Започват тържествата за 130-та годишнина от Съединението

Днес започват тържествата за отбелязването на 130-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Център на честванията е град Съединение.

Обратно в новината

Коментари - Започват тържествата за 130-та годишнина от Съединението | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честит празник на всички истински БЪЛГАРИ!

Този празник няма нищо общо с характера и поведението на българите. България и българите са разделени: на съседи, махали, градове, дори братя и сестри, на цигани, турци и българи. Мразят се и си правят мръсно един друг. Има София и останалата България. Неадекватен празник.

Много тъпо за опорна точка. Днес явно нищо не са Ви написали а и мозъкът Ви малко и сами нищо не можете да измислите

Русия и Сърбия са единствените в Европа против съединението. И до днес Русия е главен враг на България.

Много му постни опорните точки на дебелия квироглед Оги от търновското село

Колкото и да не ни се ще, сегашна България е продукт на поредния Руско имперски експеримент за завладяването на Цариград. Първо се пробваха с "Гръцкия проект" на Екатерина, подпомаган от Еугениус Булгарис, Евгений Болгар (гръцки национален герой) После се заеха да промиват мозъците на сърбите, дори им помогнаха да си направят Княжество в началото на 19 век. После обаче сърбите решиха да ударят на изток чрез т.нар. български легии и на "братушките" им светна, че не се ли заемат сериозно самите те - Константинопол ще го гледат през крив улук. Доста наши са минали през руската школовка, за да се натрапи во век и веков робския статут на българина и вечната признателност пред братушката Иван, та и до сега! Всеки втори нашенец бълнува за 200 000 загинали руснаци, а броят им е 35 000 от които две трети от болести (доста от сифилис) Да ни е честит обаче днешният празник!

това за подлогите включва и такива боклуци като тебе

Днес варненската военна духова музика изпълни "ШУМИ МАРИЦА" ДОЖИВЯХМЕ. БРАВО!

Мелодията обаче е крадена Асенчо ... не сме плащали лиценз на немците!

Мануел

Химните на повечето държави са на база класичиска музика. По твоята тъпа логика всички трябва да плащат на авторите им

асенчо , този велик военен химн е свързан с победата ни над русия и румъния и с антируските настроения на народа ни ! ще ти се карат от руското посолство , моето момче ! влизаш в противоречие с русофилската си същност !

Мануел

По добре руснаци от колкото арабугите дето иска да ни ги изпрати Вашия приятел Саркозито

Разделението на България идва, след ТАЙНО споразумение на Русия и Англия! "Щом не сме Задунайска губерния, не може да сме силна държава на Балканите!"

единственото нещо , което сме направили сами ,докрай и както трябва !! затова съм горд със съединението !

Доста прост си по история.

прост по история ??! ти българският език кога ще го научиш ?

кой руски боклук не е съгласен ?

Най българския празник!

Русофилите да коментират рускатата политика по време на Съединението!

русофилите да вървят на путин.......си майна

130 години от Освобождаването от Руския Империализъм Поздравления, БЪЛГАРИ

Няма причина за гордост или радост.

Такъв национален празник без Божо е като мач на националите без гол ... не му ли мина от слънчевите бани в Плиска и да вземе да обади някой друг исторически анекдот на тая тема?!

Като виждам колко българи емигрираха и продължават да емигрират в последните 26 г. изглежда не си е заслужавало усилията България да бъде свободна държава.

ей хахо , то това е свободата бе !! да ходиш , работиш и живееш където си искаш !

Захарий Стоянов Русчук, 1-й март 1886 г. Предисловие към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите". "Те (руснаците) са готови днес да направят това съединение, но забележете, те да го направят сами, а не българите. Те желаят, щото това съединение да го донесе някой беломустакат генерал, с покрити гърди от ордени, някой Обручев (Николай Обручев, 1830-1904 г., военен и държавен деятел, бел. ред.) или Сомов, когото да срещат по всички градове гологлави с хляб и сол, с камбани и молебен, а той да се надува, се да излизат само из устата му думите "так приказано", "не разсуждать", "не бунтовать", "Воля Его Императорского величества такая", "Ви народ неопитный", "Вие трябва да слушате и се покорявате", "има за вас кой да се грижи" и пр., и пр. А руский консул върви подире му и му шепне на ухото: "Прибавете още на тия братушки, че аз като минувам из пазара, трябва да ми стават на крака, думата ми да не правят на две, името ми да бъде свято във вестниците им, да се пише с големи букви". По-нататък следват руските инструктори-офицери, облечени парадно, по-главните от тях шепнат на генерала да доведе до сведение на непокорните братушки, да не търсят от тях оправдателни документи, а по-долните чинове се зъбят на големите братушки и казват: "Познахте ли сега какво значи Русия? Един път проливахме кръв, сега пък ви носим наготово съединението, а вие, пършивци, само печелите парички и викате "ура"

НЕ ВИ ЛИ ПИСНА Е АМЕРИКАНСКИ ПОДЛОГИ

това събитие също е допринесло до мизерията и опростачването в днешни дни.

Честит празник и да живее България!

Айн цу,цвай цу дрън.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ. Русия винаги е била враг номер 1 за БЪЛГАРИЯ.

Добре,че враг 1 на България е дошла да ни освобождава ,защото сега още щяха да ни съединяват....из отзад някой наши ,,приятели".

Честита анексия на източна румебия. Благодарение на нея сърбята се сещат че са прецакани щото в руско-турската война са си искали териториите до Искер (Искър) с претенциите че шопите са повече сръбя от колкото българе, а и действително Трънско, Видинско, Граовско и т.н. са били в сръбска окупация 3-4 години - то и затова в сръбската война симпатизират на сърбите и силно ги подпомагат. Абе важното е празници да има!

онова нещо пак ли ще чете комсомолски клишета от листЕта.. Боже, дано поне не ни честити 8-ми март на фона на Кордилерите!

Честит Празник на Истинското Освобождение и Поклон на предците!

Честито братя българи!

4естит празник!

Факт е, че само Русия се оказва най-върлият противник на съединението ни,което показва че имперските им интереси съвсем не са имали за цел освождението ни от турско иго!Точно за това е доста нелепо да се възхвалява руското нашествие,та и апостола е бил прав с изказа си "който ни освободи ,той и ще ни пороби"!

Обиколих света и никъде не чух българи да оспорват съединението на България. Само тук у нас все още има кретени, които не разбират за какво става дума.

Съединението прави силата - верни слова, но днес България е както никога разединена. Делим се на фили и фоби - едните обичат Русия, другите Америка и така не остана кой да обича Родината.

Какво може до обичаш??? Онези горе им е през к........а-народа тъне в мизерия злоба завист .

Ония горе се появяват и заминават приятел. Да те са мизерници, но Родината остава за нас, за децата ни. Да не почиташ Родината е все едно да се откажеш от семейството си. Така мисля аз.

Каква полза от тържествата като България е унищожена вече.

Рускии не се преструвай...

Застани пред огледалото и кажи - има ли по-голям олигофрен от мен ? Ако има и еха - ще ти отговори - няма ..няма ..няма

беше за кретена с ник "АЗ"

Честито на всички Български Граждани!! Истинските имам предвид!! П.П. И помнете!! Съединението е постигнато,благодарение на Е.С,НАТО,Соломон Паси и "ДРУГИ"...:):):)))))))))))

дезинформатор! Браво млад-еж.

dionisiosd@yahoo.com

Наричаш президента лъжец???:):))))))))

България е показала характер и не се е съобразила с политиката на руските окупатори. Пренебрегвайки Русия сме запазили България.

абе,асенгеновци,що не си гледате там 4-ти юли и другите американски празници,ами се бъркате в нашите??

6-ти септември е истинският национален празник на България: ОСВОБОЖДЕНИЕТО от турски, руски и всякакви завоеватели Слава и нисък поклон А днес путинистите, така наречени русофили честват годишнина от обявяването на война от Русия срещу България СРАМ И ПОЗОР НА РУСКИТЕ ПРОСТ-ККИ

Бъркаш СССР с Русия - нормално като за неграмотно същество.

6-ти Септември е трагичен ден за русофилите защото България е направила знаменателно Съединение за което Русия е била против. Храча върху зурлите на всички русофили, предатели на България.

според асенгеновците това са все трагични събития.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! Или за путеноидите:МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ!

svetoslav11111@abv.bg

о,правнукът на кириак стефчов,как си? заработваш ли,заработваш ли,ибрик...... хахахахахахахахахахаххахахахахахаа

ербап натовският палячо дали ще е там?

От този знаменит ден 6 септемврий се забелязва постоянно, че политиката на руското правителство е устремена против нашата независимост и самостоятелност.Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество. Гнусните замисли на властолюбците се осъществиха посредством легкомислието и клетвопрестъпничеството на някои военни. После свалянието на княз Александра от българский престол руската политика захвана все повече и повече да си разкрива картата.ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ РУСКАТА ИМПЕРИЯ КАК ПОМАГАШЕ НА СЪРБИТЕ ДАЖЕ С ВОЙСКА И НИ ОТНЕХА ОБЛАСТ МАКЕДОНИЯ.

Написал си голяма глупост Инджев омразата ти към Русия си е само твой проблем . Откачал

Историческите факти говорят друго!!!! Русия винаги е била враг на България...

Винаги е имало предатели да обичат Турция и Русия повече от своята Родина (като вас) ....Иначе на думи сте големи патриоти като:Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, Хаджи Мануил (Мано) Стоянов, Петър (Пешо) Тодоров Желявеца и Мито Панов Каймакчийски това са четиримата българи включени в съдебната комисия, осъдила преди 141 години Левски на смърт чрез обесване. ..ха..хаЗабравете да споменете думите на хаджи Пенчович " А на нас, графа(Игнатиев)ни каза че ще съдим един убиец и крадец"-за Левски!Забравяте да споменете ново разсекретени документи на руската империя от които става ясно че делото срещу Левски е организирано от Русия.

я да ни светнеш коя жаба първа призна "македония" че нещо се объркааме)))))

Само Русия е против съединението на България. Така нареклите се руски братя ни продават най скъпите горива в Европа. Хайде сега платени антибългари русофили - в атака.

Този голям празник по традиция се празнува на площад, който е зле осветен. Всяка година се повтаря едно и също- като на Аполония! Атмосферата е като на тракийски пир на ритуален огън около, който са се скупчили вождовете от околните села. А понеже не са облечени с овчи и мечи кожи, с тъмните костюми изглеждат като на погребение. Чудя се не се ли гледат после на какво приличат и защо не се намери един, който да освети този площад и да придаде малко по- добра атмосфера?

важното е че ТОЙ каза че Тотев пак ще е кмет....ти с дреболии се занимаваш

Не само е зле осветен, но е обграден и строго пазен от войници и обикновените хора нищо не виждат от ставащото пред паметника. Освен това настроението винаги е мрачно и скучно,псевдо-тържествено, няма никаква радост, веселие, както би трябвало да бъде на празник.

Тая патка на снимката е символ на съединението, защо?

ми заприлича на петел

Това е истинският Българският Национален Празник ! Българскит патриоти създават нова България напук на великите сили - Русия , Англия и Австро-Унгария.

Всъщност Англия ни е подкрепила когато е видяла, че Русия е против. Преди това е била неутрална. Четете малко.

Тържества по време на криза е като празник в Аушвиц. Просто трябва да ги има за да може основният процес да протича безпрепядствено.