Съдия Тодорова нарече уволнението си държавен произвол

Решението на Висшия съдебен съвет (ВСС) освен, че е унизително, е и несправедливо, заяви на пресконференция съдия Мирослава Тодорова, която вчера бе уволнена дисциплинарно. Тя определи уволнението си като държавен произвол.

Обратно в новината

Коментари - Съдия Тодорова нарече уволнението си държавен произвол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съдии=крадци=мошеници=БСП=СДС=ДСБ=НДСВ=ДПС=Първанов=мафия.... това е всичко.

ВНИМАНИЕ към dir'a: омерзен е допуснат общо 6 пъти с един и същи пост - в 16:17, 16:12, 16:10, 16:09, 16:07 и 16:06!!??? На вниманието на всички изразяващи становище към казуса "съдия" Мирослава Тодорова: ако някой свидетел, служебно лице (напр. вещо лице, експерт и пр.) НЕ се яви на заседание на съда без уважителна причина съдията му налага някаква глоба. Ако пак не се яви на следващото заседание освен глобата съдията задължава съответни органи да бъде доведен ПРИНУДИТЕЛНО (есетствено парите за това ги плащаме НИЕ обикновените данъкоплатци). Единственото задължение на съдията отнасящо се до правата на ищеца е да бъде изготвено и му бъде ПРЕДОСТАВЕНО в писмен вид на определението (мотивите). Забавянето с години и произтичащото от това забавяне изтичане на срока за обжалване поради давност е ОГРОМНО престъпление и никакви мотиви свързани с пренатовареност, заетост и пр. ГЛУПОСТИ не са аргумент за оневиняване на този "слуга" на ЗАКОНА!! Когато някой простосмъртен - независимо каква дейност упражнява - не изпълнява системно задълженията си съгласно характеристиката на работата му го УВОЛНЯВАТ без право на обжалване, без протести, без циркаджийски магистратски изпълнения, без сачки и пр. Колкото до делата, които ще трябва да стартират наново, питам: КАКВО щеше да стане, ако въпроснния съдия или друг с аналогични параметри беше участник в ПТП с летален изход?? Щяха ли колегите да плачат толкова силно на чуждите гробища за накърнените интереси на участниците в засегнатите процеси???? Аз бих и отнел доживотно правото ИЗОБЩО някога да се занимава с дейност от юридическо естество!!

И още нещо. Наглостта на съдийката и изявлението, че това е държавен произвол трябва да се пречупи през призмата на убедеността и чувството за безнаказаност на всички магистрати каквото и да сътворят. Те се чувстват безгрешни, богопомазани и цялото общество трябва да им бъде благодарно, че съществуват, че произнасят присъди (те самите са убедени, че са справедливи, независимо, че при същите факти колегите им от висшестоящите органи присъждат диаметрално противоположното) и неспазването на елементарните им служебни задължения свързани с написването на мотивите в законоустановения срок е подробност, която МОЖЕ (и се допуска) ДА НЕ СЕ СПАЗВА БЕЗНАКАЗАНО!! Дойде видов ден! Да си плати, въпреки, че има неща, които не са обратими, не могат да се възмездят и справедливостта би възтържествувала единствено и само, ако се приложи Божия принцип стоящ на входа на концлагера Бухенвалд: JEDEM DAS SEINE (всекиму заслуженото)!!!

Защо протестират?!Защото им спират кранчето ,от плащането за поръчкови дела!!!Какво да кажат хората,които чакат справедливост от тях и са в техните ръце!Тогава са толкова високомерни и недостижими тези съдии,а сега им създават ореол,колко са репресирани и притискани!Ако наистина ги натискаха,всички големи престъпници да са в затвора ,а не на свобода и в чужбина!Изобщо трябва да се изчисти цялата съдебна система от боклуци и изпълняващи поръчки съдии и прокурори!Докато имаме такива съдии и прокурори,справедливост ,няма да има!!!!

asen

Никакво кранче не спират. Съдилищата работят под натиск и това води до необективност и несправедливост иза това престъпниците са на свобода, а не обратното. Тезата, че натиск липсва за това престъпниците са на свобода е малоумна.

Наглеците от мутро-физкултурническата партия, наречена ГЕРБ, вече съвсем изнагляха. Аман от популизъм! До кога ще им търпим простотиите?

Цитати от Днес 13/07/2012 : "България е подложена на напрежение заради предполагаемите близки връзки между представители на правителството и организираната престъпност." "ЕК била безкрайно обезпокоена от записите, в които самият премиер признава, че е наредил "защитата" от митнически проверки на бизнесмена Михаил Михов, пише още Euractiv"

мафята вун

добър ход на станишев. сегашното всс е с мандата на предишното правителство, за мен интригата е ясна

Питали го как е станал Началник на милицията, Командир на поделение и Директор на данъчното. Онзи казал- "Преписвах на изпитите". Питали го- "Само така ли " ? Той казал- " И с връзки. Роднините ми са в БКП.

Като минала една година го направили Командир на поделение. След време пак му омръзнало и станал данъчен инспектор. И отново като направил една година станал Директор на данъчното.

Да я махат тази корумпирана съдийка. Станала е съдийка като оня виц ---При ерата на комунизма, някакъв корумпиран пияница, наркоман и гей,станал милиционер. След една година го направили началник на милицията. След време му омръзнало и станал военен.

Жалбите от българи в Страсбург да не се гледат от българи!

Търся български магистрат,депутат, министър,президент който да не е мошеник ....

Не търси нещо, което природата не е създала

Народен съд за съдиите! Изпълнение на присъдата - веднага!

не става бако. Не става. Иначе тиквата Цецо да го е конституирал, ама не става. Лош момент е уцелил.

Не е произвол Госпожо. Само че заедно с теб трябва да се махнат и останалите съдии дето бавят делата. Произвол е ако уволнят само теб ,а другите останат.

Не знам колко от пишещите са виждали на живо съдия и к7олко като папагали повтарят казваното от Цв.Цв. Като човек от съдебната система ще ви кажа само, че съдиите в болшинството си не са комунисти, не са корумпирани, а специално тези в София са и свръхнатоварени. Ако съдия в София трябва да се справи в срок с всичката възложена му работа, той трябва буквално да умре на бюрото си от писане или да си носи работа и за вкъщи. Този ВСС не направи нищо, за да промени това отчайващо натоварване. Нещо повече - с всяка година делата стават все повече.

Ами в тоя случай кой е жертвата- съдиите, които са толкова натоварени или нещастниците , които чакат правосъдие от тях ? Като си решил да ставаш съдия ще си вършиш работата , пък макар и свръхнатоварен! Или не си бил наясно, че само в теб ще е надеждата на хора , които отчаяно искат справедливост и често само това им е останало

до сега наброих поне 1 твои постинга поз различни имена. Явно си дежрен и нищо не работиш! Спри се , горещо и се вижда че не можеш да мислиш, но и в студено сигурно ти е трудно, ама.....

И как разбра, че не са корумпирани, очакваш да го пише на челото им ли?

Когато Пенгезов уволнява някого, каквито и да са обвиненията, съм скептичен към вината на провинилия се. Съдебната система да започне чистката от самия Пенгезов - тогава ще повярвам, че нещо наистина се случва там! Дотогава магистратите си остават НАЙ-КОРУМПИРАНАТА И ВРЕДНА ЗА ДЪРЖАВАТА ОБЩНОСТ!!!

Абсолютно съм съгласен с ТЕБ!!

Съда и Прокуратурата ни са назначени от БСП, ДПС и НДСВ. ТЕ са абсолютно независими от Борисов и Цветанов. Пенгезов - друг верен страж на БСП, уволнява една и без това скандална съдийка. Това са абсолютно необорими факти, нали? Смешно прозрачен сценарии.

в случаят и тя и боко и цветанов- мястото им е в затвора. не само уволнения или отпадане на избори ..нннееее това само че ни занимават със себе си е престъпно.

Опетниха единствения неопетнет орган в България - съда. Вече няма в какво да вярваме.

hahahaha

Единствената.... какво ?!!!!!!!!Абе ти да не си зациклил на ритъма 7/8 и ще си паднала, нещо си объркал прилагателните към системата

провокират ви..

Неопетнен??? Продължителната жега оказва влияние голямо.

Вярвай в Партията и в светлото бъдеще.

Мисля, че 78 просто се майтапи.

Руиз

Какво са опетнили? Съдът действа както при комунизма. Обслужат партийните другари, а сега тях и техните креатури- престъпниците.

Виж и циничната и нагла физиономия. Цъфнала е като гнойна пъпка на носа на съдебната система.

така се чуствам от мутренското управление. как няма да нареди цв.цв да я уволнят та нали тя се осмели да заведе дело срещу него по точно срещу лъжите му.най-големите престъпници и мафийоти бойко и цветанов освен да лъжат, крадат и убиват човешки съдби за съжаление управляват държавата, кога ще излезе в публичното простланство миналото на бойко какво е работил и от къде са му милионните, а цветелина бориславова милиооните откъде са, кога журналистите ще ги извадите, ако беше за други политици каква драма щяхте да направите ама сега мълчите защото са ви купили.

БРАВО НА УМНИТЕ И ХОРАТА С ДОСТОЙНСТВО!!!СЪБИДИ СЕ, ЦЕЛИ НАРОДЕ!!!

наглост,наглост и пак наглост!маи лесно не се изпуска кокалат.да си ходи и повече не ни занимаваите с тази ....

Като държавен произвол оределя уволнението си съдия Тодорова,а как да определим делата за изнасилване,отвличане и др.при които съдииката е отсъдила в полза на престъпниците.

Теб трябва да та съдят ма Тодорова. Теб! и да те вкарат в дранголника. Щото си корумпирана

така се чуствам от мутренското управление. как няма да нареди цв.цв да я уволнят та нали тя се осмели да заведе дело срещу него по точно срещу лъжите му.най-големите престъпници и мафийоти бойко и цветанов освен да лъжат, крадат и убиват човешки съдби за съжаление управляват държавата, кога ще излезе в публичното простланство миналото на бойко какво е работил и от къде са му милионните, а цветелина бориславова милиооните откъде са, кога журналистите ще ги извадите, ако беше за други политици каква драма щяхте да направите ама сега мълчите защото са ви купили.

така се чуствам от мутренското управление. как няма да нареди цв.цв да я уволнят та нали тя се осмели да заведе дело срещу него по точно срещу лъжите му.най-големите престъпници и мафийоти бойко и цветанов освен да лъжат, крадат и убиват човешки съдби за съжаление управляват държавата, кога ще излезе в публичното простланство миналото на бойко какво е работил и от къде са му милионните, а цветелина бориславова милиооните откъде са, кога журналистите ще ги извадите, ако беше за други политици каква драма щяхте да направите ама сега мълчите защото са ви купили.

Що ма Тодорова? Кво ти е? Бачкаш малко за много манги. Ей на едно дело го влачиш 5 години, а заплатата не я влачат. Нъл тъй. И затова сега се тръшкаш - не било справедливо. Айде у киреча

Тъпчо, знаеш ли какво са над 300 дела за 365 дни ? В София са претоварени, а на други места в страната нямат дела. Да ти се падне съдия с над 300 дела за година. Бас ...и тъпите герберски боклуци

Ами ти знаеш ли какво е да работиш по 10 часа , да ти бавят заплатата и да трепериш дали другия месец ще я има фирмата или не! пък като не можеш да си вършиш работата ей къде е бюрото по труда- може да размислиш като поогледаш предложенията там , а ?!

така се чуствам от мутренското управление. как няма да нареди цв.цв да я уволнят та нали тя се осмели да заведе дело срещу него по точно срещу лъжите му.най-големите престъпници и мафийоти бойко и цветанов освен да лъжат, крадат и убиват човешки съдби за съжаление управляват държавата, кога ще излезе в публичното простланство миналото на бойко какво е работил и от къде са му милионните, а цветелина бориславова милиооните откъде са, кога журналистите ще ги извадите, ако беше за други политици каква драма щяхте да направите ама сега мълчите защото са ви купили.

така се чуствам от мутренското управление. как няма да нареди цв.цв да я уволнят та нали тя се осмели да заведе дело срещу него по точно срещу лъжите му.най-големите престъпници и мафийоти бойко и цветанов освен да лъжат, крадат и убиват човешки съдби за съжаление управляват държавата, кога ще излезе в публичното простланство миналото на бойко какво е работил и от къде са му милионните, а цветелина бориславова милиооните откъде са, кога журналистите ще ги извадите, ако беше за други политици каква драма щяхте да направите ама сега мълчите защото са ви купили.

с цялата си наглости излезли на протест. То да си престъпник стана престижно в тази страна. По делото с наглите се намериха къщите където са държани отвлечените, ножиците с които са рязани пръсти, заровени трупове , пари от откупите и всички са си на свобода . вече 2 години минаха. то и давността ще мине сигурно. просто съда не работи и трябва да се сменят всички кадри с млади , морални, честни, достойни и неподкупни юристи.

така се чуствам от мутренското управление. как няма да нареди цв.цв да я уволнят та нали тя се осмели да заведе дело срещу него по точно срещу лъжите му.най-големите престъпници и мафийоти бойко и цветанов освен да лъжат, крадат и убиват човешки съдби за съжаление управляват държавата, кога ще излезе в публичното простланство миналото на бойко какво е работил и от къде са му милионните, а цветелина бориславова милиооните откъде са, кога журналистите ще ги извадите, ако беше за други политици каква драма щяхте да направите ама сега мълчите защото са ви купили.

Леле,сега ще трябва да връща парите от рушеветите.

ВСИЧКО ИМА СВОЯ КРАЙ , САМОЗАБРАВЯНЕТО И БЕЗНАКАЗАНОСТТА СЪЩО !!!!!!

ХАОС СЪЗДАВА НЕ УВОЛНЕНИЕТО, А ПРИСЪСТВИЕТО НА ТАКЪВ "СЪДИЯ" В СИСТЕМАТА. ЗА 301 000 ЛЕВА ОТКРАДНАТО ДДС Е ОТСЪДИЛА .. 3 ГОДИНИ УСЛОВНО! И ПОСЛЕ БАВИЛА 5 ГОДИНИ МОТИВИТЕ. ЗАЩО ЛИ? АМИ ЩОТО Е ВЗЕЛА КРАДЕНИТЕ ОТ ВСИЧКИ НАС ПАРИ. ТО СИ Е ЯСНО. АЙДЕ СЕГА ДА СИ ОТЛЕЖИ В СЛИВЕНСКИЯ ЗАТВОР, ДА НЕ СЕ ИЗМЪКВА С УВОЛНЕНИЕ! ТАЗИ ЩЕ ИМА ДА СИ ХАРЧИ КРАДЕНИТЕ МИЛИОНИ СТО ГОДИНИ..

Това са ПИНИЗИТЕ на съдебната система , а журналистите страдат заедно с мутрите за доброто старо време !!!!

"Ако някой не си изпълнява служебните задължения, той може да бъде наказан."- Цитирам въпросната Тодорова, това е казала на интервю. Ми това е- наказват я.

Имам няколко въпроса към съдия Тодорова: Как оценя собственото си професионално поведение по делото за изнасилването на онези деца? И заслужава ли изрода да се отърве от правосъдие, защото съдия Тодорова не е намерила време ( и компютър) 5 години , за да си свърши работата?

ако бяха отвлекли моито дете и тази не беше разгладала 5 делото нямаше да. я има на този свят. каква наглост . тя е за кладата.

Разберете Тодорова, виновна сте и си ходете в къщи... Ако бяхте способна - нямаше да стигнете до тук... Не искам такива съдии да ме съдят! Искам пряко избиране на съдиити! Излишно е да се нагнетява напрежението с това... а може би това искате... ще стане още по-лошо за вас... Защо прокуратурата не се сезира за умишлено забавяне на делата от Тодорова с цел облага...

Това е най малкото което може да и се случи . Хубаво би било да я прекарат през съд и конфискация на част от имуществото. Сигурен съм че с такива решения доста парички е лапнала . А за да стигне до това срамно решение ,направо да унищожи едно дело ,може би стотици други също е объркала . Проблемът е че всичко това е умишлено . Хубаво би било да я последват и други съдии грешници. Тези самозабравили се служители на темида ,това са хора без чест и морал . Е ,не всички са такива ,но порядъчните ще се броят на пръсти. Съдебната система все плачат че им е малък бюджетът ,а какво са направили . Прекалено много бонуси получават ,а за заплатите да не говорим .

Не се било случвало досега в България такова нещо- уволнение на съдия! Ами за всяко нещо има първи път!То за 20 години много неща трябва да стават за първи път!!!

НИЩО СЛУЧАЙНО НЯМА В БЪЛГАРИЯ.Г-ЖО СЪДИЯ,АМИ АКО НЯКОЙ ЛЕКАР ВИ ПОСТАВИ ДИАГНОЗА СЛЕД ЧЕТИРИ ГОДИНИ,КАК ЩЕ РЕАГИРАТЕ?

Нека всеки един съдия, се усети какво е чувството в момента, което го обзема. Да види какво е някой да взима срещу теб решение, срещу някакъв стимул за себе си...и да разберат как се чувстваме ние, когато постъпват така с нас. Нека докато протестират се поставят на наше място.

САМАТА СЪДИЙКА ПОПАДНА В ЛАБИРИНТА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И САМАТА ТЯ СЕ ПОЧУСТВА ОМЕРЗЕНА ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ТАКА КАТО СЕ ЧУВСТВАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА СЕ РЕШАВАТ НЕЩАТА

Тиквоча и Цоко пикочя в действе.Да са ви Честити българи???

Ех, Цоко, Цоко .....кой пак те изпусна от село , а и добичетата къде остави?!!!

Като чета какви тъпунгери се изказват в нейна защита,имам чувството ,че тя ги е съдила някога с условна присъда.

с ефективна ли осъди? Ами обжалвай!

На такива трябва да им се отнема и имущество и права ,даже няма да е лошо и децата,защото тази не може да възпитава деца,просто е толкова нагла,корумпирана и дебелоока,че където и да бъде ще корумпира всички наоколо.Пълен изверг!

ти да не би да я познаваш лично че толкова епитети й постави? Или в ГЕРб ви раздават листовки с думи клишета които да лепите на враговете на тиквите.

Такива боклуци не познавам.Ясно е като четеш новините,що за човек и професионалист.А ти отдалече миришеш на комунист и явно тя е била доста удобна на такива като вас.

"Не съм се забавила от некомпетентност"- да, правилната дума е корумпираност!

ПЕНЧО БЕ УЧИ,ПЕНЧО БЕ ЧЕТИ, ПЕНЧО ВСЕ НЕЩЕ , ПЕНЧО ВСЕ ГЪЛЧИ