Задържаният съдия по вписванията вземал подкупи от нотариуси

Задържаният съдия от Агенцията по вписванията се казва Йордан Раденков и е уличен в получаване на подкуп. На работното му място са открити два плика с 1500 лв.

Обратно в новината

Коментари - Задържаният съдия по вписванията вземал подкупи от нотариуси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се разследва и агенцията по вписванията! Заради неправилно вписване на имот за 70000 Евро а беше вписано 700000 ме разследваха цяла година! Сигурно има и марочни вписвания вместо 700000 е вписан за 70000 И разследване няма!

България си е гнусно място за живеене. Или някой наркоман ще те блъсне на пешеходната пътека, или някой мазен чиновник ще направи живота ти черен.

Явно тоя е станал нагъл и е дигнал мизата... Нотариусите са го топнали за да им назначат некой по-евтин съдия

И баш шефовете начело с премиера да не се занимават само с уволнения и назначения, а да се поинтересуват как работи съответното звено, какви проблеми има там, вместо само да назначават и уволняват. Ако не го направят, все така ще отчитат, че бившият шеф, който /вече/ не е наш човек, е "допуснал груби нарушения..."

Ако нотариусите бяха държавни нямаше да имат пари за подкупи, но сега нали всяка година генерират поне милион приходи, то им остават и за подкупи. А относно съдията- то едва ли е единственият... Успех на Министерството на правосъдието в борбата с корумпираните, успех и в борбата с премахване на всички пенсионери от системата. Та дано дадат добър пример за премахване на пенсионерите от съдилищата. Виж Цацаров в прокуратурата от години е въвел желязна дисциплина и там пенсионери служители няма.

... само едно не разбрах: неверни по съдържание ли са били удостоверенията за тежести & неточни по време вписванията... или, просто, както всеки, "набарал на баницата мекото" в бг, са обикновени тапанари & режат клона, на които са седнали с големите си гъзове...

Бас ловя, че схемата е започнала по инициатива на даващата подкупа страна!

Ами чак сега ли се усетихте?! Това е схема от години, я само ремонтите на домовете им проверете, почивките, и всички други екстри ..................за какви пари става дума. Това със заплати не се получава.

А нотариусите ? Защото пред закона отговаря и този, който дава подкуп, не само който взима.

мда

Тоя който е сигнализирал, че му искат подкуп не може да бъде обвинен. Ако вече е дал, е друг въпрос. Но на делото може да се окаже, че нотариусите вече са защитени свидетели.

я да видим кой нотариус ще изгърми...

Какво ще стане? Н И Щ О!!!!!!!

С ужас разбрах днес че нотариус Гечева, призвана да спазва закона най грубо го нарушава като дава подкупи ! Вижте долу линка. Никога повече аз или мои близки или приятели няма да ползвам услугите на една закононарушителка ! Жалко за всички мои пари на вятъра в тази кантора! http://dnes.dir.bg/news/sadia-zadarzhan-vpisvania-25837253?nt=4 Вие срам нямате ли или за пари като проститутки правите всичко?!

СПЕШНИ ПРОМЕНИ -да се подведат под отговорност и тези които дават подкуп , а не само тези които взимат подкуп.

Освен самите имоти, по подобна схема се краде директно и от сметките на хората. Много упорито се пробват под предлог за данъци или стари телефонни сметки, които не съществуват. Манолова лично пази този бизнес.

така е при демокрацията по тия ширини!!! само крадци, измамници и схемаджии.

Тя цялата държава е така.

А нотариусите ще понесат ли отговорност, като длъжностни лица участващи в корупционна схема? Като казвам,че са заплетени като свински черва....

би следвало...ще видим!

интересно откъде "би следвало" ?? оттам, че до този момент "последствията" са повишение в още по-дебела схема или просто живеете в Румъния и пишете случайно тук !?

..."срещу съдия по вписванията, за когото от ГДБОП има информация, че участва активно, ежедневно в класически корупционни схеми, изразяващи се основно в искане и получаване на подкупи... Ежедневно!!! Не се напукахте, не се натъпкахте! Да се задавите дано!

ми те сами им ги предлагат. липсвал тоя документ, липсвал оня документ, мини ме по-бързо, ама закъснях малко...и така.

Айде недей;) Когато си вадих едни документи от Общината, се наложи да изчета два закона предварително, защото иначе бяха готови да ме сапунисат двойно и тройно! Не само че не предлагах рушвети, ами трябваше да браня кесията си от посегателства!;) А тези, с които контактувах там, всичките бяха с титли "експерт" и "главен специалист"!

В БГ КОРУПЦИЯТА ИЗЧЕЗНЕ, СТРАНАТА ЩЕ ИЗПАДНЕ В ИКОНОМИЧЕСКИ И АДМИНИСТРАТИВЕН ХАОС! КОРУПЦИЯТА Е ОСНОВЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ДВИГАТЕЛ В ТАЗИ СТРАНА!

в онази също, само че е на по-високо равнище. другаде се казва -лобизъм.

Ако Модела "ГЕРБ" изчезне, няма да има алчни партийни галфони да лапат заплата и подкупи. Какво ти е виновна държавата щом си избираш корупцията да те баламосва с "икономически растеж".

нотарiuс габриела йорданова на ул.ангел канчев е уникално некомпетентна и нагла.от алчност е способна да ви направи огромни проблеми.надявам се че сте има последствия за нея.

А може би съдията по вписванията да е натопен от някой, който наистина разработва корупционните схеми, пък иска той да излезе чист. "Крадеца вика дръжте крадеца"

А СЪДИЯ диимтър маринов ОТ КАРНОБАТ ,КОГА ??????

Задържаният съдия по вписванията вземал подкупи от нотариуси Тази новина , просто е само един "политически" контрапункт на новината за освобождаването на двама от бандата на Наглите. Опит да се размие сериозният дефицит не само на правораздаване, ами и на неговото ефективно изпълнение.

А тия дето са давали подкупите? Задържани ли са?

valentor

Питаш за чл.304 от НК , ли ?

Най-после някой да зададе и този основателен въпрос! Работещите в частния сектор, които дават подкупите, защо никой не търси отговорност от тях? А те са едни от най-активно плюещите срещу корупцията. За да се спре коруппцията, трябва да се води борба с нея на всички нива, а не едни само да търсят на кого да дадат пари, пък после искат да излезат чисти и все викат какво било в цивилизования свят.

Бях свидетел на подобно нещо в друга държавна администрация искаха от служителя да се изпълни нещо веднага на момента , което се изпълнява за 1 месец. Обясни се, че не може, няма такава услуга "на мига", реакцията беше заплахи за уволнение, жалби до и от когото трябва и т.н. Служителя гледаше втрещено, после се усмихна и затвори вратата под носа. Държавните служители не бива да имат контакт с граждани и юридически лица по административни услуги.

Не се радвам, защото вече нищо не може да ме убеди, че работещи по света механизми тук са истински.Просто разчистване на терен за наши хора, с други думи всеки бизнес - законен или не, трябва да бъде овладян от правилните хора.Иначе публична тайна е било и колко се дава-взима и кой го прави.