина ;)

Моля, всички да потърсят в гугал историята за живота на Клавдия Никитична Устюжанина, и след това да коментират.

Някой от вярващите,виждал ли е бог?

Да, аз го виждам всеки ден. В слънцето по склоновете, в очите на децата и усмивките на хората.

виждаме го, да, всеки ден, всеки от нас го вижда

Иисус му казва: Тома, ти повярва, защото Ме видя; блажени, които не са видели, и са повярвали.

Ти и да не виждаш Бог, Бог те вижда.

Благодатният Бог Благославя Бъдещето на България с Бойко Борисов!

оо ажде стига простотия *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това по време на приятелското владичество на османската империя ли е ставало че нещо се обърках с тази нова фалшива европейски насочена история на която учат децата ни ?

Минуса от някой европейски османец ли дойде ...

Много станахте май няма българи вече а само европейци станаха всички безродници ...

Може и да е скрита и по време на руското робство. Много свещенници бяха избити по лагерите, защото отказваха да служат на дс.

Ако не са били руснаците сега щеше да си бъдеш с фес на главата

Следващата изровена икона ще се намери в Созопол

Император Валерий да беше живял още една година и .......в друг свят щяхме да живееме!!!

Валериан, как да е. Но Борис-Михаил ни е разказал играта.

Да много интересно

Много интересна новина... Още по/интересни коментарите и плюсовете и минусите разпределни от читателите...

Не бъркайте Вярата с Църквата!

Eliana21

A Вие сте еретик-протестант. Оставете православните на мира и не казвате 'ние' защото 'ние' няма. Ние сме православни!

за д а нямаме нито една запазена крепост или сграда от последните две хиляди години много добра работа извършиха терористи разпространяващи черни икони убиици въпреки изричната забрана от Втора Божа заповед..

Те и другарите доста се постараха да затрият християнството и вярат след 45-та година

Да но те са следствието! Да си видял комунистическа протестантска държава?

Икона като икона ... който си няма друга работа да ходи да я целува.И дано не го хване грипа.

Мечо-Бух,ти си мечо кух,безбожник!!!!!

Защото Първа заповед е : Нямай други богове = на "Комунистическата партия ръководна роля на обществото".... А втора заповед е- "който богохулства да се убие с камъни"-т.е...Не говори срещу Партията-ако говориш,отиваш да чука6 камъни на "Слънчев бряг",но не Бургазко,а ловешко...Мога да ви разкажа и за трета и четвърта.....

Хмм, много интересно....само аз ли виждам образ като сянка на мъж зад Богородица? Вгледайте се в дясната страна на иконата. Задължително трябва да се изследва тази икона.И също така съм сигурна,че е чудотворна!!!Образът излъчва сила, а ако се отиде на място в манастира сигурно усещането ще е още по-силно.И не случайно се явява такъв образ във времена на пълен разпад на ценностите в обществото.

Аз виждам усмихнато черно конче.

Хахахах изгони този дух на окултизъм и се покай!

Я всички християни и новопокръстили се (след 1990 да си кажат 10-те божи заповеди,моля!Я стигнете до 6,я до 7....

ПРИАП КУРТЕВ,извинявам се....

Чеда мои ! няма невярващи хора .в нас е Бога и дявола ...и при мен е така ; ) въпроса е ще повярваме ли на Бога или ще се оставим на рогатия да ни обладае ; )

Рогатия не знам,ама някой манаф- сигурно.

Та последно, преди или след съня са я открили. Според заглавието слес, според статията и свещениеците преди.. Ако са открили иконата преди съня... как тогава той е пророчешки?

Господ поругаем не бива. Който не вярва си е за негова сметка. Невярващите да знаят, че след смъртта на физическото тяло човек не може да се моли за греховете си. Оттам нататък всеки отговаря за постъпките си.

вярно, все едно да чакаш от умрял писмо

"Блажен е който повярва без да ме е видял, горко томува комуто се явя." -

Кой е написал това?

Доган :)