Увеличават съдебните такси

Въвеждане на нови съдебни такси за обжалване на актовете за административни нарушения и увеличение на таксите по наказателните дела от частен характер са поискали съдилищата от цялата страна.

Обратно в новината

Коментари - Увеличават съдебните такси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като говориш за производителност на съдебната система били уточнил как следва да се отчита, защото според мен това не са нито плодове, нито заленчуци, за да ги мериш на килограм?

И пак бедняците ще духат супата...за права на всеки човек ще ми говорят!?!??..скапаняци..оставиха на бедните от Господа да търсят право!

Като се заговори за увеличаване на минималната работна заплата, веднага /и с право/ обвързват това повишаване с производителността на труда. Защо, при условие, че бюджетните структури се издържат от данъците ни, при исканото увеличение на такси /и не само в съдебната система/ не се постави на анализ производителността на труда на всяка структура?! И ако тази производителност и качеството им на труд в полза на обществото нарастват, тогава да качват цената на предлаганите от тях услуги. И тогава, ползващите се от услугите им няма да имат право да роптаят и недоволстват.

kgb777kgb

Трябва да си промениш името на Утопист - това което искаш е утопия ! Съдът е най-закостенялата структура и една от най-продажните / не само за пари , за влияние , позиции / ! Няма лошо да вдигнат таксите , но да ги направят както казваш СПОРЕД " производителността" - е това няма да стане воят ще е страшен !!!

Дори и баниците като си купуваме, не ни ги дават без пари!Това казвам,че всеки труд се заплаща, ако имате глави да асимилирате това което пиша! Но не е необходимо да се спори с такива като вас, в крайна сметка тъпотията си е тъпотия и злобата и завистта в душата на някого трудно може да се прогони! Това не е ли тъпотия, хваща се за една буква и от това прави цял роман...Злобари...!!!! Да не говорим за повече.... !!!

таксите касаят само апталите, които още вярват в спаведлив и заносъобразен изход от едно съдебно дело. Вече не съм от тях. Останала част оведщи дела и плащащи такси са тези, които са подковали изхода на делото предварително, така че да плащат и по-големи.

Държавна администрация и вся лапаческа преторианска гвардия трябва да са зависими от жизнения стандарт на средния българин, не може да има повече търтеи от пчелите! Във всеки кошер след оплождане на майката, търтеите се избиват и изхвърлят,за да не миришат!В България нали вече прехода свърши, докога ще толерираме тунеядци и лапачи?

Иване, дори името си пишеш с малка буква, толкова си заслужавате ценза! Ти като влизаш всяка сутрин в хлебарницата да си купуваш хляб и баници, благодариш ли на тия дето работят всяка нощ без почивка? Или тутманиците като вас, след като сдъвчат баниците и изподсмърчат под очилата, погалят доволно шкембето, се отправят към съдебната палата, нотариата и т.н. и за благодарност оскубват и въртят на юридически шиш същия тоя хлебопроизводител /ама по цялата му верига/!!!

ЧУДЯ СЕ ОТ КЪДЕ ДА ПОЧНА.ВИЖТЕ БЕ БЪЛГАРИ-МОЖЕ ЛИ ТОЛКОВА НЕГАТИВИЗЪМ ДА ИМА ПО ОТНОШЕНИЕ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.ТЕЗИ КОИТО ПИШЕТЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВА РАБОТА И ХАМАЛОГИЯ Е ДА РАБОТИШ В СЪД-НЕЗАВИСИМО КАКЪВ. АМИ ОТГОВОРНОСТТА ПРИ РАБОТАТА.ОТ СТРАНИ ВСЕКИ СИ КАЗВА - ТЕ САМО СТОЯТ, КЛАТЯТ СИ КРАКАТА И ВЗИМАТ ГОЛЕМИТЕ ПАРИ, А КАЛКО СА ГОЛЕМИТЕ ПАРИ 500-600 ЛВ. ЗАПЛАТИ ЗА СЛУЖИТЕЛИТЕ.А ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ УЧИТЕЛИТЕ И ДРУГИ СЛУЖИТЕЛИ В БАНКИ, ОБЩИНИ И ТЕМ ПОДОБНИ ВЗИМАТ МНОГО, МНОГО ПОВЕЧЕ. ТО СЕ Е РЕКЛО СЪДЕБНА СИСТЕМА И ТОВА Е. СПРЕТЕ.ПРЕСТАНЕТЕ.НЕ ВИ Е СРАМ.МНОГО ЯСНО ЧЕ ВЪВ ВСЯКО СТАДО ИМА И МЪРША- НО НЕ СЪМ СЪГЛАСНА ВСИЧКИ ДА ОТИВАТ ПОД ЕДИН ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ. САМО КОЙТО НЕ Е РАБОТИЛ И НЕ РАБОТИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ ЗНАЕ КАКВО Е.АМИ КЪДЕ ДА ОСТАВИМ ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ НАС КАТО ПОВЕДЕНИЕ,ОБЛЕКЛО,ДЪРЖАНЕ И Т.Н. И Т.Н.

В Бяла Слатина има един дето под 10 бона не взема рушвет и е направил къща на 4 етажа и сменя новите си коли всяка година.Коли и беси, ама скоро ще го гръмнат!

Е СУПЕР КАКВО ТЪКМО ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ОБЖАЛВАТ АДМИНИСТРАТИВНИ НАРУШЕНИЯ ЩЕ НАМАЛЕЯТ И ЩЕ СЕ ОБЛЕК4АТ СКАПАНИТЕ МАГИСТРАТИ ЗАЩОТО СЕ ПРЕРАБОТИХА

Понеже вършат много работа, или?... Ефективни присъди на всеизвестни престъпници? Щерки без имоти за "крайно нуждаещи се" по морето? Смешна работа! ЗЯН! ЗЯН!

Ами да ги вдигнат таксите,нали на магистратите им трябват пари да си строят хотели по черноморието като крайно нуждаещи?..

choko73

Да ги направят % от иска! Например 100%! Наглеци.

Ей , Кочо, я се поспри ,имаме и други деца, които учат нищо не свързано със съдебната система ! Завършващи инженери, които скоро незнам как ще се реализират в държавата ни! Да почнем да е....ме майката на всички системи в България , защото не могат да им подсигурят реализация! В крайна сметка, всеки се спасява както намери за добре, без хленчене и ругатни! Какво да направим като децата ни са най - потърпевшите! И въпреки всичко, този който не го мързи , ще намери начини да се спаси....Писна ми от хленчещи същества....На всеки му е дошло до гуша...!!!!

А къде е реформата? Къде са резултатите от дейноста на тези държавни служители? Бат Бойко излъга всички, уж реформи щеше да прави... ама нещо замлъкна, интересно ми е как ще извърти нещата, че да изкара тея преди него виновни и за неслучващите се реформи в държавните структури. То не е само в съдебната

Всеки работи за заплата, а ти / аz sam/ да не работиш за едно голямо благодаря! Всеки труд се заплаща ! Май завистта ви е в повечко, дали ще е правист или кой какъвто си иска , важното е че правистите са винаги на мушката! Ами тогава да се отворят вратите в съдилищата и всички да бъдете обслужени за едното ви " благодаря", само защото във вашите очи правистите са некадърници! Засрамете се вече, не ви ли е неудобно само да плюете...????

НАУЧЕТЕ СЕ ДА РАБОТИТЕ ПЪЛВО И ПОСЛЕ СМАЛЯИТЕ РИЗИ ОТ ГЪРБА НА НАРОДА ИЗЕДНИЦИ.И АЗ ИСКАМ ВСЕКИ ДЕН ДА ВДИГАМ ЦЕНИТЕ НО НЕ СТАВА А ВИЕ ГО ПРАВИТЕ КОГАТО ВИ ХРУМНЕ

Господин Кадърник, на всеки в тази държава му е ясно че правосъдие няма в нашата "ПРАВНА" държава, това и Уорлик го каза и даже децата в детската градина го знаят.... Та, защо да се качва цената за услуга която е с най-ниското качество в цяла Европа??? Против правистите нищо против нямам - ама колкото повече стават беззаконието по-голямо става....

Имам задължение към ВИК,което ме принуди да си продам земята - 3 дка.За цялото прехвърляне ми взеха 200 лв., т.е. 1 дка от земята го излапаха адвоката и нотариуса само за 5 минути и какъв продукт създадоха? Аз да изкарам 5 лв. ми трябва цяла година кървав,здрав земеделски труд,задоволявайки потребности!Къде е социалното равенство?Не се ли превърнахме в държава на безпардонни лапачи?

Иване, дори името си пишеш с малка буква, толкова си заслужавате ценза! Ти като влизаш всяка сутрин в хлебарницата да си купуваш хляб и баници, благодариш ли на тия дето работят всяка нощ без почивка? Или тутманиците като вас, след като сдъвчат баниците и изподсмърчат под очилата, погалят доволно шкембето, се отправят към съдебната палата, нотариата и т.н. и за благодарност оскубват и въртят на юридически шиш същия тоя хлебопроизводител /ама по цялата му верига/!!!

И защо ги увеличавеат?За да могат в съда да вземат 13,14, и т. нат. заплати.без това съда в момента не работи ефективно.

За забавени и забутани над 15 г. дела кога ще въведем? Докога само чрез Страсбург ще си решаваме проблемите, а вътрешните съдии упорито ще отказват да си вършат работата?

В тази държава само се коментира съдебната власт! Спрете да плюете, ами защо искате правораздаване! Не идвайте в съда, оправяйте се сами! И здравеопазването се оплюва, ама всеки като има нужда отива на лекар! А питате ли родителите, които издържаме студенти- бъдещи прависти, как ги издържаме! Да почнем да оплюваме образователната система, така ли! Сега плащат такси за да учат / и то със заеми от държавата, дето после двойно ще ги връщаме/, а по - късно трябва това да им бъде възнаградено! Ами учете и вие, харчете си парите сега, за да получавате после! А за таксите, стига сте ревали! Това са минимални такси, я вижте всичко друго как е, кой работи за без пари ? Писна ми в тази държава от завистници и плювалници!

Вие родителите може да мрункате срещу таксите когато същите станат като в един западен университет.Докато в българия държавата дофинансира ВУЗ-вете трябва след завършване на отрочетата ви да работят 10 години за благото на тази същата държава.Същите тези ваши отрочета искат да станат прависти, не защото ги влече правото, а заплатите...

И аз изучих децата си и те нямат работа... Ами пълно е с юристи, като виждате че няма реализация, учете за машинни инженери, да правите мотокари, електромобили и др. производствени професии. Откакто София е станала столица на България, тя не е прокопсала. Бюрокрацията постоянно набъбва и иска да смучи народна кръв. Юристите са най-бюрократичната каста, с най-високо самочувствие и науко-напъвна, уж най-важната. Хубаво бяхте навряни при социализма там където ви е мясотто, някоя последна дупка на кавала. Защото оставени без надзорвсе си измисляте правила, от това следва бюрокрация, бумажтина и такси, данъци! Епохата ни изисква голямо опростяване на живота, интернет обществото спокойно може да се избави от задушаващата ни чиновничинщина. За какво ми е твоето парвораздаване, когато един бандит или не го вкарваш в затвора чрез минаване на давност, или чрез липса на достатъчно доказателства и други фурнаджийски хватки, създадении от юридическите ни жокеи в НС. В голямата си част сте излишни.

Относно "Откакто София е станала столица на България, тя не е прокопсала", има причинно следствени данни още от средновекивоието. Ето нещо наукоемко: От ДОКЛАД НА ЛАЛА ШАХИН ПАША ЗА НЕУСПЕШНА ОБСАДА НА ГРАД СОФИЯ ОТ 1384 ГОДИНА "...Софийската крепост... е била столица на кюфарските хаким-текфури и постоянно е била главна резиденция на всички кюфарски военачалници, велможи, сановници и главнокомандващи. Вътре в крепостта има многобройна кюфарска отбрана армия, войниците на която едри, мустакати и на вид добре калени в боеве, само че са навикнали да употребяват вино и ракия с една дума, хора веселяци..."

Престанете вече,стига.Защо не съкратят бройките на съдии и прокурори. Делата драстично намаляха, съдиите нямат работа.Получават безумни заплати и други привилегии,защо ще увеличат таксите вместо да намалят магистратския състав.Омръзна ни от техния смешен плач за какво ли не.

От къде знаеш, че делата са намалели и че съдиите нямат работа, да не водиш съдебната статистика? Ако беше така както казваш нямаше да се работи денонощно и да се решават някои безумни дела като иска от 10 милиарда срещу БНБ от някой дето се чуди какво да прави по цял или да се иска от някоя неправителства организация да й се предостави достъп до плановете за строежа на АЕЦ БЕЛЕНЕ! Като трябва да взимаш решения по такива въпроси, тогава заключавай кой колко работи

Министър Дянков заслужава двойка по административната реформа. Големи обещания дадохте, да се намали държавната бюрокрация, бумажтината, различните такси и свидетелства! Всяко едно ново правителство напротив, ги увеличава! Ревизирайте си бюрокрацията. Та за свиделства за съдимост 5 лв+ 2 лв за банката, та в Търговския регистър за ГФО 50 лв. + 2.50 за банката, за лични карти, шофьорски книжки и сините талони = 4+4+1 лв и 3х4=12лв. за банките...и т.н., безброй други институционални измишльотини. Работим само за министерствата и за банките!!! Озаптете се бе, изроди!

Престанете бе изроди! Хората нямат пари да живеят, вие тутманиците на обществото, не само че имате най-издутия бюджет, най-неоправдано високи заплати, но искате още да заробвате народа. За щяло и нещяло сте въвели изискване за Свидетелство за съдимост, особено за започване на няколко бранша работа. Каква ви е логиката от безработни и малоимотни нещастници, които си търсят препитанието да им извличате последните парички за тия свидетелства, за да си пълнете пеликановите гуши!!!!!?????????? Боко, озапти лакомията на тая безсрамна и осрана в общественото мнение каста! Баста!!!!

За вещите лица и експертизите се плаща отделно, кво ни правят на луди. Да не плащат от тези такси за експертизи ? Да накарат Сибанк да им дава таксите за каасова операция ..на тях Може ли за 10 лева вноска да ти взимат 3-6 лева такса ? Ебаси държавата!

За 2 лева удостоверение от НСС Инвестбанк ми взеха 7 лева такса превод. Ама можело само там да се плаща, под сурдинка ми съобщиха от НСС. Ако искаш ;-)

Може би НЯКОИ такси има резон да бъдат увеличени... Но едно свид. за съдимост за работа и сега си е с висока такса за безработния: 5 лв. такса + 1 лв. за половинка от лист-молбата за издаване+банковата такса за превод, която зависи от обсл. банка-5-6 лв....е, за безрработния малко ли е? Ама как да го проумеят такива като предс. на Адм. съд Бургас, който при мес. заплата от няколко хиляди лева и безброй бонуси реши да припечели с измама 12 200 000 евро? И докога полуграмотни служители в малаките съдилища стоят по цял ден и навикват гражданите, а получават много по-високи възнаграждения от останалите държ. служители? Защо там не погледнат в това министерство-колко по-неквалифицирани са техните служители от данъчна, централна , местна и т.н. администрации???

Какво са ревнали пак. Вижте им гушите, вижте им палатите и колите. А иначе: За милиони ,няма закони.................. Това е то "българия"

Невземат ли достатачн под масата.

Кривораздаването в България не заслужава хляб да яде,ама толкова са нагли,че нямам думи!Най - прогнилата и корумпирана система е съдебната,там законите за хората с пари са едни а за бедните други.Който има повече пари,винаги има право - това е съда в България,една лека жена - нека ме извинят леките жени,съвсем не исках да ги обидя!

Тия кръвопийци пак точат ножа, не стига ли им,че са най-корумпирани и продажни, ами сега искат и нови увеличения.Малко ли се вдигнаха таксите,та те станаха най-богатите търтеи на прехода!И всичките си купиха мезонети,яхти и джипове!WHERE DU WE GO NOW!

Таксите - с минималната заплата, глобите - с процент от платени данъци.

Колкото и да е фалшив и корумпиран, съдът е единственият лост за регулиране на обществените отношения в условията на либерална икономика и липса на държава. Ако се увеличават таксите, хората се лишават от достъп до съдебната система, въпреки че на теория имат право да я ползват.

Таксите са според качеството - каквото то, такива и таксите. При сегашното ниво на правораздаване у нас - първо да повишат качеството и най-вече безпристрастността и тогава да увеличават такси....

Това увеличение ще направи ли съда по-народен или отново ще се защитава мафията?

Интересно е как ще се спазва принципа: всеки има право на достъп до независим съд. Ще може ли един социално слаб или пенсионер да ползва съда?

За свидетелство за съдимост да ми искат 10 лева -от ги не заеба !!!!!!!!!

Правосъдието трябва да е достъпно и за клошаря - т.е. безплатно. Останалото е неравнопоставеност и нарушение на правата на човека. Обезпечаване от държавата с приходите от акциза за алкохола - сега за какво ни го взимат - за ограничение на потреблението, ами поне да има ясноо предназначение.

Така трябва да е , но не сега е на принципа бедните да го духат, важни са само богатите !!!

Има предложение да се открие куче-касичка п полза на мизерстващите ни прависти. Сърцата ни се късат при вида на тези апостоли на желязната законност и ред в страната и от броя на жертвите, които те дадоха в борбата с мутрите и бизнеса. Без жилища, с опърпани дрешки втора употреба, без гащи дори, обрекли се на апостолско дело по узаконяване на безобразията, те заслужават нашата лепта. Помогнете им!

Недопустимо е едно данъчно дело за 1 милион лева да се гледа срещу такса от 50 лева. Има безумни жалби и недопустими искове само срещу прости такси от 10 и 50 лева. Който иска да се съди ще си плаща за това, защото получава високо квалифициран труд

Да...прав си...ние нотариусите сме дали хиляди рушвети и помагаме на имотната мафия...не бива да ни съди всеки....и ние семейства храним...

аз не бих нарекъл юристите в нашата страна "високо квалифициран труд".

Това за исковете, че било 50лв. за 1 милион примерно е абсолютна лъжа! В момента се плаща дърважна такса 4% от стойността на иска, т.е. 40к ще плати само държавна такса, отделно се плаща делото на адвокат!! Защо лъжат така безогледно ?!?!

Тъпите ганьовци и тука са се изказали неподготвени. Държавната такса от 4 процента е при дела които се водят по реда на ГПК. Тук предложението е за дела и актове които се обжалват по реда на АПК и ДПК и където таксата е фиксирана. Така че дело за 5 сотитнки и за 5 милиона наистина има една и съща държавна такса.

Ей! А 90% от делата се водят заради некомпетентност, грешки /умишлени или нарочни/ на разни държавни и общински чиновници, на които плащаме не само такси, но им се плаща и от данъците ни, на практика за създаване работа на съдии и най-вече адвокати.

Вярно е, че трябва да им се "помогне" на съдилищата, но посредством пожари, а не такси...

Възмутителна наглост на работещите в съдебната система!

Изглежда, че по евтино ще излезе да се ползва закона на МУТРИТЕ! Премиерът знае как!

стига с този премиер бе бастун. На всяка манджа мерудия.........

Как стига бе. Право казва човека, не си ври гагата дето не ти е работата.

Малко ли са им подкупните съдии, прокурори и адвокати, че и увеличение на таксите искат?!