Съдия спря Тръмп и отвори пътя на кервана към САЩ

Системата ни за предоставяне на убежище се огъва под прекалено многото необосновани молби за убежище от чужденци, заяви Министерството на вътрешната сигурност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Димокрасито потъва като Тайтеник

Хондурас,Гватемала,Ел Салвадор,защо не се добави и дежурното Мексико? Все "заден двор"на САЩ,където са се месили десетки пъти.Обричайки хората на хунти,терор,бедност и глад,в името на "Всеобхватните американски национални интереси". Днес,Тръмп,не желае огромни бежански потоци/кервани да се заселват/прекосяват САЩ.Сигурно е прав.Само че,КОЙ ги предизвика?А след кашите в Африка,Близък и Среден Изток,КОЙ предизвика бежански вълни към Европа? Дали Г-н Съдията е в правото си или да,не знам.Факт е обаче,за каква държавност става дума там.Съдия блокира Президент,при това в президентска Република.

Дълбоката държава в САЩ мисли, че воюва срещу Тръмп, а всъщност воюва срещу САЩ, срещу себе си... Чудя се как издържа Тръмп на чудовищната война на всички фронтове срещу него...

evra52k

Издържа защото е управлявал много хора в материалния, а не в абстрактния свят

Даа, бай Дончо значи, взема мерки срещу незаконното прекосяване на границата и за легално влизане през официалните гранични пунктове, но съдията ги отхвърля като незаконни. И не само това, ами ‘сичкият т.нар. „демократичен” свят оплюва бай Дончо точно защото държи на законността. Бах таа демокрация!

Макар и бял, съдията е роден в Лондон, т.е. дори не е оригинален американец. И е назначен на поста от Барак Обама. Решението му, за съжаление, не е продиктувано нито от правни съображения, нито от интереса на САЩ. Просто иска да подлее вода на президента Тръмп, без да мисли какъв таралеж вкарва в гащите на чичо САЩ. Защото мине ли този керван, нищо не може да спре още 100 такива, след като са видяли как може, въпреки че не може. Само не разбирам лицемерието на керванджиите. Вярно че бягат от страни, чиято обществено-политическа система е формирана под вещото ръководство на ЦРУ и Делта Форс, ама защо си мислят, че няма да има същия гърч, ако влязат в САЩ? Явно перспективата да живеят на социални и да работят на черно, неплащайки данъци, е непреодолим блян.

В Германия оная ги повика да бачкат, а те си помислиха да лапат. Огромната част от тях не могат нищо да правят и да се учат. Все повече екземпляри искат да се върнат.

Окръжният съдия от Сан Франциско каква власт има в Калифорния? Това е друг щат!? Доколкото знам САЩ е федерация и надали решенията в един щат важат за друг.

В смисъл? Сан Франциско е неофициалната столица на НР Северен Калифорнистан.

Федерален съдия, не окръжен.

ЛИБЕРАСТО СОРОСОИДИТЕ СА И В ЩАТИТЕ,ВЕЧЕ Е ЯСНО ЧЕ СВЕТОВНАТА ПРАВНА ЗГАН ,ПЛАЧЕ ЗА ЗАТВОР,ТЕЗИ СЪЩИТЕ ПРОДАЖНИЦИ И В БЪЛГАРИЯ РАЗСИПВАТ РОДИНАТА

Не са същите. В България, даже Филип Димитров, който е известен , подписа, макар и с особено мнение, решението на Конституционния съд за бламирането на истанбулската конвенция.

Последният ти въпрос да не е намек, че българи са влизали там НЕ през КПП и БЕЗ паспорт? ПОВТАРЯМ: НЕ през КПП Б Е З паспорт!!! Аз такива НЕ познавам! А ТИ???

...

аф

Аз познавам трима, които влязоха през тунел и в дъното на яхта.

Преди или след '89?

Омар Джадуат!!!

Разни тарамбуки от Южна Хамерика ще ги пуснат безпрепятствено и уредят с помощи и работа но ако там се яви източно европеец само като видят паспорта никога няма да го допуснат , и това ако не е двоен аршин здраве му кажи ....

Тя миграациятавече е тръгнала в света вен мащаб е едва ли силово може да бъде спряна!Богатите много добре знаят,че това са ограбваните от тях народи векове наред,без да им помогнат за тяхното развитие,което е единственото решение на проблема!Ние също като народ сме мигранти на тази хубава земя,извоювана с меч от византийската империя.Чудя се всепак защо висикоразвитите страни това не искат да го разберат и да пристъпят към неговата решение,а дават храна на псевдо патриоти и националисти,които спекулират с проблема и могат само за запалят тук там някои конфликти.Да се разработят програми за развитие на тези страни и се помогне за реализацията им на териториите на тези страни-това е решението!

реколонизация? Щото ако помощта минава през местните правителства... познай кой ще се облажи...и кой пак ще си ходи с червен задник...

"Ние" сме с 40% автохонни гени, датиращи още от преди не само Византия, но и от преди Древна Елада. Така че айде малко по-кротко с мигрантите. Съвременния българин е най-вече древен тракиец, който пък произхожда от прото тракийските племена, със славянски примеси. Приноса на прабългарите, генетично, е минимален. Повече се е отразил на културата, езика и разбира се името на страната.

Абе байно не ни интересува ти с какви примеси си. Въпроса е че българите имат самосъзнание, традиции и култура които ги обединяват и не искаме тази територия да се заселва с измет която (както сиганите и фесовете) не може да се интегрира в нашето общество и най вече не биха искали да се наричат българи, а само когато им е изгодно!

Моето предложение! Само 1% от военните бюджети на 10-те първи страни да се заделят за целенасочено и контролирано развитие на бедните страни и проблемът ще се намали вминимум 10 пъти! Да, да, ама не!

В САЩ явно можеш да намериш подходящ съдия за вякаква цел, решение или присъда. Трябва само да знаеш цената му.

Не е СПРАВЕДЛИВО да се прилага двоен аршин спрямо хората!!! Това е. Всички трябва да спазват правилата.

Тази пасмина ще я търпят до 1-ви януари. След тази дата тръгва зеленчуковата продукция от Мексико за САЩ и Канада. Ако тази "мигрантска маса" продължат да я държат на границата.... САЩ и Канада ще стоят гладни, мексиканските селяни няма да получат заплати а мултинационалните еврейски компании търгуващи с плодове и зеленчуци ще загубят милиарди. Плодовете или зеленчуците в 1 камион струват средно $150000.00. На ден хиляди камиони тръгват, след 1-ви януари, от границата с Мексико към САЩ и Канада.

и особенно дясна диктатура засега се оказа най-доброто развитие и просперитет на страните !Примери всеки може да намери сам в близката история!

Това е демонстрация по отношение на САЩ. Светът наблюдава с интерес.

След като САЩ подпалиха Близкия и Средния изток и Северна Африка, Европа я налазиха милиони мигранти. САЩ гледаха сеир и размахваха пръст за съблюдаване на човешките права. Сега ще им гледаме на тях сеира

Мароко, Алжир, Тунис, Бангладеш... да продължавам ли??? Щото и от там се мъкнат в Европа "правоверни" навлеци, нали? Айде стига врене на главата в пясъка! "Правоверните" си играят техните игрики и не са чак толкова затъпели, че да не схващат, дето в пряк сблъсък военен всички "гяури" / индуси, евреи, християни / ще ги побъркат!!! Каквото са некадърни да постигнат в открит бой - глeдат да го постигнат с друго "оръжие"... Сещаш ли се с кое? Жокер - в гащите е ...

Нищо няма да гледаме на САЩ. Едно, че ще намерят начин да се справят с миграцията, второ че това по принцип е мултикултурна страна и с лекота ще претопи тарамбуките. Сеира ще го гледаме в Европа, при това не само от първия ред, но и от сцената. Защото в цялата история, континентът не е преживявал подобни нашествия. Имало е малко мавритански набези, имало е еврейски гета, обаче дори при разпада на робовладелческата система, не е имало такъв сблъсък на манталитети, мирогледи, раси и пр. Та тепърва има да сърбаме попарата.

Тъп съдия!!!

май не знае какви ги е забъркал... Според него "всеки чужденец, пристигащ в САЩ" има право да подаде молба за убежище и явно е забравил че над 5000 човека са загубили животът си при опит да преминат американско-мексиканската границата, а сега вече границата няма да я пази местната полиция а армията.

За неграмотните тарамбуки от третия свят няма проблем, цялата държавна машина е впрегната да ги вкара в САЩ, ако и да е незаконно. Опитайте обаче да пресечете американската граница вие - белички, чистички и обръснати, с дипломата си по ядрена физика в едната ръка и български паспорт без виза в другата. Същият този съдия с още по-голям ентусиазъм ще ви тресне няколкогодишна присъда по поне дузина параграфи и ще ви засили към най-близкия федерален затвор.

Ама то и да имаш виза пак не е гаранция - моята 10 годишна неимигрантска виза ми дава право да стъпя на техен ГКПП, откъдето пък те имат право да ме върнат обратно по тяхно усмотрение без даже да ми дадат обяснение. Issuance of a visa does not guarantee entry to the United States. A visa simply indicates that a U.S. consular officer at an American embassy or consulate has reviewed the application and that officer has determined that the individual is eligible to enter the country for a specific purpose. The CBP Officer at the port-of-entry will conduct an inspection to determine if the individual is eligible for admission under U.S. immigration law.

Решениия, като това на споменатия съдия, имат обратен ефект. Повечето от вас хабер си нямат от тенденциите оттатък окена и затова няма да се учудят от информацията, която ще дам по-долу. Но тя си е за учудване. Става дума за колосален прелом в най-новата американска история. В Тихуана и други селища е отбелязано невиждано през последните десетилелтия хладно отношение към незаконните мигранти. Последните били замеряни с камъни, а не лиспвали и юмручни смаоразправи. Говорим за отношемието на хора, представяители на нация, която е съставена от 99% емиграни, и то жители на градове, съставени в по-голямата си част от латиноси... Така че проблема не е нито расов, нито религиозен, а е на плоскостта законност/беззаконие. На хората им е писнало от очевидния двоен аршин, прозиращ в мейнстрийм наратива, и настояват законите да се спазват от всеки - вкл. и от съвремените свещени крави, като разни "бежанци" и незаконни мигранти. Каквото и да отсъждат съдиите, каквото и да пишат МСМ медиите, те не могат да променят факта, че вече сме в напълно нова клутруна ситуация. А клутурата, това е политиката в дългосрочен план. Свиквайте и се съобразявайте. Тенденцията тепърва ще се задълбочава.

Коя нация е съставена от 99% имигранти?! Тихуана все пак е в Мексико, а тамошните са си основно ацтеки, маи и прочее - то си им личи даже по външния вид. На тях са им рухнали културите, но не и популациите, та са си същите. Най-големият мегаполис в света все пак се мъдри на мястото на Теночтитлан. Самите "латиноси" си се бият е този керван започна да отнася пердах много преди приграничните градове. Ама те кво се бутат в Тихуана, а не минат през Хуарез да видят там какво е.

се оказва гаден пример за подражание. И това съвсем ще съсипе демокрацията, християнството и единството на бялата нация.

да така е бялата нормална християнска популация е поставена на геноцид да видим дали ще успеят жидовете да ни затрият или белите опомнили се вече ще дадът отпор Бог с нас

Какъв е смисълът от президент в САЩ,щом един съдия може да решава вместо президента и може да престъпва заповедите му?!? Да си избират направо съдия,а не президент...

аф

Съдията контролира дали президентът е действал според закона. За този х.й е . Дали този закон е в полза или вреда на държавата, това не е работа нито на съдията, нито на президента, а на Конгреса, който съчинява законите. Ако президентът си прави каквото поиска, то тогава може спокойно да му викат диктатор. Само в България всеки политик прави каквото поиска, без да бъде контролиран от съда.

ами какъв е съдията за да решава политическите промени идващи от световни катаклизми и простотий на някой! То утре и война да почне някой "съдия" ще спре мобилизацията така ли?

ЦРУ създаде хаос в тези държави, като предоставя оръжие и пари на мафиоти от цяла южна Америка за да може да контролира,прекарва и продава наркотици на американските деца.Тръмп прекрасно знае за тези пъклени дела, но много умело прехвърля топката от болната на здравата глава както се казва.Вместо хотата да си задават въпроса какво накара тези емигранти да напуснат родните си места и да рискуват живота си, сега американците ги възприемат като нашественици.

Нямам логично обяснение на това съдийско решение. Да пускаш безконтролно хиляди нелегални, за да ги издържаш, да разглеждаш молби, което пък привлича нови кандидати, е върховна глупост. Нали и в САЩ знаят, до какво доведе политиката на меркел. И тъй в Европа ще се изсипе едва ли не цяла Африка и Азия, пък в щатите цяла южна и средна Америка. ГКПП-та и лични документи на някои хора стават ненужни, както изглежда.

Не разбираш защо е това спазване на закона, а? Не разбираш защо федерален съдия спазва закона, а? Не разбираш, че туитващото президентче нарушава законите, а? Като нямаш "логично обяснение" за спазване на закона, какво е логичното ти обянсение на т.нар. мириканска мечта?

пресича границата с паспорт и виза на КПП незаконно ли си примерно? Който евентуално не е спазил това искане не трябва ли да го завъртят на 180° и - шут отзад? Аз трябва да си вадя паспорт и виза - тия НЕ??? С какво са по-заслужили от мене?

Имаш ли познати, които са избягали от България, а? Ще ги попиташ ли, как са влезли в Германия или Испания, или Гърция, а? Да ти обЕснят, къде са изхвърлили паспортите си и колко формалности е трябвало да уреждат.

Тоя съдия е ку-ку. Сам си вкарва троянски коне в къщата.... Абе, тия хора изпобщо мислят ли като правят нещо?

Трудно ти е да разбереш смисълът на "нарушение на закона" ли? Съдията спазва законите, нарушени от оранжевото ти "ку-ку"...

Randall_Zwinge

Когато неправдата се превърне в закон, съпротивата става задължение.

Не сакам я да съм добре,сакам Вуте да е зле.

Американски съюз за граждански свободи (ACLU)....Омар Джадуат Американското ДПС и пак алахакбарец Явно идва края и на САЩ

Luna0102

Американците какъв таралеж ще си вземат в гащите... Половината латиноси ще си стегнат куфарите. На тях даже не им се налага да се давят по океани и морета като нашите нови събратя африканците.

Пълни глупости. Който латинос иска да иде в щатите, е вече там, освен екстрадираните. Но дори и те се връщат. Скапана нация, изградена от мигранти, нека получат още от същото.

И Щатите взеха да си набиват кола !

Ограничителната заповед на съдията влиза в сила незабавно, но може да бъде обжалвана и да бъде отменена по надлежния ред. Слава богу в САЩ последна дума има ВСС, а не някакъв си съдия либерал от Сан Франциско. Много вероятно е на този съдия почти всяка заповед или решение да са били отменяни от ВСС стига да са били обжалвани до ВСС. Заповедта на този съдия ще бъде мимолетна и ще бъде отменена по надлежния ред.

Сигурно така ти се иска !

Сега с президентски указ всичките 10 000 нелегала ще бъдат заселени в имотите на съдията взел такова безумно решение. Все пак тези нещастни престъпници имат нужда да се настанят и укрият от насилие, докато бъде взето решение дали да им се даде убежище и едва ли има по-подходящо място от къщата и задния двор на тоз милозлив и човеколюбив съдия!

То и при втория указ на Тръмп за забрана за издаване на визи към определени страни, някакъв си съдия го беше отменил временно, но това временно решение беше отменено от ВСС скоро след това.

Ха сега де видим, кой е по-силен "ФАРК", и тези, които стоят зад тях, или Тръмп, да Сирия, Ирак, Афганистан и т.н. са делече, Но "ФАРК" са близо, явно Тръмпи подцени или недооцени, че вълните от ПРИШЪЛЦИ в Европа, настъпващи под командването на САЩ, няма да останат без ответен удар и той идва и това а само началото ..."жалко", че "..." МакКейн не ще да го види!!!

Е, това е приказка. Хората си имат закони и си ги спазват. Браво!

Ама тъпите виж как се кефят, чр Оранжевия нарушава закони и договори. Понеже го били избрали... Виж Ганьовците и те как "коментират". Цирк. Иначе, да-там поне все още има върховенство на закона, въпреки Оранжевия тъпак.

Тази временна заповед на съдията може да бъде обжалвана пред апелативния съд,а след това и пред върховния. Това за съжаление отнема време, може и да измине около месец, докато се извърви процедурата. Със сигурност ще бъде отменена от ВСС. Въпросът е до тогава, колко нелегални ще се възползват и ще преминат незаконно южната граница на САЩ без да загубят правото си да искат убежище в рамките на този месец или седмици, докато ВСС, където републиканците на Тръм имат мнозинство се произнесе с кратко решение, като остави в сила прокламацията на Тръпп, до разглеждане на делото пред ВСС по същество.

Извън ексцентричността на Тръмп , нека си представим Америка като една къща на “Американците” . Имат ли право Американците да пускат или НЕДОПУСКАТ в своята КЪЩА когото и когато решат ? И то независимо от няколко или повече неправителствени организации. Колко представителни са неправителствените организации спрямо населението избрало Тръмп на (почти) преки президентски избори? Изпълнява ли си предизборните обещания президента Тръмп ? Отговора е КАТЕГОРИЧНО ДА !!!( за разлика от нашите политици)

При Путин поне няма такива циркове.

Цялата му държава на Путин е един цирк!

Държавата на Путин е цирк толкова колкото майора е педер@ст

Ка може един съдия неизбран н никого да анулира заповед на президента избран от половината нация всичко в тоя свят е нагласистика и организиран тероризъм

защо решението на някакъв си районен съдия някъде, да влиза в сила в цялата федерация? Не би ли следвало най-много в неговия щат да важи това?!? Това не е съдия от федералния съд (ако има такъв изобщо), това е просто окръжен съдия. Все едно съдия на окръг (област у нас) Пловдивска да реши нещо си и то да започне да има сила в цялата държава. Истински новини на 100% ни представят, а.

още утре съдията е заминал за Сибир