Предложиха шефа на СГС за наказание, просрочила 43 дела

Председателят на Софийския градски съд Владимира Янева е предложена за наказание, тъй като има 43 просрочени дела и е забавила изписването на мотивите към присъди с от 2 до 8 месеца.

Обратно в новината

Коментари - Предложиха шефа на СГС за наказание, просрочила 43 дела | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво- ще я порицаят най-много, но ще си остане шеф на СГС-нали?! Благодарим на инспектората, ефектът е нулев.

поздравления, че поне им написахте имената.

Е, добър ден. Този инспекторат най-после да направи нещо. Всичките забавяния не са случайни. Допусналите ги трябва да бъдат разследвани за подкуи. И дали имуществото им, отговаря на доходите им.

Ще я накажат милата, но това е преминато съпало в кариерата. Пред талантливата "съдийка" има бъдеще, в години или месеци, според това колко време още ще се търпят на Небето и поразиите на богинята Темида. При Второто Пришествие последна дума има Страшният Съд.

Цецко, какво стана с поредното ти недъгаво протеже?!

Изглежда г-жа Владимира Янева е извън класацията, нито ще я поощрят, нито ще я накажат. Тя има правото и задължението само да я повишават. Нея не я лови закон за ВСС, правила и т.н. Прилича ми на новоизгряла звезда в небосклона, направо извънземна.

Дисциплинарно уволнение това е единствен изход. Щом не са си свършили работата.Колко ли съдби са променили? В САЩ съдиите се избират от народа.

Какви порицания и наказания? Тези търтеи са за уволнение.

Само не разбрах- Владимира Янева ще я поощряват ли или ще й дръпнат ушенцето лекичко? Сакън да не вземат да я махнат, на бати Цецо душичката!

Справката на ВСС не е докрай коректна. Не се казва кой колко дела е имал на година и колко е решил. Не е едно и също за имаш 60 и 600 дела. Освен това не е казано как са решени делата-през пръсти или качествено, отменени ли са решенията от по-горната инстанция или не. Но това са дреболии. По-важното е действително кога ще има нормална съдебна система с нормален достъп до правосъдие и с адекватни решения, а не купени и лобистки решения. Докато не се опра този проблем, всички ние ще плащаме санкциите на съда в Страсбург и ще слушаме глупостите за реформираната съдебна система.

А пък аз ,глупачката, вече 36 години работя и се заблуждавам, че за свършената работа възнаграждението ми е мизерната заплата! Кой ще ми даде сега пропуснатите "поощрения" за 36 години?! Ама че съм алчна, живот и здраве, може да хвана 300лв. пенсия, стига ми, нали?

Не трябва да има наказание за съдийте-мърлячи, а директно уволнение. Те умишлено протакат делата. Щом не се справят - вън от държавната ясла, да ходят в частния сектор.

И това къде го измислиха? В чалга клуба на съда ли?

Много ме подценявате бе. С наказания като "порицание" и "забележка" ли реагирате на моите критики? И само закъснелите дела ли са кусурът ви? Не очаквах такава реакция на критиките ми към вас. Това за България дори и да минава, за мен и европейците е негодно. Къде ви е реформата?

Най-после. Доживяхме да видим някаква корекция по работата на ТЕЗИ ТУНЕЯДЦИ. Стоят на държавната трапеза и на никого за нищо не се отчитат. Искам отчет от г-жа Нели Куцкова - чадъра и гласа на некадърните, приказливи, многознаещи и тотално безполезни(за народа) съдии в България, но полезни на мафията, на партиите, на агентите-доносници, на всички които не са нормални. Тя е отражение на НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ СЪДИИ - КРАДЛИВИ и партийни парвенюта. Има ли сред съдиите един дето да става за това, за което му плащат???

Аз предлагам когато има присъда от Стразбург обратна на тази произнесена в България, обезщетението да се поема от фонд работна заплата на съответния съд. Така ако продължават да работят корумпирано ще вземат само 10 заплати за година и съдийте които не са виновни ще възроптаят срещу подкупните. Трябва обаче да има механизъм, чрез който част от съдийте в даден съд да инициират уволнението на колеги.

Съдия е моят татко, съдия ще стана и аз. И ще нося като него, пликчета с пари у нас.

съдиите ще работят и без пари бе тъпанари.мафията им плаща добре.

Значи, на тези, които изобщо си вършат работата, ще им се изплати реално поощрение във вид на парични премии, а на другите, които бавят десетки дела, ще им се направи устна "забележка" - от която те, както знаем, ще изпаднат в тежка депресия и ще си разплетат чорапите! А обществото ще пие по една студена вода - както винаги, с по-здрави от съда и прокуратурата, и на края на тримесечието, на полугодието и особено на годината, всички в съда ще си получат премиите, 13-та заплата, бонуси и отделно рушветите от престъпниците! Да живей живей комуноидният съд и прокуратура!

наказанието за калпазаните трябва да бъде парично, каквото е и поощрението на отличниците. Така ще има само преливане от едно на друго място, вместо да се разходват допълнителни средства. Но какво ли си хабим времето, за да коментираме нещо, което изобщо не зависи от нас.

Защо ще ги поощряват?Нали си получават огромните заплати, че и 13-та и 14-та заплати,а сега и поощрения. Какво да правим ние с минималните заплати?

Вместо да поощряват съдийте, които си вършат работата, по-добре да накажат тези, които не спазват сроковете.

Най-накрая някой да вземе мерки за този проблем.

Българските магистрати са мошеници! Моля , махнете си рекламите без иконка за премахване, че не се вижда паролата от тях!

За какво ще ги поощряват? Че си вършат работата ли? Дотам ли я докарахме, че да награждаваме за това което си длъжен да правиш? Смях.

Ами масата граждански дела?Тях защо никой не контролира?Те се бавят с десетилетия ако никой не плати подкуп.

Иначе за 13, 14 и 15 заплати са готови веднага да съдят правителството.

Защото ,не става въпрос за минимални заплати , а в порядъка на 10К-15К лв.

Интересно- какво стана с Владимира Янева, много тихо е напоследък по въпроса. Май пак- всяко чудо за 3 дни?!

МНОГО МИ СЕ ИСКА ДА ПОВЯРВАМ , ЧЕ СТЕ ИСКРЕНИ ТОЗИ ПЪТ....... КАКЪВ Е СЛУЧАЯ С ДЕЛАТА НА ВЛАДИМИРА ЯНЕВА.

Ами, най-вероятно проверката е да се каже "Не само тя е бавила, та какво лошо има в изнесеното за нейните проблеми?"... Иначе още малко ще е "болна", пък после, като затихнат нещата, все си мисля, че ще си работи спокойно на новия пост. Досега много, ама много рядко в такъв скандал да си замине човекът- само Калинка и Румито не се задържаха, ама там имаше много силна външна намеса и пак се чудеха дълго как да не ги махнат.

като вземат на юристите да им плащат за приключени дела, а не за времето за което "работят" много неща ще се подобрят в съдебната ни система. Особено това засяга съдиите.

ТАМ Е РАБОТАТА, ЧЕ КЛИЕНТИТЕ ИМ ПЛАЩАТ ОГРОМНИ СУМИ ЗА ДА ПРОТАКАТ И ВЛАЧАТ ДЕЛАТА!

клиентите плащат на адвоката, не на съда сладур :) иначе мнението на коментатор заслужава внимание